T-Mobile wil dat KPN stopt met de aanleg van zijn glasvezelnetwerk in het Regentessekwartier in Den Haag omdat het onderhoud van zijn eigen glasvezelnetwerk hierdoor bemoeilijkt zou worden. T-Mobile vraagt de gemeente Den Haag om de aanleg stop te zetten.
T-Mobile beschuldigt KPN van strategic overbuild door zijn eigen glasvezelnetwerk in het Haagse Regentessekwartier aan te leggen, terwijl T-Mobile en investeringsbedrijf Primevest daar al een glasvezelnetwerk hebben aangelegd. Volgens T-Mobile is de aanleg van een tweede netwerk onnodig en veroorzaakt deze veel overlast. De gemeente Den Haag zou daarom het instemmingsbesluit voor de aanleg moeten intrekken, aldus de provider.
De werkzaamheden van KPN maken dat de kabels van T-Mobile 'letterlijk begraven’ worden door de kabels van KPN, is de klacht van T-Mobile. Dit zou onderhoud en het aansluiten van nieuwe woningen bemoeilijken. Daarnaast rept T-Mobile van nadelen als de aantasting van de veiligheid, de bereikbaarheid van gronden of gebouwen, de ondergrondse ordening en overlast voor de ondernemers en bewoners van het Regentessekwartier omdat de stoep voor een tweede keer in korte tijd open moet.
Een tweede netwerk zou onnodig zijn omdat T-Mobile zijn netwerk openstelt voor derde partijen. Het bedrijf zou KPN al meerdere keren uitgenodigd hebben om gebruik te maken van zijn glasvezelnetwerk in Segbroek in het Regentessekwartier. Op T-Mobile's netwerk kunnen daar 33.000 huishoudens worden aangesloten.
KPN begon vorig jaar met de aanleg van glasvezel in het Regentessekwartier, nadat eerder al Benoordenhout en Ypenburg werden voorzien van glasvezel. Tot eind 2021 wil KPN minstens 80.000 huishoudens in Den Haag aan kunnen sluiten op glasvezel. Ook KPN spreekt van een open netwerk, waarop derde partijen diensten kunnen aanbieden.