Apple Watch-gebruikers kunnen Spotify streamen zonder noodzaak iPhone-verbinding

Gebruikers van de Apple Watch hebben inmiddels de mogelijkheid om Spotify-streams af te spelen op hun smartwatch, zonder dat deze met een iPhone verbonden hoeft te zijn. Deze standalone-streamingfunctie was eerder nog niet beschikbaar op de Apple Watch.

Verschillende gebruikers meldden aan 9to5Mac dat ze de mogelijkheid hebben om Spotify te streamen op de Apple Watch via de app. Spotify heeft tegenover TechCrunch bevestigd dat de streamingcapaciteiten voor de muziekdienst na een eerdere testperiode nu voor iedereen beschikbaar komen voor de Apple Watch. De streamingfunctie is te gebruiken via een wifi-verbinding of via mobiel internet en voor het luisteren moet de smartwatch van Apple via bluetooth verbonden zijn met bijvoorbeeld een koptelefoon.

De Spotify-app voor de Apple Watch verscheen twee jaar geleden en gaf gebruikers toen alleen de mogelijkheid om het afspelen van muziek te bedienen. Spotify gaf destijds aan dat offline luisteren ook zou komen, maar dat is tot op heden nog steeds afwezig. Het is niet bekend wanneer deze functie beschikbaar komt. Om Spotify direct te kunnen streamen, is minimaal een Apple Watch Series 3 met watchOS 6.0+ nodig, zo blijkt uit een Spotify-pagina.

Spotify op Apple Watch

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Joris Jansen

Redacteur

04-11-2020 • 08:37

91 Linkedin

Reacties (91)

Wijzig sortering
Wat helemaal mooi zou zijn is totaal offline te kunnen luisteren. Ik kan liedjes in mijn Spotify bibliotheek downloaden naar mijn iPhone waardoor ik deze liedjes zonder Wifi of gebruik te maken van mijn databundel kan beluisteren. Als ik nou op dezelfde manier liedjes kon opslaan op mijn Apple Watch, kon ik mijn telefoon gewoon thuis laten tijdens het hardlopen buiten. En ja, de harde schijf van de Apple Watch is niet bijster groot. Maar er past met gemak voldoende liedjes om het een uur uit te houden.

Mijn enige alternatief is Apple Music, want daar kan het wel. Misschien toch maar over stappen naar Apple One... Dammit, nóg dieper het Apple eco systeem in |:(
Jep, met Apple Music werkte het echt heel fijn toen ik nog een Apple Watch (3) had. Af en toe beetje omslachtige manier om te syncen, maar het werkt...

Toch ben ik overgestapt naar een Garmin, mede omdat die beter voldoet aan mijn sportwensen en batterijwensen (1,5 keer per week opladen versus elke dag opladen bij de AW) en omdat Spotify gesynced kan worden.

Omdat ik Spotify al jaren gebruik, zijn de recommended dingen precies afgestemd op wat ik leuk vind c.q. zal vinden. Zie het niet zitten om dit proces (muziek luisteren) weer met Apple Music te gaan doen om eerlijk te zijn.
Ik heb ook jaren bij Spotify gezeten om deze reden. Toen ik echter mijn Facebook account sloot en mijn username als gevolg een willekeurige set cijfers werd, was de enige "oplossing" een nieuw account maken, waarna Spotify mijn playlists en follows handmatig overzette naar het nieuwe niet-Facebook account.

Afijn, lang verhaal kort, ik verloor dus mijn luister historie. Ik heb dat moment aangegrepen om te proeven aan Apple Music (en ook kort even Deezer, voor de goede vorm). En wat bleek, binnen een maand waren mijn recommendations op Apple Music (en ook het nieuwe Spotify account), weer net zo goed als voorheen. Voor een gedeelte omdat ze allebei de playlists hadden (Via soundiiz kun je eenvoudig playlists overzetten van de ene service naar de andere), en voor de rest omdat je bij de eerste set-up al een voorzetje doet door artiesten te "volgen."

En dan heb ik ook nog een compleet eclectische muzieksmaak en luister ik heel veel Japanse artiesten, onderschat die algorithms van de muziekservices dus niet.

Verder zijn alle services lood om oud ijzer, zelfde prijs, zelfde muziek, slechts de apps verschillen.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 4 november 2020 09:27]

Volgens mij kun je inderdaad nog steeds niet je username veranderen, maar je display name veranderen kan nu in ieder geval wel. Dit gaat tegenwoordig (niet via je pc maar bijvoorbeeld via je mobiel) via Home -> Settings -> View Profile -> Edit Profile.

Volgens mij was die optie er eerder nog niet. Ik heb namelijk al een tijd terug mijn Facebook account van Spotify ontkoppeld en kreeg als username ook een cijferreeks.

[Reactie gewijzigd door ssankoo op 4 november 2020 11:25]

Ik ben onlangs eens overgestapt naar Youtube Premium waar ook Youtube Music in zit. Voor 2 euro meer heb je met Youtube Music eigenlijk hetzelfde als Spotify en daarbij ook nog eens reclame vrij Youtube welke je ook in de achtergrond op je telefoon dan kan laten draaien. Ik ben echt jarenlang lid geweest van Spotify en overstappen voelde bijna als een soort verraad bijna. Maar de Youtube premium deal was toch wel erg aantrekkelijk. Eens kijken of ik na een paar maanden Spotify ga missen of niet.
mede omdat die beter voldoet aan mijn sportwensen en batterijwensen (1,5 keer per week opladen versus elke dag opladen bij de AW)
Persoonlijk vind ik het dagelijks opladen van mijn Watch geen probleem, hij ligt naast de iPhone op de lader. Hou jij je Garmin 's nachts om?
Om me even te bemoeien met de discussie die niet van mij is:
Ik heb geen Garmin Fenix, die ik inderdaad snachts om hou. Hij heeft behoorlijk goede slaaptracking en "body battery" die wat mij betreft zeker de moeite waard is om het bij te houden.
Ik heb een accuduur van 14 dagen zonder sport, 10 dagen ofzo met, en dan een uurtje of 2 aan de lader is genoeg.

De eerste gedachte toen ik de titel zag was ook dat mijn Garmin dat al kon, en volgens mij de betaalbaardere fitness trackers van Garmin ook, zoals de vivoactive music
De eerste gedachte toen ik de titel zag was ook dat mijn Garmin dat al kon, en volgens mij de betaalbaardere fitness trackers van Garmin ook, zoals de vivoactive music
Klopt. Spotify is dan ook enorm traag met functionele toevoegingen op Apples platform. Offline luisteren zit kennelijk ook al 2 jaar in de pipeline (alsof ze die code niet allang hebben) Spotify doet dit express om richting consumenten te roepen “ja sorry mag niet van Apple” erg triest wat mij betreft.
heb je daar ergens een bron van dat dat de reden is? Los van de ruzie die beiden bedrijven hebben denk ik niet dat consumentje-pesten daar een tactiek van is (en zeker niet slim in tijden van al deze concurrentie)? Ik herinner me bv dat tot 2018 (laatste ervaring die ik had op ios) de Spotify versie op Ios zelf signifant beter was als die van Android. bv swipen enz.
En verder trekt de spotify versie op Windows ook op niet zoveel (ondanks dat ik die wel gebruik, maar bv een deftige uninstall, alle bugs etc), dus wat is er daar dan volgens jouw aan de hand? Ik heb eerder het gevoel dat het hele coderen van apps en applicaties ongeacht het os, op niet veel trekt bij Spotify :-).

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 4 november 2020 12:47]

Ik heb eerder het gevoel dat het hele coderen van apps en applicaties ongeacht het os, op niet veel trekt bij Spotify :-).
Oh dat kan ook best kloppen hoor. Echter is Spotify heer en meester in klaven dat bepaalde functies niet beschikbaar zijn voor hun en wel voor Apple Music en als het dan vrijgegeven wordt duurt het maanden tot jaren voor ze er iets mee doen.
Ik vind het persoonlijk vervelend om met een horloge om te slapen en ben wel benieuwd naar hoeveel procent van de smartwatchgebruikers daadwerkelijk met een horloge om slaapt.

Mijn Apple Watch series 0 haalt na vijf jaar nog steeds bijna twee dagen op een acculading, in die zin ben ik er nog steeds blij mee. Maar ik snap de use case van een 'echt' sporthorloge met langere accuduur ook wel.
Ik slaap overigens met al jaren met een Garmin tracker en sinds kort met de Apple Watch 6. Voornamelijk omdat ik niet altijd goed slaap en dan achteraf data heb om mijn slaap patroon beter te begrijpen.

Als duursporter heb ik ook Garmin producten en de langere accuduur zijn zeker voor langere trainingen / wedstrijden wel fijn. Al heb ik met de AW nog nooit meer dan 2 uur gesport met GPS en Muziek actief! (kost ongeveer 10% batterij).
10 dagen met sporten? Hoe krijg je dit voor elkaar? Met mijn fenix 5 kan ik dit maar 5 dagen doen, terwijl de meeste batterij-eisende functies uit staan
We gaan wel heel ver off topic, maar goed:
Standaard heeft de fenix 6 (sapphire die ik heb) 14 dagen, met hartslagmeting 24/7 en alle tracking aan behalve O², omdat ik in Nederland woon en die toch altijd 95-99 is.
2 uur op gps kost ongeveer een dag als smartwatch(dus 8 uur in 2 weken), er zijn ook andere instellingen waardoor je tot een maand accu hebt geloof ik, maar dan had je net zo goed een normaal horloge kunnen kopen.

De tijd doet geen enkele accu goed, maar 5 vind ik niet gek veel. Je kan hem proberen te resetten. Overigens, gebruik ik hem niet/bijna niet voor muziek, wat veel stroom kost
Ik laad de Apple Watch 's ochtends op als ik ontbijt en een kop koffie drink.
Dat hoor ik van meer mensen, blijkbaar is die korte laadperiode genoeg om de dag (en nacht) door te komen. Prima optie.
De Watch (zelf heb ik de 3) laadt vlot genoeg op inderdaad...
Ja precies, maar ik ben om die reden eerder al naar Apple Music overgestapt vanwege sporten met muziek. Maar met deze functie erbij overweeg ik het juist weer op te zeggen en naar spotify terug te gaan. (Woon in Noorwegen waar LTE wel gewoon werkt. Lezen de Nederlandse providers mee?)
Precies mijn probleem. Leuk dat Spotify deze feature maakt, maar marktaandeel van 4G Apple watches lijkt mij toch wel heel erg klein. Kortom voor nu vooral een marketing feature.

Goed is wel om te zien dat Spotify EINDELIJK weer eens wat doet aan de watch app. Dus misschien komt die offline functionaliteit nu ook snel.
Precies dit. Ik wil geen Apple Music, maar de gedachte achter mijn zonet aangeschafte watch was workouts zonder telefoon (bijv. op de sup).

Andere reden voor aanschaf was Bonus kaart van AH oproepen zonder Face ID en betalen met Apple Pay zonder Face ID.

Maar muziek kunnen storen op de watch zou ideaal zijn...

Ben bang dat het niet gaat komen de komende tijd.
Hoe roep je de bonus kaart van de AH op op je apple watch?
Met Stocard app op je watch
pass4wallet werkt ook goed
zoals @rdoerga zegt: Ik gebruik sto-card als complication op mijn favoriete wijzerplaat.
Of wat top zou zijn, is als de 4G watch hier ook beschikbaar komt icm eSIM. Dan kan je gewoon direct op je watch streamen met eigen verbinding :-)
Toen ik begin dit jaar een horloge zocht om mee hard te lopen was het feit dat dat niet kon een belangrijke doorslaggevende factor (samen met de batterijduur) om niet voor een Apple Watch te gaan maar voor een Garmin Vivoactive 4.

De Apple Watch is een mooi ding maar ik kan iedereen die hem voor sporten wilt gebruiken aanraden om in elk geval bij de concurrentie te kijken wat zij te bieden hebben.
Het zou ook mooi zijn als ik een Apple Watch aan een Android toestel kan koppelen.
Wat helemaal mooi zou zijn is totaal offline te kunnen luisteren. Ik kan liedjes in mijn Spotify bibliotheek downloaden naar mijn iPhone waardoor ik deze liedjes zonder Wifi of gebruik te maken van mijn databundel kan beluisteren. Als ik nou op dezelfde manier liedjes kon opslaan op mijn Apple Watch, kon ik mijn telefoon gewoon thuis laten tijdens het hardlopen buiten.
De Samsung Galaxy smartwatches ondersteunen dit al een jaar of 3 en werkt ook icm iOS apparaten.
En dat werkt dus alleen met een LTE Apple Watch en die kunt je nu in NL zelf niet kopen. Met een eSIM in een geïmporteerde Watch zou het dan moeten werken als ik het goed heb, ken niemand die dit werkend heeft.
Het ligt aan de Nederlandse providers. Ik snap niet dat dat kan in een land waar je zogenaamd geen cartels mag vormen. Maar blijkbaar wel afspraken maken over dat je een bepaalde technologie samen niet gaat ondersteunen. Omdat je gezamenlijk bang bent voor de gevolgen van e-sim.
Ik heb een LTE Apple Watch in Noorwegen (Telenor). Werkt heel mooi.

[Reactie gewijzigd door Menesis op 4 november 2020 09:09]

Opvallend dat het in een klein land als Noorwegen wel werkt maar hier niet.
Vaak wordt hier aangevoerd dat Nederland te klein is maar dat is dus een slap excuus en snijdt geen hout.
Het zijn gewoon de provides zelf die dwarsliggen en niet Apple.
Er zijn al langere tijd eSIM te krijgen in NL en KPN (en Vodafone) komt er ook binnenkort mee (buiten de zakelijke markt waar ze deze al aanbieden) maar Apple verkoopt de spullen hier gewoon niet en ligt het dus zeker ook aan Apple. Net als de Homepod bijvoorbeeld omdat er geen NL taalondersteuning wordt geboden. NL wordt daarin al jaren door Apple uitgesloten van (naar mijn mening) mooie producten. Jammer.
Geloof mij maar dat Apple graag alle modellen hier wil verkopen.
Ze hebben dus een reden om dit niet te doen omdat er niet geen ondersteuning voor is door providers.
Consumenten zouden dus op het verkeerde been gezet kunnen worden als ze alle modellen zouden verkopen.
Dit probleem ligt echt bij de providers. De Nederlandse providers willen dit niet regelen omdat het geld kost. Ze moeten er nl. voor zorgen dat een e-sim voor een Apple Watch hetzelfde nummer kan gebruiken als de (e-)sim in de telefoon. Maar Apple speelt ook een rol. Apple eist nl. dat providers geen toeslag vragen voor de e-sim voor de Apple Watch. De Nederlandse providers hebben besloten dan maar niets te bieden. Persoonlijk had ik graag b.v. 1 euro extra per maand betaald voor een e-sim in mijn Apple Watch.
Eens.... als dat voor 1 euro meer zou kunnen deed ik het ook.
Nee dat snijdt inderdaad geen hout.. Veel minder inwoners en veel grotere afstanden..
Overigens is het wel Telenor dat in Noorwegen de infrastructuur regelt. Dat is een aardig groot bedrijf (180 miljoen klanten wereldwijd). Misschien heeft dat er mee te maken? Geen idee.
Het gaat niet om esim want dat wordt al ondersteund in Nederland. Het gaat erom dat Apple zijn eigen servers wilt voor die esims naast de normale voor alle andere merken. Apple moet alles onder eigen beheer hebben, net zoals ook met Apple pay. Iets buiten beheer van Apple op iOS mag niet.
Dat klopt niet. Apple wil de eSIM niet onder eigen beheer, maar ze stellen als eis aan de providers dat de eSIM voor de Apple Watch aan hetzelfde telefoonnummer en abonnement is gekoppeld als de simkaart in de bijbehorende iPhone. Dat is erg fijn, want dan kun je als je gebeld wordt kiezen op welk apparaat je het gesprek beantwoordt.

De providers willen hier liever niet aan meewerken, ze hebben liever dat ze je een apart abonnement en databundels voor je horloge aansmeren, waarvoor je apart moet betalen en dan wil niemand het meer.

[Reactie gewijzigd door PhilipsFan op 5 november 2020 02:46]

Ik heb 'm gekocht in Spanje (en gebruikt gedurende een dik jaar) en daarna naar Denemarken verhuisd, waar 3.dk het ook ondersteunt (samen met de andere grote partijen). E-sim wisselen was een fluitje van een cent, dus nu tevreden gebruiker van een LTE Apple Watch in Denemarken.

Het mooie aan de implementatie van Apple is niet zozeer LTE maar wel dat als je een SMS krijgt op je mobiel, je die ook krijgt op je watch. Als iemand belt gaan beide gelijktijdig over, op hetzelfde nummer. En je kan zelf ook bellen vanaf je Watch met hetzelfde nummer als in de iPhone. En ik denk dat in België (en Nederland) daar de implementatie mank loopt waardoor er geen ondersteuning is.
Ok, Denemarken is net als Noorwegen geen groot land.
In die zin vergelijkbaar met Nederland en België.
Het excuus dat Nederland/België te klein zouden zijn voor goede implementatie van esim klopt dus niet.
Toch hoor je dit vaak.
Meer nog, Denemarken heeft iets van een 5.8mln inwoners, grofweg de helft van België en een derde van Nederland.

Als het hier kan, moet het in BENL zeker kunnen.
Met een eSIM in een geïmporteerde Watch zou het dan moeten werken als ik het goed heb
Nee, want er zijn in Nederland geen esim aanbieders die de Apple Watch ondersteunen. Er moet namelijk hetzelfde nummer op je watch komen als dat je iPhone heeft. Anders krijg je namelijk gewoon twee Sims en dus ook twee abonnementen.

Zolang er geen aanbieders zijn zal Apple ook niet de LTE watch variant aanbieden.
Klopt, Apple kijkt naar de provider, de provider wilt dat Apple extra betaalt. Maar de afzetmarkt is te klein, daarom betaalt Apple niet en activeert de provider dit dus niet. Vicieuze cirkel.

Je moet een afweging maken of je een buitelands model koopt met mogelijks ander materiaal, rvs of titanium (echt mooi) en je de watch even gaat gebruiken en wachten op de ondersteuning van de provider (dat er vroeg of laat wel gaat komen)
of je nu een watch koopt en misschien volgend jaar een nieuwe moet kopen met deze optie.
459 nu en volgend jaar 559 (? alu lte-versie) of nu 779 rvs lte-versie / 559 (alu lte-versie)
Ah.... zo leer je elke dag weer iets nieuws.
het werkt dus ook via WiFi
Alleen beetje jammer thuis of slechte openbare internet
Dat wist ik niet... stream altijd van mijn telefoon naar mijn Airpods.
Wat ik heb begrepen is de huidige apple watch niet compatible met de Nederlandse e-sim.. Maar dit is nieuws van een paar maanden geleden, misschien is dit nu al anders.
Ik zag die optie gisteren op mijn non-lte apple watch 3, dus gewoon over wifi
zolang de mobiele telco's in NL geen eSIM op de Apple Watch ondersteunen heb je idd niet veel aan een LTE versie :'( (ik had een jaar geleden goede hoop dat het wel zou gebeuren omdat T-Mobile ook eSIM op smartphones ging ondersteunen maar helaas...)
Helaas kunnen wij dit niet in NL. Apple verkoopt geen e-sim watches in NL. En daarnaast ondersteunen onze providers niet de e-sim variant die de Apple Watch juist nodig heeft. Dus al zal je e-sim hebben, dan zou dit nog niet werken met de Apple Watch.

Of ze moeten offline playback gaan openstellen bij Spotify, maar daar wachten we al jaren op.

Voor mij nog even Apple Music tijdens het hardlopen ;)

[Reactie gewijzigd door JWHtje op 4 november 2020 08:50]

Jammer inderdaad. Als offline playback mogelijk is, dan is dat een grote win voor hardlopers en eigenlijk heel veel sporters.
Het werkt ook via WiFi, maar daar heb je niet veel aan tijdens hardlopen.
In Nederland weinig toegevoegde waarde omdat hier nog geen Apple watch met e-sim wordt geleverd. In het buitenland wel een uitkomst. Ik zit hier eigenlijk veel meer te wachten op de functionaliteit om offline muziek af te spelen van spotify op je apple watch.

Dan kan je eindelijk met een rondje hardlopen je iPhone thuis laten en toch lekker je favoriete playlist luisteren.

@JWHtje was net dezelfde reactie aan het typen :). Wacht hier ook als sinds 2018 op offline playback wat toen is aangekondigd. Wil geen extra apple music abbo hiervoor bijnemen, heb alles geordend in spotify.

[Reactie gewijzigd door Andor op 4 november 2020 08:53]

Ik zie het inderdaad :)

Vind het vrij merkwaardig dat Apple dit al in 2018 beschikbaar heeft gesteld voor Developers, en dat Spotify het simpelweg weigert te implementeren. Andere music apps hebben dit inmiddels al.
En zoals je noemt is het gewoon niet praktisch (en voordelig) om 2x dezelfde playlist te moeten curaten.
Je kunt al sinds het begin van de Apple Watch daar offline muziek op opslaan. Niet via Spotify, maar wel via iTunes. Dat klinkt een beetje ouderwets en omslachtig, maar de opslagruimte op de Watch is toch al beperkt. Dus download wat mp3'tjes voor bij het hardlopen en zet die via iTunes en de iPhone op je Apple Watch... voila, offline muziek bij het sporten :)
In mijn ogen too little too late, zeker met de nieuwe apple abonnementen waarin het goedkoper is om ook apple music mee af te nemen.
Ik heb spotify om die reden ook al opgezegd.
Ik heb nu ook het Apple One Family abonnement en Apple Music bevalt me erg goed. Alleen nog met https://soundiiz.com/ wat afspeelijsten overzetten en dan sluit ik mijn Spotify account.
Luisteren op de speaker van het horloge zelf kan trouwens niet. Je moet een bluetooth headset gebruiken.
Heel nice dat dit nu werkt :) Nu inderdaad nog afspeellijsten kunnen downloaden naar je. Watch en ik kan hardlopen zonder telefoon :D
Goede stap van Apple. Nu ook graag Spotify op de HomePod zonder AirPlay. Dus ‘gewoon’ met Siri. 👍🏼
Ik heb gratis Spotify via KPN en gebruik toch gewoon Apple Music 🍏, gebruik nooit Siri, want met de US variant op de Homepod, NL wordt niet ondersteund, werkt 't toch niet lekker...
Wat is hier nu anders aan? Ik stream al een jaar muziek via m’n watch naar mijn auto/speakers..

eSim in de watch is in Nederland niet eens beschikbaar

Je horloge is nu toch nog steeds een afstandsbediening om muziek aan te zetten?

[Reactie gewijzigd door DvanK op 4 november 2020 08:44]

Dat je geen verbinding met je iPhone nodig hebt en dat heb jij nu wel.
nee, je hoeft nu niet met je telefoon verbonden te zijn om via een wifi connected Apple Watch (via Bluetooth headset) Spotify te gebruiken.
True, behalve bij de sportschool of @work heb je er nog niet veel aan, maar wellicht dat offline luisteren dan ook op de planning staat.
Beter laat dan nooit maar wat we eigenlijk echt willen is gewoon offline streamen.
Offline luisteren. Offline streamen wordt lastig natuurlijk :P Maar het zou me weinig verbazen als Spotify daar nog expres een paar jaar mee wacht.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee