Hitman 3 krijgt geen Ghost-modus en deze pvp-modus verdwijnt in Hitman 2

IO Interactive heeft meer details bekendgemaakt over de gamemodi in het nog uit te komen Hitman 3 en daaruit blijkt dat de Ghost Mode niet in de game zal zitten. Deze 1v1-multiplayermodus zit nog wel in Hitman 2, maar verdwijnt daar per 31 augustus.

IO Interactive zegt zich bij Hitman 3 te richten op andere gamemodi, waardoor de Ghost Mode geen onderdeel van het spel wordt. Daarnaast meldt de ontwikkelaar dat het 'de moeilijke beslissing heeft genomen' om de Ghost Mode-servers voor het in november 2018 uitgekomen Hitman 2 per 31 augustus te sluiten.

Deze stap betekent dat er geen multiplayermodus in Hitman 3 zal zitten. De ontwikkelaar zegt dat het in de afgelopen twee jaar veel heeft geleerd van Ghost Mode en dat het die lessen zal gebruiken voor de vraag wat er in de toekomst moet gebeuren met de multiplayer. Met de introductie van de Ghost Mode in de Hitman-reeks deed voor het eerst een competitieve 1v1-multiplayermodus zijn intrede.

IO Interactive richt zich op de singleplayer in Hitman 3, met de gebruikelijke campagnemodus, naast de modi Escalations, Contracts en Sniper Assassin. De laatstgenoemde modus, die om opdrachten draait waarbij doelwitten geruisloos vanop lange afstand moeten worden uitgeschakeld, is in Hitman 3 enkel een singleplayerervaring. In Hitman 2 ging deze modus gepaard met ondersteuning voor co-op, maar ook die servers zullen op termijn worden gesloten. Wanneer dat precies gebeurt, is nog niet duidelijk; het zal in ieder geval gebeuren voordat Hitman 3 verschijnt.

De release voor Hitman 3 staat gepland voor januari 2021. De game komt uit voor de PS5 en PS4, Xbox Series X en Xbox One en de pc.

Door Joris Jansen

Redacteur

18-08-2020 • 08:48

44 Linkedin

Reacties (44)

Wijzig sortering
De game komt uit voor de PS5 en PS4, Xbox Series X en Xbox One en de pc.
Niet T.net specifiek, maar het valt op hoe 'pc' vaak aan het einde van het rijtje wordt geplaatst, zonder hoofdletters en niet gelet op alfabetische volgorde. :+

Verder zie ik Hitman deels als een denk/puzzelspel, en multiplayer werkt hierin niet echt lekker. Denk niet dat iemand dit zal missen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 18 augustus 2020 09:55]

Pc schrijf je ook gewoon met kleine letters. Het is niet zozeer een afkorting meer alswel een zelfstandig woord.

-----

Toch blijf ik het altijd wel cru vinden als modi naderhand worden verwijderd, zeker als dat relatief snel gebeurd. Ik vraag me dan wel eens af hoeveel het in stand houden van zulke servers kost. Maar ook of dat het niet mogelijk zou zijn om p2p-vormen te laten bestaan of de mogelijkheden om spelers op een andere vorm te laten speen met elkaar. Ik heb Hitman 2 nog niet gekocht maar als ik dat nu zou doen mis ik simpelweg zometeen de mogelijkheid om zo samen te spelen. Het spel is in mijn ogen "pas" twee jaar uit en dat vind ik bijzonder jammer.

Verder denk ik dat Hitman prima zonder mp door het leven kan - het blijft een leuk spel - maar een menselijk en competentief element is altijd leuk 😏.

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 18 augustus 2020 09:20]

Hoezo zou PC geen afkorting zijn? Het staat voor 'personal computer', alhoewel wordt de volledige naam vrijwel nooit (meer) gebruikt. Je kan er dus over twisten of de afkorting niet een eigen zelfstandig naamwoord is geworden, maar een afkorting is het dus zeker wel.
https://onzetaal.nl/taaladvies/gsm-gsm

Blijkbaar is het niet meer nodig om hoofdletters te gebruiken, maar echt een goede reden staat er niet bij
https://onzetaal.nl/taaladvies/afkortingen-algemene-regels/
Hoofdregel: schrijf afkortingen met kleine letters (cao, hbo, ggz), behalve als het om namen gaat (ANWB, VVD).

Pc is geen naam, dus kleine letters.
De PC is wel een naam. Wat noem je dat object in de kamer anders? De televisie (TV) is ook een naam. De WC is ook een naam.

cao is een bundel van woorden, maar geen naam, HBO en GGZ wel.
-edit- misschien even de overheid informeren dat ze het al 20 jaar ik weet niet hoe lang verkeerd doen:
https://www.rijksoverheid...estelijke-gezondheidszorg

Ik ben er toch vrij zeker van dat wij iets anders hebben geleerd op school dan in die taalregel staat :-)

[Reactie gewijzigd door Oyxl op 18 augustus 2020 13:57]

Een aanrecht is toch ook geen naam? Dat noem je een zelfstandig naamwoord en is echt wel wat anders. NS is een naam, KLM is een naam, Jaap is een naam. Personal computer is geen naam.
Op het moment dat men verwijst naar een object door middel van de afkorting van de naam voor dat object, namelijk PC in plaats van personal computer is het altijd gangbaar geweest of hier hoofdletters voor te gebruiken. Neem nu even de GGD en GGZ als voorbeeld. Dat zijn zowel namen, als zelfstandig naamwoorden. Het is zowel hun merk, als hun functie. De zelfstandig naamwoorden zijn daar meer dan de som der delen. Dan wil ik het op het gebied van de PC nog wel eens worden, al zal ik nooit PC met kleine letters schrijven, want dat hebben we nooit gedaan, dus nu ook niet, maar die regel gaat niet op voor alle voorbeelden die genoemd worden in die taalregels, zoals de GGD.
Taal leeft en is aan verandering onderhevig
Verkeerde aanname.

Want jij weet blijkbaar niet dat wij vroeger u met een hoofdletter schreven ;) En het verschil tussen een naam en zelfstandig naamwoord leer je notabene op de basisschool al.

Meestal is de hoofdletter fout. Vroeger was het gebruikelijk om altijd U en Uw te schrijven (met een hoofdletter), maar tegenwoordig is dat alleen nog maar toegestaan als je daarmee iemand bedoelt die erg veel respect verdient, zoals God of de koning. En dan is het zelfs nog niet verplicht.

[Reactie gewijzigd door RoamingZombie op 18 augustus 2020 19:27]

Nou vooruit, ik gokte en verloor ;)

Maar eh, vriend, dat iets een zelfstandig naamwoord is, maakt niet dat het geen naam is.

In groep 1 & 2 vragen ze je al wat de namen van dingen zijn ;)

[Reactie gewijzigd door Oyxl op 18 augustus 2020 19:41]

Je hebt inderdaad gelijk dat namen ook zelfstandige naamwoorden zijn. Mea culpa, daar zat ik zelf fout.
Bedoeld wordt (door de Taalunie): een merk- of eigennaam.

HBO, ANWB, VVD zijn namen van organisaties en/of bedrijven. In tegenstelling tot wc of pc, wat aanduidingen zijn van voorwerpen / dingen die niet van een bepaald merk of organisatie zijn. Dat is het onderscheid dat door de Taalunie gemaakt wordt. Het is dus een pc van IBM en niet een PC van ibm (of een PC van IBM).

Maar laten we de taaltechnische discussie hier voortzetten.
Ik moet toegeven dat ik de precies regels niet meer weet, maar er zijn best veel van dit soort gevallen.
Zo schrijf je btw en mbo niet meer met hoofdletters tegenwoordig.
De regels hierover zijn in ieder geval vaag. Het is bijvoorbeeld wel NS, ADSL of AOW, maar cao is dan weer met kleine letters.
Het onderscheid lijkt hem voornamelijk te zitten in hoofdletters voor wetten en namen en de rest niet.

Alleen is ADSL dan weer een uitzondering ofzo? :?
Alleen is ADSL dan weer een uitzondering ofzo? :?
ADSL is misschien nooit groot/populair genoeg geworden als term om echt 'in te burgeren'?
Want dat is de enige reden die ik er nu uitpik. Op een bepaald moment zeggen we "jongens/meisjes.. gezien iedereen het nu wel weet. de all caps gaan eraf. joe. bedankt"

@Dullindal noemt ook NS, maar dit is de afkorting van een bedrijf (toch?). Volgens mij werkt dat anders dan een wet, productvorm.groep,etc. Er bestaan bedrijven die voor kleine letters kiezen (a.s.r.), maar dan is het branding, geen grammatica.

Lijkt allemaal weer zo logisch als een aardappel. Eerst een paar uur 'uitzoeken' en dan kom je er misschien uit. Misschien ook niet. Nederlandse taal... Wat anders.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 18 augustus 2020 12:44]

[...]

Lijkt allemaal weer zo logisch als een aardappel. Eerst een paar uur 'uitzoeken' en dan kom je er misschien uit. Misschien ook niet. Nederlandse taal... Wat anders.
Nu begrijp ik waarom sommigen alles met caps schrijven! :+
Uiteindelijk is het wel al 4j oud. Als je het nu koopt betaal je ook geen full price meer. Dus kan je niet verwachten dat ze nog alles blijven ondersteunen terwijl ze er zeer weinig aan verdienen.
4 jaar? Volgens mij denk je nu aan Hitman 1. Hitman 2 (waar deze modus is geïntroduceerd), kwam uit in eind 2018, dus dat is nog geen 2 jaar.
Een tijd terug dacht ik dat er een typo was ivm een afkorting, zodoende daarover gepost. Maar er bleek: Alleen afkortingen van fabrikanten met hoofdletters aangegeven.

Het komt de leesbaarheid niet ten goede als je het mij vraagt, zeker niet wanner zo'n lowercase-afkorting ook nog eens een normaal Nederlands woord vormt.
Eerst in het rijtje betekent niet meteen beter.
Ze sommen beide consoles op van beide concurenten waarbei de nieuwste eerst vermeld.
En persoonlijk denk ik dat het op een of andere manier logischer was om PC na de Xbox te vermelden omdat deze iets of wat met elkaar te maken hebben en dat er niet PC, PS5 en PS4 zou staan wat verwarrend zou overkomen zoals de Xbox versies eigenlijk al onderling al doen want ik weet niet meer welke de nieuwe is.
De sniper coop levels waren echt wel cool om te doen....
Hitman hoeft van mij geen MP te hebben. Hebben altijd al een goede SP gehad, vooral de eerste delen van Hitman waren echt top games, zonder al die extra MP. Als ze toch blijven focussen op de SP dan blijf ik het kopen.

En de vage seasons doen het voor mij niet, en heb de game dus links laten liggen.
Jammer dat je hem links hebt laten liggen, hitman 2 is erg goed en je kan de levels uit hitman 1 importeren voor een kleine grafische upgrade.

De game is de laatste tijd vaak in de aanbieding, je wil de silver edition hebben, die heeft alle levels.
Alleen de eerste was episodic. Hitman 2 was gewoon een "normale" game. En tegenwoordig kun je ook de eerste gewoon als een normale game kopen.
Hmm ok ik wist niet eens dat die modus bestond (Hitman1 2016 en hitman 2 (2002) fan).
Ik vond hitman altijd een game waarbij het echt heel goed past om geen multiplayer te hebben. Ik kijk ook erg uit naar de VR ondersteuning van de nieuwe game.
Het is ook meer een soort race tegen een ander met als finish een target te killen. Dat pas meer in hitman als een battle royale.
Geen idee of die mode veel gebruikt werd, maar servers na 2 jaar sluiten is imo wel erg snel?
Dat ze de ghost feature niet meer in hun nieuwe game willen stoppen kan natuurlijk, maar om die feature ook voor hun pas 2 jaar oude game bijna per direct stop te zetten vind ik wel erg klantonvriendelijk..
Enig idee wat er met de challenges en de items die daar achter zitten gaat gebeuren?
[...]en Sniper Assassin. De laatstgenoemde modus, die om opdrachten draait waarbij doelwitten geruisloos vanop lange afstand moeten worden uitgeschakeld, is in Hitman 3 enkel een singleplayerervaring. In Hitman 2 ging deze modus gepaard met ondersteuning voor co-op, maar ook die servers zullen op termijn worden gesloten. Wanneer dat precies gebeurt, is nog niet duidelijk; het zal in ieder geval gebeuren voordat Hitman 3 verschijnt.
Dat is erg snel (volgens mij is Hitman 2 in 2018 uitgekomen) en wel jammer. Het zou mooier zijn geweest als er een vervanging zou zijn voor de servers (bijv. zelf een server runnen).
Ik vond de Sniper Assassin modus nog wel aangenaam om co-op met m'n vrouw te spelen. Ik heb altijd gehoopt op meer maps om samen te spelen. Jammer.
Ik hoop nog steeds op een waardige remake van Hitman Codename 47. Het is in ieder geval de enige die ik persoonlijk interessant vond.

De andere delen laat ik links liggen.
Ik ben klaar met de serie. Heb me er prima mee vermaakt, maar is nu wel heel erg hetzelfde geworden. Ik vond de sniper levels overigens wel erg leuk, vooral om alle challanges te halen.
Helemaal geen multiplayer gamemode meer in de nieuwe Hitman? Dat is jammer.

Hoewel IO-Interactive de co-op modus ook niet netjes heeft afgehandeld (eerst releasen als betaalde standalone game, daarna integreren in Hitman 2, en daarna enkel nieuwe DLC's voor die modus uitbrengen voor Hitman 2), vind ik co-op beter passen voor de game dan pvp. Je kan het elkaar makkelijker maken of juist het voor elkaar vernachelen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee