Nieuwe Test Drive Unlimited-game komt naar pc en consoles waaronder Switch

Uitgever Nacon en ontwikkelaar KT Racing gaan Test Drive Unlimited Solar Crown uitbrengen op de pc, op Xbox- en PlayStation-consoles en voor de Nintendo Switch. Dat is te zien in een filmische trailer. Meer details over de game worden in juli bekendgemaakt.

De pc-versie verschijnt zowel op Steam als in de Epic Games Store en de Xbox- en PlayStation-versies verschijnen voor de huidige consoles en die van de vorige generatie. Dat staat aan het einde van een nieuwe filmische trailer, die sfeerbeelden toont maar geen inhoudelijke details over het spel bekend maakt.

Wel maakt het filmpje duidelijk dat de game auto's van Aston Martin en Land Rover krijgt. Die zijn verwerkt in de video. Aan het einde van de video staat ook 'volgende hoofdstuk, juli 2021'. In een persbericht verduidelijkt uitgever Nacon dat er die maand meer informatie over de game naar buiten wordt gebracht. Een verschijningsdatum is nog niet bekendgemaakt.

Test Drive Unlimited Solar Crown werd vorig jaar in juli aangekondigd. Net als de eerdere delen is het openwereldracegame op een 'luxe eiland'. Het nieuwe deel wordt gemaakt door KT Racing, bekend van de WRC-rallygames. Destijds gaf de ontwikkelaar aan dat het 'dna' van de oude Test Drive Unlimited-games is behouden, maar dat er nieuwe gamemodes worden toegevoegd die het spel moderner moeten maken.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

21-04-2021 • 16:22

81 Linkedin

Reacties (81)

81
81
53
5
0
22
Wijzig sortering
Ik weet nog helemaal niks eigenlijk nu, maar aangezien het ook om gokken gaat, dan zal het wel vergelijkbaar zijn met TDU2? En dus ook niet het DNA van TDU1 bevatten? Want dat was namelijk een leuke game met op simulation mode nog physics die acceptabel waren. TDU2 maakte naar mijn mening de fout te veel aandacht te geven aan alles, behalve het rijden.

De tijd zal leren wat voor game dit gaat worden, en of ze een middenweg kunnen vinden in net-niet verhalen en bijzaken, terwijl het juist om het racen op een groot eiland ging, en dingen ontdekken.
Enige minpunt van TDU 2 was de Handling, rest was de game wel beter geworden, met meer Features en Content.

Jammer dat Atari falliet ging en Eden Games op de klippen heeft laten vallen.
TDU 3 zal hopelijk verbeteren op alle DNA punten.
Tuurlijk is het helaas nog allemaal afwachten.

Hoop snel locatie en ingame footage te zien ( Hopelijk in Juli).
Oeh, wauw.. daar heb ik wel zin in . Honderden uren doorgebracht in TDU 2, wat een geweldige game was dat. Niet bugvrij, maar de beleving, immersie..dat ben ik nog bij geen enkele andere game tegen gekomen. M.i nog altijd een van de beste simracers (als je hem zo instelt, uiteraard) die er is.
yup, ik mis ook echt het lifestyle deel in moderne games als Forza Horizon. Dat deed testdrive echt wel goed.
Is dat ook die versie waar de motors inzaten? Was volgens mij een eiland zoals Hawaii. Was één van de eerste games waar het geluid van een huilende race motor goed was gemaakt kon ik mij herinneren. Of ben ik nou games door elkaar aan het halen? Lang geleden :X
Jazeker, niet op launch maar later is er een update gekomen waar motors in zaten :)
Thanks, dan had ik het toch goed.
Ik ben very cautiously optimistic. De ontwikkelaar heeft geen uitmundende titels gemaakt afgaande op Steam reviews. Wel heeft "TT Isle of Man Ride on the Edge 2" een rating van 80%. Toch zijn de Test Drive games best wel vermakelijk geweest, dus ik hoop dat deze titel hun eerste echt 90%+ game kan worden :)
Ik denk dat als je heel eerlijk naar TDU 1&2 kijkt, dat het verschrikkelijke games waren. Er zaten behoorlijk wat bugs in en veel dingen liepen gewoon niet lekker.

Maar toch, dit is een van de weinige games waar ik me daar niet aan gestoord heb en me vele uren in heb vermaakt. Ik weet niet precies wat het is, maar het gevoel mis ik bij Forza horizon... Terwijl FH veel stabieler is
Herkenbaar!

Ik heb in TDU 1 & 2 urenlang "gecruised"

Van TDU 1 herinner ik mij vooral de Jaguar XKR en de Chevrolet Corvette C1, van TDU2 de Ferrari Dino, 2CV en Kever.

Overigens zat er in TDU 2 ook een Q7 V12 TDI, ze waren alleen vergeten het koppel onderin toe te voegen :+

Mijn ouwe trouwe G25 ligt nog steeds klaar voor een nieuwe TDU release :Y)
Mooie reeks was dat. De richtingaanwijzers die 't gewoon deden, de motor die je zelf aan en uit kon zetten en wat de denken van cabrio's waarvan 't dak gewoon open en dicht konden. Ik speel FH4 nog wekelijks, maar dit mis ik toch wel in 't spel hoor.
Ik schakelde met de H-shifter en dan konden de richtingaanwijzers op de flippers van mijn G25...dat ging perfect :9
Ben het niet helemaal eens met je oordeel over de eerdere TDU games. Ja ze hadden wat bugs en soms schoonheidsfoutjes, maar op andere punten hadden ze echt goed voor elkaar. De graphics waren gaaf en het geluid was zeker in TDU2 echt subliem. Of het nou de pruttelende Citroen 2CV, de Lamborghini Countach met jankende versnellingsbak of een Mercedes AMG met droog roffelende V8 was, alles klopte gewoon. Daar kunnen ook vandaag de dag nog heel wat games een puntje aan zuigen.
Dat, de auto's voelden erg af aan. Daarnaast waren de mappen voor mijn gevoel ook veel groter en vond ik het juist zo fijn dat je zonder ongein rond kon knallen en volgens mij was je ook echt een halfuurtje onderweg als je het hele eiland rond wou.

In Forza voelt alles meer arcade aan en ben je ook zo de map rond, haalt het plezier van even een rondje rijden wel weg bij mij. Het voelt ook gewoon echt niet alsof je in een machtige auto rijdt, meer een snelle speelgoedauto. (En ja heb bijna alles op simulatie gezet)
Het geluid was werkelijk bagger. Met het schakelen ging het motorgeluid meteen van bv. 5000 naar 3000 toeren zonder enige overgang. Zo ergerlijk onrealistisch dat ik het niet meer dan een paar uurtjes kon spelen.
Als je je daar al aan stoort is het rijden in een auto met moderne automaat zeker ook niks voor je :+
Het was juist bij de handbakken.
Precies hetzelfde bij mij. TDU1 had iets wat het gewoon zo vermakelijk maakte, maar had had sommige problemen zoals geen soepel overlopend asfalt bij heuvels enzo waardoor je de auto makkelijk kwijt kon raken. Ondanks dat had het gewoon iets wat toch aansloeg :)
Man, daar sla je een behoorlijke spijker op de kop. Voor alle problemen die de spellen hadden stoorde ik me er niet aan omdat er een zeker gevoel bij de spellen wordt gegenereerd die geen enkel ander spel heeft weten na te bootsen. Zelfs kijkend naar hoe de stekker uit TDU2 (en vooral ook de online casino) is getrokken, waar ik enorm boos om ben, zit ik alsnog keihard grijnzend naar de nieuwe trailer te kijken.

Ik heb er zin an!
Ik herinner me nog de Tantalus race in Testdrive Unlimited. Uren bezig geweest om deze foutloos en snel te behalen. Vaak herstarten.
Uiteindelijk bleek het meer een gelukskwestie. De juiste Random Number Generated voorgeschoteld krijgen wat niet zo vaak gebeurde in mijn geval. Hoewel Testdrive Unlimited mij enorm beviel vond ik de opvolger minder boeiend en heel dat social gebeuren vond ik afgrijselijk en storend. Om deze reden heb ik Testdrive Unlimited 2 nooit uitgespeeld.
Ook het installeren van TDU2 was een ramp. Trage servers met toendertijd grote patch die niet standard in de Steam versie geïntegreerd was.
Omdat cruisen binnen TDU(2) op de een of andere manier leuker aan voelde.
Ik heb nachten (terwijl ik gewoon moest werken) geskipped om naar Hawaii te kunnen, terwijl ik bij FH4 oppervlakte of landmarks mis ofzo. Geen idee waar het fout gaat (begrijp me niet verkeerd, speel regelmatig FH4, maar niet meer om te cruisen).
Klopt echt hé, zat zo enorm vol bugs dat het echt erg was. Maar toch inderdaad, enorm tof spel. Ik heb er enorm veel uren insteken. Bij Forza Horizon mis ik dat gevoel ook. Ben vrij snel gestopt met dat spel, speelt niet hetzelfde. Ik hoop dat deze nieuwe test drive wat gaat worden.
Typisch, ik heb juist een andere ervaring dan de meesten zo te zien... TDU is een van de zeldzame games die ik tegen bijna launch prijs 'gekocht' heb (met tegoedbonnen van het winnen van de NFS MW finale op de hcc dagen :+ ), maar ik vond het juist helemaal niks... Ik heb serieus geprobeerd die game leuk te vinden maar het voelde gewoon 'off' naar mijn idee. Dat terwijl ik juist elke Horizon game later grijs gespeeld heb (hooguit deel 2 iets minder).
Forza Horizon & sowieso Forza voelt nep realistisch terwijl TDU nooit realisme heeft geprobeerd te bereiken. Realisme in graphics dan.

De wegen in FH zijn ook buiten verhouding, echt veel te breed.
Helaas lijken hier wel andere developers achter te zitten dan degene die de oorspronkelijke TDU hebben ontwikkeld. Dus valt nog te bezien hoe de daadwerkelijke vibe gaat uitpakken.

Voor een groot gedeelte werkt het oude team voornamelijk aan The Crew reeks als ik mij niet vergis.

[Reactie gewijzigd door D33F op 21 april 2021 16:31]

Wat ook niet alles zegt. Bijvoorbeeld The Crew 2 is een geslaagde openwereld game maar ook met een vreselijk hoog arcade gehalte waar ik zelfs als voormalig TDU fan echt van gruw. Heb The Crew 2 een uurtje gespeeld en daarna gerefund, vond het niet te doen. Matige console port ook nog: heb nog moeten googlen hoe ik het spel uberhaupt moest afsluiten op de PC :')
The Crew 1 was ook veel leuker.
Laatste keer dat ik Test Drive speelde was eind jaren '80, er zal wel wat veranderd zijn intussen :D
Hierzo Accolade Test Drive III op een 386 met een whopping 33MHz!!! M'n bek viel van open, 3-D open world in een first person view! :9
En het slippen van de banden door een PC speaker ten gehore gebracht :)

Edit, foutje. Haalde Stunts en Testdrive doorelkaar. Testdrive is bekend om het geluid van een pcspeaker die onder water ligt.

[Reactie gewijzigd door JCD2020 op 21 april 2021 23:27]

Je had in elk geval de keuze op pc uit zwart-wit, zwart-groen of zwart-amber. Afhankelijk welke monitor je vader op dat moment had gekocht. :) :) :)
Wilde het net zeggen, C64 :-)
Test drive blijft voor mij altijd een soort nostalgie. Het was een van mijn eerste PC race spelletjes. Heel veel gespeeld in CGA kleuren haha.
Hercules hier, dus eerst even simcga inladen en dan racen maar!
Ik weet niet wat in dit geval beter was, zwart wit of alles roze haha. Lotus Esprit FTW!
Ik gebruikte herccga. En dan met een hex editor de .exe aanpassen zodat je eigen naam werd getoond als je hem laadde. Dan voelde je je heel wat...
inderdaad, meteen waar ik ook aan moest denken en heel veel plezier van had
Voor mij op een groen scherm. "Keep the car" was een gevleugelde uitspraak
Is dit een soort concurrent van gran turismo op de pc? Of is het echt een ander type game? (Antwoord binnen)

[Reactie gewijzigd door redslow op 21 april 2021 18:21]

Echt een ander type game. Meer als Forza Horizon; maar je kan ook gewoon gezapig cruisen aan de snelheidslimiet.
Ik vergeet nooit hoe m’n vriendin een keer TDU1 ging proberen en bij de eerste keer dat ze afdraaide naar beneden schakelde op m’n stuurtje.
Ze dacht dat het de richtingaanwijzers waren.
Fun en toch realisme. Je kon je auto overigens wel upgraden, maar dan moest je hem wél op de baan kunnen houden!
Thanks, Forza weleens gespeeld. Is wel een vermakelijk spel. Zal deze in de gaten houden.
Nee is gewoon op alle platform beschikbaar zijn zelfs de switch
Ja dat is ook zo, vraag verkeerd gesteld. Ik ga even wat gameplay kijken van vorige game of het vergelijkbaar is met de gameplay van gran turismo
Niet echt grand turismo is echt meer voor simracen en tdu is meer vergelijkbaar met forza horizon denk ik
Oeh nice :) hopelijk wordt het een mix van TDU1 en Forza Horizon 4.
Het was heerlijk om af en toe een rondje om heel Oahu te knallen :)
Wat jij inderdaad zegt, ik heb erg veel hoop voor simcade driving mechanics met het sociale aspect van TDU1/2
Leuk, heb hele leuke herinnering aan vooral Test Drive 1 uit 1987, VELE uren gespeeld op de Amiga 2000 van me vader, en Test Drive II: The Duel heb ik ook gespeeld op de Amiga 2000, maar minder veel dan deel 1.

Misschien deze als hij goedkoper is ook kopen als hij leuk is tenminste, na dat ik de reviews gezien heb.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 21 april 2021 22:39]

TD3 was echt het beste deel uit de serie, jammer dat je die gemist hebt!
TD3 was echt het beste deel uit de serie, jammer dat je die gemist hebt!
Geen idee, is nooit uitgekomen op de Amiga, en ik gebuikte Amiga voor 99% tot +/- 2003, ja jammer dat ik die dan gemist heb, wat ik zie kwam Test Drive III: The Passion alleen uit voor MS-DOS in 1990.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 23 april 2021 01:35]

Vorige delen met veel plezier gespeeld totdat Atari failliet ging. Was dus verheugd toen deel 3 werd aangekondigd. Zijn maar weinig in dit genre (forza ook een goede).
Voor mij was Test Drive 3: The Passion (de voorloper van de Ultimate serie) de favoriet.
Waar je bij 1 & 2 nog aan een vast parkoers zat, kon je in 3 je eigen weg kiezen, maar ook van de weg af.
Geweldig was dat toen (1990) ;)
Hopelijk wordt dit een game waar je geen likes of followers hoeft te verzamelen.
ik race niet voor cloud. ik race voor pinkslips!

de forza horizon games zijn wel enorm leuk om te spelen, maar je kan niet echt iets verliezen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee