Microsoft voorziet Edge-browser van prijsvergelijker

Microsoft integreert een prijsvergelijker in zijn browser. De functie werkt eerst alleen in de Verenigde Staten, waar gebruikers producten van webwinkels kunnen toevoegen aan een selectie, en die vervolgens kunnen vergelijken met prijzen van andere winkels.

Microsoft toont hoe Edge-gebruikers de Collectie-functie kunnen inzetten om webwinkelpagina's van producten die ze op het oog hebben te verzamelen, waarna Edge bij elke pagina de optie geeft om prijzen te vergelijken. Bij het klikken op die optie toont Edge in het menu aan de zijkant van het scherm enkele andere aanbieders met hun prijzen en een link naar Bing Shopping voor meer prijzen van het product.

Voorlopig is de prijsvergelijker alleen in de testversies van Edge aanwezig, maar deze maand wil Microsoft de functie integreren in de publieke versie van de browser. De prijsvergelijker komt in eerste instantie alleen voor gebruikers in de VS beschikbaar. Wanneer de release in andere landen volgt is niet bekend. Microsoft integreert ook Pinterest in de Collectie-functie van Edge, waarmee gebruikers gerelateerde items van wat ze opgeslagen hebben kunnen vinden.

Nieuw in Edge is verder een tool met de naam Web Capture om screenshots te maken. Gebruikers krijgen daarbij de mogelijkheid naar beneden te scrollen om een volledige webpagina te capturen. In de toekomst voegt Microsoft een toolbar toe om in een enkele klik een screenshot van een volledige website vast te leggen en aantekeningen te kunnen maken.

Microsoft Edge Q3 2020Microsoft Edge Q3 2020Microsoft Edge Q3 2020

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

09-10-2020 • 11:41

114

Reacties (114)

114
104
40
5
0
48
Wijzig sortering
Zitten mensen echt te wachten op dit soort functies, zoals prijsvergelijking?

Ik heb liever een zo simpele mogelijke browser, die goed is in het renderen van een website.
En extra functies voeg ik zelf wel toe, door middel van extensies.
Dit is typisch functionaliteit die hoort in een Add-on. Toe te voegen voor mensen die het willen gebruiken, maar niet aanwezig voor mensen die het niet willen.

Daarnaast gaat natuurlijk ook mijn argwaan uit naar de motivaties achter zo'n tool. Prijs vergelijkingssites zijn big-business en waarschijnlijk wil Microsoft zo dus hun reclame portfolio uitbreiden, en retailers onder druk zetten om zo niet alleen met Google samen te werken.
Precies dit.. Beginnen met een prijsvergelijker en vervolgens geld vragen voor prominente plaatsing van je bedrijf. Zo is het bij al dit soort producten gegaan...
Prijsvergelijking is inderdaad het perfecte middel om daarna reclame te maken. Je weet namelijk precies waar de gebruiker naar op zoek is. De kans is groot dat het in de toekomst zelfs een erg opdringerige prijsvergelijker wordt. Zit je op Amazon te kijken naar een product, popt Edge er even een paar advertenties naast waar je datzelfde product beter kunt bestellen.
Op zich is prijsvergelijking een interessante feature, die wonderen kan doen voor je populariteit *kuch*

Of in het in een browser hoort? Tsja, hoort een 'lees-later'-reader in een browser? Media-managers? Een password manager? Ad-blocker? Zoekfunctie? Social media?*

Met het bieden van ingebouwde functionaliteit kunnen browsers zich onderscheiden en op doelgroepen richten. Dat er een ingebouwde prijsvergelijker is, kan best populair zijn. En als het weinig gebruikt wordt, dan verdwijnt het wel weer.

Ik wens Microsoft alleen veel succes, als er iets is waar retailers goed in zijn, is het wel om prijzen slecht vergelijkbaar te maken, door het gebruik van allerlei kanaal-specifieke SKU's en merknamen.

*Respectievelijk dacht ik hierbij aan Firefox (met Pocket), Songbird, Firefox (en anderen volgden), Brave&Safari, Firefox&Chrome, Flock&Rockmelt.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 23 juli 2024 07:05]

Ja hoor, als ik Bing op product x dan zie ik graag bovenin een klein overzicht van het product en de prijzen bij verschillende winkels.
Je bedoeld je ziet graag de prijzen van de winkels die geld aan bing betalen.

Dit is gewoon de "google shopping" variant van Microsoft. Handig is het zeker, maar je moet er wel rekening mee houden dat niet alle prijzen worden meegenomen.
Dit is toch ook gewoon precies hoe de pricewatch in Tweakers werkt? Noem eens een prijsvergelijker die wel volledig onafhankelijk is en waar bedrijven niet hoeven te betalen om er in opgenomen te worden of de mogelijkheid hebben om te betalen voor een betere positie.
Tweakers verdiend niet door betere posities te bieden, ze krijgen betaald per click.
Dat is toch wat anders dat adverteren om op te vallen, zoals boven zoekresultaten.

https://tweakers.net/info/over-tweakers/verdienmodel/
Iedere keer dat een bezoeker via de Pricewatch doorklikt naar een webwinkel, verdienen we geld.
Wel uiteraard andere mogelijkheden om bij Tweakers te adverteren, maar niet in de pricewatch.
Ik zeg ook nergens dat Tweakers dit hanteert. Ik vraag om 1 prijsvergelijker waar bedrijven niet hoeven te betalen om er in te komen, niet de mogelijkheid hebben om te betalen voor een betere positie en als toevoeging geen geld per klik hoeven te betalen.
Dit is toch ook gewoon precies hoe de pricewatch in Tweakers werkt?
En je toevoeging kom je nu mee, staat niet in je eerdere post.
En wie gaat die vergelijker dan betalen voor de hosting, developers, kantoorpand, nuts en alle andere zaken?
Geef me één reden waarom een bedrijf *niet* zou hoeven betalen om in een prijsvergelijker opgenomen te worden. Het is gewoon een dienst die ze afnemen, met als doel meer omzet te genereren.

Niemand verplicht ze om in prijsvergelijkers zichtbaar te zijn, dus als ze dat niet willen doen ze het toch gewoon niet?

Bij prijsvergelijker moet de schoorsteen ook gewoon roken namelijk. Of dacht je dat het in de lucht houden van de Pricewatch gratis is?
Klopt, maar een webshop moet zich dus wel aangemeld hebben. Ik geef toe dat h et niet te doen is, om alle webshops geautomatiseerd in je lijst te krijgen.
Maar het is nog steeds de laagste prijs, binnen de aangemelde webshops.

Een voorbeeld
Ik ben van mening dat reviews: Anno 1800 - Solide, maar ook wat onoverzichtelijk een verkeerde prijs staat. Aangezien de game bij ubisoft zelf maar 59,99 kost ipv 74,29 bij Game-Key.
Prijs anno 1800 niet correct en afrondings foutje?
Kleine nuance: Tweakers heeft wel bovenaan de pagina met het prijzenoverzicht gesponsorde adverteerders. Het staat er wel netjes bij, maar daar verdienen ze uiteraard ook aan. Er is natuurlijk de hoop dat de eerste die je toont ook degene is waarbij besteld wordt. Zo staat aanbieder x soms twee keer vermeld; een keer als betalende sponsor en bijvoorbeeld een keer halverwege de lijst omdat aanbieder x niet de goedkoopste is.
Voorbeeld? Op de tarieven lijst staat inderdaad wel iets over 'Uitgelichte Shop', so fair enough.
Ben het alleen zelf nog nooit tegenkomen en net wat populairen producten opgzocht zonder success.
https://dpgtechnology.nl/...-Pricewatch-sept-2019.pdf
Bevat de pricewatch uitsluitend gesponsorde webshops?
Naar mijn weten betalen alle bedrijven die in de pricewatch staan een bedrag om er in te staan. En volgens mij ook nog per click, maar dat weet ik niet zeker.
Ik dacht ook dat dit zo werkt ja. Bv Amazon.de staat er niet bij, hoewel die soms wel redelijk scherpe prijzen hebben, net zoals Selexion.
Dat verklaard waarom Hans Keuzekamp er ook niet tussen staat terwijl die vaak scherpe prijzen hebben.
Denken en roepen, zou fijn zijn met onderbouwing door bronnen en feiten. Dit is wat de tweakers reacties vaak zo waardevol maken.
Deze manier van werken werd ooit eens in de podcast uit de doeken gedaan.
Ja, alle shops betalen er grof geld voor. Een kleine webshop betaald snel een paar 1.000 per maand, je betaald per klik.
Ah thanks. Nooit geweten. Zulke zaken geven mij een ander blok op zulke tools.
Ik ben overigens van mening, dat al die prijsvergelijking sites het zouden moeten melden.
In de trend van: De hier getoonde producten, zijn van winkels. Die ons er voor betalen.

Zelfde voor het artikel wat zo om 13 uur op de FP komt.
Je bedoeld je ziet graag de prijzen van de winkels die geld aan bing betalen.
Als ik dat zou bedoelen dan zou ik dat wel gezegd hebben denk je niet?
Maar dat is wel zoals het werkt, zowel in Google als Bing.
Als bij Tweakers Pricewatch :)
Om de Pricewatch actueel te houden vervallen handmatig toegevoegde prijzen na automatisch na drie dagen. Bedrijven met een Pricewatch Manager abonnement kunnen een onbeperkt aantal prijzen toevoegen.
Ik zeg dit slechts om context toe te voegen, alle(?) prijsvergelijkers willen geld verdienen. En, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij Open Source software, wij gebruikers zijn het product.
Op zich ben ik het met je eens, maar een (klein) voordeel is is dat dit naar aanleiding van een actie van de gebruikers zelf is en niet bepaald wordt door een zoekmachine.
Je bent als gebruiker dus zelf bewust op zoek naar dergelijke producten.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik hier alsnog geen fan van ben, een voordeel van deze browser is dat het juist niet al call-home functionaliteit bevat die Chrome wel bevat.
Je bedoelt dat praktisch alle vergelijkings-diensten gewoon geld verdienen aan het tonen van items uit bepaalde webshops en/of aan de clicks? Dat klopt als een bus.

Daar is een Google of Bing inderdaad niet anders in.

En wat krijgen we dan;
'Voor bezoekers vanuit een vergelijkingssite betalen we een klikvergoeding’, legt Stefan van Vliet van beterwitgoed.nl uit. ‘Kieskeurig vraagt per klik meer dan andere vergelijkers. Als we bij Kieskeurig onze lage prijs tonen, krijgen we dus meer “dure doorklikkers”.’
Inderdaad. Dit is de Google Shopping van Bing, simpelweg omdat niemand gebruik maakt van Bing Shopping en ze toch op de één of andere manier voet aan de grond moeten krijgen. Waar mogelijk is het nog meer into your face dan Google is.
dit is dus precies de reden dat ik sinds kort ben overgestapt op firefox. Geen gezeik, en no ads (want dat zijn dit)
Hoe kan dat de reden zijn als de functie niet eens hier werkt en alleen in de testversie zit?
Omdat die wel in de verenigde staten werkt en ook hierheen komt, zoals in het artikel vermeld.
Maar even een stapje terug: kijk eens naar de intentie van producten/diensten. Als je op die basis keuzes maakt, zul je minder snel geneigd zijn producten/diensten te gebruiken van Facebook, Google, Microsoft, Amazon, EA, Apple. En dat komt de rest van de consumenten ook ten goede.
Nu kunnen we niet meer zeggen dat Mozilla het beter doet.

https://tweakers.net/nieu...abbladpagina-firefox.html
Hoeft niet. Je mag best geld verdienen met reclame, of het verzamelen van persoonlijke gegevens.
Alleen de vraag is wat je dan met dat geld doet.
Facebook/Google: persoonlijke gegevens zijn het verdienmodel. Per definitie fout, want je wil geen situatie waar een bedrijf geprikkeld wordt meer gegevens te verzamelen.
Microsoft: maakt ook veel gebruik van persoonlijke gegevens (telemetrische data in Windows). Daarnaast is het lastig om van Windows af te komen. Kun je Microsoft niet helemaal kwalijk nemen, maar is wel een onwenselijke situatie.
Amazon: verdient geld door het uitbuiten van werknemers
EA: verdient geld door ongewenste constructies in games zoals lootboxen/pay2win, het DRM debacle rondom Sim City jaren terug. Jarenlang bedenken ze dingen die vervelend zijn voor gamers maar wel extra geld oplevert. Het stopt niet, het zou geen schande zijn als EA failliet zou gaan.
Apple: ook gesloten zoals Microsoft, maar veel en veel erger. Zo erg, dat je niet de mogelijkheid hebt het geheugen van je iPhone uit te breiden. De Appstore komt ook onder steeds meer druk te staan, maar in feite is dat een monopoliepositie: je draagt bij aan Apples winst om je applicatie aan iOS te kunnen aanbieden. En niet een klein beetje ook.

Daarnaast heb je ook reclame bij televisie. Daardoor wordt je abonnement goedkoper. En bij bioscoopfilms (niet bij Dolby Cinema, waar een ander prijskaartje aan hangt).

Dus het hoeft niet erg te zijn, als het in beperkte mate gebeurt en puur ten goede komt van het product. Als er een politieke partij zou zijn die zijn pijlen richt op het verbieden van winst maken met persoonlijke gegevens, is de kans groot dat ze mijn stem krijgen. Dat is namelijk vele malen belangrijker dan de etnische samenstelling van de bevolking.
Dat laatste.
Dat is je mening.

En ja. EA kan me gestolen worden.
Dat is je mening.
Misschien. Maar een feit is dat er al zo'n 20+ jaar geklaagd wordt over die samenstelling en er weinig verandert. Verbeter me als ik er naast zit, maar er is niks veranderd wat de komende 20 jaar anders zal laten zijn. Ongeacht wat de geluiden zijn, het effect blijft uit.
Wat wél veranderd is, is het beleid van grote bedrijven, ten opzichte van het verzamelen van persoonlijke gegevens en tot ontwikkelingen die op papier voordelig lijken maar uiteindelijk de consument (ernstig) benadelen. Dat laatste fenomeen zou je grafiekfetisjisme kunnen noemen: kijk naar een Volkswagen die MG koopt. Daarmee beïnvloeden ze hun CO2-poel, waardoor Volkswagens andere merken niet beter hoeven te presteren wat uitstoot betreft. Nuchter genomen is dat een verachtelijke gedachte: in tijden dat we bezig zijn met elektrificatie, past een autogrootmacht met een sjoemelverleden weer andere trucjes toe waar ze zelf beter van worden, maar de maatschappij niet.

En misschien kúnnen we dat (ook) niet stoppen, maar dat hebben we nog niet geprobeerd. Dus ongeacht wat je wil met de etnische samenstelling van onze omgeving, denk ik wel dat we er verstandiger aan doen om onze pijlen te richten op allerlei fratsen van bedrijven en het vergaren van data. Daar wordt de maatschappij namelijk écht beter van.
nou omdat er ook andere dingen zijn, zoals bing first, chrome uberhaupt met telemetry en allegehele non-concurrentie tov chromium.
Ik gebruik Firefox al vanaf het begin. Ben ooit ingestapt deze browser te gebruiken en nooit meer een browser gevonden die mij dezelfde privacy en veiligheid kan bieden. Wel is Mozilla de laatste tijd wat rare (commerciële) stappen aan het maken, maar helaas is er geen goed alternatief voor Firefox.
Vooral plugins zoals: UBlock Origin, NoScript, Cookies are ok, etc. maakt browsen een stuk aangenamer.

Microsoft Edge begon eigenlijk best wel sterk, ook de versie waar nog geen Chromium werd gebruikt. De overstap naar Chromium kon ik nog goed begrijpen, waar ipv Google producten de Microsoft alternatieven werden aangeboden, zoals bijvoorbeeld Bing search engine.
Maar dit soort nieuws maakt mij alles behalve positief voor de toekomst.
Tja, dat is toch puur de markt die hier speelt of niet misschien?
Google heeft succes met Chrome, dus probeer je als concurrent zo dicht mogelijk daar tegen aan te leunen, terwijl je wel een eigen identiteit behoudt.
Als consumenten graag een prijsvergelijker gebruiken, dan levert de browserleverancier best een prijsvergelijker...
Zitten mensen echt te wachten op dit soort functies, zoals prijsvergelijking?

Ik heb liever een zo simpele mogelijke browser, die goed is in het renderen van een website.
En extra functies voeg ik zelf wel toe, door middel van extensies.
Compleet met je eens. Ik vergelijk sowieso slechts beperkt op een prijs... dure aankopen kies ik al snel de voor mij bekende en vertrouwde webshops.

Daarnaast moet een browser gewoon snel en stabiel zijn,geen poespas....
En de voor jou bekende en vertrouwde webshops zijn waarschijnlijk doorgaans al scherp geprijsd, tenminste dat is mijn persoonlijke ervaring.
En de voor jou bekende en vertrouwde webshops zijn waarschijnlijk doorgaans al scherp geprijsd, tenminste dat is mijn persoonlijke ervaring.
Niet altijd. Hangt van het product af. Bij sommige producten kies ik toch voor de zekerheid dat ik bijv. bij garantie eerlijk en snel geholpen wordt. Ik weeg altijd af hoe belangrijk de aankoop voor mij is.

Prijs is voor mij niet het allerbelangrijkste.
Zitten mensen echt te wachten op dit soort functies, zoals prijsvergelijking?

Ik heb liever een zo simpele mogelijke browser, die goed is in het renderen van een website.
En extra functies voeg ik zelf wel toe, door middel van extensies.
ik denk dat een hoop mensen het wel fijn vinden; de extensies moet je maar vinden, hopen dat deze up to date blijft en niet volledig verlaten wordt.

voor een bedrijf als MS is het gewoon belangrijk dat sit soort features zo lang mogelijk goed blijven werken

ik heb persoonlijk lie er een browser waarbij ik echt alle facetten van de gui kan aanpassen naar mijn wens.

ik blijf de GUI van ie11 prima vinden, chrome en consorten ben ik altijd,ook na jaren gebruik, nog steeds aan het zoeken als ik iets wil

[Reactie gewijzigd door mschol op 23 juli 2024 07:05]

eens.. maar :
De prijsvergelijker komt in eerste instantie alleen voor gebruikers in de VS beschikbaar.
En zoals met veel MS diensten, zal het uiteindelijk ook alleen in VS beschikbaar blijven en/of doodbloeden.
Lijkt mij een prima extra feature. Of ik hem ga gebruiken is nog de vraag. Maar een Tweaker is dan ook niet het gros van de gebruikers.
of chrome.
Sorry, maar zeg dan niks. Edge is zo goed als hetzelfde als Chrome (beide gebaseerd op Chromium).
@humpus precies!

Sorry, maar je begrijpt niet waar ik het over heb.
Ik bedoel dat er een doelgroep is die Windows gebruikt zoals die komt (met Edge) en dat is voor hen afdoende. Dat zijn heel veel gebruikers!
Een andere doelgroep, de wat meer geavanceerde gebruikers, nemen toch wel de moeite om te kijken wat voor hen de beste browser is.

Alsof ik niet wist dat Edge chromium based is 8)7 . Kan me niet voorstellen dat chrome gebruikers massaal overstappen :X. Chrome mag dan nu dezelfde basis hebben, maar je kan linux distro's ook niet over een kam scheren qua UI.

[Reactie gewijzigd door Bensjero op 23 juli 2024 07:05]

Alsof ik niet wist dat Edge chromium based is 8)7 . Kan me niet voorstellen dat chrome gebruikers massaal overstappen :X. Chrome mag dan nu dezelfde basis hebben, maar je kan linux distro's ook niet over een kam scheren qua UI.
Aan je reactie te lezen niet nee, aangezien beide dezelfde render engine hebben. Dus je vergelijking met Linux gaat niet op want ook daar zijn verschillende display managers (GUI render).

Ik moet er persoonlijk niet aan denken om weer terug te gaan naar Chrome, die logge trage browser heb ik met heel veel liefde ingeruild voor Edge. Wel de voordelen maar niet de nadelen (tot nu voor mij).
Die vergelijking gaat dus WEL op. Want chrome en edge hebben niet dezelfde UI. :>
Die vergelijking gaat dus WEL op. Want chrome en edge hebben niet dezelfde UI. :>
Hier bevestig je dus wat ik zeg, de UI (User Interface) is anders. Maar de render engine niet, en die zorgt er voor hoe de pagina laadt.
Dus, je kan linux distros niet met elkaar vergelijken omdat de UI anders is. Daarom kan je chrome en edge ook niet met met elkaar vergelijken omdat de UI anders is.
De render engine is slechts een deel van wat een browser maakt of kraakt. Render engine kan nog zo goed zijn, als de UI slecht is dan is t nog steeds een mindere browser.

Ik zeg niet dat Edge slecht is, ik zeg alleen dat er feitelijke verschillen zijn.
Dus, je kan linux distros niet met elkaar vergelijken omdat de UI anders is.
En waar zeg ik dat? Volgens mij had ik het erover dat je vergelijking mank gaat omdat Chrome/Edge dezelfe render engine gebruiken, niet UI.
Ik typte
linux distro's ook niet over een kam scheren qua UI
Oftewel linux distro's hebben dezelfde basis maar andere UI (er verschillen nog wel meer dingen natuurlijk). Chromium based browsers hebben dezelfde basis (render engine) maar andere UI.
Logische vergelijking imho.
Let's agree, to disagree. Aangezien je nu weer de UI er bij pakt en ik het daar helemaal niet over heb, vergelijken over de UI kan wel. Maar daar begon mijn comment niet bij want ik gaf aan dat je vergelijking mank gaat omdat bij Chrome/Edge de render engine hetzelfde is en bij Linux niet.
De render engine maakt geen deel uit van de UI.

De render engine is onderdeel van de core logic van een browser. Linux distros delen hun core logic ook.
De render engine maakt geen deel uit van de UI.
Precies wat ik de hele tijd zeg :)
Pak ik je eerste comment er even bij.
Edge is zo goed als hetzelfde als Chrome (beide gebaseerd op Chromium).
Ik vind dat je hier principieel fout zit. Jij stelt hier dat Edge zo goed als gelijk is aan Chrome omdat ze beide op chromium gebaseerd zijn.

Later spreek je jezelf tegen:
Ik moet er persoonlijk niet aan denken om weer terug te gaan naar Chrome, die logge trage browser heb ik met heel veel liefde ingeruild voor Edge. Wel de voordelen maar niet de nadelen (tot nu voor mij).
Dus Edge en Chrome zijn niet hetzelfde?
Edge Chromium bestaat pas sinds dit jaar.
En daarbij, er is volgens mij echt wel een verschil tussen Chrome gebruikers en Edge gebruikers. Het is niet omdat Edge nu Chromium-based is, dat de gebruikers ook ineens zich gaan gedragen alsof ze al jaren Chrome gebruikten.

Beetje cliché misschien, maar iedereen die weinig van computers kent gebruikt de standaardbrowser (nu toevallig Edge Chromium) maar gaat zich echt niet bezighouden met addons.
Heb je Edge ooit wel eens geprobeerd? Edge geeft een hele prettige internet ervaring.
Ik gebruik alleen nog edge en die geeft me een betere internet ervaring dan Chrome of Firefox.
Je stop edge gebruikers in een hokje en het klinkt niet als een positief hokje. Dat vind ik behoorlijk ongewenst
:? waarom zou je dit doen?
Je hebt toch niet voor niets die mooie invoegtoepassingen / extensions die worden onderhouden?
Maar dan kan je het ook omdraaien. Waarom zou je een extension moeten hebben als het ingebouwd zit? Je kan dit argument beide kanten op gebruiken.
Inbouwen = forceren
Extension = keuze

Er is maar één reden waarom Microsoft dit forceert, en het is niet om onze surfervaring beter te maken.
Wat een onzin. Waarom zouden ze het dan toevoegen? Om je surfervaring slechter te maken? Natuurlijk zullen zij er ook baat bij hebben, maar er zijn ook zat mensen die nu opeens een mooie prijs vergelijker zien in hun browser, die niet eens afwisten dat daar extensies voor zijn.

En niks forceren, daar kan toch een optie voor komen?
Waarom niet?
Machtsmisbruik. En weer meer persoonlijke data voor de grote grabbelton.
Mogelijk komt er een mogelijkheid om het uit te schakelen. Ergens heel ver weggestopt. Maar dan enkel in de pro of enterprise versie.
Dan gebruik je het toch niet?
Klinkt inderdaad echt als een ramp.
Om je eigen denkfout te demonstreren: Welke opties bestaan er dan om de prijsvergelijker niet te gebruiken in Edge?
Om jouw eigen denkfout te demonstreren: waar staat dat het niet uitgeschakeld kan worden, of dat je geforceerd wordt om dit te gebruiken? Jij bent een testgebruiker in de VS die alles al heeft getest?
Staat er niet, dus kunnen we beiden niet weten.
We kunnen beiden wél weten dat extensies per definitie vrijheid en dus keuze bieden.
En dan nog is uitschakelen ergens in de instellingen veel omslachtiger dan simpelweg de keuze bieden via een extensie, maar dat ter zijde.

Maw: ik kan bewijzen dat mijn logica juist is, jij kan dat niet van de jouwe. Zijn we zo klaar?

[Reactie gewijzigd door humpus op 23 juli 2024 07:05]

Dus als je het niet weet moet je ook niet lopen zeuren, want wie weet dat het uitgezet kan worden. En nogmaals, lekker boeiend, je hoeft het niet te gebruiken.

Nogmaals vergeet je even dat jij niet spreekt voor het gros van de mensen. Zie jij digibeten een extensie installeren hiervoor? Nee. Maar je hebt niks bewezen en ik we. Nu zijn we klaar.
Extensie is ook ongewenst, je weet niet wat voor partij er achter zit. Ik maak nooit gebruik van extensies.
Eens, maar wat heb je liever, 1 partij die alles doet, dus de browser levert en bepaald welke prijzen daar komen te staan of meerdere partijen die dit gaan leveren en zo doende Microsoft dus alleen de technische implementatie kan afdwingen (en niet de inhoud of welke partners...)
Als extensie zou logisch zijn omdat het niet echt een kernfunctionaliteit van een browser is, of daarbij in de buurt zit.
Omdat de dienst draait op Bing wat hopelijk het gebruik van Bing (al is het maar voor prijsvergelijk) kan verbeteren en ze mogelijk kickbacks krijgen op de producten/links die zij doorsturen.
Makkelijk reclame erin fietsen.
Nu Microsoft voort borduurd op Chromium i.p.v. Trident, hebben ze een hele boel tijd over en kunnen ze zich met de wat minder boeiende zaken bezig houden.
Je hebt toch niet voor niets die mooie invoegtoepassingen / extensions die worden onderhouden?
Precies. Mozilla maakte deze fout ook een paar keer met Firefox. Laat die browser nu maar zo kaal mogelijk. Ik ben een voorstander van opensource, niet commerciële adblockers (uBlock Origin for the win!), maar zelfs dat zie ik liever niet geïntegreerd omdat een schone sessie soms gewenst is.

Edge valt onder het portfolio 'ook hier gaan wij mee verdienen aan de gebruiker', dus dit is niet zo verrassend.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 07:05]

Yep, ik mag hopen dat deze reclame (want dat is het),
door ad-blockers er uit gefilterd kan worden.
Anders wordt het bye bye Edge en hello Brave.
Vaak genoeg dat gammele extensies browsers laten crashen of performance problemen veroorzaken. Vroeger had je Opera altijd als browser die in tegenstelling van de concurrentie de visie had om functionaliteiten in te bouwen. Daar kwam ook altijd de meeste innovatie vandaan. Nu bijna alle browsers op Chromium draaien is dat ook de enige manier om eruit te springen.
En daar begint het al... Het toevoegen van functies die weinig toevoegen. Bloat noemen we dat. Wat jammer, Edge heeft echt potentie maar als er een hoop zooi inkomt gaan wij niet om.
Want jij bepaald of een functie veel of weinig toevoegt? Dat kan je dan van alles wel zeggen. Wat is het probleem? Dan gebruik je het toch niet? Of misschien kan je het gewoon uitzetten?
Het probleem is dat zoiets in een extensie zou moeten zitten, om de browser zélf klein en snel te houden. Dit is nou precies een feature die wat mij betreft perfect in een extensie kon zitten.
Maarja nogmaals, wie zegt dat dit nou echt een extensie moet zijn? Dat kan iedereen dan wel van een functie zeggen. Wie weet is dit wel handig voor de digibeet die niks van extensies weet en wel op dit zit te wachten.
Hmm dus Microsoft kan zo als eerste bepalen welke alternatieve webwinkels jij te zien krijgt? Daar kunnen ze nog best wat geld op gaan verdienen.
Als ik het kan uitzetten, fijn.

Aangezien ik de laatste tijd Edge toch echt wel stuk fijner vind werken dan Chrome of Firefox (op laptop).
Als ze dan ook GPO's of registry maken om dit uit te gooien, want daar schiet Microsoft nog wel eens de plank mis.
Microsoft stelt voor Edge anders gewoon ADMX-templates beschikbaar met zo ongeveer alle Edge-instellingen.

Die kun je gebruiiken om er een GPO van te maken. Dit is gewoon allemaal netjes beschreven op deze pagina

Als je gebruikt maakt van Microsoft Endpoint Manager (het vroegere Intune) kan je het ook via een policy afdwingen op je company-managed devices.
Leuk dat ik een 0 score krijgt, maar er zijn genoeg opties die Microsoft nooit meeneemt in hun ADMX templates.
ik blijf me tech spullen lekker via de pricewatch van Tweakers bekijken en vergelijken.
Blijft perfect werken en betrouwbaar.

[Reactie gewijzigd door Jeroenzer op 23 juli 2024 07:05]

Anoniem: 702616 9 oktober 2020 12:13
Handig, mooie functie van Microsoft voor de mensen die dit vervelend vinden kunnen dit prima uitschakelen.
Anoniem: 474132 9 oktober 2020 12:15
Mijn favoriete browser voor Windows, voor Mac Os gebruik ik nog steeds Safari. Key point en grootste voordeel is de goede integratie in het host OS van beide browsers. Google Chrome en Firefox blijven een beetje buitenbeentjes in dat opzicht.
Ik gebruik de pricewatch van Tweakers.. veel makkelijker.
Ook voor de duizenden andere soorten producten die niet in de pricewatch staan?
Als gamer heb je alleen je pc die dient als verwarming en een koelkastje die dient als verkoeling. :9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.