Franse student krijgt Windows 10X draaiend op Lumia 950XL

De Fransman Gustave Monce, betrokken bij het LumiaWOA-project, heeft een pre-releaseversie van Windows 10X draaiend gekregen op een Lumia 950XL-smartphone uit 2015. In screenshots is te zien dat Windows 10X goed schaalt naar het 5,7"-scherm.

Het aankomende besturingssysteem van Microsoft, Windows 10X lijkt goed te schalen op telefoons. Dat toont engineering-student Gustave Monce op Twitter. Hij zegt een pre-releasebuild van Windows 10X werkend gekregen te hebben op een Lumia 950XL en geeft daarbij screenshots als bewijs. Volgens Monce schaalt Windows 10X goed naar het kleine scherm, maar werkt het nog niet goed. Zo zijn er problemen met opstarten. Details volgen later, zegt hij.

Op de screenshots is duidelijk te zien dat de taakbalk onderin goed uitlijnt op het 5,7"-scherm van de Lumia 950XL en dat meldingen en quick settings toegankelijk zijn. Monce vertelt dat gebruikers kunnen kiezen tussen een grote en kleine taakbalk onderin.

Het is niet de eerste keer dat Monce probeert Windows op een Lumia draaiende te krijgen. Hij is betrokken bij het LumiaWOA-project, een project van hobbyisten om de Arm-versie van Windows 10 draaiende te krijgen op een Lumia 950XL en andere Lumia 950-apparaten. In 2018 publiceerde hij een handleiding om Windows 10 op de Lumia 950XL te zetten. Daarvoor heeft hij ook geprobeerd om Windows RT naar een Lumia te porten.

Dat Windows 10X lijkt te werken op het kleine scherm, wil volgens XDA Developers niet zeggen dat Microsoft zich met Windows 10X opnieuw gaat richten op smartphones. Bij de onthulling van Windows 10X in oktober 2019, vertelde het bedrijf dat het besturingssysteem specifiek ontworpen was voor apparaten met twee schermen. Eerder werd al duidelijk dat het toch ook naar laptops met een enkel scherm zou komen in 2021. Windows 10X voor twee schermen zou zijn uitgesteld tot 2022. Begin vorig jaar publiceerde Tweakers een uitgebreide preview van Windows 10X

Door Stephan Vegelien

Redacteur

22-01-2021 • 17:09

99 Linkedin

Reacties (99)

Wijzig sortering
Ik mis mijn Lumia 950 XL.
Helaas overleden na een val.
Was wel een heerlijk toestel voor die tijd ook al waren niet alle apps beschikbaar.
Ik heb een Lumia 950 gehad. Behuizing voelde een beetje cheap maar lekker vlot toestel en wat een camera zat er op zeg wow!
Daarvoor heb ik een Lumia 925 gehad. Dat vind ik nog altijd 1 van de mooiste toestellen die ik heb gehad qua design. De body had een aluminium/magnesium feel en het toestel was echt super dun voor zijn tijd.
Ik had echt onwijs graag een redesign gezien in deze tijd met een haast bezel loos scherm!
Ik heb ook een 950 gehad. Echt werkelijk een supertoestel. helaas hield het uiteindelijk op toen teveel support wegviel.

Mijn huidige iphone 11 staat nog steeds niet in de schaduw staan van de 950
Heb ook met veel plezier een 925 gebruikt, maar had op het einde zelfs problemen met websitee die niet goed in de browser werkte.

Ik werkte zelf bij een ecommerce bedrijf, wiens website ook niet goed werkte op WP. Met het kleine percentage gebruikers gaf echt niemand om die issues.
Klopt, de UI was gewoon top. Alles zat op plaatsen waar ik het verwachtte. Zit nu al weer geruime tijd met Android en ik loop altijd verloren in dat OS. Heb zelf een 640XL en een 950 gebruikt.
Launcher 10 installeren op die Android, dan krijg je het Windows Phone gevoel weer terug.
Helaas is dat ook niet echt een oplossing. Verder dan een homescreen dat lijkt op WP, maar het net niet is kom ik niet. Instellingen en de system apps zullen helaas nooit lijken op WP. Ook heb ik nooit meer zo'n fijn onscreen toetsenbord gevonden.

Ik vond eigenlijk de WP7 versie nog het best gelukt, met de hele andere manier van app design. De People hub met daarin alle social updates en de andere hubs waren echt geweldig. Helaas was dat in WP8.1 alweer verdwenen.
Windows phone 7.5 was werkelijk revolutionair. Mis het nogsteeds.

Offtopic maar toch,
Gemaakt om helemaal met één hand te bedienen, zoals de adresbalk van de browser onderin. Tekst en graphics die afgebroken worden zodat je intuitief weet dat je verder die kant op kunt scrollen in een app. Strikte regels waaraan een app of hardware moest voldoen voor een consistente gebruikerservaring, zonder het gesloten systeem van Apple. Denk bv aan een fysieke camera knop op elke telefoon op dezelfde plek, heerlijk. De live tiles, helemaal in combinatie met de people hub, waarbij je van de belangrijkste mensen in je leven op je home screen af en toe een 'social update' zoals een foto, voorbij ziet komen... Ik mis het!

(Geen Lumia, maar de Samsung Omnia 7 jaren gebruikt)

[Reactie gewijzigd door 12345j op 22 januari 2021 20:33]

Ik ook omnia 7 was een echt goed smartphone, goed van grootte en heel goede afwerking.
In o.a. Firefox for Android kan je de adresbalk ook onderin instellen.
Ik gebruik swift toetsenbord ;)
Dat is toch echt een andere ervaring. Het iOs toetsenbord komt enigszins in de buurt, maar is het toch echt ook niet in vergelijking met windows phone.
Nou swift is van Microsoft en die gebruikte ik ook op mijn 950XL.
Ik vond eigenlijk de WP7 versie nog het best gelukt, met de hele andere manier van app design. De People hub met daarin alle social updates en de andere hubs waren echt geweldig. Helaas was dat in WP8.1 alweer verdwenen
Misschien is Ratio dan iets voor je.
Ik ga het proberen, al vrees ik dat ik altijd met weemoed terug blijf kijken naar WP7...
Hear hear. WP was heerlijk logisch en instellingen stonden nooit te diep verstopt in het instellingen menu. Ook de compactheid van de notificaties was een verademing: niet te veel, niet te weinig informatie. Alas!
Die heb ik ook nog steeds, aan de Android-icoontjes kan ik slecht wennen. Heb tot het bittere einde een Lumia 640 gebruikt. Hij doet het nog steeds, maar geen whatsapp is helaas een dealbreaker.

Het knutselwerk in het artikel is niet alleen knap van die Fransman, maar geeft ook aan dat Microsoft best een degelijk OS heeft gebouwd. Scaling/multitasking/instellingen/notificaties zien er allemaal prima uit, ondanks het kleine scherm.
Voor die iconen zou je whicons kunnen overwegen, mijn favoriet icm launcher10. link
Bedankt voor de tip. Meteen ermee aan de gang. :) Update: geweldig. Meteen de livetiles update gekocht. Helemaal blij.

[Reactie gewijzigd door Pieter Lamm op 23 januari 2021 11:06]

Of Square Home, zonder advertenties. Wel "pro" functies.
Ja heb ik ook gedaan. En wat een mooie launcher. Ik mis nog wel mijn lumia maar dit maakt veel goed.
Dus download launcher 10 uit de playstore en betaal een klein bedrag 0,69 voor de live titels.
Ik heb al heel veel launchers geprobeerd maar kom telkens weer terug bij launcher 10. Dat zegt wel iets over de launcher denk ik.
Moet je apple eens proberen. Dat is helemaal een drama qua instellingen.
Ik heb dus sinds een paar weken ene iPhone, en moet zeggen dat het erg intuïtief werkt. Ik hoef niet na te denken, ik ben vrijwel altijd gelijk waar ik wil zijn.

Ben geen Apple fanboy, heb alleen een iPhone SE en kom van een nokia 8110 en daarvoor een xiaomi mi9.
Maar dat is niet helemaal eerlijk, want MIUI lijkt best en (nog expres ook) op iOS.

Desondanks kan ik niet wennen aan een iPhone. Ik ben heel erg blij met mijn iPad, maar een iPhone is een onding. Alleen het startscherm al, vele beginschermen met allemaal rijtjes icoontjes waarvan je maar uit je hoofd moet letten wat waar staat. Je blijft scrollen. Je bent gedwongen om er app te gebruiken om een nfc chip uit te lezen. Geen fingerprint sensor, wel het onveilige face unlock. Iedereen kan mijn telefoon unlocken door te vragen of ik even wil kijken in hun richting. Geldt natuurlijk met name voor gezinsleden. Zoeken in recente telefoontjes kan niet, dan moet je blijven scrollen of naar contacten om te zoeken. Nieuwe contacten kan ik niet direct vanuit telefoon in outlook opslaan. En zoveel meer kleine irritaties.

Ik heb zakelijk een iPhone XR en privé een Mi Mix 2S. Ik ben niet echt blij dat het een Google OS is, dat de maker Chinees is, maar met Launcher 10 is het het minst slechte alternatief voor W10M.
Vind je? Ik gebruik altijd de zoekfunctie werkt prima.
Ik gebruik altijd de zoekfunctie werkt prima.
Is dat dan ook niet wat hij bedoeld? 8)7 :+
Zoekfunctie is altijd sneller dan handmatig opzoeken, ik gebruik het altijd zowel op windows als met mijn telefoon. Het menu zelf zit redelijk logisch in elkaar hoor. De zoekfunctie is toch ook gewoon onderdeel van het instellingen menu?
Ik denk ook met weemoed terug aan mijn Lumia 930. De fijnste smartphone die ik ooit gehad heb.
Er was toen nog even het gerucht dat WP Android apps zou gaan ondersteunen. Dat had het misschien nog kunnen redden. Helaas zullen we het nooit weten...
Dat was zelfs het geval op mijn Lumia 920. Via project Astoria en een Windows 10 beta. Om eerlijk te zijn was dat project echt akelig ver en ik heb destijds menig android app weekend gehad.

Helaas besloot Microsoft tegen verwachting in dat de 920 en een hele sloot andere telefoons geen Windows 10 zou krijgen want het was niet snel genoeg. In mijn opinie draaide het heerlijk. Maarja. daarna was het al snel einde verhaal met Windows 10 Mobile.

Vandaag de dag mis ik nog steeds die tegels. Dat was Modern UI zoals bedoeld. Samen met OneDrive en Mijn surface RT2 heb ik er toch enkele jaren heel veel plezier aan gehad. Ook de Surface RT2 mis ik nog dagelijks.

Tja en Cortana. Toen keken ze mij aan van waarom ik tegen mijn telefoon praatte. Nu vertel je tegen je huis dat het licht uit moet.

[Reactie gewijzigd door winos op 23 januari 2021 09:57]

Helemaal eens! Geniale UI, met die tiles, en voor die tijd ook razendsnel met een geweldige camera erop.
Mee eens.. ik vond het een mooi toestel en het os was prachtig. Helaas gestorven door de apps die er niet of nauwelijks op werden ontwikkeld. Microsoft had goud in handen, maar ze hebben het helaas niet gered tegenover Apple en Google. Hadden ze maar meer tijd in de app developers gestopt.
Ik mis het ook. WP10 was een top product in wording. (Zeg ik als MacOS, iOS en Linux gebruiker)
Veilig, altijd up to date en snel op oude hardware. Ik mis het echt.

Helaas zonder backing uit de to gedoemd om te mislukken
Ik gebruik nog steeds mijn 950. Ik kan er echt geen afscheid van nemen, ook omdat ik momenteel geen andere opties zie (Apple en Android zijn te mijden voor mij).

Misschien kan ik hem op deze wijze een NOG langer leven schenken.
Gebruik zelf ook nog een Lumia 950 (xl) puur voor de camera. Heb daarnaast een Nokia 6.2 met Microsoft launcher wat me wel ook wel bevalt met een goed update beleid (alhoewel ik de Windows Phone interface smoother vind). Denk dat ik zelf een keer beide vervang met een Nokia 7.4 of Nokia 8.4 oid (als camera's eindelijk merkbaar beter zijn dan die van de Lumia 950 xl :Y) ).
Probeer launcher 10 uit de playstore maar eens. Oke het is geen Windows Phone maar het heeft wel lives tegels
Dat ziet er wel leuk, ik lees alleen wel iets over een (terugkomend lijk het) subscription model. Ik heb liever eenmalig betalen.
Wat zou ik blij zijn als er weer een Windows OS zou komen voor telefoons. Voorheen de Lumia 850(?) gehad en vond het een hele fijne interface.

Helaas geeft het artikel aan dat Microsoft zich hier niet op wil richten maar ik blijf hopen :)
Wat zou ik blij zijn als er weer een Windows OS zou komen voor telefoons. Voorheen de Lumia 850(?) gehad en vond het een hele fijne interface.

Helaas geeft het artikel aan dat Microsoft zich hier niet op wil richten maar ik blijf hopen :)
Dat Microsoft zich er niet op richt zegt niks. Als fabrikanten en ontwikkelaars zich wel vol gaan richten op Windows (en er zijn genoeg redenen om dat te willen) dan past microsoft zich hier echt wel op aan. :)
Dat hebben ze al een paar keer geprobeerd. Windows Mobile, Windows Phone 7, Metro, Windows 10 Mobile. Allemaal hopeloos geflopt. Wel jammer, want er zaten best leuke elementen in die smartphone-makers nog niet hebben weten te evenaren (integratie van apps, live tiles). Maar ik vermoed dat Microsoft zich voorlopig even afwijzig houdt van smartphones, het is een enorm gezichtsverlies om met zo'n platform te stoppen en je zadelt de gebruikers op met een apparaat dat waardeloos is geworden.
Nou, Microsoft heeft héél veel verkeerd gedaan met Windows Phone / Mobile, vandaar ook dat het mislukt is, maar wat ze wel heel goed gedaan hebben is het leveren van ondersteuning. De windows toestellen kregen nog tot begin vorig jaar updates.

Zelf heb ik vier jaar lang een 735 gehad; superfijn en klein toestel met een schitterend Oled scherm en draadloos laden. Wel was het krappe geheugen (8GB) een probleem op het eind, maar het toestel was heerlijk en het OS ook. Nu een Android met de Microsoft launcher, werkt prima, maar ik merk dat dit toestel voor mijn meer "gewoon" een telefoon is, waar mijn Lumia echt "mijn" telefoon was. Ach ja...
Bizarste vind ik nog dat ze een versie gehad hebben die Android apps kon draaien. Dat had het app gebrek probleem opgelost. De belangrijkste apps waren er all native, en dan had je dus met een kleine omweg overige apps kunnen gebruiken. Rustig groeien tot er meer native apps komen. Ik was erbij gebleven.
Was dat niet enkel en alleen een test?
Als ik het mij goed herinner was het een test die wel uitgerold is naar het equivalent van een insider build. Dan moeten ze dichtbij zijn geweest zou ik zeggen. Je kan ansich gewoon een op je win10 pc een android vm installeren. Werkt niet heel lekker maar dat lukt mij dus ik zou denken dat ms het een stuk beter kan. Maar kan het mis hebben hoor, weet er erg weinig van!

Zou eerder denken dat ze dachten dat de motivatie om native apps voor het platform te ontwikkelen nog minder zou worden.

Geef mij gewoon een telefoon met win10. Dat je ook gewoon kan schakelen naar de normale win10 interface om te priegelen. Maar goede mobile interface en goede ondersteuning voor Android apps.
Hmm ja ik weet dat ze verschillende routes richting iOS en Android apps aan het maken waren. Omdat punt lag de boeg al onderwater. Die Android apps hielden ook hun UX’ waardoor het er niet uitzag heb ik ergens op Windows central gelezen.
Ik denk juist dat het cancelen van deze twee projecten het schip hebben doen zinken. Daardoor viel het vertrouwen van ontwikkelaars weg. Het OS was prima. Als het had kunnen groeien was het mogelijk een derde speler geworden. Ook bij mij heerst toch het gevoel dat ik met android een stap terug heb gedaan.
In mijn persoonlijke beleving was dit een laatste strohalm. Ik vond het OS dan ook niet prima zeker niet nu ik naar iOS ben. Zelfs mij gs7 voelde veel beter aan als de 930 die ik daarvoor had. Dan had je nog Microsoft welke Windows 10 mobile als derderangs burger behandelde door apps vrijwel altijd eerder bij de concurrent uit te brengen.
Ik ben erg benieuwd. Jarenlang krijgt Microsoft niks voor elkaar op dit gebied en nu geef jij doodleuk aan dat er redenen zat zijn. Ik ben dan wel benieuwd welke. De meeste zaken die ik op een Windows pc doe wil ik niet op klein scherm doen. Sterker nog mijn mobiele apparatuur is meestal bedoeld voor vermaak en niet productie of productiviteit.
Kan aan mij liggen maar volgens mij waren er juist niet genoeg redenen de vorige keer en was het daarom geflopt.
We waren genoeg redenen het wel te doen, maar de redenen om zich op Android en iOS te richten waren veel groter.
Dat waren de 2 spelers en daar konden ze geld verdienen.

Windows Phone was daardooe voorbestemd om te faken. Niet vanwege het OS.
Mocht je hem nog willen aanschaffen, Bol.com biedt hem aan voor "slechts" €289,50.

https://www.bol.com/nl/p/...l-zwart/9200000077392259/

Ongelofelijk dat dergelijke oude smartphones (zonder software ondersteuning) nog steeds worden verkocht op zo'n groot platform.
Inderdaad, dat word aangeboden via een verkoopkanaal dat officieel aan bol.com gelieerd is. Volgens mij kocht ik een jaartje of 5 terug mijn 'gewone' 950 voor een soortgelijk bedrag.


Ben benieuwd of tzt WindowsX naar de 950 te porten is.
Dat noem ik nu eens een tweak :Y)
Jammer dat ik ook zo n lumia heb van een nieuwere serie die dat zeker niet zal trekken. Ik ben al blij als de radio app op mijn lumia 550 het doet. Windows 10 Mobile, mooie tijd O+
Heb je de Lumia 550 of de 650? De 650 is nieuwer dan de 950 XL, de 550 niet...

Linkje
Een 550 en ik heb ook een 650XL in de kast. Echt veel meer dan wat internetten en wat radio luisteren moet je daar al niet meer mee doen. Trekt dat beestje niet meer. Mooi toestelletje. Ik had graag de 950xl gewild maar ik vond m toen zo hoog in de prijs en ik wist al dat Windows 10 Mobile op zijn laatste benen liep. Geen zin om zo n investering te doen in een toestel wat je kan weg kieperen. Op 91 tech is er zon filmpje te zien wat je nog met een Lumia 950xl doet tegenwoordig en dat is niet bijster veel. Netflix mag ik al vergeten. Eens opgestart maakt deze al niet meer verbinding met de dienst en je kan de Netflix app ook al niet meer updaten naar de laatste versie. Jammer eigenlijk dat zo n geweldig platform zo morsdood wordt gemaakt omdat ze de apps uit de store halen of niet meer willen updaten. Een mooie herinnering.
Jup. Ik heb o.a. de Lumia 920 en 650 gehad, m'n Windows toestellen waren de beste en fijnste die ik gehad heb. Inmiddels alweer jaren over op Apple maar ik mis die Windows UI nog steeds wel.
Oef... Ik heb nog een 950 XL liggen. Ik hoop dat hij met een instructions guide komt. Lijkt me tof om deze weer te kunnen gebruiken.
Lijkt me tof dat arm Windows weer op een telefoon draait. Wie weet, eigenlijk kan je nu met office en teams behoorlijk uit de voeten, zowel op Google en Mac. Teams draait ook op Linux.

Een Surface telefoon zou ook best cool zijn. Volgens mij zou Windows X arm ook op een PI kunnen draaien.
Hier ook nog een 950XL liggen, prima apparaat, jammer dat ik nu echt niks mee doe.

Dit zijn mooie ontwikkelingen. Instructies zou helemaal top zijn, hopelijk kan ik de 950xL nog voor iets gebruiken.
Nog meer mensen die dit zien en gewoon Windows Phone 8.1/10 vibes krijgen?
Man wat mis ik dat systeem.
Het is jammer dat we maar twee OS'en hebben op de smartphones/tablets, en maar 0.001% is Linux op Smartphones (ja weet Anderoid draait op een linux kernel, is niet het zelfde als alleen Lunux op je smartphone/tablet), zie liever Linux Ubuntu op veel smartphones, en geen Google rotzooi meer, Meschien toch is gaan kijken voor de Meizu MX6 Ubuntu Edition, alleen jammer dat er geen nieuwe is met een nieuwe snelle Snapdragon chipset.
Ik ben best tevreden met SailfishX op mijn tweede telefoon. Werkt prima, met dual SIM en Exchange support en al.
Ik ben best tevreden met SailfishX op mijn tweede telefoon. Werkt prima, met dual SIM en Exchange support en al.
Ja maar wil hem gewoon standaard er op hebben, en geen gedoe met flashing en zo, en SailfishX draait niet op alle smartphones.
Linux op een smartphone is maar Meh. Daar straks nog een filmpje over zon telefoon gezien op linus techtips. Een toestel van tegen de 700 euro en meer afhankelijk van de versie. De ultimate geek telefoon als je graag prutst in een os en alles naar je hand zet. Veiligheid is het verkoopsargument om een Linux phone aan te schaffen. Goedkoop is hij wel niet.

https://www.youtube.com/watch?v=BH8DRyKUZDg
Linux op een smartphone is maar Meh. Daar straks nog een filmpje over zon telefoon gezien op linus techtips. Een toestel van tegen de 700 euro en meer afhankelijk van de versie.
Dat is de Librem 5. Al wil je goedkoper, dan ga je voor een PinePhone. Die kost naargelang de variant 149 $ of 199 $, en is straks ook te koop in Europa zodat men niet meer hoeft te importeren.

De PinePhone draait ook GNU/Linux met een mainline kernel, zoals het hoort. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 januari 2021 18:17]

[...]
Dat is de Librem 5. Al wil je goedkoper, dan ga je voor een PinePhone. Die kost naargelang de variant 149 $ of 199 $, en is straks ook te koop in Europa zodat men niet meer hoeft te importeren.

De PinePhone draait ook GNU/Linux met een mainline kernel, zoals het hoort. ;)
Ja ben alleen niet zo weg van de maar 2GB RAM, en de trage chipset 4 Cortex-A53 cores clocked at 1.152GHz en een Mali-400 MP2 GPU, dat is het gedoe met smartphones met alleen Linux.
Ja ben alleen niet zo weg van de maar 2GB RAM,
Daarom hebben ze een variant met wel 3 GB RAM. :P
en de trage chipset 4 Cortex-A53 cores clocked at 1.152GHz en een Mali-400 MP2 GPU, dat is het gedoe met smartphones met alleen Linux.
Het gedoe is dat je moet wachten of moet mee-ontwikkelen om iets bruikbaars te maken. In tegenstelling tot doorgaanse smartphones zal de PinePhone mettertijd steeds beter ondersteund worden.

Qua hardware is het vergelijkbaar met een Pi 3 met meer geheugen. Daar gaat wel iets moois van gemaakt worden.
Daarom hebben ze een variant met wel 3 GB RAM. :P
Ja, maar wil een lange tijd doen, zonder dat hij traag woord door de trage chipset, en traag woord door weinig geheugen, en dan wil ik minimaal 4GB RAM hebben en een veel snellere CPU.

Maar de Meizu MX6 Ubuntu Edition is ook nergens te verkrijgen.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 22 januari 2021 19:00]

Ja, maar wil een lange tijd doen, zonder dat hij traag woord door de trage chipset, en traag woord door weinig geheugen, en dan wil ik minimaal 4GB RAM hebben en een veel snellere CPU.
Wat is je referentiekader? Android of GNU/Linux?

Een kenmerk van goed ondersteunde GNU/Linux projecten is dat ze na verloop van tijd steeds soepeler gaan draaien*, terwijl Android het tegenovergestelde heeft. Voor GNU/Linux waarbij een enkele applicatie de focus krijgt van de gebruiker en er nog wat kleine zaken in de achtergrond draaien is 3 GB meer dan voldoende.

* Ik draai GNU/Linux op een notebook van 10 jaar oud. Die draait nu een stuk soepeler dan 10 jaar geleden, en een stuk vlotter dan elke Windows versie die erop kan draaien.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 januari 2021 21:26]

[...]
Wat is je referentiekader? Android of GNU/Linux?

Een kenmerk van goed ondersteunde GNU/Linux projecten is dat ze na verloop van tijd steeds soepeler gaan draaien*, terwijl Android het tegenovergestelde heeft. Voor GNU/Linux waarbij een enkele applicatie de focus krijgt van de gebruiker en er nog wat kleine zaken in de achtergrond draaien is 3 GB meer dan voldoende.

* Ik draai GNU/Linux op een notebook van 10 jaar oud. Die draait nu een stuk soepeler dan 10 jaar geleden, en een stuk vlotter dan elke Windows versie die erop kan draaien.
Dat is heem mooi, mooi dat hij na 10 jaar het beter doet dan toen met de andere OS.
Jij hebt het door! En tegen die tijd draait her ook op moderne toestellen. :)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 januari 2021 00:43]

Jij hebt het door! En tegen die tijd draait her ook op moderne toestellen. :)
Hoop het, maar heb er niet veel vertrouwen in dat dat gebeurd, Google met Apple heeft een markt positie, en maar 0,52% is van andere.
Ik kwam daar toevallig uit, ik zag het op mijn youtube feed. Die Pine Phone is ook goedkoper. Ik ben niet zo in Linux qua telefoons, Echt voor de liefhebber.
Ik geef google hulde om android, eindelijk een makkelijk te gebruiken, open source os met een fatsoenlijk uitgedachte security model en privacy permissions, die ook nog eens gebruiks vriendelijk is.
Ik geef google hulde om android, eindelijk een makkelijk te gebruiken, open source os met een fatsoenlijk uitgedachte security model en privacy permissions, die ook nog eens gebruiks vriendelijk is.
Heb nooit gezegd dat het niet goed draait, het draait heel goed, maar ik wil eigenlijk zo min (niks) mogelijk hebben van Google.
Oh kwa dat ben ik hetzelfde hoor, daarom draai ik graphene os: alle security voordelen van android, maar zonder de google meuk :D
Aha ok, ja het liefst zou ik ook geen Android meer willen, daarom dat ik het over Linux had, en ja heb zelf ook alle Google spullen er af gegooid, behalve Play Store nog niet.
Ik heb mijn 950 XL nog met dock.
Echt gaaf dat dit ze dit voor elkaar hebben gekregen.
Natuurlijk is het een begin maar nog steeds best knap!

Vraag me af hoe ver ze hiermee kunnen komen en of ze 10x kunnen laten werken met de dock.
Zeker iets om in de gaten te houden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee