Winamp krijgt nieuwe 'geremasterde' versie met podcasts en focus op audiomakers

Winamp-eigenaar AudioValley werkt aan een nieuwe versie van de muziekspeler. De ontwikkelaar zegt dat het om meer gaat dan 'slechts een update', maar dat het een geremasterde versie wordt waarbij er meer interactie mogelijk moet zijn tussen audiomakers en luisteraars.

Winamps nieuwe logo

Op de website van Winamp schetst de ontwikkelaar wat de nieuwe versie moet krijgen, al blijven veel details nog onduidelijk. Er wordt gesproken over podcasts en radiostations en op zijn eigen website schrijft AudioValley ook over audioboeken. Het idee is dat Winamp een 'one-stop platform' wordt waar audioliefhebbers naar allerlei soorten audiovormen kunnen luisteren.

Daarbij moet er meer interactie kunnen zijn tussen audiomakers en moeten audiomakers ook zelf kunnen bepalen welke content er op het Winamp-platform komt. Of AudioValley daarmee doelt op een streamingplatform, is niet duidelijk. Wel zegt het platform dat artiesten 'een eerlijker inkomen' moeten kunnen krijgen. Dat zou ook kunnen doelen op vormen van merchandising, of het kunnen aanschaffen van audio binnen de app.

Om de nieuwe versie van Winamp te maken, is AudioValley nog op zoek naar een aantal werknemers, zoals een data engineer, DevOps-specialist en een product owner. Uit deze vacatures blijkt dat de ontwikkeling voor in ieder geval een deel in het Belgische Anderlecht en in Luxemburg plaats gaat vinden. AudioValley is een Belgisch bedrijf; de originele makers van Winamp waren Amerikanen.

Radionomy, een dochterbedrijf van AudioValley, nam Winamp in 2014 over van AOL, dat het in 1999 had overgenomen van Nullsoft. De muziekspeler bestaat sinds 1997 en blijkt nog steeds populair te zijn. De ontwikkelaar claimt dat er nog tachtig miljoen actieve gebruikers wereldwijd zijn. De laatste update verscheen in 2018 en was toen de eerste update in jaren. Deze update bevatte vooral bugfixes. Toen beloofde Radionomy al dat er een upgrade zou komen in 2019, waarbij er toen werd gesproken over streamingradio, podcasts en het afspelen van lokale mp3's. Wanneer de nieuwe versie klaar moet zijn, is niet duidelijk. Gebruikers kunnen zich via Winamps nieuwe site aanmelden om de bèta te kunnen testen.

Door Hayte Hugo

Redacteur

19-11-2021 • 13:05

133 Linkedin

Submitter: MikelenniuM

Reacties (133)

133
133
116
1
0
13
Wijzig sortering
Het gaat allemaal wel erg langzaam bij WinAmp. De vorige update werd beloofd voor 2019, maar we tikken inmiddels bijna 2022 aan en nog is er geen update-versie beschikbaar. De non-beta versie die nu als veilig via de WinAmp website wordt aangeboden is exact dezelfde als uit 2018 (!)....
https://download.nullsoft..._3660_beta_full_en-us.exe
Inmiddels is er ook weer een geheel nieuw logo, nog minimalistischer dan de vorige. :/
Of het echt veilig is, weet ik niet. Op het forum zijn verbeterde versies te vinden van community members.

Ben erg benieuwd, maar erg veel ontwikkeling zie ik inderdaad niet gebeuren.

[Reactie gewijzigd door HollowGamer op 19 november 2021 16:39]

Ik ben er ook al jaren van afgestapt.
Muziek tijdens het gamen - perfect, maar "always on top" werkt gewoon NIET,. en de ontwikkelaars weten niet waar het aan ligt, en doen er ook niks zichtbaars aan.

Steeds verliest dat fijne kleine balkje dus focus, en word die weer onzichtbaar.

Tegenwoordig gewoon youtube of derdelijks in de achtergrond aan. Er zijn inmiddels genoeg alternatieven.
Als meerdere programma's strijden voor "always on top" zul je natuurlijk altijd een verliezer hebben :+
De enige manier waarop dit betrouwbaar kan werken in games is door een overlay in te bouwen in winamp.
Dat het niet werkt "in games" is nog niet zo zeer het probleem.
Het gaat echter fout als winamp naar de achtergrond word geforceerd door een game - en als de game dan klaar is, dan zou winamp weer braaf boven alle windows zoals chrome, etc mogen. Maar dat lukt em dan niet op eoa manier.
Langzaam? Update voor wat, van wat? Zo een latere winamp versie.. really..? Who wants it in the first place?? Het is na de AOL overname van jaaaaren geleden alleen maar bergafwaarts gegaan.

Een vijftien jaar versie 2.xx (?) non-Aol naar volle tevredenheid gebruikt . Dat ding was gewoon perfect.
Als ik me het goed herinner was Justin Frankel de oorspronkelijke ontwikkelaar van Winamp, die is ook de belangrijkste ontwikkelaar achter Reaper DAW, als je ziet wat hij met een klein team presteert met Reaper, al jarenlang, is echt waanzinnig. De software is compact, snel, stabiel en uitgebreid, met frequente updates....
Zijn er nog altijd veel gebruikers van Winamp? Ik gebruikte dat een jaar of 15 terug omdat ik via winamp als enige .mp3 kon afspelen destijds. Heel naïef van me denk ik, maar dacht dat dit al jaren terug gestopt was?

Wat me vooral bijblijft: Winamp, it really whips the llama's ass
ik gebruik het nog steeds. ik kan geen ander programma vinden wat intuitiever werkt.
Het is mijns inziens nog steeds het enige programma dat fijn en intuïtief werkt met hele grote muziek databases. Een album opzoeken en afspelen en een playlist maken kunnen bijna alle apps. Snel en gemakkelijk zoeken door duizenden albums en het resultaat overzichtelijk tonen (incl. onderscheid in artiest/album/track) en daarin snel door kunnen navigeren is lastiger. Foobar met ingrijpende customisatie komt misschien in de buurt, maar werkt ook minder fijn.
hebben ze de shuffle functie ooit weten te optimaliseren? bij een beetje een flinke lijst nummers kon het zo 3-4 seconde stil zijn voor ie een volgende gekozen had.
Van Winamp? Ik heb er met playlists met ruim 40.000 nummers nooit last van vertraging. Alleen de search wordt dan wat sloom.
Had hier zeker wel last van, met lijsten van 1-2 duizend liedjes al. Maar het zal dan vroeger vooral een hardware issue geweest zijn. Denk dat de tijd dat ik dit gebruikte tussen de jaren 98-99 en 08-09 zoiets zal zijn geweest en ik had in die jaren zeker niet het nieuwste van het nieuwste qua hardware
Dan had je waarschijnlijk een langzame hdd, er wordt gebruik gemaakt van sqlite als database
MediaMonkey is ook een optie. Niet super intuïtief om mee te starten maar als je het eenmaal onder de knie hebt wel enorm capabel.
Ik vond wimpamp na een tijdje te groot worden met allerlei onzin functies.
Gebruik nu al een jaar of 10 Foobar en ben daar erg blij mee.

Vind het vergelijkbaar met de oude winamp zonder franjes.
Andere programma's zijn of niet intuïtief, of de UI is niet om aan te zien of neemt te veel ruimte in beslag. Uiteindelijk was ik toch maar over gegaan op AIMP. Met wat aanpassingen in de opties heb ik het uiteindelijk net zo intuïtief gekregen als WinAMP dat was, met een geminimaliseeerde UI van rond de 500x40 pixels. Maar ja, het is niet out-of-the-box zo.

[Reactie gewijzigd door Memori op 19 november 2021 14:46]

Wanneer je library-functie gebruikt, zou je MusicBee kunnen gebruiken. Dat was mijn vervanger voor Winamp enkele jaren geleden. Sinds ik echter Spotify Premium heb, gebruik MusicBee nog maar zelden.

Wanneer je niet de library gebruikt, zou je kunnen kijken naar AIMP, deze heeft ook ondersteuning voor Skins (waaronder op Winamp gebaseerde skins). Foobar 2000 heb ik dan weer nooit begrepen.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 19 november 2021 14:41]

allen geprobeerd. allen kansloos in vergelijking met winamp in gebruiksgemak.
Dan heb je AIMP nog niet geprobeerd.
Met deze skin tover je AIMP om tot Winamp: https://www.aimp.ru/?do=catalog&rec_id=604
Je hoeft alleen nog meer de toetsencombinaties en enkele settings te tweaken.
MusicBee gebruiker hier, en zeer tevreden.
Ik doe niks met Spotify vanwege de afhankelijkheid en de beroerde interface.
Mijn eigen Flac collectie is heilig. En mijn LP's maar dat is een ander verhaal :p
Foobar2000. Je moet er iets meer zelf aan tweaken, maar dan is het nog veel handiger, veelzijdiger en sneller in performance dan Winamp.

Maar ik snap je punt van gebruiksgemakt. Foobar heeft een learningcurve.

[Reactie gewijzigd door sebasmeer op 19 november 2021 15:53]

Ik ken Foobar2000 totaal niet. Maar de woorden 'muzielspeler' en 'learningcurve' zijn wel woorden die ik niet bij elkaar verwacht eigenlijk.
Foobar2000 is eigenlijk veel meer dan een muziekspeler, zeker met de plugins die er zijn. Ik ken heel veel Winamp gebruikers die uiteindelijk bij Foobar2000 zijn uitgekomen.

Ik vind de defaults na installatie trouwens prima, maar kan me voorstellen dat mensen een simpeler of nog kalere interface willen.
Hier een volledig custom Foobar install draaien met verschillende plug-ins.
ik heb dat geprobeerd. ik kan/kon er gewoon niet aan wennen.
Audacious voor de perfecte nonstop.
Foobar2000 of Deadbeef zijn voor mij de vervangers geworden.
Dit.

Ik gebruik het bij alle uitvoeringen van ons theatergezelschap.
Het is het enige desktop programma dat ik ooit heb gevonden dat je in kan stellen om te stoppen aan het einde van een track en de volgende track alvast klaar te hangen onder de play knop.
Dan moet je toch Aimp eens proberen.
Jazeker! Ik gebruik het nog dagelijks. Met name voor digitale radiozenders is het handig, zodat je niet via een webplayer hoeft te luisteren.
Bij mij ook nog steeds in gebruik, vrijwel dagelijks. Digitale radiozenders beluisteren en songs opnemen voor mijn collectie.....👍
Daar gebruik ik Tray Streamer voor ofzo :)
Jep, gebruik het nog steeds (een oudere versie). Ik heb niet hard gezocht naar een ander programma, maar wat ik vaak mis bij andere programmas is een tijdelijke queue binnen een playlist. Daarnaast is de library in winamp heel snel (zowel het zoeken als het indexeren).

Op ubuntu gebruik ik audacious met de winamp skin, die werkt net zo goed.
Ik gebruik hem nog wekelijks (op ubuntu via wine)
Nou 15 jaar terug had je al heel veel keus om mp3 af te spelen hoor. Ik denk dat je eerder zit te denken aan 24 jaar terug, de tijd vliegt.
Even teruggerekend, ik vrees dat je gelijk hebt haha! Grijze haren zitten er niet voor niks inmiddels!
Ik weet nog dat mijn 486dx2 in dos geboot moest worden om MP3's vloeiend af te spelen :)
We hebben met vrienden een computer die alleen gebruikt wordt om mp3's te spelen.

En: Daar is eigenlijk geen beter programma voor (voor zover ik weet natuurlijk) dan Winamp. Met die handige media-library view vooral, en dan de playlist op rechts.

[Reactie gewijzigd door paltenburg op 19 november 2021 14:57]

Audacious voor de perfecte nonstop
Ik gebruik het nog altijd, met moderne skins die zijn aangepast aan grote schermen. En waarom ook niet? Lichtgewicht, simpel, geen (og weinig) extra rommel erbij, en de visualisaties vind je nergens anders.
Ja hoor, en met de klassieke skin. Niks mis mee.
Ik gebruik inmiddels AIMP maar Winamp blijft een prima applicatie. Doet precies wat het moet doen, is modulair, neemt weinig ruimte in en bevat geen reclame.
Als je een eigen muziekcollectie hebt, is Winamp nog steeds een prima keuze.
Ja hoor. Versie 2.95, met de system shock 2 skin. Simpel, compact, geen flauwekul. Speelt mp3 en .ogg. Meer heb ik vaak niet nodig.
Ondertussen gebruik ik daarnaast foobar2000, maar dat is vooral omdat die naar mijn geluidsinstallatie (UPnP) kan pushen.
Dat vroeg ik me ook al af, dat Winamp nog bestaat.

Ik maak inmiddels enkele jaren gebruik van de media center van JRiver. Daarvoor gebruikte ik MediaMonkey, daarvoor iTunes en daarvoor (heel lang geleden) Winamp.

JRiver leverde destijds de media center voor de Ponoplayer totdat het contract afliep, waarna mede door tegevenvallende hardware-ondersteuning, de Ponoplayer totaal flopte. Toen heb ik mijn cd-verzameling nog geript naar FLAC en sindsdien gebruik ik die standaard voor mijn muziekbestanden.

[Reactie gewijzigd door Ruben26 op 19 november 2021 14:59]

Vast niet de meest populaire mening vandaag, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik Winamp er zo'n 20 jaar geleden al heb uitgegooid en heb vervangen door XMPlay. De enige speler (destijds in ieder geval) die het .umx formaat begrijpt. Was wel een plugin voor Winamp voor, maar die werkte op een gegeven moment niet meer na een Winamp update en had sowieso problemen met afspeelsnelheden. Sindsdien eigenlijk niet meer naar Winamp omgekeken. Absoluut goede herinneren aan, maar ik vond het niet zaligmakend.
Ja, word nog steeds dagelijks gebruikt al ruim 20 jaar.
Ik gebruik al tijden Audirvana. Werkt ook fijn met de ingebouwde Qobuz en Tidal ondersteuning. Speelt tegenwoordig ook podcasts en Internet radio.
Vooral de visualisaties vond ik wel machtig in winamp. Ideaal voor een projectie ofzo. De hypnogenic screensaver wat vroeger de favoriet, ondertussen zullen er wel beter bestaan vermoed ik

[Reactie gewijzigd door jozakin op 19 november 2021 20:07]

Als het aan mij lag gebruikte ik nog steeds Winamp, altijd gedaan, maar ik kwam er een aantal jaar geleden achter dat 'ie sommige mp3-tjes niet goed kon afspelen, dus nu gebruik ik daar vlc player voor maar ik luister sowieso niet zo heel veel mp3 meer, ik ga bijna altijd naar youtube voor muziek. Over controls en gebruikersgemak kan ik weinig zeggen, ik ben niet zoals de meesten hier de winamp shortcut controls gewend omdat ik gewoon altijd de knopjes op de player zelf gebruikte, en in vlc ook.

Ik vond het geluid in winamp ook altijd zo... hoe zeg je dat.. kaal? Ik laadde in Winamp altijd in de equalizer zo'n standaard plug-in, full bass & trebble, veel voller geluid. In vlc heb ik niks aanstaan en dat klinkt wel beter, natuurlijker.

Kortom, vlc voor mp3 en anders youtube.
Versie 2.95 doet wat het moet doen zonder een bulk aan crappy opties. Deze draai ik nog altijd.
Hier nog een verstokte Winamp 5.666 Lite gebruiker.
De key shortcuts zitten er nou eenmaal in...
X = play
B = next
Z = previous
J = search (wel time-out even aanpassen naar 1 sec als je wat trager typt en/of een grote playlist hebt) ;)
Hier ook! Heerlijke muziekspeler op de pc, nog steeds!
Iedereen tegenwoordig via Spotify en andere abonnementen... waar zijn de mensen die al een grote muziekcollectie hebben/hadden... daar is Winamp nog steeds perfect voor O-)
Hier zo...Maar ik gebruik Foobar 2000 als mijn player. :9
Ik heb deze ook nog altijd op mijn PC staan. Moet bekennen dat ik hem wel steeds minder gebruik, omdat ik toch wel veel via Spotify luister tegenwoordig. De app op mijn Android toestel gebruik ik al jaren niet meer (weet niet of hij eigenlijk nog wel bestaat). Die werd onhoudbaar door het gebrek aan updates. Al met al heb ik wel de meeste muziek die ik in mijn leven gehoord heb via Winamp gehoord vermoed ik.

Ben best benieuwd naar deze re-launch :)
Global hotkeys man...
Ah goede tip van de J time-out!
Na al die jaren nog beter geworden! :D

winamp5666_full_en-us_redux.exe deze hier

En uiteraard Q ook een ideale playlisy shortcut.
Ideaal als je even wat geselecteerde tracks na elkaar wilt horen en daarna weer random verder.
Audacious voor de perfecte nonstop
Let Winamp be free- soms moet je afscheid durven nemen van het verleden en gewoon tevreden terug kunnen kijken op de ervaringen die je had met Winamp.

Winamp wordt nu al zo'n 10 jaar niet met rust gelaten. Eerst overgenomen om als "revolutionaire nieuwe internetradio" te dienen, wat mislukt is.

Toen weer overgenomen om een nieuwe Winamp app te maken die mobile first moest worden- ook 3 jaar niets mee gebeurd.

Beloofd dat ze de huidige Windows app gingen moderniseren, weer twee jaar niets mee gedaan om uiteindelijk een versie uit te geven die niets veranderd heeft behalve Windows 10 compatibiliteit toegevoegd en wat internetconnectiviteit eruit heeft gehaald.

En nu weer een podcast/audio streaming(?) platform met social media voor artiesten (wat nog nooit gelukt is- zie Apple Music. Mensen zitten niet te wachten op wat U2 eet of doet).

Doe lekker je ding, maak lekker je product. Maar houd Winamp er gewoon buiten. Het verdient zijn pensioen.
Dat je met een productnaam en inhoud nog van alles kunt doen is niet nieuw en niet vreemd. Je stelt dat men afscheid zou moeten nemen van het verleden, maar dat gaat kennelijk nogal selectief op. Een ander moet dat om onduidelijke redenen maar doen. Terwijl een productnaam en merknaam vooral bestaan om aan te verdienen, niet om nostalgie in stand te houden alsof dat alleen kan zonder verandering te accepteren. Winamp is altijd al vooral een productnaam en merknaam geweest. Nu net doen alsof dat niet relevant is klinkt niet redelijk.
Ik snap zeker dat de mensen achter dit project denken dat, omdat de naam toch al bekend is, ze hiermee een kickstart kunnen krijgen. Als je puur financieel kijkt is het logisch.

Alleen werkt dit niet altijd zo makkelijk. Al veel andere projecten die dit probeerden kwamen er al snel achter dat mensen een bepaald idee hadden van het merk. Je kunt namelijk niet doen alsof het verleden niet bestaat en dat gaat tegen je werken.

Winamp lijkt hetzelfde. Men ziet het nog steeds als een hele goede muziekspeler in de tijd van Windows 98 tot 7. Ondanks dat het een tijdje een radio streaming tool was, ondanks dat het een mobile first app zou gaan worden.

Wat ik nu meer zie gebeuren is dat Winamp van een goede herinnering aan een sterk product verandert naar een zoveelste naam wat volledig misbruikt wordt door allerlei bedrijven totdat er niets meer over is. Een "makkelijk scoren" naam als je Winamp overkoopt.

Ik kan niemand tegenhouden natuurlijk (dit is een comment op een tech forum, erg belangrijk is het niet)- maar ik vind het jammer dat een naam zo uitgebuit wordt.
Dat is natuurlijk ook persoonlijk. En mijn mening is daarmee ook dat dit project daarom alleen al niet gaat slagen, zoals alle andere Winamp ondernemingen niet slaagden.

[Reactie gewijzigd door m00d op 19 november 2021 14:22]

Volledig mee eens.

Dit is in de categorie: Don't meet your childhood hero's.

Ik heb Winamp grijs gebruikt, maar het is nog slechts een naam in de geschiedenis uit de tijd dat je nauwelijks producten had om fatsoenlijk MP3s mee af te spelen op je computer (waar je ook nog acceptabele consumer grade equalizing had enz).

Tegenwoordig kan je zo ongeveer overal MP3s mee afspelen, sterker nog, MP3s en vergelijkbare formats zijn voor de doorsnee consument gewoon dood met alle streamingdiensten die beschikbaar zijn waar je vroeger gewoon muziek op CD moest kopen of downloaden via Napster, Limewire enzovoorts.

It has its place in history.

Dit smaakt meer naar een poging om een legendarische naam te misbruiken.
Terug naar RealPlayer dan maar?
Dit.

Ze proberen winamp weer relevant te maken, zonder een echte visie te hebben. Soms moet men zich we bij neerleggen dat dingen komen en gaan...

Winamp was in de beginjaren fantastisch en bijna onmisbaar en ook ik heber nog jaren gebruik van gemaakt. Sinds muziek echter overgegaan is naar streaming zoals Spotify heb ik zelden nog eigen muziek op m'n computer staan. Als ik dat al heb is het .flac en gebruik ik gewoon vlc om het af te spelen.
Winamp was echt de shit vroeger. Soms keek ik echt uren naar die dansende energiegolven, of probeerde ik de layout zo veel als mogelijk te lijken als een stereo-set met digitale casettebandlades en al. Of juist zo veel als mogelijk nietszeggende info op het scherm toveren zodat het er ''professioneel'' uitzag. Goeie ouwe tijd!

[Reactie gewijzigd door AlphaWierie op 19 november 2021 13:13]

ik gebruik het nog steeds.
Exact dit!

En natuurlijk alle toffe skins proberen (ook zelf maken uiteraard!)
ik heb ooit zelfs nog zo'n visuals op VHS opgenomen voor een bevriende cafébaas :Y)
Die vond het leuk om dat af te spelen op een TV die ergens in de hoek ging terwijl hij z'n muziek draaide op vrijdag- en zaterdagavond.
Zit hier iemand nog op te wachten? Ook al wordt het de "zoveelste" streamingdienst; spotify, apple music, tidal, amazon music en deezer hebben praktisch heel de markt in handen en hebben al een flinke overlap. Daarnast doen ze bijna allemaal hetzelfde, met hoogstens wat verschil in kwaliteit of de manier waarop playlists samengesteld worden.

Ook de "meer interactie tussen audiomakers en luisteraars" is zo'n uitgekauwde marketingslogan die in de praktijk weinig betekent.

[Reactie gewijzigd door MazeWing op 19 november 2021 13:11]

Ja, dat soort mission-statements zijn makkelijk te verwoorden. Nu nog implementeren.
Maar als er een berg cash achter zit en ze een lange adem hebben kan het best wel lukken.
Ik moet zeggen dat elke audio streaming interface me tot nu toe heeft geïrriteerd,
Ze gaan dus net zoals spotify nu doet podcasts aan je opdringen.
Winamp is voor mij net zo lang geleden als Quicktime, Realplayer en Musicmatch: na afscheid van Windows 98 niet meer geïnstalleerd.
Op de site zie ik nergens waar je Winamp zou kunnen downloaden.
Je vergeet ICQ nog :D
Whipping the llama's ass since 1997 :D
Ben toch bang dat die lama ondertussen een dood paard geworden is.

Voor Winamp is het ondertussen toch echt te lang geleden dat het groot was om nog op de bekende naam te kunnen doorstarten. Al een hele generatie kent het programma al niet meer.
Maar daar tegenover is er wel nog een hele generatie die er groot mee is geworden en die het vaak ook nog altijd gebruikt (mijzelf inclu.). Voor muziek was (en is) het altijd een heel duidelijke, no-nonsense mediaplayer die ook nog wat te customizen was en ik heb over al die jaren geen reden gehad om wat anders te gaan gebruiken. Nu luister ik ook wel een groot deel van mijn muziek via Youtube en zijn er tal van modernere streaming diensten als Spotify en Apple Music, maar die laatste gebruik ik zelf nooit.

Ik ken ook nog meer dan genoeg mensen (leeftijdsgenoten of 5 jaar jonger/ouder) die Winamp nog altijd gebruiken. Indien de nieuwe Winamp wat extra tools krijgt voor aansluiting op dingen als Spotify of Apple Music, dan heb je mijn inziens de beste oude mediaplayer maar dan met alle moderne diensten/gemakken. Voor mij specifiek niet heel veel toegevoegde waarde, maar ken ook genoeg mensen die inderdaad (deels) overgestapt zijn naar diensten als Spotify omdat Winamp voor hen niet meer toereikend was.
Voor mij is het dan weer nostalgie. Al jaren over op Foobar2000.
Ik was er klaar mee toen het van AOL werd. Later nog een hele tijd een eigen webplayer gebruikt die ik in Silverlight geschreven had. Ideaal kon ik overal bij mijn muziek. Daarna overgegaan op Google Music (wat Google daarna zelf vermoord heeft) en sindsdien een paar jaar Spotify.
Waarom zou dat niet kunnen? Dat is Tesla ook gelukt ;-)
Klopt het logo wel wat in dit artikel wordt gebruikt als afbeelding? Op de website van Winamp zie ik namelijk een ander logo.
Als je klikt op de link van het moederbedrijf dan zie je het nieuwe logo. Ik denk dat de site nog moet worden aangepast.
Dat begint al goed. 2 verschillende logo's in omloop....

Het lijkt erop dat het logo op winamp.com het nieuwe is en AudioValley nog het oude logo weergeeft. Dat logo is afgezien van de kleur hetzelfde als hun andere programma's zoals shoutcast.

[Reactie gewijzigd door MazeWing op 19 november 2021 13:37]

/edit: broekzakpost :+

[Reactie gewijzigd door jbhc op 19 november 2021 14:41]

Leuk, maar Foobar2000 geeft meer opties en ondersteund ook veel voor de muziek maker.
Zijn ze een beetje te laat in gesprongen naar mijn mening, al heb ik in den begin ook altijd Winamp gebruikt.
Wel leuk om te zien dat het sinds de dag van vandaag nog veel mensen gebruik ervan maken :)
Zie toch veel mensen die eerst Winamp hadden over zijn gegaan naar Foobar.
Klopt, maar Foobar2000 ondersteund even iets meer kwa audio conversies.
In Winamp deed ik dat ook om WAV naar MP3 te converteren, maar dat was de enige tool die er destijds toen was.
Op het moment dat ik met Foobar in aanraking kwam, was het zo veel simpeler, vooral als je ook DJ sets voorbereid in combinatie met Rekordbox of Traktor.
Foobar is ook mijn to go to player.

Ik heb er ook aardig wat plug-ins op geinstalleerd. Met Columns UI kun je de gehele ui naar je eigen hand zetten.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 21 november 2021 12:17]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee