B&O brengt standaard uit om Beosound Stage-soundbar met televisie te combineren

Bang & Olufsen heeft de Beosound Stage Floor Stand uitgebracht. Dit is een vloerstandaard waar de bestaande Beosound Stage-soundbar van de fabrikant aan kan worden bevestigd, in combinatie met een televisie van derden.

De Beosound Stage Floor Stand is volgens Bang & Olufsen geoptimaliseerd om te gebruiken in combinatie met LG's oledtelevisies uit de C-reeks met beelddiagonalen van 48, 55 of 65", maar de fabrikant zegt dat de standaard het ook mogelijk maakt om andere televisies met formaten van 40" tot 65" te gebruiken.

Het product gebruikt de VESA-standaard, is berekend op een gewicht van maximaal 25,6kg en is er een ingebouwd kabelmanagementsysteem aanwezig. De voet van de standaard heeft volgens Bang & Olufsen een 16:9-verhouding die geïnspireerd is op de vorm van de te gebruiken televisie, waarmee de voet als het ware een schaduw van het scherm moet voorstellen.

De Beosound Stage Floor Stand is enkel in het zwart verkrijgbaar en kost 700 euro. Consumenten krijgen voor de prijs enkel de standaard; de vorig jaar uitgebrachte BeoSound Stage met ondersteuning voor Dolby Atmos kost 1500 euro en moet los worden aangeschaft.

Door Joris Jansen

Redacteur

24-08-2020 • 17:34

34 Linkedin

Reacties (34)

34
33
22
2
1
9
Wijzig sortering
Ik vind grappig dat bij B&O producten mensen altijd de prijs belachelijk vinden.

B&O heeft ook niet als doel om in massa’s te verkopen, ze richting zich vaak op een kleine groep die graag wat anders wilt en daar extra voor wilt betalen.

Design is the key.
B&O is was idd design vele jaren terug. Slank apart mooi. Maar eerlijk is eerlijk tegenwoordig zie je dat design ook bij vele goedkopere merken.

Je betaald bij B&O dus voor het design wat je elders tegenwoordig ook voor heel veel minder kan krijgen.
Bekijk je het zo dan betaal je idd gewoon te veel. Denk dat B&O nog de naam die ze ooit gehad hebben ten gelde probeert te maken. Heb echter niet het idee dat dat nog lukt zoals dat vroeger ooit het geval was.
Anoniem: 310408
@bbob24 augustus 2020 19:55
Je betaald bij B&O dus voor het design wat je elders tegenwoordig ook voor heel veel minder kan krijgen.
Dat is lang niet alles bij B&O. Als je iets koopt vragen ze je of ze het moeten komen instaleren. En dat gebeurt door mensen die er echt iets van weten.Ik heb gezien wat ze bij wat mensen gedaan hebben en dat is echt geweldig. Je geeft ze je stapels CD's mee en een week later staat alles op de harddisk (PERECT geindexeerd). Wil je een paar weken later je TV op de slaapkamer ook op hetzelfde systeem, geen probleem.

Het is gewoon een hele andere manier van denken. Je betaald een godsvermogen maar kijgt er gewoon goed geluid en service voor. Hoef je er zelf niets meer aan te doen, nooit meer zelf kabelgootjes plakken, nooit meer hobbyen. Een vriend van me vroeg ze om zijn garage van goed geluid te voorzien en twee dagen later was dat gedaan, klinkt gewoon goed, zelfde afstandsbedieningen etc. Zal vast een vermogen gekost hebben maar er zijn meer dan mensen genoeg die liever betalen dan te kloten met kabels.

Om een analogie te geven. Ik had een probleem met een raam van mijn Tesla. Laat dat weten in de app en twee dagen later belt er iemand aan en zegt dat het opgelost is. Ze komen langs, doen het werk, zonder dat ik er over hoef te denken, zonder dat ik de auto hoef te brengen, zonder dat ik thuis hoef te zijn omdat zij komen waar de auto is. In mijn geval had ik ze toestemming gegeven om de auto te openen. natuurlijk. Omdat de auto de laaste 150.000 km(!!!) niet in de garage is geweest had de meneer ook de airco filters vervangen en de koelvloeistof getest. Die was goed en kon nog 50k mee.

Ja, daarom is een Tesla best duur. Je koopt niet alleen de auto maar het 'systeem' waarin Tesla zorgen van je overneemt. Die meneer die 90 minuten naar me heeft moeten rijden (er weer terug) kost gewoon geld. Hij wilde niet eens koffie. Doe mensen van B&O die met hun met hun super moderne boor komen om een gat in je muur te boren zonder enig stof, zijn gewoon duur, daar betaal je voor. De Wifi test appratuur die ze hebben kost 12.000 euro en ze weten echt hoe ze die moeten gebruiken.

In deze tijd is arbeid en kennis duur. Tweakers hebben vaak tijd en kennis. Maar heel veel andere mensen zijn zeer bereid om kennis en tijd te kopen. Ik snap best dat voor een tweaker die student is en een klein budget heeft, dit allemaal wat ver van het bed is. Maar er zijn in Nederland ongeveer een half miljoen mensen die 25 duizend euro kunnen uitgeven zonder er lang over na de denken of er geld voor heen en weer te moeten schuiven. Dit zijn de klanten voor B&O, je zegt wat je hebben wil en ze doen het voor je. Daar maken ze hun geld.

Of beter gezegd de dealers, want die lopen vaak goed. Die krijgen het geld van die service namelijk!
Wat je dus zegt is gewoon je koopt een standaard product dat je ook voor minder kan kopen en service is het businessmodel.

Hieronder in deze thread staat een link naar de B&O jaarcijfer 2018-2019 omzet -13%. Netto winst van minder dan 8 miljoen. Lijkt er op dat de naar de service die B&O geeft toch steeds minder vraag is.
Wat je dus zegt is gewoon je koopt een standaard product dat je ook voor minder kan kopen en service is het businessmodel.

Hieronder in deze thread staat een link naar de B&O jaarcijfer 2018-2019 omzet -13%. Netto winst van minder dan 8 miljoen. Lijkt er op dat de naar de service die B&O geeft toch steeds minder vraag is.
Ik weet niet of je die conclusie kan trekken. Er kunnen meer bedrijven zijn met eenzelfde business model, die het beter doen als b&o. Het kan zijn dat ze moeite hebben met het vinden en binden van jonge klanten en dat hun klanten dus uitsterven. Het kan ook dat de producten zo goed zijn dat de klanten minder behoefte hebben aan vernieuwing.
Dit dus, je betaald voor de enterprise service. en die enterprise service is gewoon ongelofelijk goed. je betaald voor de service met het product. zo veel consumenten begrijpen dat niet meer tegenwoordig.
Bij geluid heb ik toch mijn bedenkingen. Destijds een A9 gekocht, destijds ook super geluid.
Nu twee HomePods en die klinken beter voor heel wat minder geld.

Al vind ik het design van de A9 nog steeds spectaculair.
Heeft b&o tegenwoordig monteurs in eigen dienst dan? Toen ik nog in de hifi zat hadden ze die niet namelijk en moest de hifizaak dat zelf regelen tegen een te lage marge op de hardware. Daarnaast wilden ze ook nog bepalen hoe de gevel en de bestelauto van de betreffende dealer eruit moest zien.

Ergo je moest wel heel erg omhoog zitten als je door de hoepeltjes van b&o wilde springen als zelfstandige.

Daarnaast was enkel het design van hoge kwaliteit (als je daar van hield), de componenten waren gewoon de goedkope (en niet eens de kwaliteitslijn) van Philips. De beroemde "potloden" zaten gewoon de allergoedkoopste Philips breedbandjes in. (Wel met een artikelnummer van B&O en de prijs X5 natuurlijk)

Maar b&o is idd prima voor mensen met veel geld, weinig kennis en geen behoefte aan kwaliteit maar het moet wel vooral veel uitstraling hebben.
Dit is wat zoveel Tweakers gewoon niet begrijpen. Uitstekend betoog.

Wat ik niet snap is dat een vloerstandaard een nieuws artikel waard is. Maar dat ben ik dan.

[Reactie gewijzigd door Q op 24 augustus 2020 20:02]

Je vind het waarschijnlijk onzin omdat je de mindset van de kopers niet zo goed kunt bevatten.

Als geld niet meer (zo) uitmaakt maar tijd, gemak en kwaliteit wel, dan snap je dat al je bezwaren niet uitmaken.

Het gaat helemaal niet alleen om de 'kwaliteit van het geluid', maar om het hele pakket er om heen, inclusief (met name) de service.

Waarom kopen mensen een B&W van 130K terwijl je ook voor 70K een prima auto kunt kopen met vergelijkbaar confort?

Die Apple prijzen zijn vanuit ons perspectief waanzinning. Maar de doelgroep die dat spul daadwerkelijk 'nodig heeft' geeft geen zak om het feit dat die wielen 400+ euro kosten of een monitor stand 1K.

Ik ga dat allemaal niet kopen, no way. Ik ga geen B&O set van 25K kopen.

Maar dat maakt het nog geen onzin.
Mensen die echt echt echt veel geld hebben zijn juist rijk geworden omdat ze zuinig met hun centjes waren. De echte rijke mannen zijn zeer geld bewust.

De laag die eronder zit die een Rolo hebben van 25k, een B&O set van 50k of een auto hebben van een tonnetje of 3 waren vroeger nooit rijk, die zijn in eens rijk geworden, door erfenis of een zakelijk gelukje. dat zijn de mannen of vrouwen die laten zien wat ze hebben.

Dus Ja service kost geld, Ja extra extra dienstverlening moet je betalen, maar je bent wel hopelijk met me eens dat een klok van een ton, of 2 ton of je huis vol hangen met b&o pricewise wat overdreven is toch?

En als ik heel eerlijk mag zijn, als je echt dikke knaken hebt geef is wat weg, help je medemens ipv een Dikke rolo of audio set kopen wat niks toevoegd. Iemand die niks heeft en dan helpen geeft veel meer bevrediging dan luisteren naar je B&O, want ook dat gaat vervelen. just my 2 euries :)
De projecties op rijke mensen lijkt nergens op gebaseerd behalve fantasie dus dat ga ik negeren.

De vraag of de gedachte dat dit alles overdreven is (of niet) is wat mij betreft volstrekt irrelevant. Ik zie geen rationele reden waarom je zo gebrand bent op het labelen van B&O gear en andere zaken als overdreven.

De enige irrationele reden die ik kan verzinnen is dat je blijkbaar moeite hebt met andermans fortune en dat je dat dan maar naar beneden moet halen door het overdreven te noemen.

Maar als dat je geestelijk troost, be my guest hoor.

En over weggeven gesproken, je weet helemaal de context niet, wie weet doen mensen beide: ze leven luxe maar ze geven ook flink geld weg.
Er is een verklaring voor :)

Kijk maar eens:

https://youtu.be/mBHY_Qaw5AI
Het grote voordeel van B&O (en tegelijk ook een nadeel als ze failliet gaan) is dat alles van de de eerste serie tot en met de nieuwste serie nog steeds naadloos samenwerkt. Je 30 jaar oude stereo set en speaker set van B&O werkt nog super samen met de nieuwste B&O Harmony TV, zonder enkel probleem. Je AB van 30 jaar geleden werkt gewoon nog zonder problemen met je nieuwe TV en je nieuwe AB werkt zonder problemen met je oude hardware.

Kun je bij een ander merk hetzelfde krijgen, deels ja. Een OLED bij LG is net zo goed, misschien beter. Maar de hele beleving en het design element niet, dat krijg je niet bij een ander merk. Net dat beetje extra zoals de speakers die wegklappen als je je TV uitzet, of je TV die wegdraait zodra je hem uitzet. Dat is een hele beleving en daar betalen mensen graag voor.
Dat is een hele beleving en daar betalen mensen graag voor.
Gezien de 13% lagere omzet(2018/2019) betalen steeds minder mensen er dus meer voor.
Alleen is het design hier niet bijzonder of nieuw..
Volgens mij is het basismodel van de beosound stage (voor B&O begrippen) juist wel relatief scherp geprijsd. Als ik de locale B&O dealer mag geloven lopen ze ook als een trein. Wie er bij een soundbar van 1500,- nog een 700,- euro extra neerlegt voor een rekje is natuurlijk wel de vraag.

[Reactie gewijzigd door cornelisprul op 24 augustus 2020 19:08]

Dat klopt. De houten versie is wel gelijk 750 duurder. Ik heb het instapmodel gekocht met de tafel standaard. Ik ben van beide erg onder de indruk. Er is echt heel goed over nagedacht. Het is niet goedkoop maar onverwoestbaar degelijk en de restwaarde is goed.
De prijs (en wat je er voor krijgt) doet me een beetje denken aan (dezelfde soort idioterie) van het Apple beeldscherm standaard van $999,00.

https://tweakers.net/nieu...-6k-resolutie-en-hdr.html

[Reactie gewijzigd door er0mess op 24 augustus 2020 17:43]

Tja, het feit dat dit soort dingen nog steeds worden verkocht (idem voor veel Apple producten) is dat er wel degelijk een grote vraag is binnen het luxe-segment van electronica. Net zoals in bijna alle branches zijn er best veel mensen die door middel van de spullen die ze kopen graag laten zien dat ze veel geld (over) hebben. Ik zelf zou dit product zeker niet kopen, maar dit is echt niet het meest gekke voorbeeld van een "overpriced" luxe product (denk alleen al aan sieraden en luxe auto's).
Grote vraag zou ik niet zeggen.
https://investor.bang-olu...sen-annual-report-201819/

Volgens eigen rapport 2018/2019 ging het niet echt goed.
Omzet 2838 miljoen deense kronen -13%. Naar euro is x 0,13 = 369 miljoen omzet.
Ebit 7,67 miljoen euro 2,1% marge.

Voor een elektronica fabrikant met wereldnaam stellen deze cijfers nu niet echt veel voor op wereldniveau.
Ik vind dat nog steeds best veel geld, maar ik had niet alleen over B&O, maar over het hele marktsegment. Natuurlijk niet zo groot als het middensegment maar dat is voor zover ik weet in geen enkele branche.
Het lijkt veel maar neem in NL Coolblue die zetten al een veelvoud om alleen in Nederland. Meer producten maar toch. B&O verkoopt in veel landen. B&O is een kleine niche speler die het nog steeds van design moet hebben. Er zijn ook andere niche merken in audio die het puur van geluidskwaliteit moeten hebben, die spreken weer andere groep aan.
Je hebt helemaal gelijk hoor, ik bedoelde aan te geven dat er buiten B&O behoorlijk wat markt is in het luxe-segment. Denk bijvoorbeeld aan Hi-Fi Audio waarbij mensen niet schrikken van 100-en euro's voor een "betere" kabel.
Klopt dat is zoals ik aangaf ook een niche markt, niche voor audio kwaliteit waarbij het om kwaliteit gaat en minder om design.
B&O heeft het altijd van design moeten hebben, niet dat ze nu bekend staan om superieure audio.
Ja maar echt. Wat een belachelijke prijzen. Voor het geld van alleen de beugel koop je al bijna een OLED tv..
Tja. Of je hangt je tv op met een vesa mount en een beugeltje voor de soundbar. Strakker, mooier, €650 goedkoper.
Kabelgootje erbij, en alles zit netjes en strakker tegen de muur.

Een use case die ik kan bedenken is dat dit handig is voor plekken waar een TV niet aan de muur opgehangen kan worden, maar zelfs daarvoor is de prijs belachelijk. Neem bijvoorbeeld een IKEA UPPLEVA TV-steun en bijbehorend kastje, en je hebt een stuk meer voor minder.

Maar goed, bij mensen die B&O kopen zal functie niet hoog op de lijst staan.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 24 augustus 2020 18:20]

Tja ... Wat is duur? Ga eens aan dagje luisteren en/of kijken naar hun producten om zelf te ontdekken waar die prijs vandaan komt. En als je na 25 jaar wat nieuws wilt kun je de spullen verkopen (de meeste andere merken raak je niet kwijt) om weer iets nieuws te kopen.
Heb thuis ook B&O speaker en geluid staan. Niet modern spul maar van 30-40 jaar geleden. Ziet er nog prachtig uit. “maar andere merken zijn goedkoper en zien er ook mooi uit” ja klopt, maar B&O biedt wel wat bijzonders als je het wilt/kunt betalen. Het is niet alleen electronica maar ook meubelstukken die ik er echt tijdloos uitzien.
Is die stand ook in hoogte verstelbaar of is het een vaste hoogte? Kan dat niet goed zien op de foto's.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee