Arlo kondigt draadloze versie videodeurbel aan

Fabrikant Arlo heeft een draadloze versie van zijn videodeurbel gepresenteerd. Deze versie heeft niet langer de bedrading van een traditionele deurbel nodig om te functioneren. De deurbel heeft een ingebouwde accu die drie tot zes maanden moet meegaan.

De deurbel met ingebouwde accu moet de installatie eenvoudiger maken, zegt Arlo. De bedrade videodeurbel maakt ook gebruik van de 'dingdong' van de traditionele deurbel. Omdat de nieuwe versie dat niet kan, komt er begin volgend jaar een apart apparaatje met de naam Chime om geluid in huis te laten horen als iemand aanbelt.

Voor de rest is de draadloze deurbel hetzelfde als het vorige model, dat sinds deze zomer te koop is in Nederland. De videodeurbel van het bedrijf heeft een beeldhoek van 180 graden en een beeldverhouding van 1:1. Daardoor is het volgens het bedrijf mogelijk een persoon volledig in beeld te brengen. De resolutie van de bel is 1536x1536 pixels. De bel heeft onder andere een nachtmodus met een infraroodlens en een 'always-on-functie'.

Zonder een Arlo Premier-abonnement kunnen gebruikers geen beelden terugkijken. Met een abonnement van 2,79 euro per maand per camera kan dat wel, tot 30 dagen terug. Gebruikers kunnen beelden ook offline opslaan als ze het Arlo-basisstation hebben. Arlo, dat ooit onderdeel was van Netgear, kondigde de bedrade bel vorig jaar al aan. De draadloze bel kost in de VS 199 dollar, 50 dollar meer dan de bedrade versie. De nieuwe versie staat nog niet op de Nederlandstalige website.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

15-09-2020 • 15:26

82 Linkedin

Reacties (82)

82
81
45
3
0
16
Wijzig sortering
Doet deze het ook zonder internet? Dat is mijn grootste bezwaar tegen de Ring Pro die we nu hebben. Als het internet er uit ligt doet je deurbel het niet.
Kijk eens naar Eufy :-) Local storage en geen abonnementen!
Kijk eens naar Eufy :-) Local storage
Wel eens naar gekeken. Volgens mij trappen veel mensen in de nomer "local storage".

Is het daar nog steeds zo, dat zodra je de HUB van het internet afsluit of zodra internet eruit lig, die app domweg niet meer werkt, en je nergens meer iets kan terugkijken?

Een black box in je thuis-netwerk die ongefilterd internet toegang nodig heeft, die tevens over al je videobeelden beschikt is wat mij betreft niet veel tredes beter dan een camera die direct alles op AlibabaCloud gooit.

Het zou makkelijk lokaal kunnen blijven werken zoals e.g. Synology Surveillance Station. Dat werkt top.

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 15 september 2020 17:15]

Met Eufy kun je een RTSP stream gebruiken. Die gaat gewoon over je lokale netwerk, waardoor je de beelden met iedere compatibele app bekijkt of opslaat met je NAS.

De app van Eufy werkt dan inderdaad niet. Dat is voor de doorsnee gebruiker bedoeld. Die hebben geen idee van port forwarding of het beveiligen van camera streams.
Ok, Eufy is dus nog steeds enkel voor doorsnee gebruikers die een Cloud app willen gebruiken. Je hebt hoe dan ook de HUB/basestation nodig (van ruim 150 euro) om die cameras uberhaupt aan je eigen netwerk te knopen, gezien je ze niet op je eigen wifi kan koppelen.

Als je toch al met een NAS en RTSP streams aan de gang ga, kan je net zo goed gelijk voor de prosumer Chinezen gaan (Eufy is immers ook Chinees), zoals de (kwalitatief uitstekende) Hikvisions of whitelabel rebrands, en deze in een vlan stoppen.

Net zoveel werk en heb je geen onnodig basestation in je netwerk zitten zoals met Eufy.

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 15 september 2020 22:23]

Ik reageer op je suggestie dat je de hub verplicht op internet aan moet sluiten om de camera’s te gebruiken. Dat is alleszins niet zo. Dat het dan nog niet jouw keuze zou zijn, doet daar niets aan af.

Ik vind het zelf erg prettig dat ik in mijn geen stroomkabels en ethernetkabels door muren heen naar buiten hoef te trekken, dat de camera ook echt een jaar op de batterij doet en dat ik nog steeds probleemloos Surveillance station kan gebruiken. Ieder zijn meug.
Ieder zijn meug.
Klopt, maak verder ook niet uit. Persoonlijk vind ik voor een apparaat waar ze met 'local storage' adverteren, het maar een half product met een hoop gemiste kansen.

Ook dat je deze camera's nog steeds effectief kan uitschakelen door ze te deauth'en met een 5$ MCU of een wat hipper aliexpress "horloge" van 35$ is beschamend als de cameras toch al op een proprietair WiFi gekoppeld zijn om te kunnen functioneren. Had makkelijk in firmware opgelost kunnen zijn.

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 16 september 2020 17:08]

Zijn er ook Europese fabrikanten van smart camera's en deurbellen die je zonder abo binnen een lokaal netwerk de video beelden kan opslaan zoals deze Arlo? Eufy is volgensmij van Anker.

[Reactie gewijzigd door Elazz op 15 september 2020 16:02]

Waarom wil je graag dat de fabrikant Europees is als je de data toch lokaal opslaat?
Bij camerafabrikanten is het goed opletten als het om privacy gaat. De fabrikant waar de camera bevestigd is, kan iets zeggen over de regelgeving waar de fabrikant zich aan moet houden, en hoeveel overheids bemoeienis er kan zijn. Met name bij camera's uit China is dat extra opletten, wat Eufy is.
Anker (Eufy) is Chinees. De opslag is lokaal, zonder dat daar een internetverbinding voor nodig hebt. Als je de deurbel via de app wilt gebruiken loopt dat wel via internet en in theorie kan Eufy dan gezellig meekijken. Beelden terug kijken via de app is mij nog niet gelukt. Die functie heb ik in elk geval nog niet ontdekt. De bel hangt er ook pas drie dagen.

De app lijkt niet heel ingewikkeld in elkaar te zitten. Ik heb het idee dat redelijk open is en dat iemand die er handig in is er wel een eigen alternatief voor moet kunnen maken. Ik heb het internet verkeer van de bel nog niet gecontroleerd, maar mogelijk werkt het zelfs zonder centrale server.
De opslag is lokaal, zonder dat daar een internetverbinding voor nodig hebt.
Er zijn diverse berichten en klachten op Reddit en het Eufy forum dat lokale opslag niet werkt zodra de Internet verbinding er uit ligt.
Die klachten heb ik ook gezien, maar als je wat verder gaat zoeken, zijn daar ook weer oplossingen voor te vinden. In een deel van de gevallen werd de wifi-verbinding bedoeld en er zijn modems waarbij de wifi wordt uitgeschakeld zodra de internetverbinding uitvalt.
Bij het installeren even de internet verbinding uit het modem trekken en alles installeert normaal. De gekke bekken van mijn dochter zijn ook keurig opgenomen. Zonder internet verbinding,
In het geval dat ik toch in combinatie met een applicatie notificaties wil ontvangen over het internet bij afwezigheid. Local storage voor opslag van bewakingsbeelden. Als het puur intern blijdt dan maakt het inderdaad niet heel veel uit.
Netatmo is Europees en die hebben er eentje aangekondigd. Er is ook DoorBird maar die zijn iets meer profi en dus ook een andere prijsklasse.
Is de netatmo echt volledig offline? Volgens mij gebruikt de app/beheer/api toch gewoon een cloud ingang?
Die welcome is best een mooi product, en in combinatie met een lokale notificatie systeem over het LAN een deurbell, dat kan ik ook wel overwegen.
Netatmo slaat preview foto's online op. Zie: https://gathering.tweaker...message/60970906#60970906
Onduidelijk is of deze kwalijke feature er nog steeds in zit, en of dat ook bij de deurbel het geval is.

Een mogelijk alternatief, misschien het wachten waard:
nieuws: Digitale deurbel van Ubiquiti met UniFi Protect-integratie verschijnt...
Die Netatmo bel was al aangekondigd voor begin 2019, dus reken er dit jaar niet te hard op. Daarnaast is de fabrikant al teruggekomen op de belofte Homekit secure video te supporten (in ieder geval niet voor de release, maar vertrouw fabrikanten nooit dat ze een feature nog na release toevoegen)
Zal die netatmo in de gaten houden. Thanks. Doorbird inderdaad wel fors maar niet onoverkomelijk.

[Reactie gewijzigd door Elazz op 15 september 2020 16:32]

https://www.robin.nl/en/

Nederlandse fabrikant, geweldig spul, oerdegelijk en betrouwbaar. Je hebt geen enkel cloud abonnement nodig. We hebben er een paar in verschillende panden, werkt via SIP trunk of zelfs tegenwoordig via HomeKit of andere home automation via de I/O poorten.
Jammer genoeg geen Android ondersteuning.
Die prijs is toch niet normaal.
Meer dan 500 euro voor een bel.
Heb m even bekeken maar als er een "app" bij is, hoe werkt het dan zonder "cloud" van eufy?
Eufy stelt RTSP streams beschikbaar.
hoe werkt het dan zonder "cloud" van eufy?
Niet.
Eufy camera's zijn dusdanig ontwerpen dat er een afhankelijkheid is met Chinese servers, zelfs als "local storage" gebruikt wordt. Zodra de internetverbinding er uit ligt, werkt hele systeem niet meer, en wordt er niets lokaal opgenomen.

Ook kreten als "privacy is our priority" door Eufy, zijn twijfelachtig. Je moet een account maken als je de camera wilt gebruiken. Ook is de app kwa permissions ook geintereseerd in je telefoonnummer. (Ook in locatie en en andere gegevens, maar locatie is vrij normaal voor camera's, voor geofencing, i.t.t de telefoonnummer.)
Ze nemen nog steeds op zonder internet, je kan ze dan ook bekijken als je ze via de RTSP stream bekijkt live en opslaan op een NAS is ook mogelijk.
Je bent net Trump, China van alles onbewezen verwijten. Terwijl de bedrijven waar Eufy tegen concurreert Google, Amazon etc gekend staan om uw data te gebruiken voor hun eigen doeleinden. De beste keuze is zelf een NAS of NVS met bekabelde camera's.
Er zijn diverse berichten en klachten dat de camera dan niet wilt opnemen en dan problemen heeft.
http://community.anker.co...en-internet-is-down/70443
http://community.anker.co...-servers-go-down/72810/21

Mogelijk dat er workarounds zijn, en in bepaalde situaties wel opneemt.

[Reactie gewijzigd door Cyb op 15 september 2020 21:13]

Er zijn diverse berichten en klachten dat de camera dan niet wilt opnemen en dan problemen heeft.
Als je de eerste link opent en verder scrollt dan de titel zie je reeds dat het wel opneemt, maar dat kon ik je zelf vertellen want heb dit reeds bij een kennis geïnstalleerd, zonder stroom filmt het zelfs. De melding krijg je wel pas later. Voor het tweede heb je gelijk als je per se de app van Eufy wilt gebruiken, de camera's hebben een rtsp stream dus je kan zelfs kiezen welke app je gebruikt...
Ook met mijn synology?
Mijn grootste bezwaar is dat alles via de Cloud loopt en er (wat ik vaak mee maakte) vertraging in het signaal zit, zodat de bezorger al 20 seconden weg is als de app op de telefoon over gaat.
Zonder internet (+abo) is het gewoon een dure deurbel zonder 'bel' 8)7

Met internet is het spyware ...
Zonder internet (+abo) is het gewoon een dure deurbel zonder 'bel' 8)7

Met internet is het spyware ...
Met Internet en abo is het hele dure spyware...

€2,79 per maand. €33,50 per jaar. Voor iets dat jaar in jaar uit aan je deur hangt. En dat is alleen voor je deurbel... Mij niet gezien.
Tja... Wie zijn internet ligt er nou zo vaak uit dat dit je zorgen baart? Begrijp me niet verkeerd, hartstikke kut is het maar als je internet er vaak uit ligt zal dit de minste van je zorgen zijn dat de bel dan even niet werkt. Hier is het wifi nog nooit in 4 jaar uitgevallen, als dit bij jou wel zo is zou je beter dat probleem aanpakken i.p.v een deurbel zoeken die werkt zonder wifi, tevens de kans dat je wifi eruit ligt en dat er aangebeld wordt is zo miniem dat het verwaarloosbaar is (vind ik)
De WiFi is hier niet kapot te krijgen aangezien ik dat zelf in de hand heb, de internetverbinding met de rest van de wereld wel.

Ik heb ruim een jaar regelmatig problemen gehad. Soms ging het een maand goed, soms klapte hij er elke minuut uit (het record is 848 keer binnen 24 uur). Alle bekabeling en apparatuur binnenshuis vervangen, verhuist naar een andere poort in de wijkkast, verhuist naar een andere kaart in de wijkkast, kabel tussen huis en straat vervangen, andere aders tussen straat en wijkkast gekozen. Het is eindelijk verholpen maar soms is even een monteur bellen niet genoeg. Ik heb een stuk of acht verschillende monteurs gezien.

Kortom, dat is wanneer ik merkte dat het best irritant is dat een knopje dat bij je voordeur hangt niet gewoon een signaal naar de bel drie meter verderop kan sturen maar dat het eerst naar een server in Californie moet die het dan terugstuurt naar de bel die er vlakbij hangt. Als beide apparaten in het hetzelfde wireless LAN hangen moeten ze ook met elkaar kunnen praten. Alleen kunnen die van Ring dat dus niet.

[Reactie gewijzigd door Maurits van Baerle op 15 september 2020 15:55]

Ik heb er voor gezorgd dat ik ook de oude bel aangesloten heb. Dus mocht de Ring zijn notificatie niet versturen omdat het internet eruit ligt, dan gaat gewoon de 'oude' bel nog af.
Ja, daar heb ik aan gedacht maar dan moet ik een kabel trekken. Het mooie van dit soort oplossingen zou juist moeten zijn het draadloos kan.
Ik denk dat het probleem eerder is dat je dan een service afneemt. En als Arlo omvalt of om een andere reden besluit die service af te sluiten heb je helemaal niks meer aan de deurbel. ;).
Hier ook de Ring en ik vind het abonnement systeem voor online opslag van de video's nog het grootste probleem. Momenteel zit ik naar de eufy video doorbell te kijken, welke lokaal de video's opslaat (op het bijbehorende basisstation), weet niet 100% zeker of deze ook compleet zonder internet kan werken.
Deze maand komt de deurbel van Netatmo uit. Mss is dat een alternatief.
Bedankt voor de tip, ziet er goed uit!
Unifi heeft een deurbel die momenteel early access is. Heb het zelf nog niet kunnen testen maar ziet er ook zeer belovend uit!
En abonnement op je deurbel, welkom in 2020.
Straks komt er een nieuwe aanbieder voor een bel zonder abonnement. Dan moet je gewoon betalen per keer dat er wordt aangebeld. ;)
Ach die paar keer dat er bij mij aangebeld wordt is dat wss goedkoper 8)7
Doorbell as a Service! Geniaal!

Maar als je de basic versie neemt speelt die een commercial af ipv dat je een gewone deurbel hoort. Daarvoor moet je een Premium of Diamond abo afsluiten!
In dit geval niet op de deurbel maar op het bijhouden/bekijken van beelden. Deurbel zal prima werken zoals alle andere deurbellen als je dit abbonement niet wil aankopen. Ik kijk uit naar de Netatmo deurbel om eens te zien wat daar nog werkt zonder internet.
Beter zou zijn als deze ook werkt met de Nest hub van Google...
Beter zou zijn als deze ook werkt met de Nest hub van Google...
Ik had hetzelfde gedacht, maar de website zegt gewoon dat die daarop werkt 😉
Ow hee dat is mooi! Bedankt voor de tip ;)
Het zou erg handig zijn als de Google Nest Hub het beeld van de Arlo Video Doorbell zou laten zien als er iemand aanbelt. Dit lijkt helaas niet mogelijk. Wel kun je de liveweergave laten zien op je Google Nest Hub.

Dit las ik ook op de website van Arlo. Dus nee wordt geen optie :/
Weer een ding waar je locked-in bent in hun cloud diensten. Niet te moeite om verder naar te kijken. Ik wacht mooi op de Ubiquiti deurbel, lekker local en geen abbo's. Of zoals iemand anders hier ook aangaf is 'Eufy' ook een mooie oplossing.
Bij de Ubiquiti deurbell zit je locked-in met Protect. ;)

En als je de ontwikkelingen bij Ubiquiti bijhoudt is dat ook niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

[Reactie gewijzigd door Piet91 op 15 september 2020 18:27]

Lekker weer iets erbij wat je weer vergeet op te laden.
Ik zit zelf nog steeds met smart te wachten op de Netatmo deurbel, die zou deze zomer toch echt uit moeten komen.
Deze maand is de verwachting. Staat ook al in diverse webshops.

[Reactie gewijzigd door EXCalibur_EeK op 15 september 2020 16:18]

Ik kan echt niemand Arlo aanraden. Ze maken mooie producten, maar de (relay)servers zijn zo langzaam/overbelast dat het je mooie product zo goed als onbruikbaar maakt. Eufy doet dat een stuk beter!
ik zie telkens weer die dingen waarbij een abbonement nodig is, weet iemand of er toevallig ook een goed alternatief is waar de beelden lokaal kunnen opgeslagen worden?
Nadat in mijn woonwijk een reeks auto inbraken hadden plaatsgevonden, heb ik een Denver SHV-120 videodeurbel bij de voordeur gemonteerd. De deurset bevat een microSD slot zodat je beelden lokaal kunt opslaan en dus geen cloudabo nodig hebt. Ben er tevreden mee.
Als ik het me goed herinner is deze videodeurbel ook onder diverse andere merken in NL te koop.

[Reactie gewijzigd door re-atari op 16 september 2020 13:56]

en je kan vanaf afstand ook direct kijken?
Als je de Denver app op je smartphone installeert krijg je een melding als de deurset beweging detecteert, dan kun je op je smartphone in realtime in HD zien wat er bij de voordeur gebeurt. Hetzelfde als iemand aanbelt. Dat werkt 's-nachts ook, dan via infrarood.

Ik kan in de door Denver bij de videodeurbel meegeleverde documentatie en op internet echter niet terugvinden of, en zo ja hoe, je de op de microSD kaart opgeslagen beelden op een later moment via wifi kunt terugkijken. Het lijkt erop dat de geheugenkaart uit de deurset halen en in een kaartlezer van je PC stoppen de enige manier is om die beelden te bekijken.
Dat is wel onhandig, je moet de deurset nl. met een heel klein TORX schroefje in de houder vastzetten, dat dingetje zal vast binnen de kortste keren dolgedraaid zijn. Ik verwijder de deurset dus zo min mogelijk uit de houder, bij voorkeur alleen om de accu's (2 stuks 18650) op te laden. De accu's zijn na ong. 3 maanden leeg, moeten worden opgeladen door een micro-USB kabeltje in de achterzijde van de deurset te pluggen. Die accu´s zijn demontabel, zodat je ze uiteraard ook kunt swappen voor een set reserve accu's.
Dus na 3 tot 6 maand opladen(?) of nieuwe kopen(?)...
Mij lijkt dat je hem gewoon kan opladen...
Volgens het bronartikel is het een oplaadbare batterij
[...] the latest solution can be powered by its rechargeable battery
wel hopen dat je hem niet eruit moet halen, want nachtje laden is geen deurbell. reserve accu erbij lijkt me minimaal noodzakelijk
Ik ben benieuwd of het ontwerp gezeur op gaat leveren met Google, gezien de Ring van Google er heel erg op lijkt.
Zou me heel sterk verbazen, dit is een batterij versie van een reeds bestaand deurbel.
Ps "de Ring van Google"? Google heeft de Nest (die inderdaad wel lijkt op deze deurbel), Ring is van Amazon en ziet er toch behoorlijk anders uit.
"inderdaag wel lijkt op" is nogal een understatement, zonder de Arlo merknaam is het praktisch niet te onderscheiden van de Nest Hello.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee