Sonos introduceert kleine Roam-speaker voor 179 euro

Sonos introduceert zijn Roam-speaker, die bedoeld is om mee te kunnen nemen. De speaker schakelt bij gebruik buitenshuis automatisch over van wifi naar bluetooth. Ook kan de speaker een onderdeel vormen van een Sonos-netwerk binnenshuis.

Sonos Roam is de lichtste en kleinste speaker die Sonos tot nu toe uitbracht. Hij weegt 430 gram en meet 168x62x60mm. Aangezien hij bedoeld is om mee naar buiten te kunnen nemen, heeft de Roam een IP67-certificering voor stof- en waterdichtheid. Dat betekent dat hij getest is op functioneren op een meter diepte gedurende een half uur. In een introductievideo van de speaker suggereert Sonos dat de speaker het nodige kan doorstaan. De Roam wordt onder meer afgespoeld en op een picknickkleed gegooid. De uiteinden bestaan uit siliconen doppen, die de impact van een val moeten opvangen.

Volgens Sonos speelt de Roam naadloos verder wanneer je hem mee naar buiten neemt. Hij schakelt dan automatisch over van wifi naar bluetooth. Dat zou mogelijk zijn doordat de speaker binnenshuis desgewenst al met zowel wifi als bluetooth verbonden is. Een andere nieuwe functie, bedoeld voor wanneer je bijvoorbeeld weer thuis komt, is Sound Swap. Wanneer je de play/pauze-knop vasthoudt, schakelt de muziek over naar de dichtstbijzijnde Sonos-speaker in huis. De rest van het Sonos-systeem kan ook gebruikmaken van de bluetooth-streamingfunctionaliteit van de Roam, omdat ze gegroepeerd kunnen worden met de speaker.

Sonos Roam heeft ondersteuning voor Trueplay-tuning. Dat houdt in dat de speaker akoestische factoren uit de omgeving analyseert en het geluid daarop afstemt. De Roam is dan ook voorzien van microfoons, waarmee ook Google Assistant en Amazon Alexa op te roepen zijn. Aangezien je de Roam in het Sonos-netwerk kunt laten meedoen, heeft hij dezelfde ondersteuning voor streamingdiensten als de andere Sonos-speakers via de Sonos S2-app.

De accuduur is volgens Sonos 10 uur lang bij continu afspelen. De accu zou tien dagen zijn lading behouden wanneer hij niet wordt gebruikt. Roam wordt geleverd met USB-C-kabel om hem op te laden. Ook is er voor 49 euro een draadloze magnetische oplader van Sonos beschikbaar, waarmee je de Roam in 2,5 uur geheel kunt opladen volgens Sonos. Ook kun je hem op elke Qi-lader opladen. Er zitten twee klasse H-versterkers, een mid-woofer en een tweeter in de Roam. Op de speaker zitten play/pauze-, skip- en volumeknoppen. De speaker kan zowel liggend als staand gebruikt worden.

Sonos Roam is vanaf dinsdag te bestellen via de website van Sonos voor 179 euro. Vanaf 20 april is hij verkrijgbaar.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Chris Broesder

Redacteur mobile

09-03-2021 • 22:00

125 Linkedin

Reacties (125)

Wijzig sortering
En waar ik dus niets over kan vinden... Werkt deze ook met de s1 App?!
Heb het hele huis vol hangen en een (groot) deel is alleen geschikt voor s1. So far so good maar als ik nu dus niet meer kan uitbreiden omdat de app de nieuwe hardware niet kan ondersteunen ben ik toch meer dan teleurgesteld in sonos.
Ik was al niet blij met hoe ze het aanpakte bij de introductie van s2 (net als vele met mij) maar toen gaven ze alsnog aan de s1 te blijven ondersteunen. Op deze manier lijkt het alsnog dat ze voor een grote hoeveelheid (e)waste gaan zorgen. Als ik dan vooruit wil met extra hardware moet ik de oude, nog prima werkende zaken, gaan vervangen.... Liever niet!
Roam werkt uitsluitend met S2
Ik ken het 30 procent beleid maar dat is ook meteen mijn probleem. Ik vind het echt zonde en van de zotte dat prima werkende hardware vervangen moet worden.... Even los van de kosten die daarmee gemoeid zijn. En los van het feit dat ik dat zeker weer mag doen bij de s3 app...

De muziek wordt er niet beter van. De huidige features, muziek diensten etc zijn echt voldoende. Maar omdat een nieuwe speaker/model alleen met s2 werkt kan ik dus niet meer uitbreiden. Ik heb echt aan legio mensen sonos geadviseerd en aan aanbevolen maar sinds vorig jaar (het hele gedoe omtrent hardware ongeschikt te maken en de s2 app) echt niet meer. Gaan wellicht over een jaar verhuizen, ga me tegen die tijd opnieuw oriënteren maar zal hoogstwaarschijnlijk geen sonos meer worden.
Hier hetzelfde. Ben klaar met de buggy software van Sonos. Weet iemand een leuke OS oplossing met rPi’s ofzo?
Ik bestuur mijn SONOS'en tegenwoordig via Home Assistant, werkt sneller en ik hoef de App niet meer te gebruiken.
Wat is er buggy dan? Heb echt nooit problemen.
Regelmatig worden de speakers niet gevonden, ondanks op zelfde netwerk te zitten, spotify integratie is matig omslachtig. Zelfde geldt voor mixcloud. Trage start van de app (was ooit veel sneller) of loopt zelfs vast.

Dit is een trend die ik wel meer merk. Een app of programma werkt naar behoren, er komen updates, maar het wordt alleen maar slechter of onoverzichtelijker, uitzonderingen daargelaten uiteraard.
Mijn eerste Sonos was in 2011, toppie, maar nu is de meerwaarde een beetje zoek voor de prijs die je betaald.
Dat de app de speakers niet vindt heb ik inderdaad ook maar dat lijkt bij mij te liggen aan de app of aan hoe een iPhone werkt. Zeker wanneer je van netwerk geswitcht bent en de app stond nog aan dan moet ik de app volledig afsluiten en opnieuw openen voordat de speakers gevonden worden.
Volumio op een RBPi hier in huis in diverse kamers. Heb er (optioneel) een HiFi Berry op de Pi geplaatst en kan nu rechtstreeks “normale” speakers aansturen. Google eens op Beocreate ;)
Top, leuk project
kijk eens naar de Bluesound lijn. Tegenhanger van Sonos, maar dan meer gericht op Hi-Fi.
https://www.bluesound.com/nl/
..en google dan meteen even op "bluesound red light of death"

Heb zelf een Node2. Topding, maar lekkende elco's binnen 4 jaar. Alleen kopen dus bij Klubben ofzo.
Same here. M'n beide Connect's (S1) vervangen - die het verder nog perfect doen - kost mij inclusief de korting die ze geven bijna 700 euro. Vorige week nog even naar gekeken, maar ik ga er niets op vooruit. Functioneel voegt het geloof ik alleen AirPlay toe, maar dat heb ik niet nodig. De enige reden om die uitgave te doen is om over te gaan op S2, mocht ik nieuwe devices van Sonos willen gaan gebruiken. Resultaat is eigenlijk dat ik niks nieuws ga bijkopen (deze speaker zou ik best leuk vinden), simpelweg omdat die drempel om alles te vervangen terwijl je er niet op vooruit gaat te groot is. Hoe die situatie zo heeft kunnen ontstaan is mij een raadsel, ik was zeer tevreden maar dat heeft een flinke deuk opgelopen.

Helaas zijn de alternatieven matig. Qua hardware zijn die prima (of zelfs beter), maar niemand heeft (native) ondersteuning voor Apple Music en de UX van de apps bij concurrenten is slecht.
Ik heb gelukkig hardware welke ik kan gebruiken met S2 dus ik heb/had er geen last van. Maar als ik eerlijk ben merk ik echt 0,0 verschil, het is volgens mij enkel door Sonos gebruikt om nieuwe hardware te verkopen. De app ziet er net wat anders uit en daar houd het wel bij op, tenminste dat is mijn ervaring.

Ondertussen zijn er genoeg alternatieven voor Sonos maar mijn setup laat ik nog wel een paar jaar (hopelijk) draaien. Tegen de tijd dat het EOL is kijk ik wel even verder en wellicht gewoon zelf een draadloze opstelling maken.
Kans acht ik klein dat deze ook met S1 werkt. Je kunt het zien via de link, maar staat er nu nog niet tussen. https://support.sonos.com/s/article/4786?language=nl_NL

Sonos biedt een upgradebeleid waarbij het 30% korting biedt voor je ‘oude’ S1 apparaat. Echter kost dat je waarschijnlijk alsnog veel geld!

Edit: alle speakers geïntroduceerd n mei 2020 vereisen S2 https://support.sonos.com/s/sonos-s2-overview?language=nl_NL

[Reactie gewijzigd door Rvm1 op 9 maart 2021 23:12]

En welke speakers zijn dat? Mijn move doet het prima met S1
Goed dat je daar even goed naar kijkt vooraf. Ik was zo slim om een nieuwe sub te kopen, die uitsluitend op S2 werkt. Oftewel: mijn oude 5's waren ineens nutteloos en staan nu op mijn bureau op een losse S1 installatie. Over overkill gesproken.
Precies hetzelfde hier.
Twee 'oude' Sonos Play:5's hier in huis die nog uitstekend werken.

Dat de nieuwe apparatuur niet meer op S1 werkt weerhoudt mij ervan om andere Sonos apparaten aan te schaffen.
Ik ben me op een Soundbar en een kleine draagbare speaker aan het oriënteren, maar door dit hele gezeur valt alles van Sonos al direct af, omdat ik het onzinnige verspilling vind om twee perfect werkende speakers te gaan vervangen. Dat is zowel slecht voor het milieu als voor mijn portemonnee

En wie zegt me dat - wanneer ik wel alles nieuw zou halen van Sonos - ze dit geintje over een paar jaar niet wéér gaan flikken ...
Tip: via ING punten met 15% korting bij Sonos zelf.
Lijkt erop alsof het nu niet meer mogelijk is :(.
Heb een ING kortingscode, maar geeft aan dat het niet geldig is op dit product.
Niet voor nieuw geïntroduceerde producten helaas.
Heb je het ook geprobeerd? Dan heb ik mazzel want ik heb 15% korting kunnen krijgen. Ik heb wel de bundel met draadloze lader genomen.
Net geprobeerd, ING kortingscode werkt ook bij bestelling van de Roam zonder de draadloze lader!
Nu doet ie het niet meer |:( (staat overigens ook in de voorwaarden: Arc en Roam uitgesloten)
Super, thx werkt inderdaad, net besteld voor €152,15 betaald met iDEAL. In voorwaarden op ING staat inderdaad geen nieuwe producten, maar de code werkt gewoon _/-\o_
Deze korting is zeker alleen voor ING klanten? :P
Als iemand van Sonos meeleest, wij pc gebruikers kijken uit naar een leuke betaalbare soundbar !
Sonos heeft betaalbaar niet per se als markt voor ogen, don't hold your breath.

[Reactie gewijzigd door 418O2 op 9 maart 2021 23:31]

Mensen houden nou eenmaal van een hoog prijs kaartje , dat is met bose ook, en ik vind ze bijde bagger klinken
Dit is toch wel zeer persoonlijk. Reden waarom ik thuis voor Sonos ga is omdat het gewoon eenvoudig is. Ik heb geen zin om uit te zoeken wat met wat samen gaat. Daarnaast ziet Sonos er netjes uit en is de service zeer goed. En prijstechnisch zijn ze niet de goedkoopste maar zelf vind ik 400/500 euro voor een speaker niet onredelijk, zeker gezien de functionaliteit.

Wederom heel veel van dit soort opmerkingen mbt bepaalde producten komen voor mij erg vanuit een specifiek denk patroon over. Dat jij trek hebt om met apparatuur te spelen, of de behoefte hebt om je in te lezen is niet voor iedereen het geval. Idem voor prijs, misschien vindt jij Sonos duur (en wellicht kun je meer bang voor je buck bij andere suppliers krijgen) echter voor andere mensen is dit inder een probleem. Uiteindelijk is dat het mooie, er is voor ieder wat wils.

Zelf sta ik wel een beetje te kijken met Sonos dat ze eindelijk semi-BT support hebben. Dit is toch wel iets waar ik eigenlijk lang naar op zoek ben. Het delen van iemands muziek is met Sonos toch iets "moeilijker".
Je gaat voor Sonos omdat je denkt dat het gemakkelijker is. Maar heb je ervaring met de oplossing van Denon, Yamaha en DTS Play-Fi wat o.a. Philips gebruikt? De meeste mensen die Sonos makkelijker vinden hebben dat van horen zeggen, maar zonder vergelijkingsmateriaal. Yamaha bijvoorbeeld had al vanaf dag 1 bluetooth support.

Ik vind Sonos zelf vrij beperkt, uit ervaring, maargoed, het is ook maar net wat je gewend bent.
Ik heb Denon vroeger gebruikt, een tijdje B&O en nu Sonos voor de afgelopen 10 jaar +-. Het zal best dat door de tijd de verschillende platformen zijn verbeterd voor mij gaat het ook zoals ik al reeds aangaf verder buiten gebruikersgemak, service is ook belangrijk. Voor mij was dat bijvoorbeeld de reden om nooit meer B&O te kopen, hun service is gewoon slecht. Sonos daarintegen is zeer behulpzaam.
Bose maakt(e) heel wat missers, maar wat ze vooral niet heeft geholpen is baggergeluid in auto's, ondanks de branding en hun heel neutrale audiobeeld. Dat neutrale zien mensen nog weleens als minder. Voor auto's is Bose sinds kort wat serieuzer aan de slag gegaan met Mazda, zeker een proefrit waard in de nieuwe 3/cx-30 als je een USB sticky met FLAC files meeneemt, en dat werpt zeker z'n vruchten af, zeker voor de prijsklasse. Wat mij betreft is Bose met een terugkomst bezig. Wel moet Bose duidelijker zijn in wat ze voor geluid willen bieden. Dat neutrale moet je maar snappen. Voor veel mensen is de overdreven bass van een Beats bijvoorbeeld veel leuker, ondanks dat het geluidsbeeld totaal niet klopt met wat er ooit opgenomen is.
Grappig dat je dat zegt, want Bose streeft juist helemaal geen neutraal geluid na. Ze streven er naar een subjectief prettig geluid ten gehore te brengen, en weigeren zelfs vaak specificaties e.d. van hun apparatuur te publiceren.
En er valt wat voor te zeggen ook overigens. Als het prettig klinkt, klinkt het prettig en dat de audiofiel het niet oké vind dat iets niet tussen 20hz en 25khz binnen de 3 dB marge blijft is best oké.

Neemt niet weg dat het bedrijf ook best wel heel veel bagger producten levert. Ze hadden een paar jaar terug een tijdje zo'n Bose 3-2-1 systeem waarmee ze beweerde surround te creëren met een heel beperkt aantal minispeakertjes(het was in ieder geval nooit 5.1, dus 6 speakers). Ik ken heel wat mensen die dat in de winkel fantastisch vonden (en ja, als je het precies goed opstelde en je zat op precies de goede plek te luisteren, werkte het ook wel oké), maar die eenmaal thuis toch behoorlijk teleurgesteld waren, omdat het in hun eigen woonkamer eigenlijk nooit lekker klonk, waar ze ook zaten. En laten we eerlijk zijn, er luistert bijna altijd meer dan 1 persoon naar een home-cinema of geluidsinstallatie, en die persoon zit dan ook nog eens niet altijd op dezelfde plek, laat staan dat die persoon altijd stil zat. Dit was al met al een behoorlijk crap idee. Aan de andere kant, ik ken best wat mensen die Bose 301 luidsprekers in woonkamers hebben staan en/of hangen en dat gaat juist bijna altijd goed, mede omdat het relatief weinig uitmaakt hoe of waar je ze in een ruimte plaats.

En ja, mensen plaatsen luidsprekers vaak op rare plekken. Mijn zwager heeft een Sonos Soundbar én een Sonos subwoofer boven op de tv kast(Ikea, MDF, niet heel stevig, gevuld met onder andere glazen, vazen, fotolijstjes en kinderspeelgoed) staan, en je hoort in de lage tonen meer resonantie van de (inhoud van de) kast dan wat er afgespeeld wordt. Hij is er overigens erg blij mee - dat is het belangrijkste..
Wat jij omschrijft is het oudere Bose van de 3-2-1 setjes, maar wat ze tegenwoordig in auto's bouwen (zoals met Mazda) is juist meer neutraal geluid, blijkt uit metingen. Ook hun nieuwere producten geven een veel minder gekleurd geluid. Dat dat ooit een probleem was ben ik met je eens, maar dan hebben we het over tot wel 20 jaar geleden. In 20 jaar tijd kan veel veranderen.

Het concept van Bose met 321 sloeg natuurlijk nergens op vergeleken met een echt 5.1 setje, maar kwam wel verder dan een klassiek 2.1 setje en je had inderdaad een beperkt gebied waar het werkte, maarja datzelfde met kijkhoeken van LCD TV's. Dat 't z'n prijs niet waard is en tegenviel ben ik ook met je eens, het was zeker meer marketing dan inhoud, maar het concept kon wel. Yamaha heeft eenzelfde concept gebruikt met hun YSP-2700 en YSP-5600 en levert een microfoon mee om de boel te configureren, qua geluidsrichting en optionele geluidsschermen voor als je bijvoorbeeld een open keuken hebt. Dan is voor de overgrote meerderheid niet meer te horen is dat er maar een 2.1 soundbarretje staat.
Eigenlijk naar een wekkerradio :)
Sonos One doet het prima als wekkerradio hier. :)
Ik bedoelde met display...
Ik hou deze al een tijd in de gaten van Xiaomi. Maar nog steeds niet verkrijgbaar:
pricewatch: Xiaomi Mi Smart Clock
heb m toch gevonden.
het is nog wel een pre-order maar al wel te bestellen bij xiaomiproducts
Tja, maar da's geen Sonos speaker... heb ik dus ook geen toegang mee tot m'n library en andere functies.
Dan kun je ook gaan voor de Amazon Dot met klok - heb ik hier ook en werken prima!
(of de Spot, die heeft een scherm voor nog meer info)
Die bestaan allang, waarom moet ie van Sonos zijn? Voor wat jij omschrijft lijkt de Yamaha C20A gemaakt te zijn.

[Reactie gewijzigd door fapkonijntje op 9 maart 2021 23:01]

Ja leuk, en dan wil heel misschien ook 2 achter jouw.
Dan zou met een Sonos en de wifi het instant werken als de Beam ook gewoon inputs had dat je PC kan voeden.
Nu ben ik zelf niet super bekend met Yamaha, dus leuk om te weten en eens onderzoeken.
Maar hier bij mij had ik een Sonos One 2x naast de PC en de Beam onder the UltraUltraWide and mischien in de toekomst dan 2x One er van achter bij; maar nu nog geen nood aan.

Helaas is het dan allemaal Sonos, te duur voor kwaliteit, maar dat hoor ik niet als ik AOE speel en Twitch kijk.
Ik heb hetzelfde ooit bedacht als jij, maar uiteindelijk ook voor een Yamaha C20A gekozen voor 'normaal' geluid bij een PC en een goede headset als ik echt surround wilde hebben. Uiteindelijk ben je met zo'n koptelefoon veel flexibeler en is dat surround veel beter dan de meeste 4.1/5.1 varianten.

Voor TV heb ik een Yamaha Bar 40+SW staan met twee musiccast 20 achter mij voor het surround. Een beetje wat Sonos ook doet, maar dan qua geluid veel beter. De Yamaha musiccast app kan hetzelfde als de Sonos software, maar is wat jonger en dat merk je soms. Ze werken er hard aan, dus ik kom er goed mee uit de voeten.
Bij die setup zou ik zeker een sub neerzetten. Dat is voor mij echt de aankoop van de eeuw geweest. Die kleine One's klinken ineens als een klok daardoor!
@maddog4004 blijf Ikea in de gaten houden. dat is alles wat ik kan zeggen... ssttt....

[Reactie gewijzigd door DaveFlash op 10 maart 2021 07:28]

De accu zou 10 dagen zijn lading behouden.
Die kon ik niet helemaal plaatsen, hij loopt dus binnen 10 dagen helemaal leeg?

Edit; volgens androidworldhttps://www.google.nl/amp...speaker-voor-179-euro/amp gaat hij een een soort van stand-by en is hij weer binnen 1 seconde wakker. Dat zou een verklaring kunnen zijn voor het leeglopen.

[Reactie gewijzigd door holoX op 9 maart 2021 22:34]

Van wat ik heb begrepen van de release heeft de speaker de mogelijkheid om energie te besparen door in een slaapstand te gaan, waar hij dan binnen een seconde uit kan worden gehaald. Gezien het een slimme speaker is met wifi en slimme assistent is 10 dagen erg lang. Ik heb een JBL link portable en die heeft een belachelijk slecht batterijleven. Hij is als het ware constant aan en haalt het einde van de dag dus niet.

Ik ben alleen wel benieuwd naar hoe het zit met de assistent als hij in deze besparende modus zit.
Dat heb ik ook met de HEOS speaker. Ik heb een HEOS 1 met accupack, maar helaas haalt die maar enkele uren en dan maakt het niet veel uit of je muziek speelt of niet. Je kan em wel uitzetten door mute knop ingedrukt te houden, maar erg onhandig.
Ik heb een Böse speaker die ook in 10 dagen leegloopt. Grootste miskoop ooit. Ik gebruik hem slechts af en toe en dan is die altijd leeg. Waanzinnig irritant. Waarom kan je dat spul niet echt uitschakelen?
Geen jack aansluiting of een toslink aansluiting?

Ik zoek nog een leuk speaker om aan te sluiten op de beamer voor onder de overkapping, zou fijn zijn als ik die kan koppelen aan de andere boksen voor muziek in de tuin.
Sonos heb dat volgens mijn nooit gehad, sonos was altijd wifi, 100mbit rj45 of bt zover ik weet ,tenzij je een soundbar heb zelf die draai op wifi
Soundbars van Sonos hebben toslink (playbar/beam/base iig). Je kan daarna draadloos achterspeakers en een/twee subs koppelen.
Klopt, ik zou kunnen overwegen om de beam in de overkapping te hangen. Had alleen gehoopt op één losse speaker met een jack aansluiting. Zou een mooie toevoegen geweest zijn op de move of roam
Kun je in het park ook meerdere koppelen? Dat is wel zo gaaf aan een UE of JBL.
Dat het kan is leuk. In de praktijk zit ik niet op iemand anders zijn muziek te wachten als ik rustig in het park/ op het strand zit...
Dat was ook mijn eerste gedachte. De tweede was, damn, ik ben oud geworden. ;-) Afgelopen weekend zag en hoorde ik nog een groepje jongeren aan het water met harde muziek de overige (oudere) dagjesmensen irriteren, waaronder mijzelf. Dat is van alle tijden en vroeger was ik ook zo. Ik veroordeel het dan ook niet, maar kan er stiekem wel om lachen. Ook de 18 jarige buurjongen die met het raampje open en de muziek hard door de straat rijdt, doet mij soms met weemoed terugdenken aan vroeger. Maar ik snap jouw punt, echt sociaal is het natuurlijk niet en ik snap dat velen er zich aan storen. Voor ongeveer hetzelfde geld kun je daarom misschien beter draadloze oortjes kopen. ;-)
De context telt hier natuurlijk ook wel enorm. Naar het strand ga je b.v. niet bepaald voor je rust, dus dan zou ik het wel kunnen tolereren (mits het niet ongeloofwaardig concert-levels harde muziek is).

Als ik echter rustig naar de winkel loop en niet meer met mijn vriendin kan praten omdat ik op iedere 10 meter een andere puber tegenkom met een speaker die hard genoeg staat voor een straatfeest, allemaal precies hard genoeg om elkaars muziek niet meer te hoeven horen, krijg ik wel de neiging om die speakers stuk te smijten op de straat.

Misschien ben ik oud en bitter, maar ik hoef niet iedere 10 meter een andere versie van hardcore/hardstyle/dubstep/frenchcore net wat te horen... In een bos of een andere flinke open ruimte zou ik me er niet aan ergeren, maar in straten/gebieden waar mensen niet de ruimte hebben om "eromheen te lopen" ergert het mij wat meer.
Ik ga wel naar het strand voor mijn rust.

Beetje offtopic, maar ik kan mij ook enorm irriteren bij (vooral kleding)winkels met harde muziek. Heb dat nooit begrepen want je stoot er gewoon mensen mee af. Een moeder met haar tienerzoon/dochter loopt er dan ook gewoon voorbij.
ik kan mij ook enorm irriteren bij (vooral kleding)winkels met harde muziek.
Haha, mijn vriendin gaat gewoon vragen of de muziek zachter mag. Nee? Dan gaat ze de winkel uit en komt er nooit meer terug.
Mensen die met speakers rondlopen zijn gewoon kut, koop een koptelefoon lul.
Alle muziek die je privé in de openbare ruimte afspeelt en hoorbaar is voor anderen, staat te hard ;)
Ik bezit zelf een JBL Charge 4 welke ik vaak zat gebruik om zelf muziek via af te spelen, bijvoorbeeld tijdens het maken van een studieopdracht. Maar, ik heb ook meerdere collega's met een JBL speaker welke ook JBL Connect + ondersteunen (JBL Connect + is het protocol waarmee verschillende JBL speakers gekoppeld kunnen worden voor ofwel stereo mode, ofwel party mode), en elke werkdag koppelen we die verschillende speakers waardoor we door het hele pand op hetzelfde moment dezelfde muziek luisteren. Hiervoor hoef je maar met één speaker te verbinden om vervolgens de andere speakers aan deze speaker te koppelen d.m.v. het indrukken van de desbetreffende knop. Echter kun je er ook voor kiezen om daar niet aan mee te doen en zelf je eigen muziek af te spelen; dan kan de rest nog wel samen doen en doe alleen jij niet mee.

Tldr: dat er een optie is om meerdere speakers te koppelen betekent niet zomaar dat dit dan ook altijd zal of moet gebeuren.
Zo te zien denk ik maar 2 via bt of meerdere via wifi
Interessant voor in de badkamer wat mij betreft. Mooi op de dock en dan kan die ook gebruikt worden in de tuin.
Zou je puur alleen naar een badkamer speaker willen kijken zou je ook de Sonos One kunnen overwegen. Die is ook geschikt voor een vochtige ruimte zoals de badkamer.
Ja dat is ook een optie maar deze is dan iets goedkoper en multi purpose
Of gewoon een sony of jbl die zijn ook waterdicht tot 1 meter ... als het daarom gaat teminste
Het gaat mij om het ecosysteem van Sonos waar ik al meedere Sonos en Ikea waarvan ik al meerdere speaker heb hangen in de rest van het huis.
Tja , ecosysteem ,ik noem de prijs niet eco , en ik denk ook echt niet dat sonos erg eco is met stroom verbruik tog ? Geef mijn maar een paar monitors van adam b.v t7v met een bt dac , klinken beter, en zijn goedkoper, tuurlijk wel wat groter, maar als je alles in een wilt en heb geld ervoor over , dan is dynaudio ook een optie als je van echt geluid hou
Ik heb al jaren een UE roll in de badkamer, hangt aan zijn bungee-strap aan de doucherails. Toegegeven, het geluid is wellicht (ik heb de Sonos nog niet gehoord natuurlijk) wat minder goed maar als ik met mijn oren vol shampoo sta hoef ik niet persé de audiofiel uit te hangen :)
Leuk dingetje. Ben al wel een tijdje opzoek naar goede kleine speaker om mee te kunnen nemen. Deze maar eens in de gaten houden.
De accu zou tien dagen zijn lading behouden wanneer hij niet wordt gebruikt.

Bespaar jezelf deze ellende. Ik heb een speaker van Denon die hetzelfde doet. Dit is gruwelijk onpraktisch, je moet het ding constant aan de lader houden als je hem incidenteel wil gebruiken.
Oh, maar ik heb daar geen problemen mee. Met dat oplaadstation erbij kom ik een heel eind.
Er staat vanaf dinsdag te bestellen. Maar ik zie hem nog niet op de Sonos website?
Volgende week is het weer dinsdag ;)
Leuk dat Sonos nu ook een alternatief biedt tegenover bijv. een UE MegaBoom 3 of JBL Charge 5.
Ben benieuwd naar de kwaliteit van het geluid.
Of tronsmart element t6 max....

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee