Hitman 3-spelers melden verbindingsproblemen bij overzetten van oude savegames

Spelers van Hitman 3 melden problemen met de servers waardoor het in sommige gevallen niet mogelijk is om gameplay over te zetten. Daardoor willen veel spelers nog niet aan het spel beginnen. De ontwikkelaar werkt nog aan een oplossing.

Spelers schrijven onder andere op Reddit over hun problemen met de servers. De game is in de meeste gevallen wel te spelen, maar de problemen liggen voornamelijk bij het overzetten van oudere games. Hitman 3 is het narratieve vervolg van de voorgaande Hitman-games, en het is daarbij mogelijk om progressie van die oudere games over te zetten naar de nieuwe. Spelers die dat doen verliezen dan wel de progressie die ze in de afgelopen dagen met Hitman 3 hebben gemaakt, dus wachten veel spelers tot de problemen zijn opgelost.

Het probleem ligt bij de accountsystemen van ontwikkelaar IO Interactive. Spelers moeten hun progressie porten door in te loggen met hun IOI-account op de website van de ontwikkelaar. Die bevestigt op Twitter dat er problemen zijn en dat het werkt aan een oplossing. IO Interactive meldt ook problemen met wachtwoordresets per e-mail die niet binnenkomen. Gebruikers die hun progressie porten moeten volgens IO Interactive wachten op de statuspagina. Wanneer de problemen zijn opgelost is niet bekend. De laatste update van het bedrijf vond rond 1 uur 's nachts Nederlandse tijd plaats.

Hitman 3 kwam eerder deze week uit op Windows, de Xbox One en X, de PlayStation 4, , Nintendo Switch en Google Stadia. Tweakers heeft een review van de game gemaakt.

Door Tijs Hofmans

Redacteur

21-01-2021 • 08:00

54 Linkedin

Reacties (54)

Wijzig sortering
Zelfs als het overzetten lukt kunnen er problemen zijn, zo zijn bij mij minimaal honderd achievements niet overgezet uit de oude spellen, en ook alle escalations niet.
Wat zou hier toch de reden van zijn? Vast iemand hier die het weet. De release van Cyberpunk 2077 ging ook niet bepaald vlekkeloos. Kosten? Het lijkt me dat patchen (achteraf) duurder is dan wanneer de game nog niet in de winkels ligt. Daarnaast kosten zulke problemen potentiële klanten lijkt me. Is een uitgever echt bang om een game bijv. 1 of 2 maanden uit te stellen?

Of heeft het te maken met dat deze bugs niet goed op te sporen zijn tijdens development? Ik kan me goed voorstellen dat er een balans tussen kosten (tijd) en opbrengsten gemaakt moet worden en dat bijv. niet alle code wordt voorzien van (unit)testing.

- edit -
Ongewenste comment? Vreemd dat moderator systeem hier.

[Reactie gewijzigd door HetGezegde op 21 januari 2021 11:50]

Je kunt als dev testen op 100 PC's met verschillende combinaties, maar dat zal nooit opwegen tegen een miljoen systemen met een miljoen verschillende configuraties die tegelijkertijd aan het testen zijn.

Code wordt wel goed getest maar de beste QA test is het op moment dat het grote publiek de game onder handen krijgt.
Ware het niet dat het hier niet ligt aan de site of de gebruiker, maar aan de servers die de data verwerken. Dat is prima op te schalen als je het een beetje redelijk neerzet.

Kortom, hier heeft QA wel degelijk gefaald. Verder is het bizar dat je je savegame moet overschrijven door een migratie van een oud spel. Je hebt volledige controle over hoe het in je nieuwe game komt, dus overschrijven is gewoon echt lui programmeren.

En dan heb je nog de always-online connectie die je een enorme handicap geeft als je nu dus geen verbinding kunt maken. Nee, hier mogen we ze wel op afrekenen en ze hebben gewoon niks geleerd van de launches van de vorige 2 games.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 21 januari 2021 09:52]

Dat is prima op te schalen als je het een beetje redelijk neerzet.
Dat is echt heel kort door de bocht en makkelijk gezegd. Geen enkel bedrijf is het gelukt om bij een hoge influx op te schalen. Elke Steam sale gaat de store frontend onderuit. Elke grote game release gaan de online services servers onderuit. etc.
Het is niet een geval van gewoon 10x of 50x servers er neer te zetten. Je hebt niet zo maar 10x of 50x de capaciteit. Ook al is er getest met het dubbele van de verwachte capaciteit kan een kleine fout, die tijdens de test niet voorgekomen is, opeens je hele landschap onderuit halen. Op 1 plek een rate limiter, circuit breaker, of bulkhead vergeten, of niet optimaal in te stellen, kan desastreus zijn.
Maar je kunt voor de launch-dag toch prima 50x servers instellen voordat je live gaat? Het is helemaal te verwachten dat er veel dataverkeer gaat zijn. Als je opschaling niet werkt, dan is dat ook gewoon drama.

En waar steam simpelweg een website is, moet je voor deze game eerst opgestart hebben, voordat je kunt koppelen. Dus bij dat opstarten weet je precies hoeveel mensen actief zijn en hoeveel er dus gebruik maken van je diensten. Dat geeft je voldoende tijd om extra servers op te starten. Dat er fouten worden gemaakt, ga ik niet ontkennen, maar zelfs al gaat stuff down, dan hoort dat niet meteen de hele godganse dag te duren. Dan heb je gewoon je netwerk niet goed in elkaar zitten en dat mag je ze wel kwalijk nemen. Zeker ook omdat een heleboel connecties voorkomen hadden kunnen worden door eerder het migratie-systeem online te hebben of simpelweg helemaal geen migratie te forceren om je HM3 voortgang te behouden. Verder is het always-online gedeelte gewoon heel debiel voor dit spel en hadden ze ervoor kunnen kiezen om in bepaalde tijden gewoon geen verbinding te eisen en offline te spelen zonder verlies van voortgang of mogelijkheden.

Kortom er zijn fouten gemaakt en dat mag je ze wel kwalijk nemen.
En waar steam simpelweg een website is, moet je voor deze game eerst opgestart hebben, voordat je kunt koppelen.
Dat is dus niet waar. Ik heb mijn progress ook al overgezet, terwijl ik de game pas later vandaag binnen krijg. Maar verder helemaal mee eens, ze hadden dit van te voren echt wel kunnen weten. Het is niet alsof het voor het eerst is dat zoiets gebeurd... Ook dat het zo lang heeft geduurd voor het weer werkte laat wel zien dat ze ook geen goede noodplan hadden voor zulke situaties. Ik vind dit gewoon gepruts en dan gecombineerd met andere fouten die ze de laatste paar weken gemaakt hebben vind ik dat we het ze wel echt mogen aanrekenen.
Naja goed, je moet een hitman game hebben opgestart dus 1, 2 of 3. Maar dan nog weet je hoeveel accounts je hebt, hoeveel games al verkocht zijn en eventuele statistieken van de vorige 2 games. Dus helemaal verrassend moeten de getallen niet zijn
Op het moment dat het bedrijf zegt dat het tijdens de QA sessies geen bugs heeft gevonden en het spel bol staat met bugs - ligt het wel degelijk aan QA (en dan heb ik het niet over console bugs).

T-posing, clipping, insta-teleporting politie, sidejobs die niet triggeren, pop-in npc's, pop-in traffic, scrap bug, etc. Dat zijn dingen die echt redelijk snel opvallen en dat zijn (hopelijk) geen dingen die pas op het eind als bug zijn geintroduceerd.

Als het zo is dat QA dit netjes heeft gerapporteerd en dat het dev team er niks mee heeft gedaan dan klopt je stelling, maar zoals de directeur van CDPR 't aangaf - kwam QA deze bugs niet tegen..
En jij geloofd dat marketing praatje? "We're sorry, it wasn't our fault, QA did it." - Kom op, als ze geld hebben besteed aan QA dan zijn die issues gezien en bekend. Als ze QA geen tijd hebben gegeven, dan niet.

Het is nooit de fault van QA, het is de fout van Management hoeveel tijd/geld je geeft aan QA.
Dit kan door nostalgie komen, maar heb oprecht het idee dat grote problemen zoals bij Cyberpunk tegenwoordig veel vaker voorkomen, en als het voorkomt ook veel duidelijker aanwezig is.

Opzich niet heel raar gezien er 20 jaar geleden nog geen Steam was en zodra een game op CD stond was deze min of meer af was, patches waren natuurlijk wel te downloaden, maar de noodzaak was een stuk kleiner dan tegenwoordig.

Met Steam en consorten is het zo makkelijk geworden na release nog meerdere patches uit te brengen dat games naar mijn mening te vroeg worden uitgebracht om nadehand wel een keer te fixen.

Ik koop in ieder geval geen spellen op release meer vanwege dit soort praktijken, wacht wel een (half) jaar tot de grotere bugs eruit zijn. Scheelt nog in de portomonee ook :+
Vroeger waren de games ook stukken minder complex en een stuk kleiner. Dat kun je beter door en door testen. Het is uiteraard een balans tussen uitgebreid testen en uitbrengen. Je kunt wel 1000 uren gaan testen en de game een maand uitstellen, maar dat kost een godsvermogen en dan zal je nog steeds met talloze bugs te maken krijgen wanneer het grote publiek ermee te maken krijgt die je zelf nooit zal vinden.

Het is gewoon een bijproduct van games tegenwoordig, het moet allemaal groter, beter en complexer, dan hoort dit er ook wel bij. En bij de meeste games worden gewoon netjes uitgebracht met een redelijk aantal bugs die ook netjes worden gefixt, maar daar hoor je niemand weer over....
Je kunt als dev testen op 100 PC's met verschillende combinaties, maar dat zal nooit opwegen tegen een miljoen systemen met een miljoen verschillende configuraties die tegelijkertijd aan het testen zijn.

Code wordt wel goed getest maar de beste QA test is het op moment dat het grote publiek de game onder handen krijgt.
Dit is wel waar, op pc, maar geld is zeker wel gewoon de primaire drijfveer achter veel van deze issues die spelers bereiken. Ook vraag ik me af in tot hoeverre hardware configuraties problemen zouden kunnen geven bij iets wat voor zover ik kan zien vooral op hun servers moet gebeuren?

En zeker als je het hebt over Cyberpunk 2077, met name op PS4 en XBo, die game is gewoon bewust in de staat die het verkeerde de deur uit gedrukt hoor. Daar speelde echt geen overmacht.
Daar geld dat hele hardware configuratie verhaal immers niet. Daar heb je honderden miljoenen potentiele spelers met maar een handjevol aan diverse hardware platformen. (ps4 base, slim, pro, XBox one, oneS)
Daar waren ze gewoon uit op dat zoete feestdagen geld, in plaats van nog gewoon 6 maanden tot een jaar uit te stellen. (gebaseerd op hun huidige bugfix roadmap)

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 21 januari 2021 11:44]

Dat is waar alpha en beta fases ooit voor bedacht zijn, echter zijn de 'beta tests' tegenwoordig betaalde early access marketing truukjes geworden. Bij de meeste van dergelijke 'beta tests' is er zelfs geen enkele mogelijkheid tot feedback of bugtracking aanwdezg
Ik denk ook gewoon dat ze het over zich zelf afroepen soms, door een vervolg game uit te brengen die ineens niet meer op oude platforms te krijgen is. Na klachten moeten ze dan toch ineens wat zien te bouwen om oude save games etc. over te kunnen zetten van oude platforms. Dat is allemaal houtje touwtje en last minute. Als er dan wat mis gaat, ligt dat iig onder een vergrootglas.

Nu valt het nog mee, het zijn iig allemaal PC platforms. Soms is het zelfs op console niveau. Deel 1 van een game alleen op Xbox, deel 2 alleen op Playstation. Daar maak je je fanbase ook niet per se blij mee.
Wat zou hier toch de reden van zijn? Vast iemand hier die het weet. De release van Cyberpunk 2077 ging ook niet bepaald vlekkeloos. Kosten? Het lijkt me dat patchen (achteraf) duurder is dan wanneer de game nog niet in de winkels ligt. Daarnaast kosten zulke problemen potentiële klanten lijkt me. Is een uitgever echt bang om een game bijv. 1 of 2 maanden uit te stellen?

Of heeft het te maken met dat deze bugs niet goed op te sporen zijn tijdens development? Ik kan me goed voorstellen dat er een balans tussen kosten (tijd) en opbrengsten gemaakt moet worden en dat bijv. niet alle code wordt voorzien van (unit)testing.

- edit -
Ongewenste comment? Vreemd dat moderator systeem hier.
Heb ook de Save probleem met The Witcher 3 - Wild Hunt - Game of the Year Edition op GOG GALAXY, omdat het meer is geworden dan 1000MB, en dan Cloud Sync problem krijg te zien, wat ontzettend vervelend is, en ik geen idee heb hoe ik dit moet oplossen, wou dat ik hem voor Steam gekocht had, die heeft dit stomme probleem niet, ik dacht dat het opgelost was met Cyberpunk 2077, maar blijkbaar alleen voor Cyberpunk 2077 .
De release van Cyberpunk 2077 ging ook niet bepaald vlekkeloos.
Cyberpunk 2077 is een geval hoge beloftes, beperkt resultaat. Dat kwam door de tijdsdruk. Het spel had waarschijnlijk een jaar of twee extra nodig gehad om te worden tot wat werd gesuggereerd. De feestdagen stonden echter voor de deur na meerdere beloftes dat het spel toch echt op een vaste datum uit zou komen. Tevens zou men zou het spel ook eerst op de oudere consoles uitbrengen, ook al was dat lastig door de coronacrisis (weinig toegang tot devkits) en door de beperkte hardware.
Kosten?
Geld, uiteraard. Twee jaar langer ontwikkelen is twee jaar meer kosten en langer wachten op resultaat.
Het lijkt me dat patchen (achteraf) duurder is dan wanneer de game nog niet in de winkels ligt.
Ja en nee. Hitman 3 heeft een opstarthikje. Cyberpunk 2077 heeft zaken die nooit opgelost zullen worden.
Daarnaast kosten zulke problemen potentiële klanten lijkt me. Is een uitgever echt bang om een game bijv. 1 of 2 maanden uit te stellen?
Zodra een bedrijf beursgenoteerd is, ja.
Tevens zou men zou het spel ook eerst op de oudere consoles uitbrengen, ook al was dat lastig door de coronacrisis (weinig toegang tot devkits) en door de beperkte hardware.
Ik blijf er zelf bij dat de hardware capaciteit van de PS4 in de basis gewoon matig is als excuus voor wat ze hebben uitgebracht. De coronacrysis ook overigens. Je hebt maar 1 persoon nodig die 30 minuten speelt om te zien dat er nog echt wel wat moet gebeuren aan die game op dit platform voordat je dat aan de mensen gaat presenteren die je, op voorhand, tussen 60 en 220 euro hebben gegeven voor de diversie uitvoeringen.

De "zwaarte" van een game heeft verder een directe relatie met feitelijk gewoon de kwaliteit van de assets die je op je scherm tovert.
Dat is, even platgeslagen, dus gewoon een kwestie van het vinden van de balans tussen de kwaliteit die je kan tonen en gameplay/frame rates.

Nou kan het zijn dat ze een punt benaderen dat ze de kwaliteit gewoon niet meer adequaat genoeg vinden voor de kwaliteit van het spel dat ze willen leveren maar dat de PS4 in fundamentele zin te oud zou zijn is echt gewoon kletskoek.
Ik denk eerder dat ze fundamentele efficiëntie problemen hebben met hun engine want op oudere pc's is Cyberpunk ook geen feest. En met gematigde grafische instellingen ziet dat spel er verder écht niet zo bijzonder uit.

Was het oprecht zo dat de PS4 niet ging werken dan hadden ze hem er gewoon niet op uit moeten brengen.
Dan had ik hem op mijn PC gekocht, voor zo goed en zo kwaad als die game zou lopen met mijn achterhaalde videokaart.
Maar ik heb diverse games op de PS4 die getuige zijn van het feit dat je echt nog wel mooie games uit dat doosje kan trekken.

Al met al kwam dat excuus wat ze hebben gemaakt erg hol over.
Ik heb inmiddels een PS5 waar die game wel redelijk op loopt, maar ik voelde me in de eerste dagen toch wel flink in het ootje genomen met m'n collectors edition voor mijn launch exemplaar "fat" of "base" PS4.
En ze gaan er wel echt voor moeten werken om dat weg te nemen wil ik in het vervolg nog een keer een risico met ze nemen.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 21 januari 2021 12:22]

Bij beursgenoteerde game studios is niet de game het product maar de belofte ervan en het bedrijf zelf vertegenwoordugd de waarde, de sales slechts indirect
Heeft de Dev vanaf het moment een spel "klaar" is sowieso niet 2 maanden de tijd om nog fixes te doen? Die 2 maanden zijn dan fabricage van de disks / reclame (daarmee dat we die patches bij release altijd hebben)

Ik denk dat hier de servers misschien niet voldoende waren afgestemd om de load op te vangen & ze dit misschien onderschat hadden of het misschien zelfs ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Wat ik wel absurd vind is de manier om je progressie van hitman 2 over te zetten naar 3. Vraag me dan of er geen manier was voor hen om de saved game te lezen?
Ik heb geen IOI account gemaakt bij Hitman 1 & 2 dus ik zou dan mijn progressie niet kunnen importeren naar 3 en heb nu geen zin om speciaal daarvoor Hitman 2 te installeren..

Alsook dat ze dit niet kunnen doen nadat je al progressie met Hitman 3 hebt behaald lijkt me ook op dit moment vreemd. Misschien dat ze een reden hebben, alleen snap ik hem op dit moment nog niet.

Los hiervan: gisteren toch de eerste 2 levels gespeeld en de 2de had ik uit voor ik het door had ^_^ (Prof. niveau). Ik vind het eigenlijk gemakkelijker dan Hitman 2
Je hebt geen IOI account nodig. Ik had die ook nooit, maar alle progress was wel gekoppeld aan m'n Sony / PS account. Dat account werd gekoppeld aan het nieuwe IOI account en de data werd prima overgezet. Dit lukte gisteravond om 23:00 trouwens. Toen de servers eenmaal draaiden was het zo omgezet.

Ben het wel eens met de kritiek dat het frustrerend was dat de H3 save game overschreven werd als je die van H2 omzette. Zeker in combinatie met de slecht bereikbare service. Als je gewoon H3 kon spelen en dan over een week of wat op je gemak de boel om kon zetten was het allemaal beduidend minder problematisch. Nu had ik 1x dat Dubai level uitgespeeld maar het daarna laten liggen tot m'n H2 data over was gezet want ja... gemiste progress ;-)

[Reactie gewijzigd door DDuce op 21 januari 2021 15:49]

Ik denk dat dit vooral komt doordat save games tegenwoordig honderden MB's groot zijn en de servers waar over dat gedaan moet worden duizenden aanvragen krijgen. Het is dus gewoon een kwestie van slechte load managing op zowel de storage server als de upload backbone.

Eenvoudiger was geweest als ze stats zouden controleren op de server, in plaats van een complete save game overtrekken, die importeren en de nieuwe game daar op aan te passen. De server weet heus wel dat Jan of Piet X kills gemaakt heeft en Y achievements heeft behaald. Dat soort dingen kan je veel makkelijker overhalen dan een save game met bullshit data zoals dat Jan 20 kogels heeft in inventory en Piet 23 kogels en 3 granaten.

Vroegâh, begon je gewoon opnieuw in een game. Ik snap niet waarom de trend er is dat een nieuwe game in een serie moet beginnen als een NG+
Als software 'live' gaat begint de échte test pas echt. Soms komen bugs pas boven tafel wanneer veel spelers tegelijk hetzelfde willen doen, zoals nu dus het geval was met toevoegen van progress / XP uit eerdere games.
Het lijkt me niet uitzonderlijk dat, in de uren direct na de launch van een spel, de servers wat overbelast zijn. Inmiddels werkt het wel gewoon goed en is het overzetten van je progressie in een paar minuten gebeurd. Goed, je kon dus niet direct na launch spelen met je progressie uit de oude spellen, maar het is binnen 24 uur opgelost.

In het spel zelf zitten, voor zover mij bekend, geen (ernstige) bugs.

Als dit de slechtste launch in lange tijd is dan hebben we het best goed :)
Kan je me kort uitleggen wat het voordeel is van deze savegames over te zetten?
Dit is toch een 3de deel? Heeft het invloed op het 3de deel?

wat als ik de vorige delen nooit speelde, ik heb ze wel, maar tja, en ik wil eerste met 3 beginnen, mis ik dan iets (het verhaal daar gelaten)

Ik wacht voor deel 3 wel een jaar met een steamdeal, zoals ik met vorige delen ook deed :)
Hallo Nees,

Als je de eerste twee delen nooit gespeeld hebt dan heeft het geen toegevoegde waarde. Als je die wel hebt gespeeld, dan heb je daarmee items en wapens vrijgespeeld, die je ook in deel 3 kunt gebruiken. Daarom zou het handig kunnen zijn om die voortgang uit de eerste twee delen over te zetten.

Als je echt het overkoepelende verhaal wilt volgen dan kun je de drie delen (en de levels in die delen) het beste wel in de oorspronkelijke volgorde spelen. Als dat verhaal niet meer dan een achtergrond is, een beetje context bij wie je moet omleggen maar verder niet zo interessant (zoals voor mij) dan maakt het niet zoveel uit.

Volgens mij geldt nu een aanbieding, als je deel drie koopt dan krijg je de levels uit deel 1 en 2 er gratis bij, althans op PC. Ik heb althans de "HITMAN 3 Access Pass: HITMAN 1 GOTY Edition" er gratis bij toen ik Hitman 3 kocht, dus voor 60 piek eigenlijk alle drie de spellen. Geldt volgens mij de eerste tien dagen na release, dus je hebt nog negen dagen :)

[edit] die GOTY DLC die ik er gratis bij kreeg lijkt nu alleen de levels uit Hitman 1 te bevatten, en niet die uit Hitman 2... die kun je erbij kopen voor 12 euro (6 basis levels) of 20 euro (6 basislevels plus een paar bonuslevels). Zit nog een beetje te dubben of ik dat zal doen of niet. Wel jammer dat het gratis beschikbaar stellen van de oude levels dus blijkbaar alleen geldt voor Hitman 1 en niet voor Hitman 2...

[Reactie gewijzigd door migchiell op 21 januari 2021 15:38]

H2 levels krijg je alleen als je H2 al op Steam bezit (Daar was vorige week zo’n heisa over, IOI zei maandenlang dat het gratis zou zijn, toen bleek 5 dagen voor release dat het toch betaald zou zijn, heel internet op zn kop, en nou is t toch gratis) Maar hoe ze dit gaan doen is echter tot op heden nog niet bekend gemaakt.
Bedankt voor je aanvulling, ik heb H2 op Steam en ik verwachtte inderdaad dat ik die levels dan nu gratis zou kunnen spelen vanuit H3.

Ik wacht nog even af waar IOI nog mee komt. Technisch moet dat niet ingewikkeld zijn; er is een H2-DLC waarmee je die levels kunt spelen, alleen kost die nu 20 euro (voor de uitgebreide versie). Is dus alleen een kwestie van de prijs nog verder verlagen naar 0
Klopt inderdaad, kon mijn progressie dus je xp unlocks etc laat in de avond overzetten. Je save quicksaves van hitman 2 uiteraard niet.

De game speelt ook lekker weg, 4 missies gedaan en geen enkele bug tegen gekomen.
Veel gratis reclame voor het spel, samen met dit nieuwsbericht. Het kan wel eens lonen om bij de launch een gedeelte van het spel nog niet optimaal te laten draaien. :+

Het Mass Effect systeem was charmanter, van wat ik mij herinner. Die keek gewoon lokaal naar beschikbare save games van het vorige spel. Een voordeel is dat je dat platformonafhankelijk kan doen. Steam, Epic, etc. kunnen allemaal alles in %USERPROFILE% benaderen.

Ik refereer Mass Effect omdat dat een helder voorbeeld voor mij is. Ik weet dat het idee van save games uit een ouder spel gebruiken een stuk ouder is. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 21 januari 2021 08:29]

Exact, hoe moeilijk kan het zijn.

Wat me helemaal ergert, zijn die definitive / special / ultra / hoe je het ook wilt noemen edities. Gewoon zelfde spel, maar dan beetje opgepoetst. Hoe vaak ik niet handmatig aan de slag moet om oude savegames over te zetten! Skyrim SE bijvoorbeeld. Save games prima compatible, maar in andere map. Moet ik handmatig overzetten. Zorg dan iig dat het met druk op knop vanuit menu kan ofzo.

Gelukkig ook veel games die het wel goed doen. Die developers hebben mij dan iig een streepje voor in de toekomst.
Het ding is dat mensen volgens de ontwikkelaars nu ook verwachten dat je van pc naar console kan of andersom. Dan heb je niets aan savegames in je profiel.
Daarnaast zit je op consoles nu ook nog met een nieuwe generatie en kun je de savegame van de oude generatie niet zomaar lezen met de nieuwe game.
Het ding is dat mensen volgens de ontwikkelaars nu ook verwachten dat je van pc naar console kan of andersom.
Dan zorg je ervoor dat voor PC savegames het lokaal gebeurt. Oud consolespelers moeten dan maar even wachten. Een bonus: je voorkomt geplande veroudering, want ook als de servers ooit offline zijn blijft importeren mogelijk. :)
Daarnaast zit je op consoles nu ook nog met een nieuwe generatie en kun je de savegame van de oude generatie niet zomaar lezen met de nieuwe game.
Hebben de respectievelijke online netwerken van Microsoft en Sony intern daar echt geen oplossing voor, voor spellen in het eigen ecosysteem?

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 21 januari 2021 09:06]

Daarnaast zit je op consoles nu ook nog met een nieuwe generatie en kun je de savegame van de oude generatie niet zomaar lezen met de nieuwe game.
Toch stonden die saves in de cloud en is er vast wel wat mogelijk als je met Microsoft gaat babbelen. Maar afgezien daarvan hadden veel mensen hun savegames en accounts al gekoppeld aan hun IOI account. Waarom ze dat niet per definitie kunnen uitlezen in de nieuwe game is gewoon erg raar en bovendien moet ie het nog overschrijven ook, dus alles wat je ondertussen doet in de game is weg. En dan is er nog dat ie gewoon mid-game ineens geen verbinding kan hebben. Nee, dit is gewoon heel fout
Daarnaast zit je op consoles nu ook nog met een nieuwe generatie en kun je de savegame van de oude generatie niet zomaar lezen met de nieuwe game.
Is dat niet slechts een probleem bij Sony? Voor zover ik weet is dat gewoon mogelijk op de Xbox.
Verwachten. Precies. Als ontwikkelaar moet je gewoon in een heel vroeg stadium aangeven dat dit soort overdrachten alleen binnen hetzelfde ecosysteem mogelijk zijn. Dus alleen van Steam naar Steam, alleen van PC naar PC, alleen van Xbox One naar Xbox X. Niet van Steam naar PC naar Playstation 5.
Veel games gooien de savegames de cloud in, dus dan is er lokaal niets, is er altijd een backup en maakt het niet uit wáár je de game speelt, zolang je op hetzelfde platform speelt, neem je altijd de voortgang dus mee.
Ik vind het wel jammer hoe dit gelopen is. Ze hadden vorige week gezegd dat die site hoe dan ook voor release live zou staan. Ze hebben het nog geen kwartier voor release ook daadwerkelijk live gezet, dus is het niet raar dat in eens iedereen de site gaat benaderen en dat ding het niet aan kan. Dit hadden ze volgens mij prima aan kunnen zien komen (gisterochtend op Reddit zeiden veel mensen ook al dat het ging gebeuren) en hadden ze het kunnen voorkomen door gewoon die site een paar dagen van te voren online te hebben (je kan gewoon je progress overdragen zonder de game al te hebben, ben daar nu mee bezig terwijl de game pas vandaag met de post komt).

Maar ja, dit is ook niet het enige wat bij deze (pre)release fout is gegaan, dus het verbaast me ook niet echt meer.

[Reactie gewijzigd door Dnomyar96 op 21 januari 2021 09:26]

Save games op de op Hitman 3 zullen best anders zijn dan op de oude generaties.
De developers moeten nu dus rekening houden met een backward compatible Save game optie.
Wat het misschien wat lastig maakt .
Leuk excuus, maar als dat waar is had de developer dit natuurlijk al ruim van te voren moeten weten en hadden ze er actie op kunnen nemen

Nu beloven ze zaken, en komen ze er bij release achter dat het niet lekker werkt
Het gaat er niet alleen om dat je dit kunt doen. Het gaat erom dat je het eigenlijk wel MOET doen voor je een game start. Want de migratie overschrijft je huidige savegame van Hitman 3 ook!

Bizar dat het zo is geprogrammeerd en dat men dit goed vond.

Daarnaast was gister niet alleen het migratie-systeem en account-systeem op de IO website plat (sommigen moesten namelijk ook nog hun accounts koppelen en dat lukte ook al niet). Ook ingame kon je disconnected raken. Stel je wilde een autosave laden, ook dan kon ie disconnecten en dan was de enige manier om te spelen terug gaan naar het menu. En dan hopen dat ie daar wel wilde laden. Bizar dat ie een offline spel niet wil laden als je niet online bent. Zeker als het dezelfde speelsessie betreft. Wat verwachten ze in hemelsnaam dat er gaat veranderen?

Nee, 1 van de slechtste launches in lange tijd en vooral omdat het dus niet bij de gebruiker fout ging, maar alles bij IOI lag. Echt bizar dat ze zo slecht voorbereid waren. En als ze nou afgelopen weken alvast de mogelijkheid hadden gegeven om te migreren, maar ook dat ging niet lukken.

Uiteindelijk is het me om 1 uur vanochtend gelukt te migreren, dus ik kan vandaag dan eindelijk beginnen. Ik hoop alleen wel dat het online spelen vandaag niet down gaat, want ik heb weinig zin om door een domme fout een savegame te moeten laden, wat dan weer niet lukt.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 21 januari 2021 09:33]

Het had misschien beter geweest als ze de overdracht al een week eerder hadden opengezet.
Dan had het meer verspreid kunnen gebeuren ipv iedereen tegelijk.

(edit) Zojuist heb ik eindelijk succesvol een transfer kunnen doen.

[Reactie gewijzigd door dannyvz op 21 januari 2021 10:00]

Voor mij werkt het ondertussen via de manier die IOI aangeeft. Hoop dat jullie hetzelfde succes hebben als je het opnieuw probeert!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee