Sony begint 'binnenkort' met verkoop PlayStation 5 via eigen site in Benelux

Sony is begonnen met het verkopen van hardware via zijn eigen Direct-site in Europa. Vanaf maandag gebeurt dat in Duitsland en Sony meldt dat de Benelux snel volgt. Sony verkoopt de PlayStation 5 in de Verenigde Staten via zijn eigen site middels een wachtrij.

De Duitse pagina om bij Sony hardware te kopen, staat sinds maandag online. Het Duitse PlayStation-account meldt op Twitter dat er binnenkort meer landen volgen, waaronder Nederland, België en Luxemburg.

Op het moment van schrijven zijn beide uitvoeringen van de PlayStation 5-console niet leverbaar via de Duitse winkel. Er heersen nog altijd tekorten van de console, die bijna een jaar geleden werd uitgebracht.

In de Verenigde Staten hanteert Sony een wachtrij voor PS5-kopers. Het is niet mogelijk om zomaar in te schrijven op die wachtrij, dat kan alleen op bepaalde momenten als Sony registraties korte tijd toelaat. Of Sony een dergelijk systeem ook in Europa gaat hanteren, is nog niet bekend.

In mei werd al duidelijk dat Sony van plan was om zelf consoles te gaan verkopen in de Benelux. Dat bleek toen uit een presentatie aan investeerders. Concurrenten Microsoft en Nintendo gingen Sony al voor. Die fabrikanten verkopen al langer hardware via hun eigen websites.

PlayStation 5 en PlayStation 4 Pro

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

08-11-2021 • 10:19

123 Linkedin

Submitter: magatsu

Reacties (123)

123
120
39
4
0
58
Wijzig sortering
Slecht nieuws voor de retailers, en op de lange termijn misschien ook voor de consument. Vooralsnog wil ik gewoon heel graag een ps5 en als dat op deze manier misschien wat makkelijker gaat, dan teken ik daar graag voor.

[Reactie gewijzigd door Taipau666 op 8 november 2021 10:22]

Heb echt geen medelijden met bijvoorbeeld Mediamarkt die de ps5 bundelt met een trash headset+stand/charger. Ze maken gewoon misbruik van het tekort. En proberen zo produkten te verkopen die ze anders niet kwijt kunnen.
Ja ben het met je eens in dat opzicht, het is goed dat Sony dit tegen kan gaan door zelf te verkopen voor de normale adviesprijs. Echter kan er op de lange termijn een situatie zijn dat allerlei fabrikanten hun spullen bijna alleen maar op de eigen webshop verkopen en dan blijft er helemaal geen elektronica meer over in het straatbeeld (en verdwijnt een stukje concurrentie). Interessante ontwikkelingen.
Concurrentie? De prijzen van consoles blijven jaren gelijk zoals we dat gezien hebben bij de Playstation 3 en 4. De retailers hanteren exact dezelfde prijzen. Dit kan voor de consument alleen maar goed uitpakken gezien winkels als MediaMarkt nu bijna alleen nog maar PS5 bundels aanbiedt waar troep in zit die niet iedereen wil.
Maar die bundel troep kan je gewoon inruilen nadat je je ps5 gekocht hebt, het is geen officele bundel van sony dus de overige spullen kunnen ze niet weigeren als je het terug stuurt of terug brengt.
Dat kan niet, het wordt als 1 SKU door de winkel aangeboden. Tried it, didnt work.
Ze zijn het wettelijk verplicht. Want het zijn lose producten die hun samen stellen.
Geen idee of het wettelijk mag of niet mag, miss dat er hier een jurist is die dat wel weet?

Ik zou ieder geval mijn moeite besparen XD
Heb het spul gewoon terug gebracht en poot stijf gehouden kreeg me geld terug, dus het kan gewoon.
Nee, dat zijn ze wettelijk niet verplicht... Dat een retailer uiteindelijk toegeeft om je de winkel uit te krijgen, dat is een andere zaak.

Zoals @ZeroNine ook aangeeft koop jij een enkele SKU. Dat die SKU een BOM (Bill of Material) heeft die bestaat uit meerdere individuele SKU's verandert daar niets aan. Als jij die artikelen allemaal los (aparte SKU's) in je winkelmandje hebt gezet, pas dan heb je het recht om elk individueel item te retourneren.

Dat de verschillende retailers deze niet los verkopen is misschien en alleen maar bundles aanbieden is dan gewoon pech hebben. Neemt niet weg dat ik het zelf ook scummy praktijken vind.

Gelukkig heb ik destijds een bundle gekocht met een extra controller en 3 spellen die ik sowieso wou hebben.
Dat is een betere bundel dan die waardeloze die ik had maar ben naar de winkel gegaan en zei deze spullen wil ik niet en daar wil en mag ik me geld voor terug vragen en toen kreeg ik die.
Als het allemaal losse artikelen waren zelfs dan nog hoeft MediaMarkt het niet terug te nemen wettelijk gezien, dat is allemaal service (mits gekocht in de winkel online kan je wettelijk wel retourneren) en wel een service die ze zelf beloven. Garantie moeten ze wel wettelijk geven of ze nou willen of niet.

Het riekt wel naar koppelverkoop maar ik ben geen jurist dus daar durf ik ook geen uitspraak over te doen.
Dat is een betere bundel dan die waardeloze die ik had maar ben naar de winkel gegaan en zei deze spullen wil ik niet en daar wil en mag ik me geld voor terug vragen en toen kreeg ik die.
Dat is inderdaad gewoon mazzel hebben. En ja, ik heb denk ik heel erg mazzel gehad met mijn bundel :)
Als het allemaal losse artikelen waren zelfs dan nog hoeft MediaMarkt het niet terug te nemen wettelijk gezien, dat is allemaal service (mits gekocht in de winkel online kan je wettelijk wel retourneren) en wel een service die ze zelf beloven. Garantie moeten ze wel wettelijk geven of ze nou willen of niet.
Ik ging inderdaad uit van webverkoop aangezien deze bundels over het algemeen via de webwinkels verkocht worden.

Koppelverkoop is eigenlijk niets nieuws, maar meestal is dat nog enigzins in het voordeel van de klant. Zo zijn er wel vaker bundles geweest van console + extra controller + extra spel, maar dan is het 1st party spul wat je erbij kreeg. Het is recentelijk echt zwaar irritant aan het worden dat je er van die 3rd party rommel bij krijgt waar AliExpress nog van gaat huilen. Ik vind het dan ook een zeer scummy praktijk, maar mensen blijven het toch wel kopen.
Niet als ze het als 1 sku verkopen. Een winkel staat vrij om zelf bundels te creeeren en als 1 product te verkopen. Daar is geen wet tegen.Helemaal als deze producten niet eens individueel op de bon vermeld worden. Kon misschien bij de winkel waar jij bent geweest. Bij de Mediamarkt is het gewoon 1 product, 1 SKU etc op de bon.
Mediamarkt nam gewoon de producten terug toen ik dat wou. Misschien geluk gehad.
Bij mij niet, hele kit gewoon terug gebracht, weiger te betalen voor landfill aliexpress troep.
Ja ze maken ook gebruik van de scalpers want media markt kan ook zeggen we verkopen ze alleen in de winkel met een wacht lijst en probleem opgelost. Maar dit is een slaatje er uitslaan.
Dat kan je dus niet. Op de pagina als je het koopt wanneer beschikbaar stond dat je het niet los kon inruilen.

Nu is dit van een aantal maanden geleden, maar lijkt mij dat dit niet is aangepast
Een bedrijf kan zoveel op hun site zetten zegt niet dat ze gelijk hebben, dat deed zo sportschool ook toen met covid heeft boos een heer artikel over gemaakt dat ze ongelijk hebben.
Dit is de volgende stap naar digital only.

Nu kunnen ze dat nog niet doen omdat ze afhankelijk zijn van de retail voor de verkoop van de consoles.

Als de retail er tussen uit is gaat het nog sneller naar digital only, wat ik overigens prima vind.
Wat voor concurrentie is een partij die er alleen maar tussen gaat zitten met een marge? De enige echte concurrentie is de xbox en in bepaalde mate de switch. Maar de retailers zijn voor dit soort hardware toch allang niet meer concurrerend. Ze kosten overal hetzelfde.
Er zit een verschil tussen de adviesprijs en de verkoopprijs. Je hoeft helemaal niet duurder uit te zijn via een retailer tov van de fabrikant, meestal is het omgekeerd. Ik heb toevallig mijn XBOX One direct via Microsoft omdat hun aanbieding veel beter was. De normale prijs is bij de fabrikant meestal toch echt hoger dan in de winkel, omdat retailers andere prijzen betalen dan consumenten.
Concurrentie verdwijnt misschien iets maar zonder 'middle-man' zou het goedkoper moeten worden.... O-)
(Maar ik verwacht het niet...)

Blijkbaar verkopen Sony en MS dus nu blijkbaar de holy grail op gebied van consoles (ik wil er ook 1.... ;( ) en kunnen ze dus de markt echt zelf gaan bedienen.
Bijzonder...
Juist niet. Als Sony exclusief de Playstation verkoopt, dan is er geen concurrentie meer mogelijk.
Was ook cynisch bedoeld... ;)
welke concurrentie? leg eens uit.
Sony verkoopt alle ps met verlies { hun verdien model zijn de games }

Concurrentie die er nu is/zijn.....scalpers/oplichters/bundel verkoop praatjes....
Concurrentie tussen (web)winkels. Niet Sony dus.
MM etc worden nu niet echt rijk van de verkoop van een. Ps5/xsx.(net zoals Sony).

Maar MM etc verdienen wel leuk aan de verkoop van accessoires en games en dat zullen ze blijven doen.
wat je nu typt heeft mediamarkt en bol.com enz toch ook gedaan! al die kleine winkels { computerzaken weg zoals mycom paradigit computerland dixons }

Kijk nu maar eens wat je kan kopen bij mediamarkt goedkope merken en oudere producten met zo genaamd vette korting of andere trukkendoos actie.

Dus wat Sony doet prima.
Ik heb hier meer begrip voor. Nu krijg je te minste nog wat voor dat extra geld dat je betaald.
Bij een skalper betaal je gewoon teveel.

Maar ook Sony gaat geskalpt worden denk ik. Het blijft online verkoop en daar kun je voor scripten. Kwestie van tijd. Er is maar 1 oplossing en dat is offline verkoop dat goed gecontroleerd wordt.
In de V.S. is je mogelijkheid tot kopen verbonden aan je PSN ID. Voor zover ik weet krijg je een uitnodiging tot een aankoop event en niet elk PSN ID ontvangt deze uitnodiging. Kan me zo voorstellen dat een vers aangemaakt ID bijvoorbeeld de uitnodiging niet krijgt. Er zit dus wel degelijk iets ingebakken om de scalpers het moeilijker te maken.
Deze heb ik dus uiteindelijk toch gekocht. Vrij schandalig en tegen m'n principes.
Maar tegen twee gamende dochters kan ik helaas niet op.
Die verwoesten me. ;-)
Dus dit.. Cool blue doet het ook
Ik ben gezwicht voor zo'n bundel; PS5 + 2de controller + headset/charger combi (zgn a 50 euro). Die controller was er toch wel gekomen, maar die headset/charger heb ik nog in de doos staan, wat een troep. Verkopen kan je ook wel vergeten want Marktplaats e.d. staat er vol mee. Dus ja... heb eigenlijk gewoon 50 euro teveel betaald voor de PS5.
Nouja, 50 euro valt dan nog mee. Op marktplaats / V&A hier op Tweakers gaan ze de deur uit voor 100+ extra euro's bovenop de prijs.
Is dat ook niet om de doorverkoop te ontmoedigen ?
Via Game Mania heb ik gehoord dat Sony retailers twee opties geeft, of je verkoopt de PS5 als bundel en dan krijg je grotere aantallen, of je krijgt een fractie van de hoeveelheid. Maar ben het wel eens dat de bundel bij MM wel beter had gekund.
Je hoeft de MediaMarkt niet ineens aan te vallen hoor.. ;) Hoewel ik het roerend met je eens ben. On topic: Ik ben wel benieuwd hoe ze scalpers gaan weren van dat platform.
Mijn PS5 was al ongevraagd geupdate door MM, of ik maar even bij wilde betalen. Handig gedaan als je weet dat er een schaarste is.
Zolang retailers weinig tot niets doen om scalpers tegen te gaan, juich ik dit soort oplossingen alleen maar toe.
En zolang mensen van scalpers blijven kopen verandert er sowieso niets.
Want? De retailers kunnen zelf ook een wachtlijst creëren. En de prijs is gelijk in de store of bij de retailer. Waarom zou fit nadelig uitpakken voor de consument?
Dat de voorraad dan ook verdeeld wordt met de Sony store en dus minder PS5's naar de retailers.
Dat er minder PS5 naar de retailers gaan is geen nadeel voor de consument (Zolang de rest dan via Sony beschikbaar is)
Durft te wedden dat het grootste deel het niet uitmaakt of ze het kopen via MM/Bol/Coolblue of direct aanschaffen bij Sony zelf.
wat dus op de lange termijn zou kunnen betekenen dat de retailers stoppen met Sony Playstation als Sony zijn eigen kanalen voorrang geeft. Wat zou kunnen betekenen dat Sony de prijzen kunstmatig hoog houdt omdat er geen andere aanbieders/afzetkanaal is.

Mijn inziens een onwenselijke situatie JUIST voor de consument.
microsoft verkoopt ook via eigen kanaal. dus waarom sony niet.
Zo eenvoudig ligt het niet. Sony zal de retailers altijd te vriend willen houden omdat ze hun spelcomputer zichtbaar in de winkel willen hebben. En retailers kunnen het gebruiken als "lokkertje" om daarmee andere winstgevende producten te kunnen verkopen. Het kan dus best nog zo zijn dat ze allerlei interessante deals voor retailers sluiten. En kijk naar Apple, veel van hun producten worden elders goedkoper aangeboden, dus het kan dus wel werken.

Of Sony en Microsoft gaan stunten met prijzen van hun consoles via hun eigen kanalen is natuurlijk afhankelijk van hun marktpositie. Ze hebben er allebei belang bij dat er zoveel mogelijk console verkocht worden zodat er een grotere afzetmarkt ontstaat.
Ik begrijp je punt, maar dat is een scenario die (nog) niet speelt en welke ook niet werd besproken
Ik reageerde op de volgende scenario:
En de prijs is gelijk in de store of bij de retailer. Waarom zou fit nadelig uitpakken voor de consument?
Dat is niet in het nadeel van de consument, uiteraard zolang de prijzen en aanbod het zelfde blijven.
Wat zou kunnen betekenen dat Sony de prijzen kunstmatig hoog houdt omdat er geen andere aanbieders/afzetkanaal is.
Maar die mogelijkheid hebben ze nu eigenlijk al, ze kunnen gewoon de distributie prijzen verhogen, met als resultaat: duurdere prijzen in de winkel.

Uiteindelijk heeft Sony ook gewoon deze afzet kanalen nodig. Alles zelf verkopen zie ik Sony niet redden, maar ook de zichtbaarheid, marketing etc hebben zij nodig, die ze via deze manier verkrijgen.
Het zou dus super dom zijn van Sony, om hun retail partners te benadelen.

Kijk bijvoorbeeld naar Dyson, die er zelfs mee adverteert: "Koop rechtstreeks van wie het maakt", maar de prijzen liggen overal gelijk.

Ja er komen wat risico's/mogelijkheden bij kijken. Maar zelf je eigen product gaan verkopen, is niet per direct in het nadeel van de consument.

[Reactie gewijzigd door Christoxz op 8 november 2021 11:33]

De prijzen van Playstatiopns zijn juist kunstmatig "laag"
De retailers zijn zichzelf juist minder geliefd aan het maken door zich als scalpers te gedragen. Ze verkopen de console alleen nog in pakketten of verkopen zelfs gewoon dik boven de adviesprijs (in ieder geval Coolblue met de switch oled). Dus in dat geval zelfs liever via Sony zelf.
Zit de winst voor retailers niet vooral in software en accessoires?
Dan bestel je toch gewoon direct bij Sony? De retailers dat samen met Sony nu consoles verkopen betekent nog steeds dezelfde aantal voorraden, maar het wordt nu meer verspreidt over verschillende plekken om een console te kopen.
idd, ik dacht laatst ik ga eens een wachtrij in, maar geen van de aanbieders hebben er eentje.

Misschien omdat ze te vaak 'oh ja ik heb hem al via een ander' te horen kregen?
Ik verwacht eerder dat de wachtlijst al zo groot is dat ze voorlopig wel vooruit kunnen gaan. Mocht iemand al een keer via een andere weg er 1 verkregen hebben zullen ze wel door gaan naar de volgende op de lijst.
De retailers kunnen zelf ook een wachtlijst creëren.
Dit, het stoort me mateloos dat je je niet gewoon op een lijst kan inschrijven die op chronologische basis wordt afgewerkt door de grote dozenschuivers in plaats van dat je elke keer als er ergens mondjesmaat voorraad is er gewoon als de kippen bij moet zijn net op dat ene moment.

Of liever nog dat ze dat samen doen.

Je kan dan ook veel makkelijker gewoon grenzen stellen aan het aantal consoles dat je op een adres levert, wat het voor scalpers moeilijker maakt.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 8 november 2021 11:15]

Omdat dat hier altíj́d het argument is. Als je geen lokale verkoper bent maar een grote, zoals Amazon, Sony of Microsoft, dan ben je automatisch de boeman hier.
Retailers willen zoveel mogelijk verkopen dus er wordt zoveel mogelijk extra accesoires en software in de bundels gepropt terwijl de klant vaak daar geen interesse in heeft en en daarbij nog eens dat een bundle een voordeel moet hebben qua prijs en inhoud terwijl de winkels de volle prijs voor de hele bundel berekenen.

Zie jij het al voor jou dat er volgend jaar een PS5 Disk Bundle met 2 controllers en 1 spel voor 500€ + 60€ + 70€ komt voor 630€ en dat jij dan denkt koopje! dacht het niet want die bundle hoort 599€ tenminste zo ging het eerst altijd met bundles en misschien dat retailers het zo proberen blijven te verkopen maar via Sony zou die bundle voor 599€ moeten te bestellen zijn.

Retailers hoeven niet in hun klant te investeren want de klant gaat vaak toch naar diegene die het goedkoopst aanbied dus nu verkopen hun aan de klanten die het meest er voor over hebben terwijl Sony er wel baat bij hebben om in hun klanten te investeren tenminste dat nam ik aan maar met door dit nieuws heb ik nog meer twijfels dan voorheen..
Als dit betekent dat de PlayStation 5 niet meer in een bundel met accessoires gekocht hoeft te worden dan is het juist goed nieuws voor de consument. Omdat bundels eerder regel dan uitzondering zijn raak je de accessoires ook niet kwijt op V&A of Marktplaats.
Kan dit alleen maar toejuichen.
De retailers zelf hebben alleen een wachtrij gehad vóór de release, maar er is nergens waar je je nu kan inschrijven op een wachtrij. Het is enkel en alleen op geluk, beschikbare tijd om snel toe te slaan, wachten, en via bots dat je er momenteel eentje kan scoren.

Als je je gewoon ergens kan inschrijven en afwachten zal voor een hoop consumenten één uitkomst wezen.
Slecht? Sorry maar nee... Nu kan ik eindelijk een ps5 kopen voor 500e ipv een pakket van 750e met allerlei rommel die ik niet wil...
Ik vraag me af waarom het heel slecht nieuws is voor de retailers. Die hebben toch wel een bepaald contract lijkt me dat er x aantal stuks perjaar minimaal geleverd zullen worden.
Voor de consument maakt het niet zoveel uit lijkt me dat Sony de ps5 zelf gaat verkopen, Je hebt de keuze om naar de media markt op de hoek te gaan (bijvoorbeeld). Ik zelf wilde ps5 maar niet zo'n bundel met alles er op en eraan. Als media markt en dergelijke de keuze maken om alleen die bundels te verkopen en Sony maakt de losse console beschikbaar dan zou wel naar sony gaan. Worden er geen bundels aangeboden bij andere retailers dan bestel ik net zo lief bij de zaak om de hoek.
Staan er genoeg op V/A
Helaas niet voor MSRP
Ja helaas voor veel te veel geld.
Allemaal van die scammers.
Daar moet je niet aan meedoen, zij doen namelijk aan belastingsfraude. Ze dragen geen belastingen af over de verkregen winsten. Ze verzwijgen zelfs deze winst voor de personenbelasting. Ze zijn geen bedrijf en mogen dus niet opkopen en met winst verkopen. Al verkopen ze de dingen duurder, puur voor eigen gewin. Als je je dan toch wilt voordoen als een bedrijf en profiteren van de voordelen (winst), neem dan ook alle nadelen (sociale bijdragen, belastingen afdragen, garantie verlenen, bedrijfskosten betalen, KVK-nummer aanvragen...) erbij. Gewoon melden bij de belastingsdienst en het OM. Dergelijke mensen dragen dus ook niets bij aan de maatschappij naar mijn mening.

[Reactie gewijzigd door MrAndy9797 op 8 november 2021 14:22]

Daar moet je niet aan meedoen, zij doen namelijk aan belastingsfraude. Ze dragen geen belastingen af over de verkregen winsten. Ze verzwijgen zelfs deze winst voor de personenbelasting. Ze zijn geen bedrijf en mogen dus niet opkopen en met winst verkopen. Al verkopen ze de dingen duurder, puur voor eigen gewin. Als je je dan toch wilt voordoen als een bedrijf en profiteren van de voordelen (winst), neem dan ook alle nadelen (sociale bijdragen, belastingen afdragen, garantie verlenen, bedrijfskosten betalen, KVK-nummer aanvragen...) erbij. Gewoon melden bij de belastingsdienst en het OM. Dergelijke mensen dragen dus ook niets bij aan de maatschappij naar mijn mening.
Ow wat erg ze dragen geen belastingen af, ze willen al hun geld zelf houden, wat een monsters.
Inderdaad en sommige verkopen wekelijks één console of meer en ben benieuwd of onze handel in NL zo vrij is om zo duizenden € onbelast per jaar te verdienen.. op Tweakers zijn er nog geen op die manier miljonair geworden maar op Ebay enz. zijn er wel een paar.
Ook @Tri Force

Het staat iedereen vrij dingen op te kopen en met winst te verkopen. Alleen ben je dan wel verplicht aan te geven dat je die inkomsten of een aanmerkelijk belang hebt. Net als wanneer alpaca's fokt en verkoopt. Zodat de dienst belasting kan heffen...

Jullie zullen vast gelijk hebben maar dat maakt het niet illegaal wel verwerpelijk. Als de aanname dat ze geen belasting betalen klopt natuurlijk....
Veel te hoge prijzen op vraag en aanbod en er blijft een 70% van staan te verstoffen.. tenminste ik zie de adv. weken staan en als de adv. er niet meer staan dan staan er te vaak geen reviews bij de verkopers.
Precies, de rek is er uit.
Als de hebzucht iets lager gaat dan zal het wel weer verkopen tenminste ik had dit jaar zelf zo iets van 50€ boven de vraagprijs dat zou kunnen dan even 2 maanden Demon souls spelen en weer voor 550€ naar de volgende maar die prijzen van 600€ tot 700€ nee dank je..
Volgens mij maken retailers geen of nauwelijks winst op consoles, en is het verkopen ervan meer een verplicht nummertje omdat de consument het van ze verwacht. Volgens mij zit de winst en in de spellen, en ook dat gaat al meer en meer digitaal.

Zou me niks verbazen als er binnen nu en 10 jaar bij speelgoedzaken en elektronicawinkels bijna geen hard en software meer te vinden is. Ook niet als de ps6 en Xbox alleen nog maar digitale varianten aanbieden.

[Reactie gewijzigd door peeceej op 8 november 2021 11:31]

Het is voornamelijk slecht nieuws omdat er een risico bestaat dat men eventueel full digital zullen gaan als management denkt " we komen wel mee weg" .

Nu zijn ze dus zwaar afhankelijk van een tussenpersoon (winkels) om consoles te verkopen maar winkels (en webshops) verdienen hun geld juist met games en accessories en niet zozeer met een eenmalige console.
Ik vraag mij af hoeveel winst een retailer pakt op een console? Volgensmij is de adviesprijs gelijk aan de vraagprijs. Ik kan me wel voorstellen dat de games die bij een console worden gekocht nu niet meer via de retailer gaan en dat ze vooral daar de winst mislopen
Slecht nieuws voor de retailers, en op de lange termijn misschien ook voor de consument. Vooralsnog wil ik gewoon heel graag een ps5 en als dat op deze manier misschien wat makkelijker gaat, dan teken ik daar graag voor.
Ben ik mee eens, want wat is hun (Sony) volgende stap, alleen nog maar via hun (website) een Playstation kunnen kopen, dat zou betekenen dat de prijs zekerwetten omhoog gaat, en lang duur blijft, ik zie steeds meer bedrijven dit doen, en dat betekent dat steeds minder via retailers/winkels woord verkocht.
Voorheen deden ze dit ook. Had toen de PS4 op release day besteld via Sony met 20% studentenkorting _/-\o_ .
Ik heb mijne gelukkig via Mediamarkt voor de reguliere prijs kunnen kopen, maar wil nog een 2e kopen dus dit lijkt me een goede oplossing om scalpers en retailers te omzeilen.
Hopelijk word die dan eindelijk beter verkrijgbaar, al betwijfel ik dat wel
Met geluk een PS5 kunnen bemachtigen via de V&A van Tweakers. Anders zo goed als niet te doen omdat je er òf bovenop moeten zitten bij de webshops, òf de hoofdprijs betaalt via Marktplaats. (En het dan nog maar de vraag is of het allemaal wel lekker loopt.) Dus heel fijn dat Sony nu zelf in "het gat" springt, maar wellicht te laat voor een hoop mensen die inmiddels al voorzien zijn?
Anoniem: 30722
8 november 2021 10:44
Hopen dat hij dan eens te koop komt, liefst zonder mega bundels vol rommel zoals de meeste winkels nu doen.
Hoe zit het dan met klantenservice? Dit soort Amerikaanse partijen zijn vaak niet in staat om in Europa, laat staan Nederland, de service te leveren zoals je mag verwachten.
Denk aan support via telefoon of email, met reactie binnen acceptabele tijd (niet 2 weken) en bij defect niet je PS 6 weken kwijt zijn omdat het via Amerika gaat.
Zit gewoon de standaard garantie op net als elk ander apparaat ! Elke apparaat is tegenwoordig even een tijdje weg voor reparatie... de garantie die jij wilt is betaalde NBD en dat is op dit moment zelfs niet zeker met COVID.
Hopelijk kunnen mensen zo sneller aan een PS5 komen zonder dat de voorraad snel op is mede door scalpers. Ook nog voor kerst zou dit handig zijn

[Reactie gewijzigd door iSpaceman op 8 november 2021 11:51]

Ik hoop dat MS meeleest.
Want?
Microsoft heeft dit al heel lang
Je kan wel direct via Microsoft je Xbox bestellen, dat heb ik ook gedaan maar ze hebben geen wachtrij systeem wat Sony nu wel gaat doen
vooral omdat er niet echt tekorten zijn bij hun product :)
Series X is nog altijd overal uitverkocht, gok dat je daar op doelde?
Ik dacht gelezen te hebben dat dit goed meeviel? Ik doelde inderdaad daar op
Microsoft... verkoopt zijn eigen hardware al sinds jaar en dag?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee