Verbeterde versie GTA V komt 11 november uit voor PS5 en Xbox Series X en S

Rockstar brengt op 11 november verbeterde versies van Grand Theft Auto V en GTA Online uit voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X en S. Inhoudelijke details over wat er verbeterd is, geeft de ontwikkelaar nog steeds niet.

Naast de verschijningsdatum en de platforms waarop de verbeterde versies verschijnen, geeft Rockstar geen details. Vorig jaar werd al aangekondigd dat er een nieuwe versie voor de nieuwe consoles zou verschijnen, maar wat precies de 'uitgebreide en verbeterde' versie inhoudt, dat zegt Rockstar nog niet.

Wel zegt de ontwikkelaar dat de vernieuwde versies van GTA nieuwe features krijgen. Aannemelijk is dat de spellen vooral grafisch een verbetering krijgen. GTA V en GTA Online zijn nu op de nieuwe consoles te spelen via backward compatibility. Voor spelers van GTA Online belooft Rockstar 'speciale voordelen'.

Eerder was al bekend dat GTA V en GTA Online naar de PlayStation 5 zouden komen in de tweede helft van 2021. Toen noemde Rockstar de Xbox Series X en S niet concreet, maar nu dus wel. De PS5 en Xbox Series X en S worden de derde generatie consoles waar het spel uit 2013 voor verschijnt.

De PlayStation 5 en Xbox Series X en S krijgen een standaloneversie van GTA Online, die losstaat van de versies op vorige generatie consoles. Die standaloneversie zal de eerste drie maanden gratis zijn voor PS5-bezitters met een PlayStation Plus-abonnement. PlayStation Plus-leden die de huidige versie van GTA Online spelen, krijgen vanaf nu elke maand tot de release op de PS5 een miljoen GTA-dollars via de PlayStation Store.

Aanvullend zegt Rockstar dat het werkt aan speciale verrassingen rond het twintigjarig jubileum van GTA III, onder andere voor GTA Online-spelers. Daarnaast krijgt zowel GTA Online als Red Dead Online in de komende maanden verschillende updates, waaronder nieuwe content rond illegale straatraces, nieuwe Stunt Races en verschillende nieuwe overvalmissies in GTA Online. Ook worden Deadline en Survival-mode uitgebreid. Red Dead Online krijgt in de komende week acht nieuwe races en van de zomer krijgt het spel verschillende nieuwe missies.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

18-05-2021 • 16:10

143 Linkedin

Reacties (143)

Wijzig sortering
Kom maar gewoon eens met een nieuwe GTA op de proppen.
Ik heb dit spel gespeeld op ps3, ps4, en pc. En dan nou voor de PS5 weer de knip trekkken. En niet zo'n beetje ook als ik bol.com mag geloven.
Denk het niet. Het is ook een keer klaar.
Ze hebben zo moeilijk veel geld geharkt met deze game, deze opgepoetste variant voor de nieuwe generaties consoles had gewoon een service voor de gamers moeten zijn.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 18 mei 2021 18:31]

Omdat je hem 3 keer hebt gekocht is dus ook de reden dat hij nu ook weer op next gen consoles uitkomt.
Tja, dat koop je toch echt elke keer zelf hé?

Ik heb hem voor €15 ofzo digitaal gekocht voor de ps4 toen hij flink was afgeprijsd en later gratis op PC toen Epic het spel gratis aanbood.

Heb het spel op de Playstation en PC bij elkaar nog geen tien uur gespeeld gok ik, maar dat is een ander verhaal haha.
Ik heb dit spel gespeeld op ps3, ps4, en pc
En dan zeuren over de PS5 versie. Die kan er dan ook wel bij. 8)7
Wat een kletskoek. Twee van de drie exemplaren die ik heb komen uit een budgetbak.
Dus die 75 euro kan er zeker niet even bij.

Overigens lijk me acties in het verleden geen leidraad voor acties in de toekomst. Die game komt uit 2013. Ik ben ondertussen ook ouder en (hopelijk) wijzer geworden.
Verder was de transitie van PS3 naar 4 best leuk qua hoe het er uit zag, maar ze gaan op de PS5 echt niks bijzonders doen met een game uit 2013.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 19 mei 2021 11:27]

Dat is een statement, dat ze niets bijzonders doen op een game uit 2013.

Grafisch kan GTA5 er op de PC met de juiste mods prachtig uitzien dus met de kracht die de huidige generatie consoles hebben kan er best iets leuks uitrollen.

De digitale versie kost €15,- met wat extra’s -

Je hebt ps3 fullprice gekocht a €60 - 2 x budget bak a €15 dus totaal komen we op €90,-

Dat spreidt je over zeker 8/9 jaar tijd das ongeveer tientje per jaar, daar koop je niet eens een DLC voor tegenwoordig…

Niemand dwingt je een pre order te doen en het zou R* sieren een €10 upgrade max aan te bieden of t gewoon gratis te doen.

Of je wacht gewoon net zoals ik op gta6
Dit betreft hoogstwaarschijnlijk wel een placeholder. Persoonlijk ga ik er vanuit (lees hoop ik) dat de game voor bijv. €30,- over de toonbank gaat en dat er evt. een gratis upgrade is voor bestaande gebruikers.
Dat zou dan de eerste keer zijn. Ook ik heb hem uiteindelijk op 3 platformen en telkens de volle prijs betaald. Het is een goed spel maar zelfs als ik een nieuwe console had, geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om het nogmaals te kopen.
Sluit ik me bij aan, heb de PS3 versie gehad en toen met een actie mijn PS3 versie ingeruild voor een bijbetaling voor de PS4 versie, koste me toen maar €20,00 en heb het alleen gedaan omdat de first persone mode me wel vet leek. Heb hem naast de PS4 ook op de PC maar ga hem echt niet nog een keer kopen. Spel was tof, maar heel stom, maar ik had meer met deel 4, ik weet dat ik echt een uitzondering ben, maar toch is het zo.
GTA 4 was ook veeeel meer mijn ding dus je bent zeker niet alleen
Ik hoop ook nog altijd op een remaster van GTA IV. De sfeer, de missies, de physics, bijna alles voelt een stuk volwassener dan over the top deel vijf.
Ja vooral de physics mis ik echt in 5, je kan echt met elke auto vol gas door de bochten terwijl je bij 4 echt het gewicht van de voertuigen merkte. Ook kon je de auto's volledig dubbel vouwen met een goeie crash. De ragdol in 4 is ook 10x beter. Ook gewoon alle kleine extra dingen zoals ff een potje pool of bowlen zit allemaal niet meer in 5.

Wat ik trouwens niet snap, komt deze update alleen voor console of ook gewoon pc?
Ik mag inderdaad hopen dat de PS5 update een gratis update gaat zijn voor de PS4 versie. Niet dat ik m zelfs dan nog eens installeer... GTA Online al jaren gelden op uitgekeken. Ik heb de heists nog gedaan, daarnaa niet meer. Ik verwacht overigens wel een fikse upgrade als dit zo lang op zich laat wachten...

Op zich best netjes dat ze voor online geregeld content blijven uitbrengen, maar ze verdienen wel erg goed aan die microtransactions.

Laten we hopen dat GTA 6 al lang en breed voor de nextgen consoles in ontwikkeling is. Ik twijfel daar niet aan overigens, ik verwacht wel weer een nieuw record voor duurste game ooit (qua ontwikkeling) :)

[Reactie gewijzigd door Geronimous op 23 mei 2021 07:44]

De Playstation 5 en Xbox Series X en S krijgen een standalone versie van GTA Online
Ik mag hopen dat ze wederom een transfer aanbieden voor de last-gen mensen (zoals ook vanuit PS3/X360), ik zie niet veel mensen hun complete imperium even opzeggen om opnieuw te gaan beginnen in huidige settings. Het is geen fifa waar je 'even' je char weer naar hogere ratings gooit in een week tijd :P

Melkkoe of niet, de game doet het nog steeds zeer goed in Online, sharkcards leveren hun nog steeds miljoenen op en dat zal dit jaar nog wel een nieuwe tophoogte halen als ze ook weer voor next-gen volle pond gaan vragen.

Van wat ik begreep is dit wel 1 van de grootste updates technisch gezien, vanuit interviews was de X360/XBO versie hoofdzakelijk wat betere textures en wat tweaks, maar er zou voor de next-gen dus een groot deel van de engine (eigen engine) opnieuw worden gebouwd, speciaal gerichting op next-gen features. Lijkt weinig, maar net als nu Fifa21 'Nextgen' merk je wel waarom er een speciale versie komt voor de next-gen, de laadtijden alleen zijn wereld van verschil en als alle consoles diezelfde tools hebben, kan je daar echt gericht op bouwen.
Was toch al bekend dat ze een transfer gingen aanbieden zoals ze gedaan hebben voor PS3/X360?
Was dat toen gratis eigenlijk?
Dat was gelukkig gratis en is belachelijk dat ze dat er uit hebben gehaald. Zoveel games met cross-platform saving, maar één van de grootste ontwikkelaars en games van de wereld natuurlijk niet.
Ze hebben het destijds eruit gehaald omdat de ps3 versie nog wel eens geld gecheat werd en dit kon je dan makkelijk overzetten naar je PS4
Dat had ik niet gelezen in de artikelen, alleen dat het eruit was gehaald. Thanks voor de aanvulling
Mijn god wat word deze game vreselijk gemolken zeg. En niks maar dan ook helemaal geen enkele toevoeging aan de singleplayer, echt teleurstellend.
Je kan het ze ook niet kwalijk nemen. Ze hebben minstens 2 keer aan de rand van de financiële afgrond gestaan. GTA 5 was hit or miss. Rockstar heeft een groot risico genomen met GTA5. Als het niet zou aanslaan, had Rockstar zichzelf failliet kunnen verklaren.

Het is jammer dat de focus op Online ligt. Ik vind de online kant van GTA geen bal aan sinds GTA1, maar ik gun het ze wel.
Je kan het ze ook niet kwalijk nemen. Ze hebben minstens 2 keer aan de rand van de financiële afgrond gestaan. GTA 5 was hit or miss. Rockstar heeft een groot risico genomen met GTA5. Als het niet zou aanslaan, had Rockstar zichzelf failliet kunnen verklaren.
Euh, dat lijkt me sterk. GTA IV verkocht in zijn eerste week voor 500 miljoen dollar aan exemplaren. Hun andere games zoals red dead waren ook grote successen.
Het is jammer dat de focus op Online ligt.
Ze hebben telkens een prachtig uitgewerkt singleplayer verhaal waar je tientallen uren in kwijt kan. Het onlinegedeelte wordt nu “uitgemolken”, maar waarom zouden ze stoppen, mensen blijven geld uitgeven.

Verder heb je geen idee hoe het staat met GTA VI… daar komt vast ook een mooi groot singleplayerverhaal in.
https://www.wired.com/2007/03/ff-160-rockstar-2/
Dat was de eerste keer dat ze aan de afgrond stonden zviw. Het lukt me niet om het bericht te lezen wat ik rond de release van GTAV tegen kwam.

Mooi dat ze veel geld verdienen, ze hebben ook heel veel gezeik gehad met Take-Two in die periode en hadden links en rechts rechtzaken aan hun broek hangen vanwege Hot Coffee en andere zaken.

Rockstar North heeft vanaf mid 2000 tot release van GTAV er nou niet financieel heel erg goed voor gestaan. Ondanks dat ze vaak GTA IV verkocht hebben, alleen het aantal verkopen zegt ook bar weinig.

Maar weer lekker gemind, ik zal de volgende keer wel weer uren het internet afspeuren of gewoon mijn bakkes houden. Jezus.
Heb je het artikel wel gelezen? Niet in beschouwing nemende dat het inmiddels een ruim 14 jaar oud artikel is, staat daar nergens dat ze bijna failliet waren oid. Dat artikel gaat erover dat er een aantal mensen binnen het bestuur e.d. blijkbaar wat aan het sjoemelen waren met de cijfers ter zelfverrijking en over diverse controverse rondom game(content) etc. Maar dat desondanks het toch goed ging met de verkopen en dat juist die controverses rondom games hebben geholpen met hun reputatie omdat ze de grenzen durven op te zoeken... oftewel een soort van 'bad boy' reputatie.

Als er 1 studio is aan te wijzen die al ruim 20 jaar hit na hit scoort met games, met Bully als enige uitzondering op de regel, dan is het Rockstar wel... als zelfs dat ze aan de rand van een faillissement zou brengen dan kan je eenvoudig concluderen dat er niets te verdienen valt aan games... de GTA franchise behoort tot de top in meest winstgevende games.
Ik lees dit artikel toch anders dan jij. Er waren financiële onregelmatigheden, nergens lees ik dat het erop of eronder was voor Rockstar.
Ja de single player campaign was wel leuk maar DLC's in plaats van GTA:Online content waren natuurlijk veel beter geweest. Dat vind ik ook erg jammer.

Vooral the ballad of gay tony vond ik echt super in de GTA IV tijd.
Daar heb je wel een punt, extra singleplayer DLC had fijn geweest.
Scheve redenatie, @batjes heeft het over het ontwikkelingsproces niet de verkoop nadat de game klaar is en uitgebracht. Er gaat bizar veel uren, geld en mankracht in zo'n game, wat jaren duurt, en je geen zekerheid hebt of het een succes gaat worden.
Dat hij dan maar even een bron aanhaalt. Ik lees dat ze tot 2014 meer dan 250 miljoen exemplaren van hun games verkocht hebben. Ik vind nergens wat terug van financiële moeilijkheden… jij wel dan?
Voordat GTA V uitkwam dacht ik ook zoeits gelezen te hebben. Zal ff googelen
Ben je cynisch of heb ik iets gemist? :?

Naar mijn weten waren Red Dead Redemption, Max Payne 3 en LA Noire financieel toch een behoorlijk succes.
Voorgaande successen betekenen weinig als je huidige product volledig de soep in draait (dat moet je even navragen bij CD Projekt). Elk nieuwe game is zo'n grote investering dat er steeds meer op safe gespeeld wordt (zie ook Hollywood) dus als er een groot risico genomen wordt valt dat wel te appreciëren (al valt dat met GTA VI wel best mee).
Want cyberpunk maakt geen winst hoor...

Slechter imago dat wel maar nog steeds winstgevend.
Want cyberpunk maakt geen winst hoor...

Slechter imago dat wel maar nog steeds winstgevend.
En niet een beetje ook, Cyberpunk 2077 is hun (CD Projekt RED) beste verkochte spel ooit, en doet het nog steeds erg goed qua verkoop aantallen.
Rockstar is niet 1 groepje. Het is een hele verzameling studios onder de Rockstar Games vlag, https://en.wikipedia.org/wiki/Rockstar_Games . Rockstar North (Voormalig DMA Design) is Manhunt en GTA. Red Dead is van Rockstar San Diego (Voormalig Angel Studios) en LA Noire is van Team Bondi.

Rockstar North stond op het rondje van de afgrond tijdens de ontwikkeling van GTAV, ik kan dat bericht alleen niet terug vinden dat ze behoorlijk wat schulden gemaakt hebben om GTAV uit te brengen.
Ik denk dat het randje van de afgrond dan misschien iets té heftig omschreven is. :P

GTA V was duur om te maken, dat zeker. Maar met de inkomsten uit andere Rockstar studios plus het feit dat Rockstar zelf weer onderdeel uit maakt van Take Two waren ze no-way over de kop gegaan.
Schulden maken ≠ randje afgrond.
GTA V heeft ongeveer 200 miljoen gekost. Ja, dat geld moet je even bijeen rapen. Maar voor een spel waarvan je als investeerder weet dat het goed gaat verkopen, daarvoor leg je zonder problemen dat geld op tafel.
Waar haal je die informatie vandaan?
De games zijn zon succes dat Rockstar dit verdienmodel kan aanhouden.

GTA is sowieso geen risico. Ze gaan als zoete broodjes over de toonbank. Weet dus niet waar jij het vandaan haalt.

Als GTA 6 word aangekondigd dan is heel internet in rep en roer. GTA haalt zelf het normale nieuws toch bijzonder voor een game.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 18 mei 2021 16:39]

Ik vind het vooral jammer dat ze alternatieve online mods zo hard tegenwerken. GTA Online draait alleen maar om het uitmelken van die shark cards. Ik heb het in het begin wel gespeeld maar dat en het ontzettende gehack waar niks tegen gedaan werd, heeft me af doen haken.

GTA:MP was bijvoorbeeld altijd heel leuk met verschillende game modes. Maar Rockstar moest de opvolger voor GTA5 weer kapot maken om hun card verkoop in de lucht te houden.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 18 mei 2021 16:55]

Werken ze die zo hard tegen dan? Ik weet dat Rockstar niet wilde dat de mod via het GTA Online gedeelte werkte, want daar mag je niet modden maar als alternatief zijn RageMP en FiveM geloof ik aardig succesvol.

https://rage.mp/masterlist/

https://servers.fivem.net/

Mijn beste game ervaring aller tijde is nog steeds van San Andreas op een RolePlay server, een character verliezen via een bizar diep plot van verraad zal ik niet snel vergeten. Heb helaas minder tijd dezer dagen om datzelfde weer te doen maar heb een beetje op RageM roleplay servers gespeeld, het is heel gaaf omdat je de stad Los Santos ook opeens heel anders benaderd en veel beter de diepgang van de stad kan ervaren.
Liever regelmatige updates dan elk jaar (of twee) een nieuwe GTA. Alleen jammer dat de online economie verpest is en ze dingen blijven toevoegen die een beetje buiten het thema vallen.
Zoals de eerste 5 games? Die kwamen uit in 1997, 1999, 2001, 2002 en 2004. Ja wat waren III, Vice City en San Andreas toch slechte games, hadden ze toch echt nog even in de koker moeten houden eigenlijk.

Vervolgens hebben ze 4 jaar over IV gedaan, 5 jaar over V (waarin in het begin ook nog gewerkt werd aan dlc voor IV)... En nu is het al bijna 8 jaar, nog niks aangekondigd en vrijwel niks voor de singleplayer gedaan. Ze mogen van mij echt wel een iets hoger tempo aanhouden van games releasen hoor.
Je vergeet dat ze ook nog red dead 2 gemaakt hebben met mooie singel player en ofline gedeelte.

Was ook geennhaast klus en een pareltje
Naast de games die @Finraziel opnoemt werden er de nodige andere games ontwikkeld. Denk o.a. aan de eerste Red Dead Redemption, Max Payne, L.A. Noire, Bully, Midnight club allemaal toppers ten tijde van de originele release.
Maar niet door Rockstar North ontwikkeld, kritiek blijft alsnog terecht in mijn ogen.
3 console generaties dacht ik. het word inderdaad tijd voor een nieuwe GTA of een uitbreiding van GTA V storymode.
Jup. Ik heb GTA V nog op de Xbox 360 gespeeld. Die framerate kon nog net.
Inderdaad, de Xbox one versie was een logische.
Maar dit is toch maar vreemd.
Bij de Xbox One versie werd tenminste nog een first person modus toegevoegd aan de game. Moet die versie nog steeds spelen overigens :-). Lijkt me dat het dan een hele andere beleving wordt.
Ik heb die helemaal grijs gespeeld op de 360.
Toen op PC gekocht maar de multiplayer vond ik helemaal niets aan :/
Ik heb die helemaal grijs gespeeld op de 360.
Toen op PC gekocht maar de multiplayer vond ik helemaal niets aan :/
Vind het triest dat je niks hoor over een verbeterde versie voor de PC, ontzettend veel mensen hebben hem gekocht en gespeeld op de PC (me included), erg jammer.
Ik hoop stiekem nog steeds dat ze met de current-gen versies (PS5/XBOX X/S) ook wat toevoegen aan de singleplayer. Dat zou tof zijn. Maar ik ben sowieso aan een replay van GTA V toe dus ik kijk ernaar uit. Online speel ik niet.
Het wachten is op Skyrim anniversary edition in November :+
Zat ik gelijk aan te denken toen ik november las. Een PS5-versie van Skyrim kan natuurlijk niet ontbreken :)
Ben bang dat ie wel Series X|S exclusive word, maar ik kan me haast niet voorstellen dat ze niks doen bij het 10-jarig bestaan van één van de bestverkopende games ooit.
Ik vond GTA 5 qua single player ook teleurstellend. Net als Red Dead 2 zijn de missies enorm gescript. Als je al de verkeerde kant op loopt is het mission failed. Tegenwoordig verwacht je eigenlijk dat je veel meer vrijheid met missies hebt en alles op meerdere manieren kan doen.

Qua verhaal, Voice acting is het gewoon top Notch zoals je verwacht.

Ik hoop ook dat ze van GTA 6 een echte sandbox maken want zoveel vrijheid heb je nou ook weer niet in GTA of Red Dead. Roamen vond ik al snel saai.

De laatste GTA die ik 100% heb gehaald was San Andreas.
Ben benieuwd of de verbeteringen straks als update kunnen worden uitgerold voor de pc. Jammer dat het verhaallijn zo weinig is uitgebreid in al die jaren. GTA online is toch niet mijn ding.
Inderdaad, ze zouden toch minstens eens DLC zoals The Ballad of Gay Tony of The Lost and Damned kunnen uitbrengen, net zoals ze dat voor GTA IV hebben gedaan.
Probleem met GTA IV was alleen dat de multiplayer redelijk beperkt was, je had de saaie free roam die 9/10 keer niet goed werkte, een soort death match, en die N.O.O.S.E game mode. Na level 10 behaald te hebben is dat ook alweer klaar. Dit is dus niet echt te vergelijken met hoe groot GTA V wel niet is. Alleen het verhaal van GTA V is al groter dan GTA IV en de 2 DLC's gecombineerd.
Weinig mensen die de DLC kochten terwijl GTA IV zelf het heel goed deed. Dat risico lopen ze nu niet meer, veel tijd en geld er aan verloren.
Er zijn veel mensen op het internet die behoefte hebben aan DLC voor GTA V, maar hoeveel kopen de DLC daadwerkelijk (wel klaar met het spel na al die tijd). Uiteindelijk zit maar een klein deel van de gamers op fora te ouwehoeren over games.
Misschien dat meer mensen het nu toch daadwerkelijk kopen omdat het al veel te lang geleden is dat er nog iets uitkwam qua nieuwe verhaallijn. Bij de GTA IV reeks was dit volgens mij net iets te snel uitgekomen na IV zelf, en was dat de reden dat die DLC het niet zo goed deed denk ik.
Ik hoop ook van harte dat ze inzien dat de markt er nu wel voor is.
Mooiste zou zijn dat ze voor SP en MP eens in de zoveel tijd een DLC pack uitbrengen in allerlei formaten/prijskaartje en dan dedicated servers aanbieden. Verdienen ze alsnog bakken met geld, mogelijk aanzienlijk meer met alle nieuwe actieve spelers.
En dan verschillende decennia ook nog eens. Ik zou het wel weten 8)7

[Reactie gewijzigd door Luke Skyballer op 18 mei 2021 19:14]

GTA online is wel leuk om eens te spelen totdat je word opgeblazen door een opressor mark2 die spelers eindeloos kunnen inspawnen via de moterclub.
Ik maak er een sport van om elke Oppressor MKII neer te halen die naar mij toe vliegt als ik in mijn Toreador zit, 9 op 10 keer haal ik ze neer.. Duurt dan ff voor ze terug spawnen, maar meestal komen ze geen 2de maal achter me aan :*)
Laatste keer dat ik GTA online speelde was er een update dat je die oppressor mk2 slechts 1x in de 3 of 5 minuten kon spawnen. Ook al blies je 'm per ongeluk zelf op. Geen genade.
Wat ik ook heel veel mensen zie spelen is GTA role play. Misschien daarmee dat online nog steeds succes heeft.
GTA 5 (de huidige versie) zit op Game Pass, zal deze nieuwe versie ook op Game Pass beschikbaar zijn?
Ben wel benieuwd hoe het eruit ziet in 4K op de XS t.o.v. GTA 5 op mijn PC (i9, 2080, 4K).
Al vind ik de re-play waarde van de single player story niet de moeite waard om em nog eens helemaal uit te spelen (2x gedaan, 1x op toen ie net uit was op de Xbox en 1x later op de PC).
Liever een nieuw deel om van te gaan genieten, dat ze het doen tof. Maar het voelt wel enorm als uitmelken, bijna 10 jaar na de release...
Het verdienmodel van GTA is dan ook (al geruime tijd) niet meer de singleplayer, maar de micro-transacties in de multiplayer. Daar verdienen ze miljarden aan. Daarom geven ze GTA V ook regelmatig gratis weg, alles om nieuwe (online) spelers te krijgen. Dit zal dan ook vooral zijn om de spelers op de nieuwe generatie platformen ook door te kunnen laten gaan met het kopen van dingen in de online versie.
" Aanvullend zegt Rockstar dat het werkt aan speciale verrassingen rond het twintigjarig jubileum van GTA III, onder andere voor GTA Online-spelers" Zou de map van Liberty City naar GTA Online komen?
Ik denk een Hawaii shirt en een gele Sabre Turbo auto voor 3mln euro. :D Mijn hoop is verloren.
Door dit constante uitmelken van de singleplayer en de multiplayer van GTA5 ben ik langzaam maar zeker mijn respect voor Rockstar aan het verliezen. Een paar jaar geleden zou een GTA6 een instabuy zijn geweest maar nu zou ik toch wel even afwachten.
Wacht maar tot de aankondiging komt :p
Hahaha precies. Dan staan ik en waarschijnlijk ook @AtlAntA voor aan in de rij 😂
Benieuwd naar de verbeteringen, de PS4 / Xbox One editie (Enhanced Edition) kreeg hier en daar nog wel vette dingen er bij naast alleen betere graphics.
En er wordt geen woord gerept over de PC versie als die ook verbeterd uit gaat komen...
GTA V zat zeer goed in elkaar kwa gameplay/verhaal alleen de graphics zijn nogal achterhaalt.

GTA V op PC is vooral online populair vanwege de mods.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 18 mei 2021 19:26]

Zou mooi zijn als Rockstar eens in GTA Online voor de PC een Anti-cheat functie erin bouwen… geen mods o.i.d… zijn de servers ook wat stabieler!
Helemaal mee eens. Can't wait!
Juist met mods verleng je de spelplezier, een wat "oudere" game begint naar mijn mening sneller te vervelen als er geen mods zijn en ben ik er dus sneller op uitgekeken, daarom ben ik vaak te vinden in fivem bijvoorbeeld.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 19 mei 2021 16:38]

Ideaal voor Rockstar, met een kleine investering weer miljoenen binnen harken want we willen 'm allemaal graag op de PS5 spelen natuurlijk.
Miljoenen binnenharken :?
Kun je de PS5-versie niet gratis krijgen als je de PS4-versie hebt?!

Als ik mijn pc upgrade (en dat heb ik ook gedaan) hoef ik al mijn games niet opnieuw te kopen...
Kan wel maar dan heb je geen verbeterde versie. Waarschijnlijk 60fps en mooiere graphics. Mensen kopen het toch wel.
Waarom niet? Op de pc heb je ook opeens mooiere graphics als je een dikkere GPU hebt, en de settings kunt opschroeven.
Las je reactie verkeerd. Dacht de ps4 versie spelen op de ps5. Je krijgt waarschijnlijk geen gratis ps5 versie als je de ps4 versie hebt.
Nee, je mag voor de PS5 versie gewoon de volle mep betalen. Bij bol.com voor €74,99 😟
Shit. Ik heb laatst de ps4 versie gehaald in de aanbieding, omdat ik dacht dat ik dan een upgrade kreeg.

Jammer
Damn, dat is zuur.
Ik ben zelf niet van plan om GTA V voor de PS5 te kopen. Het is een geweldig spel, ik heb 'm zeker drie keer volledig uitgespeeld. De eerste keer op de PS3, daarna nog 2x op de PS4. Om nu weer op de PS5 te spelen vind ik echt bizar voor een game van, inmiddels, 11 jaar oud. Het zal er ongetwijfeld mooi uit gaan zien... maar ik heb er echt geen € 74,99 voor over.

Rockstar moet gewoon met GTA VI gaan komen, dan koop ik 'm gelijk :)
Natuurlijk harken ze weer veel geld in. Er komt een hele playerbase bij die weer sharkcards gaat kopen doordat de focus zo ligt op multiplayer bij GTA V ipv het verhaal zelf.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee