Apple TV-app komt uit op PlayStation 5 en 4

De PlayStation 5 krijgt op de dag van de release de beschikking over de Apple TV-app. Dat betekent bijvoorbeeld dat gebruikers van de Apple TV+-streamingdienst gebruik kunnen maken. De app komt ook naar de PlayStation 4.

Sony heeft bekendgemaakt welke entertainment-apps vanaf de dag van de release van de console beschikbaar zijn. Naast Apple TV zijn dat onder meer Disney+, Netflix, Spotify, Twitch en YouTube. Na de release komen er meer media-apps beschikbaar, zoals Amazon Prime Video, maar die is nog niet aanwezig op de dag van de release van de PS5. Al deze apps zijn te vinden via een aparte Media-sectie in de vernieuwde gebruikersinterface, naast het Games-homescherm.

De beschikbaarheid van de Apple TV-app betekent onder meer dat gebruikers van de PS5 en PS4 gebruik kunnen maken van de content van de Apple TV+-streamingdienst. Ook zal de uitgebreide filmcatalogus van de iTunes-store beschikbaar komen via de Apple TV-app, met films die door gebruikers zijn te huren of aan te schaffen. Of hierbij 4k, hdr en Dolby Atmos worden ondersteund, is onduidelijk; Sony zegt niets over welke streamingkwaliteit mogelijk is. Overigens ging er eind september een gerucht dat HomeKit ook naar de PS5 komt en er werd bericht over de mogelijke komst van de Apple TV-app naar de Xbox-consoles.

PS5 media remoteVoor de PS5 komt een speciale media-afstandsbediening beschikbaar. Op deze afstandsbediening zitten niet alleen een pauzeknop en navigatieknoppen om snel vooruit en terug te spoelen, maar ook vier knoppen die specifiek de apps van YouTube, Netflix, Spotify en Disney+ zullen openen. De remote, die bij de release van de PS5 los is aan te schaffen, kan via infrarood ook het volume van televisies aanpassen of de televisies aan- of uitzetten.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Joris Jansen

Redacteur

23-10-2020 • 10:26

111 Linkedin

Reacties (111)

Wijzig sortering
Wat kan zo’n fysieke Apple TV (4K) nou meer dan de app?
Een gigantische hoop. De Apple TV App betreft enkel de video's en Series die Apple aanbiedt, zowel te kopen als onderdeel van hun on-demand a-la Netflix platform. De fysieke Apple TV ondersteunt apps, zoals Infuse om je media-library van een NAS af te spelen, Foto's, games, HomeKit en tal van andere dingen. Dat, inclusief een veel lager stroomverbruik dan de PS4/5, maar dat zal voor de meeste minder belangrijk zijn.

[Reactie gewijzigd door Sjeefr op 23 oktober 2020 11:00]

Allemaal dingen die een Amazon Fire TV 4k stick van (regelmatig te krijgen voor 29 euro hier in Duitsland) ook kan. En ik merk helemaal geen verschil in snelheid.

Ik heb dus spijt van mijn aankoop van een Apple TV 4K van 220 euro... tenzij je iOS games speelt is het ding zijn geld gewoon niet waard, nou ja wellicht voor Airplay screen mirroring.

En die gekochte videos werken ook in de Apple TV app op alle andere platforms... dus weer een reden minder.
Ik moet zeggen dat ik hem met name gebruik als media player en hier zeer tevreden over ben. Hij is super snel (nog steeds) en bufferen hoeft ie niet vrijwel nooit op streamingdiensten. Daarnaast zijn er een paar games die best goed te doen zijn op de Apple TV.

Daar komt nog eens bij dat het een HomeKit hun is en dat is erg handig.

[Reactie gewijzigd door tom.cx op 23 oktober 2020 20:50]

Ik draai hem ook alleen als media player. Ter vervanging. Van de smart tv apps.

Ik heb een tv Samsung f8000 uit 2013. Ding is traag en nieuwe apps worden niet meer ondersteund. Tv is verder nog prima.

In combinatie met andere Apple apparatuur is het een heel fijn apparaat. Maar net als veel andere Apple producten ja er hangt een prijskaartje aan.
Inderdaad. Ik heb ook liever gewoon een goeie TV zonder poespas en een goeie AppleTV.
Allemaal dingen die een Amazon Fire TV 4k stick van (regelmatig te krijgen voor 29 euro hier in Duitsland) ook kan. En ik merk helemaal geen verschil in snelheid.
Dan heb je toch echt over een aantal van de features heen gelezen, omdat die unieke zijn voor Apple devices, en daadwerkelijk een selling point zijn ALS je in dat ecosysteem zit. :)

Als je puur en alleen op zoek bent naar een mediaplayer en al die andere toeters niet nodig hebt, dan is het niet direct de meest logische keuze. Het apparaat is primair een TV endpoint voor alle diensten / oplossingen die Apple biedt. De TV app op televisies biedt alleen series en films van appleTV+ en de films die je koopt of huurt (of gekocht hebt) via iTunes.
Nee hoor, ik weet precies wat ik ermee kan. Maar in de praktijk gebruik ik dat allemaal nauwelijks en zijn het voornamelijk de streaming apps die gebruik zien en die werken op andere streaming sticks voor het fractie van een geld minstens net zo goed. Sterker nog, o.a. de YouTube apps zijn op andere sticks beter en op de Apple TV blijft de interface van de YouTube apps (zowel YouTube als YouTube Kids) regelmatig hangen en reageert deze niet op enige input van de Apple remote.
Waarom spijt? ps4 support niet eens dolby vision en geen dolby atmos output. Dat ondersteunt je apple kastje wel allemaal prima. Dus ik zou er geen spijt van hebben.
Alleen jammer dat je met die Amazon fire tv stick 4K geen Amazon Prime kan kijken in NL, daar heb je dan weer een Apple TV voor nodig.

Tsja, ideaal vindt ik het ook niet.

Waarom dat ding niet gewoon in NL te koop is, is me echt een raadsel. Hier alleen de basic (max 1080P) versie.
Koop dan gewoon zo'n ROKI of wat ik heb Xiaomi Mi Box S.
Je hebt alles daarop misschie niet de AppleTV maar Netflix, Kodi, Plex, Prime en noem alles maar op is gewoon beschikbaar en in 4K. Dus je mist niks. Aanschafprijs is 60,- hier in Duitsland. Prima te doen. Gebruik het dagelijks.
Ha, das interessant. Zat onlangs naar een Fire Stick te kijken. Dan maar voor 30-40 EUR een Chromecast. Die draait wel alles af, en YouTube nu al op 4K en met HDR (afhankelijk van de content).
Trouwens, de meeste TVs ondersteunen al apps voor Prime Video, Netflix etc etc. Dus voor die zaken heb je natuurlijk geen Apple TV nodig.
Inderdaad. Toch had ik liever Kodi gezien. Die is op de Xbox een tijdje als Beta geweest, maar sinds dien heel stil :(
gewoon himedia q10 pro mediaplayer kopen. Zit kodi op. en support alle geluidscodecs. Heb hem zelf ook
En niet te vergeten, hij maakt ook een stuk minder lawaai. Als je een filmpje wilt kijken dan hoor je niet de luidruchtige fan van de playstation er doorheen bij stille scenes.
Apple TV kan ook als HomeKit Hub fungeren. Dat is echt wel handig als je veel HomeKit accessoires hebt en automatiseringen.

En je kunt er mee gamen :)

[Reactie gewijzigd door Menesis op 23 oktober 2020 13:00]

Ja, voornamelijk mobiele games en niet de games die er toe doen. Dat zou kunnen via streaming apps maar die blokkeert Apple grotendeels. Al is er wel Steamlink gelukkig.
Niet zo heel veel. Maar met een Apple TV kun je vanuit veel Apple apps naar je scherm zenden: presentaties, foto's etc. Daarnaast kun je met 1 druk op de knop je telefoon, ipad of laptop scherm naar de tv zenden. Siri ondersteuning in de afstandsbediening. Maar het wordt steeds minder interessant vind ik. Er gaan wel geruchten dat Apple de Apple TV aan het ombouwen is tot een meer game georiënteerd systeem wat in combinatie met Apple Arcade best interessant kan zijn (inclusief grote investeringen voor eigen games). Zie hier een tweet van iemand met redelijk betrouwbare leaks.
Apple Arcade is getting BIG money poured into it. There are currently titles in the works that are aiming to rival the likes of Breath of the Wild, which is why new A12X/Z AppleTV, "A14X-like" AppleTV, and Controller are in the works.

Some games will require A13 and up to run
Niet zo heel meer?

Juist wel de Apple TV is je home kit HUB/controller, je atv zorgt voor domotica aansturing en wanneer jij buitenshuis bent zo dat waneer thuis je huis warm is en er verse koffie klaar staat of dat jij in de auto via Siri op je telefoon je lampen of je tv kan uitzetten je door de haast bent vergeten.

Daarnaast regelt hij dat waneer jij oortjes uit doet de muziek automatisch verder speelt op je radio of anders om dat je muziek van de radio kan over pakken op je telefoon als je deur uit gaat.

Het gaat zelf zo ver dat wanneer je een home kit router hebt je de de aansturingen van netwerk kan overdragen aan je Apple TV als je apparaten komen dan is isolatie omgeving zondag alleen met je home kit kunnen praten en bepaald dan aan de hand jou policy wat ze wel en mogen op internet en netwerk.

Apple TV is veel meer dan alleen media spelertje. Het is naast ook Apple’s domotica ook een audio controller.

Een sonos maar dan van Apple wanneer je speakers of radio in heel het huis AirPlay ondersteuning hebben. Heb je multiroom Audio. Wanneer je dan muziek op zet op je telefoon word de muziek niet afgespeeld door telefoon maar door je ATV op de kamer die wil. Zo dat rest in huis geen laat heeft van wat jij op je telefoon doet of dat wanneer als weg gaat de de muziek uit valt.

Het mooie van dit systeem is dat wanneer wanneer bijvoorbeeld film zit te kijken (ook gestart via de ATV) en Iemand wordt gebeld de film pauze gaat en verdergaat waneer je ophangend of weg druk. (In de ATV) zit een iBeacon zo dat de HomeKit Hub (atv) uit zich zelf weet wie er in kamers.


En daarnaast je kan er andere apps van 3e op installeren
Wordt het dan een soort van Nintendo switch (dan alleen op de tv) achtige game ervaring? Voor een pa of Xbox schiet het tekort lijkt mij.
Dat weet niemand nog, kan alle kanten op. Heb geen idee of die nieuwe Apple TVs echt zo ontwikkeld worden, hoe veel geld er in wordt gestoken en hoe krachtig ze worden. Maar als dit soort insiders met zulke berichten naar buiten komen kun je er wel vanuit gaan dat het ontwikkeld wordt.
Als je geen playstation hebt kan het oneindig veel meer. Misschien een beetje flauw antwoord, maar voor Apple zijn de content services de driver voor dit product segment. Op een Apple TV kastjes zal niet heel veel verdiend worden. Met de services wel.
Apple TV werd nog wel eens de hobby van Apple genoemd. Echter denk ik dat dat wel verleden tijd is. Apple TV 3 is in ieder geval tot en met 2012 6 miljoen keer verkocht. Dit is nog voor het netflixtijdperk en dat zie je ook wel aan het verloop van de sales. Sinds dien is de Apple TV 4 uitgekomen met de Touch Remote (magic remote, hoe ze het ook noemen) en AppStore. Apple TV had een klein maar relevant marktaandeel van 21,3% in (Apple minded) USA in 2017.

Echter, veel belangrijker is dat Apple 66% van zijn winst en 32% van de omzet van de iPhone haalt. Alle andere zaken zoals Earpods, AppleTV, streamingdiensten, iPad en helaas zelfs de Mac is een beetje bijzaak. Echter vorm dat het ecosysteem. De producten opzich zijn goed, maar als je ze met elkaar combineert krijg je echt winst en tegelijk wordt het overstappen naar bijvoorbeeld een Windowsmachine of Androidsmartphone dan ook veel onaantrekkelijker.

Zo is ook Apple TV een systeem om als iPhone gebruiker je Apple experience te verbeteren. Ik gebruik van mijn LG OLED C8 nooit de LG interface, enkel en alleen omdat die van van mijn Apple TV 4 uit 2015 zoveel fijner en sneller is in combinatie met mijn iPhone. Omdat mijn domotica automatisch herkent wordt op mijn Apple TV en niet op mijn LG TV.

[Reactie gewijzigd door klonic op 23 oktober 2020 13:46]

Apple tv 4k kan bepaalde geluidstromen beter aan. Ik kan middels Infuse een perfecte verbinding maken met mijn NAS. Apple tv is voor een perfecte tussenmiddel om alle apparaten die ik heb in mijn huis aan elkaar te verbinden. Daarnaast kan je apple tv ook gebruiken voor je smarthome.

Dit is zo even uit mijn hoofd. Op een (sub)reddit van hometheater kan je nog veel meer vinden.
Ligt er een beetje wat je doet.
Wat ik wel mooi vind is dat een Apple TV kan o.a. als steamlink fungeren en zo als portaaltje dienen voor (een hoop) pc games op je tv.
Maar als je alleen maar media van bijvoorbeeld iTunes consumeert is de meerwaarde gering.

Maargoed die Apple TV app heb ik ook al in mijn (Samsung) TV, dus wat dat betreft is het ook op de console een tikkeltje redundant.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 23 oktober 2020 11:36]

Airplay (2),een hoop andere media applicaties, stille operatie en weinig energie verbruik.
Is vooral handig als je geen Android hebt en je wil copyrighted streams vanuit je browser streamen (bijvoorbeeld vier.be).
Maar redelijk duur voor wat het is, tenzij je de enkeling bent die geïnteresseerd is in Apple Arcade
Ik heb zelf ook een Apple TV 4K.

Echter als ik foto’s stream/deel vanuit iPhone of iPad, zit er heuse vertraging, vooral video’s lopen vast paar seconden en dan gaat die weer verder.

Heb je daar ook last van?
Niet streamen maar de Fotos app op de Apple TV zelf gebruiken. Voor het zelfde apple ID kan je meteen aan de slag. Een ander Apple ID kan een shared album maken en met het Apple ID op de Apple TV delen. Shared Albums gaan niet van je iCloud storage af.
Apple TV is juist zo geschikt voor foto's an filmpjes kijken dat ik sind kort al het digitale materiaal (ook filmpjes) op iCloud heb gezet, DV- bandjes op disk heb gezet en ook geüpload (nog wel een uitdaging on de juiste datum/tijd geautomatiseerd in de meta data te krijgen maar is te doen) en nog bezig met foto's van foto's te maken van fysieke foto albums. Het is echt top. Naar de walk down memory lane is nu ook opeens alles veel toegankelijker en deel ik de foto albums met de rest van het gezin. 80GB en ik laat deze met 1 apparaat volledig synchen. Dit gaat allemaal wel eenvoudiger met een Mac dan op een iOS appraat of een Windows machine.
Maar goed, alles dus perfect en snel te benaderen via de Apple TV. Maar niet streamen dus!👍🏻
Hmm, ja ik heb slechts 5GB iCloud, maar ik wil gewoon af en toe via Airplay mijn videos of foto's aan mijn gezinsleden, maar ik vind het jammer dat het met Airplay niet zo optimaal werkt, waar kan het aan liggen? Ik bedoel, Apple TV 4K heeft een krachtige chip, daar kan het niet aan liggen, ons internet heeft bijna 200 mbps, daar zal het ook niet aan liggen.
Airplay gaat van je device naar je WiFi-router en vandaar direct naar je Apple-TV. Bij goede WiFI geen probleem. Uiteraard moet zowel je streaming device als je Apple TV een goed genoeg verbinding hebben. 5Ghz zou wel lekker zijn omdat er dan ook minder signalen uit de buurt roet in het eten kunnen gooien.
Als bijde apparaten niet in de buurt van je WiFi-router staan, zou je kunnen kijken of er verbetering optreedt als je met je telefoon wel in de buurt van je WiFi-router gaat staan. Als dat al zou helpen (al is het maar een beetje), dan zou-het-kunnen-zijn dat het simpelweg je WiFi connectie is.
Zoals je zegt, de HW is krachtig genoeg. Ruim zelfs. Ik zou het in het data transport zoeken.
Daar had ik ook last van. Ik heb een generatie ouder; Apple TV 4; is een generatie ouder dan die van jou. Na het upgraden van mijn router naar een Asus AC-68u kan ik nu gewoon een film op mijn Mac via schermdeling op een fijne manier op mijn Apple TV bekijken. Als je via schermdeling een spel wil spelen op je Mac gaat dat niet lukken, maar als je met je partner op Funda zit ofzo is het prima te doen.
Het probleem ligt bij de router?
Nou in mijn geval denk ik dat 2,45 GHz gewoon overbevolkt is, ik woon in het centrum van Rdam dus ik ontvang thuis misschien wel 100 wifinetwerken.

De genoemde router betetkende dat ik Wifi AC kon gebruiken dit heeft veel hogere maximumsnelheden en een grotere bandbreedte.
Ik gebruik de Apple tv om via de hue sync box eigenlijk vrijwel alles te doen wat "normale" mensen via de smart functies op hun tv doen.
Ik vind het allemaal net wat lekkerder werken dan het smart gedeelte van mijn LG tv. Ondanks dat ik de remote een drama vind.

Maar oa plex, Apple tv+, Spotify, Netflix draaien als een zonnetje. Gamen doe ik er eigenlijk nog niet echt op.
Best wel wat, maar eigenlijk ook niet veel :). Het is voor iedereen anders, maar voor mij persoonlijk voegt dit 199 euro kostende kastje niet veel toe. Gebruik die van mij vooral als basis voor Homekit. Het andere voordeel dat ik erin zie, is dat ik de kans minder groot acht dat support voor videoland of netflix of welke andere dienst dan ook ineens stopt op je TV. Een fabrikant heeft weinig zin om TV's vaker te updaten. En apple ondersteund modellen zeker een jaartje of 5.

Ik heb dit zelf ooit eens meegemaakt (jaartje of 6 geleden). Ik kocht een Philips TV en na de eerste update nadat ik hem uit de doos had gehaald waren een aantal apps niet meer te gebruiken. Met de klantenservice over gebeld en daar was niets meer aan te doen. Ik heb toen eerst een chromecast gehad en dat werkte super, echter heb je altijd je telefoon nodig en ik ben niet iemand die de hele dag een telefoon in de hand heeft. Dus voor mij was dit de reden om de Apple TV te kopen.

Maar nu met de nieuwe Google TV denk ik dat dit de opvolger gaat zijn van mijn Apple apparaat. Ook de toegevoegde waarde van de Apple Eco systeem zie ik niet. Ik kan beter een browser casten via de chromecast vanuit mijn Macbook dan naar een Apple TV. Die chromecast werkt toch echt wel een stuk beter, zeker gezien de prijs. Dus ik denk dat de nieuwe Google TV voor mij het beste van 2 werelden gaat zijn.
De Apple TV (4k) is een stuk hardware waar je apps op kan draaien. Je kan er ook de Apple TV app op draaien. Ik denk dat het Apple TV (4k)-kastje het beste een universeel multimedia apparaat te noemen is? Je kan er onder andere zaken als Apple TV, Netflix, Videoland, enz. enz. enz. op zetten, maar ook spelletjes, weer-apps, enz. enz. enz.
Hij fungeert ook als Homekit-hub (De domotica-standaard van Apple). Je kan dan dus direct via je Apple-spullen je domotica aansturen (ook via Siri), en eventueel automatiseringen toepassen. (Dus dat je lampen aan gaan als je thuis komt ofzo)
Een hele hoop, maar het wordt steeds moeilijker een goed argument te vinden om er nog echt een aan te schaffen. AirPlay was wat mij betreft de laatste stronghold van de dedicated Apple TV box, maar tegenwoordig zit dat ook in tv's verwerkt. Wanneer ik toe ben aan een nieuwe tv gaat de Apple TV eruit.
Nu nog naar Xbox. :)
Zoals in het artikel staat is dat ook in ontwikkeling.
Zou tof zijn, en helemaal als je dan AirPlay ondersteuning zou krijgen.
Dat is er al, een appje ‘AirReceiver’ ;)
Ik heb hem, en vind 'm nog niet helemaal lekker werken. Vaak toch net wat haperingen en de interface vind ik ook niet zo zo. Een native optie zou fijner zijn denk ik! :)
Klopt, fijn is inderdaad wat anders.
Ik denk dat ze daar misschien mee bezig zijn. Dat dan xcloud op iOS mag en Apple TV op een Xbox.
Of 'outside-the-box denkende' net het omgekeerde, Apple die de PlayStation afdeling overneemt en het onderdeel maakt van hun eco systeem, ze hebben namelijk nog geen gaming/entertainment afdeling maar het zou op zich niet mis staan naast Google Stadia en Microsoft Xbox.
Dat moet je niet willen. Apple ziet ook dat zijn gaming platform niet echt van de grond komt dus kunnen ze beter gaan samenwerken met die grotere jongens om streaming ingebouwd naar je A-devices mogelijk te maken. Een eco systeem waarbij ik al mijn streaming content heb en waar ik al mijn games op al mijn devices kan streamen. Ik trek mijn portemonnee er graag voor open. Nu heb je remote play voor PS, omweg voor Steam en de rest van de Pc launchers. Ik zou liever gewoon mijn game aanzetten en dan stream to device X zoals ik bijv op Spotify dat doe. Auto uit naar Airpods of thuis speakers en omgedraaid. Maar misschien komt het ooit zo’n platform.
Ik weet niet of Sony erop zit te wachten dat een van de betere onderdelen van het bedrijf gescheiden wordt. Zonder PlayStation was Sony al een paar keer omgevallen denk ik.
Sony doet veel meer dan producten maken. Dus daar zou ik niet bang voor zijn.
Dat Sony veel meer doet is mij reeds bekend. Er zijn echter jaren geweest dat PlayStation een van de weinig winstgevende onderdelen was en het verlies van andere afdelingen moest opvangen.
Zelfs als het verliesleidend was dan zou het in principe Sony overeind kunnen houden. Het bestaan ervan heeft namelijk generaties lang positieve marketing gegenereerd voor de merknaam.
Dat Sony veel meer doet is mij reeds bekend. Er zijn echter jaren geweest dat PlayStation een van de weinig winstgevende onderdelen was en het verlies van andere afdelingen moest opvangen.
Naar mijn beste weten is de verzekerings tak van Sony de meest winstgevende. (Die is alleen actief in Japan)
Ze kunnen idd beter Sony als geheel overnemen om daarna het overbodige op te doeken :)
Denk dat Microsoft daar een stokje voor gaat steken... tenzij Microsoft iets daar voor in ruil krijgt

[Reactie gewijzigd door Netrunner op 23 oktober 2020 10:35]

Wat is je logica achter deze uitspraak?
Misschien dat je met motivatie niet als ongewenst / offtopic aangemerkt wordt.

Microsoft kan daar best een stokje voor willen steken, maar de vraag is waarom en heeft het nut?

Wellicht is het voor Sony / PlayStation wel goed om door Apple overgenomen te worden, al helemaal straks met de nieuwste Axx chips van Apple. Als deze zo goed presteren of beter tegen een veel lager energieverbruik en dus warmteontwikkeling dan de concurrentie zou dat best wel eens een winning combi kunnen zijn. Daarnaast ziet de hardware er dan wat meer Apple esque uit, en dus strakker!

Persoonlijk zie ik het niet gebeuren, maar het zou wel voordelen bieden.
Er wordt oorspronkelijk gezegd, het bericht waar ik ook op reageerde, dat Xbox dit ook zou moeten krijgen. Het gaat hier niet om dat Microsoft een stokje voor steekt dat Sony Playstation dit niet krijgt. Maar dat Microsoft een stokje zou moeten steken voor hun eigen xbox platform

[Reactie gewijzigd door Netrunner op 23 oktober 2020 13:04]

Waarom zou Microsoft dit niet op hun Xbox platform willen?
Omdat hun iets van Apple willen wat Apple niet toe staat?

Dus dit is mogelijk hun hefboom om dat voor elkaar te krijgen, aan de andere kant moeten ze waarschijnlijk er aan geloven omdat hun concurrent het ook doet.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 oktober 2020 16:54]

Waarom zouden ze die willekeur toepassen? Apple TV op een Xbox console is een net win voor Microsoft.
Dat snap ik maar voor Apple ook dus daarmee kan je ze wel dwingen andere dingen voor jou te doen...
Als deze zo goed presteren of beter tegen een veel lager energieverbruik en dus warmteontwikkeling dan de concurrentie
Als als als, zo veel scheelt het allemaal niet hoor, ook lijkt het me niet handig om na 2 generaties weer naar een andere architectuur over te stappen, zeg dan maar dag tegen backwards compatability.

En als ze wel naar ARM willen omdat het beter/zuiniger is kan dat al gewoon, hebben ze geen overname door Apple voor nodig.
Persoonlijk zie ik het niet gebeuren, maar het zou wel voordelen bieden.
En ook nadelen :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 oktober 2020 16:57]

Voor de PS5 komt een speciale media-afstandsbediening beschikbaar. Op deze afstandsbediening zitten niet alleen een pauzeknop en navigatieknoppen om snel vooruit en terug te spoelen, maar ook vier knoppen die specifiek de apps van YouTube, Netflix, Spotify en Disney+ zullen openen.
Dit soort vaste knoppen zijn zo onderhevig aan veroudering. Het voelt altijd een beetje goedkoop, zeker als je niet gebruik maakt van specifieke diensten of wanneer de diensten niet meer ondersteund worden.
sowieso is zo'n afstandbediening ouderwets. Iedere moderne TV ondersteunt HDMI-CEC, dus je kunt gewoon de afstandbediening van je TV gebruiken.
Iedere moderne TV ondersteunt HDMI-CEC, dus je kunt gewoon de afstandbediening van je TV gebruiken.
HDMI-CEC is goed als het werkt, maar brak als het niet werkt. En dat komt nog wel eens voor met apparatuur van verschillende fabrikanten. Verder is er een afhankelijkheid van de afstandsbediening van de TV, die ook brak kan zijn.

Zelf gebruik ik een Logitech Harmony infraroodafstandsbediening. Werkt perfect, bedient alles, en ondersteunt meer knoppen dan dat de HDMI-CEC implementatie van mijn TV doet.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 oktober 2020 10:49]

Dat werkt anders niet i.c.m. mijn moderne Samsung-tv (2017) en de Xiaomi Mi Box S. En al zou het werken, dan nog zou ik het niet willen want die knoppen van mijn Samsung-afstandsbediening zijn zo ruk als ik-weet-niet-hoe (rubberen knoppen die zich moeilijk laten indrukken).
Mooi in theorie, redelijk crappy in praktijk
Werkt hier perfect. Ik gebruik mijn LG afstandbediening voor zowel de Apple TV, Playstation als de T-Mobile TV Box. Heb echt op nog geen enkele TV meegemaakt dat dat niet werkt, zelfs mijn 10 jaar oude Samsung TV die nu op de slaapkamer staat werkt daar prima mee.
Nu ben ik nog niet bekend met de PS5 menu maar voor de PS4 zouden die knoppen wel nut kunnen hebben mits je de dienst gebruikt. Bij de PS4 verschuift de apps en games naar voren als je die gebruikt. Dus bij langere tijd geen (naam van bedrijf op de knop) gebruik moet je die zoeken. En dat is als die nog in de lijst staat. Anders moet je de app in de Bibliotheek zoeken. Nu zou het dan met 1 knop moeten openen.

En misschien zijn die knoppen ook nog anders in te stellen. Zoiets als zet de PS5 aan en start spel "naam" op zou ook wel leuk zijn.
Ik durf wel te stellen dat die apps er over 5 jaar zeker nog zijn.
Waarom niet gewoon een IR port in de PS5 zodat je universele afstandsbedieningen kan gebruiken?
Omdat je TV die vaak al bevat en de PS4 & 5 werken gewoon prima met CEC, je hoeft geen PS5 afstandsbeding te kopen als je TV niet antiek is.
Of je universele afstandbediening via bluetooth koppelen aan de PS5
Als de Playstation 5 ondersteuning heeft voor USB toetsenborden dan kan je een Flirc USB gebruiken om het apparaat te bedienen via infrarood.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 oktober 2020 13:39]

Het ziet eruit als een fijne, compacte maar complete afstandsbediening.

Ik weet alleen nog niet wat ik vind van de dedicated knoppen voor YouTube, Netflix etc. Toevallig gebruik ik momenteel alle 4 de diensten die op de knoppen staan maar kan me goed voorstellen dat als je ze niet gebruikt je je kunt ergeren aan deze “overbodige” knoppen.

Overigens zie ik ook een microfoontje op de afstandsbediening, Voice control wordt dus ook zeer waarschijnlijk ondersteund.

Hopelijk valt het geluid- en energieniveau mee als de PS5 in mediacenter modus staat, dan kan mijn Apple TV de deur uit.

[Reactie gewijzigd door yorroy op 23 oktober 2020 10:38]

Hoe zit het met al deze pre-installed apps, kan je deze ook verwijderen? Ik koop mijn console eigenlijk alleen maar om te gamen. Als je een beetje recent een tv hebt gekocht kan je ervan uitgaan dat je deze apps allemaal via de tv geinstalleerd hebt. Bij de PS4 heb ik ook nooit van deze functies gebruik gemaakt.
In eerste instantie zou ik ze ook willen verwijderen. Ik gebruik de apps op mijn tv wel hiervoor.

Maar wat ik om me heen ook zie gebeuren is dat de ondersteuning voor tv-apps na een tijdje stopt en soms zelfs de app verdwijnt (zoals op mijn 5 jaar oude LG, na 2 jaar stopte verdween Spotify al en nog een jaar later verdween de NPO gemist app). Dan is het fijn als je deze apps dan maar vanaf je Playstation kan draaien.
Bij de PS4 heb ik ook nooit van deze functies gebruik gemaakt
Die apps zijn niet pre-installed. Het zijn alleen verwijzingen naar de store waar je het kan downloaden. Dus het kost je geem schijfruimte. Al zou het wel fijn zijn inderdaad om ze niet te hoeven tonen. Of zelf kunnen orderen. Of ieder geval dat geinstalleerde en niet geïnstalleerde apps gescheiden zijn.

[Reactie gewijzigd door Daoka op 24 oktober 2020 12:30]

Ik weet niet hoe betrouwbaar dit artikel is maar hier wordt aangegeven dat ze juist wel preinstalled zijn.
https://www.ubergizmo.com...-with-streaming-services/
Het was eigenlijk bedoelt op de gedeelte dat hij/zij op de ps4 dacht dat ze pre-installed zijn. Ik heb een quote toegevoegd voor de verduidelijking. Maar wel bedankt voor de ps5 informatie. Dat wist ik nog niet.
Hopelijk brengen ze Apple Music ook naar de ps4 en ps5. Spotify is heeft tot nu toe het rijk alleen.
Kijk dit is nog eens een handige update! Ik gebruik eigenlijk altijd chromecast dat biedt voldoende opties maar in sommige gevallen is het toch handig om gewoon de scherm van je iPhone te kunnen tonen op het scherm van je tv. En netjes dat dit ook nog beschikbaar wordt gemaakt op de PS4. Al verwacht ik in de toekomst ook nog wel de overstap te maken naar de PS5
Of hierbij 4k, hdr en Dolby Atmos worden ondersteund, is onduidelijk; Sony zegt niets over welke streamingkwaliteit mogelijk is.
Reken maar dat als Dolby Atmos en/of Dolby Vision wordt ondersteund dat het ondertussen wel vermeld zou zijn.

4K/HDR support is ondertussen vrij standaard en lijkt mij dat dat gewoon aanwezig zal zijn, ik zou het vreemd vinden als dat niet het geval was.

Edit: Bij andere apps in de blog wordt het ook niet gespecificeerd terwijl Netflix bijv. nu ook al 4K/HDR doet op de PS4 Pro.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 23 oktober 2020 10:36]

Ik hoop dat dit betekent dat we binnenkort HomePod (pairs) kunnen aansturen vanaf non-Apple devices.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee