VRT maakt app van NU-videoplatform beschikbaar voor Android TV en settopboxen

VRT maakt VRT NU beschikbaar via een app voor Android TV en voor de laatste generatie settopboxen van Proximus en Telenet. Daarmee is de videodienst direct op tv's te gebruiken. De apps voor Apple TV en Samsung-tv's volgen nog.

Gebruikers konden VRT NU al via Chromecast of Airplay op tv's gebruiken, maar de komst van de apps maakt dat het videoplatform rechtstreeks vanaf tv's en tv-boxen te benaderen is. VRT spreekt van een gefaseerde introductie.

Als eerste zijn de apps voor Android TV en de tv-boxen van Proximus en Telenet verschenen. In januari volgt de release van de app voor de settopbox van Orange en ook de apps voor Apple TV en Samsung TV komen op een later moment. Of ook apps voor andere platformen, zoals Fire TV en WebOS, ontwikkeld worden, is onbekend.

VRT startte zijn NU-videoplatform in 2017. De programma's waren sindsdien via de browser te bekijken en later volgden apps voor iOS en Android.

VRT NU

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

10-12-2021 • 07:29

110 Linkedin

Submitter: Marsmillo

Reacties (110)

Wijzig sortering
Zeer tevreden dat dit er is, al was ik persoonlijk meer tevreden van de NuPlayer. Deze bevatte een zeer handige tv gids en was het prettiger om bij te houden wat ik nog wilde kijken.
Helaas heeft de VRT de maker van NuPlayer gevraagd om zijn ontwikkeling te staken en is die er ook op in gegaan.

Vooral de navigatie in de VRT app valt wat tegen. De eenvoudige dingen als STOP en terug / voortspoeden zijn niet ideaal geïntegreerd. Daarnaast (en dit doen er toch behoorlijk wat apps mis) rapporteert hij slecht dat zijn status "playing" is. Dit maakt dat mijn automatisaties in de soep draaien die ik in Home Assistant heb ingesteld.
Het lastigste aan de navigatie vind ik het ontbreken van een zoekfunctie. Je moet maar eens proberen om een programma te zoeken met een bepaalde titel, als je niet weet onder welk genre dat zou vallen.
Gewoon op je smartphone zoeken en aan je favorieten toevoegen.
Dat is dus het punt.
Hoe dom is een app als die niet eens een basale functie als 'zoek' heeft en dat je je toevlucht moet zoeken bij een ander toestel.

Ik heb juist een chromecast met google TV in huis gehaald zodat ik geen gsm meer moet gebruiken bij het TV kijken.
Klopt inderdaad. Maar hoe vaak heb je dat dan nodig. Ik vind de app juist zo 'slim' dat ik nooit echt de zoek gebruik. Meestal vind ik op de homepage terug wat ik nodig heb, ofwel in de trending lijst, of in de kijk verder. Hetzelfde bij Netflix eigenlijk, ik gebruik nooit tekstueel zoeken.
Het feit dat @Mavamaarten dit vermeldt en dat ik het ondervind maakt dat het alvast door mensen gemist wordt.
Ik versta ook niet waarom een gsm-app minder kan dan een chromecast app.
Ik vind het nog steeds jammer dat je vrt niet in Nederland kunt kijken. (lineair gaat wel, maar heb geen tv abbo)
Sinds een tijdje moet je bij de vrt een belgisch telefoonnummer hebben om je account te verrifieren kwam ik op een nare manier achter toen ik een actualiteiten programma terug wilde kijken.

Ik begrijp wel vanuit concurrentie oogpunt dat een serie als Undercover niet zomaar terug te kijken is, maar het is verdorie wel lastig als je vlaams een programma terug wil kijken.
Omgekeerd is het wel mogelijk, je kunt in het buitenland zonder problemen rtlxl of npostart kijken, beetje vreemd allemaal.

Goplay is met account en vpn mogelijk om terug te kijken kwam ik achter, daar doen ze dus ook al moeilijk, maar kan gelukkig op die manier nog wel een vlaamse quiz kijken om maar even iets te noemen.
Zelfs voor het terugkijken van het journaal moet je de Belgische nationaliteit hebben. Echt bizar!
Waarom? Het is de openbare omroep, betaald met Belgisch belastinggeld. Dan kan je toch niet verwachten dat alles gratis voor de hele wereld beschikbaar is.
Ik kan in België werken en er belasting betalen, maar over de grens in Nederland, Duitsland, Luxemburg of Frankrijk wonen... En dan mag ik dus niet genieten van wat er met mijn belastinggeld openbaar omgeroepen wordt? Dat vind ik een nogal bekrompen gedachtengang...
Als je dat doorzet zet dat de weg open om tol te heffen voor doorgaand verkeer dat gebruik maakt van het ongeevenaarde Belgische wegennet... O ja...dat plan was er een paar jaar terug ook...
(Belgische) politici denken bekrompen ;-)

Je kan zeker genieten vanuit het buitenland van de Belgische openbare omroep, maar helaas niet van alles, dat is mijn punt ;-)

Nederland is soms ook niet veel beter hoor: als je als Belg in Nederland werkt en er belastingen betaalt, ben je toch verplicht om een Nederlandse ziekteverzekering te nemen terwijl je al in België ook al een ziekteverzekering hebt. Een zeer duur grapje die verplichte Nederlandse verzekering, vooral omdat je er als Belg geen gebruik van maakt.
Via een VPN kan je dat toch gewoon makkelijk omzeilen of begrijp ik het nu verkeerd?
Je hebt een Belgisch telefoonnummer nodig. En in sommige gevallen zelfs het Belgische equivalent van Digid.
Ah, OK ... dat was me niet helemaal duidelijk.

Ik snap dat een effectieve app handiger is dan een website, maar de vrt.nu website laat je gewoon toe zaken te streamen naar je TV als je bv. een Chromecast of AppleTV hebt, werkt heel goed, maar natuurlijk niet zo goed als een native app.

Maar ook daar.. ben je in het buitenland, dan werkt het enkel via VPN.
Als je in Nederland woont en in België werkt, dan betaal je geen belastingen in België. Anders zou je twee keer belasting moeten betalen. Dat is een Europese fiscale wet. Je betaald enkel belasting in het land waar je woont, ook als je in een ander EU land werkt.
De meeste Nederlanders betalen toch ook wel behoorlijk voor de VRT-zenders. Via hun tv-abonnement, dat wel. Maar enfin, in het verleden kon ik vanuit Nederland het overgrote deel van de Vlaamse programma's bekijken op VRT NU.

Dat laatste is nu onmogelijk gemaakt en dat is best wel raar, bijvoorbeeld omdat dit platform BVN moest vervangen voor Vlamingen in het buitenland. Maar die hebben vaak geen Belgisch telefoonnummer en kunnen dus hun account niet verifiëren.
Heb je meer info over de geldstroom van die Nederlandse tv-abonnementen naar de VRT? Ik vind hierover niets terug. Kan ook aan mij liggen, vandaar de vraag.

Op de VRT site staat er toch niets direct over gemeld: https://www.vrt.be/nl/over-de-vrt/financien/inkomsten/
De Nederlandse tv-providers betalen voor iedere aansluiting een bedrag aan de VRT (net zoals ze dit doen aan BBC en Duitse of Franse omroepen). Hoeveel dit is momenteel, weet ik niet. Het ging in het verleden om zo'n 10 cent per aansluiting.

Dit is met name om auteursrechten te dekken. Omdat de 3 VRT kanalen must carry zijn in Nederland, betaalt de VRT immers ook rechten voor Nederland. Het zal in die begroting genoemd worden onder 'andere inkomsten' of 'exploitatie'.

Maar goed, dat maakt het wel apart dat bijna niets meer in Nederland te bekijken is. Ook geen eigen producties. Zelfs een interview met Angèle op de site van VRTNWS is geblokkeerd voor kijkers buiten België. Dit was tot enkele maanden geleden wel anders, dus waarom dit is gewijzigd, blijft een raadsel.

Bovendien lijkt het in strijd te zijn met EU-richtlijnen.
De VRT trekt dit alleen wel een beetje tot in het extreme door: ook programma's waar dit qua uitzendrechten wel kan, zijn niet beschikbaar als je niet in België woont of de Belgische nationaliteit hebt. (Dat ze op dat laatste onderscheid maken vind ik trouwens nogal kwalijk en dit zou binnen de EU eigenlijk niet moeten kunnen.)

Bij de meeste andere publieke omroepen is alleen sprake van rechtenbeperkingen; dus dat programma's waarbij er alleen rechten zijn voor het binnenland, daarbuiten niet beschikbaar zijn.

Sowieso zou deze vorm van geoblocking binnen de EU verboden moeten worden, want je krijgt op deze manier allemaal losse 'media-eilandjes', terwijl het binnen de EU nu juist belangrijk is dat je elkaars media kunt recipiëren. En over dat belastinggeld: je hebt dan ook toegang tot media van andere EU-lidstaten die met belastingen aldaar betaald worden, dus dat heft elkaar dan wel weer op.
Geoblocking is verboden voor de mensen die voor een dienst betalen. Dus als je een Belg bent en je betaalde Netflix, dan moet je die Netflix overal kunnen kijken. Maar je krijgt enkel de Belgische content.
Dat weet ik; over die toepassing van geoblocking had ik het dan ook niet. ;)
Je kan toch ook naar het NOS Journaal terugkijken vanuit België? Dat wordt door de Nederlandse belastingbetaler mogelijk gemaakt.
Het is het Journaal!
Als het om een aangekochte serie als Downton Abbey betrof, dan gaf ik je gelijk.
Maar het Journaal zou gewoon beschikbaar moeten zijn ook voor niet-ingezetenen. Als ik zou werken in Vlaanderen, moet ik toch kunnen weten wat er in dat land gebeurt?

Live kan ik het wel zien, maar terugkijken is geen optie, want ik heb geen +32-telefoonnummer.

[Reactie gewijzigd door MadJo80 op 10 december 2021 13:29]

Ik kan geen geoblock testen maar vanuit de VRT NWS app kan je gewoon Het Journaal, Terzake, Het Journaal Laat, het weer, Villa Politica, de afspraak, zevende dag, ... gewoon herbekijken zonder ingelogd te zijn in de app.
Ik heb het net geprobeerd, ik kan vanuit de VRT NWS app gewoon het laatavond journaal van gisterenavond terug zien en ik heb geen VRT profiel...

Edit: Ook op de site van https://www.vrt.be/vrtnws/nl/ kan je toch best wat terugbekijken?

[Reactie gewijzigd door elmariachi op 10 december 2021 14:49]

Ik heb het net even getest: noch de Journaals, noch Terzake zijn vanuit Nederland te bekijken in de VRT NWS-app.

Dit lijkt trouwens een redelijk nieuwe ontwikkeling te zijn.

Toevoeging: dit geldt voor alle programma's en getest op zowel een iPhone als een iPad. Via de website doen de streams het vervolgens wel. De losse video's die ik getest heb, werkten wel via de app.

Werkt er hier misschien iemand voor de VRT? Volgens mij gaat er namelijk iets niet helemaal goed. :D

[Reactie gewijzigd door Commendatore op 10 december 2021 16:35]

Nog enkele dagen geduld ;)
Inmiddels is het veranderd, maar wel de verkeerde kant op: ook in de browser werkt het nu niet meer. Beetje extreem dit. Ik geloof niet dat er veel publieke omroepen zijn die nieuws- en actualiteitenprogramma's geoblocken.

[Reactie gewijzigd door Commendatore op 18 december 2021 21:58]

Ik vind het nog steeds jammer dat je vrt niet in Nederland kunt kijken. (lineair gaat wel, maar heb geen tv abbo)
Daar hoef je geen lineair tv-abbo voor te hebben. Canal Digitaal heeft een abonnement voor Android TV en daar zit VRT ook in. Ik kijk bijna elke dag naar de VRT op die manier (en ik ben toch echt Nederlands!).

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 10 december 2021 11:45]

Welk actualiteitenprogramma kan je niet zien vanuit de VRT NWS app? Voor wat ik kan testen, is dat je zonder account daar best wel wat programma's kan herbekijken.

Edit: Ook op de site van https://www.vrt.be/vrtnws/nl/ kan je toch best wat terugbekijken?

[Reactie gewijzigd door elmariachi op 10 december 2021 14:50]

verwijderd

[Reactie gewijzigd door lazyduck op 11 december 2021 10:18]

VRT NU is op android TV ondertussen al 3 maanden beschikbaar als public beta. Sinds gisteren avond is daar een versie voor De Telenet set-top box bijgekomen.
is ergens terug te vinden welke versie van android m'n sony bravia moet draaien om de app te kunnen gebruiken? Op dit moment kan ik het blijkbaar niet installeren
Blijkbaar Android 8 of nieuwer.
Ik wist niet eens dat het een beta was. Ik gebruik het inderdaad al een paar maanden. Zeer blij mee, werkt beter dan het casten.
En de resolutie als je live TV kijkt? Het lijkt wel alsof geen enkele zender met 4K bezig is (al interesseert een hoge bitrate mij meer).
1080p bij live. 540p bij on demand, maar dat zou ook omhoog gaan binnenkort.
Wait, what?
540p on demand? Schandalig toch dat dit in 2021 nog zo is..
Sommige content is ook maar 540p. Denk aan series zoals Merlina en postbus X.
Merlina is een reeks van 30 jaar geleden... Je zou verwachten dat content van de laatste jaren toch in een hogere resolutie beschikbaar is (weet niet of dat zo is overigens)
Wait, what?
540p on demand? Schandalig toch dat dit in 2021 nog zo is..
Scheelt wel in de databundels ... :+
klopt, maar ik vind de 540p bitrate/encoding redelijk ok. Proximus tv is 720p en het verschil is niet gigantisch. Maar er komt dus ook een update voor on demand naar HD op vrt nu heb ik me laten vertellen.
En 1080p is altijd beter? Dan heb je nog nooit via Canal Digitaal op Android TV gekeken. Officieel 1080p, maar de beeldkwaliteit is om te huilen.
Je kan moeilijk veralgemenen dat 1080p slechter is dan 540p omdat Canal Digitaal op Android TV er niet uitziet. ;)
Dat zeg ik ook niet, ik zeg alleen dat 1080p niet per se betekent dat de kwaliteit beter is. Ik nam Canal Digitaal daarin slechts als voorbeeld.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 10 december 2021 12:35]

Vooral omdat je er voor moet betalen en publiciteit door je strot geduwd krijgt
Volgens mij is on demand ook al 1080p. Dat is dan on demand content die toegevoegd is na de zomer wel te verstaan... De oude content is inderdaad nog 540p en zal waarschijnlijk nog vervangen worden door 1080p waar dit relevant is...
Sinds de zomer zendt VRT op VRT NU uit in 1080p.
Wat belangrijker is, is dat reclame skippen bij vrt niet meer mogelijk is, dus on demand kijken = verplicht reclame kijken.
https://www.vrt.be/vrtnws...aag-is-dat-verleden-tijd/
Maar bij de VRT is de reclame toch minimaal omdat het een openbare omroep is?
Het is mijn inziens héél triest dat we reclame of sponors te zien moeten krijgen bij een zender die we met ons belastingsgeld betalen (+/- € 38 / jaar).

Wat mij betreft wil ik wel wat meer betalen als dat wil zeggen dat ik geen reclame meer hoef te zien.
0,27 EUR per Belg per maand, Voor zo'n riante som zou het inderdaad niet mogen dat er reclame is. (sarcasme inderdaad)
Toch iets meer, hier zijn de cijfer: https://www.vrt.be/nl/ove...smiddelen-per-vlaming---/

Overheid geeft 273 miljoen aan de vrt 61,4% van totaal de rest komt uit andere inkomsten.
Over ca 6,6 miljoen vlamingen is dat 41 euro per persoon, inclusief kinderen.
dus gezien met 2 ouders en 2 kinderen betaald 164 euro aan vrt via belastingen.

Total inkomen vrt 445 miljoen
Dan heb je mijn reactie niet goed begrepen.
Ik zeg net dat het meer mag zijn dan die € 38 / jaar / persoon.

In de link die @bbob hieronder post kan ik afleiden dat de werkelijke kost € 64,58 / jaar / persoon is, maar dat er maar € 37,95 betaald is via belastingsgeld.
De totale kost per mediagebruiker bedroeg in 2020: 64,58 euro. 61,4 % daarvan wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid (en dus de Vlaming als belastingbetaler). De overige 38,6% haalt de VRT uit eigen middelen.
Ze noemen het een “boodschap van algemeen nut” en dat is één reclamefilmpje van 30 seconden en/of aankondiging van eigen programma’s tussen twee programma’s in. Geen onderbrekingen tijdens een uitzending, totaal niet storend.
Zo begint het meestal altijd beetje meer en meer.
Nee, zo is het al zeker 20 jaar bij de VRT.
Alhoewel er nu denk ik wel 2 boodschappen zijn, 1 van algemeen nut en 1 sponsor voorafgaand aan een programma.
Is dat enkel bij VRT?
Leuk nieuws, maar ik draai al enkele maanden de VRT NU app op een Nvidia Shield TV (uit de Play Store). Werk zeer goed, zo goed dat Telenet TV opgezegd is.
Bij mij zit er al jaren een oud laptopje weggestopt in het tv meubel met Win 10 erop. De digicorder ligt hier al enkele jaren buiten. Alle bediening vanop de smartphone of met een draadloze muis, werkt perfect.

Als m'n plasma tv het ooit begeeft (dat ding wil maar niet kapot gaan) komt er een OLED in, kans is wel reëel dat er Android TV opzit dus mooie evolutie dit.
Met de huidige stroomprijzen zou je eens kunnen uitrekenen of die opstelling nog interessant is. Restwaarde van verkoop, aankoop van oledje etc zou je er op vooruit kunnen gaan.
is een plasma dan nog wat waard tegenwoordig?
is een plasma dan nog wat waard tegenwoordig?
Misschien als verkoop niet direct, maar in verbruik kan dat best een hap minder gaan kosten.
( en daarbij 'verliest' @Largamelion het verbruik van betreffende laptop )
Dus zo raar is de opmerking van @Andros niet
Goh, het was niet echt dat wat ik bedoelde, ik wist natuurlijk wel dat plasma's veel zuipen. Maar gezien de formulering van die zin dacht ik dat Plasma-tv's nog een zekere waarde hadden voor bepaalde mensen/verzamelaars o.i.d. :D Ik kan me niet inbeelden dat Plasma's nog veel waard zijn.
Klopt, het advies van Andros is zeker terecht, ik heb me die vraag al dikwijls zelf gesteld, zeker de afgelopen maanden.

Een plasma is tegenwoordig niets meer waard, op de 2e hands markt geraak je dat ding volgens mij nooit kwijt en nieuw kan je het ook niet meer kopen. Als je het nog in bezit hebt is de waarde echter nog steeds hoog imo. De beeldkwaliteit is nog steeds uitmuntend, zeker voor een toestel van 14 jaar oud. Een nieuwe OLED kost je ook minstens 800€-900€ dus dat is best wel een investering. Als de energieprijzen echter lange tijd zo hoog blijven, heb je dat waarschijnlijk snel terugverdiend, maar laat ons vooral hopen dat dat niet het geval gaat zijn.

Over het energieverbruik van de laptop zit ik niet zo in, dat zal best meevallen. Hard moet dat ding niet werken om wat te streamen.
Klopt wat je zegt, een plasma is idd een ramp qua energieverbruik en met de huidige stroomprijzen heb je zeker een punt. Die gedachte is ook al meermaals bij me opgekomen, zeker de laatste maanden. De kwaliteit van de plasma is echter nog steeds uitmuntend vanop mijn kijkafstand (van dichtbij niet, je ziet dan de pixels 'dansen', zeker bij het opwarmen). Ik krijg het echter niet over m'n hart om een goed werkend toestel weg te gooien, maar was met de Black Friday kortingen toch bijna overstag gegaan. OLED begint goed betaalbaar te worden en op het juiste moment heb je een 55" voor 800€-900€. Het goedkoopste model van LG kon ik onlangs zelfs voor 720€ op de kop tikken met de cashback actie. Ergens toch een beetje spijt dat ik het niet gedaan heb, maar ik wil waarschijnlijk toch voor 65" gaan.

Kans is groot dat ik volgend jaar de overstap maak en dat de plasma naar boven gaat, waar hij een pak minder gebruikt zal worden.
Er is al enkele maanden een beta-versie beschikbaar. Deze heb ik zelf ook staan, werkt perfect.
Werkt op de shield inderdaad al een eeuwigheid, ik kan mij zelfs niet herinneren wanneer ik het geïnstalleerd heb.
Ik heb hetzelfde gedaan, het werkt inderdaad super goed op een shield, veel beter dan dat casten van vroeger.
Ik heb nog nooit van VRT gehoord. Is het een soort van Netflix achtige dienst?
VRT staat voor de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie en is eigenlijk de Vlaamse openbare omroep. Je kent de organisatie misschien nog onder de oude naam BRT Ze hebben een aantal TV kanalen waaronder Canvas en één en ook een heleboel radiozenders zoals Studio Brussel, MNM, Radio 1, Radio 2, enz. Ze beheren ook een gratis nieuwssite (VRT NWS) zonder betaalmuur tot groot ongenoegen van een aantal Vlaamse kranten.

Via de VRT Nu app kan je live naar de openbare omroep kijken via het internet maar je kan ook een heleboel programma's herbekijken. Voor zo ver ik weet is dit allemaal gratis vanuit België zolang je maar een account hebt. Ik weet niet of er voor (alles) geoblocking wordt toegepast.

Wij gebruiken het wel eens om naar het nieuws te kijken op een uur dat ons uitkomt of om naar aflevering van een programma te zien dat momenteel niet meer uitgezonden wordt.

[Reactie gewijzigd door Admiral Freebee op 10 december 2021 09:12]

VRT staat voor de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie en is eigenlijk de Vlaamse openbare omroep.
Ah, verklaard dat ik het niet ken. Ik woon in NL.
VRT en KETNET/CANVAS (Belgie 1 en 2) zitten anders standaard in elk televisiepakket in Nederland. Net zoals de Duitse, Franse en Britse publieke omroepen.
Bij mijn weten enkel Android 8 en later.
Fijn dat dit eindelijk beschikbaar is, een app openen met afstandsbediening is toch heel wat fijner dan telkens te moeten casten.

Mijn high end Sony x93D van 2017 valt daardoor al uit de boot omdat die nauwelijks updates gekregen heeft. De midrange van dat jaar zit wel op Android 8.
Android 8 moet gewoon beschikbaar zijn voor jouw toestel hoor. Deze site geeft uitleg over de nieuwe UI van Android 8 (https://www.sony.be/nl/el...jectors/articles/00226266)

En volgens tweakers zou er zelfs een Android 9 update zijn voor jouw toestel... (nieuws: Sony brengt Android 9 uit voor veel tv's die uitkwamen in vorige vier...)

Heb je al eens geprobeerd om manueel te updaten? https://www.sony.be/nl/el...5xd9305/software/00259462
Volgens mij is die info foutief, de X93D werd bij release in het begin van het jaar uitgebracht met ATV1 soc, de lager gepositioneerde modellen kregen later dat jaar ATV2, die wel nog ondersteuning krijgt.

Je linkt ook door naar 5.xxx firmwares, terwijl dit bij mijn weten Android 7 is, 6.xxx firmwares zijn Android 8 (en eventueel hoger). Sowieso bekijk ik je info wel even.

https://www.reddit.com/r/...irmware_updates_official/
Op deze pagina staat wel idd dat wereldwijd de X93D op 6.xxx firmware zit, enkel Europa blijft hangen op 5.xxx... Ik vraag me af of ik een Amerikaanse firmware kan flashen zonder negatieve gevolgen...
Ja, ik snapte het ook niet helemaal. We raar dat sony op hun eigen pagina een artikel zet met info voor Android 8 en daar expliciet jouw device bij vernoemt als die die versie niet heeft.
één en Canvas zijn voor mij op moment toch wel de enige zenders waar ik echt naar kijk, reality TV van VTM doet voor mij niks, en voor oudere films na keuze heb ik Prime & Netflix. Dus dit is een zeer goede evolutie voor mij, misschien toch maar eens overwegen om Telenet te vervangen met Orange.

Mijn vraag is wel hoe stabiel is dit? De webbrowser versie durfde wel regelmatig te bevriezen zeker als het om goed bekeken programma's ging.
Ik gebruik de app regelmatig op mijn smartphone om dan de stream te casten naar mijn Shield TV. Dat werkt eigenlijk altijd prima. Het enige wat mij soms stoort is dat sommige programma's te hevig gecomprimeerd zijn waardoor je duidelijke kleurbanding krijgt bij bepaalde blauwe luchten of een zonsondergang bijvoorbeeld. Maar dat heb je eigenlijk soms ook als je via de Proximus TV decoder live kijkt.
Ik stream regelmatig en dit werkt toch uitstekend. Ik ben ook al enkele jaren een happy Orange gebruiker. Het eerst jaar dat Orange Trio uit was moest ik regelmatig de router opnieuw opstarten omdat de snelheid vaak dropte maar dit waren enkele kinderziektes die er nu al enkele jaren uit zijn. Geen heimwee naar Telenet.
Ik mis nog de goplay app !
die is er al, maar kan nog niet casten... dus enkel voor native android tv en ook geen webos support
Dus op shield kan je live tv bekijken dan?
CAsten is niet nodig en wil ik ook niet ):
Er is wel een goeie Kodi Addon ;)
Hopelijk binnenkort ook voor WebOS, zoals de VTMGo App.

Nog niet in verdiept in de ontwikkeling van Apps voor TV's, maar is het zo ingewikkeld om cross-platform te ontwikkelen?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee