Logitech stopt met productie van Harmony-afstandsbedieningen

Logitech stopt met het produceren van zijn universele Harmony-afstandsbedieningen. Dat meldt het bedrijf op zijn supportwebsite. Logitech blijft de afstandsbedieningen naar eigen zeggen voorlopig nog ondersteunen.

"Wij verwachten geen impact voor onze klanten door deze aankondiging", schrijft Logitech in een aankondiging op zijn website, merkte TechHive op. "We zijn van plan om onze Harmony-community en nieuwe Harmony-klanten te ondersteunen, onder meer door toegang te bieden tot onze software en apps om uw afstandsbedieningen in te stellen en te beheren." Het bedrijf wil de Harmony-afstandsbedieningen blijven ondersteunen 'zolang klanten deze gebruiken'.

Logitech blijft het Harmony-platform naar eigen zeggen ook updaten. De fabrieksgarantie blijft daarnaast gelden, ook voor toekomstige klanten, zo meldt het bedrijf. Het bedrijf meldt dat de resterende voorraad Harmony-afstandsbedieningen verkocht blijft worden bij retailers, maar dat er geen nieuwe producten meer worden geproduceerd.

Logitech liet in het verleden meermaals doorschemeren dat het bedrijf mogelijk zou stoppen met zijn Harmony-producten. In 2019 vertelde Logitech-ceo Bracken Darrell in een interview met The Verge dat Harmony steeds minder relevant werd sinds streamingdiensten in populariteit groeiden, en dat steeds minder mensen in de toekomst behoefte zullen hebben aan een universele afstandsbediening. In 2013 meldde Logitech al dat het overwoog om zijn Harmony-divisie te verkopen, hoewel dat er nooit van is gekomen.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

10-04-2021 • 15:07

326 Linkedin

Submitter: Camiel

Reacties (326)

Wijzig sortering
Jammer. Ik heb ook een harmony hub en dit werkt exellent. Voor de gastenkamer heb ik zelf een universele remote gebouwd want een tweede hub was me hiervoor te duur. Met een raspberry, een wemos en een ir shield kan je een gelijkaardig product maken. Aansturing via smartphone.
Interressant. Bedoel je met wemos een wifi module of iets anders? En waarom is dat nodig? Of heeft de afstandbediening een wifi-verbinding met de hub?

[Reactie gewijzigd door pmeter op 12 april 2021 10:11]

Het geheel werkt via mqtt (tasmota + node red)
Komt erop neer dat de wemos (wifi module) een mqtt client is. Via een webinterface wordt een afstandsbediening getoond. De knoppen op de interface verzenden mqtt berichten. De wemos verstuurt dan de ir code afhankelijk van het mqtt bericht. Heeft me een dagje werk gekost om de nodige ir commando’s te vangen, te groeperen, activiteiten mee te maken en te integreren in een interface. Én het werkt ook met siri.
Helemaal gek vind ik dit ook niet aangezien de huidige TV afstandsbedieningen prima zijn en i.c.m. met CEC toch wel voldoen voor de meeste mensen denk ik.

Zelf heb ik wel nog een Harmony 950, maar mijn ervaring met deze AB is echt bedroevend slecht. Start willekeurig opnieuw op, ongeacht of de accu leeg vol of halfvol is. Ze hebben al eens een nieuwe accu opgestuurd en later een hele nieuwe AB. Beide lossen het probleem niet op.
Persoonlijk zou ik ook nooit meer een Harmony willen en het maar op de koop toenemen dat ik 4 of 5 losse afstandsbedieningen moet gebruiken.
Jouw en mijn ervaring wisselen als dag en nacht. Ik heb een Harmony Hub en CEC is juist dramatisch in mijn ervaringen. Daarnaast is het zeer beperkend, de Harmony Hub kan ik zowel de fysieke afstandsbediening gebruiken als mijn smartphone én kan ik gebruikmaken van iR, Bluetooth en Wi-Fi apparaten. Ik ken geen enkele tv afstandsbediening die met BT en/of Wi-Fi overweg kan.

De Harmony Hub werkt met een CR2032 knoopcelbatterij en de huidige gaat alweer een paar jaar mee, er zitten dan ook geen schermpjes of andere ingewikkelde techniek in. De Harmony iPhone (of Android) app kan ik gebruik voor tekstinvoer met BT apparaten.

Zo'n ingewikkelde setup heb ik ook niet, maar de afstandsbediening van mijn high-end Sony tv uit 2019 kan mijn Apple TV, Xbox Series X en Switch allemaal niet bedienen. Alleen mijn Onkyo receiver. De Harmony Hub kan dat allemaal wel en ik kan altijd kiezen tussen app of afstandsbediening én de 3 knoppen bovenin werken als "scene" waarbij de een de Apple TV, receiver en tv aanzet, de ander de XSX, etc. Dat kan mijn Sony afstandsbediening dus allemaal niet en de Onkyo (die zichzelf ook presenteert als universeel) ook evenmin.

Ik zie wel hoe lang ik het uithoud met de Harmony Hub, maar hoop toch van harte dat er een goed alternatief komt over een tijdje. Want zoals ik al zei: er is gewoon geen alternatief die alle combinaties (iR/BT/Wi-Fi, evt. meer?) aankan zoals een Harmony dat kan. Een merk als Xiaomi zie ik wellicht hier nog wel op inspringen, hopelijk.
Helemaal mee eens. Die TV ab's voldoen in de verste verte niet wanneer je 1) een TV hebt, 2) een receiver en 3) twee of meer media apparaten, zoals een (Ziggo/KPN) media box, Chromecast of een willekeurige andere media speler. Ik was enigszins verrast door de Zigo Mediabox Next ab die zowel TV als Receiver kan bedienen, maar ik heb daar niets aan wanneer ik alleen video (audio) via de Chromecast (Audio) of eigen mediaspeler wil bekijken (luisteren).
Er is gewoon geen goed alternatief. Helaas lijkt Logitech al even gestopt te zijn met productie want vrijwel geen enkele shop heeft nog voorraad.
Wat ook vooral jammer is dat Logitech dit onderdeel niet gewoon verkocht heeft aan een andere partij die er nog wel brood in ziet.

@MooDyBLueS Xiaomi gaat m helaas niet worden. Xiaomi is erg goed in hardware maar niet meer dan redelijk in software en matig in ondersteuning. Harmony is mede zo groot/populair geworden door hun ondersteuning en enorme database van apparaten. Je kon ze altijd mailen of bellen en kreeg vaak binnen 24 uur een behulpzaam antwoord. Zo'n goede (technische) service gaan we niet snel meer zien denk ik.

Update: een -> geen (met dank aan @Geekomatic :) )

[Reactie gewijzigd door chevsureti op 11 april 2021 13:34]

Helemaal eens.
Heb ook een setup met een aparte receiver om het geluid naar mooie full-size speakers te routeren.
Je zegt "Er is gewoon een goed alternatief. " maar bedoelt wellicht "geen" ipv "een".
Anders hoor ik het alternatief graag :-)
Is inderdaad waardeloos met sony, de Samsung Universal remote is tot een stuk meer in staat! Bedien er zelfs een DVD speler/recorder van 10 jaar oud mee. Ook sonos playbar bijvoorbeeld omdat de remote in tegenstelling tot Sony wel nog over infrarood beschikt.

[Reactie gewijzigd door unreal0 op 10 april 2021 21:02]

Bij ons is het met samsung dan weer huoeln met de pet op icm t-mobile Amino 610 decoder. Dat ding stoort waardoor ook sonos Beam faalt. Soms werkt alleen de bediening niet, soms helemaal geen geluid, soms kunnen we de amino wel bedienen, soms maar half of helemaal niet. HDMI CEC is niet aanwezig dus is het IR relay.

Had gehoopt dat het allemaal beter zou werken. Sws is IR nogal een dingetje waar we snel vanaf moeten met setopboxen. Kunnen ze lekker in gesloten kast. IR relay is ook een dingetje wat vaak stoort of net niet goed werkt en geeft zo’n enorme berg extra kabeltjes dat is niet leuk.
Probeer hem eens opnieuw in te stellen via Tizen OS, of had je dat al gedaan? Sources > universal remote. Je bediening in leren (via de 'externe partij' weg) werkt doorgaans niet of brak, maar de bediening instellen via Tizen os werkt bij mij goed op zowel chrome cast, een oude DVD speler en Sonos playbar!

PS: ik gebruikte eerst infrarood voor de playbar maar als het batterij niveau van de remote begint af te nemen wordt het infrarood signaal erg snel zwak.

[Reactie gewijzigd door unreal0 op 10 april 2021 23:04]

Jup. Is ook nog monteur van PlatteTV voor langs geweest. Die had dit al vaker gezien. Ook op het internet zie ik vrij veel discussies over samsung met sonos apparatuur die niet lekker werkt. Daar gaat toch iets niet helemaal lekker.
Met de Harmony Hub in de kast, heb ik alles in een gesloten kast. Werkt prima.
Het enige wat ik nog heb, is de IR blaster voor de tv.
Ik heb nog een harmony one ik koester hem maar want hij doet het nog perfect.
De harmony hub heeft toch gewoon netvoeding eraan zitten? Althans mijn hub wel gewoon.
Hij bedoelt de Smart Control remote die bij de hub geleverd wordt.

Voor mij is dit ook heel slecht nieuws moet ik zeggen.
TV, beamer, tv-box, receiver, mediacenter, console, chromecast... Begin maar weer met het allemaal apart te bedienen :(
Ja zelfde hier, maar vooral omdat het ook aangestuurd wordt vanuit smart home en dus met spraakbediening werkt via Google Home
hangt heel erg van de setup af die thuis hebt. met een sony afstandbediening kan ik via hdmi arc meerdere sony apparatuur bedienen.
Daar knelt het schoentje. zolang je alles van hetzelfde merk gebruikt heb je idd geen problemen.
Ik heb een compleet nieuwe home cinema gebouwd. nieuwe tv projector versterker blue ray speler....
En heb heel veel moeite moeten doen om alles te laten communiceren met elkaar. die cec signalen naar elkaar is een ramp als het niet van hetzelfde merk is.....
Is zelfs nu nog altijd niet 100 procent in orde maar is opnieuw leefbaar...
Eens, plus in mijn geval ook de belichting. Filmpje kijken, met één druk op de knop tv, mediaspeler/ziggo box, surround sound aan en op het juiste kanaal, plus licht dimt automatisch.
Ik hoop dat ik nog lang mijn Harmony kan blijven gebruiken.
Ik ben ook een (oud) gebruiker van de harmony hub. Uiteindelijk heeft de AB het begeven, geen idee waarom. De hub toen gebruikt via de mobiel.

Uiteindelijk de keuze voor nieuwe tv met soundbar gemaakt. Blu-ray speler dr bij en toen kwam het debacle: nieuwe hub of niet? Uiteindelijk niet nodig, want de tv ab werkt prima.

Voorheen had ik een tv en een onkyo receiver, maar die moest ik los van elkaar bedienen, vandaar de harmony. Nu gaat het prima met de standaard AB, dus voor de doorsnee gebruiker zie ik weinig meerwaarde meer.

Voor de geavanceerde gebruikers welke echt iets nodig hebben, is er altijd nog caavo
Helemaal mee eens, werkt perfect hier, zowel in de huiskamer als op de slaapkamer. Meerdere devices, en een fatsoenlijke dolby-set met receiver, verder Hue en de hele mikmak, tot een tijd terug zelfs nog de thermostaat. Dus ik dacht, snel een elite erbij kopen, mocht die ooit kapot gaan. PW momenteel goedkoopste nieuw is 418 euro :/ 8)7
pricewatch: Logitech Harmony Elite

[Reactie gewijzigd door Kecin op 10 april 2021 20:36]

Precies mijn gedachten en dan is het nog niet eens omwege het iR/BT/Wi-Fi verhaal, maar puur wegens de ondersteuning en de vele opties die je hebt om om je Afstandbediening in te stellen naar eigen smaak!

Ik kan er niet aan denken om door het leven te gaan zonder een Harmony Hub.
https://www.amazon.nl/Bro...dsbediening/dp/B0827GYW6C

Wel wat meer gedoe met instellen, wel meer mogelijkheden.
Mijn Xiaomi Mi TV heeft een bluetooth afstandbediening.
de huidige TV afstandsbedieningen i.c.m. met CEC toch wel voldoen voor de meeste mensen denk ik.
Jouw en mijn ervaring wisselen als dag en nacht. Ik heb een Harmony Hub en CEC is juist dramatisch in mijn ervaringen. Daarnaast is het zeer beperkend, de Harmony Hub kan ik zowel de fysieke afstandsbediening gebruiken als mijn smartphone én kan ik gebruikmaken van iR, Bluetooth en Wi-Fi apparaten. Ik ken geen enkele tv afstandsbediening die met BT en/of Wi-Fi overweg kan.
Zoals hij al zegt, voor de meeste mensen zal CEC prima voldoen.

Wat jij beschrijft is zal echt niet voor de meeste mensen van toepassing zijn, misschien wel voor de tech-savvy power users. Daarbij moet ik wel zeggen dat het helpt om zoveel mogelijk apparaten van hetzelfde merk te gebruiken. Ik heb thuis een Sony TV met een Sony DVD-audio set en losse speakers, een Sony Playstation PS4 Pro, dit werkt allemaal perfect op de standaard afstandsbediening van de televisie. Daarnaast nog een Raspberry-Pi achtige mediacenter met Kodi en die werkt ook perfect met de afstandsbediening van de televisie via CEC. Zelfs een knop als Guide wordt met Kodi opgevangen en dan krijg ik gewoon de EPG van Kodi te zien. Apparaten gaan gezamenlijk aan en uit.

In het verleden wel eens een Logitech Harmony geprobeerd (zonder CEC te gebruiken), maar 't was voor mij toch echt een vrij matige hobby ervaring. Uiteindelijk altijd meer knoppen en handelingen nodig om iets te kunnen doen. Gebruik van macros en dan zul je altijd zien dat hij net ergens een invoer mist zodat je het weer met de hand moet fixen. Altijd gedoe. En vooral met vrouw en kinderen moet het allemaal wat bestendiger worden.
Zelfde ervaring hier, ook geen ingewikkelde setup: LG Oled, Onkyo receiver, settop tv ontvanger en Nvidia Shield Pro 2019.
Mijn oude Harmony One kon de NVS niet bedienen, want BT.
De Elite doet het allemaal probleemloos hoewel de setup voor de NVS nogal wat voeten in aarde had.
Nu werkt het allemaal top, via de Elite of Android App..
Daarnaast top support, zelfs voor de oude One na zoveel jaren dus ik lees deze aankondiging toch wel enigszins met gemengde gevoelens, blij dat ik de Elite nog op tijd heb gekocht.
Alleen een harmony werkt echt goed bij ons, daarbij daar stuur ik ook de verlichting mee aan ... vlug maar eentje bestellen nog. Dit vind ik echt slecht nieuws.
Ik heb ook zo een knopje gemaakt om bijvoorbeeld amazon prime op te starten en ook voor disney. Echt dit ga ik enorm missen. Ik heb een receiver, telenet box, wd media speler (pokkeoud ding maar blijft werken) en dan een sony tv. Met de afstandsbediening werkt er bijna niks omdat alles via de receiver gaat. En echt voor de gemiddelde consument misschien niet, maar ik heb al jaren aan iedereeen harmony aangeraden en iedereen die er eentje heeft is daar heel tevreden van.
En de vraag is hoe lang gaan ze het nog blijven ondersteunen, want ik zie ze zeker binnen een paar jaar het online gedeelte de stekker uit trekken. De vraag is alleen snel nog eentje kopen of niet ...

[Reactie gewijzigd door cricque op 10 april 2021 21:39]

665 is helaas nergens meer te koop :'(
Logitech heeft de squeezebox servers en Alert camera servers en zelfs de WiLife camera servers ook nog altijd live en die producten zijn ook al jaren end of life.
Dus dat valt wel mee denk ik.

Harmonie heeft nog steeds de meest uitgebreide database met IR "talen" daar veel fabrikanten vaak dezelfde taal hergebruiken (daarom dat soms ook verkeerde apparaten op je remote reageren) kan je denk ik nog wel een tijdje mee.
Ik hoop dat ze blijven draaien, maar stiekem hoop ik er wel op dat ze eigenlijk gewoon een nieuwe product uitbrengen alla "home control", waarin dan de harmony zou opgenomen worden. Dit lijkt me wel plausibel. Maar dat kan je alleen maar hopen.
Ik kan me echt niet voorstellen dat al mijn apparatuur aangestuurd kan worden op een correct manier met alleen een TV ab en CEC.
Gaat dan om een OLED TV, Denon AVR, KPN iTV box, PS4 en NVIDIA Shield. Hoe kan dit allemaal samenwerken met alleen die 2 hulpmiddelen?
Niet, daarom heb ik ook een Harmony. Ik heb ongeveer dezelfde setup als jij, maar als ik kijk in mijn kennissenkring dan voldoet voor de meesten de standaard AB prima.
Hmja dat is dus ronduit k**. Wat moeten we dan als alternatief 🤔 Heb nu de elite en ben er zeer tevreden over, maar als die kapot gaat houdt het dus op. Net nu ik m'n ouders ook de elite had aangeraden haha.
Ja, geen idee. Er zijn nog wel wat andere fabrikanten, maar denk dat die het allemaal niet overleven. Veel mensen gebruiken denk ik 1 of 2 AB's of interesseert het niet dat ze moeten wisselen. En hoe meer je er over nadenkt, minimaal 150 euro voor een AB (die ook nog trager is dan de originele) is ook best wel wat. Zeker als je de 950 kijkt met zijn bugs.
Trager dan de originele? Merk ik hier niks van. Integendeel, sommige toestellen ondersteunen zowel IR als Bluetooth, en via Bluetooth werkt het veel sneller als de originele IR-afstandsbediening. Plus je hoeft niet naar het toestel te mikken met de Harmony (icm de hub) aangezien die via RF werkt.
De Harmony vervangt hier 6 afstandsbedieningen. Een ramp nu als die kapot gaat.
Een ramp nu als die kapot gaat.
Overdrijven is ook een vak. Je overleeft het vast wel.
Dan koop je nu t nog kan toch nog een Elite? Als straks je huidige kapot gaat, dan kun je weer een paar jaar vooruit.
Totdat de App niet meer werkt omdat je iphone/Android telefoon een update heeft gekregen.
Tenminste, als je zoals ik een Harmony Companion gebruikt, best AB dit ik ooit gehad heb.
Eens snel nog een companion besteld!
Ik na enig nadenken toch ook maar.
Zo te lezen blijft Logitech de Harmony's nog wel ondersteunen. Je kunt hem dus wellicht (laten) repareren bij ze. De support van Logitech is op zich dikke prima. Geen idee hoe dat is als het buiten garantie termijn is, qua kosten e.d, maar slechter kan het er niet op worden, lijkt me.
Gaat meer over de software, b.v. Ondersteuning nieuwe modellen.
Ik heb een iets andere combo, maar die werkt wel: OLED TV, Denon AVR, Apple TV, DVD Speler, Xiaomi Android TV.

Een heel enkele keer gebeurt er iets geks, bijvoorbeeld dat de Apple TV uitgaat en de TV ook uitzet terwijl ik op de TV zelf de Netflix app gebruik. Maar 99.9% van de tijd werkt het prima.
In principe moet dat gewoon werken. Ik kan mijn webos tv en shield tv prima bedienen met alleen de tv afstandsbediening. Basale functies zoals navigeren moeten met een fatsoenlijke CEC implementatie gewoon werken.

Het probleem zit meer in platform specifieke functies. Zo heb je op android tv een home knop maar er is geen knop op mijn lg afstandsbediening die daar aan gekoppeld is dus je moet steeds een paar keer op terug drukken.

Het is niet perfect maar ik denk dat CEC goed genoeg is voor de overgrote meerderheid. Als ik zelf iets niet kan doen gebruik ik meestal maar een app als alternatief.

Dat is ook niet ideaal maar dat is een afstandsbediening van een apparaat ook niet altijd. De 2017 shield tv afstandsbediening heeft bv geen pointer dus een browser besturen is er ook niet bij. Dan heb je alweer de app nodig.
Sinds mijn Onkyo versterker ook maar de TV aanzette als je alleen een audio bron (FM, digitaal in) selecteerde ben ik gestopt met CEC.

Weet niet of het beter is geworden.

CEC gaat het automatisch selecteren van bronnen niet oplossen, dus met een AV receiver blijf je opgescheept zitten met minimaal twee abbo’s ook met CEC of ARC.

Heb alleens gekeken naar alternatieven, maar Control4 is ook niets omdat je opgescheept zit met een dealer/installateur. Klinkt alsof het meer iets is voor villa’s.

Er was ook de Sevenhugs Smart Remote, maar daar gebeurd ook niets meer.
Chromecast en CEC geeft alleen maar problemen.
De Chromecast probeert altijd de ingang naar zichzelf te veranderen, ik heb speciaal een CEC killer moeten aanschaffen hiervoor.
Als je gaat casten verandert hij de ingang naar zichzelf ja, dat lijkt me ook logisch.
Ik heb toch niet gezegd dat het gebeurde als ik wou casten?
Voorbeeldje van het probleem dat ik ook had:
https://www.avforums.com/threads/hdmi-cec-problems.2335412/

Oplossing: CEC op alle devices uitzetten, maar dat gaat niet want voor ARC (als je bvb de audio van Netflix op je Tv via je receiver wil laten lopen) moet je CEC laten aanstaan.
Dus enige oplossing is om CEC fysiek van tussen de Chromecast te halen...
Het kan wel zonder CEC. Ik heb CEC uit staan, omdat het altijd mis ging. Maar ik wil wel de optie hebben om het geluid via de receiver te laten gaan. Ik heb gewoon vanaf de tv en optische kabel naar mijn receiver lopen en dat werkt perfect. De decoder zit rechtstreeks op de tv. Met de Harmony AB kan ik kiezen tussen tv zonder en tv met receiver. Werkt (bij mij) perfect.

Ik hoop dat mijn Harmony AB nog lang blijft werken!
Al moet ik zeggen dat dit zeer van de tv afhangt. Wat hij beschrijft zie ik ook bij mijn ouders hun Philips tv. Daar heb ik notabene de CEC uitgezet.
Op mijn eigen Panasonic werkt CEC anders uitstekend. Automatisch omschakelen als ik daadwerkelijk begin te streamen, play pause, etc. Werkt ook zoals je het zou verwachten.
Hier vergelijkbaar. CEC is leuk voor een aantal eenvoudige dingen maar de integratie is echt bedroevend als je een Harmony gewend bent. Ben zelf net overgestapt naar een nieuwe Philips OLED TV, en die blijkt nogal slecht bedienbaar met een Harmony. Moet ineens weer losse afstandsbedieningen gebruiken naast de Harmony. Niet alles is in te stellen als onderdeel van een activiteit met deze TV. Mijn vrouw, die de waarde van de Harmony nooit helemaal snapte, begint nu te klagen over hoe onhandig het is.
Daar is een nieuwe firmware voor gemaakt. Lees dit topic: Philips 2019/2020 Android TV update verwijdert source-select
Die firmware heb ik. Die zorgt dat de basis weer werkt. Maar het gaat niet verder dan TV + settop box aan + volume aanpassen. Ik wil Ambilight kunnen uitzetten/aanzetten en ik wil de audio kunnen wisselen van intern naar extern. Dat kan niet omdat het menu dat dat moet regelen anders reageert vanuit de Harmony dan vanuit de Philips afstandsbediening. De Learn modus helpt hier ook niet. Philips lijkt een extra signaal via Bluetooth te sturen dat de Harmony niet ook kan sturen.
Dat gaat dus niet. Ik zie dat bij mij ook. Een tv AB of een AVR AB kunnen dat via cec nooit aansturen. Ik gebruik de harmonie ook als AB voor de Xbox, gaat wat handiger dan de controller gebruiken. CEC geeft te veel problemen, HDMI kanalen die verkeerd worden opgepakt, ziggo kastje wat er niet lekker op reageerd, kanalen die spontaan omspringen. Daarnaast is het zo makkelijk dat als je op Xbox drukt dat alles automatisch goed gezet wordt. Home automation zorgt ervoor dat zo gauw ik op blu-ray klik niet alleen de apparatuur aan gaat, maar ook de lampen dimmen of bij te veel licht, de zonwering omlaag gaat.

Ik hoop dat iemand anders in dat gat springt.
Aan en uitzetten werkt redelijk als je geluk hebt. Wil je ook maar iets geavanceerdere functionaliteit gebruiken, dan heb je al snel individuele afstandsbedieningen of apps nodig.
Ik kan me echt niet voorstellen dat al mijn apparatuur aangestuurd kan worden op een correct manier met alleen een TV ab en CEC. Gaat dan om een OLED TV, Denon AVR, KPN iTV box, PS4 en NVIDIA Shield. Hoe kan dit allemaal samenwerken met alleen die 2 hulpmiddelen?
Ik denk dat de sleutel is om alles met HDMI direct op je TV aan te sluiten, dus niet via je versterker. Voor de audio kun je dan vaak naast de HDMI kabel die in de TV gaat ook een aparte S/PDIF kabel aansluiten die direct in je versterker gaat. Sommige televisies hebben hiervoor een S/PDIF uitgang die je kunt gebruiken. Ik gebruik hier zelf een aparte S/PDIF splitter voor omdat de televisie bepaalde codecs niet doorlaat.

Uiteindelijk moet je natuurlijk wel de juiste apparaten hebben. Soms tref je het (vooral met versterkers van pure audio merken) dat de CEC implementatie echt bagger is, ja dan houdt het helaas op.
En zeg maar dag tegen Dolby TrueHD en DTS-HD MA...
Dat kan toch prima via S/PDIF?
Nee, spdif heeft daar niet de benodigde bandbreedte voor. Bij Dolby DIGITAL 5.1 houdt het op.
Thanks :) Je hebt zo te zien helemaal gelijk. Toslink of S/PDIF zijn blijkbaar niet geschikt voor high bandwidth signalen. Daarvoor zul je inderdaad HDMI moeten gebruiken. Om de boel goed aan te kunnen sluiten (eventueel via HDMI ARC) en werkend te krijgen met CEC kan inderdaad een uitdaging zijn.
KPNM weigert helaas pertinent CEC te ondersteunen. Voor mij dus geen KPN in huis.
De rest vd devices zou niet zo'n probleem moeten zijn.
Bij mij werkt CEC prima met Samsung TV-Denon AVR-AppleTV.
Totaal niet, ik heb juist een Harmony gekocht via Tweakers omdat die van LG (de niet-magic) nutteloos is als je je TV alleen gebruikt voor Netflix, Plex, en Disney+ en er een HT-set op aangesloten hebt. De LG-TV herkent de HDMI ARC niet fatsoenlijk en blijft steeds terugspringen, waardoor het altijd een gevecht is om ze op de juiste manier aan te zetten. Nu met de Harmony druk ik op Watch TV en alles staat meteen goed, dan hoef ik alleen nog maar de juiste app te starten om te gaan kijken.

Alle 'slimme' features zoals CEC zijn slecht ondersteund en moet je voor veel apparaten helemaal uitschakelen omdat er anders rare dingen gebeuren. Het idee is fijn, maar het is gewoon weer de zoveelste standaard die door een fabrikant ingevoerd is en nooit echt verder ontwikkeld lijkt te zijn.
Ik heb al mijn afstandsbedieningen samengebundeld in 1 app en website via Home Assistant en een Broadlink IR/RF zender/ontvanger, waardoor ik alles nu vanaf mijn laptop of mijn gsm kan aansturen, lekker makkelijk.
https://community.home-as...eater-remote-setup/119857

[Reactie gewijzigd door mbbs1024 op 11 april 2021 15:30]

Gebruik hier de Harmony Hub voor Alexa voice control, dat gaat prima. Maar de Harmony Companion AB werkt via RF over de Hub die het weer omzet naar IR, daardoor is deze erg laggy. Zap dus ook veel liever met de orginele AB.

Hoop wel dat Logitech hun cloud nog een paar jaar in de lucht houdt. Dat heeft Linus ondertussen ook door met z’n garagedeuropener: Cloud home automation is |:( 8)7
Het zou Logitech sieren als ze het platform gewoon open maken. Dan kunnen alle hobyisten er verder zelf mee aan de haal. Ik had zelf de harmony vooral voor mijn smarthome. Voorgescripte events afvuren (ik ben thuis, ik ga weg) aanklikken via de afstandsbediening. Alleen eigenlijk doen we dat vooral via Google assistant nu en gebruikt niemand meer de harmony echt. Voor de tv gebruiken we inderdaad gewoon de normale tv afstandsbediening die toch net wat prettiger werkt.
Op zich zou een eigen 'harmony' server als Docker prima kunnen, maar wie gaat alle definities van alle hardware onderhouden? De Harmony software wordt zelden tot nooit geupdate, maar als ik morgen een gloednieuwe TV koop zitten de definities en alle knoppen erin (zal voor een groot deel copy-paste zijn, maar toch)
Op zich zou een eigen 'harmony' server als Docker prima kunnen, maar wie gaat alle definities van alle hardware onderhouden?
De community? Gezien hoe opensource projecten werken, zie ik er wel een GitHub projectje voor gestart worden.

Dat Harmony stopt is echt zonde. Een gewone enkele infrarood afstandsbediening met fysieke knoppen om alles naadloos te bedienen werkt zoveel fijner dan alles wat afhankelijk is van smartphones, Bluetooth of HDMI-CEC. De WAF is een stuk hoger daarmee. Voor die ene keer dat er iets qua tekst ingevoerd wordt, kan ik naast de Harmony een compact toetsenbord tevoorschijn halen (met een eigen USB ontvanger, dus geen tijd nodig voor pairing/verbinden via Bluetooth).

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 10 april 2021 16:34]

Veel belangrijker is dan de vraag wat zijn goede alternatieven ?
Hoe langer, hoe meer producten zijn toch te bedienen via je smartphone. En in tegenstelling tot het bakje verlies ik die nooit.
De enigste die nog lastig doet is mijn blu-rayplayer('k heb al gedacht om speciaal om die reden een xbox of playstation te kopen, maar aangezien ik die enkel zou gebruiken voor DVD's & blu-rays lijkt mij dat een beetje te decadent :P )
Er is geen alternatief. Met de Harmony heb ik verschillende sequences ingesteld die meerdere apparaten in bepaalde volgorde aansturen en pauze's tussen de IR signalen gebruikt. Dit is onmogelijk te doen met een losse afstandsbediening want dan moet ik er soms wel 4 op een rijtje leggen en mij helemaal de tandjes drukken en richten. Een app? Ik ken er geen die dit kan dus helaas een slecht bericht voor gebruikers want er is volgens mij geen werkend alternatief. Die "universele" afstandsbedieningen die als alternatief de hemel in worden geprezen werken niet en kunnen dit soort complexe dingen ook niet. Heb een paar van dit krengen in de vuilnisbak liggen, weggegooid geld.
1000% mee eens. De beste omschrijving van de Harmony afstandsbedieningen is nog wel "Het is de afstandsbediening waar je vrouw blij mee is" of "Waar de babysitter blij van wordt". Het ding doet wat het moet doen, als jij geluid wilt bedienen met de versterker dan zit dat onder de "volume" knoppen. Als je het via een ander apparaat wilt, dan is dat mogelijk.

Voor een "simpele" setup zal HDMI-CEC ofzo nog wel voldoen, maar wanneer je iets meer apparaten krijgt (in mijn geval: satellietontvanger, versterker, TV, etc) dan ga je toch echt de mist in. Andere universele afstandsbedieningen hebben niet het bedieningsgemak met scenes wat Harmony heeft.

Maar eerlijk gezegd kon je het zien aankomen. Paar maanden geleden de vorige vervangen en het viel me op hoe beperkt de range inmiddels geworden was. Dat gebeurde exact zo met dat andere prima product wat Logitech overgenomen had: Squeezebox. En het was natuurlijk al min of meer aangekondigd dat Logitech minder in dit deel van de markt wilde opereren.
"Het is de afstandsbediening waar je vrouw blij mee is"
Helemaal mee eens, vandaar dat we hier in huis in iedere kamer waar een TV hangt een Harmony Smart Control hebben en op dezelfde manier ingericht waardoor ondanks de verschillende merken alles in huis hetzelfde werkt. (bijkomend voordeel, de Smart Control HUB kan je ook koppelen aan HomeAssistant)
Ik ben al jaren tevreden gebruiker van de hub en gebruik deze ook samen met domoticz. Dus mee eens.

Wel ben ik benieuwd wat er gaat gebeuren met de software. Je hebt de android/iPhone app nodig om de hub in te stellen. Als ze de stekker uit hun server trekken, kan ik mijn hub dan nog wel instellen? Ik vind het heel jammer, want het kent zijn gelijke niet. Ik stuur er 7 verschillende apparaten mee aan, en zelfs mijn schoonmoeder snapt het.
onder meer door toegang te bieden tot onze software en apps om uw afstandsbedieningen in te stellen en te beheren." Het bedrijf wil de Harmony-afstandsbedieningen blijven ondersteunen 'zolang klanten deze gebruiken'.
Ze zeggen dat ze het blijven ondersteunen..
Ze ‘zeggen’ dat inderdaad. Ik heb hier nog een Squeezebox van hen die al lang niet meer ondersteund wordt. Als ze met iets stoppen, duurt die ondersteuning niet lang meer denk ik...
Voor de Squeezebox is er een bijzonder actieve community. Kijk maar eens hier: https://forums.slimdevices.com/. Ze leveren op marktplaats ook nog steeds aardig wat op ;)
Maar als ze niet meer produceren dan gaat dat echt niet tot in de oneindigheid. En ik hoop dat mijn hub nogmaals 10 jaar meegaat.
Of dat Logitech de software open source maakt of beschikbaar maakt om lokaal te draaien
Kun je die dingen nog kopen? Op zich handig om zaken te automatiseren.

Op zich zou het ook mogelijk moeten zijn zonder, door het gebruik van HDMI-CEC. Alleen denk maar niet dat de setupbox van T-Mobile hier aan doet. Wel kun je de AB programmeren, maar zo beperkt dat ik niet eens het inputkanaal kan wijzigen (mijn Sony wilt soms ook een OK ingedrukte hebben).

Ook heeft mijn TV Android TV, maar enkel heel beperkt. Waardoor hij niet eens uit wil, volume wilt wijzigen, of de zender.

Op zich vind ik het niet heel erg dat ik een losse AB heb voor mijn TV en mijn Receiver, want met de AB van de TV kan mijn vriendin ook prima het volume aanpassen. Het is enkel de setupbox die roet in het eten geeft.
Ik heb ook de settopbox van t-mobile. De afstandbediening is ongebruikt. Ik kon de harmony hub makkelijk aanpassen toen ik van xs4all af stapte.

Ik vind hem ideaal in gebruik.
Zit er op jou Harmony een trilstand??!
In de toekomst of als alternatief kun je bijvoorbeeld Home Assistant i.c.m. een Broadlink RM Mini3 gebruiken. Je kunt dan IR commando's na hartelust programmeren met als voordeel dat je je verlichting en eventueel Sonos ook nog eens kunt sturen.
Er is geen alternatief.
Die is er ZEKER wel, heb hier 3 x PRONTO 9600 kan alles bedienen rf & ir en kan alles "lezen" en je kan je eigen gemaakte bitmaps programmeren en verwerken in de software die nog op w10 werkt
Betere afstandsbedieningen zijn er niet gemaakt (zeker als je dat met harmonie vergelijkt)
Op mp kan je ze vaak nog kopen voor 100 tot 150.
Op http://files.remotecentral.com/prontopro/2-1/index.html kan je files van andere bewerken en bitmaps gebruiken.
https://www.youtube.com/watch?v=PyfRxXNMIlo
Ik wil niet weer zon scherm.

Heb nu een mooie kleine zwarte harmony hub die ik met telefoon en ab bestuur. Ideaal.
Met een Lada kom je ook thuis..
Wat je met een Pronto kan, is dat je ALLES kan doen met de goede software die er bij zit.
Om een paar dingen te zeggen:
Startscherm maken met een foto van je setup, druk op een component en krijg de bedieningen van dat component
Op je start scherm gebruikers knoppen (met foto's van je hoofden van gebruikers), die gebruikers (kinderen, vrouw) kunnen alleen maar ir,rf commando's geven die JIJ voor hun geschikt lijkt.
Nooit meer in vreemde menu's komen, geen (onbedoelde) settings meer veranderen die jij niet wilt.
Een nieuw apparaat kopen, alleen die ir codes veranderen in de software en de aanpassingen gaan door in je ab menu.
Ga zo maar door, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Een Logipech ab is kinderspel vergeleken met deze ab.
Tsja, een kever kan je ook mooi verfen.

Dus het ding heeft een user interface...
Geef mij de logitech maar.
Ik kende deze Philips Pronto niet, dank daarvoor, maar even serieus, dit vind jij een alternatief? Een ab uit het jaar kruik (nou OK, 2008 dan), die al tijden niet meer leverbaar is?
Op MP staan er geregeld deze ab voor €100 tot €150 in zeer goede staat.
En ondanks jaar kruik een top ding voor een (nu) goede prijs, toen €1200!
Er is wel een alternatief
https://community.home-as...ter-remote-setup/119857/1

[Reactie gewijzigd door mbbs1024 op 11 april 2021 15:24]

Fix je link even aub. :)
Thx, ik had niet gemerkt dat de link door het forum verkort was.
Eens. Er is gewoon geen alternatief voor Logitech Harmony. Daarom begrijp ik deze stap helemaal niet. Ze zijn marktleider en hebben verreweg het beste product met de beste ondersteuning. Ik ken geen enkel ander merk dat met activities werkt.

Misschien bedienen ze wel een relatief kleine markt. Er zijn niet zoveel mensen die een aparte tv, geluidsinstallatie en afspeelapparaten hebben. De meeste mensen gebruiken hun tv voor beeld en geluid en eventueel een decoder van de kabelmaatschappij. Streamen doen ze met een app op de tv, dus dan heb je eigenlijk alleen de tv-ab nodig.

Maar voor mensen met een wat uitgebreidere installatie met apparatuur van verschillende merken is dit een ongelooflijke uitkomst. Wat ben ik blij met mijn Harmony 650. Ik heb gemerkt dat de Harmony producten nu al slecht leverbaar zijn. Nog snel een nieuwe besteld, maar zoals al eerder opgemerkt, dit gaat niet nog 20 jaar ondersteund worden en zonder ondersteuning van de server is de Harmony waardeloos. De software kan misschien open-source worden, maar de database met ir-commando's? Die kun je natuurlijk wel publiceren, maar die wordt dan niet meer bijgewerkt. Zonder ondersteuning van de fabrikant gaat het product vroeg of laat uitsterven. En dat vind ik heel erg jammer.
Ik was vroeger fan van Philips, toen ze nog consumentenelectronica van goede kwaliteit maakten. 900 serie hifi, dat werk. Maar tegenwoordig zijn ze ofwel gestopt of ze hebben het aan de Chinezen verkocht.

Ik heb geen ervaring met de Pronto, maar volgens mij ondersteunen die ook geen activiteiten? Ik heb nog nooit pech gehad met Logitech, mijn Harmony 650 raakte na een aantal jaar intensief gebruik versleten. Toen heb ik een nieuwe gekocht en met de software was alles binnen een minuut overgezet. Geniaal wat mij betreft, om het programmeren via internet te doen. Hopelijk wordt dat nu niet de zwakke plek, in de zin van dat afstandbedieningen straks niet meer geprogrammeerd kunnen worden omdat de site het niet meer doet.
Ik heb geen ervaring met de Pronto, maar volgens mij ondersteunen die ook geen activiteiten?
Je bedoeld macro's?
Zeer zeker wel.
Dat bedoel ik nu, je hebt geen idee wat Harmony doet. Een activiteit is niet te vergelijken met een macro. Als ik de activiteit 'TV kijken' start, dan doet de Harmony het volgende: zet alle apparaten aan die nodig zijn bij de activiteit TV Kijken (in mijn geval, de TV en de receiver) en hij zet de apparaten op het juiste kanaal (de TV op TV, de receiver op het audiokanaal waar het geluid van de tv binnenkomt). Vervolgens zijn de toetsen van de afstandbediening gemapt op de TV, behalve die van het geluid. Je kunt dus gewoon de TV en receiver bedienen zoals je verwacht.

Als je een andere aciviteit start, bij mij bijvoorbeeld 'film kijken', dan zet hij alle apparaten goed (afhankelijk van de vorige activiteit kan hij dus apparaten aan en uit zetten indien nodig, probeer dat maar eens met een macro) en bedient vervolgens de Vero (afspeelapparaat). Het is werkelijk nergens mee te vergelijken. Met een macro kun je het vast voor elkaar krijgen dat alle apparaten op de juiste manier worden ingesteld, maar dat is iets anders dan een activiteit. De macro houdt geen rekening met de vorige staat van de apparaten, waardoor het kan voorkomen dat de TV juist wordt uitgezet i.p.v. aan. Bij Harmony wordt dat allemaal voor je geregeld.
Dan moet je ook apparaten hebben die de status weten, en dat zijn er maar heel weinig..
Voor de rest zal hij lang niet zo mooi te programmeren zijn als die Pronto.
Ik denk dat naar de afstandsbediening grijpen en blindelings op een knop drukken toch sneller gaat dan eerst een smartphone ontgrendelen, app openen en kijken waar je moet klikken. Ik heb dan geen harmony, maar ik kan me voorstellen dat mensen de combinatie van fysieke knoppen en alle apparaten bedienen erg aanspreekt.
Klopt, voor het volume aan te passen vind ik een afstandsbediening nog handig. Als ik echter een youtube video, netflix serie of iets dergelijks wil opzetten doe ik dat veel liever via smartphone. Zelfs bij een appletv is de remote snel ontoereikend als ik tekst wil ingeven, dicteren werkt goed, maar enkel in het Engels. Het is maar net hoe je je tv gebruikt. Om van kanaal 1 naar kanaal 3 te zappen is een remote beter, maar dat soort tv is toch vrij snel aan het verdwijnen.
Sonos kan op Android ook volumeknoppen overnemen. Je hoeft dan niet eens te unlocken en kan blindelings het volume van een speakerset of je home cinema aanpassen.
0Anoniem: 304028
@cedrix511 april 2021 01:33
Meeste apps ondersteunen toch wel de hardware volume knop van je telefoon?
Ja klopt, voor apple tv en chromecast gaat dat prima. Ik gebruik nog een harmony remote om het volume van mijn versterker te regelen met een yahoo musiccast, daar werkt het gek genoeg niet via telefoon. Noch android noch ios kunnen volume van spotify connect wijzigen. Dat ligt dan waarschijnlijk ook aan het stream doosje want met iets luxer zal het wel werken denk ik.
0Anoniem: 304028
@cedrix511 april 2021 11:20
Inmiddels ook niet in de spotify app?
Dacht dat dit gedeeltelijk geüpgraded was (je kan nu, of ik haal apps door elkaar, ook je computer besturen via je telefoon)
Helemaal mee eens, die apps zijn leuk en zo maar irritant met ontgrendelen app starten en dan pas kunnen bedienen. Ik koop vaak apparaten van hetzelfde merk en je merkt dat die vaak een betere afstemming op elkaar hebben. De afstandsbediening van de TV kan ook op andere apparaten gebruikt worden.
Het is vooral handig dat de afstandsbediening regeld welk apparaat aan moet en welke uit en op welke in/uitgangen hij moet staan voor datgene wat je wilt doen.

Ik ben erg blij met m'n harmony afstandsbediening en zelfs de kinderen weten er prima mee om te gaan, switchen tussen TV kijken, Spotify luisteren (Chromecast) en op de switch spelen gaat prima, als ik ze moet uitleggen dat ze afstandsbediening 1 moeten gebruiken voor het geluid en afstandsbediening 2 voor het kanaal en afstandsbediening 3 voor de juiste uitgang werkt dat toch een stuk minder makkelijk.
Om niet te vergeten dat het ook nog eens regelmatig voorkomt dat de app zegt dat het apparaat niet online is, terwijl zowel telefoon als apparaat een prima wifi-verbinding hebben... Nee, een app is echt niet handig om je volume te wijzigen als je je kapot schrikt omdat iemand het ding veel te hard heeft laten staan of er ineens een schreeuwerige reclame voorbij komt.
En hoe zet jij dan je TV, receiver en tv kastje aan en op de juiste kanalen? En als je bijv. de switch wilt gebruiken de TV en receiver op juiste ingang? Nu is het een kwestie van een activiteit kiezen op de afstandsbediening en die zet alles in de juiste volgorde, met de juiste vertraging op de juiste kanalen. Veel handiger dan de receiver app gebruiken om het volume zachter te zetten en dan de app van het tv kastje om van zender te veranderen etc.
Hier is hdmi-cec ooit voor bedacht. Bij mijn tv werkt het overigens ook al is het niet perfect en mist het verfijning. Het enige probleem met hdmi-cec is dat de meeste apparaten er van uit gaan dat hun de master zijn (ik kijk naar jou horizon box next!) en alle sturing vanuit hun afstandsbediening moet gaan. Hierdoor krijg je conflicten.

Maar in grote lijnen werkt het aardig, zeker als je meerdere apparaten hebt van hetzelfde merk
Hoe weet hmdi sec. Dat ik mijn mediaspeler, tv box, switch, wii uz dvd speler of ingebouwde mediaspeler van mij tv wil gebruiken of internet radio via de receiver? Dat zijn of specifieke functies van de tv, tvbox, mediaspeler of receiver waar hdmi sec niet in voldoet.

Dat is leuk met een tv met 1 tv box, maar met meer apparaten ellende.
Kun je mij dan zeggen hoe ik via HDMI-CEC een Cambridge Audio CXN en een Exposure 1010S versterker kan bedienen (hint: beiden hebben geen HDMI poort)?
Als ik muziek wil luisteren, is sowieso het laatste wat ik wil dat de TV moet opstaan.
Het gaat echt een gemis zijn als mijn huidige afstandsbediening + hub het opgeven en ik die met niets nieuws kan vervangen. Ik heb geen zin meer in verschillende afstandsbedieningen waar ik eerst nog moet nadenken de welke ik moet gebruiken.
Er zijn altijd randzaken. Ben je bovendien al vergeten hoe we dat vroeger deden? Dan had je gewoon 4 a 5 afstandsbedieningen en moest je gewoon weten hoe deze werkte ;)
Ja, zo ken ik er nog wel eentje. Vroeger hadden we ook geen CV, en zaten we nog met z’n allen vuurtjes te stoken. We hadden ook geen PC’s, geen auto’s, etcetera. En we redden ons toen ook prima.
Steeds dit alles wegzetten als ‘randzaken’ want “we kunnen ook wel zonder” slaat echt nergens op. Wat doe je dan op Tweakers?
Zoals al eerder is verteld: er is geen alternatief!
Philips heeft het ooit geprobeerd, en ook anderen, maar geen kwam in de buurt van de Harmony's. Helaas...

En HDMI-CEC werkt echt niet goed met meer dan 2 apparaten!
Met Home Assistant kan je dat perfect instellen, en bovendien ook nog de rest van je huis automatiseren.
Het is bovendien open source met een grote ontwikkelaars omgeving.
Wel eens van een Pronto 9600 gehoord? ;)
Als je mijn bericht had gelezen, dan had je het geweten: "Philips heeft het ooit geprobeerd".
Deze is wel veel gebruiksvriendelijker dan welke LogiPECH dan ook }>
Voor de bekende apparaten: zeker, vooral het instellen. Maar veel apparaten waren niet bekend. En kijk eens op de site:
Dit product is helaas niet meer beschikbaar
Met andere woorden: jouw opmerking is zinloos, Philips is geen alternatief.
Op MP staan er geregeld deze ab voor €100 tot €150 in zeer goede staat.
Zonder support voor nieuwe apparatuur...

Het is ruim 5 jaar langer in verval dan de Harmony, waar het verval nu gaat beginnen.

[Reactie gewijzigd door ikweethetbeter op 11 april 2021 15:01]

Wat moet er dan gesupport worden?
Al mijn apparaten werken prima met deze ab, alles kan ingelezen worden, ook mijn LGC9, Oppo 203, Yamaha reciever, Rotel pre-amp, lichten, ed, Dé ideale ab die er is.
Jarenlang zeer trouw Harmony gebruiker geweest. Maar steeds beter wordende cec, smart tv en streaming apps betekenen dat mijn Harmony hub nu stof ligt te vergaren.

Andere activiteiten zoals smart lights en muziek aanzetten is hierbij Google home en Spotify connect geworden (av receiver gaat automatisch aan)
Hier het zelfde. Ik heb alleen een thuis bios gemaakt in de kelder en daar wilde ik weer m'n harmony voor gebruiken. Helaas dood. Wilde ene nieuwe kopen, maar denk dat ik maar losse abs hou...
Jouw smartphone heeft IR zoals op dit moment nog veel bruingoedapparaten?
Veel Xiaomi/Redmi smartphones van de laatste jaren hebben inderdaad een IR blaster. Met handige software in MIUI die allerlei apparaten kent. Van AC tot TV, etc.
Kan best handig zijn, al gebruik ik het zelf amper.
Je kan natuurlijk een app bouwen die een draadloos/wifi kanaal naar ontvanger stuurt. En die stuurt een IR signaal door een draadje naar de ir ontvanger van je tv. Voor TV niet de mooiste oplossing misschien zelfs nog op een afstand gericht op de tv. En de rest stop je toch weg in kastje.
Mijn HTC One had die toentertijd wel, heb daar toen een app voor geïnstalleerd maar heel weinig gebruikt omdat het gewoon niet fijn werkt. Ik vind de Harmony Ultimate One wel echt een super combinatie van fysiek en touchscreen, kan 9/10 keer alles zonder het schermpje te gebruiken, maar heb wel de optie voor numerieke toetsen zonder dat je afstandsbediening weer meteen 2x zo lang is
Ik heb hier speciaal mijn chromecast vervangen door de nieuwe met google tv omdat die een afstandbediening heeft.
Ik heb een PS4 als bluray speler gebruikt onder de tv maar dat ding wilde altijd updaten en de afstandsbediening was niet zo handig. Daarna een Xbox one s ook het update verhaal maar die speelt een aantal blu-rays uit de James Bond collectie niet en nu staat er een LG blu-rayspeler. Nog geen klachten.
Inmiddels gebruik ik de Harmony niet meer die was om de haverklap leeg en had wat andere issues.
Gewoon weer een afstandsbediening voor de versterker en een voor de tv.
Ik zie niemand meer een dvd of blue Ray gebruiken in mijn omgeving.

Zelf heb ik mijn dvd en Blu-rays al jaren niet meer uit de doosjes gehaalt.
Ook heb ik heb mijn dvd spelers sinds de aankoop van een ps3 niet meer aangesloten gehad.

Dus ik vraag me af wel af waarom je nu nog een nieuwe speler wilt aanschaffen. Gebruik je echt nog dvd en Blu-rays ?
Een versterker bedienen met een app is gewoon ruk net als je tv of elk ander apparaat.
Ik zie niemand meer een dvd of blue Ray gebruiken in mijn omgeving.

Zelf heb ik mijn dvd en Blu-rays al jaren niet meer uit de doosjes gehaalt.
Ook heb ik heb mijn dvd spelers sinds de aankoop van een ps3 niet meer aangesloten gehad.

Dus ik vraag me af wel af waarom je nu nog een nieuwe speler wilt aanschaffen. Gebruik je echt nog dvd en Blu-rays ?
Als je voor de hoogste kwaliteit, collector's editions etc. wilt gaan koop je een BR of UHD player.

[Reactie gewijzigd door harrytasker op 10 april 2021 16:50]

Bedien jij de telefoon dan ook met een controller? Beetje fatsoenlijke telefoon heeft toch vrij accurate feedback in het scherm.
Absoluut - er zijn afgelopen week weer een aantal series van Netflix geflikkerd, dus voor mij blijven de schijfjes de boventoon voeren, voor muziek geldt om dezelfde reden hetzelfde.

Ik heb ook al de nodige harmony's versleten / doorgegeven (525, 785, One, Touch smart control) de One ligt als reserve de smart control werkt net even wat fijner dan de Touch of tablet met inprogranneren, en als de accu van de ene leeg is, pak je net zo makkelijk een andere.

Met name na een vakantie wil de accu nog wel eens leeg zijn, dan is het handig dat je ergens op terug kunt vallen.
Bakje? Belg? ;-)
Gezien zijn profiel "Gent" zegt, neem ik aan van wel 😉
Haha dat had ik nog niet gezien. Het viel me op, kennis van me is ook Belg en had het destijds eens over het bakske van de tv, het duurde even voordat ik het doorhad.
Ja je weet wel in Belgie krijg je bij ieder elektronisch toestel een bakje friet en die bewaar en koester je dan religieus.
Hangt er van af waar in België :) oost / west Vlaanderen: bakske Antwerpen / Brussel: kaske ...

Mooi toch, Vlaams ?
Alles is te bedienen via mijn smartphone. Ik moet naar de app van Philips voor mijn TV, en naar de app van Denon voor het geluid, en naar de app van Apple voor de Apple TV. Met een Harmony kan dat allemaal in 1x met 1 activiteit. Tenminste, dat kon totdat ik een Philips TV kocht waarmee de Harmony afstandbediening niet goed mee overweg kan (dat ligt aan Philips overigens).

Edit: qua geluid bedoel ik switchen van muziek naar film zodat het geluid is geoptimaliseerd voor wat ik kijk of luister.

[Reactie gewijzigd door jmvdkolk op 10 april 2021 17:24]

Dat probleem is opgelost met de firmware update. Die heb ik. De basis werkt weer, maar niet meer dan de basis.
Niet de smartphone, maar smarthome.

Bedienen door spraak is duidelijk de toekomst. Ik vraag me wel sterk af of we daar al zijn, dus Logitech is wat vroeg met stoppen met Harmony.
0Anoniem: 304028
@Keypunchie11 april 2021 01:26
Werkt momenteel idd nog belabberd (stem herkenning / reageren op geluid van tv zelf / continue geluid naar Google zenden) , nog even naast het volume probleem.
Ik vind dat zó vreselijk, die spraakbediening! Hoe is dat een voordeel / vooruitgang ten opzichte van het indrukken van een knop om dingen gedaan te krijgen? Ik moet er werkelijk niet aan denken om commando’s door m’n huis te roepen. Nu woon ik nog alleen, maar stel dat je een gezin hebt waarin ieder gezinslid iets wil bedienen. Ik denk niet dat dat de rust en stilte in huis gaat bevorderen. Daar komt nog bij dat de ‘altijd-aan-microfoons’ (laat ik het maar even zo noemen) een privacy-issue van de bovenste plank zijn (of potentieel kunnen worden). Da’s nog een reden waarom die meuk er bij mij niet in komt.

Ik kan me nog herinneren dat Griet Titulaer vroeger ook dergelijke gadgets demonstreerde (toen nog met klappen in de handen o.id.), en dat ik tóen al dacht: dat lijkt me echt helemaal niet handig.
Ik vind dat zó vreselijk, die spraakbediening! Hoe is dat een voordeel / vooruitgang ten opzichte van het indrukken van een knop om dingen gedaan te krijgen?
Als je met een baby in je handen loopt, is het een geweldige vooruitgang.

Daarnaast hoef je niet te schreeuwen, ofzo. Je kunt dingen gewoon op gesprekstoon bedienen. Die microfoons zijn best gevoelig.

Privacy is een issue, en blijft een issue, maar dat gaan we niet oplossen door te doen alsof de technologie er niet is. Net zoals dat we de risico's van paardloze wagens hebben ingedamd met snelheidslimieten en verkeersregels, maak ik mij hard voor meer wetgeving a la GDPR om privacy en cybersecurityrisico's in te dammen.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 11 april 2021 15:45]

In mijn geval heb ik de harmony weggegeven nadat ik een nieuwe televisie kocht. Alle "modernere" apparaten (ps4 slim en WiiU ook) kan ik nu gewoon aansturen via de televisie met de televisie afstandsbediening.
Van zodra je een AVR hebt + shield + TV is het toch gewoon nodig om een harmony te hebben hoor. Die CEC werkt ook maar zo-zo en mijn drie bakjes liggen nu gewoon in de kast en de harmony (die ergonomisch +++ is) ligt gewoon op de tafel. Heerlijk ding. Misschien koop ik wel een reserve 2de..
CEC is inderdaad een grote chaos. Werkt het, heb je geluk...
Ja, geloof het of niet, maar ik heb een tv, een avr, een mediabox en een shield en ben de afgelopen 2 dagen bezig geweest met de helpdesk van Logitech bezig geweest om de Elite en de Hub weer aan de gang te krijgen nadat hij het enkele maanden perfect deed. Gelukkig werkt nu alles weer top maar kan deze afstandsbediening echt niet meer missen. Had 4 afstandsbedieningen op de tafel liggen en nu 1. Ik vind het een topapparaat. Vond het wel frappant dat juist nu, nadat ik dus 2 dagen met de helpdesk ben bezig geweest, dit nu in het nieuws komt.
Dat is ook exact waarom Logitech ermee stopt: de support is te duur voor ze. En helaas zijn de apparaten zo ingewikkeld dat support vaak nodig is. Zelfde gebeurde met de Squeezebox. Wel jammer dat ze dit soort beginnen eerst opkopen, groter maken en dan alsnog laten vallen.
Kan ik verstaan, maar mijn onkyo versterker en cec werken niet zo fantastich. Wij hebben speciaal de goedkopere companion voor de fysieke knoppen. En ook om de hue lampen bier beneden aan te sturen. Dat is een absolute meerwaarde
Wellicht een broadcom ir .... ding (volledige naam is mij ontschoten.

Samen met home assistant of google home apparaten
Bijvoorbeeld een RM4Pro, makkelijk via Home Assistant in te leren, kan bijna alles met RF en IR aansturen. Alleen vergt het nog wel wat werk in Home Assistant om het ook als multifunctionele afstandsbediening te kunnen gebruiken.
Werkt prima hier.
https://community.home-as...er-remote-setup/119857/68
Zeer terechte vraag. Ik heb die helaas nog niet gevonden. Zelfs niet die er een beetje bij in de buurt komen. Zal een gemis worden. Een smartphone is voor mij geen vervanging voor en losse afstandsbediening. Al lijkt Logitech dat wel als reden te willen aangeven.
Zelf sinds een jaar mijn Harmony de deur uit gedaan na ik gok 10 jaar gebruik (ooit met 525 begonnen, harmony one en later one touch).

Bestuur alles via HDMI CEC en dat werkt prima. Enige die niet meewerkt is de KPN ontvanger. Maar die kan zelf via CEC weer het geluid bedienen dus dat valt wel mee.

Maar activities ga je niet kunnen vervangen helaas.

[Reactie gewijzigd door Erik070 op 10 april 2021 16:07]

Ondersteund in ieder geval mijn apparaten.

Dank voor de link, hou hem in de gaten!

Alleen de prijs is niet zo fijn... damn zeg!

[Reactie gewijzigd door TheDeeGee op 10 april 2021 16:47]

Ik heb hem al gezien voor 239,- Nog duur maar toch
De duurdere Harmony zijn niet echt goedkoper.
Maar is die 239 wel de huidige? Alleen vol touch vind ik toch wel vervelend.
De 885 vind ik wel fijner dan de huidige harmony Touch, maar goed.
Die had ik ook gezien, maar geen idee of dat dezelfde is.

Punt blijft, Logitech laat een gat over in de markt door te stoppen met Harmony.
Tuurlijk zal de afzet niet zo heel groot zijn, maar toch. Wilde net voor de slaapkamer op vraag van mijn vrouw daar een vervanger voor zoeken. En natuurlijk als de touch tzt stuk gaat.
Telefoon is geen vervanging voor ons.

Twijfel ook of volledig touch hem wel gaat zijn met de geopperde tegenhanger. Merk nu al frustratie met touch wanneer iets gekozen moet worden op het scherm. :p

En wat al geopperd is, de ondersteuning schijnt al weinig te zijn. Ach ja, worst case moet ik de oude afstandsbedieningen op gaan zoeken als er nooit iets nieuws voor komt.

[Reactie gewijzigd door Arunia op 10 april 2021 20:15]

De elite is ook al over de 400 nu. Dan valt die wel mee eigenlijk.

Blijft een bak geld, maar we zijn zo ondertussen erg gewend aan de Harmony.
Is ook net als de NEEO Remote recentelijk overgenomen en sindsdien lijkt er weinig meer te gebeuren, een goede indicatie is hoe gebruikers reageren op het forum zonder antwoord van Sevenhugs.
iig JP1 afstandsbedieningen zijn ook wel populair in sommige kringen, bijv van One For All.
Alleen zijn die niet zo makkelijk programmeerbaar (edit) als Harmony.
Bij sommigen kan dat wel via gewoon USB, of door een andere afstandsbediening te klonen.
Maar bij Harmony kon je geloof ik gewoon n profiel voor de Ziggo Next doos installen bijvoorbeeld, bij een JP1 is er niet zoiets en moet je zelf aan de haal met die codes (klonen werkt niet want die Next werkt via radio).
@jongetje, idd, de doos kan wel IR ontvangen dus dat is t probleem niet. Maar de meegeleverde afstandsbediening zendt grotendeels via radio ipv IR. Dan is t mss makkelijker om de codes van iemand anders van internet te proberen.
@epias, ik bedoelde het relatief; niet zo makkelijk, als Harmony.

[Reactie gewijzigd door N8w8 op 11 april 2021 11:52]

De next werkt ook via IR. Moet je met clonen wel een afstandbediening van een soortgelijke ziggo decoder hebben, dat kan lastig zijn.

[Reactie gewijzigd door jongetje op 10 april 2021 18:03]

JP1 moeilijk? Misschien moet je in het begin even het één en ander uitzoeken, maar daarna werkt het fenomenaal. Ik zou niet meer terug willen naar een Harmony afstandsbediening.

[Reactie gewijzigd door epias op 11 april 2021 00:54]

Ik verwacht dat https://www.yio-remote.com/ een alternatief gaat zijn. anders dan dat niets.
Daar ben ik ook wel benieuwd naar.
Destijds was er een kickstarter voor de Neeo remote, is volgens mij nu al een paar jaar verkrijgbaar. Maar geen idee of het ook ooit wat is geworden. Zag er destijds veelbelovend uit.
Neeo is overgekocht door Control4. Het is een heel mooie AB, maar reken wel op een investering van 1.560€ + de werktijd voor de programmatie, die je bij Control4 niet zelf kan doen.
Ik heb de Neeo geprobeerd. Het ding ziet er prachtig uit, voelt goed, UI is okay.. Maar de software is gewoon 10x ruk. Development team is te klein. Ze moeten de software opensource maken, maar dat zit er voorlopig niet in.

De Neeo is ook vrij duur, en het is nu gewoon de prijs niet waard.
Neeo bestaat al twee jaar niet meer. Ze hebben de tent verkocht aan Control 4, leuke financiële opbrengst voor de oprichter, en vervolgens de Kickstarter community laten stikken. Was een geweldig product maar nu zit ik met 600 dollar aan paper weights...
Dat is onzin. De NEEO werkt gewoon nog steeds goed. De ir database is up to date. Support is er ook nog. Een paperweight is dan enkel je eigen keuze geweest. Ik gebruik NEEO nog dagelijks voor alles wat je kan bedenken in huis. Ik heb 4 remotes verdeeld over meerderen ruimtes.

Als C4 niet NEEO had gekocht dan was er geen onderhoud en support geweest.

Overigens zal ik mijn NEEOs eerdaags vervangen voor YIOs.
Ontwikkeling is stopgezet, geen nieuwe software releases, moeizaam nieuwe drivers toevoegen vind ik niet echt het toonbeeld van goede ondersteuning.... jij bent een bovengemiddelde gebruiker die veel zelf kan oplossen en/of scripten. Mening consument wil support kunnen krijgen, Neeo biedt geen support meer aan.
Kunnen ze er niet een paid service van maken om het te blijven aanbieden? Ondanks dat je aanschafkosten had heb ik hier best een paar Euro per maand voor over.
Hier zou ik zelf met plezier voor betalen, het gemak. Die harmony heeft een hoge WAF(wifes acceptance factor) en leg maar even uit ja maar dit moet je zo aanzetten, dan op de receiver die input kiezen en voor de tv zo, voor de telenet box zo. Harmony (companion) druk op knop -> alles staat correct en je kan kijken geen 30 afstandsbedieningen zoeken, gewoon eentje en bam ... te veel licht zet ik wel even via de knoppen een paar lampen uit. Het enige dat ik spijtig,vind is dat er geen 6 smart knoppen opstaan

[Reactie gewijzigd door cricque op 11 april 2021 09:34]

Is er een (beter) alternatief voor de Harmony afstandsbedieningen ? Ik heb een tijdje zo'n ding gehad en vond 'm erg beperkt. Ik zou graag iets zien waar je alles zelf helemaal kan scripten of programmeren, liefst ook met netwerk ondersteuning zodat je ook apparaten kan aansturen die via het netwerk te bedienen zijn.

Dit zou toch niet al te moeilijk moeten zijn ? Je stopt de hardware van een goedkope Android tablet in de behuizing van een afstandsbediening en klaar.
Home assistant.
Je kan er je ganse huis mee automatiseren, en ook al je afstandsbedieningen vervangen.
In volgende link zie je wat voorbeelden van afstandsbedieningen.
https://community.home-as...eater-remote-setup/119857

[Reactie gewijzigd door mbbs1024 op 11 april 2021 15:31]

Dat zijn geen afstandsbedieningen maar apps. Ik wil niks op m’n mobiel draaien, ik zoek een fysiek stuk hardware met op z’n minst knoppen voor volume en zender. Iets wat ik gewoon op de bank kan laten liggen en dat door iedereen gebruikt kan worden.
Dit is ook precies wat ik wilde. Daarom heb ik zelf maar IR Blaster geknutseld op basis van dit idee:

https://github.com/mdhiggins/ESP8266-HTTP-IR-Blaster

Even al je codes leren en daarna kun je met HTTP GET commando's alles besturen. Werkt ook prima in HASS via Restful commands.

Dan ben je helemaal vrij om te doen en laten wat je wilt. Mijn grootste ergernis was ook het gebrek aan controle. Mijn TV start tergend langzaam op (om nog maar te zwijgen over mijn PVR). Dus die wil ik als eerste aanzetten, dan ondertussen de rest aanzetten, en als de TV eindelijk opgestart is, de juiste input selecteren. Kun je wel schudden met de software van Logitech maar nu werkt het perfect.
Dit is ook precies wat ik wilde. Daarom heb ik zelf maar IR Blaster geknutseld op basis van dit idee:
Maar dat is nog geen afstandsbediening. Het aansturen van apparatuur is niet het probleem, het probleem zit aan de andere kant: ik zoek een kastje met knoppen en een scherm dat ik vrij kan programmeren.
Dat kan/kon toch ook perfect met Harmony? Je kan kiezen welk toestel je eerst aan zet, je kan pauzes instellen en daarna pas juiste input laten schakelen etc. Is juist één van de belangrijkste eigenschappen. Kan het zijn dat je zelf geen Logitech remote hebt?
Ja, je kunt zelf de volgorde kiezen en de Harmony wist zelf ook wel ongeveer hoe lang hij moest wachten (12 seconden voor mijn TV.... tot die ene firmware update. Gelukkig kun je de delay zelf met de hand aanpassen).

Maar ondertussen kon je geen andere devices opstarten. Pas als de TV helemaal aan stond en naar de juiste input was geschakeld, ging de Harmony zich bekommeren om het volgende apparaat. En zowel mijn PVR als TV starten ontzettend traag op dus die had ik graag tegelijk aangezet.

En ik hoop dat dit gelijk je laatste vraag alsnog beantwoord.
Maar ondertussen kon je geen andere devices opstarten. Pas als de TV helemaal aan stond en naar de juiste input was geschakeld, ging de Harmony zich bekommeren om het volgende apparaat.
Daar heb je workarounds voor: voeg je TV als twee losse apparaten toe aan een activiteit. De één wordt gebruikt om de TV aan te zetten, de ander is geconfigureerd zodanig dat de TV altijd aan staat en enkel van input hoeft te wisselen. Vervolgens moet je van de betreffende activiteiten alleen de opstartvolgorde bepalen en mogelijk handmatig wat extra vertragingen toevoegen.

Dus: TV1 ga aan, apparaat 1 ga aan en wissel van input, apparaat 2 ga aan en wissel van input, (vertraging van 12 seconden minus tijd nodig om andere twee apparaten te bedienen), TV2 wissel van input.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 10 april 2021 21:41]

Slim! Bedankt voor de tip!
Pauzeren kan gewoon via de software van Logitech...
Indien je apparaten leuke ondersteuning heeft, zou je dingen kunnen proberen met Home Assistant! Sommige tv's komen tot Wake-On-Lan, maar bij anderen kan je ook kanalen switchen (dacht ik).
Dat is het probleem niet. Het probleem is dat ik een fysiek kastje wil wat lekker in de hand ligt en met standaard knoppen voor kanaal, volume, etc. en een touchscreen waar ik wat custom presets e.d. op kan gooien.
Zit een patroon in bij Logitech, ze kopen een fabrikant van een leuk product, om het daarna op zeker moment om zeep te helpen.

Laat dit nou allemaal produkten zijn waar ik nogal gek op was/ben:

RIP Squeezebox (Slim Devices)
RIP Ultimate Ears
RIP Harmony remotes (Easy Zapper)

[Reactie gewijzigd door RobbieT op 10 april 2021 16:11]

Was Harmony niet gewoon altijd al van Logitech?
De laatste 10+ jaar in ieder geval wel. :)
Tja. Ik had ook mijn huis vol Squeezeboxes staan maar die stonden de laatste jaren toch stof te happen. Chromecasts en slimme receivers/bluetooth-speakers hadden die verdrongen.

Dus dat daar de stekker uit is gegaan, snap ik nog wel.
Ben nog steeds fan van de Squeezeboxes: ik kan nog steeds geen alternatief vinden dat zich laat integreren/aansturen vanuit een domoticasysteem.
Heb je wel eens van Spotify gehoord? :+

Maar serieus. Spotify integreert toch juist prima met bv Home Assistant en ook perfect met Google Home of Alexa.
Ook Spotify integreert in de squeezebox server en is zo te bedienen via domoticz. Zelf nog 2 squeezeboxen staan en pi die de software draait voor in de woonkamer. Zou niet zonder willen voorlopig.

Ik hoop dat ze de software ook opensource maken met zoals bij de squeezebox.
Kun je daarmee ook vanuit je domotica-systeem gericht players aan en uitzetten, volume aanpassen en de audiostream wijzigen? Want dat is wat mijn domotica-systeem nu regelt (bijvoorbeeld: als ik achter mijn buro ga zitten zet hij de equipment aan en start mijn domotica-systeem mijn Squeezeboxspeler op de juiste zender afhankelijk van de tijd). Want ik heb dat met Alexa geprobeerd en dat werkt echt knudde (zonder spotify weliswaar): domotica vanuit Alexa bedienen gaat prima, maar andersom lukt gewoon niet.
Ik vind een product dat gewoon steeds iets minder relevant is geworden in smart/chromecast/Sonos/CEC homes 17 jaar na overname stopzetten niet echt een typisch voorbeeld van aankopen en om zeep helpen hoor.

[Reactie gewijzigd door Tralapo op 10 april 2021 16:35]

Ultimate ears bestaat nog...zowel speakers als earphones.
Er was en is voor die producten nog steeds niks wat hetzelfde gemak, kwaliteit en flexibiliteit biedt als wat Squeezebox en Harmony in de markt hebben gedaan.

Leuk al die appjes om muziek te kunnen luisteren maar ik moet dus altijd mijn telefoon in de buurt houden. Een afstandsbediening ligt gewoon altijd op dezelfde plek en ik kan alles bedienen.
Of je het om zeep helpen moet noemen weet ik niet, maar ik kreeg de indruk dat de marge op de producten nooit lager mocht worden om marktaandeel te winnen (iig voor de Squeezebox producten en de Harmony remotes). En dat is volgens mij de reden dat enthousiastelingen die producten wel kochten, maar vervolgens niet met mond op mond reclame verkochten bij vrienden en familie. Daarvoor is/was het toch te prijzig.

Ik was van plan een review te schrijven voor mijn Harmony 950 omdat ik die nu bijna een jaar heb, nadat de Harmony 665 mij te snel versleet. Met dit bericht werd mijn voorgevoel over doorgaande support voor de komende jaren bevestigd. De MyHarmony software is namelijk een mix van opensource pakketten (o.a. curl) en een Out Of Browser installatie van Silverlight. En Silverlight gaat eind van dit jaar echt uit support bij Microsoft.
Doorontwikkelen zoals bij Slimdevices/Squeezebox zal niet zo makkelijk zijn, daar je bij de Harmony remotes afhankelijk bent van de centrale database met (IR) commando's voor alle ondersteunde apparaten.
Ik ben benieuwd of er op een of andere manier toch een vervolg gaat komen, maar ik ben bang van niet.
Bijna alle merken en productlijnen stoppen na verloop van tijd, dus wat heeft dit met het stoppen van de Harmony-afstandsbediening te maken? Het is ruim 20 jaar geleden op de markt gekomen, 15 jaar geleden door Logitech overgenomen en ze stoppen nu de verdere productie, niet de ondersteuning.
Het gaat er niet om dat een merk of productlijn na verloop van tijd stopt, maar waarom. Hoewel Logitech daar weinig over zegt zie ik geen grote concurrentie. Dat zou kunnen betekenen dat de vraag naar het product niet meer rendabel genoeg is om in vernieuwing te blijven investeren. En misschien zelfs wel dat het te succesvol is onder de gebruikers die wel interesse hadden en de producten lang blijven gebruiken in plaats van steeds te vernieuwen.
Erg balen. Ik gebruik al jaren naar volle tevredenheid een Harmony Elite, en wil eigenlijk niet anders. Hopelijk blijven ze de sofware / server nog wel lang ondersteunen / onderhouden. Zo zie je maar weer dat je toch afhankelijk blijft van het bedrijf; het zou super zijn als je het ook lokaal kunt draaien. Ik probeer zoveel mogelijk lokaal te hebben in eigen beheer, om zo niet afhankelijk te zijn van bedrijven die naar verloop van tijd de stekker eruit trekken.
Same here. Ik zou niet eens weten waar alle afstandsbedieningen van mijn apparatuur gebleven zijn, met de Logitech kan alles! Eén keer instellen, en klaar.
Dat is direct ook het probleem..

Als de service stop kan je ook niet meer ALLES meer gebruiken.. En ja dan zal je op de originele OEM afstandsbediening terug moeten.
Niet helemaal waar in dit geval. Je remote blijft gewoon werken. Maar activities o devices aanpassen wordt wel een probleem.

Dus alles naar behoren werkt en je blij bent, heb je niet echt een probleem. Tot je een nieuwe TV koop bv.
Daar mag Logitech dan wel wat aan doen. Geef het desnoods aan de community, die maken de Hub ook al veel beter dan factory defaults.
De Harmony Hub heeft gewoon een lokale API. Die hebben ze een aantal jaar geleden eruit gesloopt, maar na fel protest van gebruikers toch maar terug geplaatst.

Ik gebruik Harmony icm met Home Assistent. Ik heb (als het goed is) geen last als ze de stekker uit hun servers trekken.

[Reactie gewijzigd door Aurora op 10 april 2021 18:52]

Wel als je activiteiten wil wijzigen vrees ik
Erg balen. Ik gebruik al jaren naar volle tevredenheid een Harmony Elite, en wil eigenlijk niet anders. Hopelijk blijven ze de sofware / server nog wel lang ondersteunen / onderhouden. Zo zie je maar weer dat je toch afhankelijk blijft van het bedrijf; het zou super zijn als je het ook lokaal kunt draaien. Ik probeer zoveel mogelijk lokaal te hebben in eigen beheer, om zo niet afhankelijk te zijn van bedrijven die naar verloop van tijd de stekker eruit trekken.
Tja afhankelijk zijn wel allemaal. Of heb jij in je achtertuin een graan, graan schuur, molen steen, mengkuip en oven staan voor je dagelijks brood? :+

Ik had vroeger ook een harmony maar die ligt letterlijk te verstoffen. Tegenwoordig is het met HDMI CEC eigenlijk niet meer nodig. De soundbar gaat vanzelf aan en de TV schakelt vanzelf aan en naar het juiste HDMI wanneer ik op de MiBox afstandsbediening druk. Enige dat je dan nog nodig hebt is HDMI wisselen voor bijvoorbeeld je Xbox. Heb je een AndroidTV (ipv een MiBox) dan vervalt dat ook. Dan kun je met de meegeleverde afstandsbiedining alles doen.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 10 april 2021 17:27]

Ik gebruik mijn Harmony One voor TV, AV receiver, XBOX, Media Center en verlichting. De verlichting in de woonkamer dimt bijvoorbeeld als er een film gekeken wordt, dat zie ik een standaard oem-afstandbediening nog niet doen... Erg jammer dat Logitech hiermee stopt.
Je lampen daar aan koppelen is wel een geinig idee. Zelf werk ik met Google Home waar je (routines) naar toe kunt schreeuwen (en daar kun je tegenwoordig steeds meer aan koppelen, zo zijn ook mijn rolluiken daar aan gekoppeld om maar wat te noemen).
Ja hier ook. Wij hebben zo een companion, wou echt geen touchscreen. En mits de fysieke knoppen kan je gemakkelijk een paar lampen dimpen/aan/uitzetten. Het enige dat ik echt spijtig vind is dat er geen 6 of 8 knoppen opstaan voor mijn hue lampen. Ik kan ook wel een schreeuwen "hey insert assistant", maar als de kinderen veel lawaai maken, en de tv staat dan merk ik toch dat dit niet altijd vlekkeloos werkt. Tevens staat alles bij ons mooi in een gesloten kast met een soort van mesh voor. Je kan alles met moeite zien, Maar is ook niet nodig met een harmony ... De hub hebben we pas sinds 2018, daarvoor gebruikt ik de harmony ir universal remote denk een 650, heb er zo een 2 gehad, omdat sommige knoppen niet echt goed meer werkten. Ik vind het ook echt spijtig dat Logitech hier mee stopt. Toen ik de eerste Harmony had, herkende deze zelfs mijn telenet box. En buiten de back knop waren er geen problemen. Dus effe aanleren en voila. Als ik naar een andere remote overschakelde ... werkte dit gewoon. Dan de oversap naar hub + companion ... werkte gewoon out of the box. Ik snap best dat dit misschien nooit een hit was. Maar eens je een harmony hebt, dan denk ik toch niet dat je iets anders wilt. Ik kan verstaan als je gewoon soundbar/tv en playstation ofzo hebt, dat dit niet nodig is. Maar mijn versterker (onkyo paar jaartjes oud), Sony tv, Sony blue ray, wd media player, telenet tv box spelen wel samen, maar niet via de afstandsbediening van Sony. En dan heb ik nog mijn hue lampen. Ik hoop dat die hub nog jaren meegaat om het zo te zeggen. Ben sterk aan het twijfelen om toch nog maar eentje te kopen. Maar wat als ze definitief er mee stoppen. Stiekem hoop ik dat ze met een nieuw product "home control" ofzo uitkomen en dat je hier dan ook de tv kunt mee bedienen. En dan zou ik snappen dat dat ze harmony stekker eruit trekken. En dat is misschien ook de verklaring dat ze harmony nog blijven ondersteunen. Maar dat is een grote gok. Kunnen alleen maar hopen dat ze met een nieuw product afkomen
Erg jammer. De voortekenen waren er al: geen nieuwe producten, en de stijgende prijzen van de Companion en Elite.
De support voor nieuwere systemen werd ook steeds slechter. Ik heb zelf een Harmony Elite met hub en de combinatie van een AV receiver en Android TV vergt erg veel finetuning voordat timings kloppen voor je activities. Erg jammer, want technieken als HDMI-CEC werken tot op heden nog steeds niet heel goed naar mijn beleving (of ik doe echt iets niet goed). Fijn dat het voorlopig nog wel ondersteund blijft, maar ik vind het jammer dat ze de productlijn droppen.
Klopt, vind ik ook over het support, maar daar en tegen nog steeds jammer.
Inderdaad jammer, hier al jaren vrij tevreden met mijn Elite. Hopelijk gaat ie niet direct kapot :)
En met link naar homebridge is het makkelijk om activiteit te starten
Wat me wel is beginnen storen is het feit dat ik nu naast m'n mac altijd een windows machine ter beschikking moet houden om zaken te veranderen aan de afstandsbediening omdat deze issues heeft gekregen als deze op de wifi hangt, dus dit moeten uitzetten.
Welke Harmony gebruik je? Ik heb de goedkoopste Harmony afstandsbediening en onlangs nog wat moeten aanpassen na aanschaf van een Sonos Playbase. Kon gewoon met hun aangepaste (mobiele?) app op een MacBook met Big Sur. Ander stukje software dan die ik ooit had gebruikt om het ding voor het eerst te installeren, maar het werkte wel.
Ik heb de Elite met hub net zoals @Frankdoc hieronder.
De vraag is vooral, werkt de app waar jij het over hebt als deze per USB aangesloten is of gaat die altijd ervan uti dat deze op WiFi verbonden is?
Standaard gaat de app ervan uit dat je met WiFi werkt, het is dan volgens mij ook een aangepaste smartphone app. Maar de app refereert ook naar een usb verbinding, en kan die ook leggen, want mijn Harmony werkt uitsluitend via usb. Had verder ook geen problemen met de usb verbinding. MacBook is een 2015 model met USB A.
Ik heb een Elite met de hub en doe alles via de iphone app. Die app is nu ook niet de beste om je activiteiten te maken( zitten wat bugs in), maar het werkte wel uiteindelijk
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee