Gebruikers Samsung Galaxy Buds Pro ervaren huidirritatie en oorontsteking

Eigenaren van de Samsung Galaxy Buds Pro maken melding van huidirritatie na het dragen van de oortjes. Sommigen houden er zelfs een oorontsteking aan over. Samsung erkent de problemen niet, maar geeft schijnbaar wel zonder erg moeilijk te doen geld terug voor de oortjes.

De Buds Pro zijn sinds januari verkrijgbaar. Meldingen van problemen met de huid komen al langer binnen, zo blijkt uit een bericht op onder andere Sammobile dat gebaseerd is op Chinese berichtgeving, gepubliceerd in mei van dit jaar. Rond die tijd werd ook een support-topic aangemaakt op het officiële Samsung-forum. Dat topic telt inmiddels 16 pagina's, met veel reageerders die beamen dat ze last hebben van zaken als jeuk, irritatie, zwellingen, ontstekingen en pus en bloed dat uit de oren komt. In meerdere gevallen moeten gebruikers naar een oorarts voor hun klachten en herstel kan een aantal weken duren.

Android Central trok afgelopen vrijdag opnieuw aan de bel over de zaak, nadat redacteur Chris Wedel er zelf mee te maken kreeg. Hij weet zeker dat het door de Samsung-oortjes komt, aangezien hij het alleen ervaart wanneer hij ze gebruikt en het zelfs alleen in een oor kreeg toen hij de Buds Pro alleen in dat oor droeg. Naar aanleiding van zijn verhaal stromen de reacties in een Redditpost ook binnen, met veel gebruikers die dezelfde klachten hebben.

Wedel denkt dat het probleem kan liggen bij het acrylaat waar de puntjes van de oordoppen van gemaakt zijn of, nog waarschijnlijker, de oplaadcontactpuntjes van nikkel, die ook contact maken met de huid bij het dragen. Volgens onderzoek is 8 tot 19 procent van volwassenen allergisch voor nikkel en hebben vrouwen vier tot tien keer meer kans op een nikkelallergie dan mannen.

Android Central kreeg van Samsung te horen dat Samsung nog geen informatie heeft om vrij te geven over dit verschijnsel. Wel erkent het bedrijf dat het een 'vaker voorkomende kwestie' is. Ook lijkt Samsung in het support-topic contact op te nemen met getroffen gebruikers om ze hun geld terug te geven.

In Europa geldt het EU Nickel Directive, een reglement waarin voorgeschreven wordt dat een product dat nikkel bevat en voor langere tijd in direct contact staat met de huid niet meer dan 0,5µg nikkel per vierkante centimeter per week mag afgeven. Onduidelijk is hoeveel nikkel de Galaxy Buds Pro afgeven en of er niet meer draadloze oortelefoons zijn, van Samsung of een ander merk, die de gebruiker in contact brengen met nikkel.

De Galaxy Buds Pro - de twee ovale zilverkleurige puntjes zijn de contactpunten van nikkel, die contact maken met het oplaaddoosje

Door Mark Hendrikman

Redacteur

14-11-2021 • 13:59

169 Linkedin

Reacties (169)

169
159
46
4
0
68
Wijzig sortering
Hoe moeilijk was het geweest om die contact puntjes een beetje ingezonken te laten zijn?
Zodat ze geen contact met de huid maken

[Reactie gewijzigd door Kalder op 14 november 2021 14:06]

Beetje ingezonken is wellicht niet handig vanwege vuilophoping. Maar dat ze nikkel hebben gebruikt is eigenlijk moeilijk te begrijpen. Er zijn zoveel betere alternatieven (goud, titanium, platina, edelstaal), gezien kleine oppervlakte, zal het qua kosten centen werk zijn.
Nikkel is gewoon het meest gebruikte materiaal voor de coating van contacten.
Zilver zou een veel beter alternatief zijn. En kost nauwelijks meer dan nikkel.
Sterling Zilver bevat nikkel en puur Zilver is wegens snelle verkleuring/oxydatie een slecht idee voor contacten die ook veel met de huid in aanraking zijn.
Zilveroxide geleid uitstekend. Het ziet er alleen niet zo mooi uit wanneer het zwart wordt, maar boeit dat echt? Dat zowel het metaal als de oxide daarvan elektrisch geleid, is ook de reden waarom contacten verzilverd worden.

Edelstaal volstaat hier echter ook prima, het is nogal een domme keuze van de ontwerpers om een Nikkellaagje toe te passen.

Maar het kan hier net zo goed aan niet goed uitgeharde 'rubber' dopjes liggen. Waarschijnlijk zijn deze van siliconen gemaakt. Een teveel aan harder kan er langzaam uitzweten en dat kan behoorlijk irriterend zijn voor de huid.

Ik heb een muismat gehad, waarbij daar sprake van was. Naast een enorme stank heeft het weken geduurd voordat het niet meer irriteerde aan de polsen (gaf een branderig gevoel).
Ik heb een muismat gehad, waarbij daar sprake van was. Naast een enorme stank heeft het weken geduurd voordat het niet meer irriteerde aan de polsen (gaf een branderig gevoel).
Serieus? Dat is toch een enkeltje vuilnisbak voor zo'n muismat? Sowieso komt er hier geen muismat in maar één waarvan je weet dat je polsen geïrriteerd raken?
Weinig mensen weten van PAK's. Komt vaak voor in muismatten en kun je ook ruiken. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Ik heb wel een muismat geretourneerd vanwege de geur.
Hoe weet je als dat er in zit, ik ruik een soort rubber geur
Beetje rubber en olieachtige geur, soms ook wel omschreven als een teerachtige geur. Stinkende muismatten zijn nooit goed en zeker niet als het gaat irriteren.

Je kunt veel vinden over Polycyclic aromatic hydrocarbon en waar het in kan zitten (oa mousepads). Het is vooral schadelijk als je veel (huid)contact hebt met dit soort producten. Leveranciers en fabrikanten zijn niet altijd duidelijk over de gebruikte stoffen en materialen.
Niet alleen mensen!
Mijn kat kreeg laatst een nieuw stuiterbal-ding en toen hij er eerst aan snuffelde ging-ie meteen over zijn nek! :( Gelukkig alleen de stuip, geen "depositie". :) Hij ging er met en grote boog omheen!

Dat ding ruikt inderdaad raar chemisch! Heb de leverancier het gemeld en die dingen weg mogen gooien.
Netjes geld terug ook.
vergeet dildo's niet
Als ik zie dat sommige mensen met oordopjes/telefoons voor de passpiegel staan dan is verkleuring wel een dingetje.. :P
meestal koper, geen nikkel
Het beste zou zijn Titanium earbuds maken zoals Phonak doet bij gehoorapparaten, dit materiaal is allergie vrij en wordt niet afgestoten door het lichaam of veroorzaakt ook geen infectie in het binnen oor.
Dit gaat om een legering met (te) veel nikkel in de contactpuntjes die door een ontwerpfout constant de huid raken, het kunststof van de behuizing vormt geen probleem.
Deze sla ik dus maar over, ben bekend met nikkelallergie, had vroeger soms na een autorit de bovenste knoop van een spijkerbroek als rooie plek in mijn buik staan.
Ook een glimmende Zippo aansteker in een broekzak gaf een rode en pijnlijke afdruk als een lichte brandblaar op mijn bovenbeen, dwars door de stof heen.
Sindsdien let ik heel erg op of er geen nikkel huidcontact is, die ellende wil je echt niet in je oren hebben.
Dit heb ik met een riem met grotere gesp, iedere keer een pijnlijke rode plek onder mijn navel. Nikkel thanks!
met zippo had ik alleen als ik 'm net had bijgevuld. Ik vermoede dat dat eerder kwam omdat het ding stevig aan het dampen daardoor. Was wel venijnig.
De brass versie van zo'n aansteker had ik nooit last van maar de glimmend metalen variant liet serieuze plekken achter precies in aanstekervorm.
Vandaar dat ik eventuele lekkage destijds ook uitsloot, dat levert namelijk geen exacte aanstekerprint op op je been.
Beetje vergelijkbaar met de goudkleurige contacten in oortjes waar je (tot nog toe) niemand over hoort maar er bij deze Buds een soort van glimmend en behoorlijk nikkelhoudend metaal gebruikt is wat dus deze klachten oplevert bij een aantal mensen.
Ik snap aan de ene kant wel dat nikkel een prima hard en slijtvast metaal is voor die laadpuntjes alleen begrijp ik dan weer niet dat er niemand bij Samsung was die bedacht heeft dat nikkel en huidcontact geen goede combinatie is.
Zeker omdat je met een batterijduur van 6+ uur er van uit kan gaan dat bezitters van deze Buds die dingen vele uren per dag gebruiken.
Zo'n allergie bouw je op, je kan wachten op meer klachten van andere gebruikers de komende tijd.
Nee dat is juist goud! Niet puur natuurlijk maar een dun laagje. Vanwege de lage contactweerstand en chemische eigenschappen (reageert bijna nergens mee, en de dingen waar het wel mee reageert (extreme zuren) komen niet voor in normaal gebruik.

Maak maar eens een computer open. Alle kabels, connectoren enz, allemaal gold plated.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 14 november 2021 19:23]

Neen, niet alle kabels en connectoren in een computer zijn gold plated ;) Bekijk de ATX stekker en/of pin headers eens. :)

Goud wordt inderdaad veel gebruikt waar een lage contactweerstand is gewenst. Maar goud is zacht. Bij contacten die veel worden in en uit geplugd gebruikt men toch dikwijls nikkel.

Meest gebruikt was misschien niet correct verwoord als je kijkt naar puur nikkel contacten. Toch wordt nikkel erg veel gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de contacten van batterijen. Maar ook bij gold of tin plated contacten gebruikt men dikwijls nikkel als tussenlaag.

[Reactie gewijzigd door D-Three op 15 november 2021 09:30]

De vuilophoping ontstaat niet in het oordopje zelf. Het is dus makkelijk schoon te houden mocht dit gebeuren en is dus een non argument om de oordopjes zo te maken.

Waarschijnlijk zagen ze dit zelf niet aankomen. Het is qua designkosten ook natuurlijk minder handig om er een deukje in te maken zodat het geen contact maakt met je oren.

Dus of een indeuking maken of een ander materiaal ervoor gebruiken.

Ik heb zelf de oordopjes ook en heb er voor zover ik weet geen last van gehad. Ik draag ze ook alleen niet dagelijks

[Reactie gewijzigd door -Tweakert- op 14 november 2021 18:13]

Vuilophoping snap ik wel, er gaat gewoon oorsmeer in zon kuiltje zitten en dat wil je niet iedere keer schoonmaken met een tandenstoker ed voor je ze kan opladen

[Reactie gewijzigd door unreal0 op 14 november 2021 18:35]

Zoals bij vrijwel alle moderne Electronica zit het geld in de hoeveelheden. Als het 10ct per setje oordoppen kost en je verkoopt 1 miljoen setjes, dan gaat dat over een bedrag waar toch weer iemand van kan zeggen dat hij/zij dat bespaard heeft. Die kan dan weer een leuke bonus claimen.
Over de aantallen setjes kan ik niet specifiek iets vinden, maar dit artikel uit 2019 voorspelde 129 miljoen stuks verkoop wireless oortjes voor 2020 met 16% Samsung, waaruit ik concludeer dat het over miljoenen setjes gaat.
https://m.gsmarena.com/re...ts_in_2020-news-36055.php
Mee eens, maar het zijn juist die kleine verbeteringen van steeds een paar centen dat zo'n Galaxy Buds kwalitatief een beter product zou moeten zijn dan bijvoorbeeld zo'n setje goedkope Air Dots van AliExpress. En daarom zijn ze dan dus ook ongeveer 10x zo duur.
Saillant detail: Die goedkope AirDots hebben wel gouden contacten :D
Per oortje niet zoveel duurder. Per miljoenen oortjes wel..

Maarja, nikkel gebruiken voor iets wat de huid aanraakt is al jaren niet slim.
Of op een andere locatie waar ze geen mogelijk contact met je huid kunnen maken.
Of gewoon een materiaal gebruiken voor iets wat je in je hoofd stopt waar niet rond de Miljard mensen allergisch voor zijn.
Of aan de andere kant plaatsen, zodat het niet in contact komt met de huid.

Ook erg suf zo'n fout, gezien zoiets als dit ook al is voorgevallen met een smartwatch waarbij de contactpuntjes in aanraking kwamen met de huid.
Ik wacht eigenlijk af tot iemand goede earbuds maakt zonder silicone tips, ik heb daar ongeacht merk/kwaliteit gewoon last van (plus ze zitten nooit fijn in 1 van mijn oren die afwijkt)

Momenteel gebruik ik nog steeds bestaande buds hierdoor, maar qua TWS kwam ik nog niks tegen op Apple Airpods (te duur, plus ik heb een android toestel) en wat nep Airpods na (maar die klinken gewoon vreselijk over het algemeen).

Dus tenzij ik iets over het hoofd zie, blijven bedraade dopjes voor mij over.

ik had de vorige Samsung Buds geprobeerd, kreeg achteraf irritatie erdoor, maar dit heb ik met paar andere merken ook al gehad

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 14 november 2021 14:32]

Ik gebruik zelf de Samsung galaxy buds live. Hebben geen siliconen tip en ze liggen heerlijk in de oorschelp. Ik kan deze vele malen langer in hebben zonder irritatie te krijgen terwijl ik dit bij in-ear buds wel heb. Zeker een aanrader!
Ja mee eens.
Maar hebben ze bij die versie dan andere oplaadpunten gebruikt? Volgens mij zijn die meer koperachtig van kleur.
Sowieso zitten de oplaadpunten niet bij het oorgat, maar aan de bovenkant van de oorschelp. Ook zijn de contacten omringd door rubber en liggen ze lager dan het oppervlak. Hierdoor verwacht ik niet dat de irritatie die in dit artikel wordt beschreven kan worden ervaren, maar dit kan ik natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen.
Anoniem: 1532362
@SunnieNL15 november 2021 08:49
Zoals je in deze foto kunt zien, zitten de oplaad contact punten relatief dieper en komen zo niet snel in contact met je oorschelp. https://m.media-amazon.co...5KMqhDVOL._AC_SL1500_.jpg
Klopt, heb ze ook, zitten niet diep in je oor in tegenstelling tot in-ear dopjes. Precies de reden dat ik ze heb gekocht. Zitten lekker, goed/vol geluid en geen irritatie :)

Nadeel is dat ANC minder effectief werkt door het 'open' design, maar gebruik ANC sowieso eigenlijk nooit. De oplaadpunten zitten verzonken, dus raken zodoende niet de huid.

edit: typo

[Reactie gewijzigd door rickertsnaak op 15 november 2021 10:05]

Heb jij dan niets aan die vormbare buds die opwarmen en dan naar je oren vormen?
Ik heb toen zelfs op Reddit naar hulp gezocht, men had meerdere soorten/merken aangeraden, het kan zijn dat ik zoiets had geprobeerd (maar dit was een poos terug, dus ik herinner het mij niet meer) maar het zit dan nog steeds niet goed in mijn rechter oor (om specifiek te zijn)

Maar daarbovenop komt ook irritatie en pijn na vrij korte periode (beide oren, alleen de rechter als eerste)

Mooi voorbeeld is toen ik 2 jaar geleden naar een concert ging, ik kocht een paar oorbeschermers die op diezelfde manier werken als silicone buds (dus in je oor), ik had net precies hetzelfde probleem dat ik na enkele minuten een irritatie krijg die vervolgens overgaat tot pijn (die verdwijnt na paar minuten als ik ze uit m'n oren haal)

Hetzelfde probleem heb ik dus met silicone buds, maar met normale dopjes heb ik dat issue dus niet.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 14 november 2021 15:44]

Ik heb dit ook met de Sony WF1000XM4. Met de WH1000XM4 en WF1000XM3 had ik er geen last van. Eerst rechts, uiteindelijk ook links. Wat niet te doen: krabben of oorsmeer eruit schrappen. Ik heb er ook last van met horloges. Na verloop van tijd wordt m'n huid droog, rood, schraal, en uiteindelijk gaat het vervellen. Je ziet dat de huid droog is. Ik denk dat het komt door allergische reactie op een schimmel of iets dergelijks. Want in de zomer heb ik er meer last van, dan zweet het daar ook meer. Zeep helpt overigens niet, en cremes lijken ook niet te helpen. Bij horloges heb je twee polsen, en ook diverse stukken waar je de pols kunt houden, bovendien kun je 'm in de nacht afdoen (anders gaat m'n dochter er nog wel eens mee spelen, die slaapt vaak bij ons).
Contacteczeem heet dat.
Dan gaat het schilferen op de plek van contact met een nikkelhoudende legering.
Sommige soorten rvs of verchroomd spul is daar ook berucht om, iets wat je soms in de sluiting van een horlogeband terugvind.
Dat wordt een titanium horloge aanschaffen, daar krijg je geen last van
Ook doublé gouden sieraden moet je mee oppassen, dat paar micron dikke goudlaagje is soms wat poreus of beschadigd waardoor het niet helemaal dekt en je ongemerkt met de onderliggende metaallegering in aanraking komt.
Overstappen op Panasonic oordopjes met draad gebruik die al jaren en nooit last van gehad
Ik gebruik momenteel dopjes met draad, maar binnenkort is mijn telefoon aan vervanging toe en de kans dat deze een 3.5mm jakc heeft is laag.

En dongles zie ik niet als een optie.
usb-c oordopjes dan maar...

[Reactie gewijzigd door LNDN op 18 november 2021 15:20]

Liever niet, want dan mag ik een andere paar kopen voor laptop, pc, PS4, Switch, 3ds, PS Vita en tig andere apparaten die wel een 3.5mm jack hebben.

In andere woorden, ik maak er het beste van voorlopig.
Ik ben hier even teruggekomen omdat ik net toevallig iets voorbij zag komen wat mogelijk iets voor jou is?

De "Oladance wearable stereo epic sound open earbuds".
Hele mond vol, maar dit zijn wireless earphones welke je buiten je oren om doet en er niet daadwerkelijk in gaan.

Ze missen natuurlijk wel features als noise-canceling omdat ze niet daadwerkelijk in je oren gaan (dus je hoort gewoon je omgevingsgeluid) maar de batterijen gaan wel tot 3 keer zo lang mee omdat deze dus achter je oren zitten als houvast en daardoor veel groter kunnen zijn.

Volgens reviews is het geluid 'alsof je bij een concert bent'. Ik moest meteen aan jouw probleem denken toen ik ze voorbij zag komen, maar ik heb er zelf geen ervaring mee hoor dus ik geef geen garanties
JBL Tune 215BT. Wel Bluetooth, maar draadje tussen L en R. Heerlijk systeem, ze bungelen handig om je nek als je ze niet in hebt en proppen niet je oren dicht als je ze wel in hebt.
Die had ik nog niet gezien, binnenkort misschien dan proberen (bedankt voor de tip :) )

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 14 november 2021 15:47]

Is het niet een oplossing om apart foam tips te kopen? Die zijn gewoon verkrijgbaar voor de meeste earbuds.
Dat lost het voor mij niet op, probleem zit vooral in hoe dat type dopjes in je oren moeten.
Mijn vriendin houdt ook niet van in-ears (kleine oren). Heb vorig jaar de soundpeats-trueair2 voor haar gekocht toen haar bedrade oortjes van Apple het begeven hadden. pricewatch: SoundPeats TrueAir2 (Zwart) kosten ~35€

Zit natuurlijk niet in de prijsklasse van earpods en mijn vriendin is geen 'power user' maar er wel erg tevreden mee. Enige nadeel dat ze zelf aangeeft is dat ze redelijk makkelijk uit haar oren vallen dus ze doet ze niet op de fiets op, ook wel zo veilig :+
Beetje offtopic, maar ik kan me daar soms best druk over maken dat iedereen maar met muziek op van huis naar school fietst, hoe ver is dat nou, een kwartier voor de meesten.

Mijn ex stond ook altijd een minuut te klooien met muziek in d'r oren proppen voordat ze naar de winkel fietste, is nog geen 5 minuten denk ik.

Met de auto erg vervelend, maar ook als je achter ze fietst en jij fietst harder, zie je word nu al kwaad :P
Foam? Shure heeft ze bijvoorbeeld.
Ik heb zelf foam doppen voor airpods pro van een bekend merk en die bevallen uitstekend. Vormen naar je oor. Het indoen is hierdoor wel wat lastiger, je moet een beetje schuiven.
Het beste zou zijn Titanium earbuds maken zoals Phonak doet bij gehoorapparaten, dit materiaal is allergie vrij en wordt niet afgestoten door het lichaam of veroorzaakt ook geen infectie in het binnen oor.
Ik heb Razer TWS oordoppen in de uitverkoop bij Amazon gekocht. Voor €60 zijn het super fijne oordoppen met het Airpod ontwerp, geen silicone tips dus.

Er zit een low latency gaming modus op wat er goed werkt! Vooral in Windows en iOS overigens, Android heeft sowieso een vervelend trage bluetooth implementatie.

Edit: dit zijn ze: pricewatch: Razer Hammerhead True Wireless (Zwart)

[Reactie gewijzigd door FeareX op 14 november 2021 23:50]

Bij bijvoorbeeld Hifiklubben kan je tips kopen van schuim (of anders op Amazon). Bij mijn Cambridge in-ears zaten ook van dat soort tips, in verschillende maten.
Urbanista Stockholm is prima als je geen siliconen plugs wil
Bone induction een oplossing? Dan zit er niks in je oren en de audiokwaliteit van mijn Aeropex is best okee (niet mega hi-fi)
JBL 225TWS
Happy Plugs Air
Fresh n Rebel Twinz

Van de eerste weet ik dat die aardig is, de andere 2 heb ik niet gebruikt.

Wat ik ook een tijdje heb gedaan is sportoordopjes gebruiken, met een haak om de oor. Je kan dan de siliconen tip er gewoon aflaten omdat de oordopjes door de haak toch stevig OM je oren zitten. Dan krijg je modellen als de Powerbeats Pro, of de Syllable D15 die ik destijds voor 15 euro van Ali heb gekocht waarmee ik dik tevreden was. Iets goedkoper heb je dan bv
Skullcandy Push Ultra
Jlab Epic Air Sport
QCY T6 enz
Ik heb de Buds2 en voor het eerst ooit oorontsteking gekregen een paar weken terug. Geldt dit probleem ook voor die Buds?

Edit: ik zie op mijn Buds2 dat er dezelfde twee vlakken zitten waarmee het ding oplaadt in het doosje. Indien dit allemaal waar is dan wil ik mijn geld wel terug eigenlijk.

[Reactie gewijzigd door mrtl op 14 november 2021 14:16]

Net even gekeken bij mijn buds-2
Dit zijn verdiept liggende vergulde puntjes en dus een geheel andere situatie als de buds-pro
Buds2 heb ik volgens mij ook last van... Weet ik echter niet zeker want ik was zo dom geweest om met iso99 het rechter oortje te cleanen en daarna per ongeluk iets te snel in me oor te doen. Dus dat prikte. Maar als dit irritante gevoel zo blijft dan ga ik de contactpunten bedekken met iets non-nikkel of ze gaan retour.

Edit: ja bij mij triggeren de BUDS2 ook. Het is elke keer steeds erger geworden als ik het probeer in te doen en nu doet links ook vervelend. Erg jammer dit..

[Reactie gewijzigd door LNDN op 20 november 2021 05:29]

Volgens mij geldt veel oordoppen in hebben sowieso als niet echt goed, dus dat het ook nog zijn
Ik denk dat het ook een kwestie is van ze goed schoonhouden, als je nooit even de moeite doet om alles te reinigen dan snap ik wel dat je er een oorontsteking aan overhoudt
Hier heb ik ook mega last van. Wist niet dat het een 'bekend' probleem was.
Mijn oren gaan na het dragen van deze dopjes overmatig veel oorsmeer aanmaken. Tot meerdere dagen lang, echt super irritant.
Heb daar druppels tegen gehad van de huisarts.
Dacht eerst dat ik gewoon oorontsteking of iets had. Later viel me op dat ik telkens last kreeg na het dragen van deze dopjes.
Met andere dopjes nergens last van...

Dank voor dit artikel!
Geen idee of ik een vergoeding krijg. Heb ze 'gratis' gekregen door een veel te dure telefoon te kopen...
Zou het kunnen doordat deze oordopjes je oorschelp sluiten? Ik heb het minder met traditionele dopjes, deze lijken iets dieper in je oren te zitten.
Heb zelf de buds+, die sluiten je oren volledig af. Die kan ik uren dragen zonder daar last te van hebben.
Ik heb dit dus met de airpods pro.
Mijn oren gaan na het dragen van deze dopjes overmatig veel oorsmeer aanmaken. Tot meerdere dagen lang, echt super irritant.
Heb je dat alleen bij deze oortjes?

Ik slaap zelf vaak met oordopjes in (van die schuimrubber oordopjes tegen hard geluid) en heb overdag vaak een koptelefoon op, maar als ik in-ear oordopjes in doe (zelfs al is het maar voor een uurtje) dan heb ik ook meteen enorm veel oorsmeer. Maakt niet uit of dat mijn Sennheiser Momentum TW's zijn, of mijn gewone oude bedrade oortjes.
Ik heb dit alleen met deze specifieke oordopjes.
Gebruik al jaren in-ear dopjes, nooit ergens last van behalve bij deze helaas
exact hetzelfde probleem. Na het dragen ook heel veel oorsmeer ineens. Net samsung gebeld, die zegt met zoveel woorden: 'je hebt ze gratis gekregen, dus ik kan niets voor je doen.'

Beetje rare houding...
Inderdaad rare houding.
Ze weten donders goed dat veel mensen een dure telefoon kopen omdat ze er ook oordopjes bij krijgen.
Je betaalt er dus wel degelijk voor, niks is gratis.
ik ook :P

Met de 1e Buds nooit problemen ervaren. Super jammer, geluid is uitstekend.
Aha! Daar heb ik ook last van als ik ze gebruik. Vond het al raar dat ik zoveel irritatie had.
Collega van mij ook.. die is nu geswitcht naar apple en probleem opgelost.
Hmm ik heb mijn AirPods Pro een half jaar zonder problemen gebruikt. Maar als ik ze nu maar 5 min gebruik heb ik dagen last van irritatie 😖. Nooit eerder last gehad maar nu heb ik nog geen siliconen dopjes gevonden waar ik geen last mee krijg.

Zijn overigens forums vol met mensen die hier ook klachten mee hebben.

[Reactie gewijzigd door ray1618 op 14 november 2021 15:30]

Mogelijk dat je een andere allergie hebt gekregen. Je specifiek daar op laten testen geeft uitsluitsel. Krijg je een grote hoeveelheid pleisters op je rug en kun je twee dagen even niet douchen, maar dan heb je zekerheid.
Zo'n lange test, zeker weten? De laatste keer dat ik een allergietest onderging een aantal jaar geleden plakten ze ze allemaal op mijn arm en duurde het maar een uurtje.
Ik heb enkele dagen rond gelopen met plakker op m'n rug, vlak voor de corona. Is net het type test wat ze willen doen en met hoeveel allergeen materiaal ze willen en kunnen werken....
Dat kan ook, maar er zitten mogelijk een hoop verschillende stoffen in zo een earbud. Dan heb je mogelijk de uitgebreide test.

Gewoon langs de huisarts gaan en uitleggen wat er aan de hand is. Dan gaat de trein lopen en merk je of het klein of uitgebreid wordt.
Siliconendopjes zijn er al zolang als er oordopjes te koop zijn, niet sinds Apple met de airpod op de markt kwam. Dan moeten er dus ook al vele jaren mensen zijn met die klachten.
Na zoveel klachten zou ik als fabrikant besluiten om het product per direct uit de handel te halen tot er meer duidelijk is. Of is dat te rigoureus?
We hebben het wel over onze oren. Een kostbaar bezit.
Heb hier zelf al een maand last van. Met de siliconen tips maar ook met 3de partij foam tips. Klantenservice van Samsung NL is hier niet echt behulpzaam in, het lijkt ze zelfs niks te interesseren.
Hoe zit het met andere uit deze serie? Zoals de SGB+? Ik herken er wel dingen in, vooral die puntjes in de oorschelp voel je na lang dragen. Uiteindelijk is dat voor mij een reden om ze niet langer te dragen dan 1 uur en dan even ze uit te nemen. Ook voel ik meer 'zweten' en zoals andere aangeven meer oorsmeer (TMI), nooit eigenlijk over nagedacht dat het van eventueel van dit zou kunnen zijn.
Oh ik heb een nikkel contactallergie. Ik heb me eerder niet beseft dat in zo'n product ook nikkel onderdelen kunnen zitten. Goed om in het vervolg rekening mee te houden.

Ik weet uit ervaring hoe erg je verwond kunt raken door contact met nikkel als je daar een allergie voor hebt. Ooit met een knoop van een spijkerbroek gehad. Dat was echt een grote natte wond en het duurde zeker drie maanden voordat het goed genezen was.
Eigenlijk best bizar. Nikkel staat erom bekend dat veel mensen er allergisch voor zijn en bij herhaaldelijk langdurig contact ook kunnen worden. Net als latex.

Toch wel een beetje grote reden dat deze materialen vrijwel altijd vervangen worden door respectievelijk zilver of siliconen.

Geen beginnersfout maar gewoon verwijtbaar volgens mij

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee