Samsung geeft Galaxy Buds Pro-oortjes noisecancelling en prijs van 229 euro

Samsung heeft de Galaxy Buds Pro geïntroduceerd. Met een prijs van 229 euro zijn dit de duurste draadloze oortjes die de fabrikant tot nu toe heeft uitgebracht. De Buds Pro hebben noisecancelling en bieden volgens Samsung een goede geluidskwaliteit.

Wat het ontwerp en de vorm betreft lijken de Galaxy Buds Pro een soort kruising tussen de Galaxy Buds Plus en de Galaxy Buds Live te zijn, ook al betreft het een geheel nieuw ontwerp. De oortjes beschikken over een woofer van 11mm en een 6,5mm-tweeter. Dit zou moeten leiden tot de beste geluidskwaliteit van alle Galaxy Buds-oortjes.

Actieve noisecancelling is aanwezig. Zoals gebruikelijk is er ook een Ambient Sound-optie om omgevingsgeluiden juist te versterken. Daarbij herkent het product de stem van de gebruiker, op basis waarvan automatisch wordt gekozen voor het versterken of juist het wegfilteren van geluiden in de omgeving. Ook wordt het volume van afgespeelde muziek verlaagd als de Ambient Sound-optie is ingeschakeld of de actieve ruisonderdrukking uit staat.

Voor het voeren van gesprekken is er een drietal microfoon aanwezig. De stem van de gebruiker zou goed moeten klinken, mede doordat een van de drie microfoons volgens Samsung een hogere signaal-ruisverhouding zou hebben. Ook zouden de Galaxy Buds Pro-oortjes goed moeten kunnen inspelen op het wegfilteren van het geluid van de wind, zodat telefoongesprekken ook bij stevige wind nog verstaanbaar verlopen.

Verder is er een 360-graden-audiofunctie die waarschijnlijk lijkt op de virtuele ruimtelijke surroundtechnologie van de Apple AirPods Pro. Samsung spreekt over Dolby Head Tracking-technologie waardoor je als gebruiker wat het geluid betreft in het midden van bijvoorbeeld een televisie-serie of film blijft. Ook wisselen de Galaxy Buds Pro automatisch van apparaat, mits het gaat om Samsung-smartphones of -tablets.

Dankzij de 61mAh-accu zijn de Galaxy Buds Pro-oortjes 8 uur te gebruiken zonder ruisonderdrukking, of 5 uur met ruisonderdrukking. In combinatie met de 472mAh-accu in de oplaadcase bedraagt de totale gebruikstijd inclusief ruisonderdrukking 18 uur. Zonder ruisonderdrukking is dat 28 uur. Voor het opladen is er Qi-ondersteuning en na het laden van 5 minuten moet er een afspeeltijd van een uur beschikbaar zijn, uitgaande van de situatie dat het accuniveau niet onder de 30 procent zit.

De Galaxy Buds Pro hebben een IPX7-certificering, zodat ze maximaal een half uur een meter diep kunnen worden ondergedompeld in zoet water. De oplaadcase is niet waterbestendig. Een individueel dopje weegt 6,3g en meet 19,5x20,5x20,8mm; de oplaadcase weegt 44,9g en meet 50x50,2x27,8mm. Bluetooth 5.0 wordt ondersteund, net als Samsungs eigen Scalable-codec, aangevuld met AAC en SBC. De Galaxy Buds Pro zijn vanaf 29 januari beschikbaar voor 229 euro en komen uit in varianten met de kleuren zwart, zilver en violet.

Door Joris Jansen

Redacteur

14-01-2021 • 17:29

65 Linkedin

Reacties (65)

65
59
25
0
0
16
Wijzig sortering
bieden volgens Samsung een goede geluidskwaliteit.
Da's natuurlijk altijd mooi. Bij Samsung eerst zien en dan geloven. Met name de noise cancellation was in het verleden echt teleurstellend. Voor deze prijs moet dat echt beter.

[Reactie gewijzigd door gaskabouter op 14 januari 2021 17:37]

Met name de noise cancellation was in het verleden echt teleurstellend.
Ja en nee, het is vrij onredelijk om aan de hand van niet afsluitende wonderbonen te oordelen over hoe goed NC is bij het wel goed afsluiten van je gehoorgang naar buiten...

De wel goed afsluitende oordopjes sloten van zichzelf al beter af dan gemiddeld en hebben tot op heden helemaal geen NC gehad...

En daarnaast gaan die dopjes toch wel gratis als preorder gegeven worden en kosten ze na een maandje of 2 a 3 hooguit 150 euro. Nee de adviesprijs is niet geweldig, maar het is (niet voor niks) maar een adviesprijs :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 14 januari 2021 17:57]

[...]
En daarnaast gaan die dopjes toch wel gratis als preorder gegeven worden en kosten ze na een maandje of 2 a 3 hooguit 150 euro. Nee de adviesprijs is niet geweldig, maar het is (niet voor niks) maar een adviesprijs :)
Vergeet niet dat je dan wel eerst een overpriced nieuw toestel moet kopen om aanspraak te maken op deze korting. De dopjes zijn niet gratis omdat dit in de adviesprijs van de nieuwe Galaxy S21 verwerkt zit. ;)
[...]

Overpriced
Ik vind zelf de S21 juist heel schappelijk geprijst voor wat je krijgt, tuurlijk het is duur maar je koopt een flagship. Iig een stuk goedkoper dan de vorige Samsung flagships toch?
[...]
Ik vind zelf de S21 juist heel schappelijk geprijst voor wat je krijgt, tuurlijk het is duur maar je koopt een flagship. Iig een stuk goedkoper dan de vorige Samsung flagships toch?
De 'standaard' S21 is geen flagship, het flagship is de Samsung Galaxy S21 Ultra 5G. Deze kost 1299,-
De S20 Ultra kostte 1349 bij release, dus 50 euro duurder. Verschil is te verwaarlozen.
Maar dat maakt de telefoon dan niet meer overpriced als je het verrekend? ;)
Klopt wat je zegt maar als je door het ontwerp functionaliteit verliest of kwaliteit inlevert is dat natuurlijk ook niet goed.

En ze zullen idd wel weggegeven worden om de te hoge introductie prijs te rechtvaardigen.
Ik heb de S21 gepreordered en die laatste statement klopt deels: Bij de S21 Ultra krijg je gratis de Buds Pro, maar bij de "gewone" en de plus de Buds live.
De Galaxy Buds+ zijn echter al levend bewijs dat je goed geluid krijgt bij Samsung oordopjes. Zou gek zijn als ze minder zouden klinken.
Misschien goed voor die prijsklasse maar voor dit bedrag moeten ze zich toch echt kunnen meten met Sony, Bose , Shure etc....
En dat kunnen ze niet.... In elk geval niet wat ANC betreft.

De Sony's koop je tegenwoordig al voor €149,- bij Amazon NL.
Ik had al een hele collectie draadloze earbuds maar heb in december toch de Sony's maar gekocht en na wat rommelen met de instellingen zijn ze nu perfect voor mij. Voor de rest heb ik de hoofdtelefoon variant ook nog.
Jammer alleen dat mijn 1000xm3 zo veel latency hebben en de oordoppen van Samsung niet (connected met samsung smartphone).
Vreemd, ik heb ze al aardig wat met YouTube gebruikt en heb daar niet of nauwelijks latency kunnen ontdekken.
Ik heb overigens alleen getest met m'n PC en m'n iPad pro 2020.

[Reactie gewijzigd door ZhuBaJie op 14 januari 2021 19:33]

Het is vooral jammer dat de dure XM4's geen aptX LL ondersteunt. :( Dit is de enige codec die een vrijwel onhoorbare latency heeft.

Je kan wel de latency corrigeren door het geluid eerder af te spelen dan de video om de A/V sync op orde te krijgen, want vooral bij films is het idd een zwaar irritant probleem. Er zijn daar genoeg apps voor die dat kunnen.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 15 januari 2021 19:26]

De fit van de buds is fantastisch. Steken ook niet uit wat voor mij reden was om deze generatie sonys te skippen. Ik hoop dat de xm4s compacter zijn.
Een gegeven paard kijk ik niet in de bek. Ze werden namelijk gratis bij m'n S20 FE geleverd. :-) Het geluid en gebruiksgemak vind ik meer dan goed.
Galaxy Buds+ hebben én goed geluid én rijke features zoals Ambient Sound, goede microfoons voor telefoon gesprekken, rijke/aanpasbare touch control-functionaliteit en best in klasse accuduur. Met de Sony's en Shure's heb je fantastisch geluid. Maar dat is gelijk het einde van waar ze beter in zijn.

De Galaxy Buds+ zijn voor die reden ook veel meer hun geld waard. Goed geluid, en rijk aan functies.
Helemaal mee eens. Heb sinds een week de Buds+ en ben er zeer tevreden mee. Veel geluid word al redelijk onderdrukt zonder noise cancelling, dus met muziek aan is dat gewoon top. Ook de muziek klinkt helder, en de bass is goed.
Anoniem: 508592
@RCFProd14 januari 2021 18:42
Nog beter: de galaxy buds love zijn echt EPIC
De live?
Qua comfort misschien? Want qua geluid zijn ze meuk.
Anoniem: 508592
@dec0de14 januari 2021 21:26
Lol? De muziek met deze oortjes zijn heerlijk. Zelfs de bas is echt heerlijk!!
Heb ze zelf... Als je al de verstoring en geluidsuitval e.d. niet meetelt.. Als je eenmaal op een plaats bent waar er geen exterene storings factoren zijn klinken ze inderdaad heel goed.
Dat geeft wel iets aan over de kwaliteitscontrole van Galaxy Buds+, want ik hoor die verhalen wel vaker. Echter heb ik persoonlijk nooit ook maar een enkele storing gehad op mijn Buds+. Deze heb ik gebruikt met een Mi 9T en een iPhone XR.
Ja er zijn kennelijk of veel storingsbronnen in mijn huis maar ik merk het ook als ik buiten loop. Nu helt het als je voordat je huis uitgaat, je wifi disabled.. en pas je buds+ buiten indoet en verbind... Vaag maar eerste resultaat lijkt beter...

Als ze werken hebben ze echter bijzonder goed geluid (zoals je zelf waarschijnlijk ook al hebt gemerkt)... maar ja, wel jammer van al die storingen....
Adviesprijs volgens S - 199$
Adviesprijs in EU - 229e
:/
in amerika zit er nog geen belasting bij he, hier in nederland wel
Klopt maar met de koers van de dollar is aardig in ons voordeel hoor, 1 dollar (zonder btw) is momenteel 1 euro inclusief btw :)

198.12 euro kom ik op uit als ik 199 dollar omreken naar euro en dan 21% erbij tel...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 14 januari 2021 17:56]

Zie daar de prijs voor het Europese consumentenrecht.
Handleidingen in tig talen, customer support in tig talen, deals moeten sluiten met verschillende importeurs per land etc.

Het is voor een fabrikant een stuk makkelijker om een product in héél de VS aan de man te brengen, dan in héél Europa. Als ze even veel willen verdienen, zal het product in Europa dus wat duurder moeten zijn.
Handleidingen in tig talen, customer support in tig talen, deals moeten sluiten met verschillende importeurs per land etc.

Het is voor een fabrikant een stuk makkelijker om een product in héél de VS aan de man te brengen, dan in héél Europa. Als ze even veel willen verdienen, zal het product in Europa dus wat duurder moeten zijn.
Klopt inderdaad, daarnaast is de consumenten bescherming ook beter hier denk ik, volgens mij hebben ze in de US standaard maar 1 jaar garantie, hier in België is 2 verplicht(denk in NL ook?).
De 2 jaar garantie is een Europees dingetje.
Geen BTW, en nog een stukje voor de goede europese consumentenrechten.
ik vind de gebruiksduur echt veel te kort bij dit soort oordopjes, omdat je weet dat binnen 2 jaar de accu duur sterk achter uit gaat bij dagelijks gebruik. ik gebruik nu een necklace type dat 15 uur mee zou kunnen gaan(geen noice cancelling want niet nodig), ik heb ze nu al een jaar en kan ze nog altijd de hele dag gebruiken zonder bij laden, en dan heb ik de hele dag muziek op staan. sony wi-c200

[Reactie gewijzigd door Anthon op 15 januari 2021 15:58]

Te kort is subjectief. Ik gebruik m'n dopjes 8 uur per dag. Met een uur pauze tussendoor. Alleen als ik ze vergeet aan het eind van de dag even op de oplader te leggen, krijg ik de volgende dag aan het eind van de dag een waarschuwing dat de dopjes bijna leeg zijn...

(en op de oplader leggen is geen werk: dopjes netjes opruimen in de case en de case letterlijk even verplaatsen om op een laadplankje te leggen...)
hoe lang heb je die dopjes al, en welke zijn het? ben benieuwd hoe je accu duur na een aantal jaar is. ik heb een necklace(sony wi-c200) die 15 uur mee zou kunnen gaan, dus ik ga er vanuit dat ik ze zeker 5 jaar kan gebruiken zonder ook maar iets van een teruglopende accu te merken. ohja en deze koste geen drol.

[Reactie gewijzigd door Anthon op 15 januari 2021 16:00]

Galaxy Buds +, begin dit jaar gekocht (had niet gedacht dat ik ze nu dagelijks zou gebruiken toen ik ze kocht :p) Ik gebruik ze 36 uur per week.
Tijdelijk een gratis draadloze lader bij aanschaf van deze dopjes.
Ontvang een Wireless Charger Pad t.w.v. €29,99
bij aankoop van de Galaxy Buds Pro
14-1-2021 t/m 21-2-2021
https://www.samsung.com/nl/promo/promo/?id=8K69JCHBZ5E8Z
...61mAh-accu ... 5 uur met ruisonderdrukking.
ongeveer 12mAh/uur...
... In combinatie met de 472mAh-accu in de oplaadcase bedraagt de totale gebruikstijd inclusief ruisonderdrukking 18 uur.
De accu voegt dus 13 uur gebruik toe. Dat zou met voorgaande berekening ong 160mAh zijn... dan gaat er bij de overdracht van lading dus 66% van de energie verloren! Wat een verspilling...Nogal inefficiënt, mijn inziens...

[Reactie gewijzigd door MeMoRy op 14 januari 2021 21:29]

Tjemig, eerst telefoons voor prijzen, die niet misstaan bij een high-end laptop, nu oordopjes, die meer kosten dan een top hoofdtelefoon.
Waar gaat de wereld naar toe.....?😏
Als niemand het koopt, zullen ze het ook niet maken. Er zijn inmiddels zat volledig draadloze dopjes voor 200+ Euro, dus er is echt wel markt voor.

Ik heb zelf high-end in-ears (niet draadloos) (van Ultimate Ears voor de overname door Logitech), die klinken net zo goed als een dure AKG over-the-ear uit die tijd. Ze zijn voor onderweg enorm veel makkelijker. Ze waren een stuk duurder, maar uiteindelijk heb ik ze ook veel meer gebruikt dan die grote AKG. Nooit spijt van gehad.
Die dopjes waren iets van 160 - 175 euro, voeg daar draadloos enzo aan toe en ik vind 225 prima redelijk mits de geluidskwaliteit op het zelfde niveau zit.
Als niemand het koopt, zullen ze het ook niet maken. Er zijn inmiddels zat volledig draadloze dopjes voor 200+ Euro, dus er is echt wel markt voor.

…mits de geluidskwaliteit op het zelfde niveau zit.
Daar gaat het nu om. Als audiofiel ken ik het concept van veel uitgeven voor goede spullen maar al te goed.
Maar dan gaat het om je laatste opmerking. Geluidskwaliteit op zelfde niveau. Dat is onder andere waar ik aan twijfel. Oordopjes met minispeakertjes net zo goed als over-the-ear of zelfs gewone luidsprekers? Je leest dat soort opmerkingen tegenwoordig maar al te vaak in reviews. Ik vraag me dan altijd weer af of een review een reflectie van je persoonlijke mening moet zijn of een objectief verhaal. Ik zie het liefst dat laatste.
Bij een luidspreker moet je zo min mogelijk bewegende massa hebben, het is zeker niet zo dat een grote speaker beter klinkt. Om een hoge geluidsdruk te halen, moet je een groot oppervlakte hebben, maar deze speakers zitten letterlijk in je oor, dus de geluidsdruk hoeft helemaal niet hoog te zijn.

Doordat ze direct in je oor gaan, heb je ook geheel geen last van vervelende reflecties e.d.


Technisch is het natuurlijk allemaal een stuk lastiger, omdat het zo klein moet, maar theoretisch zie ik geen probleem.
Vraag me af wat dan de meerwaarde is ten opzichte van bijvoorbeeld de QCY T5 die je al voor €15 koopt. Geen noise cancelling en niet waterdicht maar voor de rest ontzettend goede draadloze oordopjes.
Idd maar weinig bas verder erg goed
Qua speakers, boven en onderkant neem ik aan?
Ik heb altijd note telefoons gehad en irriteer me mateloos aan 1 speaker onderaan steeds.
“ Samsung geeft Galaxy Buds Pro noisecancelling en prijs van 229 euro” Samsung geeft wie?
soort kruising tussen de Galaxy Buds Pro en de Galaxy Buds Live te zijn,

Ik neem aan de galaxy buds (+)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee