Sony stopt met verkoop en verhuur van films via PlayStation Store

Sony stopt per 31 augustus met het aanbieden van films en tv-series in zijn PlayStation Store. Volgens de fabrikant maken PlayStation-gebruikers veel gebruik van streamingdiensten. Het lijkt erop dat er weinig animo is voor het kopen en huren van films en series.

Sony zegt niets over het aantal films en series dat verkocht wordt, maar de fabrikant zegt zijn aanbod aan te passen omdat de wensen van klanten veranderen. Sony ziet dat PlayStation-bezitters veel gebruikmaken van betaalde streamingdiensten, of gratis diensten met advertenties.

Als Sony na 31 augustus stopt met het aanbieden van losse films en series, behouden kopers wel toegang tot media die ze eerder hebben aangeschaft. Die kunnen ze bekijken op hun PlayStation 4 of 5 en op mobiele apparaten. Microsoft verkoopt ook films en series via de downloadwinkel op zijn Xbox-consoles. Voor zover bekend zijn er geen plannen om daarmee te stoppen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

02-03-2021 • 16:33

70 Linkedin

Reacties (70)

Wijzig sortering
Dit echt zo'n moment dat je je denkt: Oh waren er betaalde films op de ps dan?
Ik kom genoeg in de store maar misschien ben ik al blind geworden voor dit aanbod.
Heb het niet echt gezien op de PS store, maar wel op Xbox Live. De prijzen die ze vragen zijn absurd. Huur een paar films, en je had daar ook een jaar lang een streamingdienst van kunnen nemen.

Ik begrijp dat mensen misschien heel graag net die ene film willen zien, maar dan vind ik die prijzen nog steeds belachelijk hoog.

Dit is trouwens niet een Xbox/MS store ding, dit is gewoon op andere platforms ook.
Absurd? De meeste redelijk recente films huur je voor 4 of 5 euro. Veel wat oudere films maar 3 euro. Het is zelfs verbeterd zie ik ten opzichte van een paar jaar geleden, toen moest je nog een euro extra betalen voor HD, nu is de basisprijs gelijk UHD bij de films die ik zo even selecteer.

Volgens mij zijn de prijzen ook gewoon gelijk of vergelijkbaar met bv Google of Apple waar je ook online films kunt huren. Dat je goedkoper uit kunt zijn met een streaming abonnement als daar toevallig een paar films in staan die je wil zien dat klopt. Maar hoe kom je er bij dat een jaar al goedkoper zou zijn dan een paar films?!

Ik denk dat je je misschien vergist en gekeken hebt bij films die alleen nog maar te koop waren... Maar zelfs dan, prijzen lopen erg uiteen maar de duurste die ik zo snel zie zijn net boven de 20 euro (veel zijn ook onder de 10). De enige streaming service die ik zo weet die je een jaar kan krijgen voor minder dan een paar keer dat is prime.
Ik zie zat recente films gewoon voor 6 euro. Dus misschien iets beter kijken.

Als je dan bedenkt dat je een Amazon Prime voor 3 euro per maand hebt, waar je nog met meerdere van kan kijken ook, dan zijn dit nogal absurde prijzen.
Dus even rekensom, een paar recente films (in de meest letterlijke zin), kost 12 euro, Prime kost me 9 euro per jaar. Lijkt me een duidelijk verhaal.
Ja, je kunt wel precies alles bij elkaar zoeken om je punt recht proberen te praten, maar je moet zoeken naar die duurdere huurprijzen, en prime is geen eerlijke vergelijking, die is gewoon absurd goedkoop hier in Nederland om een of andere reden (volgens mij omdat bepaalde onderdelen niet hier werken, of werkten). In de VS betaal je 119 dollar per jaar of 12,99 per maand. We hebben als Nederlanders gewoon 'geluk' dat Amazon zichzelf hier de markt op probeert te forceren en daarom zo'n belachelijk lage prijs rekent aan ons (en eerlijk gezegd zou ik ook gelijk opzeggen als ze significant goed duurder zouden worden, die app zuigt ontzettend).

Bovendien ben je bij zo'n streaming service dan beperkt tot wat zij toevallig in de catalogus hebben wat meestal toch oudere films zijn en een paar high profile recentere.

Maar hoe oud ben jij? Heb jij ooit de videotheek meegemaakt? Ik krijg de indruk van niet... In vergelijking daarmee is het namelijk een koopje tegenwoordig om te huren.

Je hebt sites als justwatch.com waar je kunt zien waar films of series te kijken zijn en of het in een maandelijks abonnement zit of pay per view. Daar kun je dan zelf bepalen wat de beste deal is voor wat je wil kijken.

Edit: oh en je overtreedt de voorwaarden door je prime te delen... Waarom maak je niet gelijk een punt dat het duur is want illegaal downloaden is gratis? 8)7

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 4 maart 2021 20:12]

Kan je me vertellen waar ik de regels overtreed, op basis van de informatie die ik je gegeven heb.

Prime is het goedkoopste, maar ik zei dan ook niet dat je hiervan het duurste abo kon nemen die je in je uppie gebruik.

Mijn leeftijd staat gewoon in mijn profiel. Makkelijker dan aannames doen.

Huren was toen ook enorm duur, verschil was dat we toen weinig keuze hadden, legaal dan. En dat was ook het probleem toen het internet in veel huizen kwam, media consumeren was veel duurder dan nodig, en gingen mensen downloaden.

Streamingdiensten zijn in dat gat gesprongen, maar huren blijft nog steeds duur, en dus blijft downloaden van nieuwe films populair.

Het feit dat we dit nieuwsartikel hebben, onderbouwt ook mijn argument, want als mensen nog wel echt zouden huren, zou dit niet gebeuren.
Ik heb weinig zin om de voorwaarden voor je uit te gaan pluizen maar over het algemeen is het niet toegestaan om account gegevens te delen, behalve eventueel binnen het (in hetzelfde huis wonende) gezin. Ik doe de aanname dat dat is wat je doet met drie anderen aangezien je de jaar prijs door vieren deelde. Het zou kunnen dat jullie allemaal samen wonen maar meestal is dat niet het geval.

Verder is duur natuurlijk subjectief, maar eerlijk gezegd... Ik ben opgegroeid met een bijstandsmoeder en nog hadden wij geen problemen met af en toe een video huren. Je mag het duur vinden, zelfs absurd duur, maar dat is jouw mening, geen feit. En ik mag jouw mening absurd vinden.
Behalve eventueel binnen hetzelfde huis wonende gezin. Eventueel?

Kan je me vertellen waarom deze diensten meerdere TV's toestaan en 5+ accounts? Dat doen ze natuurlijk niet omdat ze denken dat jij op 4 TV's tegelijk kijk op 4 verschillende accounts, waarbij de 5de een fun account is.
Dus niet eventueel, dit is gewoon om te delen in je huishouden. Verder is het niet hard gekoppeld aan een adres. Ik mag dus buiten de deur gewoon kijken en streamen, dit laten zij allemaal toe.

Het delen van het account op meerdere adressen is iets wat ze over het algemeen niet toestaan.

Los van dat je mijn situatie niet kent, en dus geen aanname kan doen wat ik wel of niet doe, is het feit dat je de prijs wel kan delen.
Wil jij op meerdere TV's digitenne, dan betaal je ook extra, dus waarom zou je dat hier niet mogen delen?

Gezinnen maken massaal gebruik van deze diensten, en dan telt het toch echt wel hoeveel tv's tegelijk kunnen kijken.
Je mag het duur vinden, zelfs absurd duur, maar dat is jouw mening, geen feit. En ik mag jouw mening absurd vinden.
Goed lezen. Mijn mening is dat het enorm duur was/is. Feit is dat Sony stopt met verhuren omdat de interesse in streamingdiensten zo groot is. Dat feit onderbouwt weer mijn argument dat streamen in verhouding veel aantrekkelijker is.
0Anoniem: 501293
@Benjamin-3 maart 2021 02:25
Een jaar lang Netflix kost je 168,- in UHD. Huren is max 5,- dus dat is wel wat meer dan een paar films. Daarbij blijf je toch afhankelijk van het aanbod van de streamingdiensten. De laatste tijd vind ik een hoop films niet meer op de diensten die ik heb en heb:
- Netflix
- Disney+
- Prime
- Apple TV+
- Videoland
dus dat zegt ook genoeg.
Huren van nieuwe films is 6 euro.

Netflix voor 168 is een prijs waar je met 4 mensen tegelijk op kan kijken. Deel die door 4 en je zit op 42.
Tevens heb je volgens mij de duurste van allemaal genomen, gezien Prime bijvoorbeeld veel goedkoper is.

Als je wilt vergelijken, moet je wel een eerlijke vergelijking maken, niet de prijs van huur lager plaatsen dat het werkelijk is, en dan vervolgens het allerduurste abo voor 4 tv's tegelijk met elkaar vergelijken.
0Anoniem: 501293
@Benjamin-4 maart 2021 16:56
Huren van nieuwe films is 6 euro.
In de iTunes Store op mijn Apple TV huur ik 4K versies gewoon voor 5 euro en sommige nieuwe zijn zelfs 4 euro. Ligt eraan welke film het is. The Craft: Legacy van Blum House is gewoon voor 4,99 te huur en die is spik-splinternieuw.
Netflix voor 168 is een prijs waar je met 4 mensen tegelijk op kan kijken. Deel die door 4 en je zit op 42.
Tevens heb je volgens mij de duurste van allemaal genomen, gezien Prime bijvoorbeeld veel goedkoper is.

Als je wilt vergelijken, moet je wel een eerlijke vergelijking maken, niet de prijs van huur lager plaatsen dat het werkelijk is, en dan vervolgens het allerduurste abo voor 4 tv's tegelijk met elkaar vergelijken.
Nee hoor, de Netflix prijs van 168,- per jaar is voor 2 schermen en UHD, daar vergelijk ik het mee. In de Apple store huur ik The Craft: Legacy voor in Dolby Vision 4K voor 4,99 en dat is met bijna alle titels zo. Amazon Prime is aan het stunten met inkoop van licenties en om leden te werven maar wil je echt een breder aanbod, dan moet je toch de extra kanalen erbij nemen.
UHD krijg je alleen bij het abo van 4 schermen. 14 per maand. 2 schermen is HD en 11 per maand.

Apple lijkt iets goedkoper te zijn (wie had dat ooit gedacht) Tenet is bijv 6 euro bij MS en Google.

Prima dat hun prijs laag is, maar die van Netflix is het hoogste. Disney+ heeft pas geleden heel veel toegevoegd en is toch zeker een stuk goedkoper.

Mijn argument staat echter nog steeds. Gemiddeld zo'n 30 euro per TV voor een jaar, vs 5-6 euro per recent film huren.
0Anoniem: 501293
@Benjamin-5 maart 2021 09:21
UHD krijg je alleen bij het abo van 4 schermen. 14 per maand. 2 schermen is HD en 11 per maand.
Waarom zou ik het niet moeten vergelijken met het UHD abonnement? Dat is de gene die ik heb omdat ik een 4K tv heb en die split ik niet door 4 mensen maar die betaal ik zelf. Ik ga toch niet SD nemen op een 4K tv? Overigens hebben ze het bij mij veranderd want 2 maanden terug stond er bij mij nog UHD met max 2 schermen.
Apple lijkt iets goedkoper te zijn (wie had dat ooit gedacht) Tenet is bijv 6 euro bij MS en Google.

Prima dat hun prijs laag is, maar die van Netflix is het hoogste. Disney+ heeft pas geleden heel veel toegevoegd en is toch zeker een stuk goedkoper.
Tja, wie had ooit gedacht dat MS een iMac look a like zou maken :| Meerdere dingen zijn goedkoper bij Apple over de hele linie maar dat is niet het onderwerp.

Netflix heeft het grootste aanbod dus daar moet je het wel mee vergelijken. Disney+ heeft inderdaad recentelijk STAR toegevoegd met daarin de catalogus van Fox maar niet alles van Fox staat erop.
Mijn argument staat echter nog steeds. Gemiddeld zo'n 30 euro per TV voor een jaar, vs 5-6 euro per recent film huren.
Juist niet want jou argument is specifiek wat met huren niet opgaat. Je blijft vergelijken met 30 euro per TV maar die is in mijn situatie helemaal niet van toepassing. Wat jij doet kan ik ook met huren doen en dan ben je alsnog goedkoper uit. Een film huren op mijn Apple ID zou ik met 10 mensen tegelijk kunnen doen want de Apple ID is in te loggen op 10 devices. Dat komt op 0,50 cent per film in de duurste variant. Dan kan ik heel veel films huren die niet in de catalogus staan van alle streamingdiensten.
Waarom zou ik het niet moeten vergelijken met het UHD abonnement? Dat is de gene die ik heb omdat ik een 4K tv heb en die split ik niet door 4 mensen maar die betaal ik zelf. Ik ga toch niet SD nemen op een 4K tv? Overigens hebben ze het bij mij veranderd want 2 maanden terug stond er bij mij nog UHD met max 2 schermen.
Duurste abo, wat jij hebt, was altijd al 4 schermen, dus je hebt simpelweg verkeerd gekeken.

Verder zei ik niet dat je het daar niet mee moet vergelijken, ik zei dat je het absoluut duurste abo vergelijk waarbij je totaal negeer dat je 4 schermen krijgt.
Netflix heeft het grootste aanbod dus daar moet je het wel mee vergelijken. Disney+ heeft inderdaad recentelijk STAR toegevoegd met daarin de catalogus van Fox maar niet alles van Fox staat erop.
Waarom moet dat? Je vindt dat je het huren van een paar films moet vergelijken met de grootste aanbieder? Want anders krijgen we geen eerlijk beeld? Is ruim 1600 titels van Prime Video niet voldoende om te mogen vergelijken met een paar gehuurde films?
Juist niet want jou argument is specifiek wat met huren niet opgaat. Je blijft vergelijken met 30 euro per TV maar die is in mijn situatie helemaal niet van toepassing. Wat jij doet kan ik ook met huren doen en dan ben je alsnog goedkoper uit. Een film huren op mijn Apple ID zou ik met 10 mensen tegelijk kunnen doen want de Apple ID is in te loggen op 10 devices. Dat komt op 0,50 cent per film in de duurste variant. Dan kan ik heel veel films huren die niet in de catalogus staan van alle streamingdiensten.
Volgens alle zoekopdrachten kan je toch echt maar op 1 apparaat tegelijk je gehuurde video kijken. Dus dat gaat niet op.

Verder kan je niet simpelweg je prijs baseren op hoe jij een dienst gebruik. Ik kan ook zeggen dat een film huren mij 60 euro kost, want ik vergeet steeds te kijken en huur hem steeds opnieuw. Is natuurlijk dikke onzin, maar toch.
De grote meerderheid deelt hun account, en dan hebben we het niet alleen in 1 huishouden. Dit is een belangrijk detail tegenover bijvoorbeeld digitenne, waar je extra moet betalen per TV. In een gezin is dit een belangrijk detail, en dan kijken we naar wat mag, daarnaast doen mensen massaal met meerdere zo'n account afnemen, en de streamingdiensten doen hier niets aan.

Ik begrijp als je zou zeggen dat de regels overtreden geen argument is, maar je kan het ook anders bekijken, prijzen worden aangepast aan dit model en zij compenseren hier in.
Dit is ook waarom huren de prijs had die het had, want veel deelde wel even de video band of dvd met vrienden/buren/familie.
Volgens mij zijn er ook nooit films in Europa via de Playstation store uitgebracht. Alleen maar in de USA. Wellicht was het handig geweest om dit in het artikel te vermelden.
Ik had er ook nooit van gehoord, maar kennelijk had je hier een speciale app voor op je PlayStation kunnen zetten:
https://www.playstation.com/nl-nl/playstation-video/

Maar echt geen idee dat dit bestond. Slechte marketing dus.
Ik zie toch echt een videogedeelte voor Nederland: https://www.playstation.com/nl-nl/playstation-video/

Wellicht was het handig geweest om dus niet meteen aan te nemen dat het artikel onvolledig was.
Voor NL waren hier naar mijn weten nooit films te huur of te koop. Je kon alleen bepaalde series kijken die speciaal voor playstation ontwikkeld waren. O.a. Powers.
De titel van het artikel staat dat het stopt met de verkoop en verhuur van films... Als dat niet in NL was dan had dat wel vermeld mogen worden...
Dan zou de titel wel erg lang worden. Bovendien gaat het bij een artikel niet alleen om de titel en in het artikel staat wél dat ze ook met series stoppen.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 2 maart 2021 18:23]

Dat valt wel mee toch, als je zegt films en series? Is twee woorden extra. Je bent nu echt naar dingen aan het zoeken om je gelijk te halen...
Ik val over 1 ding wat hier niet vermeld wordt wat heel belangrijk is voor de context van dit bericht. Of dit ooit in Nederland is geweest ja of nee. Daar heb ik het over. Als het niet in NL is geweest is het ook minder relevant voor de mensen in NL.
Ik heb exact hetzelfde.
Ik heb echt nog nooit een film gezien in de PSN store, ook geen apart tab ervoor.
Laatste keer dat ik films zag op PSN was het aanbod echt beperkt en wist overigens ook niet dat Sony tv-series had/heeft. Ik heb er dan ook sindsdien nooit meer naar gekeken. En waarom zou je als er andere streamingdiensten die veel beter zijn en ook betere aanbod hebben.
Ik ben oprecht benieuwd wie er tegenwoordig nog Films/Series/ Muziek koopt of huurt tegenwoordig met al die streaming diensten.

Zeker nu Disney, Star heeft toegevoegd.

Kwaliteit is meestal goed tot erg goed, nee geen BluRay perfect maar toch wel goed genoeg om even in de huiskamer van te genieten.

Bij het digitaal kopen van de content zit je volgens mij aan vergelijkbare “streaming” kwaliteit, het aanschaffen van bluray kan ik nog enigszins begrijpen, maar zal voornamelijk iets van puristen zijn.

Daarnaast zijn de prijzen ook niet mals voor losse digitale content.

[Reactie gewijzigd door Jonathan-458 op 2 maart 2021 16:42]

Ik soms een betaal-film op Amazon of Netflix. Maar niet als hij meer dan 5 euro kost.
Meestal gewoon de films en series die beschikbaar zijn binnen het abonnement.

Muziek kocht ik vroeger heel veel via iTunes maar de afgelopen jaren helemaal niet meer. Alleen nog af en toe een album van onafhankelijke of obscure artiesten, op Bandcamp. Ik doe dat dan bewust om die te steunen (of als hun spul niet beschikbaar is op streaming)

Edit: met betaalfim bedoel ik eentje die je huurt. Echt kopen van films doe ik niet digitaal. Films kijk ik echt alleen gestreamed ja. . Ik heb een stapeltje dvd’s en Blurays die al jaren niet meer groeit ....

[Reactie gewijzigd door PommeFritz op 3 maart 2021 17:40]

Wacht.. betaalfilm op Netflix?

Netflix is toch juist flatfee?
Ja sorry, de betaal-films alleen op Amazon.
Omdat niet alle series en films op de streaming diensten te bekijken zijn?
Muziek op vinyl koop ik wel, maar heb ook een Spotify abbo. Moet altijd wel grinniken om de kaartjes die bij LP's zitten om de muziek ook te kunnen downloaden. Denk altijd: daar heb ik toch mijn Spotify voor? Maar ja, er zullen vast nog een hoop lui zijn zonder Spotify of aanverwanten.
0Anoniem: 501293
@Plekuz3 maart 2021 02:20
Ik heb Apple Music maar de geluidskwaliteit van een cd of HiFi van Tidal is echt wel een groot verschil dan een Spotify of Apple Music. Blijft toch het mooiste, net als Vinyl.
Dat mensen überhaupt geloven dat de geluidskwaliteit van vinyl (met een grote V nog wel) zich kan meten met lossless digitale audio zegt wederom genoeg over alle ongefundeerde hype die dit minderwaardige medium toegewezen krijgt.

[Reactie gewijzigd door Bexorcist op 3 maart 2021 15:49]

Klopt, minder dynamisch bereik, kwaliteit van de persing, het verschil tussen de binnenrand en de buitenrand etc. etc. De mythe rondom vinyl is ontstaan door de loudness oorlog bij CD's waardoor een hoop dynamiek in de muziek verloren ging. Echter als je een zuivere digitale opname zou hebben dan is die technisch veel beter dan vinyl ook maar ooit kan hebben. Lossless en met een fatsoenlijke bitrate gaat echt niemand horen dat er iets ontbreekt.

Waarom ik dan toch vinyl koop? Juist voor het niet technische verhaal. Het bewust bezig zijn met muziek luisteren. Het hele proces van platen opzetten. Het juist onvolmaakte vaak wat warmere geluid. De hoezen. Kortom, de hele beleving die er bij hoort, maar ik weet heel goed dat vinyl echt niet beter is dan een goed digitaal signaal.
... en dat respecteer ik van harte! Ieder heeft recht op zijn/haar eigen muzikale beleving. Wat me vooral irriteert is dat de meeste vinylpuristen absoluut geen flauw idee hebben wat betreft de effectieve kwaliteit en de praktische belemmeringen van het medium en dit dan als de heilige graal van auditieve gewaarwording beschouwen terwijl helemaal niet zo is, integendeel. Ik apprecieer je alleszins je kennis en eerlijkheid! :)

[Reactie gewijzigd door Bexorcist op 3 maart 2021 15:45]

Kun je dit toelichten? Ik hoor van verschillende platenverkopers nl. verschillende berichten
Hetgeen Plekuz al even heeft opgesomd vat de kern van het hele vinyls vs. lossless digital debacle goed samen. Als je even 'loudness wars' googlet ga je vermoedelijk wel stevig aan je trekken komen wat betreft informatie hierover.

Lossless digitaal is simpelweg beter vanuit het oogpunt van geluidskwaliteit (uitgaande van fatsoenlijk bronmateriaal/mastering). Het is waar dat LP's in sommige gevallen anders (soms beter) worden gemasterd dan de digitale versie, hoewel de plaat in veel gevallen toch uit dezelfde mastertrack wordt geknipt.

Je verliest geen signaal in digital (elk digitaal verlies bevindt zich ver onder de analoge noise floor). Dit is een veel voorkomende bewering van mensen met een slecht begrip van hoe digitale audio werkt, of die een platencollectie waarin ze enorm veel geld hebben geïnvesteerd trachten te verantwoorden. :D

Vinyl platen zijn leuk en ze kunnen erg goed klinken maar er is ZEKER geen technische superioriteit. Als je gewoon het beste geluid wilt, blijf dan bij lossless digital. Als je alles subjectief wil krijgen en de technische voordelen wilt negeren, koop dan een dure draaitafel en buizenvoorversterker en geniet ervan. (Probeer mensen gewoon niet te vertellen dat het beter is dan digitaal)

Blijf ook niet hangen aan een hoge bit depth/sampling rate. Normaal 44/16 is prima. Ik heb nog nooit gehoord van goed opgezette ABX-tests die aantonen dat iemand het verschil kan zien met welke apparatuur dan ook.

Nogmaals, ik heb het niet over verschillen in mastering, die soms significant kunnen zijn, maar over de formaten zelf.

[Reactie gewijzigd door Bexorcist op 3 maart 2021 15:57]

Bedankt, weer een dagje ouder en wijzer :)
0Anoniem: 501293
@Bexorcist3 maart 2021 10:19
Een grote V omdat het het waard is :)

Vinyl is een geluidsbron wat een authentiek karakter heeft maar hoe hard je het ook zet, mooi blijft. Op grote events deden we niet anders vroeger. Digitaal vind ik iets compleet anders. Daarom mag vinyl zich meten met lossless. MP3 met 192kbs klinkt gewoon verschrikkelijk. Sommige dj's durven zelfs YouTube bestanden te gebruiken wat door de speakers echt niet klinkt.

Dat mensen juist geloven dat vinyl een minderwaardig medium is 8)7
Wat bedoelt u juist met "Digitaal vind ik iets compleet anders"? Vinyl kan zich absoluut NIET meten met lossless en dat is geen subjectief iets maar een vaststaand feit. Ik heb niets tegen de "vinyl belevenis" an sich maar kom aub niet af met onzin. Ik heb het namelijk ook niet over een slecht geconverteerde 192 kbps MP3 rip maar specifiek over LOSSLESS (FLAC, ALAC, AIFF, WAV, ... ).

Ten opzichte van lossless digital is Vinyl wel degelijk het minderwaardige medium. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de beleving an sich wel superieur mag genoemd worden. Ik kan ook steevast genieten van een lekker setje mixen met m'n old school techno vinyl records maar het MEDIUM zelf is zeker niet superieur.

[Reactie gewijzigd door Bexorcist op 3 maart 2021 16:07]

Ik heb de film Jachterwachter gekocht van de jongens van Rundfunk. Je kan zo toch op een leuke manier de Nederlandse filmmakers met een wat kleinere knip helpen die nu het nodige geld mislopen door het terug geschaalde bezoek aan de bioscopen.
Disney heeft met Star zeker een groot en uitgebreid aanbod.
Maar nog steeds staan niet alle films ergens op een streamingdienst.
Onlangs heb ik Spider-man homecoming en Far from home gekocht omdat ik ze nergens vond op een streamingdienst.

Ook staat er vaak niet films vanuit eigen land op een streamingdienst, die wil je dan ook misschien kopen.

Eigenlijk vind ik de prijzen voor digitale films nog redelijk, ze zijn niet veel duurder dan films op blu-ray.
Waarom niet? Kreeg een gratis code voor een film, gewoon gebruikt.
Waarom zou ik een abonnement nemen, als de film die ik wil zien gewoon los te huren is?
Ik doe dat regelmatig. Als het niet beschikbaar op Netflix of Amazon Prime is en ik wil het graag zien, dan huur ik het. Net zoals mensen vroeger VHS/DVD huurden, maar dan krijg je geen fysiek medium mee.
Ik merk wel dat er op Star vooral veel oude films staan, veel goede klasiekers, maar niet zoveel recente films
Inderdaad. eerste wat ik deed toen star online kwam: "Heb ik al gezien, Heb ik al gezien, Heb ik al gezien, Heb ik al gezien, Heb ik al gezien..."
Misschien komt Bravia Core tzt naar Playstation?
Lijkt me best handig als ze hier meer een 'ding' van willen maken.
Gezien dit niet naar andere TV's lijkt te komen.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 2 maart 2021 16:37]

Denk het niet. Denk dat de knstallbase niet zo groot is.
Kan het er misschien mee te maken hebben dat het gebrek aan animo wordt veroorzaakt doordat het niet bekend is? Of wordt het alleen buiten Europa aangeboden waardoor ik het nog nooit voorbij heb zien komen in de Playstation Store?
Volgens mij was dit USA only en niet beschikbaar in het PAL gebied.
0Anoniem: 501293
@Upsilon3 maart 2021 02:21
Ik had er nog nooit van gehoord en heb het ook niet bewust gezien in de store maar misschien komt dat omdat de playstation zich daar niet voor leent. Op de xbox schaf ik het ook niet aan.
Persoonlijk vind ik het kopen en/of huren van films op de Playstation aan de dure kant.
En online een film kopen doe ik sowieso niet, omdat je afhankelijk van de dienst blijft.
Ik heb een hele tijd terug alleen de serie "Powers" gratis zien met PS+. Daarna nooit meer gebruikt.

https://fwd.nl/2015/01/pl...komt-10-maar-naar-ps-plus

[Reactie gewijzigd door WhySoSerious? op 2 maart 2021 17:19]

Streaming mist vaak goed geluid. Zekers als je thuis een goede reciever hebt vind ik het zonde. Op een tablet maakt het niet zoveel uit.
Volgens mij stamt dit nog van de tijd dat de ps3 het ultime media apparaat moest worden.
Als ik films/series bekijk wil ik wel stilte hebben, dan wil ik geen ventilator die zit te blazen.
Voor gamen maakt dat niet zoveel uit.
Ik heb een PS4 Pro CUH-7216B model, deze zijn stiller dan de eerste versie, maar alsnog waarom zou ik een luide PS4 daarvoor gebruiken.
Er zijn zat andere stillere media players die dat ook kunnen
heb wel eens een blueray film gekeken, het geluid was opmerkelijk, maar was te doen, elk geval niet zoals tijdens het gamen..

Daarnaast heb ik een gratis apple tv account gekregen, ik gebruik de Playstation app hiervoor en je hoort de PS4 echt niet.. enkele keer bij terugspoelen of aftiteling en laden van de volgend aflevering.
Weer wat geleerd, ik had geen idee dat er films aangeboden werden. Al had ik er ook niet echt behoefte aan met de herrie die m’n ps4 af en toe kan maken...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee