Apple maakt gebundeld Apple One-abonnement beschikbaar

Apple heeft zijn One-abonnementsdienst beschikbaar gemaakt. Daarmee kunnen gebruikers voor 14,95 euro een abonnement op iCloud, Arcade, Music en TV+ krijgen. Ook is er een abonnement voor meerdere gebruikers.

Apple kondigde de dienst aan medio september van dit jaar, maar gaf daarbij alleen als releasedatum 'dit najaar'. Daarover is dus nu duidelijkheid. Het instapabonnement, Individual, biedt 50GB iCloud-opslag en het Family-abonnement biedt 200GB, verdeeld onder maximaal zes gebruikers. De meerprijs van het Family-abonnement is 5 euro, waardoor het uitkomt op 19,95 euro.

Er is nog een derde Apple One-abonnement, maar die is niet beschikbaar in Europa op dit moment. Dit pakket, genaamd Premier, kost 29,95 dollar, biedt 2TB iCloud-ruimte en bevat ook Apple News+ en Fitness+. Die twee zijn ook nog niet in Europa vrijgegeven.

Wie al abonnementen heeft op de individuele diensten van Apple, hoeft niets extra's te doen om te zorgen dat ze niet te veel betalen. Volgens een faq op iCulture worden bestaande pakketten waar mogelijk gecombineerd met elkaar en overbodige abonnementen worden automatisch stopgezet.

Individual Family Premier
iCloud 50GB 200GB 2TB
Aantal gebruikers 1 6 6
Music, TV+, Arcade Ja Ja Ja
News+ Nee Nee Ja
Fitness+ Nee Nee Ja
Prijs per maand 14,95 euro 19,95 euro 29,95 dollar (niet beschikbaar in Europa)

Door Mark Hendrikman

Redacteur

31-10-2020 • 12:19

158 Linkedin

Reacties (158)

158
146
105
6
0
9
Wijzig sortering
Zover ik kan zien, staat er nog steeds "vanaf dit najaar"? Is er een andere plek waar je dit abonnement kan afsluiten?
Ga naar Settings, klik op je iCloud account en dan op Subscriptions en daar moet dan een optie komen te staan om Apple One te nemen. Bij mij staat het er (nog) niet, want ik draai nog 13.5. Neem aan dat je wel iOS14 moet hebben minimaal.

Let er wel op dat als je een nieuwe iPhone hebt gehad je alsnog drie maanden Arcade en ATV+ gratis krijgt. Mijn advies is dan om het pas te nemen wanneer deze voorbij zijn, want je begint meteen te betalen bij Apple One en verliest er dus je gratis toegang mee. Deze wordt ook niet hersteld mocht je toch van je aankoop af willen zien.
Als je al 2TB iCloud hebt wordt hij niet getoond. Eerst downgraden naar 200GB dan en dan is hij zichtbaar.
Wat een nonsens? Ik heb meer dan 200GB in gebruik dus kan nooit naar apple one
Dat kan dus wel, je data blijft tot 30 dagen na omzetten naar lager beschikbaar. Daarbij je downgrade en dan stap je over op Apple one en als je dan meer dan 200GB gebruikt zal je extra nog eens 200GB of meer moeten aftikken dus je krijgt dan 400GB of 2,2TB
Ik las het net op het forum ja! Bedankt. Wel on Appleiaans gedoe. Wat kost Apple One met 2TB?
€15/€20 (individueel/gezin) + prijs van 2TB. :)
Ja dat laatste dus. Dan wordt het voordeel opeens behoorlijk stuk minder. Naast dat ik geen 2.2TB nodig heb (maar wel meer dan 400GB). Kortom, ik vind het een moeizame procedure met het stapelen van abonnementen die me nauwelijks voordeel oplevert. Dan maar geen arcade en na het gratis jaar gaat tv+ ook gewoon de deur uit. Dus eh... goed gedaan Apple?
AppleTV+ is bij mij verlengd. Tenminste. Het gratis jaar. Kreeg ik laatst een mailtje van.
Dat beantwoord die vraag niet.
Misschien zelf eerst even lezen? Er is geen 2tb versie van Apple One in Europa...

Dus de vraag is geheel terecht.
1. Hoe sluit je dit af als je al 2 TB hebt, wat gebeurd er met je data?
2. Wat als je meer nodig hebt dan 200 GB, welke opties heb je en wat kost dat?

Deze antwoorden zijn inmiddels gegeven
Misschien zelf eerst even lezen? Er is geen 2tb versie van Apple One in Europa...

Dus de vraag is geheel terecht.
1. Hoe sluit je dit af als je al 2 TB hebt, wat gebeurd er met je data?
2. Wat als je meer nodig hebt dan 200 GB, welke opties heb je en wat kost dat?

Deze antwoorden zijn inmiddels gegeven
Staat ook allemaal binnen iOS gelinked in het volgende artikel: https://support.apple.com/en-us/HT211784
Dank je. Ik vroeg mij al af waarom ik hem nergens zie. Op mijn MacBook zegt de site "Update to the latest iOS or iPadOS to get Apple One". Op mijn iPhone en iPad krijg ik Apple One nergens te zien. De site blijft daar gewoon spinnen.
Als je al 2TB iCloud hebt wordt hij niet getoond. Eerst downgraden naar 200GB dan en dan is hij zichtbaar.
Bij mij werd het gewoon getoond.
Ik heb niet net een nieuwe iPhone, maar wil graag mijn Apple Music en extra data samenvoegen, gezien het weinig extra kost en ik daar ook nog eens Arcade en TV+ bij krijg!

Ik zit op iOS14, maar bij mij nog niet te zien. Niet onbelangrijk: ik woon in Denemarken, dus misschien komt het hier later dan in NL. Mijn originele post was wèl gebaseerd op de Nederlandse Apple website :)
Ik had een jaarlijks Apple Music abonnement, maar dat lijkt in Denemarken niet beschikbaar te zijn (met het omzetten van mijn Apple ID van Spanje naar Denemarken deze zomer was ik zowel mijn jaarabonnement als de optie om het af te nemen kwijt,ook besparing van 20% op jaarbasis).

Ik dacht dat dit dan een goed alternatief zou zijn om toch nog wat te besparen. Sindsdien puur als boycott geen Apple Music meer totdat Apple One beschikbaar is.

Ik vind het sowieso belachelijk dat Apple Music hier 30% duurder is dan in de rest van Europa (9,99 eur vs 99kr DKK, wat omgerekend 13.26 euro is). 79 DKK had dan een veel logischere prijs geweest, iets meer dan €10, ook ivm de 4% extra BTW tov NL, BE of ES.
Waarom laat je ‘m niet op Nederlands staan?

Ben je niet ook al je aankopen kwijt als je je account omzet?
Stond op Spaans, maar kan je enkel afrekenen met een Spaanse creditcard of andere Spaanse betaalmethode, iets wat ik heb stopgezet inmiddels gezien ik hier Deense rekening nodig heb.
Ik vind het vervelend dat je alles kwijt bent als je land overzet. Ik woon ook in het buitenland, maar laat ‘m fijn op Nederlands staan (ik heb een aantal films gekocht).

Snap het opzich wel dat je dan mensen krijgt die gaan switchen voor content van een ander land, maar voor mensen die gaan verhuizen is het wel vervelend.

[Reactie gewijzigd door Woopdedooo op 31 oktober 2020 23:32]

Je bent gelukkig enkel subscriptions kwijt tegenwoordig en je Apple Music playlists.

Voorheen was je alles kwijt (2013), dat is nu niet meer zo.
Oh dan moet ik dat eens even gaan bekijken, thanks!
Tja, maar het gemiddelde salaris is hier ook een stuk hoger. Ik snap je punt wel hoor, maar na 11 jaar in Denemarken te wonen is 10 kronen voor mij gevoelsmatig gelijk aan €1,-.

En welkom in Denemarken :) Ik hoop dat het je gaat bevallen!

[Reactie gewijzigd door RVervuurt op 31 oktober 2020 14:16]

Dat is inderdaad zo, daar mag ik absoluut niet over klagen 😊
Ik vermoed dat de omschakeling ook vandaag in gang is gezet. Zal wel hetzelfde verhaal zijn als bij een iOS update. De een ziet hem wel en de ander pas 12 uur later. Je zou het eens in de app store kunnen proberen (heb ik nog niet gekeken hoor, kan niet relevant zijn).

En als Arcade je bevallen (qua games, want mij bevalt het helaas niet) en je van Amerikaanse TV-shows houdt dan is de upgrade het zeker waard. Ik twijfel nog ivm Arcade en ATV+ is ook niet echt mijn ding. Maar ik ben sowieso geen Netflix achtig figuur. Duurt me allemaal veel te lang die series haha.
Bij mij was het sinds gisteravond live op iPad, iPhone en zelfs de Apple TV.

Overigens zal ik geen Apple One nemen. Ik heb nu een iCloud abonnement van 50 GB voor 1 euro per maand en daarnaast heb ik een gratis jaarabonnement Apple TV+ (onlangs door Apple gratis verlengd tot en met februari 2021). Apple Music heb ik niet, ik zit namelijk bij Spotify.
De series van Apple TV+ vind ik wel erg goed dus deze zal ik in februari verlengen met een jaarabonnement voor €50.
Als News+ en Fitness+ beschikbaar waren in NL, dan zou ik direct het duurdere abonnement nemen ;)

[Reactie gewijzigd door VirinR op 31 oktober 2020 13:31]

Bij mij staat het er wel maar scherm blijft wit als ik er op druk. Ik heb een Noors AppleID overigens.
Je krijgt naar mijn weten een jaar AppleTV+ niet drie maanden.
App Store -> je avatar circeltje rechtsboven -> Abbonomenten/Subscriptions

Dan zie je de optie staan.

En anders klik je met je iPhone hierop:
https://one.apple.com

Zou het ook moeten verschijnen.
Ik krijg wel de pop-up maar met “verbinding mislukt”. Ik heb een 2TB iCloud abonnement. Misschien is dat het?
Dat werkt inderdaad.

Downgraden naar 200GB, upgraden naar Apple One, upgraden naar 2TB weer.
Hetzelfde hier, iPhone 11 Pro Max met 2TB iCloud package zodat fam auto backups kunnen doen en mij niet meer bellen. En [failed, retry] in Safari.
Spotify wil ik nog omzetten naar AppleMusic.
200GB abbo voor 2 personen heb ik al en is voldoende.
Ben alleen nog niet overtuigd van AppleTV en Arcade.

Deze bundel prijs lijkt mij zeer correct, of zie ik dit verkeerd?
Persoonlijk heb ik met Apple Arcade helemaal niks. De graphics van de games komen bij mij te kinderlijk over (ben denk ik toch van de oude stempel ofzo). ATV+ heb ik echt geprobeerd, maar ik kom er niet in. Het is niet echt mijn genre ofzo, al kan ik uren naar Jennifer Anniston kijken.

Dus ik twijfel of ik de One neem. Ik heb al een 200gb icloud en AM Family welke dus goedkoper is dan de One. Maar misschien dat de kids Arcade wat aan vinden, dan kan ik er nog over nadenken.
Persoonlijk heb ik met Apple Arcade helemaal niks. De graphics van de games komen bij mij te kinderlijk over (ben denk ik toch van de oude stempel ofzo).
Kan ook beetje liggen aan wat je er zelf van wilt. Ik vind Arcade bijvoorbeeld wel leuk. Zitten ook wel paar leuke spelletjes tussen. (Maarja ik ben geen Pro gamer natuurlijk :o ) Speel op t moment OceanHorn 2 en echt wel leuk. Beetje Zelda achtige Kloon.
al kan ik uren naar Jennifer Anniston kijken
Volgens mij kan elke man dat wel :)
Apple TV vind ik persoonlijk erg leuk. Oa The Morning Show, Mythic Quest, Ted Lasso en Long Way Up zijn leuke series. Arcade zet ik zo nu en dan eens een maandje aan, dan speel ik wat leuke spellen en dan heb ik het wel gezien.

Ik hoop alleen dat Fitness+ hier snel beschikbaar komt, dat lijkt mij nou echt wat toevoegen.
Ik ben persoonlijk echter niet heel tevreden met Apple Music vergeleken met Spotify, de windows applicatie is gewoon weg enorm slecht, de oplossing hiervoor is de music.apple.com web app te gebruiken maar is toch minder dan spotify. Zo mis ik het kunnen hervatten van een lied / album / playlist die ik de laatste keer aan het luisteren was voordat ik het afsloot. Ook het verder kunnen luisteren van deze playlist als ik bijvoorbeeld thuiskom en net op mijn mobiel muziek heb geluisterd, dan wil ik verder kunnen luisteren vanaf mijn pc zonder zelf te moeten zoeken naar de juiste locatie in een playlist.

Daarnaast is het zoeken naar albums / liedjes een stuk trager als in spotify en geeft naar mijn idee ook slechtere resultaten.

Al met al, Apple Music is zeker niet slecht, maar vergeleken met Spotify zie ik persoonlijk geen goede reden om voor Apple Music te kiezen. (Al kan ik wel inzien dat zo bundle een goede reden voor jou kan zijn)
ik vind nog steeds dat ze beetje blijven achterlopen met max 2tb, maak daar 5tb of 10 van
Serieus?? ik vind mezelf best wel een flinke user met foto's en video maar ik zit na 6 jaar ofzo op nog geen Terabyte.... Wat wil je met 5Tb doen? Warez opslaan?
Misschien is met jouw usecase, blijkbaar voor commerciële doeleinden ongecomprimeerde 4K video opslaan, iCloud niet echt de juiste toepassing. iCloud is echt een consumer/prosumer dienst en ik snap dat die niet gaan voorzien in mediabedrijfjes die 1200 uur aan ongecomprimeerde data willen archiveren in de cloud.
Maar wel 4K editing stations aanbieden van 5000+ eur? :') Dacht dat Apple alles in hun ecosysteem wil houden? :p
Met jouw logica zouden ze ook energiecontracten moeten leveren voor de stroomvoorziening en bureaus waar die dingen op moeten staan. Slaat dus helemaal nergens op.
haha ik zie Apple er wel voor aan though! Ze zijn echt groot en ik verwacht persoonlijk dat ze alles eraan gaan doen zodat het iLeven gaat worden, dat men niks anders nodig heeft.

[Reactie gewijzigd door grasmanek94 op 2 november 2020 14:00]

4k media (denk aan drone of slog3 footage) of RAW foto’s (40-200mb (compressed/uncompressed). Dit is de reden dat we Google Suite Business gebruiken, onbeperkt opslag voor 50€/maand.
ik gebruik hiervoor opendrive :) 50eur vind ik net wat te duur, en nee wij compressen niks hier, puur video formaat
Ik zou blij zijn als ik ongecomprimeerde 4k video onbeperkt mocht opslaan voor 50 euro per maand.

Eén uur ongecomprimeerde 4k video is zomaar 2 TB aan opslag. Bij deze Apple abonnementen ga je dat inderdaad niet kunnen doen.

Ik vermoed dat je bedoelt dat je alleen de standaard compressie van de opname gebruikt en niet zelf extra comprimeert (en dus ook de opnames niet bewerkt), wat ik niet als "puur video formaat" zou beschrijven.
klopt, opendrive is best oke, 10tb opslag daarna wordt je snelheid verminderd, althans dat zeggen ze
Het is verdeeld over 6 gebruikers. Ik vind het ook wat karig als ik het met onedrive vergelijk.
Daar heb je voor 70 euro per jaar de hele office suite met 5tb opslag verdeeld over 5 gebruikers.
Ik snap dat je hier een spotify etc bij krijgt, maar het data aspect vind ik onder de maat.
Office365 Family is 99 euro niet 70. Tenzij je gebruik maakt van het Home use program via je werk.
Maak er ook gebruik van,ideaal en alle mails met eigen domein via GoDaddy gekoppeld aan die Office365.
Office Family kun je al kopen voor 65.95 euro
https://tweakers.net/pric...ft-office-365-family.html

Dat is dus 11 euro per gebruiker per jaar, net geen 1 euro per maand!
Dan heb je direct outlook, word excel etc. plus 1tb opslag, en ben je vrij om diensten zoals netflix, spotify, disney+, youtube premium etc. te kiezen. Je bent dan wel ietsjes duurder uit, maar bent wel veel flexibeler in het later wisselen van diensten en je helpt een stukje mee aan de concurentiestrijd.

Sowieso snap ik niet (buiten het gemak om) dat mensen alles maar bij 1 al veel te groot bedrijf neer willen gooien. Aan de ene kant klagen we altijd over dat er meer concurentie moet zijn en er betere deals moeten komen, maar aan de andere kant wordt en naar mijn inziens niet goed nagedacht wat voor nadelige effecten het heeft als je alles bij 1 bedrijf zoals Apple neemt. Kijk even naar Apple, Amazon, Facebook etc die extreem groot worden en veel teveel machtspositie krijgen.

Ik zag laatst namelijk heel wat ophef over een monopoly positie van Apple en zijn beleidt betreft de appstore en het af te dragen bedrag aan Apple door developers.

Neem onderstaand stuk als voorbeeld, waar veel mensen klagen over dat Apple een te grote positie heeft en dus een belachelijk bedrag vragen voor in app aankopen, en er geen concurentie is (lees: alternatieve appstores).
https://tweakers.net/nieu...rtnite-uit-app-store.html

[Reactie gewijzigd door Wachten... op 31 oktober 2020 14:04]

Kon het niet beter verwoorden.
Sowieso snap ik niet (buiten het gemak om) dat mensen alles maar bij 1 al veel te groot bedrijf neer willen gooien. Aan de ene kant klagen we altijd over dat er meer concurentie moet zijn en er betere deals moeten komen, maar aan de andere kant wordt en naar mijn inziens niet goed nagedacht wat voor nadelige effecten het heeft als je alles bij 1 bedrijf zoals Apple neemt. Kijk even naar Apple, Amazon, Facebook etc die extreem groot worden en veel teveel machtspositie krijgen.
Ik snap dat prima. Zoals je al aangeeft is het gemak. Buiten dat kan het voordeliger zijn. De alles-in-een-abonnementen kunnen voordeliger zijn dan alle losse componenten los van elkaar afnemen.
Buiten dat kunnen die onderdelen (beter) met elkaar integreren. Dan heb je dus een beter product dan al die losse onderdelen.

Over concurrentie. Wat je nu dus ziet gebeuren is dat bedrijven concurreren met alles-in-een-pakketten.

Disclaimer: Uiteraard is bovenstaande alleen geldig onder bepaalde omstandigheden en zeker niet waar voor alles.
Ja, officieel via de ms store wat duurder, maar ik pak altijd de goedkoopste uit de pricewatch.
Tot nu toe zit dat altijd rond de 70
https://tweakers.net/pric...ft-office-365-family.html
Ik koop altijd tijdens black friday de vouchers in. Vorig jaar voor 40 euro gekocht en dit jaar pas geactiveerd (na verloop van bestaande account).
Goeie tip, zal hem in de gaten houden binnenkort
Protip die ik dit jaar ga toepassen. Wanneer ik ze dit jaar weer goedkoop kan aanschaffen. Dan koop ik twee vouchers. Je kan gelijk activeren en de einddatum komt dan ergens ver in 2023 te staan. Ben je in ieder geval voor 2 jaar zoet.
Daar heb je voor 70 euro per jaar de hele office suite met 5tb opslag verdeeld over 5 gebruikers.
Je krijgt niet 5TB verdeeld over 5 gebruikers, maar 1TB per gebruiker, met maximaal 6 gebruikers.

Ik zou willen dat je die 5TB vrij mocht indelen, maar zonder extra accounts aanmaken (wat vast tegen de EULA is) en mappen onderling delen, wordt het een lastig verhaal.
Tja, 50 GB per persoon...?
Ik heb 420 GB aan persoonlijke data (meeste foto's en filmpjes). Mn vriendin heeft 360 GB.
We zitten nu samen in een OneDrive + Office family abonnement a 99 euro per jaar,
dus tot 1 TB per persoon
Bij Apple zou premium nodig zijn, dus 360 euro per jaar, dus 3.6 keer zo veel.
Dan moet je die Apple streaming content dus wel erg leuk vinden...

[Reactie gewijzigd door Geekomatic op 31 oktober 2020 16:32]

Snap het wel. Ik en mijn partner filmen met de iPhone altijd in 4K60.

Tikt dan aardig aan na verloop van tijd.
Ik weet niet wat je er precies mee doet, maar de meesten schieten gewoon honderden filmpjes in 4K en zetten die vervolgens in de cloud als archief. Het is handiger als je het monteert. Dat is veel beter kijkbaar en je reduceert het beeldmateriaal met de helft.
Logisch toch ...
Velen kopen Iphones van 1300 euro maar doen er vrijwel niks mee en ja dan heb je aan 64GB genoeg.
Als je zoiets hebt, gebruik het dan ook. Meestal bewaar je video toch echt voor later en dan is het het beste als je dat opneemt in de beste kwaliteit die je op dat moment tot je beschikking hebt.
Ik heb thuis al 6TB vol in combinatie met nog eens 4TB aan google drive.
iPad Pro 512 gb backups in de familie voor de creatievelingen, tikt snel aan hoor.
Waarom gelijk vermoeden dat je illegale content hebt al je vraagt om meer iCloud opslagruimte? Mijn gedigitaliseerde platencollectie bevat al meer dan 3Tb, die zou ik graag op een clouddienst willen backuppen. Jouw gebruik is echt niet leidend voor de rest van de wereld.
De max is 4TB:
https://www.macrumors.com...pple-one-4tb-storage-max/
After you subscribe to ‌Apple One‌, you can buy more ‌iCloud‌ storage if you need more. With both ‌Apple One‌ and an ‌iCloud‌ storage plan, you can have up to 4TB of total ‌iCloud‌ storage.

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 31 oktober 2020 15:36]

NL is max 200gb met apple one
Je kan tot 4TB upgraden dacht ik.
Icloud 50 gb zonder music en apple+ kost €0,99, 200GB €2,99. Blijkt dus dat music, apple plus dus 13,96 extra kost. En met 6 accounts 14,96.
Hoe verhouden de diensten zich met spotify/netflix om deze forse prijs te onderbouwen?
Spotify voor 5/6 users (weet even niet exact) is ook 14,99 per maand. Dus prijstechnisch is het niet heel dramatisch.
Daar zit enkel geen TV en 200GB opslag bij in, dus het aanbod van Apple is vele malen goedkoper als je bedenkt dat mening streaming-service ook 5-20 euro per maand kost. Het is dat ik de desktop-interface van Music en de gecensureerde nummers echt super brak vind, anders had ik het wel geweten.

[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 31 oktober 2020 13:28]

Gecensureerd? Dat is toch alleen op Beats1 radio?
Ik heb al heel lang Apple Music en luister heel veel metal, dus censuur was ik zeker tegengekomen als dat er zou zijn ;) maar dat is gelukkig niet het geval hoor. Er word niets gecensureerd.
Ik vraag me dus af wat het muziek en filmaanbod is. Als ze evenveel bieden als spotify/netflix, dan is dis goedkoper, maar ik vermoed dat apple tv + zich niet kan meten met netflix, maar meer van het kaliber amazon prime is, waar je 3 euro voor betaald. Hoe het met de muziek zit, geen idee. Ik wacht op een vergelijkingsartikel.
Arcade €5,-
Music €10,-
Tv+ €5,-
50 GB €1,-

Dus dan is €15,- voor de instap best een aardige deal. Als je ze allemaal wilt tenminste.

Voor iedereen die dat niet wil blijven de losse producten gewoon bestaan.
Voor het goedkoopste abonnement van de bedrijven die jij noemt betaal je bij elkaar al meer dan de € 14,95 van het goedkoopste abonnement Apple. En dan krijg je er nog een gamedienst en opslagdienst bij....
Prijs is strak, maar je moet ook naar de inhoud kijken of het voor jou de beste deal is.
Ik snap niet waarom je -1 krijgt. Ik ben ook wel benieuwd naar dit prijsmodel en de concurrenten.
Ik zou op zich best dat family abonnement willen, maar heb nu al 2TB iCloud waarvan 900GB in gebruik. Het is dus niet mogelijk voor mij. Zonde.
Jawel, bovenop die €19,95 betaal je dan €9,99. Heb je totaal 2,2TB aan ruimte.
In welk geval je net zoveel betaald als premier.
Wat je niet kunt krijgen.
Waar je nog meer krijgt?
Ik hoef alleen iCloud+music.
Ik bedoel dat premier hier niet wordt aangeboden
Hier vergelijkbaar. Ik heb Apple Music (alleen voor mijzelf, rest van het gezin gebruikt liever spotify), iCloud 2TB en Apple Arcade. Betaal nu 2x € 9,99 en 1x € 4,99. Ik pas blijkbaar niet in het plaatje van Apple One.

Edit: ik ben benieuwd hoeveel de meerprijs voor 2 TB is als je Family neemt en dan de 2 TB upgrade erbij doet.

[Reactie gewijzigd door jmvdkolk op 31 oktober 2020 14:17]

Gewoon een 9,99 want je betaalt gewoon extra.
Dat vind ik gek. Nu is het prijsverschil tussen 200 GB en 2 TB 7 euro. Ik zou dus verwachten dat de upgrade 7 euro kost.
Ik heb inmiddels bij iCulture gevonden dat je inderdaad 9,99 betaalt, maar dan ook echt 2 TB erbij krijgt. Je hebt dan totaal 2,2 TB.
Ben ik de enige die dit erg weinig opslag voor het geld vindt? Office 365 met 6x 1TB + office en Netflix is bij elkaar nog goedkoper.
Het is maar net hoe je het bekijkt.
Apple biedt gratis Word, Excel en Powerpoint en Outlook alternatieven met Pages, Numbers, Keynote, Mail en Agenda. Vooral Keynote kan Microsoft nog een puntje aan zuigen, tot ze een ons wegen.
Daarnaast krijg je er Apple Music en Apple TV en Apple Arcade bij; ik hoor je nergens over een streaming music abo of een Apple Arcade.
En dan de opslag; 200 GB zou voor mij te klein zijn, maar het 2TB abo deel ik al jaren met 5 volwassenen en we zitten nog maar op 1 TB, ondanks dat alle foto’s en video’s (sinds 2 jaar alles in 4K) die er zijn gemaakt sinds 2007 op staan en de afgelopen jaren het aantal filmpjes enorm is gestegen wegens geboorte etc.
De bestanden worden voor zover ik kan beoordelen compressed opgeslagen, zodat je veel minder ruimte nodig hebt.
Op zich snap ik jullie punten, maar feit blijft dat ik voor mij alleen zoek naar Office, veel opslag voor foto's en video's en Netflix. Ik zie geen aantrekkelijke optie om dit voor een groot gezin tegen aantrekkelijke prijzen te doen. Daarom de opmerking: de opslag is te laag.
Qua diensten is het misschien een aardig pakket. Die 50/200GB is echter voor het gehele gezin. Ik en mijn vrouw gaan met foto's en filmpjes van vakanties en ons kind, backup van documenten voor werk en wat andere zaken hier per persoon al overheen (zeker als je een aantal jaren historie hebt opgebouwd). Als ik dan de enige realistische optie van 2TB voor €29,95/maand afzet tegen 6TB van Microsoft, dan is dat voor mij geen optie. En ik kan me niet voorstellen dat wij de uitzondering zijn. Nogmaals, het totaal aanbod is best prima als je al die diensten echt gebruikt (zullen weinig mensen zijn) en de Apple alternatieven prefereert boven de bekende diensten als Netflix en Spotify (wat ik me afvraag). De geboden opslag van de eerste 2 opties is echter veel te laag voor hedendaagse behoeftes (waaronder 4K filmpjes en 20MP foto's op elke telefoon).

[Reactie gewijzigd door mac1987 op 1 november 2020 13:28]

Die 200 GB is idd erg krap. Ik heb 2TB via iCloud family sharing. Maar One is voor mij dus helaas ook geen optie.
Eh dan heb je nog geen muziekdienst.
Waar jij het mee vergelijkt is iCloud opslag (incl de Office suite) 200Gb = 2,99 + Apple TV 4,99. Kortom 8,-

Je kan naar 2TB voor 9,99.
Het zou inderdaad fijn zijn als het 200GB per gebruiker zou zijn, maar volgens mij kan elke gebruiker nog steeds naast de bundel extra opslag kopen.
Die 200 Gb in familie abonnement is vrij weinig . Je bent bijna verplicht om 10 euro voor 2 Tb erbij te nemen.
Dat ligt er maar net aan hoe je ‘t gebruikt/waarvoor. Hier wordt geloof ik nog geen 5GB gecombineerd gebruikt. Scheelt wss enorm dat backups hier niet iCloud ingaan maar veilig volautomatisch op de NAS komen. En foto’s komen ook niet op iCloud, op een album van de katten na. :+

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 31 oktober 2020 13:50]

Maar dat kan dus niet in Europa. Waarom snap ik niet helemaal...
Ik zou ook gewoon het abbo met 2TB hier in NL willen, dat heb ik nu ook.
Verder lijkt het me een prima deal, want alleen voor spotify ben ik de helft al kwijt, netflix nog en dan die storage bij apple.

Dus ik kan niet wachten totdat er een 2TB familie abbo komt. Ook meteen een mooi excuus om een nieuwe apple TV te kopen.
Is het iemand al gelukt om het abonnement af te sluiten?

Ik heb hier zes verschillende iOS in de Familie, maar niemand ziet nog iets voorbijkomen:-(

En nee, ik hoef geen linkjes van hoe je het moet instellen, die weet ik inmiddels wel.
Ik heb volgens mij nog een probleem gevonden: Apple Music op mijn Apple TV 4K lijkt niet te snappen dat ik een Apple One abonnement heb.

Arcada en Apple TV+ lijken het wel te doen, maar in Apple Music kan ik geen muziek afspelen.
Dat met Music had ik gisteren ook, maar vanmorgen werkte het ineens.
1000x dank!

Heel bizar dat je eerst moet downgraden van 2TB naar 200GB voordat je je kunt abonneren voor Apple One.
Apple Music, Arcade, 200GB iCloud, TV+

20 euro, 4 man delen, 5 euro per maand per persoon voor het hele pakket. Done.
Succes met 200 GB voor 4 personen.
Precies, dat is met de maand steeds minder.
Pak een Iphone 12 en ga dan eens fotos maken en vooral filmpjes. HDR dolby vision, deepfusion, en straks Raw Pro.
50GB is idd helemaal niks per persoon dan.

Ik denk ook dat die 200GB bewust gekozen is om het Netflix syndroom (deel mijn abo met de hele familie en vrienden) te voorkomen. Echt meer gebaseerd op echt een gezin waarbij die 200GB soms uit zou kunnen komen.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 1 november 2020 11:33]

Ik deel via iCloud family sharing de 2TB variant met familie. En dat gaat prima. Maar die optie is voor Apple One in NL niet beschikbaar doordat ze News en Fitness hier nog niet aanbieden. Apple One is voor mij daardoor geen optie.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 1 november 2020 11:57]

Ja dat gaat zeker prima maar is relatief duur (120 euro op jaarbasis ! Voor slechts 2TB die je deelt).
Die premier zou een mooie zijn als die hier ooit komt want er zit beduidend meer bij en is een compleet pakket.
Tjah. Ik vind het gemak van iCloud zo groot dat ik daar best voor wil betalen. Alle foto’s ever bij de hand, alle bestanden ever bij de hand, auto back-up, alles instant beschikbaar op iPhone, iPad en Mac. En dan bedoel ik niet allemaal enkel los beschikbaar ala bestanden op een NAS, maar geïndexeerd in de daarvoor gebruikte Foto’s app
Daar ga ik niet op beknibbelen.
En wat is nu feitelijk 120/4 = 30 per jaar als je ziet hoe de functionaliteit van je ecosysteem daarmee wordt uitgebreid. En feitelijk kan je met 6 personen delen, dus dan wordt het 20/jaar. Mij hoor je niet klagen.
Zelf net een iPhone 12 met 3 maanden gratis arcade en jaar lang gratis Apple TV. Houdt Apple hier rekening mee als je One afsluit?
Het lijkt me sterk dat je korting krijgt op het One abo. Maar waarom zou je One willen als je gratis Apple TV en Arcade hebt? De potentiële besparing is voor jou in dat geval minimaal tov los afnemen music en opslag.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee