Meta voegt 3d-avatars toe aan Instagram, Facebook en Messenger

Meta introduceert 3d-avatars die gebruikers van zijn apps voortaan kunnen gebruiken om zichzelf weer te geven op de verschillende sociale platformen. Het gaat vooralsnog alleen om gebruikers in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Meta had al een manier om een avatar van jezelf te maken om te gebruiken in de verschillende apps van het bedrijf. Deze avatars worden als stickers in bijvoorbeeld Messenger aangeboden. Nu wordt het mogelijk om van deze avatar een 3d-versie te maken. Deze kunnen vervolgens gebruikt worden om bijvoorbeeld een geanimeerde versie van jezelf in Instagram Stories te tonen.

Als je eerder al een avatar hebt gemaakt bij een van de diensten van Meta, zal deze automatisch worden overgezet naar een 3d-versie. Deze kun je vervolgens naar eigen inzicht aanpassen. Het is de bedoeling dat deze functionaliteit in de komende maanden voor gebruikers in alle landen beschikbaar wordt.

De 3d-avatars werden al eerder gepresenteerd tijdens een presentatie van Meta, waarin het bedrijf zijn ambities voor de metaverse presenteerde. Het bedrijf veranderde zijn naam van Facebook naar Meta om deze ambities verder te benadrukken.

Meta 3D-avatars in Instagram Stories
Meta 3d-avatars in Instagram Stories

Door Robert Zomers

Redacteur

31-01-2022 • 21:01

59

Reacties (59)

59
57
24
2
0
17
Wijzig sortering
Anoniem: 1641394 31 januari 2022 21:12
Weet niet wat het met die Meta avatars is. Ergens tussen uncanny, lelijk en cringe in.
De hele bedoeling erachter is dat je langzaam een virtuele karakter van jezelf maakt en dat je die helemaal op en top kan maken. Wie wilt dat nu niet? Shitty life in real life? Be the man in virtual life.

Het oogt onschuldig allemaal, maar het gaat hun niet om ons. Het gaat hun om de toekomstige generaties en geloof mij, die zitten helemaal in deze denkwijze. Zoals mijn zoontje die me smeekt of ik aub die skin wil kopen voor een fortnite karakter. Dus ik zeg tegen hem...waarom wil je acht euro betalen voor iets waar je geen hol aan hebt? Hij zegt, dan zie ik er stoerder uit dan de rest. Al die youtube influencers zijn al druk bezig de jonge koters te instrueren dat een virtuele karakter van jezelf the shit is.

Ik noem het zombie mode. Maar onze generaties (en afkomst) zijn daar te nuchter voor. Maar de jonge generaties, dat is waar ze op mikken. En als ouder zeg ik dat dat zo snel mogelijk gestopt moet worden.
Maar onze generaties (en afkomst) zijn daar te nuchter voor.
Mwoah.

We moeten altijd alert blijven en niet verzanden in hoe alles in onze tijd beter was.
Flippo's lijken me totaal niet te vergelijken, aangezien er het sociale aspect was. Ruilen op het schoolplein. Verzamelen en op de plank zetten om later door te bladeren...

Skins kun je over het algemeen niet ruilen of verkopen en men is er na een paar dagen flauw van en wil een nieuwe.
En social media heeft het sociale aspect niet? Ik ben absoluut geen fan van social media, maar om te zeggen 'dit is slecht, en dat wat wij vroeger deden ja dat lijkt er op maar dat is anders' is wel een beetje de standaard reactie die bij een nieuwe trend naar voren komt :)

Dat doorbladeren was natuurlijk leuk, maar voor het grooste deel van de kinderen zijn flippo's op dezelfde manier behandeld als skins. Leuk om te hebben zolang de rage bij jou op school was, en na die paar maanden gaan ze de kast in (want ze mogen niet weg) om 15 jaar later pas er uit te komen. Het enige verschil is dat het nu digitaal is.

Er is genoeg aan te merken op social media, maar dit valt daar in mijn ogen juist niet onder, dit is gewoon de natuurlijke doorontwikkeling van yu-gi-oh kaarten, flippo's en knikkers die kinderen in de duizenden hebben laten verstoffen.
Daar krijg je uiteindelijk de NFT's voor :+
Flippo's lijken me totaal niet te vergelijken, aangezien er het sociale aspect was. Ruilen op het schoolplein. Verzamelen en op de plank zetten om later door te bladeren...
Flippos was ook een belachelijk rage en deed niets onder voor wat onze kinderen anno nu meemaken met Fortnite en dergelijke. Fortnite en Flippos zijn/waren statussymbolen voor kinderen bedacht door slimme marketingmensen die via de kinderhandjes in de knip van papa en mama trachten te komen. Acht euro voor de laatste Fortnite skin versus acht gulden aan chips voor de laatste Chester Cheetah flippos. Puur zodat kinderen op het schoolplein mee kunnen doen met de rest of zelfs voor kunnen lopen.

Terwijl Cheetos niet eens te vreten zijn... Dan maar liever acht ekkies voor een skin, scheelt weer tegen heug en meug een paar zakken walgelijke chips opvreten. (zoals ik vroeger wel van mijn ouders verlangde...) 8)7
Skins kun je over het algemeen niet ruilen of verkopen en men is er na een paar dagen flauw van en wil een nieuwe.
En flippos werden niet in nette reeksen uitgebracht met kunstmatige schaarste? Met verschillende flippos verdeeld over verschillende productlijnen om de verkoop te boosten?

Geen enkele marketingstunt is er ten bate van de eindgebruikers.
Geheel offtopic; de Cheetos van vroeger waren beter te eten dan die van nu.
Is er nog redelijkerwijs opvoedkundig wat aan te doen? Of is er echt geen ontkomen aan? Met dat laatste doel ik ook vooral op school. In mijn tijd hadden we een uurtje computer per week. Maar de buurjongen heeft al een ipad en een laptop en een smartphone. Inmiddels kijken ze een uurtje per week in een papieren boek. Dat laatste verzin ik, maar het is absoluut zo dat de hoeveelheid schermtijd op school flink omhoog is gegaan.

Steve Jobs in 2011 tegen de New York Times:
We limit how much technology our kids use at home. My kids accuse me and my wife of being fascists. They say that none of their friends have the same rules. That's because we have seen the dangers of technology first hand. I've seen it in myself, I don't want to see that happen to my kids.

[Reactie gewijzigd door Sando op 22 juli 2024 14:18]

Is er nog redelijkerwijs opvoedkundig wat aan te doen? Of is er echt geen ontkomen aan? Met dat laatste doel ik ook vooral op school. In mijn tijd hadden we een uurtje computer per week. Maar de buurjongen heeft al een ipad en een laptop en een smartphone. Inmiddels kijken ze een uurtje per week in een papieren boek. Dat laatste verzin ik, maar het is absoluut zo dat de hoeveelheid schermtijd op school flink omhoog is gegaan.
Ja, in mijn tijd was het een verrassing als de videorecorder de lokalen ingereden kwam.

tijden veranderen, dat uurtje computer in jouw tijd is bijlange na niet genoeg om heden ten dagen 'mee te komen'
Ik zie dat dagelijks op de werkvloer, de kleinste verandering geeft paniekaanvallen, men durft, mede door waarschuwingen over virus, trojans en AVG-scare's niets te proberen, of uit te zoeken verder.
Alles moet voorgekauwd op een instructievelletje terecht komen.
Ja, in mijn tijd was het een verrassing als de videorecorder de lokalen ingereden kwam.
Bij mij ook :)
Heerlijk even geen "les" maar tv kijken, ja dan is de huidige generatie echt anders, ik word oud :P
Ja en dan ook van die heerlijke "slow tv" docu's over het stenen tijdperk waar de acteurs in berevelletjes speer-, en bijlpunten aan het maken zijn van vuurstenen.
Wij kregen "Die Welle" en "Blade Runner" :+

De lagere school waren nog dia's en stencils op zo'n rollenmachine uitgedraaid

We worden oud !
Wat een nostalgie. Zo'n beeldbuis op een kar met losse video-recorder. Het geheel vastgesjord met een spanband. :+
Maar ligt dat aan een generatie, of aan de leeftijd van je zoon? Volgens mij is het gewoon dat laatste. Ik betaalde vroeger ook geld voor pokemon kaarten, daar kon je ook niks mee.
Ja ze (de avatars) zorgen misschien voor klantenbinding, maar ze zullen er net zo hard overheen groeien. Eigenlijk is dat hele Metaverse gewoon een 2e “Second Life”.
Als je de tradingcard game speelde dan had je er wel zeker iets aan.
*SleepingCrow speelde vroeger veel te veel dit kaartspel*
Same Shit, Different Day. Jouw ouders zeiden hetzelfde over jou. Jouw zon zal gegarandeerd hetzelfde zeggen als zijn vader wanneer hij kinderen krijgt. Wij zijn opgegroeid en gewend aan een wereld die er toen heel anders uitzag dan toen.
De jeugd van tegenwoordig.

Ondertussen hebben ze via hun virtuele karakter contacten met leeftijdsgenoten van over de hele wereld, leren ze beter Engels dan alle generaties voor zich. Elk nadeel hep ze voordeel, zogezegd.

Toen ik jong was, waren het de Nike gympen, Lacoste polo's en Doe Maar speldjes die je moest hebben om erbij te horen. En nu zijn het dan skins op je virtuele avatar. Het zal.

Nee, de jeugd die is beïnvloedbaar. Maar die volwassenen kopen echt niet per se die en die uitvoering van dat merk auto om goed af te steken tegenover de buurt. Stel je voor, volwassenen die zich als koopgrage zombies gedragen.

Ja maar vluchten in een virtuele wereld. Ok, pak dan een boek. Droom lekker weg. Ben je nu in de echte wereld of in een fictieve?

Verandering is de enige constante, en dan nog blijft veel oude wijn in nieuwe zakken.
De jeugd heeft de toekomst zeggen ze, en vooral voor iedereen die er aan wil verdienen.... ;)
Ook als in reactie op @Anoniem: 1641394, raad je dan aan, mits je 'm nog niet gezien hebt, 'ns te kijken naar de Meta commercial Tiger and the Buffalo -- ergens tussen cringe, bizar en hypnotiserend in, gericht op tweens. Precies de doelgroep voor de Zuck. Ik als nietige sterveling, kan maar geen grip krijgen op wat deze man/mensen/organisatie nu drijft, is het geld? Macht? Controle?
Dus van jou moet die acht euro uitgegeven worden aan stickers voor op je agenda, knikkers die extra groot zijn of andere zaken in de 'echte' wereld waar je ook geen hol aan hebt en die hetzelfde doel dienden vroeger.

Ik heb liever dat ze digitaal een skin kopen, stuk milieuvriendelijker dan een stuk speelgoed wat na een paar weken in de hoek ligt en uiteindelijk de prullebak ingaat.

Fortnite speel je over het algemeen in teams met vrienden terwijl je met ze praat. Zitten flink wat sociale aspecten aan. Als ouder zeg ik; het is anders, maar niet alleen maar verkeerd.
In plaats van hem de grond in stampen door zijn wensen voor nutteloos uit te maken, kan je natuurlijk ook proberen om in de belevingswereld van je zoontje te komen.

Het is een vorm van expressie.. Aan de pixels heb je niets, aan de ontwikkeling wel. De ene doet dat met kleding, de ander met Flippo's, makeup, tattoo's, noem maar op en weer een ander met digitale vormgeving van iets dat je dagelijks besteed. Kost allemaal goud geld.

Fortnite is free to play, betekent niet dat het gratis ontwikkelt wordt. Lijkt me meer dan verstandig om je zoontje bij te brengen dat niets gratis is, zelfs niet fortnite. Dat ze hun brood verdienen door de skins te verkopen, dat hij er goed aan doet de ontwikkeling van z'n favoriete game te steunen door er (met mate) geld aan te besteden. Maar dat ook hij voor dat geld moet werken, en daar mag je best iets tegenover stellen afhankelijk van de leeftijd.

Ik ben zelf "influencer" (misselijk woord overigens, maar dat terzijde)... Ik krijg bij iedere nieuwe game die ik speel meerdere keren de vraag of de game gratis is, of zelfs de insinuatie dat het belachelijk is dat er betaald moet worden voor de game.

Wil je het over de vernaggeling van de maatschappij hebben door games? Dan heeft dat niets met cosmetische aankopen te maken, maar met de hele free-to-play mindset.
Vind die dingen in Whatsapp al onnodig, maar gezien hoeveel mensen zo'n poppetje met enige gelijkenis hebben gemaakt, is er toch een markt voor.
Alleen op iOS toch?
Veel content op Instragram is ergens tussen uncanny (met dank aan filters), lelijk en cringe in. Daar past Meta Avatars goed bij.
Het oogt iets persoonlijker dan Jan Paparazzi met een rode clownsneus op :)
Ach, je moet maar zo denken: het is gewoon Carlo Boszhard met een pruik op.
Wat ik zelf bemerk is dat zoals hier al een paar keer wordt genoemd is dat de jongeren ermee gehersenspoeld worden. Je moet dit poppetje of deze virtuele jas hebben. Dat is wat de jongeren nu volgens mij voelen.

Natuurlijk is dit ook in de echte wereld met bepaalde kleding (schoenen , jas etc). Daarin verschilt het dus eigenlijk niet met de echte wereld. Het enige "grote" verschil met echte kleding krijg je ook warmte en met virtuele kleding krijgt hooguit je virtuele poppetje warmte terwijl je het zelf gewoon koud blijft hebben.

Heb zelf ook wel eens stukjes gelezen dat dit virtuele werelden ontstaan doordat mensen omdat ze in de echte wereld eigenlijk hun gevoelens niet goed kwijt kunnen. Als ik naar veel jongeren kijk vermoed ik wel dat hier een deel van waarheid inzit. Voor de meest simpele dingen sturen ze naar elkaar een berichtje terwijl de persoon dan naast hun zelf zit.. Ze vinden het prettiger om een berichtje te sturen.
Ah, nu hoef je niet meer naar waardeloze content te kijken maar kun je gewoon focussen op die lelijke avatar die aandacht wil hebben. Nog meer bewegende sh!t op je scherm. Wees nou een zombie en blijf kijken! Misschien gaat ie wel een dansje doen. Zo vet! ...

Wat mij betreft mag de stekker uit alles wat ook maar iets met Facebook te maken heeft. Ik voel me echt een oude zak worden, maar dit is niet goed voor de komende generatie. Tegenwoordig zie je overal al videos van 20 seconden, want anders heeft men er geen aandacht voor. Gevolgt door een andere video met autoplay, want anders gaat de kijker weg. Nu moet ook de content nog verbloemd worden?

Child Error: information overload.

[Reactie gewijzigd door Zenomyscus op 22 juli 2024 14:18]

Social media should be added on the same list as cocaine. Het is extreem verslavend en voegt niets toe aan je leven.
Het voegt niets toe, het neemt zelfs wat van je af. In de tijd dat ik Facebook had, wist ik alles al van iedereen en wanneer ik vrienden zag had ik al niets meer om over te praten. Bovendien dat eindeloze gescroll is zonde van de tijd, er staat echt niets zinvols op je scherm.
Ik vind het altijd hypocriet en wat elitair overkomen, als men op social media (commentsectie van nieuwssite), verteld hoe men tegen social media is, en dat ze het zelf niet meer doen.
Wat is het fundamentele verschil tussen:
1. Het plaatsen van posts en reacties, het liken er van, en het scrollen op social media;
2. Het lezen van elk nieuwsbericht op Tweakers, plaatsen van reacties, het scrollen door de tientallen reacties, het plussen/minnen van andermans reacties;
Nu zou je kunnen zeggen:
Ja maar dit is inhoudelijk. (Kijk op welk bericht je nu reageert)
Het reageren, plussen/minnen, en scrollen door reacties, doet hoogst waarschijnlijk exact het zelfde met je brein, als dat je door social media scrolt. Als je hier een reactie plaatst die diepgroen wordt, met een +3, dan wordt je daar net zo blij van, als een IG post met heel veel hartjes.

Het plaatsen van een dergelijke opmerking hier, zie ik in de zelfde lijn als al die mensen die op het social media platform aankondigen: "Morgen ben ik hier niet meer".

Met andere woorden, als je dan echt denkt dat het niets toevoegt aan je leven, dan had je hier ook niet moeten zijn! Er zit namelijk geen fundamenteel verschil, in de zin van, wat het met je brein doet, tussen een comment-sectie van een nieuwssite, en andere social media.

[Reactie gewijzigd door Emielio op 22 juli 2024 14:18]

Er zit een significant verschil tussen iets als Instagram en Tweakers. Ik vind het belachelijk dat je niet het eerste mag bekritiseren omdat je op het tweede zit, en als je denkt dat de effecten van sociale media als Facebook en Instagram op het welzijn van de samenleving even significant zijn als dat van tech websites, dan heeft verdere discussie ook geen enkel nut. De twee aan elkaar gelijkstellen is leuk om een semantische en in mijn ogen tijdsverspillende discussie te voeren, maar de nuance ontbreekt dan vol-le-dig.

[Reactie gewijzigd door saren op 22 juli 2024 14:18]

Het gaat niet om de nieuwsberichten hier lezen, het gaat om het forum en de discussie mogelijkheden hier. Je zegt ook nu wel 4x dat je vindt dat zijn vergelijking volledig onterecht is, maar je geeft weinig argumenten daarvoor.

En natuurlijk, soms heb je hier in de reacties hele nuttige en technische aanvullingen op het nieuwsbericht. Maar laten we wel wezen, de meeste reacties vallen daar niet onder. Dat mensen zich gelukkiger voelen zonder hun Facebook account, prima! Zelfde zal (vast minder vaak) met Tweakers ook wel gebeuren. Ik ga dan ook niet mee in de stelling dat als Facebook niks toevoegt aan jouw leven, dat hetzelfde ook voor Tweakers geldt. Tegelijk ga ik ook niet mee in de stelling dat Facebook algemeen niks toevoegt. Laat iedereen dat lekker zelf beslissen. Is het 'nuttig'? Ik zou zeggen ongeveer net zo nuttig als hier discussieren met wildvreemden.
@saren
Ik zei niet dat je de ene, of de andere niet mag bekritiseren. Ik vind alleen het alleen een beetje hypocriet om Social-media "niets toevoegends" te noemen, terwijl je je in de comment-sectie bevind over een bericht over nieuwe smileys. Wat mij betreft is het commenten, plussen/minnen en scrollen hier in de comments, niet veel anders dan het scrollen op IG/FB. Als je alleen het nieuwsbericht leest, en dan niet deze, maar de inhoudelijke, dan zou het een ander verhaal zijn. Maar notabene op dit bericht elitair commenten.....
Ik stel an zich tweakers, en facebook/instagram niet aan elkaar gelijk. Maar aan de andere zal de dopamine respons in je brein exact het zelfde zijn als je bericht hier diepgroen en +3 krijgt, als dat je veel hartjes op je IG bericht krijgt.
Dus: onderwerp is anders, maar het is beide social media, en het werkt beide op basis van de zelfde dopamine respons.
En het "mijn hobby is beter/hoger/nobeler dan jouwe" vind ik echt elitair gebrabbel. We hoeven ons hier ook geen illusie te maken, dat we een beter soort zijn.
Maar Social media word hier bekritiseerd, en daar hoort Tweakers dus ook bij.
Met als grootste verschil dat +3 hier het maximale is en je daarvoor doorgaans een inhoudelijk rete goeie post moet maken.
Die quick fix gaat hier onder de nieuwsartikelen dus niet zo erg op.

Ik ben nooit aan social media begonnen, dus geen idee hoe het werkt, maar wat ik zo links en rechts mee krijg, wordt je daar niet op inhoud of kennis beoordeeld.
Met als grootste verschil dat +3 hier het maximale is en je daarvoor doorgaans een inhoudelijk rete goeie post moet maken.
Zou de schaalverdeling uitmaken?
Zou je op andere social-media geen rete-goede content moeten maken voor een hoge waardering? Het onderwerp hier en daar is anders. Kwaliteit van content word uiteraard anders beoordeeld. Hier zit kwaliteit toevallig in technische inhoudelijkheid, maar kwaliteit heeft vele dimensies.
Ik ben nooit aan social media begonnen, dus geen idee hoe het werkt, maar wat ik zo links en rechts mee krijg, wordt je daar niet op inhoud of kennis beoordeeld.
Ik denk dat je niet zo goed begrijpt wat het begrip social media is, aangezien je hier op een socialmedia platform reageert. Er zijn duizenden socialmedia platformen, daar is tweakers er 1 van. Je zit nu toevallig op 1 van de honderden tech-social media's.
Zou de schaalverdeling uitmaken?
Zou je op andere social-media geen rete-goede content moeten maken voor een hoge waardering? Het onderwerp hier en daar is anders. Kwaliteit van content word uiteraard anders beoordeeld. Hier zit kwaliteit toevallig in technische inhoudelijkheid, maar kwaliteit heeft vele dimensies.
Ik heb dus geen idee. Dacht altijd dat kattenfilmpjes, vakantiefoto's en luxe items het goed deden.
Ik denk dat je niet zo goed begrijpt wat het begrip social media is, aangezien je hier op een socialmedia platform reageert. Er zijn duizenden socialmedia platformen, daar is tweakers er 1 van. Je zit nu toevallig op 1 van de honderden tech-social media's.
Laten we dan voor het gemak hetgeen nemen waar 95% van Nederland aan denkt als het over social media gaat: Facebook, Instagram, snap chat, Twitter, YouTube, tiktok.
[...]

Ik heb dus geen idee. Dacht altijd dat kattenfilmpjes, vakantiefoto's en luxe items het goed deden.

[...]

Laten we dan voor het gemak hetgeen nemen waar 95% van Nederland aan denkt als het over social media gaat: Facebook, Instagram, snap chat, Twitter, YouTube, tiktok.
Neem Reddit ....
Vandaag zette ik een reply op een comment daar die vroeg wie een bepaalde YT-creator was.
Mijn reply was niet meer dan de naam, en mijn mening dat de persoon maar één "trucje" had.
De video's zijn 3 x grappig, en daarna worden ze vervelend.

In 6u 170+ 'upvotes'
Om eerlijk te zijn - het was echt niet retegoed.

Net als hier op Tweakers, als jouw comment "in de smaak valt" zit je goed
Het verschil tussen Tweakers en social media is dat het laatste je vrienden zijn. Daar spreek je mee af. Die ga je niet via je toetsenbord op de hoogte houden.
Wie zegt dat mijn Facebook hetzelfde is als die van jou of andere mensen?

Mijn Facebook is in ieder geval leuker dan de mensen die ik tegenkom.
Maar het voegt voor jou niks toe, dat is prima maar dat betekent niet dat iedereen zijn leven gelijk is aan dat van jou.

Grappig genoeg is het echt een modern iets om die drang te hebben dat iedere seconde die je hebt 'nuttig' is. We worden als mensen steeds minder goed in niks doen, omdat alles maar iets toe moet voegen. Waarom niks doen als je een game kan spelen, een serie kan kijken, een boek kan lezen of weet ik veel wat. Er is niks mis met iets wat tijd kost en niet direct iets oplevert, dat hele concept is juist goed voor de mentale gezondheid (social media opzich dan weer niet, ik heb het echt over het niks doen).

Er zijn genoeg argumenten tegen social media, maar 'je kunt iets nuttigers doen' is misschien wel de slechtste (en ook slecht voor je eigen gezondheid, niet iedere seconde is nuttig: accepteer dat en geniet van de rust)
Ik stond een aantal jaar geleden ook op het punt om mijn Facebook account te verwijderen. Maar toen onze dochter was geboren en een heel zeldzame genetische afwijking bleek te hebben (mutatie van het TUBA1A gen wat zorgt voor de ontwikkeling van de hersenen) bleek Facebook toch wel de enige plek te zijn waar je in contact kan komen met andere ouders (van over de hele wereld) van kinderen met deze genetische afwijking. En dit heeft ons vooral in het begin heel erg geholpen. Dus om nou te zeggen dat het niks toe voegt aan je leven is, zoals je in mijn reactie leest, niet op iedereen van toepassing.

Ik vind de meeste content op Facebook nog steeds troep maar er zitten wel wat nuttige en goeie dingen tussen. En zoals voor alles in het leven geldt dat je het met mate moet gebruiken maar dat is voor veel gebruikers van Facebook moeilijk. En als ik voor mezelf spreek zou ik mijn smartphone ook wel iets minder kunnen gebruiken.
Ik ben zelf een paar jaar geleden van alles afgestapt. (Op telegram en WhatsApp na)

Bevalt echt prima en kan het iedereen aanraden :) Ik weet echt niet wat ik afgelopen jaren gemist heb. Er zijn een aantal mensen die me niet meer feliciteren op m’n verjaardag maar ach, als dat alles is.
Hangt ervan af hoe je het gebruikt. Het heeft mij geholpen bekend te worden met m'n werk, wat uiteindelijk weer veel opdrachten heeft opgeleverd. Ik check gewoon niet al die onzin eromheen.
But do you have to make je zinnen in een halve mengelmoes van talen to make your punt or kan dat otherwise denk you?

Leuk dat jij het niks vindt toevoegen, maar zo kun je ook zeggen (en werd er ook gezegd) dan gamen, series, films, het verzamelen van pokemon/whatever-kaarten, knikkers, etc. niks toevoegt aan je leven. Dat jij het geen toegevoegde waarde vindt betekent niet dat het er niet is, er zijn genoeg mensen die gamen een verspilling van tijd vinden.

Extremen zijn altijd slecht, maar dat is net als dat mensen die duizenden uren in WoW stoppen en hun hele leven opgeven voor het beste character ook niet gezond zijn.
Deze post zou perfect op Facebook of Twitter passen... exact het nivo.,
Anoniem: 302359 31 januari 2022 21:53
Paar jaar terug alle socials in de ban gedaan. Accounts afgesloten en geen seconde terug gekeken. Beste beslissing ooit. Als ik dit soort berichten lees, bevestigd het mijn beslissing alleen maar.
Hele bedrijf rebranden, want metaverse is het helemaal… komen ze met deze crap
Wow! 3D! Spannend!
Ik ben er ook in Januari 2020 afgestapt van het welbekende gezichtenprentenboek ( al 2 jaar clean :D )
Maar t lijkt een beetje op de Memoji's van IOS op de Iphone
Anoniem: 1582350 31 januari 2022 22:50
Alles kan ook zo maar afgenomen worden en dan ben je al jouw 'vrienden' kwijt. Beter is om te investeren in echte vrienden die al dat zijn wat je geacht te moeten zoeken in een zo'n waanwereld.
Knap dat het meest niet-gecentraliceerde bedrijf ter wereld via een naamsverandering de indruk wil wekken dat het onderdeel wordt van de "decentrale movement".

Het ligt er zo dik bovenop en ik vrees dat het gros van de mensen het gewoon gaat slikken. Goed werk Facebook, tijd om aandelen te kopen!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.