Rockstar onthult grafische modi PS5- en Xbox Series-versie GTA V en GTA Online

Rockstar Games onthult in een blogpost dat de PlayStation 5- en Xbox Series X- en S-versies van Grand Theft Auto V en GTA Online drie grafische modi krijgen. Daarnaast toont het bedrijf de eerste screenshots van de aankomende versies van de games.

Grand Theft Auto V en GTA Online kunnen op current-genconsoles gespeelde worden met drie grafische presets, te weten Fidelity-, Performance- en Performance RT-modus. In een blogpost legt Rockstar uit dat Fidelity Mode mikt op 30fps bij een resolutie van 4k. In deze modus is raytracing ingeschakeld en passen de games alle andere nieuwe grafische instellingen toe. Performance Mode schaalt GTA V en GTA Online op van 1080p naar 4k. Deze modus laat raytracing achterwege en moet goed zijn voor 60fps met een opgeschaalde 4k-resolutie. Tot slot belooft Rockstar nog een middenweg waarbij de opgeschaalde resolutie naar 4k gebruikt wordt, maar raytracing wel is ingeschakeld. Ook in dit geval moet 60fps behaald worden.

Vanaf het moment van schrijven kunnen GTA V-spelers daarnaast beginnen met het overzetten van hun Story Mode-save naar de servers van de Rockstar Games Social Club. Via de last-genversie van Grand Theft Auto V kunnen spelers in het gamemenu de optie Upload Save Game kiezen. Iedereen kan slechts één savebestand per platform uploaden en dit bestand blijft 90 dagen beschikbaar.

Voor GTA Online geldt een iets ander migratieproces waarbij spelers vanaf 15 maart simpelweg de PlayStation 5- of Xbox Series X of S-versie van de game op hoeven te starten. Bij het inloggen op een current-genconsole worden alle personages, bezittingen, voertuigen, GTA$ en alle andere aspecten van de voortgang overgeheveld. Dit kan slechts eenmalig en is niet terug te draaien. De overdracht van het account werkt tussen zowel Xbox- als PlayStation-consoles. Gebruikers die voor echt geld GTA$ hebben aangeschaft verliezen het gekochte in-game geld als ze van Xbox One naar PlayStation 5 of van PlayStation 4 naar Xbox Series X of S overstappen.

Afbeeldingen via Rockstar Games

Door Yannick Spinner

Redacteur

04-03-2022 • 21:21

124 Linkedin

Submitter: ArthurMorgan

Reacties (124)

Wijzig sortering
Voor mij vind ik het jammer dat r* zo is veranderd. Van gaaf bedrijf dat gave spelen maakte, naar echt alleen elke cent uit hun fans te wringen. En dan games maken voor vooral jongere tieners met wat over the top GTA online uitbreidingen in de stijl van Saints Row. Ik vond het altijd wel gaaf dat het toch wat meer realistisch was, maar die tijd ligt ver achter ons.
dat noemen we "creating value for our shareholders".
r* wordt net zoals boeing en intel nu gewoon gerund door een laag management die winst maximaliseren, en dit wordt gesteunt door de aandeelhouders die alleen maar uit zijn op de verhoging van de waarde van aandelen.
Yup, zodra het bedrijf van binnenuit compleet stuk is gemaximaliseerd. Verlaten de aandeelhouders het schip, op zoek naar het volgende bedrijf dat ze kunnen stuk maximaliseren.
Rockstar vandaag de dag : Gta met vliegende motoren die raketten op je afvuren.

Rockstar 15 jaar geleden : Flying car cheat enabled. Whoohoo.
Blijft wel vreemd dat er nog geen gameplay is en dat er geen prijs bekend is. Van ps3 naar ps4 vond ik het de overstap waard, maar nu blijft het wel iets te lang uitmelken...
Ik vind het ook heel verbazingwekkend dat ze zoveel moeite stoppen in het oppoetsen van een spel van bijna 10 jaar oud. Ik denk dat iedereen die het wilde spelen het nu toch wel een keer uitgespeeld heeft en daar niet nog een keer de volle mep voor neer gaat leggen?
Wat je wellicht niet beseft is dat er inmiddels een nieuwe generatie is die het spel voor het eerst zal spelen. Even een voorbeeld; bij release van gta 5 was joost 7 jaar oud, is onlangs 15 jaar(!!) geworden en heeft een game console gekregen, hij kan nu voor het eerst gta 5 spelen.
Niet alleen Joost, maar ik heb het ook nooit gespeeld. Bij release van het spel was ik 30 en werkte ik altijd, waardoor ik geen tijd had om te spelen. Nu ben ik 38 en heb ik eindelijk tijd, én een PS5. Ik ga het dus kopen :)
Ik ben bang dat er anders genoeg kinderen van 7 GTA en nog agressievere / bloedige games spelen. "Ach, klas genootjes spelen het ook" en "dan zijn ze ten minste even lekker stil"
Als je je kinderen goed normen en waarden leert respecteren dan hoeft dat ook helemaal geen probleem te zijn. Sterker nog, het gaat meestal goed, alleen niet altijd.
Ah, dus alles je ze normen en waarden bijbrengt kunnen ze vanaf 7 gewoon prima realiteit en fictie onderscheiden? Ah, tja die leeftijd normering is natuurlijk ook maar een getal, wat weten die nou nietwaar?
Het is toch een 18+ game?
Ja boeiend of jij als klein jongetje niks mocht spelen wat 18+ was, je kreeg de spellen gewoon 9 van de 10 keer mee :)
Mijn zoontje van 13 mag het iig de komende 5 jaar nog niet spelen.
Vroeger (ik kom uit de tijd dat DOOM uit kwam en je op floppy's kon kopiëren op de middelbare school) was er niet een een classificatie...
Is dat niet een beetje overdreven? 8)7

Edit: blijkbaar vind alleen ik dat. Dus ik geef jullie gelijk en nog een fijn en veilig weekend toegewenst _/-\o_

[Reactie gewijzigd door Eddie1993 op 5 maart 2022 09:42]

Ligt er aan wat je wil dat je kind oppikt van zo'n game.

Extreem voorbeeld: bij mijn kinderen op de basisschool was ook een handjevol jongens die GTA mochten spelen.

Die herkende je aan het feit dat ze elkaar op het schoolplein eerst virtueel "neerschoten", waarna de schutter (van 10 jaar) naar zijn slachtoffer (ook 10 jaar) toeliep om van dichtbij nog een paar keer in het slachtoffer te schieten (die dan op de grond kronkelde bij ieder schot).

Dat soort dingen houd ik graag ver, ver weg :)
Wij speelden buiten toen we een jaar of 10 waren "soldaatje", maakten zelf houten geweren etc en riepen tadadadada "jij bent dood !", nu gebeurd het thuis achter de pc of console, het is van alle tijden.
Het was nep en een spel en dat wisten we toen ook al dondersgoed.

De welvaart heeft echt watjes gemaakt van de mens, alsof kinderen achterlijk zijn, persoonlijk vind ik het overbeschermde opvoeden juist veel schadelijker, overal bang voor en nergens meer tegen kunnen.
Zachtjes zachtjes....

Wanneer ik vroeger een draai om m'n oren kreeg wist ik ook echt wel dat ik die verdiend had.
Moet dan echt alles kapot gepedagogiseerd worden ?
Trek het je niet persoonlijk aan, het is geen aanval maar gewoon mijn mening.

Ook zoiets tegenwoordig, dat je al je woorden op een gouden schaaltje moet wegen, ik noem het 'de vertrutting van de samenleving' en daar word volgens mij niemand beter van, 1 grote tegenslag en mensen kunnen het al niet meer aan, rennen direct naar een psycholoog etc.

Maar goed, mijn punt (mening) is wel duidelijk denk ik.
Wat is overdreven? Dat een ouder zijn minderjarige kinderen geen 18+ inhoud voorschotelt?
Ja, maar past wel bij de tijd :+

Ik speelde Doom ook toen ik 13 was, en ben er geen haar minder om geworden, denk ik 😇
Toch zit er wel een verschil tussen Doom en GTA 5. Bij Doom schiet je monsters neer maar bij GTA gaat het wel om mensen. Ook zijn de games grafisch een stuk realistischer geworden. Nu lijkt het alsof je echte mensen schiet in plaats van pixels. Dit verschil zou voor een kind toch wel een ding kunnen zijn.
Dat denk ik niet, een kind heeft een uitzonderlijk grote verbeelding; waarschijnlijk heeft een kind daardoor bij abstractere gfx zelfs meer het gevoel dat het echt is, dan bij fotorealistische gfx.
Als ik van me eigen uit ga dan was het voor mij juist zoals zei. Een van de eerste games waar ik mensen moest schieten was Wolfenstein. Maar dit voelde voor mij niet realistischer dan latere games. Ik was gewoon te druk bezig met plezier hebben wat ik op het scherm zag. Ik denk dat ik rond de 7-8 was. 6 of 7 jaar ongeveer later zag ik een spel (weet niet meer welk) en had ik zoiets van het wordt wel steeds mooier al die spellen, moet je eens zien hoe die mensen eruit zien. Dat was voor mij een punt dat ik eigenlijk ineens bedacht dat ik "mensen" aan het doden ben in plaats van pixels/plaatjes. Uiteraard wist ik ook wel dat die andere spellen "mensen" doden was maar zo voelde het toen gewoon niet zo omdat het er niet zo echt uit zag. Dus voor mij was het ieder geval wel de realistische beelden wat dus echter leek. Uiteraard was ik me wel gewoon bewust dat dit nep was en bleef ik gewoon spelen. Maar misschien kwam het ook wel dat spellen rond de Wolfenstein tijdperk gevoelloos waren. Raakte je ze gaven ze een kreun van pijn en klaar. Maar later werd het natuurlijk echter. Vijanden hadden stemmen, bloed leek iets echter, dingen als op het hoofd schieten deed meer schade of zelfs dat de hoofd gewoon weg was.

Als ik aan zulke dingen denk voelen dus realistische games gewoon echter. Maar ik ben dan natuurlijk maar 1 persoon.
Mijn zoon van 15 speelt dit spel denk ik nu zo’n 2 jaar. Ik kan wel zeggen dat hij het niet mag spelen, ondertussen kruipt ie bij vriendjes achter de pc/console. Dan heb ik het liever dat je het hier doet en ik hem hier met een schuin oog in de gaten kan houden en soms kan vertellen dat wat hij ziet ziet dat dat niet normaal is in het echte leven.
Precies je kan het wel gaan blokkeren maar dan willen ze alleen maar meer, en dan liefst zonder dat de ouders het weten.
Het zelfde gold vroeger ook voor mij met drugs verboden ze ook niet, maar ze zijden als je het eens wil proberen doe het dan de 1ste keer in ieder geval thuis.

Dan ben je gewoon in een veilige omgeving als je het ervaart, en als helemaal niet goed gaat kunnen we snel helpen.
Daardoor denk ik ook nooit behoefte gehad om het te doen, ja eens paar trekjes van een joint. maar verder nooit smarties/spacecake of weet ik het genomen :).

Spellen mocht ik ook gewoon spelen want dan konden ze toekijken soms wat ik speelde, en als het nodig was eventueel indien nodig uitleggen.
Ik kan mij herinneren dat ik Carmageddon speelde, en toen ik n groep mensen overreed kwam mijn moeder toch even kijken, vragen wat het doel is van het spel. Ja, je kan mensen overrijden voor wat extra punten, maar de skill ligt hem toch echt in het rijden zelf, dus het nodeloze geweld is niet het primaire doel. En dat was ook allemaal prima, zolang ik maar niet het idee krijg dat dit in het echte leven ok is.

In een later level in het platteland en bergen steken er wel eens wat koeien over, die MOEST ik dan wel koste wat kost vermijden van mijn moeder "we doen geen dieren pijn, ook niet net alsof!". Beetje hypocriete gedachtegang wellicht :P maar het heeft mij denk ik toch wel een gezond moraal aangeleerd.
Als je zoon van 15 dat nog niet kan begrijpen, gaat er sowieso wel een keer wat mis denk ik.
Hij was toen jonger ;)
Ik weet nog dat ik GTA vice city kocht en wel zo slim was om het inter toys stickertje over het leeftijd advies te plakken O-)
Das zonde voor em, ik vond computerspellen spelen het leukst tussen m'n 12de en 18de jaar. Horror films ook, vind er nou niks meer aan. Spellen nog wel maar heel af en toe. En ieder mens is anders, sommige kunnen het prima hebben als jonge tiener, en andere kunnen er nog goed naar kijken. Ik zou eerder zelf die inschatting maken dan me houden aan het onpersoonlijke advies.
Oprechte interesse, maar waarom niet? Als gamer toen ik 9 jaar oud was, was ik ook bezig nazis te schieten in wolfenstein en demonen in elkaar aan het zagen in doom. Was altijd zeer bewust ervan dat het een game was.
Omdat mijn kinderen geen mensen uit elkaar hoeven te zien spatten en virtueel bij de hoeren naar binnen hoeven te lopen of mensen uit auto's te trekken.

[Reactie gewijzigd door jongetje op 5 maart 2022 21:50]

Maar je speelde zelf wel dat soort games als jonkie destijds? Denk dat bij opvoeding leren relativeren wat echt en niet echt is. Wat verkeerd is en niet verkeerd best belangrijk is. Niet om iemands opvoedings te beinvloeden. Puur als inzicht.
Verschil is dat het toen pixels waren en nu vrijwel echte personen
Ik heb in een gamewinkel gewerkt. En ik vroeg altijd bij minderjarigen of ik de vader of moeder mocht bellen als ze een 18+ game wilde kopen.
Ik vroeger ook in een winkel waar we ook games verkochten. M'n collega weigerde soms spellen te verkopen aan minderjarige. Ik zei als je dat doet hanteer dan een grens van 16 jaar. Aangezien alles behalve porno (dat was wel 18 in de videotheek) in Nederland altijd 16 jaar was.

"Het classificatiesysteem voor games is Europees. De leeftijdsgrens van 18 jaar staat niet in de wet in Nederland. Een winkel mag dus gewoon een 18+ game verkopen aan iemand van 17."
Ja dan was bij jou zo maar zat winkels dus het wel deden, en goed tegenwoordig is gewoon heel simpel online bestellen.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 7 maart 2022 07:08]

Ja, online bestellen omzeilt dit natuurlijk. Zeer makkelijk idd.
Persoonlijk verwacht ik dat kinderen veel meer gewend zijn als vroegen. Denk bijvoorbeeld aan de film Frankenstein. Vroeger werden zelfs volwassenen bang dat de monster tot leven kwam. Tegenwoordig zou een kind van 10 gewoon al saai vinden (en dan bedoel ik niet vanwege dat die zwart en wit is). Nu heb ik GTA 5 nog niet gespeeld maar GTA 4 zou ik zeker geen pegi 18 geven. Meer pegi 15 maar dan bijvoorbeeld alleen verkopen/speelbaar maken na goedkeuring van de ouders. Die kunnen hopelijk wel zien of hun kind het wel aan kan en het weet dat dit alleen maar in spellen natuurlijk. Uiteraard is zoiets lastig om in praktijk mogelijk te maken (bijvoorbeeld een kind die een +18 account maakt, in een winkel dat een kind een willekeurige volwassenen laat helpen met goedkeuring, ect). Maar over het algemeen verwacht ik wel dat de meeste 14-15 jarige wel hiermee kan omgaan. Ja er zullen best uitzonderingen zijn dat een game te geweldig is of dat iemand inderdaad niet er goed tegen kan.
Ik heb zelfs een kennis die destijds een zoontje van net 8 had die het al aan het spelen was toen ik op bezoek was...
Er is toch gewoon een PEGI rating van 18?
https://www.internetmatte...es-age-ratings-explained/

Los van dat je als 16 jarige in Europa een film of game met een 18jaar rating mag spelen, zegt een 18+ rating natuurlijk wel iets...

[Reactie gewijzigd door jongetje op 5 maart 2022 12:00]

Die rating is er, en in Nederland staat 18+ gelijk aan 16+ omdat 18+ niet in de wetgeving staat. Duitsland bijvoorbeeld kent wel wetgeving voor 18+
Zolang ze nog steeds als warme broodjes over de toonbank gaan kun je ze als bedrijf weinig kwalijk nemen. Dit zal weer voor een nieuwe impuls in verkopen zorgen en GTA online zal als gevolg daarvan waarschijnlijk ook wel een boost krijgen.

Cijfers uit een nieuwsbericht van november 2021:
Grand Theft Auto V sold more than five million copies in the quarter, and its total sales have now surpassed 155 million copies. Since its 2013 release, GTA V has generated more than $6 billion in revenue.
https://venturebeat.com/2...m-as-gta-v-hits-155m-sold

Daarbij komt nog eens dat GTA Online nog steeds een enorm succes is (cijfers uit augustus 2021):
According to the NetBet website, GTA Online earned around $911 million in USD over the past 12 months, which is an outstanding feat by itself.
https://www.thegamer.com/gta-5-rockstar-2-5-million-per-day/

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 4 maart 2022 23:02]

Ik zie het juist niet als heel veel moeite, volgens mij is het juist weinig moeite om relatief veel geld te verdienen, graphics oppoetsen en hetzelfde spel weer voor 60 euro verkopen in grote aantallen, daar zegt geen enkele uitgever nee tegen.
Ik geloof niet dat het budget om de graphics op te poetsen ook maar in de buurt liggen van de budget van de hele game, dus de verkopen hoeven ook lang niet zo hoog te wezen om geld te verdienen eraan.
Gameplay? Hetzelfde als op de vorige generaties toch? Of bedoel je iets anders?
Gameplay graphics. Om te zien of de screenshots gepolished zijn. Aan de gameplay kun je zien wat de grafische "upgrade" echt inhoudt.
Gameplay graphics. Om te zien of de screenshots gepolished zijn. Aan de gameplay kun je zien wat de grafische "upgrade" echt inhoudt.
Ik kom uit de jaren 80 en ik probeer nog steeds te begrijpen waarom mensen het over gameplay hebben als ze de graphics bedoelen? Dat heeft namelijk echt 0 met elkaar te maken. Gameplay betekent letterlijk wat het is: de manier waarop je de game ervaart, hoe je ermee speelt.

Dit was vroeger al zo en dat is het nog steeds. Mensen gebruiken tegenwoordig het woord gameplay niet correct.
Volgens mij wordt het hier prima gebruikt.

Graphics zijn grafische afbeeldingen/beeldmateriaal, hij vraagt zich gewoon af waarom er nog geen grafisch beeldmateriaal beschikbaar is van de gameplay?

Aan de hand van beeldmateriaal van de gameplay kan je nou eenmaal beter zien hoe de grafische kwaliteit echt is als je het spel speelt, ipv een stilstaand beeld waar misschien wel 250 uur Photoshop werk in zit.
"in-game graphics" is de term die hiervoor gebruikt wordt.
Screenshots zijn ook in-game graphics :)

Waarom doen we zo moeilijk? Als je gameplay beelden ziet krijg je toch een goed beeld van de vernieuwde graphics?
Maar met gameplay beelden. Kunnen we prima inschatten hoe het er uit gaat zien.
Bijzonder, ik kom ook uit de jaren 80 en de term wordt wijdverspreid gebruikt om aan te geven dat om beelden gaat die opgenomen zijn tijdens het spelen van de game. En dat is precies wat OP graag wil zien van deze upgrade om de grafische pracht tijdens het spelen te kunnen beoordelen?
Ik kom ook uit de jaren 80 en weet precies wat die bedoeld, als je gameplay beelden wil zien weet je de grafix ook.
Vaak zie je trailers / screenshots die gewoon mooi gemaakt zijn, maar het is niet actuele beelden van het spel zelf.

Als je dus echt iemand ziet spelen gameplay beelden krijgt(Of een normale trailer met gameplay beelden), weet je dus ook hoe het spel eruit ziet en wat de grafix zijn.
Het erge is dat ze er nog mee wegkomen ook.
Inderdaad, en gewoon weer full price vragen en geen aanbod voor te upgraden, ik heb mijn PS3 versie toen ingeruild voor de PS4 versie, maar om hem nu nog eens te kopen weet ik nog niet.
Wordt dit een upgrade of een update?
Een update zou het toch makkelijker maken maar ik vrees ervoor.
Nee, helaas. Je moet de game volledig opnieuw kopen. Je kan alleen je oude save importeren.
Was te verwachten, van mij zullen ze al zeker geen extra inkomsten krijgen dan. Ik heb het een jaar geleden gekocht maar ik kon echt niet spelen met 30fps en zo leuk was het nu ook weer niet.
Dus ik ga echt niet betalen voor een upgrade.
De eerste 3 maanden zal de stand-alone GTA Online gratis zijn, daarna zal die een zacht prijsje krijgen. Wil je het volledige spel incl. single player, dan zul je waarschijnlijk de hoofdprijs betalen.
Wat een grap zeg... hoeveel van die oude game updates blijven er nog komen?
Kan het spel niet meer uitstaan. Breng gewoon eens na bijna 10 jaar een nieuwe versie uit zeg. GTA 5 heeft al genoeg geld in het laadje gebracht..
Zolang GTA Online een gigantische cash cow is gaat GTA6 niet snel gebeuren. Dit is minimum effort maximum profit. Een game van 10 jaar oud even grafisch een update geven en het shark card geld stroomt weer binnen.
I mean, why not both? Je betaalt je team ergens voor, die gaan niet allemaal aan GTA online zitten sleutelen. GTA 6 is al aangekondigd, er staan al trailers online.
Het team wat actief een game moet onderhouden is vele malen kleiner dan het team wat een nieuwe game moet produceren. De standaard werkwijze bij, zeker Amerikaanse, game studios is massas mensen aan nemen voor de productie, en deze na release weer ontslaan. Zolang GTA5 bakken met geld binnen laat stromen is de noodzaak om op te schalen, kosten te verhogen en GTA6 eruit te knallen veel kleiner.

Kijk, rockstar is natuurlijk gewoon bezig met GTA6. Dat staat vast. Alleen de urgentie om de game snel uit te brengen is gewoon veel kleiner omdat GTA5 nog zo'n enorme cash cow is.
Maar blijft de Ps4 versie (last gen) van GTA:O nou nog live voor PS5 en Xseries om te spelen, of is er dan totaal geen toegang meer tot?
Je kan op de PS5 straks een standalone versie kopen. Dus gok dat PS4/PS5 daarop niet kan en die servers gescheiden worden.
Niemand die dit belachelijk vind?: Gebruikers die voor echt geld GTA$ hebben aangeschaft verliezen het gekochte in-game geld als ze van Xbox One naar PlayStation 5 of van PlayStation 4 naar Xbox Series X of S overstappen.

Wat heeft het er mee te maken dat je dit niet mee kan nemen? Het is toch gewoon onderdeel van je personage en bezittingen? Echt schandalig dit en het zou eigenlijk verboden moeten worden dat dit überhaupt mag.
Ja, ik las dat ook en snapte ik ook niet, waarom heb je niet gewoon een account en of je nu inlogt vanaf pc xbox of ps, je hebt altijd dezelfde stats en je kan zo doorspelen. Niet heel moeilijk te realiseren lijkt me.
Apart inderdaad, anderzijds kan ik me voorstellen dat het vooral een beperking is om content die op een PlayStation of Xbox is aangekocht naar het andere platform over te hevelen.
Je kunt het geld wel uitgeven aan gebouwen, voertuigen etc. En die meenemen naar de nieuwe versie.
Weet iemand of deze verbeteringen ook naar PC komen?
Verbeteringen? Als ik de screenshots zie kan ik alleen maar mijn hoofd schudden.
Om de meningen even buiten wegen te laten. Als de PC versie qua code base ook deze functies krijgt, zoals hardware raytracing kunnen de modders daar ook gebruik van maken. Op basis van de screenshots is dat moeilijk te zien, maar grafische verbeteringen zijn nooit verkeerd. Liever wacht ik op echte gameplay met een mooie SbS.
Gaat het nou echt een wedstrijd worden tussen GTA V en Skyrim om de meme?
en op de PS6 en XBOX Series Y doen ze het gewoon weer, stel je voor dat je een nieuwe GTA zou maken.
Xbox Series Y ook echt :D
En op mijn pc draai ik 4K met ultra settings al jaren met gemak op een 2060s, misschien hadden ze beter dat mogelijk moeten maken voor console in plaats van upscaled van 1080p, die “fantastische nieuwe grafische verbeteringen” kunnen dan acherwege blijven.

De enige rede die ik kon bedenken om dit te kopen zou zijn omdat er fantastische nieuwe singleplayer content aan was toegevoegd, maar helaas.

Oh en ze kunnen intussen ook alweer nieuwe licenties voor de muziek regelen want de radiostations zijn al lang niet meer hoe ze waren als bij de originele gta5 release. Maar joh, rockstar, wat boeit hun dat nou..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee