Microsoft toont Spotify-integratie in focusfunctie Windows 11

Microsofts chief product officer Panos Panay toont in een teaser een komende functie van Windows 11 met de naam Focus Sessions. Deze lijkt geïntegreerd te zijn in de klok van Windows 11 en biedt Spotify-integratie voor sessies met en zonder muziek.

Volgens Panay komt Focus Sessions binnenkort naar de testversie van Windows 11. Hij spreekt van een gamechanger, 'vooral met Spotify-integratie'. In de bijbehorende teaservideo is te zien dat Focus Sessions geïntegreerd wordt in de klok-app van Windows 11 en de mogelijkheid biedt om taken in te stellen.

Gebruikers kunnen daarbij bepaalde tijden instellen om de taken af te ronden en gedurende die sessies de muziek stoppen. De functie biedt, afgaande op de beelden, integratie met Spotify om rechtstreeks de muziek te selecteren die al dan niet afspeelt. Meer details zijn nog niet bekend over de functie. Zo is niet bekend of ook andere muziekdiensten dan Spotify te integreren zijn bij Focus Sessions. Brandon LeBlanc van het Windows-team bevestigt dat de functie op korte termijn naar Windows Insiders, die testversies van Windows 11 draaien, komt.

Windows 10 heeft al een op focus gerichte functie met de naam Focus Assist. Hiermee kunnen gebruikers notificaties voor bepaalde tijd uitschakelen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

06-08-2021 • 14:46

67 Linkedin

Reacties (67)

Wijzig sortering
Notificaties voor bepaalde tijd uitschakelen. Waar is de tijd gebleven dat je t volledig kunt uitschakelen.
Waar is de tijd gebleven dat je t volledig kunt uitschakelen.
Gefeliciteerd, want dat is nu.

Instellingen > Systeem > Meldingen en acties.
Zet de schakelaar op uit bij 'Meldingen van apps en andere afzenders ontvangen'.

Klaar.
Opt-in zou nog beter zijn. Windows 7 installeerde je en was je klaar. Daar hoefde je amper iets aan te veranderen. Nu moet je eerst uren gaan sleutelen om al die meuk uit te schakelen en/of te verwijderen.
Huh? Ik was bij elke reinstall van Windows 7 dik een dag bezig om alles weer te krijgen zoals ik het wilde hebben.

Start menu weer aanpassen, alle linkjes weer terug zetten zoals ik ze gewent was. Ook op het bureaublad. Hele stapel registry hackjes toepassen om verborgen features of leukigheden te unlocken zoals Dreams. Alle GUI hackseltjes toepassen om zo veel mogelijk animaties e.d. uit te zetten, maar zonder dat het hardware renderen uitschakelde.

Dan stapels 3rd party shit installeren zoals een taakbalk op mijn 2de scherm, het kunnen mounten van ISO's etc.etc.

Op Windows 10 hoef ik bar weinig te doen, binnen een uurtje ben ik klaar. Even wat dingen uitzetten of juist aanzetten en gaan met die banaan. Geen 3rd party basis meuk nodig, geen reghacks om toe te passen. En al de persoonlijke instellingen worden toch opgeslagen op mijn MS account.
Hmm.. Windows 7 was standaard niet ideaal maar Windows 10 ook zeker niet.
Als ik even nadenk kom ik toch wel tot een hoop acties.

- Tiles met reclame weghalen
- Confronterende programma's zoals OneDrive uitschakelen
- Cortana de-installeren
- Telemetry uitzetten
- 7Zip installeren (de ingebouwde ZIP in Windows is nog steeds traag en beperkt)
- Detailweergave en extensies aanzetten in explorer
- OpenShell installeren
- Een fatsoenlijke lightweight audio- en videospeler installeren (MPC/AIMP)
- Taakbalk zo instellen dat er een preview is, namen worden getoond en de zoekbalk weg is
- Everything installeren (de ingebouwde zoekfunctie van Windows is na 15 jaar nog steeds ruk)
- Paint.NET installeren
- Notepad++ installeren
- De Windows Photo Viewer terugzetten (de standaard viewer in W10 heeft geen browsefuncties)
- Standaard applicaties instellen
- Beeldscherminstellingen wijzigen zodat niet alles zo wordt uitvergroot
- Geluidsschema dat altijd dwars door opnamen heengaat uitschakelen
- Knoppen van de muis instellen
- Instellen dat de PC nooit automatisch uitgeschakeld wordt wanneer de voeding aanwezig is
- De Task manager bruikbaar maken
- Windows update zo instellen dat deze niet zomaar opnieuw opstart
- Een berg met tools installeren en WSL2 configureren

enzovoorts. Nog steeds een hoop werk. Op drivergebied is er wel wat verbeterd, overigens.
W10 is zeker niet perfect, maar het kost een stuk minder moeite. Het is meer een kwestie geworden van dingetjes uitzetten of eruit slopen. Dan alles maar weer bij elkaar moeten harken.

Notepadd++, VLC, Potplayer, WinRAR etc gebruik ik dan ook. Maar die zaken zijn heel wat minder essentieel geworden dan 20 jaar geleden.
edit:
naja een mediaspeler blijft noodzaak IMO, Groove is echt een kutprogramma, WMP was een heel stuk beter


Een aantal punten is op te lossen met een Microsoft account. Het verbaasde mij 1,5 jaar geleden een beetje hoeveel instellingen tegenwoordig gesynced worden. Heerlijk. Ik vermoed dat +/- de helft van je persoonlijke Windows instellingen in Settings meegenomen wordt.

Ik installeer al Windows op systemen sinds 3.11 en Windows 10 is met ruime marge het minste moeite. Helpt natuurlijk ook dat je met Windows 10 binnen een uurtje je desktop voor je hebt. W7 was daar al 3-4 keer zo lang mee bezig en 95/98/XP waren al helemaal een dagtaak om alleen al te installeren.

Mijn w10 lijstje is +/- de helft van die van jou, mijn W7 lijstje was meer dan 3 keer zo groot dan die van jou. Windows 7 heb ik gemiddeld wel elk jaar opnieuw mogen installeren. Ik heb W10 op mijn eigen systeem nog maar 1 keer opnieuw geïnstalleerd. Tel dat er bij op en de moeite voor W10 is verwaarloosbaar in verhouding tot W7 en ouder :P

[Reactie gewijzigd door batjes op 6 augustus 2021 16:32]

Dat hangt ook van je systeem af en SSD schijven tegenwoordig waardoor het sneller gaat!
Klopt voor een deel. Maar Win10 is ook heel wat groter en zwaarder. Zelfs op win7 systemen is het sneller.
Ik ben er even de naam van kwijt maar je hebt een populair programma die dit werk voor je kan doen. Die geeft bijvoorbeeld makkelijk links om bekende applicaties als 7zip te installeren. Ook via de Windows Store is dit een stuk makkelijker (dan is het gewoon een kwestie van je app library erbij pakken en voor elke app op installeren clicken). Tiles kun je ook kopieren als txt bestand tussen pc's (dus ook een leeg start menu als je dat wilt). Voor bloatware zijn er veel programma's om dit automatisch te deinstalleren, hoewel ik zelf prefereer zooi als McAffee en Facebook ervan af te gooien (of Windows opnieuw te installeren) en eventueel achtergrond apps gewoon uit te zetten met 1 click in het settings menu.
Bedoel je Chocolatey?
Zou kunnen, misschien was het een concurrent maar komt op hetzelfde neer.
Ik vind het vooral een erg persoonlijk lijstje. Veel daarvan geldt trouwens ook voor win7. :)
Uiteraard is het persoonlijk. Ik werk net als velen al decennia met Windows, dan lijkt het mij ook niet ongewoon dat je bepaalde voorkeuren opdoet :)

In Windows 10 zitten wel veel "features" waarvan ik verwacht dat veel gebruikers ze hinderlijk vinden, zoals alle ongevraagde menutiles, de telemetry, weinig controle over updates en het blijven zeuren om een MS account. Windows 7 was in dat opzicht wel een "eerlijker" OS en minder een marketingtool.

[Reactie gewijzigd door Ablaze op 6 augustus 2021 19:39]

Dit hele lijstje is in combinatie met tools zoals Ninite hoogstens 15min werk. Wel akkoord dat dit eigenlijk niet nodig zou moeten zijn. Tools zoals Search Everything zijn inderdaad onmisbaar geworden en die Cortona onzin is inderdaad compleet overbodig imo.
Bij windows 7 had je elke applicatie met zijn eigen service die continue op de achtergrond draaide en een eigen popup gaf, waarbij je dus een samenraapsel van verschillende balloons had en dat je dan per applicatie moest uitzoeken hoe je dat weer moest uitzetten.

Nee, dat was inderdaad zo veel beter..
Hmm, ik programmeerde 15 jaar geleden al balloons voor Windows XP. Er was toch echt wel één generieke methode om balloons te tonen. https://docs.microsoft.co...hellapi-shell_notifyicona

Uiteraard moeten de applicaties op de achtergrond blijven draaien, hoe moet deze anders weten dat er iets applicatie-specifieks aan de hand is om te melden?

Het voornaamste dat verbeterd is, is dat Windows 10 de balloons beter weergeeft en gebruikers meer controle erover geeft.

[Reactie gewijzigd door Ablaze op 6 augustus 2021 19:44]

Ik heb in mijn jaren toch verschillende applicaties gezien die hun eigen balloons er op nahouden. Een recent voorbeeld is Teams, en zo waren er nog veel meer. En zoals ik al zei, die kon je niet centraal beheren. Per applicatie erin om aan te geven dat je hem niet meer wilde zien.
Ah ja, dat klopt. Maar is dat nu helemaal weg?
Er is in principe geen restrictie voor het maken van een popup in applicaties, je kunt met een paar regels code een venster creëren (dat is nu eenmaal de basis van Windows, de "windows").
Het centraal kunnen instellen van notificaties is wel een voordeel, applicaties kunnen zich hier dan (hopelijk) aan houden.
Windows 7 had geloof ik ook al notificaties. Lager en je had bij ieder programma een ballonnetje vanuit de system tray, of een compleet eigen implementatie per programma.

Windows 11 is niet veranderd. Alleen voegen ze net als bij smartphones een optie toe om ze tijdens werk/belangrijke dingen te verbergen. Opties die je voordat er een ingebouwde notificatiesysteem in Windows had, niet in zat. Dan was het aan of helemaal uit.
Niet te vergeten dat windows na elke grote update je privacy settings reset. [dit is al zo in windows 10] verwacht dat dit ook gebeurt in windows 11
Opt-in voor notificaties van je OS? Waarom zou je dat opt-in willen maken, het gross van de mensen gebruikt notificaties daadwerkelijk?
Vergeet niet bij de verschillende grote windows updates om hier weer te kijken om mogelijk nieuwe toggles of checkboxes ook weer uit te zetten.
Ik heb hier zelf geen last van als ik via het Settings menu toggles uit zet, via 3rd party tools had ik er geloof ik wel last van.

[Reactie gewijzigd door ochhanz op 6 augustus 2021 17:28]

Dat kan nog steeds. Maar Focus assist (en waarschijnlijk deze functie ook) richt zich op een terugkerend patroon, waarbij je dus automatisch notificaties laat uitschakelen.
Als je bijvoorbeeld een aantal vaste meetings hebt per dag/week/maand, kun je met focus assist er voor zorgen dat je dagelijks op vaste momenten buiten deze meetings, automatisch op "Niet Storen" in teams komt te staan, je notificaties worden geblokkeerd, zodat je ook gewoon gericht en geconcentreerd kunt werken.

Het uitschakelen van de muziek is daarbij ook een logische stap, want muziek is gewoon afleiding van je werk als je geconcentreerd bezig moet zijn.
Vroeger, toen de EU een browserscherm wenste. Toen er een versie gemaakt moest worden zonder Media Player. Nu krijg je alles gewoon, net zoals Edge. En dat snap ik ergens wel, maar het zit overal net alsof je er ook echt op zit te wachten. Dat je denkt, f*ck yes, eindelijk deze integratie met dat programma dat iedereen gebruikt.

[Reactie gewijzigd door Ascathon op 6 augustus 2021 15:12]

Dat vind ik dus ook. Laat het OS lekker zorgen voor een goede basis en laat de rest over aan anderen.

Zonder browsers kun je weinig, dat snap ik ook, maar moet dat een OS onderdeel zijn? Xbox, Spotify, Skype, Teams en weet ik wat voor spul installeer ik zelf wel als ik daar behoefte aan heb. Volgens mij zijn de meeste mensen capabel genoeg om zelf een app te kunnen installeren die ze nodig hebben.
maar moet dat een OS onderdeel zijn?
In het geval van een browser de facto wel. Andere browsers willen om een één of andere reden niet in de Windows Store. Als je dan per ongeluk Edge verwijderd, heb je helemaal geen browser meer en geen makkelijke manier om een andere te installeren. (Er zijn uiteraard mogelijkheden zat, maar dat is allemaal gedoe)

In principe maken vrijwel alle moderne besturingssystemen zich er schuldig aan Linuxen uitgezonderd). Bij MacOS, iOS en Android krijg je er ook een vracht apps bij. Hiermee doel ik voornamelijk op niet-essentiële apps als een rekenmachine, mediaspeler, wekker, camera of zoek-apps, enz, enz, enz. Dat de één het doet praat niet goed dat de ander het doet natuurlijk, maar dat is het nou eenmaal.
In principe maken vrijwel alle moderne besturingssystemen zich er schuldig aan Linuxen uitgezonderd). Bij MacOS, iOS en Android krijg je er ook een vracht apps bij. Hiermee doel ik voornamelijk op niet-essentiële apps als een rekenmachine, mediaspeler, wekker, camera of zoek-apps, enz, enz, enz. Dat de één het doet praat niet goed dat de ander het doet natuurlijk, maar dat is het nou eenmaal.
Ook Linux doet hier aan mee. Behalve wat niche distro die erg bare-bones worden geshipt, worden de meeste mainstream distro's ook geleverd met GIMP, hexchat, LibreOffice, GNOME/KDE calculator, de GNOME/KDE video player en weet ik het wat. Het is wel FOSS, maar vaak alsnog bloat. Ubuntu levert wel een minimal install, maar zelfs daar heb je alsnog de door jou genoemde software volgens mij

[Reactie gewijzigd door saren op 6 augustus 2021 16:56]

Maar dan zou toch de oplossing moeten zijn dat de Microsoft Store je eerste Go-To zou moeten zijn? En niet alleen voor essentiële apps als een browser, een mediaspeler en een basic emailapp. Maar uiteindelijk ook allerlei pro-tools.
Als Microsoft dan het goede voorbeeld geeft en je steevast voor hun eigen tools naar de store stuurt, dan zou de rest moeten volgen. Want wil Mozilla of Google hun browser onder je aandacht brengen? Dan moeten ze er gewoon voor zorgen dat ze naast Edge in de store staan. Of denk ik dan te makkelijk?
en waarom zou Ms een concurent (moeten) toelaten in hun winkel ?
probeer dan maar eens Firefox te downloaden zonder browser
Omdat dat andersom ook in de Playstore en Appstore gebeurt. En omdat daar waarschijnlijk ook wel regulering vanuit de EU of VS gewenst wordt om koppelverkoop te voorkomen.
Mijn moeder zei altijd "omdat de anderen in het water springen, moet jij niet in het water springen"
ok ok dacht dan meestal in mezelf "ik ben een waterrat, dus zal een van de eersqte geweest zijn", maar dat is niet de bedoeling van het gezegde.

En nee Applestore biedt geen echte Firefox, Chroom noch brave browser aan.
Enkel safari browser met een ander jasje.

producten niet aanbieden in je winkel, is een contract tussen aanbiedere en leverancier, beide kunnen dat zonder reden weigeren.
producten niet aanbieden, kan nooit koppel verkoop zijn.
Maar je bedoelt natuurlijk dat Edge er wel stanaard zou op staan, daarvoor bieden ze de "nude" edities & Co aan, die geen kat gebruikt.

en als er 1 browser in de Amazon store zit, dan bieden ze zo ook een andere browser aan.
Dat zou eerlijk zijn. Maar de grote spelers gebruiken hun OS als opstap voor alle andere diensten die ze aanbieden. En ja, ook Apple en Google doen dat al een tijd. Ze kijken allemaal hoe ver ze daarmee kunnen gaan, tot iemand daar weer een juridisch gevecht om start. Het wordt natuurlijk wel lastig zodra je als bedrijf claimt dat het "niet uitmaakt welke services en tools je gebruikt", maar voor het gemak wel alvast praktisch alle eigen services integreert in het OS, of zelfs tijdens de installatie van het OS gebruikers alvast eigen services laat instellen (zoals bijvoorbeeld Xbox Gamepass tijdens de installatie van Windows 11, of de volledige iCloud suite tijdens je eerste gebruik van MacOS). Dan maakt het je duidelijk wel uit welke services en tools gebruikt worden ;)

[Reactie gewijzigd door Dnnk op 6 augustus 2021 19:20]

In hoeverre weet een keuken huis en tuin keuken gebruiker welke browser of media player hij moet gebruiken. Daarnaast moet je ook vanuit een browser ergens naar toe kunnen browsen. Wordt denk ik lastig. En niet alle browsers staan in e app
Volgens mij zijn de meeste mensen capabel genoeg om zelf een app te kunnen installeren die ze nodig hebben.
_O-
Nee dat zijn de meeste mensen absoluut niet.
Het mooie van de Xbox app is de overlay, waarmee je een framerate counter kunt tonen en het scherm kunt opnemen. Dat vind ik best wel goede features om standaard in het OS te hebben.
Het gros van de Windows PCs zijn nog steeds kantoor PCs of laptops en een framerate counter is daar volstrekt nutteloos.
Evenals dat wanneer je Windows 'Professional' krijgt, dat daar standaard Candy Crush rommel op krijgt.

Ik zou zeggen dat de Microsoft Store iets nuttigs is om met het OS te leveren, zodat al die andere rommel eenvoudig geïnstalleerd kan worden als je dat ook echt nodig hebt.
Candy Crush is minder ja, maar niet iedere feature hoeft voor iedereen nuttig te zijn. Er zijn zat mensen die hun PC voor gaming gebruiken.
En die mensen zijn handig genoeg om dat soort flauwekul (wat het voor het gros van de Windowsgebruikers is), zelf te installeren.
De gamebar overlay (weet effe niet of dat hier bedoeld wordt met xbox overlay) is ook handig voor om videos of presentaties op te nemen voor werk. Eigenlijk is de naam nogal verwarrend (videobar op videorecord overlay zou logischer zijn).
Ik doe niet of nauwelijks games op mijn PC... waarom zou ik dan in vredesnaam (standaard geïnstalleerd) een tool nodig hebben met een framerate-counter?
Het is voor jou misschien fijn dat het erin zit, maar het is absoluut niet noodzakelijk, en zeker niet als standaard onderdeel van mijn OS.
En zo ook Spotify-integratie. Ik heb het ooit een tijdje geprobeerd. Heb de nodige vragen en suggesties op hun forums genegeerd gezien, en ik ben al heel lang weer terug naar het spelen van muziek uit mijn eigen collectie.

En zo zit ik ook niet te wachten op een default gebruik maken van OneDrive, of een Defender die mijn (zelfgedownloade en geinstalleerde) torrent-client maar gelijk in quarantaine flikkert omdat het een 'potential unwanted application' is.
Dan gooi je het er toch af?
Ik moet zeggen dat ik de laatste jaren merk dat ik minder zut en bloatware meekrijg bij een installatie dan indertijd bij een nieuw XP-machine. En de installatie van W10 is ook stukken schoner dan bij het verschijnen van de eerste releases (Candycrush? Niet gezien de afgelopen jaren ;) )
Desalniettemin is er van alles te zeggen voor het AANzetten van opties die je mogelijk geïnstalleerd zou willen hebben op je nieuwe PC, in plaats van het moeten verwijderen van allerlei ongewenste zut, na installatie...

Ik bedoel... je moet toch X vinkjes af, na installatie. Neem er gewoon ook een aantal mee op voorhand (Spotify, Xbox, Office, OneDrive, Privacy, Browserkeuze, ...)
Ik ben deze week bezig geweest een paar honderd laptops te herinstalleren, en genoeg troep als Candy Crush / MS Solitaire collection / Spotify / Netflix / Groove / Paint3d / Cortana / One Drive komt gewoon meteen mee.

Ik begrijp wel wat je zegt met Windows XP, maar dat heeft voornamelijk te maken met OEMs die allerlei troep mee installeren. Een kale WinXP installatie zit eigenlijk geen troep in. Terwijl ik met een kale Win10 installatie al wel allerlei troep mee krijg.

"Vroegah", was het namelijk sneller om bij een nieuwe computer gewoon meteen opnieuw te installeren met een kale versie, dat was sneller dan al die OEM troep handmatig te verwijderen. Nu ligt dat allemaal wat gevoeliger.
Dan gooi je het er toch af?
Ik heb nu een Weather app rechtsonder staan (ongevraagd 'kado' gekregen van Windows). Ik zou zo 1,2,3 niet weten hoe ik die moet verwijderen.

[Reactie gewijzigd door Bruin Poeper op 6 augustus 2021 17:59]

Op dezelfde manier zoals je alles op de taakbalk kunt aanpassen..
rechtermuis op de taakbalk -> news and interest -> turn off
O dat heet hier "Nieuws en interesses", maar het toont het weer.
Je moet er maar opkomen dat icoon en "weer" in het Nederlands naar het Windows vertaald wordt met "nieuws-en-interesses".

Overigens kan je daar de app uitschakelen, maar niet verwijderen.
Dus: hoe moet dat???

[Reactie gewijzigd door Bruin Poeper op 6 augustus 2021 18:17]

Als je er overheen gaat met de muis toont die het nieuws etc. Daar had je het mogelijk aan kunnen zien ;)
Dat gaat dus niet: De knop "Verwijderen" is uitgeschakeld bij de Xbox Game Bar. Deze kun je alleen verwijderen met een powershell commando, en dat kun je niet verwachten van de gemiddelde gebruiker.
Nee de meeste mensen juist niet ja ze weten misschien google chrome te vinden, maar dan moeten ze wel een mogelijkheid hebben die te installeren.
En dan heb je toch een standaard browser nodig om die te downloaden, het zelfde voor media player de meeste gebruikers zullen niet eens de stock player verwisselen.

Het is prima dat deze worden mee geleverd dit is niet alleen bij windows, ook bij android krijg standaard chrome en een default mediap layer etc op de mobiel.
Hoeveel van de gebruikers download een andere media player of browser weinig, een handje mensen wat iets meer kennis van IT heeft maar meer niet.

Maar ben wel mee eens ik default geen spotify/ xbox app of iets hoef, dat is nou niet echt default noodzakelijk.
Er zijn nog geen verdere details over deze functionaliteit. Als je de plaatjes bekijkt dan zie je dat de 'widgets' een edit knopje hebben. Ik zou dus niet te vroeg concluderen dat Microsoft geen API of SDK maakt om eigen focus widgets te maken.

Het zou mij overigens ook niet verbazen als het wel gaat om een vaste koppeling, dan wordt het gewoon weer een functionaliteit van Windows die ik maar uit moet gaan zetten. Niet omdat ik geen Spotify gebruik, maar meer omdat ik niet op dit soort 'reclame' zit te wachten. Net als de weer widget die laatst is toegevoegd. Een OS moet gewoon een OS zijn en mooie handvaten geven om goede apps te bouwen. Dat mag heus ook via zo'n app als deze, maar laat third parties ook mooie widgets maken voor zoiets.

Gelukkig lijkt Microsoft iets meer open te staan voor dat soort dingen de laatste jaren. Denk aan de "Xbox Gamebar" die (eindelijk) third party widgets support. Nu ook widgets met API op de desktop. Ik hoop nog de optie om het "Settings" paneel uit te breiden, zoals je dat in MacOS en in het oude Windows kon doen.
Wees maar niet ongerust. Microsoft kennende is dit een halfbakken integratie die in een volgende versie weer eruit wordt gesloopt, nadat ze uiteraard eerst een tijdlang parallel nog een andere halfbakken oplossing voor Spotify hebben lopen.
biedt Spotify-integratie voor sessies met en zonder muziek
Ik vind het vooral fijn om Spotify te draaien zonder muziek 8)7
Het is toch ook mogelijk om naar podcasts te luisteren?
Kan ja, maar zo was m'n grap niet bedoelt..
Ik had liever de keus gehad om van bepaalde apps een widget te kunnen plaatsen, zoiets als in Android, in plaats van een app geïntegreerd te krijgen in een andere app.
Hmmm, voor sommige mensen wel leuk maar als je het mij vraagt is het enkel ballast. Net zoals de oh-zo-handige weer-tool die tegenwoordig naar de taakbalk is gepushed. Of cortana. Of Edge, Paint3D, candy crush........

Ik ben meestal een optimist als het gaat om verbeteringen in een nieuw OS, maar is dit nu waar het heen gaat? Net als een Netflix knop op een afstandsbedening van de TV? Volgens mij hebben ze gewoon een leuk integraal plannetje gesmeed om meer Spotify abo's te verkopen en de winst te verdelen over de tak van Spotify en de tak van MS operating systems.

Laat me zelf maar een tool binnen halen als ik dit wil hebben. In plaats van een absurde OS footprint op de harde schijf voor te stellen.
mmm. Moet ik dit lezen als Spottify integratie in de klok? Dan is dat jammer, dan kan die klok er net zo hard uit als spotify. Dan hoop ik dat beide applicaties zijn die niet hoeven worden geïnstalleerd of anders kunnen worden ge-de-installeerd.

Maar als ik dit kan lezen als: Notificaties en/of streaming van audio en/of video kan via de klok worden geïntegreerd en/of gecontroleerd, dan wil ik dat graag verwelkomen. Dan kan die audio of video stream worden vervangen door om het even welke stream. Eventuele voor beheerders zelfs de stream aan monitor gegevens en dergelijke.

Dus ja: een aardig idee om naast de klok ook streaming gegevens weer te geven of zo. Dan daar graag ook de weer-applicatie en de performance-plaatjes van de taskmanger aan toe voegen, of in ieder geval als mogelijkheid in aanbieden.
Bedenk daarbij tools als pricewatch: Rainmeter.

[Reactie gewijzigd door beerse op 6 augustus 2021 15:31]

Microsoft probeert qua look en feel Windows steeds meer om te bouwen naar Android. Clock menu doet me meteen denken aan mijn telefoon clock app.

Eigenlijk best wel jammer dat ze Windows 8's tech hebben opgegeven voor legacy Windows Vista tech.
Zoals die widgets tool bar wordt ook door je strot geramd. Wat is windows een hoop nest geworden. Knal maar lekker vol jongens. Ik begin de tijd van windows 95 zwaar te missen, gewoon een os met een optisch thema plus pack en dat was het gewoon. :?
Op het laatst heb je totaal nergens nog een vrije keuze qua te installeren software op je computer. Moet alles tegenwoordig een vendor lock in worden.
Daar zit iedereen wel op te wachten... De klok een beetje bloaten als checklist voor je taken en opnieuw een plugin soep...
Als ik op de klok klik is de tijd en een kalender genoeg, als ik een checklist will bijhouden gebruik ik wel een apart programma dat daarvoor dient en als ik spotify wil zal ik het wel openklikken.
De klok rechts onder heeft de tijd doorstaan met minieme aanpassingen. Ik heb er nog niemand over horen klagen. Dit is weer gewoon functies toevoegen omdat het kan tot de basisfunctionaliteit uit het raam vliegt.
Niet elk venster op je scherm moet gekoppeld zijn aan spotify, social media of eender welke rommel. Misschien eerst eens control panel opkuisen zodat we niet pingpongen tussen control panel en settings menu's voor we toeters en bellen toevoegen?
<\rant>
Apple Music op een Windows installatie? :+ Dat is net zoiets als klagen waarom OneDrive niet standaard geïntegreerd wordt met MacOS.
Moet ik ook gaan klagen in redmond dat qobuz niet op mijn computer geinstalleerd staat ? Dit gaat gewoon nergens over man. Hoe minder verplichte meuk op een computer hoe liever ik het zie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee