IFixit: niet alle Galaxy Note 20-modellen hebben dezelfde koeling

Samsung gebruikt verschillende koelmethoden in zijn Galaxy Note 20-smartphones. Dat concludeert iFixit na het uit elkaar halen van de telefoons. Sommige modellen hebben een vapor chamber en koperen heatpipe, terwijl anderen thermal pads van grafiet gebruiken.

Bij het uit elkaar halen van de Samsung Galaxy Note 20 5G en Note 20 Ultra 5G trof iFixit in beide toestellen een koelsysteem aan dat gebruikmaakt van thermal pads van grafiet. Dat is opvallend, omdat Samsung in dergelijke toestellen meestal een vapor chamber en koperen heatpipes gebruikt. Uit teardowns van anderen blijkt dat Samsung dat ook bij de Note 20-modellen doet.

Volgens iFixit is het niet duidelijk welke koeling er in welk toestel zit en zijn er van beide Note 20-modellen varianten op de markt met beide koelmethoden. Het lijkt ook niet te gaan om een verschil tussen Europese modellen met een Exynos-soc en andere modellen met een Snapdragon-soc, want ook bij de Snapdragon-versies zijn beide koelsystemen gesignaleerd.

Waarom Samsung de twee verschillende koelmethoden afwisselend gebruikt in zijn nieuwe smartphones, is niet bekend. Of er een verschil is in prestaties tussen de twee methoden, is ook niet duidelijk. Dat zou uit vergelijkende benchmarks kunnen blijken.

Verder merkt iFixit op dat de Note 20 5G en Note 20 Ultra 5G slechts twee mmWave-modules aan boord hebben. De Note 10+ 5G en S20 Ultra hebben drie van die antennes voor 5g op hoge frequenties. Bij 5g over mmWave is line-of-sight belangrijk. Een antenne minder zou de prestaties negatief kunnen beïnvloeden.

Samsung Galaxy Note 20 met thermal pad van grafiet

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

24-08-2020 • 16:43

78 Linkedin

Reacties (78)

Wijzig sortering
Hoop stiekem dat er duidelijke prestatie verschillen aan het licht komen. Samsung screwed ons ook al met exynos.
Koper is sowieso beter (en duurder) dan grafiet te gebruiken. Koper geleidt de warmte beter dus volstaat minder materiaal voor een gelijke koeling. Feit is dat de meeste mensen het geen ruk uitmaakt wat er in hun telefoontjes zit.
Zo heel veel beter is puur koper niet als grafiet. Heatpipes daarentegen zijn met afstand beter dan beide. Een heatpipe is juist zo geweldig door het feit dat het eigenlijk een vloeistof koeling is (koken bij de warmte bron en condenseren bij de koude zijde, en dus weer terugvloeien naar de bron)
Alle prof koelingsystemen gebruiken koper. Grafiet (zeg maar kool) is inferieur als koelmateriaal.
AMD haar Radeon 7 (Vega64 op 7nm) komt standaard met thermal pads van grafiet. Deze pads doen niet onder voor een gemiddelde koelpasta, maar drogen niet ui. Maar let dus op, het vervangt de koelpasta en niet de koeling. In deze telefoon is het koper ook niet de koekling, dat is de behuizing, het koper en het grafiet verbinden slechts.

Thermal pads van grafiet zijn zeer goed in het verplaatsen van warmte in één richting, in de meeste gevallen verticaal. Horizontale warmte verspreiding gaat minder goed en als je afstand wil afleggen, dan is koper beter.

In dit geval gaat het om een heel dun plakje koper (zonder koelpasta) wat bedoelt lijkt om de warmte door te geven en te verspreiden naar de achterkant van de telefoon. Het kan goed zijn dat de Snapdragon versie van de Note een klein beetje dunner is en dat ze daarom meer afstaand moeten overbruggen dan het plakje koper toestaat.

Het zou mij niet verbazen als de thermal pad van grafiet beter koelt dan de koperen variant, simpelweg omdat de verbinding beter is dan koper zonder koelpasta. Waarschijnlijk zie je wel een andere temperatuur verdeling op de achterkant van de telefoon. (Met een warmte camera bijvoorbeeld)
Maar de werking van een warmtepijp hangt af van de stand waarin je hem houdt. In bepaalde posities werkt hij niet.
nee hoor, heat pipes werken in alle standen.
Nee hoor, dat ligt volledig aan de (interne) constructie van de heatpipe. Maar er zijn erg zeker genoeg die in alle oriëntaties werken, hoewel de efficiëntie in sommige daarvan wel lager kan zijn.
In een heatpipe zit een wick welke de vloeistof transporteert in welke oriëntatie ook een heatpipe zal efficiënt functioneren .
Ja helaas de reden waarom ik geen Samsung Galaxy S20 heb gekocht. Zelfs de vorige generatie snapdragon 855 is sneller dan Exynos 990
Alleen in benchmarks. Jij gaat dat echt niet merken. Ik heb alles al in handen gehad en verschil is niet merkbaar tenzij je continu spelletjes speelt. De CPU is niet zo slecht maar de GPU is drama.
Ik speel graag spellen op mijn mobiel. En de accuduur is voor mij ook belangrijk dus vandaar mijn keuze voor een snapdragon variant.

Ik zou de Exynos best willen overwegen als de prijs lager was.
bij mindere prestaties hoort een betere prijs.

Maar voor deze prijs wil ik het beste. En dat is het nu helaas niet.
Dan bestel je er toch een uit Amerika... zo moeilijk is dat niet even een code invoeren en de provider lock is ook weer weg.
Het verhaal dat je een bepaalde telefoon die je graag wil hebben niet koopt omdat je er een heel klein beetje extra moeite voor moet doen klinkt mij als onzin in de oren.

Zelf speel ik eigenlijk geen spelen op mijn mobiel, maar komt mijn mobiel wel degelijk uit Amerika omdat ik de telefoon die ik wilde hebben met de specs en de chip die ik wilde hebben hier niet kon vinden. De koste voor verzending zijn klein (25 euro of zo) en even een code invoeren is een paar tellen werk dus dat was ook niet echt een probleem.
Hoe zit het dan met de garantie? Repareert Samsung Nederland gratis een toestel uit de VS, of moet je het opsturen naar de VS?
Geen idee ik neem aan dat dat een probleem zal zijn. Maar ik heb in middels al weer sinds de jaren '90 een mobiele telefoon en nog nooit heb ik me op garantie hoeven beroepen dus ik heb me daar ook nooit echt druk overgemaakt.

Daarnaast vraag ik vaak aan een collega om het toestel voor mij te kopen en dus ook om even te checken dat het allemaal naar behoren lijkt te werken. Als zo'n ding werkt dan werkt het gewoon goed. Ik heb (ook smartphones) tot wel 7 jaar lang gebruikt zonder enig probleem anders dan 1x een nieuwe batterij er in moeten stoppen omdat na vele jaren de batterij toch wel wat minder capaciteit heeft en dat op een bepaald moment gewoon echt vervelend is.
Hoe zit het dan met invoer moet je daar dan ook eens extra over betalen ?

En welke winkels raden jullie aan om een Samsung galaxy S20 te kopen met een Snapdragon?
Ik gebruik daar meestal collega's voor die het toestel voor me kopen en als ik daar weer eens ben neem ik het mee naar huis of als zij eerder langs komen nemen zij het voor mij mee. Dus geen invoer kosten of andere onzin, maar zo niet als ik dingen sneller wil hebben dan sturen zij het op en dat is een loterij, soms laat de douane het gewoon door zonder gezeur andere keren mag je even extra betalen hoeveel hangt af van het opgegeven aanschaf bedrag en of men je gelooft. Je kunt makkelijk claimen dat het een geschenk is en daarmee weg komen zeker als het een persoon is die het naar je toestuurt maar als dat (te) vaak gebeurt kan men ook hier weer aan gaan twijfelen en moeilijk gaan doen.

Het makkelijkste is dus gewoon zelf even daar langs en dan kopen anders bestellen bij een collega laten bezorgen of hen laten kopen en hen het langs laten brengen, duurt dat te lang dan hen op laten sturen als gift, of met een relatief laag opgegeven verkoop bedrag zodat de invoer kosten laag blijven. Als het verdacht laag is kan men moeilijk gaan doen is mij verteld geen idee wat dat inhoud omdat ik tot op heden altijd als dingen verzonden werden ze als gift heb ontvangen en dus invoerkosten heb weten te voorkomen.

Welke winkels veel al een Target of Wallmart dan wel een lokale zaak die aangeraden werd door een collega. Of er ook bedrijven zijn die dit soort diensten leveren in Nederland en Belgie? Vast wel ik heb ze nog niet nodig gehad dus geen idee.

Houd er alleen wel rekening mee dat je met sommige telefoons tegen frequentie verschillen aan kan lopen en dus af en toe alleen Edge verbinding hebt omdat de 4G verbindingen op de verkeerde frequenties werken das best vervelend dus kijk daar goed mee uit als je pech hebt en je koopt een toestel dat Europese frequenties niet goed ondersteunt dan kon je nog wel eens een goed werkende erg dure baksteen hebben gekocht.
Ik snap niet waarom mensen alleen naar de snelheid kijken. De snapdragon is veel efficiënter dan de Exynos. Snapdragon gaat met dagelijks gebruik 9 uur mee tegen de 7 uur van de Exynos versie. Twee is uur aardig wat verschil en ook een reden voor mij om geen Samsung te halen tenzij ze de prijs helemaal omlaag gooien dan zou ik het misschien wel waard vinden om het te halen.
Precies dit, ik merk er geen zak van persoonlijk...
Gaat goedkomen met Exynos. Geen eigengemaakte custom cores meer. En een Radeon GPU ;)
Eerst zien dan geloven. Vergeet niet dat de exynos socs worden verkocht als gelijkwaardig terwijl ze dat dus niet zijn! Een leugen van 1300 euro in het geval van de s20 ultra en de note 20 ultra!

Daarnaast komen nog andere vervelende eigenaardigheden van de exynos soc zoals mega langzame 3rd party camera apps door gebrek aan ondersteuning en geen mogelijkheid voor die camera apps om de selfie camera te gebruiken door gebrekkige api’s en een algeheel matige ondersteuning voor costum roms (voor degene die zich daaraan wagen)
Ik vraag het me ook af dat we allemaal aan de Radeon GPU gaan lijkt me een redelijke zekerheid, de Apple oplossing van een super overpowered GPU lijkt ook bij de rest door te dringen als een goede manier om flink energie te besparen en toch het gevoel van snelheid niet te verliezen. Immers een GPU die maar 10% utilized is zal een stuk minder verbruiken dan een GPU die 50% utilized is om het zelfde werk te uit te voeren.

De geen eigen core meer lijkt redelijk zeker omdat de kosten steeds hoger worden voor de verdere ontwikkeling de core steeds maar weer niet zo goed blijkt te zijn als de 3rd party core en anders dan afhankelijkheid van een 3rd party er weinig echte risico's zitten aan het gebruik van die andere core.
Nu kan ik me heel goed voorstellen dat Samsung graag een eigen core zal willen behouden juist omdat de 3rd party designer nu al weer verkocht lijkt te gaan worden en er altijd het risico bestaat dat de nieuwe eigenaar andere iddeen heeft over hoe zij hun geld willen verdienen met de ontwikkeling van nieuwe snellere cores.
Om deze reden zou het me niets verbazen als Samsung toch met een eigen core blijft aanmodderen en gewoon doorgaat met de twee versie oplossing. Dat men de eigen core niet in Amerika aanbied is niet heel erg gek, men zal waarschijnlijk een conflict met een andere partij uit de weg gaan door niet met de eigen core in Amerika te werken.
Ik ben zeer benieuwd bedankt voor de informatie :)
Dat is gewoonweg niet waar. Ja, hij is langzamer dan de 865 (maar ook niet op alle vlakken), maar de E990 is gewoon sneller dan de 855+. Ik had ook liever een 865 in mijn S20, maar de E990 is een prima upgrade op de 855.
Uhh, je hebt een benchmark gevonden waar de S855 nipt sneller is dan de E990. Mooi voor je, maar verder zegt dat vrij weinig. Cherrypicken kan iedereen. En vooral ook omdat AA geen echte expertise heeft wat betreft benchmarks ontwerpen en maar wat aan elkaar heeft gegooid. Op neutrale, professionele benchmarks is de E990 overal sneller. Ja, de E990 is maar iets krachtiger dan de 855+ op GPU-gebied (dat was ook vorig jaar het probleem van de Exynos chips) maar on-screen-tests zoals deze zijn volstrekt ongeschikt om SoCs met elkaar te vergelijken.

[Reactie gewijzigd door Darkstriker op 24 augustus 2020 23:17]

Heb persoonlijk ook liever een snapdragon maar dat is meer vanwege de naam moet ik bekennen.

Heb nu ook een S20 Ultra met Exynos. Presteert prima. Ben van mening dat soc's (voor mij) meestal toch al overkill zijn met wat ik er mee doe.
Het is meer dat ik een IT'er ben en een gadget freak ben.

Heb de S20 Ultra dan ook meer genomen vanwege het 120hz scherm en de camera's. De rest boeit me niet zo als het maar goed werkt.
De snapdragon versie van de s20 doet aanzienlijk langer met zijn batterij en dat doet meer zeer dan de 8% mindere prestaties van de exynos soc
Dit is één van de redenen dat ik weg blijf bij samsung, je weet niet welke hardware je krijgt. Het verschil tussen soc en modem modellen was hierin al veel aanwezig. Met betrekking tot de modem kun je nog begrijpen dat dit per regio optimaler is. Maar dit is in het verleden ook geweest dat de modem met beste ondersteuning voor europa, hier niet beschikbaar was.
Hebben de meeste grote fabrikanten hier niet last van? Ik meen me toch ook iets van Apple te herinneren met verschillende modems (Intel en Qualcomm) voor hetzelfde type.
Hoe meer toestellen je verkoopt, hoe moeilijker het is om een stabiele supply van onderdelen te krijgen. Dat is een van de redenen dat Apple probeert om alles in house te halen. We spreken bij Samsung en Apple over miljoenen smartphones van hetzelfde type, dat is echt niet zo eenvoudig als het lijkt.
Inderdaad, en zorgt voor een bepaalde mate van leveringszekerheid, en minder afhankelijk van 1 leverancier, en aanvoerroute.
Die zekerheid is heel relatief. Want als de ene leverancier weg zou vallen, moet de andere "even" zijn productie verdubbelen.
Touché, maar beter iets dan niets, en hoogstwaarschijnlijk verandert er op dat soort momenten ook iets in de vraag naar de producten.
De snelheden van de Intel modems waren/zijn minder dan de qualcomm modems. Of dit zeer doet in het dagelijks leven betwijfel ik. Sinds de introductie van 4G heb ik niet meer het idee dat de verbindingssnelheid de bottleneck vormt op mijn telefoons. Die paar 100 mbits die je misloopt voel je niet in het dagelijks leven
Beetje overdreven want je kunt het weten. Wat deze koeling betreft misschien nog niet maar je doelt op het verleden en Internationale modellen hadden andere soc dan de US modellen en met een beetje onderzoek kun je dat weten want het is al jaren zo.
Zou vast iets met beschikbaarheid te maken hebben.
Maar het kan natuurlijk ook zijn dat Samsung een grootschalige A/B test uitvoert :+?
Je klanten als testers gebruiken? Dat zou niet best zijn.
Mwa, als het allebei gewoon werkt met vergelijkbare waarden is het niet zo'n probleem, maar de ontbrekende informatie bij klanten vooraf lijkt me dan het probleem. Praktisch gezien is Samsung klanten al als testers aan het gebruiken met Snapdragon vs. Exynos, waarbij al heel erg duidelijk is welke beter uit de test komt :+

[Reactie gewijzigd door MacorgaZ op 24 augustus 2020 18:16]

Just making sure; Snapdragon, toch?

Laatste keer dat ik hiernaar informeerde presteerde de Exynos bijna even goed, maar slurpte hij enorm veel meer batterij op, maar dat was een paar jaar terug...
Ik heb uiteraard geen vergelijking maar mijn S20 Ultra met Exynos haalt makkelijk een volledige dag (en nacht als ik hem vergeet aan de lader te hangen).
Prima dus wat mij betreft.
Bijna alle toestellen halen dat wel, als ze nog nieuw zijn. Maar als het toestel straks ouder is en de batterij achteruit gaat, dan ga je niet blij zijn met Exynos.

Dat is een van de redenen dat ik geen Samsung telefoon meer koop.

Je krijgt inferieure hardware voor een veel te hoge prijs.
Dat klopt opzich wel maar is meestal wel snel opgelost met een factory reset. Android doet iets met updates waardoor je telefoon trager word e.d. lijkt wel. Moet wel zeggen dat ik hier voor het laatst last van heb gehad bij mijn S6 (Android 6,7,8) en niet meer sinds mijn A50 (android 10+)... Ik ga nog steeds 2-3 dagen op één charge als ik hem niet te intensief gebruik na... Anderhalf jaar bijna? Weet niet meer precies hoe lang. Tot dusver iig gene problemen meer mee gehad en ook opvallend weinig over gehoord met nieuwere android versies.

Of je echt inferieure hardware krijgt weet ik zo niet, hoor... En Samsung heeft ook non-flagships. Mijn A50 is een prima telefoon voor de "normale" gebruiker en voor 200 euro was dat zeker geen "veel te hoge prijs".

Dit is overigens niet alleen met Samsung. Ik geloof dat bijna alle telefoons wel een beetje een plateau hebben bereikt en daarom zijn low/mid budget telefoons tegenwoordig ook prima. Daarnaast heeft Samsung nu 5000,6000 en 7000Mah toestellen uitgebracht als budget telefoons en dat is natuurlijk wel cool.

[Reactie gewijzigd door NoobishPro op 25 augustus 2020 04:40]

Met een Yaris kan je ook makkelijk van Utrecht naar Parijs rijden op een tank. Zou me dan wel genaaid voelen als ik de prijs van een Corolla heb betaald. Maar die Yaris voldoet inderdaad ook prima voor de meeste mensen.
Yup, Snapdragon. Het verschil was bij de S20-serie al merkbaar qua accuduur en prestaties, maar nu met de Note 20-serie is er zelfs een nieuwere Snapdragon ingezet maar nog dezelfde Exynos... |:(
Snapdragon toestellen wordt verkocht in Amerika?
Alle landen waar cdma netwerken nog de norm van de dag zijn ivm qualcomm patenten
Verizon is over op 4G. Er is geen verschil meer tussen Verizon 4G en T-Mobile 4G (buiten bands).

https://www.digitaltrends...sm-differences-explained/
Dat kunnen ze prima in hun eigen lab meten. ;)
Ik doelde op de klanten die niet vooraf weten wat ze precies kopen, Samsung zal inderdaad niet letterlijk ongeteste hardware-designs de markt op sturen ;)
Maar bij snapdragon VS Exynos is het nog duidelijk wat je krijgt. Als je bij een webshop nu een note 20 haalt, is het maar de vraag hoe de koeling geregeld is.
Je klanten als testers gebruiken? Dat zou niet best zijn.
Toch is dat precies wat er bij A/B testen gebeurt. Dat is gewoon een veelgebruikte en geaccepteerde methode. Men beschouwt je als 'goed bezig' als je A/B testen inzet.

Ik denk ook dat het iets met de beschikbaarheid te maken heeft. Of dat de toestellen op 2 verschillende productielijnen / faciliteiten gemaakt worden en dat men gebruikt wat daar beter werkt. Als beide methoden ongeveer even goed koelen, ruimte in beslag nemen, kosten etc zijn ze wellicht gewoon uitwisselbaar.
Dat test je zelf. Dat laat je niet aan miljoenen klanten over.

Medicijnen komen bijvoorbeeld pas voor het grote publiek beschikbaar nadat ze uitvoerig getest zijn.

Software wordt getest voordat het op de markt komt.

Autoremmen idem dito.

Dat je achteraf statistiek pleegt om te kijken hoe een product scoort, is wat anders.
Dat test je zelf. Dat laat je niet aan miljoenen klanten over.
Jawel. Bij A/B testen maak je 2 varianten en die laat je los op je klanten en dan evalueer je naderhand welke variant het best presteerde. Dus ja, bij A/B testen worden klanten wel degelijk gewoon als testers gebruikt en vrijwel alle grote organisaties doen dit. Overigens maakt men meestal een nieuwe variant naast de bestaande en serveert dan 1 op zoveel van de bezoekers de nieuwe variant. Dus niet de helft krijgt de nieuwe variant maar een kleiner deel. Je hebt zoiets vast zelf al eens ondervonden en je ziet het ook hier op Tweakers regelmatig voorbijkomen in nieuwsberichten. Er is dan een nieuwe versie van de interface voor e.o.a. dienst en sommige bezoekers krijgen dan die nieuwe versie al te zien en anderen nog niet. Dat is A/B testen wat daar dan gebeurt.

* OddesE werkt o.a. voor een analytics consulting bedrijf en heeft aan menig A/B test project meegewerkt.
Andreetje werkt in de IT waar nooit een product ongetest op miljoenen gebruikers losgelaten wordt.

Maar misschien hebben wij een verschillende kijk op het fenomeen testen.
Andreetje werkt in de IT waar nooit een product ongetest op miljoenen gebruikers losgelaten wordt.
Is het cynisme? Of misschien werk je in een andere IT?

Want A/B testen is gewoon een begrip hoor. Ik zou zeggen google het eens. Ik heb het echt niet zelf verzonnen.
Die weten niet beter. Ze denken nog steeds "het beste" in handen te hebben, maar gebruiken uiteraard wel Google zoekmachine en Maps.
Waarschijnlijk een kwestie van beschikbaarheid bzw. wat ze het goedkoopst konden inkopen.
Ben benieuwd naar vergelijkende benchmarks van de verschillende 'versies'. Ook qua ontvangstprestatie N10+ en N20.
Wat ik nog weet was dat bij Samsung de fabrieken onderling competitie hebben wie het goedkoopst kan produceren. Wellicht is dat hier het geval. De ene fabriek de vapour chamber en de andere het grafiet?
Oh wow interessant. Is daar meer info over te vinden?
Zolang we niet weten wat het verschil is heeft het weinig zin om te speculeren. Misschien scheelt het helemaal niets en praten we zomaar ergens over.
Dit zal vast uitgezocht worden en dan lezen we het wel.

Uiteindelijk gaat het om warmte afgifte en de Note 20 is een groot toestel met groot oppervlak dus als het mid-frame snel genoeg warmte transporteert dan hoeft een goede grafiet koeling geen probleem te zijn. Een heatpipe verplaatst uiteindelijk ook alleen maar de warmte maar de warmte moet weer ergens weg en misschien heeft Samsung daar iets op bedacht.

Zo niet dat heeft Samsung wat uit te leggen

[Reactie gewijzigd door Garret1410 op 24 augustus 2020 21:01]

Is dit toevallig the linken aan exynos vs snapdragon? Dat zou nog wel eens kunnen zijn, omdat de exynos vaak te warm word, dat ze er betere koeling in stopt.

Edit: Er zijn een aantal mensen zo aardig om eventjes -1 te geven, en mij te helpen naar het antwoord, maar daar staat:
"Ook in snapdragon socs"
maar zijn ze ook allebei in de exyonos gevonden? Kan prima zijn dat samsung eerst alle exynos vult en dan de snapdragon met de overblijfselen

[Reactie gewijzigd door dec0de op 24 augustus 2020 17:39]

Staat in het artikel
Is dit toevallig the linken aan exynos vs snapdragon? Dat zou nog wel eens kunnen zijn, omdat de exynos vaak te warm word, dat ze er betere koeling in stopt.
Als je het stuk had gelezen dan wist je hier het antwoord al op.
Het lijkt ook niet te gaan om een verschil tussen Europese modellen met een Exynos-soc en andere modellen met een Snapdragon-soc, want ook bij de Snapdragon-versies zijn beide koelsystemen gesignaleerd.
Ik ben benieuwd of je wat merkt in kwaliteitsverschil? Ik neem aan dat ze aan dezelfde voorwaarden zullen voldoen? Ik denk niet dat het wenselijk is als je veel verschillende kwaliteitsverschil gaat merken.
Zie artikel ;)
Volgens iFixit is het niet duidelijk welke koeling er in welk toestel zit en zijn er van beide Note 20-modellen varianten op de markt met beide koelmethoden. Het lijkt ook niet te gaan om een verschil tussen Europese modellen met een Exynos-soc en andere modellen met een Snapdragon-soc, want ook bij de Snapdragon-versies zijn beide koelsystemen gesignaleerd.
(...) maar zijn ze ook allebei in de exyonos gevonden? (...)
Ja, dat staat dus in het citaat van @Olifant1990:
(...) Het lijkt ook niet te gaan om een verschil tussen Europese modellen met een Exynos-soc en andere modellen met een Snapdragon-soc (...).
Zowel de Exynos-soc als de Snapdragon-soc zijn met beide varianten van de koeling gesignaleerd.
Dat van 'ook in snapdragon socs' slaat op de vraag of het met de Amerikaanse markt te maken heeft.

Dat beide koelmethoden in beide varianten zijn aangetroffen staat daar los van.

Ik denk dus dat het wel degelijk om een waarneming gaat i.t.t. een conclusie, wat ik overigens goed bedacht vond van je.
Volgens iFixit is het niet duidelijk welke koeling er in welk toestel zit en zijn er van beide Note 20-modellen varianten op de markt met beide koelmethoden. Het lijkt ook niet te gaan om een verschil tussen Europese modellen met een Exynos-soc en andere modellen met een Snapdragon-soc, want ook bij de Snapdragon-versies zijn beide koelsystemen gesignaleerd
Daar staat duidelijk dat beide koelsystemen in beide toestellen voorkomt, dus je antwoord staat gewoon duidelijk in het verhaal.
Er staat toch gewoon dat beide koel systemen aangetroffen zijn in beide modellen. Wat wil je nu nog meer weten?
er staat dat in beide note 20 modellen varianten op de markt zijn met beide koelmethoden. verder ga ik deze discussie niet voeren, want het heeft geen zin blijkbaar.
Volgens mij kun je beter eentje in Amerika bestellen , dan weet zeker dat je een snelle versie krijgt. Samsung zal hier wel goede reden voor hebben. Wie weet komen we er in toekomst nog achter.
Tja, had een Exynos voor 400eu goedkoper. Geen zin om 33% meer te betalen voor een iets snellere versie en een iets langere batterijduur... 8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee