Apple wil voorkomen dat app-ontwikkelaar handelsmerk op logo met peer krijgt

Apple heeft bezwaar ingediend tegen de aanvraag van een handelsmerk van app-ontwikkelaar Super Healthy Kids. Voor zijn Prepear-kookapp wil die ontwikkelaar een logo met een peer registeren. Apple claimt dat dit verwarrend is.

Apple zegt dat het logo van Prepear net als zijn eigen logo een minimalistische afbeelding is waarop fruit staat afgebeeld. Volgens het bedrijf uit Cupertino zullen klanten daardoor in verwarring geraken. Apple wil de registratie van het handelsmerk dwarsbomen en heeft een bezwaarschrift ingediend.

De makers van Prepear vertellen tegenover iPhoneInCanada dat de aanvraag voor het handelsmerk al in 2017 is ingediend en dat het United States Patent and Trademark Office heeft gezegd dat er geen conflicten zijn met andere geregistreerde handelsmerken. De aanvraag voor het handelsmerk is in behandeling genomen en gepubliceerd. Andere bedrijven kunnen dan nog bezwaar maken.

Volgens Prepear heeft Apple op de laatste dag dat het mogelijk was om bezwaar aan te tekenen gevraagd om uitstel van die deadline. Daarna volgde meerdere keren vragen om uitstel. De ontwikkelaar stelt dat het handelsmerk daardoor in legal limbo terecht kwam.

Prepear zegt met Apple te willen spreken om tot een rationele overeenstemming te komen, maar dat is volgens de ontwikkelaar niet mogelijk. Het bezwaar van Apple is nu aanbeland in de zogenaamde ontdekkingsfase en dat is volgens de Prepear-ontwikkelaar het meest kostbare gedeelte van de zaak.

De ontwikkelaars achter Prepear hebben een petitie opgezet op Change.org, waarmee inmiddels ruim 27.000 handtekeningen zijn verzameld. Hierin roept de ontwikkelaar op Apple te stoppen met het 'pesten van kleine bedrijven' die fruitlogo's gebruiken.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

10-08-2020 • 16:10

343 Linkedin

Submitter: SunnieNL

Reacties (343)

Wijzig sortering
Ik vind dit best schandalig. Allereerst verkoopt deze partij niet eens elektronica, of software. Daarnaast lijkt een peer in de verste niet op een appel. Ze zijn niet eens op dezelfde markt actief. Appel heeft absoluut niet het alleenheerser recht op fruitproducten als 'logo'. Dit is het "pesten" door een groot bedrijf, omdat het kan. Hier was het merkenrecht niet voor bedoeld.
Tja, Apple is ooit aangeklaagd door een platenmaatschappij met dezelfde naam (niet de minste overigens, het betrof het label van een zeker kwartet uit Liverpool), wat uiteindelijk is geschikt onder de strikte toezegging dat de hardware- en softwareleverancier zich afzijdig zou houden van enige producten of diensten gerelateerd aan muziek.

*kuch* iTunes
*kuch* Apple Music

Hij die de diepste zakken heeft, heeft het recht aan zijn zijde.
Hij die de diepste zakken heeft, heeft het recht aan zijn zijde.
Dit zeggen we nou wel zo even, maar het impliceert iets heel ergs, namelijk dat de rechtstaat corrupt is geworden.
Dit zou veel grotere alarmbellen moeten laten rinkelen en consequenties tot hervorming van ons rechtsstelsel om minder corrumpeerbaar te zijn voor groot geld tot gevolg moeten hebben.
Vroeger werd gezegd als je dit voorstelde "Dit doen die bedrijven toch niet, die drijven toch eerlijk handel" als antwoord op zulke voorstellen, tegenwoordig lijkt het tegendeel wel min of meer bewezen en zou die discussie weer opnieuw gevoerd moeten worden.

Wettelijke- en overheids systemen zouden zo opgezet moeten worden met als belangrijk uitgangspunt om maximaal corruptie resistent te zijn omdat we nu weten dat legers lobbyisten en bedrijfslawyers er misbruikt van zullen willen maken. Het uitgaan van eerlijke intenties is helaas niet meer mogelijk in deze tijd.
Dat is nou kapitalisme... Alles is te koop of juist niet te koop als het te veel kost. Denk maar aan criminelen die vrij komen door te betalen of dat het milieu "te duur" is.
Alles, maar dan ook alles draait om geld en dat maakt ook onze hele planeet met alles wat daar op bestaat kapot.
Zo kun je ook bedenken van hoe inflatie bestaat? Ik (en 98% van de wereldbevolking) ben (zijn) niet diegene die al het geld ongebruikt op de bank heeft staan, laat staan dat dat bedrag überhaupt noemenswaardig is vergeleken met de extreem grote bedrijven. Of dat het überhaupt al te vergeleken is met de kleine bedrijven...
En dat allemaal omdat er letterlijk een paar mensen zijn die denken dat ze beter zijn dan de rest. De wereld is kapot, nu of over 100 jaar, dat maakt niet uit. Want wat is nou 100 jaar in het universum?
Wie betaalt, bepaalt. Wie goed schrijft, die blijft.
Ik schreef anders slecht bij Nederlandse les, maar bleef ook (zitten :+)
Klopt, al moet hier ook bij worden gezegd dat dit wel appel met appel vergelijken was. wil niet zeggen dat is de logo het zelfde vind maar snap wel de beweeg rede van hun destijds. maar bij dit aan peer lijk niet eens op een appel.

https://www.trouw.nl/nieu...3A%2F%2Fwww.google.com%2F
Die platenmaatschappij had een logo van een appel. Dit is een peer. We hebben zo'n spreekwoord van appels met peren vergelijken dus ik ga er vooralsnog vanuit dat het verschillende vruchten zijn.
Apple MOET hun trademark bij rechte beschermen, om het niet te verliezen. Het maakt ze niet uit of ze winnen of verliezen, maar als ze nu niets doen, zetten ze precedent wat een slippery slope is.

Edit: vraag me af waarom we 21 mensen dit als ‘ongewenst’ en 30 mensen als ‘off-topic’ modereren, lijkt me compleet on topic.

[Reactie gewijzigd door JackBol op 11 augustus 2020 06:20]

Ik zou je een +1 geven als het logo van Prepear op een appel leek, maar in dit geval moet je echt uitwerpselen in je ogen hebben om gelijkenissen te zien en claimen dat dat er sprake kan zijn verwarring. Dit is gewoon pure pesterij van 't grote onaantastbare Apple met haar leger aan advocaten.
Ach dit zal het onderzoek in het congres alleen maar meer munitie geven.
Tech bedrijven verplicht splitsen is weer een stap dichterbij
1) Dat moet eerst nog maar eens echt gaan gebeuren. 2) Het gaat dan wel vaak over Facebook, Google, Amazon, maar eigenlijk nooit over Apple, of tenminste niet in de berichten die ik lees?
En leuk dat he get prepear logo even zwart gemaakt hebben i.p.v. groen omdat de verschillen dan kleiner lijken.
Dit soort logo trademark aanvragen dien je meestal meerdere malen in. 1 keer zwart wit die alleen de vorm beschrijft en 1 keer met de merk kleur. De eerste is zodat geen andere software maker een peer kan gebruiken en de tweede is zodat geen andere software maker een fruit logo kan gebruiken met de zelfde kleur.

[Reactie gewijzigd door ashwin911 op 13 augustus 2020 07:24]

Ze beschermen hun trademark door continu producten met naam en logo uit te brengen.

Daar hebben ze geen rechtsgang of bezwaar voor nodig.

Ze vinden dat de peer (groen en anders gevormd) teveel lijkt op een appel (zwart, stukje eruit dat precies het blad is).

Waar hebben we het over?
Totale waanzin dit.
Dat is enkel het geval als mensen/bedrijven hun trademark aantasten waarbij verwarring kan ontstaan; maar Apple wil alleenrecht op al het fruit als logo terwijl ze zelf een bedrijfsnaam en logo kozen wat al gebruikt werd.
Welliswaar in een andere industrie (muziek) en dus kon dat prima samengaan.

Maar om dan later alle fruit te claimen en processen zolang mogelijk rekken riekt naar dwarszitten en pesten. Als het allemaal zo duidelijk was hadden ze niet paar keer om verlenging hoeven te vragen. En een toko met zon grote juridische afdeling: die zouden gewoon hun klachten klasr moeten hebben als de deadline verloopt. Uitstel kan nodig zijn als je moet reageren op erg uitgebreide standpunten vd tegenpartij. Het is niet bedoeld om lang genoeg te rekken dat tegenpartij blut is
Apple moet HUN trademark beschermen. Dit is niet in de verste verte een appel.

En die platenmaatschappij zal ook nog hun gelijk kunnen halen sinds ze Itunes en Apple music zijn gestart.
Ja uiteraard en dan ga je lopen uitstellen en zeuren en rekken en zeiken.

Niet omdat je weet dat je gelijk hebt maar omdat je hoopt dat de kleine partij opgeeft omdat ze geen wagonlading geld hebben.

Kom op zeg hoe wil je dit in vredesnaam goedpraten tenzij je emtioneel geïnvesteerd bent in een of andere multinational.
Ze moeten niks, dit is duidelijk geen referentie naar Apple; Daarnaast is het nog maar de vraag of ze in dezelfde branche bezig zijn. pre-pear maakt een App; Apple maakt hardware en software;

Ziehier een reden waarom bedrijven van deze grootte niet dienen te bestaan; ze hebben zoveel onder de banner staan dat ze letterlijk op alles kunnen claim maken. Want ik geloof nooit dat pre-pair de financiële middelen heeft om een reus als Apple te bevechten.
Prepear is vernoemd naar een fruitsoort en maakt een app, en het woord app is al 3/5 van de merknaam Apple, een andere fruitsoort! Terecht dat Apple bezwaar maakt, ik werd zelf ook al totaal op het verkeerde been gezet!

:+
Het woord app was al bekend als afkorting van application voordat apple bestond.
ik geloof dat hij het als een grapje bedoeld heeft ;)
Een app heeft niets te maken met een patent op de App Store of Apple.

Net zoals je een window hebt in Windows ;)
het bedrijf biedt wel software aan, in de vorm van een app.
Dan nog is het logo totaal verschillend.

Apple met pears vergelijken in een totaal andere kleur.

Degene die dit bij Apple verzonnen heeft moeten ze onbeperkt met vakantie sturen en Apple de kosten laten betalen voor de gehele bezwaar periode.
Het is vaak zo dat de (gigantische) afdeling met juristen dit bedenkt. Het is hun werk, dus ze houden zichzelf bezig en incasseren de hoofdprijs aan honoraria. Het kan goed zijn dat de leiding van Apple hier nauwelijks van gehoord hebben.

Kortom, de wet deugt niet op dit vlak. Dat een bedrijf een miljoen dollar nodig heeft om zich te verdedigen tegen een onzinzaak is echt niet rechtvaardig, en slecht voor de maatschappij.
Iedereen kan een app maken. Ik heb het specifiek over software als in een besturingssysteem.
Maar Apple maakt ook apps, in dat opzicht sta je niet sterk.

Maar het beeldmerk lijkt naar mijn mening ook niet.
Ik heb het specifiek over software als in een besturingssysteem.
Daar heb je het niet over. Je hebt het over software.
Bij software denkt men doorgaans aan programma's, mensen vergeten soms zelfs dat een OS ook onder de noemer software valt. Het was gewoon dom om te zeggen dat dit bedrijf geen software maakt, waarom je dat zo hard wil verdedigen en andere mensen als niet weldenkend wil neerzetten in plaats van 'ik bedoelde operating systems' is ons een raadsel.
Je maakt je niet echt populair, je reacties zijn erg kort door de bocht en zijn niet logisch.

Als je de term Software gebruikt, zeker op een site als Tweakers, dan gebruik je een zeer breed begrip. Niemand gaat daaruit opmaken dat jij besturingssystemen bedoeld. Daarnaast is Apple een hardware en software bedrijf, waarbij ze zowel Firmwares, Besturingssystemen, applicaties en mobiele App(licaties) verkopen. Dus zelfs als je alleen een verwijzing bedoelde naar besturingssystemen, als zijnde de core business van Apple, dan komt er nog steeds geen logische beredenering uit.

Voor de duidelijkheid software omvat "het geheel van computerprogramma's met bijbehorende data, die bewerkingen en taken uitvoeren", dat beperkt zich dus in geen enkele vorm tot enkel besturingssystemen. Het feit dat je hier discussies aan het voeren bent en andere mensen die niet jouw beperkte interpretatie aannemen probeert neer te zetten als mensen die niet denken, maakt jou diegene die niet al te weldenkend overkomt.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Software

Dat gezegd hebbende, de aangeklaagde partij gebruikt een peer als logo, voor een project, waarbij ze kinderen o.a. doormiddel van een App(licatie) gezond leren te eten en koken. Volgens Apple maakt dat inbreuk op hun merk en zitten ze in dezelfde markt (waar iets voor te zeggen is met alle health applicaties in het mobiele spectrum van Apple). Apple gaat dit waarschijnlijk winnen op basis van semantiek, ze doen dit al tientallen jaren en zeker in de techsector, waar dit project uiteindelijk toch zeker in valt, heeft Apple over het algemeen toch zeer sterk gestaan. Uiteindeljk komt dit waarschijnlijk niet eens tot een zaak en zal het project zijn naam en beeldmerk veranderen. Een miljoen investeren in een zo goed als kansloze zaak is niet de meest handige actie van een beginnend bedrijf.
Bedankt dat je weer alles afwentelt als zijnde dat een ander niet weet waar die het over heeft, dat bevestigd precies hetgeen ik probeerde over te brengen. Je negeert het feit volledig dat jouw bedoelingen niet duidelijk zijn wanneer je algemene termen gebruikt en daarop terugkrabbelt als zijnde dat iedereen maar moet weten wat jouw gedachtegang is.

Het is goedkoper voor dit bedrijf om niet de claim te gaan bevechten en een andere naam aan te nemen, in alle waarschijnlijkheid hebben ze inderdaad geprobeerd om een vorm van legitimiteit te presenteren met een naamgeving die dicht bij die van Apple zit, al is dat inderdaad wel een aanname.

Bron voor claim dat Apple dit naar alle waarschijnlijkheid gaat winnen:
https://nl.qwe.wiki/wiki/...,_copyrights,_and_patents
Hier zitten behoorlijk indrukwekkende bedrijven bij (Geen aanname, maar feiten).

Dit bedrijf gaat het niet winnen van Apple en geld steken in een zaak omtrent een naam, blijft een ongezonde start van je bedrijf. Nu proberen ze met een crowdfunding actie geld te krijgen van derden op basis waarvan ze niets anders bereiken dan een naam adverteren die ze naar alle waarschijnlijkheid niet mogen gebruiken en dat doen ze op kosten van de crowdfunders, in mijn ogen is dit bedrijf nu al op een fout pad bezig.

Ik zeg niet dat eerlijk is of dat het terecht is, ik zeg wat er feitelijk gebeurt nu en in het verleden en baseer daar een conclusie op, als deze kleine partij het wint van Apple, dan zou dat zeker een uitzondering zijn. Het feit dat ze de middelen niet hebben om het te bevechten bevestigd voor mij alleen maar dat ze het niet zouden moeten bevechten, als ze echt een goed doel voor ogen hebben, dan willen ze die miljoenen inzetten voor dat doel, niet voor een naam.
Weldenkend, zo'n nietszeggend woord... weldenkend betekent dat je overal alles van af weet of?

Ik spreek genoeg "weldenkende" personen die echt de link Apple en iPhone amper kunnen leggen, laat staan iOS of bepaalde apps.

[Reactie gewijzigd door eric.1 op 10 augustus 2020 19:20]

Ik heb ook een aversie tegen het gebruik van "elk weldenkend mens" in een betoog. Het impliceert in dit geval dat als je de link tussen iOS en Apple niet legt, je geen weldenkend mens bent.

De argumentatie is daarmee al snel te interpreteren als een ad hominem, en dat maakt de discussie i.m.o. onprettig en minder inhoudelijk.

[Reactie gewijzigd door ChillinR op 10 augustus 2020 20:43]

Dat is dus een interpretatie kwestie en is dus subjectief. Hoe jij het ervaart kan voor iemand anders weer anders zijn.
Het is geen aversie tegen een woord, dat maak jij er van. Ik vind jouw gebruik van het woord simpelweg bijzonder.

Iemand die "ergens" over na kan denken dient de connectie iOS en Apple te kunnen leggen. Dat is wel heel simpel gedacht.

Ik ben zelfs Prof. en PHDs tegen gekomen die dergelijke connecties niet legden, ze hadden er simpelweg geen interesse in. Dus vandaar, een weldenkend mens hoeft niet over deze specifieke informatie te beschikken, zelfs al is het praktisch gemeengoed geworden.
De meeste mensen kopen Apple producten vanwege de reputatie en hebben geen idee wat een besturingssysteem is.

We beschrijven telefoons met Android als OS als een Android telefoon maar je hoort nooit iemand zeggen ik heb een iOS.

Dat het een beetje anders werkt zullen de meeste mensen nog wel begrijpen maar waarom?
"Niet weten wat een iPhone of iOS is, is net zo dom als niet weten wat een appel of een peer is. "

Lol, dat ga je niet winnen. Pluk 1000 mensen van de straat, en vraag ze wat een appel is,wat een peer is en wat iOS is. Jij denkt serieus dat ongeveer even veel mensen weten wat een appel is als wat iOS ?

Of je vind natuurlijk heel veel mensen dom. Dat kan ook, maar of dat je verhaal sterker maakt...
Ja dit is arrogantie in zijn puurste vorm: wij zijn "groot & bekend " dus de rest van de wereld moet opzij.
Zeer typisch Apple!

Wat verwacht van een bedrijf dat een patent meende te hebben op tablet vormen met afgeronde hoeken...
"https://www.theverge.com/2012/11/7/3614506/apple-patents-rectangle-with-rounded-corners#:~:text=Apple%20finally%20gets%20its%20patent%20on%20a%20rectangle%20with%20rounded%20corners,-342".
Niet “typisch” Apple.
Er bestaan wel degelijk rechten op ontwerp. Of denk je dat je een Coca Cola flesje gewoon na mag maken. Of de whoosh van die Amerikaanse sportschoenen fabrikant.

[Reactie gewijzigd door Javaantje_75 op 10 augustus 2020 22:25]

Rechten op "een ontwerp": ja. Als iemand probeert computerspullen met een nagemaakt logo te verkopen dan moet Apple zich verdedigen.
Rechten op "al het fruit van de wereld": nee. En dat is wat Apple hier probeert. Alleen een ultra-arrogante multinational die meent de wereld te bezitten zou hier achter die peer aanrennen! Ik walg echt van zulke praktijken.
Rechten op "een ontwerp": ja. Als iemand probeert computerspullen met een nagemaakt logo te verkopen dan moet Apple zich verdedigen.
Rechten op "al het fruit van de wereld": nee. En dat is wat Apple hier probeert. Alleen een ultra-arrogante multinational die meent de wereld te bezitten zou hier achter die peer aanrennen! Ik walg echt van zulke praktijken.
Prima, noem het wat jij wilt.
Gewoon voor mijn info: hoe noem je het gedrag van Google in deze

nieuws: Google-topman en Android-oprichter Andy Rubin treedt terug
"Daarbij stelt de topman dat Rubin zelf is opgestapt, maar een reden voor het vertrek wordt niet gegeven."

Later bleek het dus om iets anders te gaan:
nieuws: Aandeelhouders klagen Google aan voor afhandeling claims van seksueel...

1) Een strafbaar feit constateren, vervolgens GEEN actie ondernemen
2) Een bedrijf dat zo'n iemand nog eventjes 90 miljoen meegeeft als bonus.
Daarbij vergeleken is dit "Ultra- arrogante" van Apple nog kinderspel.

(even ter vergelijking, Kevin Spacey's carrière was al om zeep geholden toen de geruchten al binnen te stromen)
PS. Ik wil overigens niet zeggen dat ik deze actie van Apple goedkeur, maar alle reacties hier (en op andere sites) vind ik echt overdreven.

[Reactie gewijzigd door Javaantje_75 op 11 augustus 2020 17:48]

Wat bedrijven met hun werknemers doen is wat mij betreft nog wat anders. Ik ben het met je eens dat de acties van Google niet door de beugel kunnen, het enige wat ik me daarbij nog kan voorstellen is de bewijzen niet sterk genoeg waren, maar 90 miljoen? Ook de manier waarop Amazon zijn mensen behandelt is onder peil en zo zijn er nog veel meer dingen.
Maar hier gaat een heel groot bedrijf een ander bedrijf te lijf vanwege het gebruik van een logo. Iedereen met twee ogen in zijn hoofd kan zien dat de kans op verwarring tussen de logos bepaald minimaal is, m.a.w. dat een halfweg geïnformeerde consument de logos niet zou verwisselen en aannemen dat dat het Apple logo is. Dus in principe hoeft pre-pear zich geen zorgen te maken.... behalve dan dat Apple de rechtszaak jaaaaaren kan rekken en pre-pear niet zo lang kan wachten.... dus gedwongen wordt zijn logo te wijzigen zonder dat daar wettelijke noodzaak toe bestaat maar zuiver vanwege de macht van Apple.

Arroganter gaat echt niet... dit is eigenlijk een klein voorbeeld van de macht van de corporaties waar in de US nu een onderzoek loopt.
Sorry ik vind dit niet met elkaar te vergelijken. Je reactie is meer gebasseerd op onderbuik.
Bezwaar maken staat nog niet gelijk aan gelijk krijgen hoor :)
Vaak wel, omdat Apple die kleine bedrijven kostbare procedures in sleept. Veel van die kleine bedrijven geven het dan vaak al op voordat de procedure echt begint. Dit heeft Apple al vaker gedaan, de nieuwswaarde hier is dat Prepear niet direct op z'n rug gaat liggen, maar we zullen zien hoe lang ze het vol willen houden. Financieel en juridisch is het voor Prepear niet realistisch dat ze hier goed uitkomen. Maar ze hebben de publiciteit opgezocht en dat is hun enige serieuze wapen. Dit is in de verenigde staten, waar Apple hen kan dwingen om al hoge kosten te maken voordat ze nog maar voet in de rechtbank gezet hebben.
Er is niks schandalig. Apple moet dit doen. Je bent verplicht je eigen merk te beschermen. Doe je dat niet dan kan je merk verliezen.

En ja het is een peer. Misschien maken sommige mensen minder snel verbanden maar ik denk dat Apple ondertussen zowat elk logo met een silhouet van zowat elk fruit terecht kan en mag aanklagen. Apple heeft daar zelfs een goed voorbeeld voor met GTA V waar hun telefoon geparodieerd wordt onder het merk iFruit.

Ik snap dat de logo's ver uit elkaar liggen maar dat hangt af van de context waar ze in gebruikt worden. Het gaat hier over een app en kan dus bvb promotiefoto's van een telefoonscherm met het peer logo opleveren.

Het lijkt mij zelfs eerder een promotiestunt want als je in de pers wil komen is het wel goed gevonden om met een peer logo af te komen. Apple is sowieso verplicht van te reageren, je spreekt met Apple voorwaarden af of je verandert gewoon het logo en klaar is kees. Naamsbekendheid is verzekerd.
Het is een app voor het bereiden van gerechten. Koks zeggen vaak dat de bulk van het werk de voorbereiding is ("prepare"). Als je dan om de (virtuele) tafel zit om een leuke naam te bedenken, dan geloof ik wel dat "prepear" een toppertje is. Ik vind het in ieder geval een hele grappige, leuke naam. En goh, wat voor logo zou er nou bij "prepear" passen.

Ja, misschien is het slimme marketing op de manier die jij suggereert, maar het kan ook best zijn dat men er zo helemaal niet over had nagedacht (en wat mij betreft: terecht).
Apple maakt simpelweg van het recht om in bezwaar te gaan. Daar is an sich niets schandaligs aan.

Maar inderdaad, het merkenrecht schiet in deze gevallen tekort. Het zou goed zijn als grote bedrijven (op basis van omzet, marktaandelen etc.) bijvoorbeeld bij een verlies van een zaak een extra vergoeding (echt substantieel) moet betalen, vanuit het principe dat een kleinere partij normaal gesproken niet kan concurreren.

Met die hoge 'entry-fee' om een bezwaar in te dienen moet je echt de zaken kiezen die je kunt winnen en die ergens op slaan, dat maakt het mogelijk wat eerlijker.
Hier in Spanje heb je ook het recht om in elk restaurant een bezwaarblad te verlangen en kan je deze vervolgens bij de politie indienen en zeggen dat je twijfelt aan de hygiëne in de keuken.

Maar om dat nu overal te doen omdat je de keuken niet gezien hebt is natuurlijk ook van de zotten.
Totaal met je eens. Daarnaast zouden bedrijven die enorme omzetten hebben ook meer belasting moeten betalen. Rijke mensen zouden ook meer belasting moeten betalen en een hogere boete als ze te hard rijden.

Helaas gaan deze zaken nooit gebeuren. Nivellering komt er in een land als nederland al niet doorheen, laat staan in de VS.
" Rijke mensen zouden ook meer belasting moeten betalen en een hogere boete als ze te hard rijden. Helaas gaan deze zaken nooit gebeuren. Nivellering komt er in een land als Nederland al niet doorheen, laat staan in de VS. "

Ik weet niet hoe dat met jou zit, maar ik betaal echt absoluut en relatief meer belasting dan mijn werkloze buurman*. Dat heet inderdaad nivellering en dhr Spekman kan/kon u daar meer over vertellen. Dat het een feest is geloof ik.

Doe jij alles zwart of zo?

* wat mij verder zal jeuken.
Edit typo

[Reactie gewijzigd door theobril op 10 augustus 2020 23:45]

Haha, je hebt gelijk! I stand very much corrected! Waar zat ik met mn hoofd! Hopelijk de warmte.

En mijn werk kan niet zwart, so no worries

[Reactie gewijzigd door Genghis Jap op 12 augustus 2020 13:41]

Het probleem is in de praktijk echter de vraag of dat succesvolle bedrijf zulke enorme omzetten heeft verworven door goed ondernemerschap of dat het verwerven is over de ruggen van anderen. Een heel wezenlijk verschil wat naar mijn mening best wat meer aandacht mag hebben bij de wetgever.

Het oplossing is volgens mij niet dat rijke mensen meer belasting moeten betalen maar we moeten juist oplossen ze via allerlei trucs of constructies juist geen belasting betalen. Het geld moet toch ergens vandaan komen luidt het gezegde...
Het item is hier bedrijven en burgers. Ik wens je veel succes maatstaven en criteria te bedenken om zogenaamd goed ondernemerschap te definieren en dit vervolgens periodiek voor alle bedrijven te beoordelen. Een papieren tijger die onbetaalbaar en onuitvoerbaar zal blijken te zijn. Dat is leuk in de boekjes, in de praktijk onuitvoerbaar.
Ook ik zou graag zien dat personen geen vermogen zouden kunnen bezitten van tientallen of honderden miljarden. Ik vind het echt absurd in een wereld waarvan een groot deel maar een paar dollar per dag verdiend. Ik heb de wereld al voor een groot deel kunnen zien en doorreizen en iedere keer treft het me weer die enorme verschillen die ik aantref.
Maar het is zo, dat als je kijkt naar de belastinginkomsten, het overgrote deel wordt gehaald bij de middenmoot. Het aanpakken van de rijken is politiek lekker scoren, maar zal amper bijdragen aan betere staatsfinanciën.

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 11 augustus 2020 14:52]

alle ontwikkelingen na de oirlog zijn met overheidsgeld gedaan, internet, email, touchscreen, digitale beelden, allemaal met belasting geld betaald. Succesvol is in dit geval succesvol ontduiken van iets teruggeven aan de maatschappij (en dan heb ik het niet over een product). Helaas hebben weldenkende mensen het niet voor het zeggen, alleen mensen die in hun portemonnee geinteresseerd zijn.
Onzin natuurlijk dat alle ontwikkelingen na WOII door de overheid zijn gefinancieerd. R&D kosten door bedrijven zijn wereldwijd honderden miljarden per jaar.

Weldenkende mensen hebben het voor het zeggen in een democratie.

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 11 augustus 2020 14:56]

Ik vind het...

Appels met peren vergelijken.
Naast dat de fruit niet erg op elkaar lijkt, lijken de logo's in het artkel al helemaal niet op elkaar.

Dit gaat helemaal nergens over. Sterker nog, Apple heeft hun alleen maar gratis publiciteit gegeven met deze actie.
Inderdaad zeer kinderachtig, ben al geen fan van dat systeem maar ach, gewoon misselijk van dat Appel bedrijf.
een appelpeer lijkt wel op een appel even dit als een interessant weetje, ze zijn ook best heerlijk.
Ook een geval van een legal department dat zich verveelt en wil bewijzen dat ze nuttig zijn terwijl dat niet is.
Het gaat omdat het in de winkel van Apple geplaatst wordt en er verkeerde relaties gelegd kan worden. Zoiets als speelgoed pistolen in een speelgoed winkel verkopen, die moeten een oranje dopje hebben om verwarring te voorkomen en verkeerde relaties gelegd worden ten slechte van het imago van de speelgoedwinkel.
Die moeten een oranje dopje hebben zodat politie ze niet voor echt aanziet en je neerschiet. Of bijvoorbeeld een "gewapende" overval met een speelgoed pistool.
Ik vind het vooral vreemd dat de bewust instantie / regels dit blijkbaar toelaten.
Het Nederlandse spreekwoord je kunt geen appels met peren vergelijken zegt genoeg.

Claim apple straks alle logo's van fruit ?
Het moet niet gekker worden daar bij Apple.
Ze wilden volgens mij ook de letter "i" claimen, dus reken er maar op dat ze het gaan proberen.

Echt te triest voor woorden dit...
je vergeet phone, want die hebben ze 'opnieuw' uitgevonden, het touchscreen de geweldige UI die app 1 op 1 van de Jailbreak community copy/paste-d (widgets bestonden al lop iOS 7 mensen) /sarcamsoff

Nee, ik vind het platform gemak fijn, daarom heb ik een iphone, pods, ipad, macbook pro...
Echter dat heb ik ook met mijn surface+windows pc lijn en vermoedelijk komt ook de DUO er wel bij...

Dit is pure onzin, als ik een autologo met 3 vierkantjes wil omdat mijn company het 'wiel' opnieuw wil uitvinden, prima toch... Audi heeft andere 'kenmerken' en motto's als bedrijfsbeeld.
Apple maakt leuke dingen maar ik hoop dat ze hier ver door de mand heen vallen. Ik vind het niet eens lijken op elkaar.
Het is niet triest dat ze het proberen. Het is pas triest als ze het ook echt krijgen. Natuurlijk zullen ze het proberen maar je mag er toch vanuit gaan dat de mensen die zulke rechten toewijzen wel een beetje rationeel kunnen beoordelen dat zoiets onzin is. En als duidelijk is dat dit soort praktijken toch nooit lukken dan houden bedrijven als Apple snel op met het claimen van zulke letters en logo's.
Ik vind het wel triest. Ze weten dondersgoed dat een peer geen appel is, maar ze doen het toch, wat een kleiner bedrijf nu veel tijd en geld gaat kosten. Zoals andere mensen al gezegd hebben: dit is gewoon het pesten van kleinere bedrijven, die vaak niet de middelen hebben om er wat tegen te doen.
En als duidelijk is dat dit soort praktijken toch nooit lukken dan houden bedrijven als Apple snel op met het claimen van zulke letters en logo's.
Ik betwijfel het. Veel kleinere bedrijven die gaan de strijd niet eens aan en krijgen bedrijven als Apple dus hun zin. Die ene keer dat het niet gebeurt is het risico wel waard.
Ach, zo heeft Gene Simmons (van KI⚡️⚡️) patent genomen op OJ- Orange Juice...
Dus elke keer als iemand deze term gebruikt, gaat in huize Simmons de kassa
Nee dat heeft hij niet. Dat verhaal is al zo vaak ontkracht maar ja het klinkt 'grappig' dus gewoon volhouden.
I stand corrected. Blijkt wel weer: Niet alles geloven wat je hoort ;)
Het kan altijd gekker.

T-Mobile claimt niet alleen de kleur magenta, maar krijgt het ook nog vastgelegd bij het merkenbureau én gelijk van de Duitse rechter.

Zelfs als het gaat om een bedrijf uit een compleet andere branche, zoals Lemonade (een verzekeringsmaatschappij)
https://deponeerjemerk.nl/2019/11/22/kleur-bekennen/
Oef, dat Raspberry nog leeft.
BlackBerry ligt in ieder geval al aan de beademing.
Ik zie de gelijkenissen niet. Dus ik snap ook niet waar Apple over loopt te miepen.
Het enige waar ik Apple op kan begrijpen is dat er een vergelijkbaar gevormd blaadje gebruikt wordt in het logo, wat natuurlijk een defining factor in het Apple logo is, maar voor de rest is het inderdaad niet een bijster sterke klacht.
Een blad heeft dan ook een vrij specifieke vorm. Laat 20 kleuters een blad tekenen en kijk maar wat er uit komt.
Gevalletje overdreven beschermend gedrag van een bedrijf die makkelijke miljoenen aan juridische kosten kunnen dragen.
Geloof mij. Das 20 keer iets totaal anders. Zeker bij kleuters.
Als je 20 kleuters een blad laat tekenen is het al heel wat als je er 1 kan herkennen als blad.
behalve hoogopgeleide kleuters, misschien
my2cts
En meestal winnen ze simpelweg omdat de tegenstander niet genoeg geld heeft voor de juridische procedures. Apple is in Spanje al voor zulk soort acties veroordeeld voor Intimidatie.
Veel anders kan t blaadje niet zijn? Open ipv dicht, vast aan t fruit ipv net niet, omlaag ipv omhoog, iets aan de zijkant ipv precies bovenop.
Dat is alleen niet zo. De vorm van het apple logo is tot stand gekomen door geometrisch lijnen spel. Alles is gemaakt aan de hand van cirkels en ratios in de vorm van de “golden circle”. https://i.ytimg.com/vi/55juhXAsxYc/maxresdefault.jpg

In principe kan het bedrijf dus wegkomen met een “twist” in het blad waardoor het er dus niet meer op lijkt en het geometrisch niet meer verklaarbaar is op die manier.
Dat het voldoet aan het golden circle principe is toch wel aardig gedebunked inmiddels:
https://gizmodo.com/does-...he-golden-ratio-511410550
https://www.fastcompany.c...h-of-apple-s-golden-ratio

Dat alles in het logo is gemaakt van cirkels en ratios is klopt dus ook niet.
Ik lees daar niet per se in dat het niet zo is.

Ik lees daar:
- Dat een eerdere versie uit de jaren 80 handgemaakt "free form" was
- Dat de nieuwe versie meer geometrisch is (zoals ik dus zei).
- Dat een product (wat totaal niet vergelijkbaar is met een logo) niet hetzelfde principe hanteert dus dat het daarom onzin moet zijn.

Best wel slechte redenen eigenlijk.
Tja, je verwijst nu zelf naar de "golden circle", wat ook geen vinding is van Apple zelf, als ik het goed voor heb.

Waarom zou Apple daar dan wel gebruik van mogen maken en een ander bedrijf niet?
Zou beetje gemakkelijk zijn op deze manier. Ik neem gewoon een cirkel als logo. Ah, het mag niet want het lijkt op het logo van apple want cirkels... (om het beetje overdreven te zeggen)

Een blad is een blad. Het peerblaadje heeft een andere kromming dan het Apple blaadje
Nee, maar de manier waarop het logo gemaakt zo zijn is dus wel degelijk een manier om te gebruiken in je trademark.
Waarom zou Apple daar dan wel gebruik van mogen maken en een ander bedrijf niet?
Ik denk dat dat ook niet per se het punt is, maar de combinatie van fruit én golden circle bijvoorbeeld.
Ik neem gewoon een cirkel als logo. Ah, het mag niet want het lijkt op het logo van apple want cirkels... (om het beetje overdreven te zeggen)
Vergeet ff niet dat T-mobile een handelsmerk heeft op de kleur roze... Het is ook daadwerkelijk een kleur vernoemd naar hun: ea0a8e - T-mobile https://encycolorpedia.nl/search?q=%22t-mobile%22
Zelfde als Ford/ GM white: FCFCFC , Chrysler - Bright Green
en Ferrari's lijst

Je kunt dus hele simpele handelsmerken hebben. Even een paar andere voorbeelden waar men ook rechtszaken over heeft gevoerd:

* In Duitsland mag sinds 2017 alleen Ritter Sport chocolade maken in de vorm van een vierkant.
* Kitkat
* Adidas
* Lucky 13 vs Taylor Swift
* Starbucks

Dus ja shit gaat ver, en soms wordt het nog toegekend ook. Dit heeft dus nog wel een staartje ben ik bang.
Wát is niet zo? Ik bedoel dat t blaadje niet veel anders kan zijn tov het blaadje vh Apple logo he, aangezien Aiii die 2 vergelijkt ;)
Ik noem geen opties, ik beschrijf de feitelijke verschillen tussen de 2 logo's. Tuurlijk zijn er altijd nóg meer opties... Er zit ook een stokje op de peer he overigens. Nog een extra verschil met Apple. Je ziet duidelijk dat ze alles net even anders proberen te doen...
Ja dan is toch overduidelijk dat het wel anders kan? Ik mis denk ik iets in je reacties ofzo, want volgens mij maken we nu gewoon exact hetzelfde punt. XD
Het blaadje is gewoon een intersectie van twee cirkels, puur omdat Apple wat cirkels op papier kan zetten betekent niet dat ze alleenrecht hebben op die vorm. De zogeheten circle technique kan nou eenmaal met intersecties maar een beperkt aantal vormen opleveren.

Ik vind zelfs het blaadje er niet op lijken eigenlijk, zowel qua vorm als qua inkleuring niet. Het zal eerder gaan om het feit dat het fruit is en dat Apple genoeg geld heeft om bedrijven kapot te pesten dan dat het daadwerkelijk verwarrend zal zijn.
Ik kan me zo voorstellen dat Preprear het logo ook zonder blaadje overwogen heeft maar dat het dan niet meer duidelijk naar een peer verwijst. Het zou dan ook een lampje of een aubergine oid kunnen zijn. Blaadje is imo dus belangrijk.
maar voor de rest is het inderdaad niet een bijster sterke klacht
Vermoedelijk snappen ze dat zelf ook, vandaar het oeverloos uitstel vragen en wachten tot prepear geen geld meer heeft voor verweer en dat ze maar opgeven.
Erg kinderachtig imho
Ze willen alleenrecht op fruit logo's. ;)
lees het onderstaande en je snapt wel waarom Apple zich zorgen maakt ;-)

https://m.hln.be/nieuws/b...3A%2F%2Fwww.google.com%2F
Dit valt in dezelfde categorie als het Amerikaanse Wendy's die hier een lokale snackbar aanklaagt en nog verwacht te winnen ook.
Artikel dat je linkt zit achter een paywall ;-)
als je die paywall overlay ff uitzet dan zie je in ieder geval de eerste alinea en foto.
Op archive.is kan je een gearchiveerde vinden.
-verwijderd-

[Reactie gewijzigd door Kriebelkous op 10 augustus 2020 17:21]

Artikel over Wendy's van BN DeStem zonder paywall.

Edit: Nog een artikel van Omroep Zeeland.

[Reactie gewijzigd door deadinspace op 10 augustus 2020 19:10]

Maar durf je het aan om dit juridisch uit te vechten? Je bent dan zo jaren verder om over de kosten nog maar te zwijgen. Apple weet dat ook waardoor 99% van de tijd mensen eieren voor hun geld kiezen
Je ogen even een beetje dichtknijpen, je draait het iets naar rechts en dan iets naar boven dan zie je toch duidelijk dat we het bijna over hetzelfde logo praten hoor! 8)7
Nope, maar wellicht een kans om hun handelsmerk extra te definiëren, desnoods uit te breiden.

Wie niet waagt wie niet wint.
Als mensen die bij Apple werken het verschil niet weten tussen een appel en een peer logo moeten ze maar een andere baan zoeken. Wat een flauwekul allemaal. Echter MS heeft destijds ook heel hard tegen gebruik van het woord windows door software developers opgetreden. ik vind het belachelijk.
mike rowe soft? Was misschien ook niet heel slim van hem... ;)

[Reactie gewijzigd door pookie79 op 10 augustus 2020 16:33]

Het was nota bene zijn eigen naam! |:(
Lindows als besturingssysteem was ook mooi, maar hebben ze toch gedoe meegekregen :")
Pfff... Ver gezocht... ;)
Je moet iets om je billable hours op te krikken als jurist in deze tijden ;) (want er is maar een groep die hier baat bij heeft...)

[Reactie gewijzigd door Zoijar op 10 augustus 2020 16:32]

Dan wordt het ook tijd dat Apple een rechtszaak bij Nickelodeon opzet, want iCarly gebruikte het logo al jaren.
denk niet dat Nick de iCarly iPear als handelmerk heeft proberen vast te leggen :P
Dat dus. De PearPad etc. Met logo promiment zichtbaar. De PearPad komt ook voor bij een andere kinderserie bij hun. Victorious geloof ik (?)
Zover ik weet bij elke serie van Nickelodeon waar een telefoon gebruikt wordt.
Je ziet in de amerikaanse series die mijn kinderen kijken/keken al jaren "apple hardware" met peer-logo's en zelfs smartphones in de vorm van een peer.
Bijvoorbeeld nick.mtvnimages.com/nick/shows/images/icarly/flipbooks/ipear-store/ipear-thumb-4x3.jpg
Zie ook de wiki: https://icarly.fandom.com/wiki/Pear_Company

[Reactie gewijzigd door Boogie op 10 augustus 2020 16:17]

Das parodie, dat maakt het 'legal' verhaal nog veel moeilijker voor Apple. En die serie zal het niet laten registreren als handelsmerk om producten te verkopen. Ik hoop zeer dat Apple hier wordt teruggeroepen, maar dit is wat veel grote bedrijven doen, alles platslaan wat mogelijk hun eigen merk in gevaar brengt.
Parodie inderdaad. Maakt het lastiger.
Zo had in GTA V een van de karakters een iFruit telefoon, met ook een peer als logo. Daar kon blijkbaar ook niks tegen gedaan worden. En daar werd dus niet alleen een parodie op het logo gemaakt.
Legal maakt het dit juist makkelijker voor Apple. Apple kan naar dit soort parodie wijzen als argument dat mensen een product met een peer al snel aanzien voor een Apple product.
In de film zootopia heb je ook worteltelefoons met downloadbare ringtone en andere wortel-electronica.
Beetje willekeurig van Apple, Als ik in de app store zoek op bijvoorbeeld calorieentellers dan zie ik meerdere simplistische appels als logo, een app genaamd "calorieën teller" bevat zelfs een wat ik zie als een ripoff van het apple logo, minus het hapje er uit.

[Reactie gewijzigd door Magic op 10 augustus 2020 16:15]

gaat om het vastleggen van een handelsmerk, gewoon het logo gebruiken maakt het nog geen handelsmerk
Maar je hebt ook zaak om je eigen handelsmerk te verdedigen. Dus als er 1000den apps met "appels" zijn en je vindt dit okay (handelsmerk of niet) dan verzwakt jouw positie. Dit is ook mede de reden dat er soms zo zwaar verdedigd wordt op potentieel inbreuk op intellectueel eigendom. Niet dat ze het altijd willen, maar ze zullen wel moeten.
Overigens staat dat helemaal los van deze case. Dit is puur waanzin IMO.
Dan *moeten*-argument vind ik altijd zo'n grote bullshit. Alsof er geen alternatieven zijn dan om een grote corporate bully te zijn.

Volgens mij kun je best aan een rechter duidelijk maken dat je de keren dat je niet hebt ingegrepen geen schade of last ondervond van het gebruik van een bepaald merk wat op jouw merk leek, maar dat dit nu niet het geval is. Lijkt me redelijk en billijk.

Je zou ook expliciet kunnen toestaan dat iemand een bepaald merk dat op jouw merk lijkt gebruikt door een contract met ze aan te gaan (al dan niet tegen een redelijke vergoeding). Lijkt me een stuk sympathieker dan "WIJ GAAN JOU KAPOTMAKEN!!!!" als iemand per ongelijk een stuk fruit tekent.
Dan *moeten*-argument vind ik altijd zo'n grote bullshit. Alsof er geen alternatieven zijn dan om een grote corporate bully te zijn.
Helaas werkt het Amerikaanse merkenrecht wel zo. Bij een rechtzaak hierover kijkt de rechter in welke mate de klagende partij pro-actief en consequent heeft opgetreden bij soortgelijke zaken. Een enkele keer niet/minder verstrekkend optreden maakt dat de rechter zal vragen 'joh, waarom trad je toen ook niet zo op?'.
Natuurlijk hebben de grote bedrijven gelobbyd om deze wet zo te krijgen/houden want kleinere bedrijven (lees: potentiele concurrenten) kunnen nooit zo veel procederen. Het ondervinden van schade is geen factor in deze zaken. Ook dit willen de big boys zo houden - reken zelf maar uit waarom.
Okee, maar optie twee was om dan in plaats van te procederen in een contract vast te leggen dat iemand toestemming heeft om een bepaald merk te gebruiken. Daarmee verspeel je niet het recht om bij andere gevallen wel te procederen, je bent immers proactief geweest. Valt met een bedrijf niet te onderhandelen, of willen ze geen contract met je aangaan omdat ze vinden dat jij geen poot hebt om op te staan (en dus terecht ook geen rooie cent willen betalen) dan kun je altijd nog procederen.

Als een systeem zo is opgezet dat procederen de enige optie is, dan is het systeem gebroken en moet het gefikst worden.
Klopt, maar jouw voorbeeld valt niet onder de eis van verdediging, als er 1000den apps zijn met het apple logo® dan wel, maar random appel, nee

Failure to police van je ® treed op wanneer je toestaat je vastgelegde handelsmerk door anderen gebruikt te laten worden zonder licentie of dat het merk zo publiekelijk gebruikt dat je merk geen betekenis meer heeft ( zoals iedereen bruisend water spa rood noemt ook al is het een ander merk) en dat doe je door je merk sterker te laten maken dat het op zichzelf staand is dmv marketing

Veel mensen brengen copyright in de war met handelsmerk, bij © hoeft er niks gedaan te worden bij ® wel

(voorzover ik het begrijp, ben verder geen deskundige in amerikaans handelsrecht)

[Reactie gewijzigd door dakka op 10 augustus 2020 16:35]

maar een app moet wel goedgekeurd worden door Apple in de app store. En dan zal er vast ook wel naar het logo gekeken worden. (om te voorkomen dat er teveel aubergines in de app store logo's komen)
Dat laatste zal niet als handelmerk geregistreert zijn.
En dan te bedenken dat ze zelf vroeger het appel logo soort van gejat hebben.

Apple Corps vs Apple Computer
En dan te bedenken dat ze een overeenkomst hadden met Apple Music dat ze Apple als merknaam mochten gebruiken en zo zolang ze maar niks met muziek deden...
Apple records was dat toch? Van de Beatles. Ik vind dit zo ontzettend zielig van Apple, en Apple is niet eens het enige grote bedrijf dat zo ontzettend zielig doet qua 'ip'. Nintendo heeft er bijvoorbeeld ook een handje van. Die gasten van Prepear zouden een gofundme aan moeten maken, schijnt dat ze door alle kosten al 1 van de 5 werknemers hebben moeten laten gaan.
Dat is hoe de Amerikaanse IP wetten in elkaar zitten, en ook een beetje daar complete afdelingen in grote bedrijven op teren en zichzelf in stand houden. Wat jammer is, is dat dan het hele bedrijf meteen op reputatie moet inleveren terwijl het slechts een juridische afdeling is die doet waar het voor gemaakt is. En als je het niet doet ben je ook de pineut, dan krijg je de patenttrollen en vergelijkbare bedrijfjes.
Dat is hoe de Amerikaanse IP wetten in elkaar zitten, en ook een beetje daar complete afdelingen in grote bedrijven op teren en zichzelf in stand houden. Wat jammer is, is dat dan het hele bedrijf meteen op reputatie moet inleveren terwijl het slechts een juridische afdeling is die doet waar het voor gemaakt is.
Onzin, niemand, en zeker niet de wet, dwingt apple om in te gaan tegen dat peer-logo. Als ze dat bedrijf een appel had gebruik en ook nog eens in dezelfde markt zat als apple dan hadden ze een punt. Maar op dit moment is dit gewoon pesterij en machtsmisbruik.
Ik schrijf daarom ook niet dat iemand gedwongen wordt. Het gaat er ook helemaal niet om of ze een punt hebben, dat moment is tientallen jaren geleden al gepasseerd en nauwelijks relevant in de IP-zaken in de VS.

[Reactie gewijzigd door johnkeates op 10 augustus 2020 17:13]

Je schreef dat deze rechtzaak komt door hoe de wetten in de VS in elkaar steken. Ik zeg dat dat niet zo is en dat het aan Apple ligt. Die beslissen uiteindelijk hoe ze hun IP beschermen. De wet dwingt ze hier niet toe. Het is hun eigen hebberigheid waardoor ze van hun machtspositie misbruik maken.
Voor de tweede keer: niemand is hier aan het dwingen.

De manier waarop de wet in elkaar steekt maakt het voor grote bedrijven aantrekkelijk om zo veel mogelijk zaken te winnen en zo veel mogelijk precedent te scheppen. Daar door kunnen ze in een potentiele opvolgende zaak met verweer komen. Het is een krediet/debet systeem geworden en de juridische afdelingen binnen grote bedrijven handelen daar naar. Niet gedwongen, je kan ook gewoon zaken verliezen en veel geld kwijt zijn. Maar dat doen ze liever niet.
Dat het zo werkt snap ik, maar in dit geval gaat apple te ver en probeert mijns inziens de juridische bescherming op te rekken in hun voordeel. En dat zou het geval zijn geweest ongeacht de heersende wetgeving. Het is een eigenschap van dit soort machtige bedrijven en niet van de wetgeving op zich.
Wat nog het Sosumi (so sue me) deuntje voort heeft gebracht. Moet je nagaan, ze zijn zelf ook "slachtoffer" geweest van het "kleine bedrijven pesten" en nu zitten ze aan de andere kant van dat zwaard.
En meermaals heeft Apple geld betaald aan Apple Corps.
In 1981, 80 duizend dollar, met voorwaarde dat Apple nooit de muziek in zou gaan.
In 1991, 26.5 miljoen dollar omdat Apple geluid toevoegde aan zijn computers, moet je nagaan, met voorwaarde dat Apple nooit fysieke muziek zou verkopen.

2003 nog wat gesteggel en een rechtzaak, omdat ze digitaal muziek gingen verkopen, de rechter zag ook in dat dit niet tegen de overeenkomst inging, en in 2006 koos die ook voor Apple Computers.
Misschien dwarsbomen ze de plannen van Apple voor een submerk met de naam Pear... Waar een logo met een peer natuurlijk heel passend is.
Ik las dit artikel ergens anders en volgens mij ging het om een bedrijf genaamd 'pre pear' en had het iets met gezond eten voor kinderen te maken. een bedrijf met nog geen 10 medewerkers waar ze zoveel juridische kosten moeten maken dat ze al 1 personeelslid kwijt zijn.
De advocaten van Apple zijn waarschijnlijk ook doelbewust aan het verlengen om onnodige jurische kosten af te dwingen waar ze uiteraard veel kleine bedrijven al mee op hun knieen kunnen krijgen.

Een woorspeling op voorbereiden en fruit en heeft niet zozeer met de verkoop van computerhardware te maken.

edit: spuit 11, die info staat gewoon in de kop van het artikel. 8)7

[Reactie gewijzigd door Amasik op 10 augustus 2020 16:38]

'pre pear' [...] iets met gezond eten voor kinderen
En als die kinderen gezonder zijn gaan ze meer sporten of buiten spelen, en minder achter hun iPhone of iPad hangen, waardoor Apple omzet misloopt.
Maar voor dat sporten hebben ze weer een watch nodig;)
Apple zal wel weer winnen, want tegen het leger advocaten van Apple kan je als klein bedrijf niet tegenop. En wanneer de ontwikkelaar door een wonder toch nog wint, dan vindt Apple waarschijnlijk wel een manier om het bedrijf uit de Appstore te weren. Ben je ook weer een stuk van de markt kwijt.
Ze hoeven helemaal niet te winnen, gewoon procederen totdat de tegenpartij de kosten niet meer op kan brengen is voldoende. Dat is ook een beetje het probleem van onze rechtssystemen, de partij met de diepste zakken krijgt uiteindelijk (vaak) zijn zin.
Als deze zaak nog meer wordt opgeblazen staat er vast wel een advocaat klaar om voor een bepaald percentage op basis van no cure no pay de zaak te komen regelen.
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee