Volgende Apple-evenement vindt plaats op 14 september

Apple heeft de datum voor zijn presentatie later deze maand bekendgemaakt. Op 14 september streamt de fabrikant live vanaf Apple Park in Californië. Verwacht wordt dat Apple de nieuwe iPhone 13 aankondigt tijdens de presentatie.

De presentatie begint om 19.00 uur Nederlandse tijd en is te bekijken via de website van Apple of Apple TV. Apple houdt meestal een evenement in september om een nieuwe lijn iPhones aan te kondigen. Sinds de pandemie vinden deze evenementen virtueel plaats en werd de presentatie vorig jaar september uitgesteld naar oktober. Verwacht wordt dat er dit jaar weer gewoon een nieuwe iPhone wordt aangekondigd.

Eerder deze week werd de iPhone 13-serie ook al genoemd in documenten van de Amerikaanse autoriteit FCC. Het gaat om een keuring voor een MagSafe-lader die naast de iPhone 12-serie ook vier andere modellen ondersteunt. Hierbij lijkt het om de nieuwe serie te gaan.

Naast nieuwe iPhones zou Apple ook een nieuwe Apple Watch willen aankondigen. Volgens Bloomberg zou er een groter model van de Apple Watch in ontwikkeling zijn, met een schermdiagonaal van 1,9 inch. De huidige Apple Watch-serie 6 werden vorig jaar wel in september aangekondigd en uitgebracht.

Tot slot is het ook goed mogelijk dat we een releasedatum voor iOS 15 te horen krijgen. Het nieuwe besturingssysteem werd in juli aangekondigd en waarschijnlijk wordt de nieuwe versie van iOS samen met de nieuwe iPhone uitgebracht.

Door Robert Zomers

Redacteur

07-09-2021 • 18:41

122 Linkedin

Submitter: robcoenen

Reacties (122)

Wijzig sortering
Ben benieuwd of versie nummer 13 blijft. Meestal worden de nummers 13 en 14 overgeslagen....
iphone 4 en ios 4 waren er ook. En nummertje 4 is voor chinezen even ongelukkig als 13 voor ons. En china is geen onbelangrijke afzetmarkt voor apple...
Het nummer 4 wordt met 'dood' geassocieerd in China. Kan me voorstellen dat dat voor bepaalde types ook wel aantrekkingskracht heeft ;). Daarnaast was dat in 2011, toen was China nog lang niet zo'n grote markt was (werden hooguit honderdduizenden verkocht ipv miljoenen zoals nu, orde verschil).
Nummer 4 klinkt in het chinees als het woord dood, het is daar geen ongeluksnummer. Bovendien is 13 een ongeluksnummer en hoeft niet meteen met dood in verband te worden gebracht.
Met iOS ook niet gebeurd, dus verwacht met iPhone dan ook dat ze gewoon voor 13 en 14 gaan.
iOS 13 is ook niet overgeslagen.
Ik ben vooral benieuwd of de iOS 15 release wel een beetje gestroonlijnd is nu. iOS 13 was een ramp, waarna Apple een team in het leven heeft geroepen voor betere quality control. iOS 14 was al een stuk beter, maar nog steeds gekke dingen, zoals een bugfix patch 7 dagen na release, 14.2 op 18 november, 14.2.1 op 19 november, want bugs.

Die nieuwe iphones geloof ik wel. Nog steeds een lelijke notch. De pro modellen (eindelijk) naar 120hz. Camera's weer wat beter. Nog steeds 1250 euro vragen voor het grote model. Nog steeds een trieste 64gb opslag op de goedkopere modellen. Het zal allemaal wel.
Ik snap dat notch probleem niet zo.

Ik heb een iPhone 11 Pro Max en die heeft die notch. Maar ik zie die alleen als iemand mij erop attendeert zoals in jouw post. Dan denk ik: Oh ja er is een notch.

Ofwel hij hindert mij niet en hij stoort ook niet. Ik zie het als extra scherm ruimte naast de notch waar prima het klokje en de WiFi / batterij etc indicators staan.
Scherm ruimte genoeg voor de belangrijke zaken.

[Reactie gewijzigd door t-force op 7 september 2021 19:40]

Met al die grote interface elementen en wit ruimte is er naar mijn smaak veel te weinig ruimte voor content.
Overigens is een filmpje kijken met notch wel annoying. Want niet symmetrisch.

@Ruw ER nou ja dat, Big Sur wel eens geprobeerd? Laten we zeggen dat de beach ball heel hard gaat op mijn M1 Mac :'(
Wat mij betreft wordt iOS maar ook macOS een beetje rommelig, zoals Windows is. Dingen waarvan je denkt: waarom zijn die er nog niet. Tot en met handige dingen die dan alleen in een app zitten en niet system wide. Plus de verschillende interface concepten die nu door elkaar gebruikt worden. Ik ging altijd voor Apple vanwege de strakke, uniforme en voorspelbare interface. Maar zelfs C’t noemde laatst de Mail cliënt van macOS “saaie interface” |:(
Als je zoals ik een volledig display hebt, en je gaat naar een telefoon met punch hole of notch, dan denk je steeds heh. Ik hou van symetrie. Dat heb je niet met inkepingen. Snap dat ie nuttig is voor faceID hoor, daar niet van.
Vroeger had ik een telefoon met knopjes aan de onderkant, toen had ik ook geen last van dat symmetrie 'probleem'.
Mijn telefoon houd ik 99% van de tijd in een de portrait stand, die notch zie ik geeneens.
De laatste keer dat ik hem opmerkte was toen ik even Angry Birds Reloaded heb uitgespeeld. Maar dat is sowieso zinloze tijdverspilling en die notch heeft me niet gehinderd in het spel.

Ik snap dat er mensen zijn die de notch een gedrocht vinden, maar wat MIJ betreft is het zeuren niks. En gelukkig is er keuze, zat telefoons en merken zonder notch.
Als de iPhone 13 Pro Max een notch heeft ga ik hem evengoed halen, de functionaliteit die ik gebruik is wat mij belangrijker dan dat stomme kleine <1cm2 stukje scherm.
Oh nee ik bedoel symmetrie meer als het scherm. Mijn asus zenfone 6 heeft een kinnetje, maar boven het scherm niks. Dat vind ik fijn, content is mooi full screen, heb geen interuption van mijn notificatiebalk, accupercentage is altijd zichtbaar, dat soort dingen.
Overigens vind ik iphones goede telefoons hoor, de pro modellen vind ik te duur voor wat ze bieden, maar het zijn goede toestellen. De nieuwigheid is er echter helemaal uit. Dat wil ik ook zeggen met mijn comment. Er veranderd veel te weinig. Is bij de meeste merken zo, de telefoon is vrijwel uitontwikkeld. Sommige telefoons doen nog wat leuks met de camera's, zoals under screen, 100x zoom, een goede macro camera, maar dat is het dan ook wel.

Ik doe nu bijna 2.5 jaar met mijn telefoon, terwijl ik eerder vaak om de 10 maanden mijn oude weer verkocht en een nieuwe had. Want dan had je ook daadwerkelijk een merkbaar snellere en betere telefoon. Nu is het enige wat beter kan aan mijn toestel een 120hz scherm. En ik verlies mijn headphone jack en dual sim + micro SD, en ik zal aan de punch hole moeten. Dat vind ik het allemaal niet waard. Misschien ga ik nog wel een jaar door met deze 500 euro telefoon.
De notch is een lelijk gedrocht wat plaats inneemt als je films kijkt. Leuk zo n onnodige streep in je beeld. Op Android zijn ze al een slag verder heb ik een volledig scherm. Waarom blijft Apple aan dit ding vastklampen. Het is overbodig en je kan het vervangen met een piepklein camera gaatje waar de technologie ook in verwerkt zit. Mijn surface laptop heeft toch ook geen zwarte balk in mijn scherm voor Windows hello ? Nee jongens dit moet echt anders. |:(
Ik zelf kijk geen films op mijn telefoon. Daar heb ik een 65" OLED voor. Die heeft gelukkig geen notch :) .

Je surface laptop heeft geen schermrand, dus minder nuttig scherm t.b.v. van die rand met camera.

Wat mij betreft is de notch een prima oplossing. Zou het technisch anders kunnen dan hadden ze dat bij Apple zeker gemaakt.
Op mijn surface heb ik ook last van een notch achtig iets. De ingebouwde camera is nl. te slecht voor videobellen, dus ik heb een Logitech camera erop. Die zorgt helaas ook voor een notch achtige hap uit mijn surface scherm.
De beta draai ik nu al een maand of 2 (sinds beta 5) op mijn main device en nauwelijks issues.

Ja, de evolutie van ‘nieuwe Safari’ meegemaakt (adresbalk beneden is een prima oplossing en wende snel) en er was 1 bankapp (Leaseplan) die pas bij Beta 6 aan de praat ging.

nieuwe facetime vind ik wat minder makkelijk bedienen, maar goed, ook dat went wel.

Al met al voorzie ik weinig issues.
Draai ook al weken lang de public beta... Letterlijk -geen- issues... En ik heb -veel- apps..
iOS 13 was helemaal geen ramp hoor. Ja, er waren bugs, net zoals Androids die hebben. Misschien in iets grotere mate, maar de gemiddelde gebruiker heeft geen enkel probleem ervaren hoor. Niks aan het handje.

iOS 14 ook probleemloos kunnen gebruiken. Ja, de nodige updates snel na elkaar. Je zet de boel aan de lader en voor je het weet is het klaar. Je krijgt tenminste updates, alle toestellen tegelijk, geen toestanden met internationale of branded versies en lange support. Ik vind dat persoonlijk relevanter.

[Reactie gewijzigd door Naafkap op 7 september 2021 19:49]

Je zet de boel aan de lader en voor je het weet is het klaar.
Ik zet mijn telefoon altijd in vliegtuigstand aan de lader, want ik gebruik 'm dan toch niet en dat scheelt aanzienlijk in het batterijverbruik. Helaas kan Apple daardoor mijn telefoon nooit updaten, want downloaden op de batterij is blijkbaar geen optie.
Updaten kan weldegelijk op de accu. Alleen dient deze meer dan, ik meen, 50% lading te bevatten.
Updaten kan ook in vliegtuigstand, maar dan moet het gedownload zijn en dat doet Apple pas als je de telefoon niet meer gebruikt, maar dan staat ie bij mij al in vliegtuigstand. Terwijl downloaden tijdens gebruik mij prima lijkt. Ofwel, tenzij je graag 's nachts wordt gebeld is updaten een handmatige handeling. Maar ik ben blijkbaar uniek in dat ik 's nachts graag slaap 😉
Als je iOS 13 niks aan het handje vindt liggen je standaarden erg laag. Gelukkig ligt de ambitie van Apple hoger, daarom hebben ze een team in het leven geroepen om een nieuw debacle te voorkomen. Waarom de problemen van iOS 13 constant gebagetaliseerd worden door sommigen is mij een raadsel.
Je hebt het over een ramp van iOS 13, dat de standaarden laag liggen als je die niet ervaren hebt. Veel stellige beweringen zonder enige onderbouwing.

Mijn onderbouwing is intensief gebruik van een iPhone 7 ten tijde van iOS 13 en intensief gebruik van een iPhone 12 Pro Max tijdens iOS 14 release.

Ik bagatelliseer niets, ik geeft als intensieve gebruiker aan dat ik geen enkel probleem heb ervaren met de releases. Jij bent, zonder zelf een iPhone te gebruiken, heel stellig dat het een ramp is geweest. Dat is gewoon onzin. Ja, er waren bugs, en ja, meer dan gemiddeld blijkbaar. Toch wil dat niet zeggen dat dit voor alle gebruikers problemen heeft opgeleverd, laat staan een ramp geweest is. Dat is stemmingmakerij.
Ik heb sinds de iPhone 4 alleen maar iPhones gehad. Ik heb sinds 2017 een MacBook. De kwaliteit van zowel iOS als MacOS is in die tijd duidelijk achteruit gegaan. De belangrijkste functies doen het prima en (bijna) altijd. Maar de nieuwe features doen het heel vaak niet. Mijn iPhone XS hoefde ik met iOS 12 nooit opnieuw op te starten. Met iOS 13 werkte er regelmatig dingetjes niet. Opnieuw opstarten hielp bijna altijd. Met iOS 14 is het iets beter, maar het is nog steeds niet goed. Meest recente issue is dat de batterij sinds de update naar iOS 14.7 een stuk sneller leegloopt. Het gaat om een iPhone 12 Pro Max waarvan de batterij conditie 100% is.

Waar heb ik bijvoorbeeld last van (geen dealbreakers):
- AirPods dynamisch laten wisselen tussen iPhone, iPad en MacBook werkt niet. Het heeft twee keer gewerkt. Die twee keer was het ongewenst. Ik moet dus gewoon handmatig wisselen. Dit was voor iOS 14 / MacOS Big Sur ook zo, dus ik ben er niet op achteruit gegaan. Maar de feature werkt niet, period.
- Automatisch updaten werkt meestal niet. Meer dan een maand na release van iOS updates, zijn ze nog steeds niet geinstalleerd op de meeste van de apparaten in mijn gezin. De enige apparaten waar ze wel op staan, zijn handmatig geupdate. Bij MacOS update mijn laptop wel heel snel automatisch. Maar de identieke laptop van mijn vrouw krijgt de updates nooit binnen 2 weken. Na 2 weken installeer ik de updates dan handmatig.
- De widget balk op mijn iPad is meestal leeg. Als ik de balk op en neer beweeg, dan verschijnen de widgets weer. Dit is vanaf het eerste begin van iPadOS14 het geval.
- Op mijn Apple Watch staat ingesteld dat ik bij starten van een workout muziek van een bepaalde playlist wil luisteren. Deze optie doet het sinds een tijdje niet meer. Pas geleden heeft hij het 1 keer gedaan: toen had ik al muziek aanstaan. De optie staat zo dat hij die bepaalde playlist niet mag afspelen als er al muziek aanstaat.
- Mijn AirPods connecten soms heel langzaam met mijn iPhone. Soms connecten ze helemaal niet. Minder dan een half jaar gelden was dit nooit een issue. Ik weet niet sinds welke software update dit een issue is (misschien wel sinds een update van de firmware van de AirPods).
- Unlock met mijn Apple Watch werkt soms snel, vaak langzaam, en in ongeveer 10% van de gevallen niet.
- Ik draag mijn Apple Watch 's nachts als alarm. Soms besluit mijn Apple Watch 's nachts dat ik mijn pincode moet intoetsen. Dan gaat mijn alarm 's ochtends op mijn telefoon ipv op de Apple Watch. Soms besluiten mijn Apple Watch en iPhone om andere redenen dat een alarm op mijn telefoon beter is.

Ik kan nog even doorgaan. Dit soort issues waren er niet in de eerste jaren dat ik klant was bij Apple, met uitzondering van (ik meen) iOS 10, wat een net zo groot drama was als iOS 13.
Wederom geen feitelijke onderbouwing en discussiepartner uitmaken voor fanboy. Dat is geen fatsoenlijke discussie. Laten we het erop houden dat het stemmingmakerij is.
Krijgt de nieuwe iPhone 13 naast FaceId ook TouchId? Een combinatie van beide zou geweldig zijn, zeker indien je nog steeds in sommige situaties een mondmasker moet dragen, zoals in het OV.
Volgens de geruchten is die feature ook dit naar niet behaald :'(
Je kunt natuurlijk wel via de Apple Watch unlocken inmiddels.
Idd, ik vind de apple watch unlock super handig. Tja iets minder veilig dan een echte face id unlock oid. Maar touch id zat ik te vaak met natte vingers oid waardoor ik hem niet unlocked kreeg
Alleen het unlocken kan je doen met de Watch. Op alle andere plekken waar je FaceID aan hebt staan kom je er niet in tenzij je het masker afdoet. Daarnaast hoe groot is de kans dat iemand anders je Watch omdoet? Daarnaast moet je volgens mij een keer je toegangscode invullen voordat het unlocken met je Watch werkt.
Nee je moet je toegangscode invullen als je je watch omdoet. Als je hem af doet is ie gelockt. Iemand anders kan hem om doen maar dat is ie gelockt.
Op die manier wordt ook m’n Mac unloked heb die Functie wel uitgezet. Op werk niet heel handig.
Wat is het nadeel? Ik werk al jaren van thuis dus kan me niet direct een situatie inbeelden op de werkvloer waar het onhandig wordt
Nou ja, lock je PC, loopt de kamer uit en de PC unlock zich zelf doordat iemand ff een briefje op je bureau legt en de muis aanraakt BV..

BT bereik kan best wel ver reiken.

Zijn verschillende situaties geweest dat de Mac zich zelf vrijgeeft door de AppleWatch, terwijl ik zelf even AFK ben.. Nu is het zo dat ik nog maar eens per week op kantoor ben soms twee keer per week. en vaak dan ook alleen zit. Maar in tijden dat toch wel wat mensen op kantoor zijn wil ik niet dat zomaar mn MacBook ontgrendeld.
Ik mis denk ik iets? Waarom zou jouw PC/Mac zich unlocken omdat iemand anders een briefje op je bureau legt? Het idee is dat het unlocken alleen kan met jouw device, en dus niet door iemand anders.
Apple Watch kan een Mac unlocken als bv het lockscherm wordt opgevraagd.
Door machine uit sleep te halen door bv muis aan te tikken en je bent binnen een straal van 10 meter van de machine wordt je Mac vrij gegeven.

In veel situaties reet handig :)
Bij mij unlocked mijn MacBook nooit door mijn Apple Watch bij 10 meter afstand. 4 meter binnen dezelfde (woon)kamer werkt al niet. Max lijkt bij mij ongeveer 3 meter te zijn.
Ik sta een kamer naast en de Mac wil gewoon unlocken. Maar dat is mijn ervaring. Zitten wel papieren muren tussen.
Het hoeft geen probleem te zijn, als je Mac wordt unlocked via je Watch. Dan krijg je hier gelijk een melding van op je Watch en kan je je Mac via je Watch ook meteen weer vergrendelen.
Tuurlijk, je kan hem weer vergrendelen. maar dan is al data zichtbaar geweest op het scherm die je misschien helemaal niet heb willen laten zien aan deze persoon.

Of je bent ergens druk mee, en je krijgt niet helemaal de notificatie mee op je arm..
Kunnen verschillende situaties zijn waarin je het niet door hebt.
Je moet goed opletten. Want er is een instelling dat je Watch automatisch ontgrendeld wanneer je hem omdoet. Deze heb ik zelf uitgezet. Als je dit wel hebt aanstaan moet je dus altijd eenmaal de toegangscode invullen op je iPhone wanneer je een masker draagt.
Zeker maar je watch ontgrendelt alleen als je met je iPhone ontgrendelt. Je ziet ook een melding op je iPhone dat je watch ontgrendeld wordt.

Je zult op 1 van je apparaten 1x moeten bevestigen/ontgrendelen. Dan maakt het andere apparaat hiervan gebruik om zelf te ontgrendelen.
Tja ik ben wel geïnteresseerd in de Apple Watch als die trage providers in nl eindelijk de cellular variant ondersteunen dus voor mij misschien mooi meegenomen, maar een horloge van een paar honderd euro moeten kopen om je telefoon van anderhalf duizend euro makkelijk te kunnen unlocken is eigen wel een beetje bizar.

En nee je moet niets en ja er zijn goedkopere iPhones, maar toch…
Inderdaad, hetzelfde argument als enkele jaren terug dat je Apple Watch de volumeregelaar van je Airpods is en de dopjes dus geen volumeknoppen nodig hebben...

Kreeg ik toen altijd te horen als ik de bedrade dopjes daarom handiger vond dan de Airpods.

[Reactie gewijzigd door Dashter op 7 september 2021 19:37]

Nou, ja, Apple had denk ik met de introductie van FaceID ook niet verwacht dat er een pandemie zou volgen met mondkapjes als hulpmiddel tegen verspreiding. :P FaceID in de basis werkt imho veel fijner dan TouchID. Die Watch heb je enkel nodig sinds de mondkapjes. ;)
Zijn er ooit plannen door Apple aangekondigd dat dit wel ging komen?
Phieuw, gelukkig. Alleen even een Apple Watch aanschaffen om te kunnen unlocken als je gezicht bedekt is. Dat valt weer mee!
Of gewoon de nieuwe Apple toetsenbord kopen zodat je kunt unlocken met je vingerafdruk. Ook direct handig voor betalen en paswoorden invullen.
Naar de geruchten geldt voor de iPhone 13:
 • Betere camera
 • Betere batterij
 • Always on display
 • 120 Hz scherm voor de duurdere varianten
 • TouchID pas bij de iPhone 14
Dus betere batterij, hogere performances weet dus netto dezelfde batterij duur zeker met en AoD optie
Als de processor efficiënter is, gaat de batterij langer mee. Maar goed, alles is speculatief.
Insteek zou in ieder geval om wat langere gebruiksduur te realiseren door toepassing van een ander soort batterij.

Nog een weekje en we weten het zeker allemaal

En dan maar wachten op de SE3 of 14 :+
In de praktijk gaan ze meer stampen en worden de applicaties zwaarder zodat de winst van een snellere processor teniet gedaan wordt.

Ik bedoel als iOS 3 op een moderne telefoon draait zal die een week lang kunnen draaien. Ok het zal niet zo direct zijn ivm betere efficientie in het besturingssysteem enzo, maar toch. Oudere besturingssystemen deden veel minder dan nu.
De processor zou efficienter kunnen zijn, maar 120 Hz is ook niet bepaald energiezuinig, al verwacht ik wel dat apple een soort dynamic mode zou maken dat hij switched tussen 30(?)/60/90/120 o.i.d.
Betere accu zou erg fijn zijn. Bij de mini degradeert hij snel. 2 vrienden van mij hebbe er 1, waarbij er 1 93% capaciteit heeft en bij de ander zelfs al 91%. Alleen schijnen de mini’s hier veel last van te hebben. Het internet staat er vol mee
Ter vergelijking, ik heb een iPhone XR, gekocht bij de introductie in september 2018 en deze zit op 88% na 3 jaar.

Geoptimaliseerd opladen staat aan. Ik gebruik hem intensief. Ik zorg wel dat hij bijvoorbeeld niet in de volle zon ligt en laad 'm bewust op met een 1A lader, dus geen snellader, omdat ik 's nachts toch slaap en de batterij dan minder slijt.
Hier heb ik dus helemaal geen rekening mee gehouden.
Behalve de felle zon, al is dat misschien omdat ik daar zelf niet van hou ;)

Maar verder wordt het opgeladen als ik naar bed ga, 60 of 80% kijk ik niet naar
We gebruiken buroladers van Ali ( PD/QC achtige vermeldingen ) en Qi laders
persoonlijk een beetje OCD, en bij 50% liefst op de lader :+

De enige die er echt last van had was de 6, maar die had meer issues, en later een nieuwe accu gekregen in het Apple programma

Verder zoals ik al eerder aangaf, 83 en 88% voor de X en XS
* FreshMaker denkt dat het 'tijd' word voor een 13 ;)
Mits de prijs een beetje meevalt voor een 64/128GB model
Hier ook een XR, op dag van de launch gekocht en zit op 85%. Eerste jaar amper een snellader gebruikt. Daarna veelvuldig en degradatie verschil is dus minimaal. Daarentegen is het snelladen echt wel een verademing.
Even gekeken op mijn Mini. 95% nu. Gaat vooral rap met bellen en Teams… Overigens gaan er geruchten dat er geen nieuwe Mini komt. Zou ik persoonlijk erg jammer vinden.
Mijn mini staat nu op 94. Met launch gekocht.
97% hier, bij de lancering gekocht.
Die degradatie zegt niet zoveel. Mijn xs vertoonde ook al heel snel degradatie, maar naarmate je rond de 90% zit gaat het ineens veel langzamer
Die degradatie zegt niet zoveel. Mijn xs vertoonde ook al heel snel degradatie, maar naarmate je rond de 90% zit gaat het ineens veel langzamer
Dat viel mij ook op
Een X die op 83% staat ( kort na launch gekocht )
En de XS ( idem in aanschaf ) die nu 88% heeft, hier staat ie al zeker een maand of 6 op.
van 99 -> 90 ging in mijn beleving veel sneller
Hier een iPhone 12 Pro Max, bij lancering gekocht en nog steeds op 100%. Ik moet wel zeggen dat ik de lading tussen de 30 en 90% probeer te houden en de iPhone niet blootstellen aan enorme hitte. Het lijkt zijn vruchten af te werpen.
Mijn mini doet het ook prima…. Maand na launch aangeschaft maar ook nog 100%
Ik doe hetzelfde, hou het tussen 20 en 80 procent. Bij mij al jaren lang zo op 100 procent
Hoe zorg je dan dat je niet hoger laadt? Handmatig in de gaten houden en op tijd loskoppelen? Of is er een trucje mogelijk met ‘geiptimaliseerd laden’ oid?
geen truc, maar in ieder geval niet in de nacht aan de oplader leggen dus. Inmiddels weet ik wel ongeveer hoe lang het duurt in mijn hoofd. Vaak pak je toch 2 keer per uur wel je telefoon op, dus dan kan het je eigenlijk niet ontgaan. Ideaal is tussen 20 en 80%, maar ik doe er niet te spastisch over. Tussen 10 en 90 ben ik ook tevreden. Verder, kun je, als je echt zou willen de tijd dat het duurt wel meten en vervolgens iedere keer de timer op je smartwatch zetten als je die hebt. Die heb ik, maar ik vind het zelf niet eens nodig om dat te doen.
Ik heb met shortcuts ingesteld dat het geluid maakt als mijn iPhone 12 mini onder de 30% en boven de 80% komt.

Die van mij zit nu op 99%, ik gebruik geen snellader.
Je kunt een automatisering aanmaken dat je telefoon een geluid moet afspelen bij onder de 20% en/of boven de 80%. Of een melding moet geven. Zo word je getriggerd de lader te ontkoppelen.

Of een geluidsmelding op de apple watch.

Ik heb zelfs nog een (opdrachten) automatisering aangemaakt dat de iphone altijd in energie besparing modus moet blijven.

[Reactie gewijzigd door Audione0 op 9 september 2021 10:24]

96%, gekocht zo snel als ik hem kon krijgen. Ik merk dat als ik reis (vakantie) hij veel sneller leeg loopt maar normaliter heb ik er meer dan een dag plezier van op één lading.
Klagers hoor je natuurlijk veel meer, ook als een heel klein aantal van de mini's een mindere batterij hebben zijn dat alsnog erg veel toestellen terwijl je niks hoort over andere merken omdat die domweg niet zoveel verkopen.
Heb hier een launch 12 mini, geeft nog steeds 100% maximum capaciteit aan.
Die van mij staat al op 90. Raar, want ik gebruik mijn mini precies hetzelfde als mijn X hiervoor en die stond na 2 jaar nog op 97, en hetzelfde met de iPhone 6S ervoor, die stond na 2 jaar op 95...
Ik heb de mijne sinds december en de batterij is 98%. Ik denk dat de ervaringen allerlei kant opgaan, maar ja, een klein batterij met degradatie zul je eerder merken.
Dat denk ik niet, normaal zijn ze juist heel erg van het vasthouden aan de totale tijdsduur qua gebruik en dan toch dunner. Ik vind echter dat ze nu echt te ver doorgeslagen zijn met dun, dunner, dunst. De iMac is bijna komisch met poorten die niet meer zoals gewoonlijk passen, slaat werkelijk nergens op.

Dat er nu weer een Mac mini met wat meer poorten komt en mogelijk een Macbook met weer wat poorten die waren verdwenen, iets meer batterij in de volgende iPhone... zegt me dat ze toch iets leren, wellicht. Mijn keus viel na jaren Macs gebruikt te hebben niet meer op een macbook toen ik aan vervanging toe was. Heb nu en lekker dikke Thinkpad met alle poorten die er bestaan. :) Als ze nu een macbook uitbrengen met weer wat meer mogelijkheden zonder dongels, dan ben ik geinteresseerd. En idem voor de iPhone 13, ik vind dat ze met de 12 echt weer een mooi design hebben, de iPhone 6 en dat design tot aan de iPhone 8 (die ik nu nog heb) heb ik nooit wat gevonden.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 7 september 2021 20:21]

Het schijnt dat FaceID wel eens zou kunnen werken met mondkapje en beslagen bril. Zou intern getest zijn door werknemers met de FaceID hardware van de iPhone 13.
Deze link is op dit moment inactief.
Een week geduld. En je weet het.
Apple Watch list dat probleem al op dus reken maar niet op.
Als je een AppleWatch hebt dan kun je ook met masker op unlocken. (werkt niet voor ApplePay, overigens, alleen unlock)

Ik zou er geen watch voor aanschaffen, maar het is wel een heel prettige feature.

[eh… zie dat er al menigeen me voor was]

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 7 september 2021 21:38]

als er een vingerafdrukscanner op zit koop ik een iphone 13 anders niet
Hoe zit het eigenlijk met de iPad Mini? Er waren toch wat geruchten over een nieuw design?
Deze komt naar alle verwachting dit jaar nog. Of deze op dit event wordt aangekondigd valt te bezien maar wie weet :)
Ik ben benieuwd naar wat Jon Prosser morgen om 10:15 te melden heeft.
Het zou mij niet verbazen als (delen) van de Keynote in handen zijn gekomen van zijn team.

Hij zit met enige regelmaat mis, maar heeft het ook veelvuldig aan het rechte eind gehad.
Ik hoop dat we ook meer informatie krijgen over de nieuwe MacBooks, maar die zullen waarschijnlijk wel een eigen evenement krijgen op een later moment.
Al heel nieuwsgierig naar de nieuwe Apple producten iPhone 13 en de nieuwe Watch 7 45mm met maar liefst 1.9-inch display! Als daar geen grotere accucapaciteit/accuduur inzit weet ik het ook niet meer.

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 7 september 2021 19:17]

Van mij mag het pre recorded presentaties blijven. Vind de Corona varianten van de afgelopen keren een visueel goedlopend spektakel. Beter dan dat overdrevene Amerikaanse voor een zaal presenteren met klapvee.
Nou, inderdaad. Al vond ik de eerste het wow effect hebben. Latere waren meer van hetzelfde. Edoch: ze gebruiken mooie special effects en technieken.
Ik vind sowieso minder mensen heerlijk, ook bij heel veel tv programma’s.
Vind de Corona varianten van de afgelopen keren een visueel goedlopend spektakel.
Wat?
[...]

Wat?
Vind de Corona varianten van de afgelopen keren een visueel goedlopend spektakel
Ik begrijp je verwarring, ik doel niet op virusmutaties maar op de presentaties van Apple. Waarbij Apple zich moest aanpassen aan de toen geldende COVID-19 maatregelen. Welke geresulteerd hebben in prachtige presentaties. Hopelijk verduidelijk mijn antwoord het voor jou nu.
Belangrijke vraag voor mij is toch echt wat er nou met de 16 inch macbook gaat gebeuren. ik heb zelf deze generatie en ben blij met mijn keuze, maar jeetje ik had toch nu al wel een vervanger verwacht. Als ik het zo lees duurt dat eventueel nog wel langer.
Ik gok in ieder geval dat we deze dit jaar nog zullen krijgen.
Er zal vermoedelijk een aparte aankondiging in oktober/november volgen. 2x publiciteit is immers beter dan 1x ;-)
Mac krijgt vermoedelijk een los evenement, met Monterey en een opvolger van M1, gekoppeld aan nieuwe hardware (Mini en MBP 16”, gok ik, mogelijk ook iMac Pro).

Tenminste dat zou ik doen als ik Apple was, maar zit er wel vaker naast.

De Monterey Beta heb ik nog niet aangedurfd… eerlijk gezegd vind ik, terwijl ik rustig iOS bèta’s installeer, de kwaliteit van macOS releases achteruit hollen. Ik wacht wel op de .1 release.
Daar kan ik me we in vinden, ik had op mijn vorige mac 15 inch 2018 zelfs soms artefacts (software fout) als ik dark mode draaide. Stability en vooral bugs zijn steeds veelvuldiger geworden met de jaren.

We gaan het zien. Heel benieuwd hoe M1 schaalt naar meer cores ect. Ik vind ze maar te stil er over.

[Reactie gewijzigd door sjepper op 8 september 2021 10:06]

Stability en vooral bugs zijn steeds veelvuldiger geworden met de jaren.
Dat ligt ook in de lijn der verwachting; grotere complexiteit geeft absoluut gezien meer fouten.
Oh maar dat klopt ook zerker zo, daarom was het vroeger makkelijker een bugvrije launch te hebben. Het doet alleen af aan de experience als features niet zoals verwacht werken, vooral als je zoveel geld neerlegd voor een device.
In aanvulling op de verwachte aankondigingen van de iPhones en Apple Watch: ik verwacht dat er ook een aankondiging komt van de Apple Pencil 3.
Waarom? Wat is er mis met de Pencil 2?
Eigenlijk niets. Maar de Pencil 2 is inmiddels 3 jaar oud. Voor de verkopen kan het geen kwaad om het huidige model te vervangen, ook al zou de vervanger weinig toevoegen ten opzichte van de Pencil 2.
Een exemplaar met een betere accu, langere schrijftijd, nauwkeurigere tracking op het scherm, ingebouwde speaker voor Apple Music, Touch ID om je iPhone te ontgrendelen... Dat soort zaken.
Nu je het zegt mis ik inderdaad echt om muziek te luisteren met mijn Apple Pencil! En de tracking is ook echt ondermaats.
En een gum op de achterkant wordt dan Apple Pencil 4 SE.
sorry, maar dat tappen op dat ding is een vreselijk iets (gaat vaker ongewenst dan gewenst) een gum op de achterkant was veel fijner geweest.
Moest er maar een mogelijkheid bestaan om dat tappen zelf in te stellen ... oh wacht ...
Eh…? Bedoel je dat ik het uit moet zetten (which I did) maar daarmee wordt de achterkant nog steeds geen gum. Dus ik weet niet precies waar je op doelt…

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee