Vodafone heeft opnieuw storing op mobiel netwerk - update

Vodafone heeft voor de derde keer deze maand te maken met een storing op zijn mobiele netwerk. De provider meldt dat klanten problemen kunnen ondervinden met mobiele data, bellen en gebeld worden. De oorzaak is niet bekend.

Vodafone maakte rond 14:00 melding van de storing, terwijl op allestoringen te zien is dat klanten al ongeveer een half uur daarvoor te maken hadden met problemen op het mobiele netwerk. De provider zegt dat klanten problemen kunnen ervaren met mobiele data en bellen, maar geeft geen details over de oorzaak. Vodafone zegt updates te plaatsen als er meer nieuws is.

Het is de derde keer deze maand dat Vodafone te maken heeft met een storing op zijn mobiele netwerk. Ook op 12 en 14 oktober waren er urenlang landelijke problemen met mobiele data en bellen. Die twee storingen hielden geen verband met elkaar, zei de provider toen.

Update, 16:13: Vodafone meldt dat de storing is verholpen. Klanten die nog problemen hebben, wordt aangeraden om hun telefoon te herstarten. Details over de oorzaak van de storing geeft de provider niet.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

25-10-2021 • 14:45

189 Linkedin

Submitter: mjonkers1989

Reacties (189)

Wijzig sortering
Belangrijk mocht je onverwacht 112 moeten bellen: blijf aan de lijn, het kan 20 seconden duren voor een verbinding tot stand komt.

https://twitter.com/POL_Limburg/status/1452633813742456835
Dit ligt er dan aan dat je telefoon automatisch op zoek gaat naar een ander netwerk (KPN of T-Mobile) als het netwerk van Vodafone niet reageert?
Je kan 112 zelfs zonder simkaart bellen
klopt, en als de mast vol is (alle telefoonverbindingen bezet), en jij belt 112 dan knikkert de server van de mast een verbinding er uit krijgt jou verbinding voorhang omdat het een 112 gesprek is.
klopt. Alle aanbieders bieden gratis verbinding aan met of zonder simkaart.
Ik weet nu wel dat dit over Nederland gaat, maar in België kan je 112 niet zonder sim bellen.
Kijk, een storing kan gebeuren, maar het begint nu wel vervelend te worden. Het kwam me vandaag ook precies niet uit. "Als dit blijft gebeuren zijn ze echt een klant kwijt" speelt zeker door mijn hoofd
Ik ben gedetacheerd bij een grote werkgever ergens in Nederland, daar zijn alle zakelijke mobieltjes en verbindingen geleverd door VF inc. de simkaarten.

Geloof me er heeft hier nu voor de 2de keer deze maand een doos blanco simkaarten door de toko gevlogen :+ Er wordt ook actief naar een andere aanbieder gezocht as we speak.
Switchen ze komende maand naar KPN, zal je net zien dat zij ook storing krijgen...
Er is wat dat betreft geen enkele 100% storing vrije partij. Deze maand wat meer storingen bij VF als normaal, maar hiervoor heb ik maanden (of misschien jaren?) geen storing ervaren. Nu dus zomaar van provider wisselen als oplossing is geen garantie.
Er is een verschil tussen “storinkje kan gebeuren” en “3e keer deze maand”.

Dat laatste suggereert dat er een dieper probleem zit in de techniek of processen.

Als telefonie heel belangrijk voor je is (bvb. piketdiensten via VF bereikbaar) dan is dit absoluut het moment om je eens achter de oren te krabben.

Ze wekken ook totaal niet de indruk dat ze het lek boven hebben.
Je hebt bij geen enkele provider garantie dat je bereikbaar bent. Als je bereikbaarheid zo essentieel is (wat natuurlijk kan) dan zou je niet afhankelijk moeten zijn van 1 operator. Ter illustratie: ik heb twéé simkaarten van twee losstaande operators. Ik heb thuis ook twee vaste verbindingen, van twee losse operators, een over glas en een over dsl. En als backup heb ik de optie om een hotspot via 4G te maken aangezien zowel glas als dsl via KPN lopen dus in theorie zou het kunnen dat beiden onderuit gaan.

Overdaad? Misschien voor sommigen, maar ik moet een zo hoog mogelijke zekerheid hebben dat ik m’n werk kan blijven doen in geval van calamiteiten.
Heb je wel gekeken of glas en je koperlijn niet naast elkaar door de straat lopen? Anders heb je alsnog een kans dat bij graven beide "leidingen" tegelijk door zijn.
Beste is zorgen dat de aanbieders via verschillende routes bij het pand komen en ook aan verschillende kanten het pand binnenkomen.
Jazeker, sterker nog: mijn glas en koper komen door dezelfde duct het huis in. Origineel zijn er twee koperparen door de duct gelegd en later is daar glas bij geblazen. Gescheiden ducts en trenches en oost/west routes is leuk maar totaal onrealistisch bij een woning.

Daarom zei ik al: als fallback heb ik een hotspot via VFZ en via onszelf 😬

Mijn punt was: als absolute uptime belangrijk is moet je niet op 1 provider vertrouwen. Storingen horen erbij, maar VFZ maakt het wel een beetje te gek deze maand. Neemt niet weg dat nu wegrennen naar de concurrent echt de kans op een volgende storing echt niet doet afnemen. Juist niet.
Klopt. Maar het raakt ze wel waar ze het meest voelen in hun portemonnee. En als er ineens duizenden tegelijk weg gaan. Zal de aandeelhouders niet blij zijn.
En je denkt dat ze dan denken “gvd” en dat ze dat nu niet denken en dik aan de champagne zijn en hard lachen bij het kijken naar de ticket queue?
Ik denk dat als jouw internet niet meer werkt, je iets acutere zorgen hebt dan dat je geen internet meer hebt :)
Mijn hoofdverbinding is van T-Mobile en dat beheer ik niet zelf 😬
Dat is een hoop redundancy. Ook je LAN meegerekend? Dubbele routers, switch, een laptop en pc etc.? UPS? Je kan een hoop aan redundancy doen maar vooralsnog is een heel groot gedeelte van onze storingen stroomstoringen. Ze zijn niet kritiek genoeg dat men een ups plaatst maar wel verdomd vervelend. Een switch ergens in een vleugel voor net geen 100 users die eruit vliegt door iets als een zekering. Niet alles down maar de klant wil er ook geen 15 UPS'en voor aanschaffen. :S ik zal er wel blij mee zijn, hoef dan niet meer heen te rijden voor zoiets :+

[Reactie gewijzigd door Nox op 26 oktober 2021 08:16]

Ups is niet nodig, want in geval van stroomstoring is de kans aanzienlijk dat ik nog coverage heb via naburige masten. Same voor de switches en routers maar ja, ik heb een reserve switch en router klaar liggen 😬

Je kunt natuurlijk erg ver gaan, zou ik ook twee laptops moeten nemen dan?
Twee laptops niet, maar een pc en laptop wel :p tbh ook veel fijner werken, tenzij je je laptop als desktop gebruikt.
Hier heel bewust geen "compleet" abonnement en de vaste lijn aangehouden (kost toch weinig), hoewel er nooit mee gebeld wordt. Zo Vodafone (mobiel) en KPN (thuis) voor redundantie.

Zie op 't forum van Vodafone zelf diverse reacties: "zullen we oktober maar vergeten dan" d.w.z. qua abonnementsgeld. Da's wellicht wat fors ingezet, maar het sentiment deel ik wel. Ik snap dat er geen garanties zijn, maar 3x flink eruit achter elkaar.. da's toch niet waar we (a-merk prijzen) voor betalen.
Mee eens. Maar na ruim 24 jaar in de ISP en telco industrie weet ik als geen ander dat de poep soms grandioos de ventilator raakt. En daar baalt de partij zelf net zo hard van. Of je nou bij KPN of Vodafone of T-Mobile of wie dan ook zit.

Dit is volgens mij de eerste grote ramp-maand die ik bij Vodafone meemaak na de beruchte brand in 2012. Natuurlijk zijn er altijd wel kleinere ditjes en datjes.

Enige tijd geleden was T-Mobile de gebeten hond na werkzaamheden en rerouting van hun transit verkeer. T-Mobile was ruk, budget, slecht, cowboyhut etc etc. Nou ik zit nu ruim een jaar op T-mobile glas en het is allemaal dik in orde. En ja, ook die zullen wel weer eens een dikke outage of een ramp-maand krijgen.

De ideale operator bestaat niet in Nederland.
Het mooie van Nederland is dat we een goede infrastructuur hebben zodat bedrijven geen extra kosten hoeft maken (zoals in India waar iedereen een diesel generator heeft).

Nederland: it just fucking works.
We zijn ontzettend verwende nestjes hier in Nederland ja. En dan gaan we piepen als het even niet werkt. Doe ik ook wel eens hoor, tis irritant als Netflix bokt als je nét wil kijken of je stroom net uitvalt als je aan het werk wil etc etc.
Je hebt zeker een goed punt hoor mbt 2 sim kaarten.
Zelf heb ik in het verleden ook VF gehad (tot 2012 meen ik).
O.A. Vanwege storingen en zo weggegaan.
Sindsdien bij T-mobile/simpel en vooralsnog geen (grote) problemen gehad terwijl ik echt heel veel problemen heb gezien bij vrienden en vriendinnen met VF.

Ergens is daar iets niet in orde en ik hoop dat ze het probleem gaan vinden want dit is gewoon erg vervelend.
Nou, ik heb een vaste verbinding en een mobiele 4G verbinding. De meesten hier zullen dat hebben. Het is bij mij nog nooit voorgekomen dat beiden tegelijk in storing waren. 4 verbindingen lijkt me redelijk overkill.

Als die beiden offline zijn, dan is er waarschijnlijk meer aan de hand. Problemen op de ams-ix ofzo.
Welke vaste verbinding heb je het nu over dan?
En welke bronnen heb jij om te kunnen bevestigen dat er diepere problemen zijn? Zonder bewijs blijft het speculatie wat verder niets bijdraagt, puur gevoel. Uiteraard kan iedereen naar wens wisselen van provider, maar 100% oplossing zal het nooit zijn want iedere provider heeft wel is een storing.

Daarbij, als het echt noodzaak is dat men bereikbaar is dan is het sowieso misschien een optie om redundantie op te bouwen met een 2de fallback provider.
Hoezo bronnen?

Je bent toch niet bezig met een wetenschappelijk bewijs? Ik heb een zakelijk belang dat ik probeer te dienen. Ik ken het klappen van de zweep in de IT-wereld wel. En 1x storing is pech, 2x kan toeval zijn, maar 3x is een teken van een probleem.

"Waar rook is, is vuur" is meer dan voldoende voor een zakelijke beslissing met een beperkte negatieve impact voor mijn bottomline.

en cc: @Odie Ik hoef ook geen 100% garantie, maar bij VF begint het duidelijk te worden dat op korte termijn het niet lekker loopt. En richting eigen klanten kun je je vaak ook wel 1x-tje onbereikbaarheid veroorloven. Die snappen het excuus "telefonie storing" prima. Maar dat accepteren ze dan ook doorgaans maar 1x.

De beslissing is een snelle risico-analyse: Bij VF blijven met kans op nog meer storingen, of voor een vergelijkbaar bedrag naar de concurrent gaan waar ze recent niet zoveel storingen hebben gehad. Het nadeel van de overstapkosten beginnen al snel lager te worden dan de potentiele kosten van een storing.
Nou als het zo helder is zou ik zeggen: doen!
Mijn ervaring leert dat dit soort vaker komende storingen een duidelijke oorzaak hebben, veelal financieel gerelateerd. Men weet wat er mis kan gaan maar kiest er bewust of onbewust voor het niet op te lossen. En meneer Murphy zorgt dan vanzelf een keer voor problemen.
Wat hier weer vreemd was is dat de toestellen wel gewoon bereikbaar waren, ik kon het toestel van mijn vriendin bellen, ging ook over. Alleen zodra je wilt oppakken verbreekt de verbinding, exact hetzelfde als de vorige keer.
Daarom - dual sim.
Als je het belangrijk genoeg vind, is dat een prima manier.
Exact. Als het echt noodzaak is dat men bereikbaar moet zijn implementeer dan een 2de fallback provider. Al is het met nieuwe telefoons ook goed mogelijk om via wifi te bellen dus dan is een fallback / 2de sim wellicht niet eens nodig. Heb gedurende zowel de huidige als de vorige storing gewoon via wifi kunnen bellen en zo goed als geen problemen ondervonden.
Via wifi bellen vereist alsnog een simkaart. Tenzij je wilt voipen wat over wifi niet altijd goed gaat, zeker niet in drukke omgevingen.
Lijkt me een goed plan, na drie (vervelende) storingen overstappen op de concurrent is gewoon Murphy verzoeken dat daarna de nieuwe aanbieder aan de beurt is. Statistisch gezien neemt de kans met elke storing af dat er snel weer een volgende storing komt.

Ter indicatie: ik heb al ruim 15 jaar een Vodafone abonnement en heb dit nog niet eerder meegemaakt, behalve die keer dat ze een grote brand in een van hun core locaties hadden. Ja het is shit dat ze een aantal opeen volgende incidenten hebben, maar zekerheid krijg je niet door over te stappen.

[Reactie gewijzigd door Odie op 26 oktober 2021 09:24]

Ja? Dat denk ik ook elke keer bij Ziggo, en daar krijg ik toch vaak te maken met storingen (zakelijk)
De gein is eerder, in het verleden zijn er andere aanbieders geweest.
Welke nooit in zon korte tijd, zulke hevige verstoringen hadden waarbij de gehele dienst plat lag.
Denk hierbij aan 2fa via sms (omdat nog niet iedereen over is naar een MFA app) wat echt onmisbaar is op deze locatie.

Tja, ik heb zelf ook prive VF en ik kon dus ook niet op mijn eigen lijntje meeliften.
Volgende keer toch maar 2 conserve blikken en een touwtje ertussen.
Ben benieuwd hoe je dan een meeting doet met meer dan 2 personen :)
het frapante was dat de brand niet eens bij een core locatie was. Je zou verwachtten dat VDF met de kennis van toen (het kostte toen ook veel klanten) betere bewaking heeft ingesteld.
Ik ben gedetacheerd bij een grote werkgever ergens in Nederland, daar zijn alle zakelijke mobieltjes en verbindingen geleverd door VF inc. de simkaarten.

Geloof me er heeft hier nu voor de 2de keer deze maand een doos blanco simkaarten door de toko gevlogen :+ Er wordt ook actief naar een andere aanbieder gezocht as we speak.
Ik gebruik zakelijk KPN, en ben dik tevreden. Privé T-Mobile.de wat ook prima gaat. Het lijkt er op dat Voda ergens een probleem heeft intern, dit is ook meer dan eens een 'normale' storing.
Mijn vrouw haar bedrijf waren ooit overgehaald naar Vodafone en toen kwam men erachter dat de mast niet toereikend was voor het gebouw . Onderzoek en productie en toen wilden ze weg en Vodafone beloofde een mast en die kwam er daadwerkelijk precies tussen twee grote complexen in en ze hadden bereik.

Het gekke is dat ze alle alarm systemen voor productie, kweek etc. allemaal via KPN hebben lopen en niet via vodafone. De grote bazen hebben ook overigens KPN, maar de rest niet. De reden is dat ze elke keer enorme kortingen kunnen krijgen en dat is goedkoper met al dat personeel. Mijn vrouw en haar manager hebben ook KPN overigens en dat is best gek zei ze net .

Ik denk zelf met die drie storingen dat ze nog niet weggaan bij Vodafone :)

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 25 oktober 2021 22:19]

Same here. Vodafone is/was erg fijn door de Ziggo deals, maar nu Ziggo volgend jaar de uitzendrechten voor Formule 1 niet meer heeft ga ik denk ik overstappen.

Los van dat de dekking van Vodafone in mijn optiek slechter is dan T-Mobile of KPN, kunnen deze storingen echt niet. Dat het netwerk er sporadisch een half uurtje uit ligt, prima. Maar het is deze maand al 2x gebeurd dat ik hele dagdelen niet bereikbaar ben. Onacceptabel.
Wifi plus VoIP en je bent nog gewoon bereikbaar op jouw telefoonnummer.
Wifi plus VoIP en je bent nog gewoon bereikbaar op jouw telefoonnummer.
Klopt maar dan moet je dus niet onderweg zijn en dat is natuurlijk het hele punt voor de meesten.
T-Mobile heeft het beste data Netwerk buiten en op bepaalde gebieden erg snelle internet, maar de dekkingsgraag en zowel voor binnen als buiten met de hoogste gemiddelde snelheid is KPN. Vodafone is altijd al derde geweest en Tele 2 toendertijd vierde, maar die laatste is samengegaan met T-Mobile en is tegenwoordig derde :)

Qua spraak heeft T-Mobile een inslag gemaakt en was vorig jaar de beste en KPN tweede, maar dit jaar heeft KPN dit weer verbeterd. Als het gaat om dekkingsgraad is het redelijk gelijk met grote plaatsen, maar komt KPN er het beste uit mede door de lagere frequenties die beter bereik geven binnen gebouwen,

Buiten maakt het niks meer uit en zit het erg dicht tegen elkaar, hoewel de volgorde KPN, T-Mobile, Tele2 en dan Vodafone is qua dekkingsgraaf. Dit is tevens ook de volgorde van de gemiddelde snelheid van de providers voor zowel binnen als buiten. Bij buiten is T-Mobile de snelste in bepaalde gebieden dankzij de hogere frequenties. De volgorde was 87,80,72 en 68 Mbps van 450.000 Ookla gebruikers.

Nog leuk feitje T-Mobile heeft 2% betere dekking in de trein dan KPN en KPN heeft 1,% betere dekking in de auto en tov vodafone zelfs 2,5% betere dekking

Telecom paper, consumentenbond en wat andere onderzoeken van 2021 afgelopen jaar.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 25 oktober 2021 22:45]

Mogelijk heeft Ziggo volgend jaar nog steeds Formule 1 standaard in het pakket. Er gaan geruchten die niet door Ziggo ontkend worden.
Ging dat niet op een klein aantal races die dan voor iedereen beschikbaar waren?
Nope.. in Polen wordt het voor de lokale 'Ziggo' klanten beschikbaar gesteld.
Zet ziggo tussen haakjes omdat het natuurlijk om de lokale kabelboer gaat.. omdat Liberty samenwerking overeenkomst hierin heeft getekend met Nent.
Uiteraard niet ontkend, dit gerucht is ze in het voordeel omdat het voorkomt dat klanten nu al overstappen. Maar het zou me zeer verbazen als F1 gratis beschikbaar blijft bij Ziggo. En als dit al zo is, kan VIAPLAY eenzelfde deal met KPN sluiten.
klopt dit houdenze nog een jaar
Beetje offtopic:

Ik las dat er gesprekken tussen Ziggo en nordic entertainment group waren over dat ziggo toch F1 mocht uitzenden. (bron: https://www.f1maximaal.nl...olgen-exclusief-bij-ziggo)

Zijn nog maar geruchten, maar miss interessant voor je.
Ik denk dat die best ver gevorderd zijn.. Jack Plooij opperde al dat dat F1 cafe blijft.. ook volgend jaar.
Een programma als F1 cafe leunt op F1 beelden..
Fragmenten ja, dat zal vast te regelen zijn. Maar dat hoeft echt niet te betekenen dat de races zelf ook te zien blijven.
Ziggo heeft volgend jaar gewoon F1
Voor 65 euro per jaar heb je F1 Pro TV. Dan heb je als je wilt nog steeds die Ziggo commentator als je hem op het Nederlands instelt en an anders kan je ook luisteren naar de veel prettigere Sky Sports team.

En die 65 euro heb je er zo uit als je over zou stappen naar T-Mobile..
Het is nog helemaal niet bekend of, waar en bij wie Olav volgend jaar commentaar geeft. SkySport was beter, maar de laatste tijd merk je wel heel erg extreem dat het een stel Britten met bias zijn. Althans, als Brundle er niet is om het nog behoorlijk objectief te houden.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 25 oktober 2021 18:42]

Als je F1 Pro TV hebt: probeer Pitlane Chanel eens. Ander commentaar. Ik wil niet meer terug naar "normaal".
Ik zat ooit bij Ziggo/Vodafone. Bereik was op momenten zwaar k.t. Nu Simpel voor €10 onbeperkt bellen + 7 GB data. Ik zie totaal de meerwaarde niet van Vodafone die bijna twee keer zo duur is...
Je slaat de spijker op zijn kop. Ze zijn als “all-in-one” aanbieden niet de beste, asymmetrische uploadsnelheden op de vaste lijn en vanaf volgend jaar F1 weg bij Ziggo. Bovenop de 3 storingen in 1 maand en vorig weekend op diverse plekken in Amsterdam geen bereik of langzaam internet (ADE of niet, andere jaren ging het wel goed), is dit wel de laatste motivatie die ik nodig had om weg te gaan.
Zit in België met vodafone en geen enkel probleem gehad, vorige keer in Nederland idd probleem. Misschien hebben roamende klanten geen probleem ?
Blijft natuurlijk irritant als het niet werkt.
betreft NL netwerk. En België heeft geen Vodafone maar daar roam je via Proxximus.
Klopt maar dat betekend dus dat deel van het netwerk het wel doet. Ik roam dan wel maar data gaat uiteindelijk toch via nederlands ip.
Yup, same, ik kan binnenkort eindelijk glasvezel krijgen, ik heb dan geen enkele reden meer om bij vodafone te blijven. Deze storing was ook weer ontzettend onhandig qua timing en ik betwijfel of ik bij vodafone ga blijven, zo veel storingen in een korte tijd mag gewoon niet meer tegenwoordig.
Elke storing komt niet uit.
Gelukkig ben ik geen klant van Vodafone/Ziggo.
Valt ook wel weer mee niet iedereen is zo afhankelijk er van, zijn genoeg die kende Vodafone die zijden laatste langere storing, oh geen probleem lekker rustig effe.

Met de whatsapp / Facebook storing van laatst kwam ik er pas een paar uur later achter, het was dat ik een berichtje wou sturen ineens denk waarom gebeurt er niks(waar na ik nieuws bericht las van 3 uur oud dat er een storing was).
Kwam er bij de vorige Vodafone storing pas 3 dagen later achter dat mijn telefoon nog steeds niet op het netwerk zat :z (even van 4G naar 5G en terug en was verholpen, maar zo weinig gebruik ik het mobiele netwerk dus af en toe).
Tja ik ben niet iemand die elke 10 min heel sociale media moet checken, net als op werk heeft denk ik hele dag stil gelegen.
Ben aan werk ben druk hoeft whatsapp etc niet te zien, en de telegraaf enzo kan ook wel op de werk laptop zien.

Als ik even op sta of naar huis ga gaat die gewoon in de broekzak, hoef ik ook niet te checken wat er gebeurt ofzo.
Heb de meeste meldingen ook uit staan ook in groeps gesprekken alleen prive, maar ook email zowel werk als prive komt niet binnen(Staat niet op push maar handmatig).
En bij sommige instellingen komt elke storing extra hard aan, zoals bij alle universitair medisch centra in Nederland.
Als die instellingen geen (dunnere) fallback lijn bij provider #2 hebben voor business critical comms, dan hebben ze niet geluisterd naar hun experts.
Blijkbaar is het niet alleen de spraak en mobiele data, maar ook de site werkt niet zo lekker meer. Ik kom niet eens meer in de (zakelijke) My Vodafone omgeving.
Anoniem: 1439850
@Capa25 oktober 2021 14:57
Ik kreeg het een uur geleden ook niet voor elkaar om een abonnement aan te vragen.
En daar ben je nu vast hartstikke blij mee… 😉
De support pagina lag er net ook uit.
Op dit moment werken we aan onze systemen. Hierdoor is My Vodafone even uit de lucht. Geen zorgen, je kunt gewoon bellen, sms'en en internetten zoals je gewend bent.

Heb je dringend hulp nodig? Kijk dan even op onze Support pagina's.
Gelukkig kunnen we nog bellen ... oh toch niet
Begint als abonnee toch behoorlijk irritant te worden. Nog een soort van compensatie voor dit geklooi?
Denk je echt dat VFNL al hun klanten uit eigen beweging zal gaan compenseren?
Waarschijnlijk zitten ze nog binnen SLA ook. Direct opgezocht:
2. Vodafone wil je graag ongestoord gebruik laten maken van haar diensten, maar kan niet garanderen dat de kwaliteit
en dekking daarvan altijd en overal even goed is.
...
3. In geval van een storing in het netwerk van Vodafone die langer dan 12 uur duurt, ...
Dikke pech dus
Artikel 6, pagina 5:
https://www.vodafone.nl/_.../algemene_voorwaarden.pdf
Leuk verhaal maar zou wel netjes zijn in 2 weken tijd 4 keer storing.
Misschien de klanten dan maar eens iets kado doen omdat ze zelf de zaakjes niet op orde hebben.
Binnenkort is mijn contract over, ik ga overstappen ben er klaar mee.
Binnenkort is mijn contract over, ik ga overstappen ben er klaar mee
Vooral doen. Persoonlijk verwacht ik niet dat er iemand gecompenseerd gaat worden.
Sterker nog, het zou kunnen dat ze mensen niet compenseren (vrijwillig), juist omdat men daar weet dat het mogelijk nog vaker voor komt.

Stel je krijgt nu 5 eur korting. En over 2 weken is er weer storing... Dan verwacht je weer een compensatie.
Gaan ze dus echt niet doen.
Stel dat het wel allemaal blijft werken?

We kunnen niet in de toekomst kijken. Normaal is dit een zeer betrouwbaar netwerk. Ze hebben nu echter 3 storingen binnen 2 weken. En dat kan frusterend zijn.

We moeten nu niet ineens allemaal gaan overdrijven op basis van 2 weken.
Je moet ook niet afgaan op de voorwaarden van Vodafone.
Maar eens opzoeken of ze dit wettelijk kunnen.

Ik weet het ook niet. Maar ik vermoed dat enige vorm van compensatie er niet gaat komen.
Wordt tijd de overheid met een regel komt --> '3x per maand storing is ook vergoeding i.p.v. vanaf x uur aanhoudend'.

Blijft vreemd dat je een video kijkt die ineens stopt en dan moet je naar de wifi gaan. Meestal is het andersom dat de wifi stokt (ivm rondlopen door je huis) en je naar mobiel moet :9.
Wordt tijd de overheid met een regel komt ...
Er is zelfs een overheidsorgaan toezichthouder voor. De ACM.
Je bent als consument namelijk al best goed beschermd voor gebreken van leveranciers.

[Reactie gewijzigd door D0phoofd op 25 oktober 2021 15:01]

Dien eens een klacht in over een bedrijf bij de ACM. Leuk bescherming op papier, maar in praktijk zie je daar niets van terug.
Als de klacht terecht is wel, en zo niet dan laten ze wel weten waarom niet.
Dan zal de ACM wel druk zijn. Zo heb ik jaren geleden eens een klacht ergens voor in gediend, maar nooit reactie gekregen. Op het formulier schrijven ze ook iets in de trant van 'als we iets van belang weten of gaan doen of nodig hebben, nemen we contact met u op'.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 25 oktober 2021 17:10]

Mwa normaal gesproken is het pad dat je eerst met je leverancier (in dit geval VF) contact legt voor een vergoeding als je dat wenst. Meestal zijn ze hier best coulant in.
De stap erna is het een kwestie van bij de ACM aankloppen.
Die bescherming is er wellicht als je een goede SLA hebt, voor mij als consument is er niet veel voor dit soort gevallen.
Dan moet je betere wifi nemen... En niet een ap van 10 euro bij de action weg :P of een provider gatewayding :P
Vreemd dat laatste. Dat heb ik nu nooit. Je zoekt het gewoon of je moet een goed kijken naar je WiFi-netwerk.
een mooi iets , ik kan wel bellen naar Voda. klanten op 2G
dus er gaat iets fout met de routing naar andere netwerken
Ik kon na 6 pogingen op 2g eindelijk een vast nummer bereiken. Echt waardeloos dit tijdens werk.

1 privé mobiel, auto telefoon en hand scanner voor aflevering van zendingen, en alle 3 op Vodafone. Dat is helemaal geweldig :'(
Hoofdreden dat ik werk en prive niet op hetzelfde netwerk heb. Kost iets meer maar dan heb je tenminste een backup. Als beide er tegelijk uit liggen dan hebben we denk ik een groter probleem dan even geen internet
Alle 3 apparaten zijn van andere eigenaar. Mijn eigen mobiel, auto telefoon van mijn baas en hand scanner van het bedrijf waar ik voor rij :Y)
Vaste telefonie werkt ook slecht deze middag. Wij hebben op de zaak SIP trunks van Vodafone en geen geluid.
Hier hetzelfde. Compleet KCC wat niet kon werken omdat het SIP verkeer over Vodafone compleet was ingestort.
Het kan heel erg toeval zijn maar ik zit als KPN klant momenteel in Berlijn op het Duitse Vodafone netwerk en ik ben deze middag door 2 (voor mij onbekende) mensen gebeld geworden dat ze een oproep van mij gemist hebben. In de door mij gebelde nummers kan ik ze niet terugvinden
Heel toevallig ben ik vandaag door 2 verschillende 06 nummers gebeld. De 2de heb ik kort opgenomen maar bleek een standaard scam verhaaltje te zijn over hooggerechtshof en verdachte activiteit op mijn bsn.

Ik wacht nog op het 3de belletje om Peter R de Vries te quoten.
Ik ben dit echt helemaal zat. Ik werk voor een transportbedrijf en waarbij we in alle 60 trekkers een boordcomputer met tablet hebben. Deze maken gebruik van het Vodafone netwerk (vanuit de leverancier verplicht) en je kan al raden waarom zoveel storingen dus erg vervelend voor ons is.
Je werkgever kan kijken naar M2M simkaarten, die hadden wij ook voor de storingsdienst zodat ze altijd bereikbaar waren, die van ons werken op T-Mobile, KPN en Vodafone netwerk en pakte altijd die met het sterkste signaal, kans dat alle 3 de netwerken er tegelijkertijd uitleggen is mijn inziens te verwaarlozen. Populaire oplossing in de industrie als iets moet blijven draaien.
Bedankt ga ik zeker even voorleggen aan de leverancier
Gevoelsmatig is Vodafone al sinds VodafoneZiggo of een brand eind 2012 misschien al wel zeer sterk achteruit gegaan kwalitatief gezien. Daarvoor wilde je altijd Vodafone want dat werkte goed.
Dit is meer een gevoel dan dat het gebaseerd is op feiten overigens.

Wij zijn in ieder geval er met de mobiele telefonie op het werk vertrokken door de storingen en klachten van collega's over het slechte bereik. Vaste telefonie laat ik in het midden maar kon ook wel beter.
Maar ja een KPN wordt er ook niet beter op, die saneren ook van alles weg.

Eigenlijk wil je voor bijvoorbeeld hulpdiensten simkaarten die op elk netwerk kunnen aanmelden.

[Reactie gewijzigd door bastian433 op 25 oktober 2021 17:02]

Voor hulpdiensten heb je geen SIM kaart nodig, dus je kan gewoon bellen over KPN of T-Mobile als je 112 wilt bellen. Dit is een zogenaamde emergency call en staat open voor toestellen van alle netwerken in de wereld inclusief als er geen SIM kaart in je toestel zit.
Als hulpverleners elkaar onderling wat te vertellen hebben, of een afdeling willen bellen is het wel erg omslachtig als dat allemaal via 112 moet, die hebben ook maar een beperkt aantal lijnen en capaciteit ter beschikking, beter geef je hulpdiensten als ze een telefoon van de zaak hebben een MSM card.
Wij gebruiken binnen de brandweer aardig wat roaming sims.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee