Apple maakt migreren foto's en video van iCloud naar Google Photos mogelijk

Apple heeft een functie live gezet om foto's en video's over te zetten van iCloud naar Google Foto's. Het lijkt erop dat het in de toekomst mogelijk wordt om ook andere data te migreren naar andere diensten.

De functie werkt maar één kant op, dus de foto's en video's kunnen vanaf iCloud naar Google Foto's, maar niet omgekeerd, blijkt uit de hulppagina erover. Het overzetten is geen snel proces: het kan tussen drie en zeven dagen duren, vermeldt Apple. De foto's en video's blijven in de iCloud-opslag staan na de migratie.

Voor het overzetten moeten gebruikers een verzoek indienen bij Apple via de Privacy-pagina van het Apple ID. Apple waarschuwt daarbij dat gebruikers bij Google de benodigde ruimte moeten hebben, maar kan dat niet checken. Als de ruimte op is, stopt het kopiëren van de bestanden.

De functie is live voor gebruikers in de hele Europese Unie en nog wat andere Europese landen. Daardoor lijkt het erop dat de functie voortkomt uit de Europese regelgeving rondom dataportabiliteit; gebruikers moeten hun data van de ene naar de andere dienst kunnen meenemen. Het is onbekend of de export-functie ook buiten Europa beschikbaar zal komen.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

04-03-2021 • 12:44

123 Linkedin

Submitter: robcoenen

Reacties (123)

123
110
45
6
0
54
Wijzig sortering
Het zou enorm handig zijn als Google met een soortgelijke tool komt voor Google Foto's naar iCloud.
Zelf heb ik de switch naar iCloud gemaakt na het lezen van dit artikel: nieuws: Google stopt volgend jaar met gratis onbeperkte opslag van foto's
Ik betaalde namelijk al voor OneDrive (voor bestanden) en iCloud (device backup). Een derde betaalde clouddienst vond ik onnodig, zeker gezien ik ook al een Synology NAS heb.

Bij Google Takeout worden live foto's als MOV-bestanden gedownload, apart van de HEIF-bestanden.
Ik heb toen alle foto's handmatig gedownload via de Google Foto's-app op mijn iPad zodat de live foto's niet apart staan van de foto. Kostte wat tijd maar het is wel gelukt en beter dan met de bestanden van Google Takeout.

Overigens ben ik erg tevreden met iCloud foto's. Er zijn meer dan genoeg bewerkingsmogelijkheden en de rewinds zijn ook erg goed. Enige nadeel die ik heb ervaren is dat sommige geotags verloren zijn gegaan maar dat kan nog handmatig gefixt worden.

[Reactie gewijzigd door VirinR op 4 maart 2021 13:04]

Gezien Apple niets voor de lol doet en dit als voorbereiding op regelgeving (?), lijkt me dat google hier ook mee gaat komen.
Google heeft dit ook, maar het heeft op dit moment alleen ondersteuning voor Flickr en OneDrive. Hier is daar meer over te vinden.

Google, Apple, Microsoft en andere grote namen zijn ook onderdeel van het Data Transfer Project. Het doel van dit project is om het voor gebruikers makkelijker te maken te wisselen van dienst en hun data dan ook mee te nemen. Dit zal daar ongetwijfeld ook onder vallen.
Zo te zien kan je de foto's van google naar bijv OneDrive migreren. Niet de gezichtsherkenning, wat in mijn geval handig is. Heb ik de foto's van kinderen, neefjes, nichtjes gegroepeerd vanaf toen ze klein waren tot nu.

Voor iCloud foto's vond ik het lastig om bulk foto's te downloaden ipv een voor een. Zo'n export functie is wel handig. Zeker als meerdere diensten dit gaan aanbieden.
Het kan natuurlijk ook simpelweg zijn dat als Apple een faciliteit maakt om dit efficient te doen ze minder load op hun datacenters/interconnects hebben. Dan spendeer je 1 miljoen voor een leuke feature voor de klant, en win je 10 miljoen aan minder resource gebruik.
Ik ben hier ook al een tijdje naar aan het kijken. Ik heb allemaal Apple apparaten en wil nu overstappen van 200GB naar 2TB en ook gebruik maken van de iCloud voor Foto's.

Ik heb al mijn foto's van mijn fotocamera en video's van de handycam zowel in Google Photo's als op mijn NAS staan (wordt gesynchroniseerd via mijn laptop met Google backup). De foto's die met de telefoons binnen ons huishouden zijn gemaakt worden allemaal via de Google Photo's app geüpload. De NAS is in principe de backup en het zoeken naar foto's en films doe ik via de Google Photo's app (werkt perfect!)

Ik zoek nog een handige manier om eigenlijk alle foto's en video's (ook van de telefoons) op zowel mijn NAS als in iCloud te krijgen. Het downloaden van alle foto's en video's is onnodig omdat de meeste al op mijn NAS staan. Ik hoef eigenlijk alleen de foto's vanuit Google photo's die met een telefoon zijn gemaakt te downloaden, maar die selectie kan je volgens mij niet maken in takeout. Het is alles of handmatig selecteren.
Ik ga ervan uit dat je een iPhone gebruikt.
In dat geval staan al je foto's al in de Foto's app (tenzij je de foto's verwijderd van je telefoon). Zodra je iCloud Foto's aanzet, worden al die foto's geüpload naar iCloud.

Ter illustratie in november 2017 kocht ik mijn eerste iPhone (iPhone X). Doordat de foto's zowel in Google Foto's als in de Foto's app stonden hoefde ik alleen de foto's van voor november 2017 te downloaden.
Je foto's van je handycam en fotocamera kan je weer importeren op je iPad of Mac. Zelf nooit gedaan omdat ik al mijn foto's maak met mijn iPhone.
Overigens gebruik geen NAS voor de opslag van mijn foto's; al mijn foto's staan op iCloud.
Dit gaat niet makkelijk werken. De schijf met de iCloud Photo Library moet fysiek aan je Mac hangen. Dat werkt dus niet vanaf je synology. Mijn oplossing is een extra user en een externe schijf. Die sluit ik af en toe aan en dan wordt alles gedownload en gaat het naar backblaze.

Op mijn main user account zit de iCloud Photo Library in een eigen partitie. Daardoor kan hij niet de hele schijf vullen en heb ik wel toegang tot alle foto's.
Ik weet eigenlijk niet of dit mogelijk is, volgens mij bied Apple geen API endpoint aan om dit over te zetten?

Heeft apple een iCloud API die ook gratis gebruikt mag worden door bijvoorbeeld google?
Prima ontwikkeling. Zelf wacht ik nog op het moment dat iCloud mijn synology nas gaat ondersteunen, volledige bu naar de iCloud. Nu loopt dat via onedrive, wat prima werkt, alleen is iCloud betaalbaarder, hoef nl geen office365 erbij.
Ik betaal alleen voor onedrive, geloof iets van 2€ pm voor 100gig extra.
2GB
Gratis bij Dropbox

5GB
Gratis bij Apple
Gratis bij OneDrive

15GB
Gratis bij Google

50GB
€11,88 iCloud

100GB
€19,99 Google One
€24,- OneDrive

200GB
€29,99 Google One
€35,88 iCloud

1TB
€69,- OneDrive (inclusief Microsoft 365 applicaties)

2TB
€99,99 Google One
€119,88 Dropbox
€119,88 iCloud

*Prijzen op 1 jaar basis excl. actieprijzen, voor consumenten

[Reactie gewijzigd door robcoenen op 4 maart 2021 13:16]

Kijk ook eens naar jottacloud ;) mooie aanbieder
Jottacloud heeft mij afgesloten omdat 7 TB blijkbaar buiten hun FUP valt. Ook vonden ze het grote aantal 'mediabestanden' reden genoeg voor afsluiting. Dat zijn vrijwel allemaal home video's die ik veilig wil kunnen stallen...

Daarnaast is Jottacloud leuk om data te stallen, maar het restoren van een backup of het terughalen van bestanden gaat nog trager dan een 65k6 modem kon...

[Reactie gewijzigd door Travelan op 4 maart 2021 13:40]

Klopt, vanaf 5tb gaat hun fup in, dat staat ook op hun site. Ze hebben ook een tabel ervan. Maar nog altijd onbeperkt gbs
Dat stond toen nog niet (lees, 2 jaar geleden) in hun FUP. Daarnaast leuk, onbeperkt stallen, maar de praktijk was dat ik het nooit praktisch downloadbaar was, gezien dat door de FUP gecapt werd op 100 kbps. Betalen was voor mij geen probleem, maar vanuit Jotta geen optie. Zie dat die er nu wel is. Maar gezien het amateurisme wat ik 2 jaar geleden heb meegemaakt, heb ik geen vertrouwen meer in deze partij.
Google Workspace Enterprise Standard is 20 euro per maand voor onbeperkte opslag.
Geen idee of je ook echt een KvK registratie moet hebben..
Nee. In de zin van, je hoeft dit niet in te vullen. Je bent waarschijnlijk wel in overtreding dan (bij Google en/of de staat der Nederlanden), maar dat risico neem ik al jaren graag, dat gaat echt nooit een probleem worden voor die paar euri in de maand die ik betaal ;)

Ik kan het niet zo 1-2-3 vinden maar ik meen me te herinneren dat Google ergens heeft staan dat het je eigen verantwoordelijkheid is (wat ook logisch is).
Meh, dat is nogal boud, ik kan zo een sloot aan 'betere' alternatieven opdreunen, BackBlaze, S3, pCloud, Carbonite, zelfs Azure is een betaalbare optie.
Inderdaad. Krijg je natuurlijk wel een veel betere SLA, service, features en kwaliteit voor terug. Dus als voor jou 'beter' = goedkoop, dan ja oke. Maar dan verschillen we wel van visie wat 'beter' is...
S3 is toch wel een hele hap duurder... En niet echt consument vriendelijke, zelfde geld voor Backblaze B2 heb je het over gok ik dan? Want de normale Backblaze is nog vervelender met het terughalen van data. pCloud heeft een bijzonder business model waar ik de duurzaamheid nog niet echt van gevonden heb. Maar goed dat terzijde.
Zijn we Tweakers of consumenten? ;-)
Je moet wel Appels met Peren vergelijken :P Jottacloud kan ik aan mijn moeder geven. S3/B2 niet echt ;)
Oh jawel, draai je eigen Nextcloud en geef die aan familie. Back-end backup off-site gaat naar Backblaze B2. Merkt familie niks van. ;)
Kreeg je wel je data terug of de kans het down te loaden?
nee, gelukkig was het niet de enige backup, en was backup op dat moment niet nodig.
Dus je bent het dan gewoon kwijt, dat is dan wel even een ding om op te letten, Cloud blijft me tegenhouden het te gebruiken voor belangrijke dingen, om dit soort praktijken, je moet wel een kans krijgen namelijk
Ik heb het net even opgezocht. Ik kreeg 7 dagen om het te downloaden, wat niet realistisch is met een cap van 100 kbps op 7 TB (even snel rekenen, maar dat duurt op die snelheid 3 tot 4 jaar...)
Oeps, ja dat red je niet, 8)7 Maar wel mooi dat je 7 dagen had.
Was er een eerste waarschuwing of dat niet?
ja, en nogmaals, gelukkig had ik het niet nodig. Er is geen waarschuwing gekomen, alleen een mail dat ik 7 dagen had waarna er een harde cap op mijn account kwam en alle bestanden verwijderd worden als ik het in 7 dagen niet onder de 1 TB zou hebben.
Oh dus voor jou, dan is een deel verwijderen, de snelste optie, sneu van ze.
7TB....en dat zou onder fair use moeten vallen ? :?
Vind ik wel. Als je een backup oplossing biedt in een tijd dat 8 en 10 TB harddisk bij de mediamarkt in de schappen ligt, is dat wat mij betreft per definitie wat men van een FUP zou moeten kunnen verwachten.
Ik zou toch serieus overwegen om onderscheid te maken in je data. Totale backup....7TB...thuis on-premise maken. Belangrijke persoonlijke data....in cloud. Maar dus niet je hele meuk (OS programma’s..vervangbare data dus ) in de cloud stoppen.
Ik had stukje hierboven vermeld dat het voornamelijk homevideo’s zijn. Dat tikt snel aan. Misschien heb ik ook wel meer dan de gemiddelde Nederlander, en ik zou ze inderdaad ook beter naar x265 kunnen converteren, maar dat kost zoveel tijd. Data is goedkoper dan tijd...
Ja alleen geen directe link naar je nas mogelijk. Of kan dat inmiddels?
Alleen met een omweg. Als je Rclone installeert op je nas (dat kan met elke synology, ook onder docker support) kan je op die manier direct naar Jottacloud een backup maken.
Extreem privacy onvriendelijk, ze scannen je files actief op files die ze niet willen dat je hebt. Plus het is niet ‘unlimited’ zoals ze het aanprijzen. De FUP snelheidsverlangingen zijn niet meer de ‘moeite’. Ik ga niet iets gebruiken waar ik mijn 4K/60 video wil uploaden met 1 mbps.

Zelf heb ik een eigen Nextcloud draaien in een VM met een off-site backup naar Backblaze B2 (encrypt het zelf voor upload).

[Reactie gewijzigd door slijkie op 4 maart 2021 16:48]

backblaze b2 is ook duur uiteindelijk
Absoluut.

“We may view your file system metadata (filename, sizes etc. but not your file contents) to provide technical support.”

En nog een bonus.

”Our employees will not open, access or read your files without your written consent”

Er zijn al talloze aantoonbare discussies geweest online over Jottacloud. Met bewijzen over handelingen van het Jottacloud team. De presentatie is mooi, maar dat is het dan, meer niet.

Je hebt al tig reacties over dat Jottacloud zo geweldig is. Gelukkig hebben wij de vrijheid om te kiezen dat wij graag een plank voor onze kop kunnen houden. ;)
En eventueel met rclone een encrypted share aanmaken
is dan voor buitenstaanders zonder de hash en keyset niet leesbaar.
Tijdens een december actie pCloud 2TB aangeschaft voor $235 uit mijn hoofd: levenslang. Dat was dan een ontzettend prima deal zie ik nu. Heeft ook vrij veel features voor automatisch backuppen met behulp van conventionele en open source tools ipv dat je beperkt bent tot hun eigen applicaties.
Met Valentijn hadden ze een actie voor €250 voor 2 TB levenslang (of 99 jaar meen ik).
Gebruik hem ook voor backup vanuit mijn NAS, omdat stack er mee gestopt is.
Ik gebruik al paar jaar iDrive. 5TB voor $69, echter je krijgt korting eerste jaar.
De voor gezinnen wellicht interessantste optie staat er nog niet bij:

6 accounts met 1TB (dus 6x 1 TB)
€99,- OneDrive (inclusief Microsoft 365 applicaties voor 6 accounts)
Heb het nu een jaar of 4, alleen nooit meer betaald dan een euro of 60. pricewatch: Microsoft Office 365 Family
Meestal aanzienlijk minder als je hem in de pricewatch zet: pricewatch: Microsoft Office 365 Family
Vergeet niet dat je ook Apple One heb waarbij je iCloud, Apple Arcade, Apple TV+ en Apple Music gebundeld worden.
Een individueel abonnement met 50GB kost €179,40 per jaar en een gezinsabonnement met 200GB kost €239,40 per jaar. Daarnaast kan je ook extra opslag bijkopen bij beide abonnementen:
Apple One
Als u Apple One gebruikt, kunt u kiezen voor een abonnement met 50 GB, 200 GB of 2 TB iCloud-opslag. Als u meer iCloud-opslag nodig hebt, kunt u meer kopen tot maximaal 4 TB in totaal.
Office 365 personal kost rond de 45,00 euro met 1TB per jaar voor 1 gebruiker
https://goedkoopsteantivi...5891405e249e&currency=EUR

Office 365 family kost rond de 65 euro per jaar ( en mag je delen met 6 personen, die allemaal 1TB cloud en office krijgen.
https://goedkoopsteantivi...5891405e249e&currency=EUR

Als je de kosten zou delen tussen 6 personen van die 65 euro, zou je voor 1TB OneDrive 0.90 cent per maand betalen of te wel 10,80 euro per jaar. Dan krijgt iedereen er ook nog eens office bij. Of je office nu gebruikt of niet, het is voor 1TB cloud opslag de goedkoopste.
Dit doen wij al jaren, en nog eens vele vrienden en kennissen, en is voor cloud opslag zeker de goedkoopste oplossing. OneDrive werkt ook goed op een iPhone met camera upload aangeschakeld.
Als Dropbox nou eens een fatsoenlijke fotofunctie implementeert dan zou ik zo al mijn fotos daarop knallen (ik betaal al voor de 2TB)
Maar dat hebben ze niet, dus in de praktijk gebruik ik iCloud voor foto's want die hebben een fijne zoek-functie. Dat zal Google Photos ook wel hebben.
Op dat vlak valt Dropbox inderdaad af.
Gratis opslag bij Google is oppassen geblazen met de aanpassingen van hun kant:
https://petapixel.com/202...es-with-recent-messaging/
Alleen ben je dan beperkt tot 1 keuze, namelijk 100GB (plus de gratis 5GB uiteraard).
Bij iCloud heb je 50GB, 200GB en 2TB. 200GB kost dan 2,99 per maand, dus dat is nog goedkoper dan OneDrive. Voor een tientje per maand heb je 2TB.
En die 2TB van iCloud kun je eenvoudig delen (zonder dat je bij elkaars data kan - uiteraard) met je familieleden. Ik weet niet hoe dat bij andere clouddiensten geregeld is.
Denk dat je bijna beter naar iets van Backblaze B2 kan kijken. Dat is een stuk goedkoper en veel beter geïntegreerd met backup oplossingen.
Even uitgerekend voor 1TB, maar dat kost je 60€/jaar en dat is dan enkel voor storage. Als je het gebruikt betaal je ook nog.
Ik betaal ~70€/jaar voor O365 en heb daarbij 6TB.
Plus de Office natuurlijk.

Dus misschien ligt het aan mij, maar dat lijkt me een betere deal...
Daarom moet je backblaze proxyen door cloudflare. Dan is gebruik en bandwidth gratis omdat ze beide lid zijn van de bandwidth alliance.

Ik stream gemiddeld TB per maand vanaf backblaze en betaal niets extra’s.

[Reactie gewijzigd door Snowfall op 4 maart 2021 13:27]

Dit doe ik ook, hierdoor kun je weer op transfer-kosten besparen.
Ja ik doe dat voor mijn website dus ook. Ik bied daar Tutorials en programmeer/design cursussen aan en ik stream sinds 2018 al mijn content vanaf Backblaze zonder extra kosten.

Ik exporteer mijn bewerkte videos naar MP4 en converteer ze dan met ffmpeg naar HLS (HTTP Live Streaming Protocol). Hiermee bespaar je flink wat bandwidth en zijn je videos vaak een fractie 10 kleiner waardoor ik ook nog eens minder opslag gebruik. (Dit is trouwens ook goed te doen met DVDs en Bluerays. Ik doe dit sinds kort ook thuis voor mijn NAS naar de Apple TV en het is echt perfect <3)

Het werkt echt smooth en ik zou zelfs durven zeggen dat het net zo goed werkt als Storage en Streaming Buckets op AWS en Storage containers op Azure. Vooral als je de prijzen meerekent.

Hier wat meer informatie voor mensen die t interessant vinden.
https://www.backblaze.com...ovide-free-data-transfer/

[Reactie gewijzigd door Snowfall op 4 maart 2021 13:45]

Het schaalt wel veel beter, vooral als je meer dan een TB nodig hebt. En dat is met een NAS helemaal niet zo gek. Maar goed uiteindelijk is het ook vooral belangrijk waar je backup software mee integreert en of er geen files per folder limieten aan de service zitten.

[Reactie gewijzigd door EraYaN op 4 maart 2021 13:21]

Is dat niet 1TB per persoon voor 6 personen?
1 TB p.p. dus totaal 6 TB met Family abonnement.

[Reactie gewijzigd door Rizlaaf op 4 maart 2021 13:36]

Dat kan al; als je DS Photo op je iOS device hebt kun je in die app instellen dat je de foto’s naar je Synology NAS wilt back-uppen. Vanuit je NAS kun je dan weer syncen met een clouddienst (ikzelf gebruik B2)
Nee dat is niet hetzelfde. Gewoon native vanuit de synology. Netzoals je vanuit je Synology een backup van/naar je OneDrive kan doen.
Maar dat werkt puur voor foto's, niet voor je berichten, whatsapp, etc.
Als het je puur om backup opslag gaat kan je beter wat anders nemen. iCloud, OneDrive, en Google drive zijn namelijk een stuk duurder omdat ze gericht zijn op het gebruik van een bredere suite.

Daarnaast moet je onderive/office365 via de pricewatch kopen op rechtstreeks bij Microsoft, bespaar je zo 20-30% mee!
Hier voor Synology C2 Storage zelf gekozen als backup: 1TB voor €69.99/jaar
Op zich een goede ontwikkeling maar ik zou graag meer opties hebben. Ik wil mijn foto's op mijn NAS. Ik heb een enorme database en dat is super lastig.
1. Sowieso kun je niet alles in een keer downloaden.
2. Ik wil eigenlijk voor alle onbewerkte foto's een origneel.
3. Voor alle bewerkte foto's wil ik wel een re-encode.
Netjes! Paar maanden geleden overgegaan van Google Photos naar iCloud. Wat was dat een drama! Google heeft een flinke muur gebouwd :(
Mijn iPad maakt toch al jaren backups van de foto's en video's naar Google cloud ?
(via Google foto app)
Daar gaat het hier helemaal niet over. Het gaat er hier om dat data die in icloud staat, gemigreerd kan worden naar de Google cloud. Iets dat moet vanuit Europese wetgeving in de toekomst. Microsoft en Google hadden dit al een tijdje, voor Apple begon de tijd ook te dringen, dus die zijn nu ook eindelijk zo ver.

Het gaat dus niet over content van je telefoontje naar één of andere cloud, maar data die al in icloud staat.
Die wetgeving is van kracht geworden met de GDPR. Maar voor zover ik weet stelt die dat je data moet kunnen verhuizen naar een andere vendor, maar niet dat de huidige host dit volautomatisch voor jou moet faciliteren.
Je zegt het zelf al, via de Google Foto's app. Deze app heeft geen toegang tot je iCloud, dus deze foto's kunnen ook niet geüploaded worden naar Google Foto's. Nu kun je vanuit iCloud dus foto's overzetten naar Google Foto's.
Iemand een idee of er een mogelijkheid is om meer dan 2TB af te nemen bij iCloud? Ik loop tegen m’n grenzen aan binnen nu en 2 jaar.
in combinatie met apple one kan je meer storage krijgen:

https://support.apple.com/en-us/HT201318
Apple One
With Apple One, you can choose a subscription plan that includes 50GB, 200GB, or 2TB of iCloud storage. If you need more iCloud storage, you can buy more for a total of up to 4TB.
Ja dat is leuk, maar dat werkt dan weer niet met je gezinsabonnement. Dus in ieder geval in Nederland kun je geen apple one hebben en 2TB of meer hebben.
2Tb en 200gb zou toch moeten lukken ?

Ik heb een 200gb Apple one + 50gb extra abonnement en dit is gedeeld met mijn gezin
Ja klopt, dat kan wel. Maar als ik me niet vergis heeft de US versie een 2TB versie van het gezinsabonnement. Hier heb ik het gezinsabonnement en 2TB extra welke in dan met het gezin deel. Dus feitelijk 2,2TB
Ja idd. In sommige landen is er een Apple one abonnement met news+ erbij en ook een 2Tb storage plan.

Ik hoop dat ik tegen dat ik meer dan 2.2Tb nodig heb dit hier ook beschikbaar is ☺️
Alleen met een omweg via Apple One. Je kan dan Apple one family nemen daar zit 2 TB opslag bij naast andere apple diensten en je kan vervolgens nog eens 2 TB icloud opslag bij kopen.
Hopelijk kan dit binnenkort ook met Whatsapp data. Heb wel eens vaker gehad dat iemand van android naar ios gaat of vice-versa en dan hun hele chatgegevens niet makkelijk* kunnen overzetten. (volgensmij kan dit wel met betaalde apps, maar daar zou je naar mijn mening echt niet voor hoeven betalen)
Dan zit ik toch met de vraag waarom ik (ze) het moet(en) overzetten?, soms zijn google en apple in dezelfde datagrot(center) met mijn data aan het schuiven. Of gaat dat niet zo, en hebben ze elk een totaal eigen centrum, en slaan ze niks voor(van) elkaar op?
Een link maken is dan toch voldoende en kunnen ze het voor mij met 400Gbit overpompen toch?

En de vraag waarom ze dat dan ook niet gelijk met Microsoft of nog andere bedrijven gelijk óók invoeren, waarom alleen eerst google.

[Reactie gewijzigd door Mel33 op 4 maart 2021 18:02]

3 en 7 dagen?

met een beetje snelle verbinding kan het binnen 12 uur, handmatig.
Vergeet niet dat er heel veel iCloud gebruikers zijn. Het wordt dan vanaf Apple's servers geüploaded, niet vanuit jouw netwerk. De bandbreedte voor het uploaden moet dus gedeeld worden.
Ik heb het ook over ALLE foto's downloaden, en daarna op google Photo's zetten.
Het maakt voor types zoals jij niet uit wat er wordt gedaan. Ergens zit er bij zoveel haat jegens anderen dat je overal een negatieve draai aan kunt geven. Ik ken meer van dat soort mensen en die zijn allemaal erg ongelukkig.
Dit! +100!

Sommigen hebben zo'n diepgewortelde haat dat geen enkel feit die mening kan veranderen. Of dat bedrijf of diegene daarna 100 jaar alleen maar goede dingen doet maakt niet uit, mening zal niet meer veranderen.

Iets met oogkleppen op hebben en dingen roepen zonder bij de besluitvorming betrokken te zijn en dus te weten waaróm een bedrijf de acties neemt die het neemt. Meteen van het slechte uit gaan.

Maar goed, ook Apple doet ook 'verkeerde' dingen (Ierland, anyone). En daar komt ie weer: diezelfde Ierland constructie gebruiken andere grote bedrijven net zo goed. Maar dat neemt niet weg dat het slecht is (naar mijn mening)
Apple doet veel mooie dingen.
Maar het feit is dat ze dit niet vrijwillig doen, maar omdat er wetgeving aan gaat komen.
Als het wel vrijwillig was, hadden ze het al jaren eerder gedaan. Maar het geld voor meerdere partijen.
Die wetgeving is er al een tijdje en in principe kon dit al prima door een export te downloaden en zelf weer te uploaden bij Google; en die functie had Apple al beschikbaar voordat de GDPR in werking trad. Apple voegt er nu een geautomatiseerde optie aan toe, wat ze naar mijn weten niet verplicht zijn. Je moet je data kunnen verhuizen, maar de (vorige) vendor hoeft dat niet voor je uit te voeren.
Trapt waar in?
Dit wordt blijkbaar wetgeving, Apple maakt het mogelijk.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee