Epic Games Store neemt vijf nieuwe pc-apps op in aanbod

De Epic Games Store biedt vijf nieuwe pc-apps aan op zijn digitale platform. Onder andere indiegame platform Itch.io en open source browser Brave kunnen gedownload worden via de online winkel. In de nabije toekomst wordt ook Discord opgenomen in het aanbod.

Nadat gebruikers in december Spotify al konden downloaden via de Epic Games Store, kunnen ze nu ook het indiegame platform Itch.io, de open-source browser Brave, muziekdienst iHeartRadio (enkel in de Verenigde Staten), 3d-modelleersoftware KenShape en open source tekenprogramma Krita downloaden uit de Epic Game Store.

In tegenstelling tot andere app stores van bijvoorbeeld Apple of Google, moeten ontwikkelaars in de Epic Games Store volgens Epic minder afdragen van hun inkomsten. Ontwikkelaars moeten ook geen commissie betalen voor de verkochte in-app aankopen als men gebruik maakt via eigen betaalmethodes. De online winkel biedt sinds eind 2019 de optie aan voor ontwikkelaars om hun eigen betaalmethodes te gebruiken bij in-app aankopen.

Tim Sweeney, de ceo van Epic Games, vindt al langer dat ontwikkelaars het recht moeten behouden om hun eigen producten aan de man te brengen volgens hun eigen voorwaarden. Hij hekelde in 2016 al het gesloten app store-model van Microsoft en trekt ook ten strijde tegen Apple omwille van zijn App Store-beleid. Vorige zomer verwijderde Apple Fortnite nog uit de App Store omdat ontwikkelaar Epic Games de richtlijnen van de softwarewinkel had overtreden. Als reactie klaagde Epic Games Apple aan met betrekking tot de App Store en de verplichte afdracht bij in-app aankopen. Die rechtszaak gaat op 3 mei van start.

Microsoft zou volgens Windows Central ook heil zien in een appstore met meer vrijheden. Het softwarebedrijf werkt naar verluidt aan een nieuwe Windows Store waarin ontwikkelaars Win32-programma’s kunnen aanbieden, updates voor apps via eigen content delivery networks mogen hosten en eigen betaalmethodes mogen gebruiken.

Door Jay Stout

Redacteur

22-04-2021 • 22:02

77 Linkedin

Reacties (77)

Wijzig sortering
Waarom zou je een browser of Discord willen downloaden via een andere launcher? :? Vage stap.
Je kan de vraag ook omdraaien: waarom niet?

Als je het met één simpele klik via de store gedownload krijgt, is dat vaak makkelijker dan naar de website gaan, de installer vinden en downloaden, openen, 5x op volgende drukken en dan op voltooid klikken.

Het is dat de Windows Store voor nu totaal geflopt is, maar het installatie- en verwijderingsproces van applicaties onder Windows is naar mijn mening verouderd en een store is een hoop logischer.
Een store is ook een machtspositie voor het bedrijf dat het aanbiedt. Nu doet Epic net alsof ze zoveel beter zijn dan Apple en Google maar als ze hetzelfde marktaandeel hebben als die 2 moet je nog maar eens kijken wat er van die idealen overblijft. Stores hebben voordelen maar zijn zeker niet de heilige graal. Net als iedere andere vorm van distributie zitten er voordelen en nadelen aan.
Wat een negatieve instelling. Epic is met hun Unreal engine ook gigantisch en tot de dag van vandaag met heel nette licenties en support, voor kleine en grote partijen. Epic is geen Apple of Google.
Epic heeft 1 van de slechtse consumer support die er is. die hebben ze namelijk niet. (uitbesteed) ja voor ontwikkelaars hebben ze support, maar als er wat is als gebruiker heb je pech. vooral account gerelateerde problemen ben je als consument vogelvrij en heb je in princiepe geen rechten. ze zitten niet in de EU alleen in zwitserland en US met hun Legal entity. ga maar eens je recht halen dat lukt je niet zo maar hier in de EU.

voor mij mogen ze die store verbieden totdat ze aan de EU consumenten wetgeving gaan houden. want daar houden ze zich niet aan.

Apple, MS, Google , Amazon, Steam hebben allemaal support teams en soms duurd het wat lang bij steam maar je wordt uiteindelijk geholpen. Bij Epic is het meer van RTFM support en valt je probleem daar niet in dan heb je pech.
Epic is geen Apple of Google.
Klopt, Epic is namelijk voor een groot gedeelte Tencent uit China.

Verder vonden ze het nodig games weg te kapen en developers uit te kopen om zo gamers de keuze voor een platform weg te nemen.
Weet niet precies wat je hier probeert te zeggen. Epic is misschien niet zo groot als Apple of Google, maar het blijft en is nog steeds een bedrijf dat gewoon geld wilt verdienen (en het echt niets uitmaakt wat de kleine man vindt). Ja de twitter-marketing en mensen aan hun kant krijgen werkt wel zo maar underdog spelen is niet zo moeilijk. In de tussentijd lopen ze gewoon nog steeds bergen cash tegen die store aan te gooien voor exclusives en zo het platform te laten groeien zonder dat het "beter" is dan steam of andere opties.

Daarnaast over de licenties: Er zijn zat engines, als ze die licenties harder zouden maken is dat hele "gigantische" ook heel snel voorbij (zoals eerder gezegd, het is een bedrijf, als ze meer konden vragen deden ze dat wel). Unity kan zat kleine partijen oppakken, voor de grote klantjes zijn er andere partijen die je niet zo snel in het nieuws ziet.
Inderdaad, dit is wat me tegenhoudt om het te gebruiken op Windows en Apple. Zodra het gemeengoed wordt, wordt het vanzelf uiteindelijk uitgemelkt en op slot gezet. Het is nu op een Mac al een stuk lastiger om iets buiten de store om te installeren als het niet door Apple ondertekend en 'genotariseerd' is. Je kan het systeem nog wel open zetten maar bijvoorbeeld de 'open' knop wordt verborgen en alleen getoond als je rechts klikt.

Het vereist ook op zowel Windows als Mac dat je een Microsoft of Apple account gebruikt en dat wil ik ook zeker niet. Dus ik laat beide stores links liggen.

Met Linux werkt dit concept geweldig maar dat komt omdat dat een echt open systeem is waardoor dit bezwaar gewoon totaal niet speelt. Met uitzondering van de snap store van Ubuntu dan want die is ook beperkt tot Ubuntu zelf (niet zelf te draaien of bronnen aan toe te voegen). Ik vermijd die dan ook als de pest.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 april 2021 23:03]

Er bestaat voor windows al lange tijd een package manager: Chocolatey.
Sommige maintainers zijn third-party, maar ook discord en miscrosoft packagen ook hun apps hiermee.
Daarmee kun je ook met een simpele klik alles updaten en installeren.
Moet je applicaties speciaal packagen voor Chocolatey, of doet Chocolatey onder water stille installaties van MSI packages? Dat laatste kan namelijk al jaren, dat deed ik al in het Windows XP tijdperk. Ik heb zo nog eens een volledig unattended installatie DVD met Windows XP en alle software die ik veel gebruikte gebouwd.

Natuurlijk is het handig om daar beheer software voor te hebben.

[Reactie gewijzigd door rbr320 op 22 april 2021 23:11]

Chocolatey packages zijn nuget packages die tipysch instructies bevatten om een installer te downloaden, en de silent install opties te gebruiken.

Als je geen versienummer meegeeft, neemt deze default "latest".

Zo kan je ook alles makkelijk updaten met het commando "choco upgrade all -y"

Ik heb een scheduled task die dit doet, elke keer ik mijn computer lock.
Dat ziet er goed uit. Hoe zit het met Installers die andere programmaatjes meeïinstalleren, vinkt hij die automatisch uit?
Maar apps als Discord zijn self-updating, in Linux zou dat package managers kapot maken, want niks klopt meer.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 23 april 2021 09:05]

Dropbox is ook zo, maar dat gaat toch wel nog ok met Archlinux' pacman.

De versie van de package verschilt dan waarschijnlijk van die van de software, maar dat is geen ramp en niet "alles klopt niet meer", vooral omdat dit vrij standalone end-of-the-line applications betreft, en geen system libraries met tal van dingen die er vanaf hangen.
Maar als een app een system library gaat updaten zonder dat de package manager dat weet dan breekt alles.

Ik hou het toch liever bij package managers, want daar zijn ze voor gemaakt. Het is helemaal niet de bedoeling dat apps zichzelf gaan updaten.
"Maar als een app een system library gaat updaten zonder dat de package manager dat weet dan breekt alles."

Nog nooit meegemaakt dat alles daardoor breekt in al die jaren dat ik Linux (verschillende distro's door de jaren heen) gebruik.
Ik gebruik naast pakketten ook wel self-updatende software onder Linux en ook eigen gecompileerde versies van dingen die al als pakket geïnstalleerd waren en heb in al die jaren nog nooit problemen daarmee gehad onder verschillende distro's (!), dus dat het het kapot zou maken klopt niet.
In een Snap of Flatpak maakt dat niet uit, daar worden eigen system libraries geupdatet. Maar programma's die via een package manager geïnstalleerd zijn wil je niet selfupdating hebben, dat geeft alleen maar meer problemen dan het oplost. Pakketten van je OS zijn volledig getest voor jouw versie van je besturingssysteem, je wilt niet zomaar een breaking change hebben waar je totaal geen controle over hebt omdat er geen goede manier is om de veranderingen terug te draaien.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 23 april 2021 14:59]

Nogmaals: ik heb daar dus andere ervaringen mee dan jij.
Ik bedoel niet dat het niet werkt, maar als je tegen problemen aanloopt die niet gelogged zijn met je package manager, ga het probleem dan maar eens vinden. Over het algemeen krijg je ook geen problemen. Package managers zijn precies gemaakt om alles in een centrale register te houden, en dat doel valt weg als applicaties nog steeds zichzelf gaan updaten, dan kan je net zo goed hetzelfde k*tsysteem als Windows houden.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 23 april 2021 15:20]

Of zelfs het nog iets nieuwere Winget van Microsoft zelf. Heb daar al wel positieve dingen over gehoord maar nog niet geprobeerd en de repo op GitHub met alle manifests lijkt wel mooi te groeien.

Chocolatey is verre van de ideale tool vind ik dus ben altijd wel op de uitkijk voor dit soort nieuwe ontwikkelingen.
Ik gebruik winget al een paar maanden, en als ik windows opnieuw installeer, open ik een scriptie wat ik heb gemaakt die de laatste software via winget naar binnen haald. Het werkt meestal wel goed.

Maar soms wordt er via winget een latest.exe aangboden, die dan update. Maar de hash (MD5?) update niet, waardoor winget denkt dat de latest.exe door een man in the middel attack anders is geworden. Daar moeten ze nog wel even wat op verzinnen.

En nog niet alle software staat op winget, maar https://winget.run/ is een prima website hiervoor.
Als mijn moeder niet om kan gaan met Choco, dan gaat dat feestje niet door. Ik verwijs haar door naar de Windows store of naar Teamviewer (dan regel ik het zelf even).
Nog niet echt een reden voor mij om epic te downloaden, het voelde de laatste keer nog als een tweede "origin" kwa functies en gevoel, met minder spellen waardoor ik wel echt ben afgehaakt.

Als dadelijk meer relevante apps met de launcher automatisch worden geüpdate dan zie ik wel een reden om te overwegen het opnieuw te installeren.
Minder? Ik vind dat er juist meer in zit. Maar persoonlijk gebruik ik altijd GOG als een game daar op staat, en alleen als het nergens anders te krijgen is haal ik het op steam of desnoods op epic (in die volgorde).
Ze geven elke week gratis games weg, heb er nu zo'n honderd. Ik voeg ze voornamelijk toe omdat dit epic geld kost en ik een schijthekel heb aan de gekochte epic exclusives. Ik betaal met liefde een meerprijs op Steam voor een game bij release. En het werkt, de store draait miljoenen verlies per jaar.
Same here, de gratis games heb ik allemaal.. :) mooi concept
De Windows store is niet geflopt. Voor heel veel mensen is het de enige plaats waar ze naar applicaties zoeken. Voor ons, Krita dus, is het de helft van onze inkomsten. Steam is de andere helft. Ik ben benieuwd wat de Epic Store gaat doen; de Epic mensen waren in ieder geval heel behulpzaam
Dat komt misschien vooral omdat jullie website naar de store linkt. Dat zegt niet dat mensen zelf in de store zoeken.
Toevallig wou ik gisteren wat ruimte vrij maken op mijn pc en kwam ik een installatie van Alien Isolation tegen. Nu wist ik zelf niet vanuit welke store deze was gekomen, dus wou ik hem via de native uninstall, of programs and features verwijderen. In beide was geen entry aanwezig. Ik moest het dus of als map deleten, of vanuit de Epic Store. Die startte vervolgens niet direct soepel op, dus het kostte daardoor nogal wat moeite en irritatie.
Dat zou voor mij toch zeker een reden zijn om zoiets niet specifek vanuit de Epic games store te installeren. Vanuit andere stores/apps die dit probleem niet hebben heb ik er inderdaad geen problemen mee.
Omdat je dan ook updates krijgt via de store in plaats van handmatig ..
Als ik discord start en er is een update dan wordt die update automatisch geïnstalleerd. Spotify heeft ook een ingebouwde updater
Yes. En allemaal stoppen ze veel uren in het bouwen en onderhouden van een update feature en infrastructuur. Iets dat op smartphones helemaal niet nodig is omdat je dit "uit handen" geeft aan een app store.

Daarom is het jammer dat de Windows Store niet echt gelukt is. Nu ben je deze "feature" verplicht het zelf te bouwen/onderhouden voor je app.Het alternatief is dat de meeste gebruikers een achterhaalde versie van je applicatie draaien.
Huh?
Je lijkt aan te geven dat de updates door de appstore geregeld kan worden...
Natuurlijk bedoel je dat niet denk ik :P
Het enige deel wat je uit handen geeft is de distributie van de update.

Bijna elke "app" die ik gebruik geeft zelf aan wanneer er een update is. Die wordt dan ook netjes geïnstalleerd, of ik word naar de website gestuurd om hem te downloaden.
Spijtig genoeg doen de meeste van die apps dat door continu een update proces in de achtergrond te draaien voor een update die eens in de enkele maanden komt.
Vind ik niet echt efficiënt.

Een centrale update programma vind ik dan technisch beter.
Echter wat @kozue en @GekkePrutser hierboven dan aangeven ga ik volledig mee akkoord: een store is macht. Ik vind niet dat enkel Microsoft, Apple of Epic die mogen hebben. Enkel een open-source store (de store applicatie zelf, niet per se apps erin), zal je voldoende vrijheid blijven geven.
Zelf gebruik ik Chocolatey op Windows, kan ik zelf bepalen wanneer ik update en kan ik alles installeren via een paar scripties ipv te 1 voor 1 moeten aanklikken

[Reactie gewijzigd door Chris_147 op 23 april 2021 06:51]

Yes. En allemaal stoppen ze veel uren in het bouwen en onderhouden van een update feature en infrastructuur. Iets dat op smartphoneslinux helemaal niet nodig is omdat package managers daar al decennia gemeengoed zijn.
Fixed that for you ;)
Daarom is het jammer dat de Windows Store niet echt gelukt is. Nu ben je deze "feature" verplicht het zelf te bouwen/onderhouden voor je app.Het alternatief is dat de meeste gebruikers een achterhaalde versie van je applicatie draaien.
Specifiek Discord laat je met een oude versie van de applicatie gewoon niet inloggen op de service. Maar verder heb je natuurlijk volkomen gelijk.
Nou wat handig! Spotify update zichzelf bij het starten, Discord ook, en ik mag hopen dat een browser dat ook doet.....
Welke browser verzorgd zelf niet automatisch de updates?
0Anoniem: 1532362
@johanneslol23 april 2021 09:07
Zowel Spotify, Discord als Brave updaten zichzelf.
Die vraag kun je toch over iedere store/launcher stellen? Waarom zou je een game vanuit Steam/Epic/Uplay/.. downloaden, je kan toch ook gewoon de installer downloaden? Waarom zou je een browser vanuit de Play Store downloaden, je kan toch ook gewoon de APK installeren? Waarom zou je Windows Update gebruiken, je kan toch ook gewoon de updates uit de update catalog downloaden? :P

Zoals je merkt wordt er voor veel software al een store gebruikt, dus zo'n gek idee is het niet.
Bij games kan dat vaak niet, bij Spotify wel.
Omdat je dan bij een. Herinstallatie alles achter elkaar kan downloaden. Lijkt mij een prima iets.
Hoe vaak doe jij een herinstallatie van een hele OS?
Ik alleen als er een nieuwe macOS versie uitkomt.. de grote upgrade dus..
als ik dan 1 maal per jaar alles even moet downloaden.. dan is dat weinig moeite.
Mensen die ik ken en een nieuwe windows pc kopen, zoeken naar hun browser in de windows store. Omdat ze zo gewend zijn om alles uit een centrale plek te downloaden. Dus dit, en het opengooien van de Windows store is dus best een goed idee.
Discord heeft (had?) ook een store, ftr.
Snap je sentiment helemaal. Ik denk dat dit gedaan is met oog op de toekomst. Langzaam maar zeker zie je dat Microsoft en Apple ook voor hun desktop operating systems gaan aansturen op het gebruik van app stores. Ik denk dat deze bedrijven app stores zien als een essentieel deel van hun toekomstige business model. Als ik mij goed herinner was er een tijdje zelfs een Windows versie die alleen Universal Windows Platform (Microsoft Store) apps accepteerde.

Op dit moment downloaden we gewoon nog software direct bij de maker, maar er is vanuit Microsoft en Apple geen gemakkelijke manier om een bepaalde mate van gemak, vindbaarheid, veiligheid en kwaliteit te waarborgen zoals de app store dat voor iOS doet. Dit is voor 'ons' (tweakers of mensen die geïnteresseerd zijn in software / hardware) geen probleem. Voor veel mensen is dit echter een belangrijk struikelblok. Malware, bugs, trojans, etc kunnen voor leken gedeeltelijk vermeden worden als er een tussen partij wordt geïntroduceerd die daar op controleert. De vraag is natuurlijk of dat echt werkt, maar denk dat het in ieder geval een veiliger gevoel geeft en het gemakkelijker maakt voor mensen om apps te downloaden.

Voor Microsoft en Apple is het voordeel veel duidelijker, een cut van de revenues en daarnaast meer controle over hoe hun platform ervaren wordt door gebruikers.

Ik denk dat Epic dit dondersgoed in de gaten heeft (en chapeau voor dat inzicht). Zij hopen door er nu vroeg bij te zijn (voordat al deze stores al zijn geadopteerd) een kans te maken om een tegenhanger te worden van de stores die de eigen operating systems aanbieden. Door nu al aanbod op te bouwen en de grote partijen aan te vechten over het hebben van een monopolie (wat ook zo is), maken zij kans om er tussen te komen.
Ik ben en zal nooit klant ven Epic worden, vooral niet omdat zij met leugens een rechtszaak tegen Apple voeren.
Spraken zij waarheden, dan kon ik er nog bij inkomen.. alleen doen zij niet.
Ik vind het helemaal geen vage stap, vooral als de apps met gaming te maken hebben. Die krijgen immers goede reclame via een game launcher. En het is natuurlijk makkelijk, scheelt een paar klikken.
Dus in plaats van het gratis downloaden van je eigen website mag je het met minder commissie ook downloaden uit de epic store. Ik begrijp dat er een zoektocht is hoe we zaken centraal moeten downloaden op windows, maar epic lijkt mij niet direct de juiste weg hierin.
Niet helemaal hoe het zit. Het gaat hier niet om gratis downloaden, want dat zou natuurlijk raar zijn als dat opeens betaald is. Bij Epic gaat het om de betaalde dingen; daar vragen ze minder.
Als je iets gratis kan downloaden (Discord / Spotify), dan kan je het ook gratis downloaden bij Epic. Als je echter Spotify Premium wil, kan je bv 9,99 betalen op de website van Spotify. Bij Epic word er dan 9,99 of 10,99 gevraagd, en gaat er dan bv 1,00 naar Epic. Dat is geen commissie, dus geen percentage van de omzet, maar een bedrag voor het aanbieden via en gebruik maken van Epic.

Uiteindelijk wil je natuurlijk liever dat mensen direct bij de ontwikkelaar downloaden, maar zulke 'verified' stores kunnen zorgen voor een grotere doelgroep (bv die downloaden via Epic meer vertrouwen) en meer bekendheid.
Inmiddels hebben we op Android en iOS een vaste store, die echt de markt heeft. Op Windows is dit nog niet helemaal. Sterker nog; ik geloof dat Steam meer downloads en bekendheid heeft dan Microsoft Store. De strijd is nog bezig dus. Steam bied al lang software aan, toen kwam de Microsoft Store, en nu doet Epic ook een poging om de uiteindelijke winnaar te zijn.
In app purchases en abonnementen zijn in de Epic store gewoon 100% voor de developer omdat die hun eigen abonnementen en betalingen kunnen gebruiken. Er gaat dus niets naar Epic van Spotify. Het is Apple of Google niet hoor.
Nee, ze draaien zelfs verlies op hun eigen AppStore. Dus hoelang dit allemaal standhoudt bij Epic. Ik ben benieuwd.
Tot ze dat in China het zat zijn...
Nee, Epic draait verlies door investeringen in de Epic store. De Epic store zelf draait geen verlies voor het exploiteren zelf. Als ze dus niet investeren in tijdelijke exclusives dan draaien ze geen verlies.
Tencent is ook lief voor consumenten he?
Het ligt er natuurlijk maar net aan of je alles gratis kan downloaden. Kijk bijvoorbeeld naar Paint.NET, die je gratis van de website kan downloaden óf die je voor een paar euro via de Windows Store kan installeren om van de update-meldingen af te zijn (dat is namelijk de donatie-versie).

Een betaalde Krita-download om wat geld in het laatje te brengen, lijkt me niet eens zo'n heel absurd idee. Als ze cloud game sync o.i.d. gebruiken om je laatste X projecten tussen apparaten te syncen, heeft zo'n betaald abonnement nog voordelen ook. Het kán allemaal gratis, maar het is net ietsje makkelijker via een standaardstore.
Zero-commissie. Epic verdient niks via itch.io, spotify, en over een tijd waarschijnlijk ook GOG.
Ik denk dat over een jaar of 2 Epic, GOG, en Itch.io een unified platform bieden, via eigen clients, om via de verschillende stores games te kunnen kopen en starten.
GOG kan al games starten van zo'n beetje ieder PC-platform, dat gebruik ik zelf ook. Werkt zelfs best goed, minstens zo goed als Steam zolang je het sociale aspect niet zozeer nodig hebt. Voor GOG, Epic, Steam, Origin en Uplay-games gebruik ik GOG als launcher, want dan heb ik ze gewoon allemaal in één scherm.

Alleen de (niet-GOG) aankopen gaat nog via de client van het platform zelf, omdat GOG natuurlijk liever niet het kopen van games bij de concurrent faciliteert.
Dit is inderdaad erg fijn van GOG!

Het nadeel van dat de aankopen niet werken vind ik wel dat je zo geen waarschuwing krijgt als je een game elders al gekocht hebt.

Epic gebruik ik alleen voor 1 of 2 exclusives en verder pak ik alle gratis games mee die ze hebben (al speel ik ze zelden ;) )

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 april 2021 23:35]

Ik voor de wekelijkse freebies :)
Ik heb er zelfs al 2 gespeeld, oude maar toch wel leuke games.
Elke week weer een nieuwe.

tip: https://epicgames.com/store/en-US/free-games

(En dan bedoel ik niet free to play maar het gratis spel, elke week een nieuwe)

[Reactie gewijzigd door MrMonkE op 23 april 2021 00:49]

Ja precies, ik weet wat je bedoelt met de freebies. Ik pak ze ook altijd mee elke week (donderdag om 17:00 Nederlandse tijd komen ze online). Maar ik heb te weinig tijd om ze te spelen.

Ze blijven echter voorgoed op je lijst van aankopen staan dus ik pak ze daarom mee voor het geval dat :)
Apple verdient ook niets aan spotify.
Kijk maar hoe ze hun app aanbieden in de AppStore. Je kan er geen lidmaatschap afsluiten, en geen betaling doen. Alleen via de Spotify website.
Ik had Spotify gedownload via de epic store en toen kreeg ik meerdere keren een onjuiste melding dat spotify geüpdatet moest worden via de store, terwijl de versie up-to-date was. Vind het maar een vervelende bijkomstigheid dat je afhankelijk bent van zo'n bug van epic wanneer je software download. Heb hem dan ook meteen verwijdert uit de store. Leuk voor games maar niet voor software..
Wat is volgens jouw, technisch gezien, het verschil tussen games en software in een update proces?
Tim Sweeney, de ceo van Epic Games, vindt al langer dat ontwikkelaars het recht moeten behouden om hun eigen producten aan de man te brengen volgens hun eigen voorwaarden.
En ik ben tegen gekochte exclusives die enkel op de epic store te verkrijgen zijn.
Ik ben weer heel blij met Epic Store.
Veel games zijn drm free.
De gratis games. Het is elke week weer spannend. Meeste games heb ik al. Maar soms zit er toch een leuke bij.

Van exclusieve games heb ik geen last. Koop sowieso nooit drm games van 60 euro.
"Tim Sweeney, de ceo van Epic Games, vindt al langer dat ontwikkelaars het recht moeten behouden om hun eigen producten aan de man te brengen volgens hun eigen voorwaarden. Hij hekelde in 2016 al het gesloten app store-model van Microsoft en trekt ook ten strijde tegen Apple omwille van zijn App Store-beleid. Vorige zomer verwijderde Apple Fortnite nog uit de App Store omdat ontwikkelaar Epic Games de richtlijnen van de softwarewinkel had overtreden. Als reactie klaagde Epic Games Apple aan met betrekking tot de App Store en de verplichte afdracht bij in-app aankopen."

Prachtig, tot je titels gaat gijzelen voor een jaar op een open platform. Dat is gewoon geen concurrentie.

Epic is een bedrijf met twee kanten: prachtige software en filosofie, maar casht maximaal op Fortnite en verslavende factoren. En dat is de laatste jaren, al dan niet door invloeden van Tencent, alleen maar toegenomen. Ik vind dergelijke uitspraken van Sweeney dan ook redelijk tenenkrommend van een Calimero allure.
Dit "gijzelen" zal niet alleen aan Epic liggen. Ontwikkelaars vinden het heel aantrekkelijk een zak geld te krijgen.

Dus eigenlijk moet we de ontwikkelaars ook boos aankijken.

Maar mij zal het een zorg zijn. Vind het niet erg om meerdere Clients geinstalleerd te hebben. Maar snap best dat andere het minder leuk vinden.
Weten we gelijk waarom de discord deal met MS niet door is gegaan. Epic centjes.
Heel groot nadeel van apps via dit soort platforms is dat je dus altijd de store op de achtergrond moet hebben draaien.
Ik start mijn pc nooit met steam of epic store oid op. Dus als ik een app (Spotify bijvoorbeeld) dat ik via een store heb gedownload wil openen duurt dit vele malen langer dan native. Als je al het geluk hebt dat je geen store update moet installeren.
Ik raad mensen aan om dit alleen te doen als je er een financieel voordeel uit haalt dat de moeite waard is. Anders bij installatie even wat meer moeite doen, maar daarna veel meer gebruiksgemak hebben.
Weet jouw functie niet.. maar dat niet op Twitter zetten als je ooit voor zaken of vakantie naar dat dictatoriale land wilt gaan..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee