Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Videoland introduceert Basis-abonnement voor 5 euro per maand met reclame

Videoland gooit zijn abonnementsstructuur op de schop en introduceert twee nieuwe abonnementsvormen. Het oude 'standaard'-abonnement heet nu Premium en is 1 euro per maand duurder. Voor 5 euro per maand kunnen gebruikers Basis afsluiten, waarbij ze reclame krijgen.

Het verschil tussen de drie abonnementsvormen zit in hoeveel reclame de gebruiker ziet, met hoeveel schermen tegelijk gekeken kan worden, en of films en series gedownload kunnen worden, blijkt uit het Videoland-persbericht. Het goedkoopste abonnement heet Basis en laat gebruikers voor vijf euro per maand met reclame tv-series en films kijken. Bij deze vorm kan slechts één gebruiker tegelijk kijken en is het downloaden van video's niet mogelijk.

Het is niet duidelijk in welke vorm de advertenties getoond gaan worden. Vermoedelijk gaat het om pre-rolls die voor een serie of film worden getoond. Misschien krijgen gebruikers tijdens een programma of film ook advertenties te zien. Videoland zegt te starten met 'een aantal vaste partners', later dit jaar gaat de streamingdienst de commerciële mogelijkheden 'verder uitbreiden'.

Plus is het middelste abonnement en kost acht euro per maand. Dit abonnement is reclamevrij en laat twee gebruikers tegelijk kijken. Bij dit abonnement kunnen gebruikers daarnaast video's downloaden, om deze op een later moment terug te krijgen als er bijvoorbeeld geen internetverbinding meer is.

Het duurste abonnement heet Premium en kost tien euro per maand. Dit abonnement is vergelijkbaar met wat huidige klanten hebben. Het heeft dezelfde voordelen als het Plus-abonnement, met als uitzondering dat vier gebruikers tegelijk van Videoland gebruik kunnen maken.

Videoland gaat de nieuwe abonnementsvormen in 'de komende periode' gefaseerd uitbrengen, voor zowel nieuwe als bestaande klanten. De streamingdienst benadrukt dat gebruikers ongeacht hun abonnement hetzelfde aanbod aan series en films te zien krijgen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Hayte Hugo

Nieuwsredacteur

14-07-2020 • 11:24

243 Linkedin

Submitter: Amps

Reacties (243)

Wijzig sortering
In de afbeelding: "X Met reclame".
Dus is het niet met reclame? Lomp gedaan en onnodig verwarrend.

Ondanks dat je dus wel reclamevrije opties hebt vind ik dit wel een bijzonder fenomeen. "Is het product gratis, dan ben jij het product" geldt tegenwoordig dus ook voor sommige betaalde diensten.
Kranten en tijdschriften doen dit al sinds mensenheugenis. Hoe duur denk je dat een reclamevrije krant of tijdschrift zou zijn?
Dat is significant anders. Digitaal zitten er ongetwijfelt allemaal trackers in om de advertenties zo persoonlijk mogelijk te maken. In de krant of op de kabel-tv laten ze gewoon een standaard ad zien, altijd hetzelfde voor iedereen; ze hebben geen idee wie het heeft gezien of gelezen.

[Reactie gewijzigd door eric.1 op 14 juli 2020 12:14]

En daar heb je het toch echt mis. Het klopt dat de advertentie algemener is, maar in de klassieke media doet men ook volop aan targetted advertising. In een auto magazine zal je niet snel reclame vinden voor cosmetica. Reclame voor kinderspeelgoed ga je dan weer amper zien tijdens een actiefilm.

Ook in die traditionele media wordt de reclame afgesteld op het doelpubliek van die media.
In een auto magazine zal je niet snel reclame vinden voor cosmetica. Reclame voor kinderspeelgoed ga je dan weer amper zien tijdens een actiefilm.
Gek he.... je zegt "auto magazine". Dat is natuurlijk in de basis al een ge'target product. Net als vakbladen, roddelbladen, etc. Dat is een ander product dan een krant, waar Eric naar refereert. Sommige van die bladen hebben meer ads dan daadwerkelijke content.

Maar ik snap in de basis niet helemaal waarom we nu als uitgangspunt pakken wat kranten en tijdschriften ooit bedacht hebben..? What the hell just happened? Dit zijn de media die bij uitstek het meest worstelen met de digitalisering/modernisering van het hele landschap.

Even los van of dit nou positief of negantief is, want persoonlijk Videoland @ 5,- met ads?! Hahaha, no thx. Maar dat is mijn irrelevante mening.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 14 juli 2020 16:01]

Kijk, en dat is nou net de grap. Zo denken heel veel mensen en kiezen dus voor de middelste optie. Dit is simpele marketing.
Voor mij blijft het alleen bij de grap. Ik zou namelijk geen van de opties kiezen.
Maar ik ben ook niet echt de Videoland doelgroep schat ik zo in.

Ik snap wat ze proberen met deze setup, maar echt interessant wordt het niet voor mij
Dit wordt heel vaak zo gedaan. Meestal staat er ook nog bij "meest gekozen". Standaard verkooptechniek. Minder aantrekkelijke alternatieven aanbieden maakt de gunstige keuze nog aantrekkelijker.
"Anchoring" is de officiele term, volgens mij. Expres een "slecht" voorstel maken om een andere optie meer aantrekkelijk te maken. Heel goed voorbeeld is Popcorn in de bioscoop: Een small is belachelijk duur maar voor 1 of 2 euro meer heb je een large.
Ook bij een krant gebeurd dit.
Zo zal je in het AD misschien nog wel eens wat astrologie meuk vinden maar kan je hier in de meeste kranten echt niet mee aankomen.
Maar dat is niet helemaal hetzelfde als gepersonaliseerd natuurlijk ;)
Het verschil is dat wanneer ik die krant koop, ik onbekend blijf. Terwijl ik bij Videoland die advertentie in mijn mik geschoven krijg op basis van de kennis die ze hebben over mij als individu. Ik ben niet onbekend.
Wat is daar anders aan? Reclame blijft reclame, dus ook in de krant
Zeker niet.
Reclame, zoals een krant is een untargeted advertentie (in de zin van trackers).
Reclame online, is targeted met trackers.

Voor videoland is het wellicht nog iets er tussen in?

[Reactie gewijzigd door iAR op 14 juli 2020 13:06]

Denk je werkelijk dat een advertentie in een krant untargeted is? Ze hebben minder mogelijkheden, maar er wordt wel degelijk geadverteerd op basis van een globaal profiel door ze hebben van de typische lezer van die specifieke krant.
Zo zijn veel advertenties in de Telegraaf significant anders dan die in het NRC.

Daarnaast zou het me niet verbazen maar dat is een gok, dat, op basis van andere abonnementen van dezelfde persgroep ze een redelijk profiel kunnen maken van hun leden/het typische lid.
Het ging over tracking... en een krant heeft geen Facebook pixel, lijkt me.

Dat Trouw een andere groep is dan NRC lijkt me logisch. En dat is dan ook precies de enige "targeting" die ze hebben. Plus eventueel apart onderzoek naar hun doelgroep.
En belangrijker: de lezer bepaalt of hij als doelgroep wil worden gezien (door een abonnement te nemen). Die vervloekte FB pixel wordt ongevraagd neergezet.
en laat ik nu liever targeted reclame hebben waar ik eventueel nog wat aan zou kunnen hebben dan de zoveelste maandverband reclame (of als ze het goed doen, niet 10x dezelfde reclame achter elkaar)
Weet je dat zeker?
Wat is het je waard dat er een enorm profiel van data van jou bewaard wordt. En dat er conclusies uit die data getrokken worden waar je geen weet of controle over hebt?
En zijn die persoonlijke advertenties écht zo goed? Of zijn het eigenlijk altijd de schoenen die je al hebt gekocht die je nog weken achtervolgen of de decoupeerzaag je besloot toch niet te kopen?
Ik heb echt nog nooit een een advertentie gezien waarvan ik dacht: he, dat is nou nuttig.

Die doos van de maandverbandjes kun je nog op mute zetten! ;)
Ligt eraan hoe ze het inregelen, maar inloggen + personalisatie van ads vs een totaal niet gerichte ad in de krant. Ja, wat is daar anders aan?
Ik snap het technische verschil wel, maar voor de gebruiker zit hier weinig verschil tussen. De website van de krant heeft bijvoorbeeld ook trackers, en die gegevens gebruiken ze om hun doelgroep te bepalen en daarmee advertenties gerichter aan te bieden. Ze zijn dan niet gepersonaliseerd, maar toch wel gericht.

Ik ben het verder ook absoluut niet met je oneens, maar het is niet alsof kranten geen onderzoek doen en advertenties zijn voor de lezer/gebruiker hoe dan ook verspilde ruimte, zowel op een digitale pagina als op een fysieke.
Ik begrijp je punt niet helemaal. Dus generiek reclklame is acceptabel en targeted heb je meer moeite mee?
Die reclames staan in elk geval niet over de tekst heen. Je bent niet verplicht er 30 seconden naar te kijken en zijn naar mijn mening minder hinderlijk. Bovendien toont de krant reclames van producten en bedrijven in de buurt die ik misschien nog niet ken. Regelmatig moet ik online voor de 5e keer verplicht dezelfde reclame zien van een product dat ik een week geleden al gekocht heb. Simpelweg omdat ik er even op Google naar zocht. In de krant heb je geen reclames van 30 seconden waarin een mooi persoon 26 seconden zichzelf laat zien en in de laatste 4 seconden duidelijk wordt waar de reclame nu om gaat. In de krant is het gewoon lekker simpel: dit is henkie b.v. en henkie verkoopt kaas. Regelmatig klik ik een video of site weg als ik eerst geforceerd wordt om 30 seconden ergens naar te kijken. Ik ben er dan al klaar mee, laat die content maar zitten. Daar kom ik voor, niet die reclames. Zeker als je daar ook nog eens 5 euro per maand voor moet betalen.
Er is een enorme hoeveelheid filmkanalen, kabel, satelliet, IPTV etc... zonder enige vorm van reclame. Want met reclame verziek je de film, serie, ervaring.. Als je reclame in een film gaat stoppen dan verwordt het tot een derderangs film ervaring zoals je dat bij commerciele zenders als RTL en SBS ziet. Zal ook een wanhoopsdaad zijn om het bedrijf overeind te houden.

Je moet het ook niet met een tijdschrift of krant vergelijken maar met een boek..
Bij een krant of tijdschrift ben ik niet verplicht die reclame te lezen en hoef ik er geen tijd aan te verdoen. Op tv is dat toch net iets anders, een fast forward of skip zal er niet inzitten.. Het vergelijk gaat dus niet op.
Een abonnement bij De Correspondent is 7 eu p maand en bij Follow the Money 9 eu p maand. Beide reclamevrij. Dus zo duur?
Inderdaad die USP had gewoon reclamevrij moet heten met een kruis ervoor. Ik snap alleen niet waarom je en mét reclame en dan ook nog eens €5,00 betalen ook nog maar met 1 scherm mag kijken. Beetje gemiste kans.
Omdat ze je liever een van de duurdere abonnementen verkopen. Het €5,00 abonnement is het lokkertje en adverteert lekker.
Is dat vreemd? Voor 5 euro kunnen ze geen dienst aanbieden en van alleen advertenties ook niet. Nu krijg je korting als je jouw gegevens daartegenover zet. Als er de keuze is dan is dit toch prima? Deden alle diensten het maar zo.
Amazon Prime Video doet het voor 2,99, geen idee of dit met reclame is. Maar goed, die kunnen veel meer volume maken natuurlijk.
Dat is zonder reclame in beeld.
Oké, dus het kan wel, maar zoals ik al zei, kunnen zij meer volume draaien dan een Videoland.

Hoewel RTL natuurlijk ook te beginnen samen met Duitsland, Nederland en Luxemburg streaming aan zou kunnen bieden.
Bij Amazon Prime is het hele idee dat je daar dan ook gaat winkelen (waar dan op wordt verdient).
Ik krijg wel af en toe een reclame vooraf van eigen content. Alhoewel je die wel kan overslaan
Bij Amazon Prime 'betaal' je ook met je persoonlijke data, en dat je je Prime-account voor veel meer Amazon-diensten kunt gebruiken. De videodienst is in feite een lokkertje om je zo veel mogelijk binnen het Amazon-ecosysteem te krijgen; dat levert Amazon op de lange termijn meer op qua data en omzet.

Om die reden worden Alexa en Google Home speakers ook voor een relatief lage prijs verkocht. Het is voor Google en Amazon belangrijker om bij je binnen te komen zodat jij hun diensten gaat gebruiken, dan dat ze winst willen maken op de verkoop van die speakers.
Uhhh nee, ze verzamelen nog steeds gegevens van je via het mooie NL profiel
Alleen laten ze geen reclame zien in Videoland.
Met wie deelt RTL de gegevens?

RTL deelt de gegevens met NL Profiel, een samenwerking tussen Sanoma, DPG Media, Telegraaf Media Groep en RTL, zodat we gezamenlijke groepsprofielen kunnen opstellen. Meer lezen over NL Profiel? Kijk op www.nlprofiel.nl.
Helaas doen alle streamingdienst dit. Geen reclame maar wel volgen/profileren!
Ik heb daar echt een hekel aan!
Ondanks dat je betaald ben je nog steeds het product.
Je bent toch niet verplicht om het basis abonnement af te sluiten? Je kunt ook meer betalen en voor plus gaan. Was er alleen een optie geweest met reclame dan zou ik het met je eens zijn geweest.
Dat is nou precies de bedoeling van ze, dat je die keuze maakt.
In de marketing bestaat er zelfs een naam voor die manier van product differentiatie die ze met dat duurdere nieuwe abonnement creëren.
Hoezo tegenwoordig?
In de afbeelding: "X Met reclame".
Dus is het niet met reclame? Lomp gedaan en onnodig verwarrend.
Mwa, komt wel vaker voor. Zo zie je vaak:
"-20% korting" wat dus eigenlijk betekent dat je 20% bij moet betalen.
"1+1 gratis" wat dus eigenlijk betekent dat je 2 gratis krijgt
"WC 0,50 cent" wat eigenlijk betekent dat je maar een halve cent moet betalen
enz.
"Met kans op 30 auto's" vind ik ook zo'n leuke. Alsof elke deelnemer kans heeft om 30 auto's te winnen
Bij de lokale italiaan: Vandaag alle pizza's voor 5 euro

Doe mij ze dan allemaal maar :)
Precies dat.

en download to go staat een X en bij de duurdere abonnement een V

Dus hoe dat is gedaan zou je mogen verwachten dat het dan zonder reclame is toch ? :)
Goh, en ik maar denken dat wanneer je voor iets betaald, je geen reclame erbij krijgt.

Torrent it is!
Indien daar had gestaan "X Reclamevrij" was het ook verwarrend geweest. Dat had ook verkeer de verwachtingen kunnen schetsen. Minst verwarrende zou zijn "V Met reclame" ;-)
Dat van "Is het product gratis, dan ben jij het product" is echt niet meer. Ook steeds meer mensen zijn het product wanneer ze alsnog BETALEN!
Kijk maar hoe overdreven veel er gerookt wordt in Netflix original series. Absolute toeval natuurlijk. Verboden om reclame te maken in Nederland voor sigaretten maar helaas nog geen handhaving mbt product placement.
Dus is het niet met reclame? Lomp gedaan en onnodig verwarrend.
Dat noemen we een dark pattern en is, naast bv. tracking, een van de grootste kankergezwellen van de hedendaagse technologie.
Dit is er echt om vragen om accounts te delen.
Als je met 2 een account deelt ben je evenveel kwijt aan je abonnement, maar heb je geen reclame en kan je met meer tegelijk kijken.
Dat is toch het geval bij (zo goed als) elke streamingsdienst?
Je kan bij bijna elke dienst kiezen voor abonnementen welke meerdere apparaten tegelijk toelaten en waarvan de prijs niet in vergelijking staat tot die van de abonnementen voor één apparaat. Dit wordt ook massaal gedaan, door te delen heb ik toegang tot Netflix, Disney+, Prime video en YT premium voor minder dan €10 per maand.
Zeker, alleen heb je hier niet 'gewoon' meer streams, maar ook nog eens het wegvallen van een grote hinderpaal in het kijken, reclame.

Mocht het €5 zijn voor 1 stream en €10 voor 4 steams zou ik nog steeds het abonnement van €5 nemen, ik kan toch maar naar 1 stream tegelijk kijken.
Maar als ze €10 vragen voor 4 steams en hier valt de reclame weg, dan is het de moeite om actief op zoek te gaan naar iemand die wilt delen. Dan kan je ineens naar 3 mensen zoeken en slechts €2,5 betalen.
Dit is altijd al gewoon toegestaan.
Een van de fijne punten van de online streaming diensten was juist geen reclame.
Als ze nu dit voordeel gaan weghalen door een korting op de prijs te bieden, nee. Dat zou mijn voorkeur dan niet meer hebben.
Buiten de reclame ben ik benieuwd of Videoland eindelijk Dolby 5.1 of Atmos ondersteund met films. De reden dat ik geen films kijk op Videoland is omdat stereo als enige ondersteund wordt :'(
Wat me meer stoort is de lage bitrate. Veel materiaal ziet er gewoon niet goed uit op een groot scherm, en dan vind ik DD en Atmos verder ook niet zo boeiend.
Nee dat gaan ze nog niet ondersteunen. Dat, samen met het matige aanbod en de lage beeldkwaliteit voor mij reden om deze dienst links te laten liggen.
idd kansloos dit, ook veel kinderfilms niet eens in Nederlandse taal (ook nadeel van Amazon)
Netflix (en anderen?) zijn kwalitatief veel beter op gebied van films. Enige voordeel van Videoland zijn NL series, maar ja dan heb je imho met NLziet een betere keuze (althans voor mij).
Exact dit. Ik vind het schandalig dat Videoland qua prijs wel meedoet met de grote jongens, maar dat ze voor dit geld niet eens fatsoenlijk 5.1 aan kunnen bieden. Ik vind qua geluid bij een (video) streamingdienst 5.1 toch wel de bare minimum.

Ga eerst maar eens investeren in de kwaliteit van je streamingdienst in plaats van denken aan verkapte prijsverhogingen (het normale wordt ineens het Premium abo van 10 euro, vs 8 wat het nu kost) of het introduceren van reclames. Streamingdiensten zijn mede zo populair geworden JUIST omdat mensen die reclames/advertenties beu zijn.

[Reactie gewijzigd door Electrifying op 14 juli 2020 19:42]

En graag mooie 4K ultra HDR video, uiteraard met daaronder Atmos geluid..
Hahaha, laten we beginnen met goeie bitstream HD en 5.1 ;)
Dan neem je toch het duurdere abonnement, wat is erop tegen om keuze te hebben?

Je kunt toch die van 7,99 nemen met 2 schermen (is 1 euro goedkoper dan het vorige abonnement als je genoeg hebt aan gelijktijdige 2 streams).
Maar waarom dan niet een NOG goedkoper abonnement waarbij je maar 1 scherm kunt? Ik heb in mn uppie geen 2 schermen nodig, maar moet dus wel hetzelfde betalen als een huishouden waar ze met zn 2en zijn... Nee, wat mij betreft moet het eerder zijn, 1 basis abo met 1 scherm tegelijk, en voor elk scherm meer moet je gewoon extra bijbetalen..
Is allemaal psychologie, de bedoeling is om je het middelste pakket te laten kopen, de duurdere en goedkopere is afleiding.
Waarschijnlijk omdat een extra scherm toestaan ze weinig kost, jou een goedkoper abonnement aanbieden zit niet genoeg marge op.
Oftewel je kunt je account delen met een vriend/familielid en betaalt beide maar €4 per maand. :)
Dat mag bij veel services helemaal niet, en bij sommige kan het zelfs helemaal niet fatsoenlijk (zoals bij Prime video, tenzij jij de ander zo goed vertrouwd dat die niet met jouw account zaken gaat bestellen etc. want er is geen aparte login mogelijk voor primevideo waarbij je dus dan niet toegang zou hebben tot de betaalgegevens, en accounts koppelen kan dan alleen als beide accounts hetzelfde betaalmiddel gebruiken).

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 14 juli 2020 12:14]

Het is niet gezegd dat het abonnement goedkoper wordt als ze maar 1 scherm aanbieden.

Ze hebben namelijk zelf kosten aan de content, welke vermoedelijk niet schaalbaar is naar 1 scherm zonder nieuwe afspraken, waaruit vermoedelijk geen verdere kosten reductie komt. 2 schermen is voor zover mij bekend de onder grens voor streamingdiensten voor binnen en buitenland. Hier zitten ook wat technische aspecten aan vast, naast licentie aspecten.
Lijkt me sterk, want Basis abo hier is dus ook maar 1 scherm, basis abo bij netflix is ook maar 1 scherm (maar helaas bij netflix is basis abo dus ook geen HD, wat al helemaal achterlijk is).
Dat klopt maar veel huishoudens in NL gebruiken 2 of meer schermen en dus gaan ze er vanuit dat ze dit het meeste gaan afsluiten/verkopen :) jouw optie 1 scherm en voor extra bijbetalen zal daarom voor veel gezinnen reden zijn om bijv voor een andere (concurrent) aanbieder te gaan
Ik vermoed dat dit totale onzin is en gewoon wat ze jou als consument willen laten denken zodat je lekker voor 2 schermen betaalt. Het gebeurt bij ons en in onze kringen zelden dat op exact hetzelfde moment meer dan 1 scherm per account wordt gebruikt. Behalve als deze accounts gedeeld zijn (ssst niet verder vertellen)
Ik zou er ook genoeg aan hebben om bijv een Netflix 4k abonnement met 1 scherm af te sluiten, maar dat "kan" niet. |:(
In gezinnen is het standaard use case dat er meerdere schermen tegelijkertijd worden gebruikt.
OK, maar geef me dan de optie om zelf te kiezen (voor een meerprijs) want ik ken nu tenminste 5 gezinnen die het niet doen, en wel betalen.
Echter in de algemene voorwaarden staat dat dit niet mag en ze gaan je ook afsluiten als ze er achter komen. Laat ze zelf nou gewoon eerlijk wezen, volgens mij waardeert de consument dat veel beter. (maarja, verdienmodel hè)
Staat er zeker in. Maar de werkelijke check doet Google alleen op basis van factuuradressen van de "familieleden".

We hebben het nu al bijna een jaar zonder afgesloten te worden, en mocht dat gebeuren, so be it, verlies je een keer 3 euro.

EDIT: Of heb je het nu over Netflix? Sorry, net wakker.

[Reactie gewijzigd door millman7 op 14 juli 2020 12:15]

Ik betaal 2.30 voor mn yt premium (family). Die gebruik ik met zn 3en momenteel.
Precies! Waarom zo negatief? Ik stoor me niet aan wat reclame en vind lagere maandkosten maar wel de content prima!
Dan neem je toch het duurdere abonnement, wat is erop tegen om keuze te hebben?
Oké, even een extreem voorbeeld: Omdat elke dienst (ook Netflix) vrijwel elk jaar hun streaming dienst duurder maken. Als het een paar jaar zo doorgaat betaal je dus straks 9 euro met reclame en ben je vrijwel weer terug bij af met waar we met kabel tv (betalen voor je aansluiting + pakket en daarbovenop bakken met reclame). Ik snap overigens dat content maken geld kost, dus dat het wat duurder wordt begrijp ik wel.

En net als bij YouTube begint het met een paar korte ads en gaat het uiteindelijk naar complete reclameblokken of 10 onderbrekingen met een beetje content.
Dat is helemaal niet waar. Videoland (waar het nu om gaat) is altijd al 8,99 geweest en nu kun je ook het abonnement nemen van 7,99 als je aan 2 streams voldoende hebt, dus ben je misschien wel goedkoper.

[Reactie gewijzigd door jongetje op 14 juli 2020 13:28]

Zo begint het inderdaad. Nu is het Videoland, maar je kunt er op wachten dat Netflix, etc. op een gegeven moment OOK met een abonnement met reclame komen. Als de reclame VOOR de serie of film komt vind ik het nog niet zo een probleem,maar ertussenin zit ik niet op te wachten, dan kijk ik wel weer series op tv. natuurlijk kun je een abo nement zonder reclame, maar over een poosje zullen die wel duurder worden..
En dan, hoeveel reclame. 1 x per uur 5 minuten zeg ik nog vooruit, maar als het net als bij die andere comercieele iedere 20 minuten zeker 5 minuten dan wordt het wel vervelend.Plus ook nog van die reclame dat ze hun eigen spul iedere keer aanprijzen daar heb ik het helemaal mee gehad...
Ik vind 1 keer per uur 5 minuten nog te veel. 1 advertentie (die dan ook geen 5 minuten duurt) vooraf dan heb ik er minder moeite mee (mits het niet de hele tijd dezelfde advertentie is, want daar ga ik me dan ook mateloos aan ergeren).
Nee. gewoon niet, niks advertenties. Natuurlijk kan ik voor jou niet bepalen wat jij irritant vindt, maar als je dit toelaat dan gaat straks iedere betaaldienst advertenties doordrukken, want die sukkels blijven toch wel betalen. We moeten dit als consument gewoon keihard afschieten.
Nouja, ik ben er niet op tegen als het daardoor een goedkoper abonnement mogelijk maakt. Niet dat ik die zal afnemen dan, maar ik kan het me zeker voorstellen voor mensen met wat minder geld. We moeten niet net doen alsof die services geen kosten maken, als je weet dat netflix bv lang geen winsten heeft gedraaid omdat ze zoveel geld kwijt waren aan licenties (en dus nu zelf content zijn gaan maken omdat het op langere termijn goedkoper is)..
De mensen die het nu niet afnemen zullen volgens mij ook niet over de drempel getrokken worden als het een euro minder is. maargoed, dat is vanuit mijn marktonderzoek (geen) natuurlijk makkelijk gezegd.
Het oude 'standaard'-abonnement heet nu Premium en is 1 euro per maand duurder. Voor 5 euro per maand kunnen gebruikers Basis afsluiten, waarbij ze reclame krijgen.
Het is dus niet goedkoper geworden maar alleen de andere abonnementen duurder. Had de abonnement nu goedkoper geweest dan was ik het met je eens.
Reclame middenin de film? De manier om je uit de ervaring te halen. Ik hoop dat de consument dit afstraft; dus niet afsluit.
Zijn dit de stuiptrekkingen van een bedrijf dat probeert over te schakelen van fysieke media naar streaming?
Nee, dit zijn de stuiptrekken van een bedrijf dat van 2 walletjes wil eten. En abonnement en reclame inkomsten trekken. En als een van de 2 tegen valt kun je dat er mooi mee opvangen ;) Voor je het weet ziet je weer tegen net zoveel reclame aan te kijken als op de standaard zenders :(
Als reclame weer gemeengoed wordt bij de streamdiensten zoals dat op de TV het geval is, dan stop ik ook weer met het streamen.

Voor mij persoonlijk is de reclame op de TV veruit de hoofdreden dat ik al meer dan 10 jaar geen TV abo meer heb en alles via het internet doe. Als ik af en toe bij iemand anders ben en TV kijk, verbaas ik me er nog steeds over hoe mensen 30% van de tijd accepteren voor reclames. 10min per half uur en 20min per uur.
Het is gewoon weer een proefballonnetje in mijn ogen, kijken hoever we de grens weer kunnen oprekken voordat men het zat wordt. Zo gaat het toch iedere keer en dan verzinnen ze weer wat anders...
Maximaliseren van de inkomsten, het is tenslotte een bedrijf ;)

Kijk naar iets als DPlay, vroeger kon je weken terug kijken bij Ziggo(weet niet hoe het bij andere is of was), tegenwoordig krap 1 week. Oooo wil je verder terug kijken dan moet je een abbo nemen op DPlay. Overal geld uit slaan ja, Service / klantvriendelijk nee...
Zeker. Beperkte content, reclames met een volume op 300% en dan nu in een digitaal jasje met trackers. Yarr, stuurboord
Maar dat is nu dus nog niet bekend. Ikzelf heb daar ook een grote hekel aan en is dus ook de reden waarom ik geen 'normale' tv kijk.
Wat is je punt precies? Dan blijf je toch op het oude abonnement en heb je geen reclame? Is je goed recht.

Ik vind het juist goed om te zien dat je nu als consument de keus hebt. Accepteer je reclame? Dan ben je goedkoper uit. Zou voor alles zo moeten zijn, dat je reclame kunt afkopen.
In vergelijking met het huidige abonnement waar je alleen de keuze hebt voor 8,99 per maand krijg je nu wel een keuze uit 3 smaken.

Als je geen reclame wilt, betaal je gewoon voor Plus of Premium.
Waarbij Plus zelfs goedkoper is dan huidige abonnement

(Let op, bestaande abonnees krijgen premium zonder extra kosten, voor hoelang is echter onbekend, bron Q&A van Videoland zelf).
Wat is dan je probleem?
Hoe lees jij een krant met al die reclames die gebruikt worden om de krant betaalbaar te houden?
Bij een krant lees je de reclames gewoon niet. Bij een video of film nogal moeilijk als hij bv halverwege je film komt of voordat je begint eerst verplicht een minuut ofzo naar reclame moet kijken.
Genoeg mensen die reclame niets uitmaakt maar streamen om een serie/film on-demand te kunnen zien. Mijn familie kijkt mij altijd raar aan als ik de auto radio op mute zet als er reclame is. Ik hoef niet de reclame ook op standje 10 te beluisteren... maar zij hebben er geen probleem mee.
Je moet wel heel erg op de centen letten als je voor de 5 euro optie gaat ten opzichte van de 8 euro optie. Het is per definitie toch wel lekker om twee streams tegelijk actief te kunnen hebben.

Ik kan er wel naar raden dat dit om niet veel meer gaat dan keuzevrijheid; mensen gaan in de nieuwe situatie de mogelijkheid krijgen om te beslissen niet voor de 5 euro versie te gaan maar toch gewoon de 8 euro optie te nemen. Of toch gewoon even lekker "beginnen" met de 5 euro optie. Hoe dan ook gaat het meer klanten over de streep trekken.

In digitale omgevingen kunnen ze geen tactieken toepassen zoals je dwingen een product in je handen vast te houden zodat je het al bij voorbaat als een persoonlijk bezit gaat behandelen, dus ze moeten toch wat verzinnen.
Flink aan de prijs, als je ook nog inkomsten verdient doormiddel van Reclame.
Reguliere TV betaal je ook een tientje voor per maand, ook barstensvol met reclame.
iets waar de markt dus ook op reageerd. Tientje per maand en barstensvol reclame? laat maar hangen:
https://www.rtlnieuws.nl/...evisie-kabel-abonnementen
Terwijl de omzet (ook uit tv reclame) nog stijgt.. bizar.
De reden ook dat geen tv meer kijk. Je kijkt net zo veel reclame als dat je tv ziet en de content is allemaal beetje van het zelfde.
Opnemen en doorspoelen. Of gewoon een Plex server opzetten. Maar soms komen er op tv films voorbij waar ik nog nooit van gehoord had, en ja die download je dan dus ook niet.
Met de gemiddelde glas aanbieder kun je dus zelfs bij opnames (cloud) niet meer doorspoelen :(
Dat kan bij Ziggo dan gelukkig nog net wel, en gelukkig ook op een fijne manier. Vriendin had voorheen KPN en daar was het doorspoelen amper te doen.
Dat kan bij Ziggo dan gelukkig nog net wel
Ook met de Mediabox Next die geen interne HDD heeft?
Ja bij opgenomen programma's wel, alleen als je het programma opnieuw kijkt (dus vanuit Replay) dan kan je het niet doorspoelen op bepaalde zenders.
Bij KPN kun je gewoon doorspoelen. Verder heeft VRT weinig reclame en goede programma's.
Bij de NPO e.d. wel, maar niet bij sommige commerciëlen omroepen zoals RTL (Alleen eerste 5 minuten, ervaring Telfort Glas, Arcadyan HMB2260) Bij Ziggo kan je dan weer niet doorspoelen als je gebruik maakt van begin gemist (Mijn ervaring op een Next box)
Opnames kan je doorspoelen, terugkijken of vanaf het begin kijken niet bij KPN
Opnemen is een stenen tijdperk ding. De content bestaat al lang, maar om historische redenen moeten nu allerlei handmatige acties uitgevoerd worden om het terug te kunnen zien.
Ik vind het in de streamingmarkt ook wel aan de prijs als je de grootste irritatie weer laat terugkomen: reclames |:(
Tv abbo is idd duurder. Ik heb daarom een abbo op NLZIET voor 6.99. Omdat je alles zowel live als on demand kan kijken kan je kiezen om zonder reclame te kijken voor een lagere prijs. En ja je hebt idd een stuk minder zenders, maar ik mis eigenlijk nooit iets (alleen Ziggo sport voor de F1, maar daar heb ik een andere oplossing voor ;) )
Welke andere oplossing voor F1? :)
Mogelijk dat F1.tv? Al hoor ik daar geen positieve verhalen over.

[Reactie gewijzigd door MC_Sparkles op 14 juli 2020 11:45]

Mogelijk dat F1.tv? Al hoor ik daar geen positieve verhalen over.
Ik zou het iedereen in ieder geval afraden ;) Eerste 2 races gewoonweg geen beeld, casten vanuit de app werkt niet (moet via de website) en de kwaliteit is een stuk lager dan Ziggo.
Hmm blij dat ik die gok nog niet genomen heb dan. Houd het nog wel even bij Ziggo Sport :)
Afhankelijk van welk abo je hebt bij Ziggo is F1TV gratis.
Zit bij Tele2, dus neem het Ziggo Sport pakket af.
Je kan ziggo sport los aanschaffen volgens mij. Maar dat kost ook dan weer tientje per maand ofzo. Niet normaal.
Ze pushen je aan alle kanten naar illegaal streamen.
Ze pushen je helemaal niks. Dat jij iets wilt kijken dat blijkbaar 60-70% van NL niets interesseert is een ander verhaal.
Vroeger dat niks bereikbaar was zonder te downloaden, kon ik het me nog voorstellen. Maar tegenwoordig? Het aanbod is zo groot en divers en in mijn ogen redelijk geprijsd. 10 euro per maand voor F1 en de Premier League...prima prijs. Fox Sports Eredivisie is overigens wel duur als je niet bij KPN zit, maar goed, ik neem het wel af, want ik hou van voetbal. Ik kan ook wachten op zondagavond 7uur voor de samenvattingen.
Ja, maar voetbal boeit mij geen fuck. Ik zou alleen de race willen zien, en mogelijk de kwali's
Dan vind ik het behoorlijk jammer dat ik dan ook voor een sport moet betalen die ik toch niet kijk.
Maak het dan bijvoorbeeld 5 euro in de maand, voor alleen het race kanaal, dan vind ik het al een stuk netter en zou ik het wel afnemen.
Mits ik het maandelijks kan opzeggen of pauzeren, want in de winterstop hoef ik geen Ziggo Sport te hebben als ik het toch niet kijk.
Of dat ik een paar euro per race dat ik kijk betaal ofzo.

Met een Ziggo abo kan je ook wel F1 terug kijken, maar zodra je dat op je TV wil streamen (chromecast) dan wordt alles ineens geblokt. Maar via je telefoon op een klein mini scherm kijken kan dan weer wel.

Sorry, maar dan voel ik mij toch eerder geneigd om een illegale stream op te zoeken en het daar zonder problemen te kunnen kijken. Terwijl ik er "gewoon" voor betaal.
Maar via je telefoon op een klein mini scherm kijken kan dan weer wel.
Via je laptop aangesloten op je TV ook. Die hele Chromecast block is zo'n enorme wassen neus...
De Ziggo-app werkt nu overigens ook op Android tv, maar dat terzijde.
Ik snap je punt wel, maar helaas werkt het niet zo. Je vindt de sport dus wel leuk, maar niet leuk genoeg om er 10 euro voor te willen betalen. Wat dacht je dan van RTL (de Duitse), die zenden volgens mij de meeste races uit en zit denk ik nog wel in de Free-To-Air zenders met een schotel.
Mijn duits is niet goed genoeg om het commentaar te kunnen volgen helaas.
En inderdaad, thanks. Zal ZiggoGO op mijn Android TV eens proberen. Hopelijk werkt dat wat fijner.
Daar heb je wel een punt; Dankzij VoD zou het juist mogelijk moeten zijn om alleen af te nemen (en te betalen) wat je ook echt wilt zien cq. kijkt.
Nu zijn F1 en voetbal volgens mij allebei dure sporten - als in: uitzendrechten zijn duur. Dus splitsen zou goed zijn. Past ook beter bij al die gepersonaliseerde reclames... want dat kunnen ze wel op de man/vrouw afstemmen. Maar aanbieden wat je daadadwerkelijk wilt zien; nee - dat niet... ;(
Nja reclames gaat natuurlijk per programma. Tijdens voetbal gaan ze geen max verstappen fanshop reclames draaien.
En tijdens F1 gaan ze geen idk wat voor voetbal reclames tonen.
Behalve over Rondo krijg je reclame te zien, is volgens mij voetbal programma
Inderdaad ze pushen je helemaal, je kan gewoon abbo afsluiten.
Je ben ook helemaal niet verplicht alles te gelijk te nemen, je kan ook wisselen af en toe van dienst.
Waarschijnlijk dus een illegale stream.
Ziggo go app, meeliften op iemands anders Ziggo account en dat casten naar tv - niet geheel zoals Ziggo het bedoelt heeft O-)
Niet helemaal waar, toch nog best redelijk veel films series en kanalen waarbij het niet is toegestaan om vooruit te spoelen.
Klopt ik ervaar dat heel soms. John de Mol doet moeilijk met zijn Talpa kanalen (SBS/Veronica/Net5). Maar zoveel kijk ik daar waarschijnlijk niet van
En hoe is de beeldkwaliteit tegenwoordig van NLZiet? De laatste keer dat ik een proefabonnementje had, was het echt verschrikkelijk. Het geluid was ok, maar het beeld was regelmatig zelfs 'korrelig'. Ik keek via een Chromecast.

Ik zit net te kijken naar de prijzen. NLZiet is op dit moment 7,99 per maand, en de 'meerprijs' van 'interactieve televisie' is 9,05 per maand (bij het 'middelste abonnement'), dus scheelt inderdaad wel een beetje :)
Dan zou ik zeker gaan voor een normaal tv abbo. NLZiet kwaliteit is afgelopen tijd wel verbeterd, maar nog niet zo goed als reguliere tv abonnementen. Ik heb T-mobile thuis internet (100/100 glasvezel voor €25 p/m - dik tevreden mee), maar hun tv abbo kost €15 p/m en dat vind ik wel weer prijzig. Daarbij krijg je naar mijn mening een ongelofelijk brak tv kastje en een verschrikkelijke interface. Snel weer teruggegaan naar mijn Apple TV met NLziet. Ik kijk niet zo veel live en je kan er ontzettend veel mee terugkijken. Zou inderdaad nog toffer zijn als de kwaliteit weer een boost zou krijgen.
Maar wel meer kanalen :)
Met nog veel meer pauperTV dan je zou willen... Een aantal zenders kun je zo doorheen skippen, dat is echt onzin van de bovenste plank (waar ze het beter hadden kunnen laten liggen).
tja, zoveel mensen zoveel wensen.. Ik kan zaken als 'Heel holland bakt' en studio sport ook niet begrijpen dat daar uberhaupt mensen naar kijken, en toch kijken er een hoop mensen die troep..
Het verbaasd me dat ze hier in Portugal gewoon nog 'normale' televisie hebben en zelfs een hollywood zender dat 24/7 gewoon goede films zonder idioot lange reclameblokken uit kan zenden. NL is gewoon verblaft. Stoort me ook dat ondanks het Nederlandse netflix account dat ik heb hier limitaties heb m.b.t aanbod van netflix films.

Wordt of een VPN straks of gewoon disney.
Hollywood van AMC? Hebben wij hier in Spanje ook, staat vaak aan, met weinig reclame
Krijg altijd het idee dat Videoland de films heeft die ook al op tv zijn geweest.
Een serie als Brussel of Meisje van Plezier vielen me ook tegen.
Heb ff check gedaan maar deze films vind ik vaak ook terug op Amazon Prime, €49/jaar met nog een hoop extra voordelen.
+1Anoniem: 63672
@gise14 juli 2020 11:55
Bij reguliere TV krijg je alleen reclame voor en na een programma.
Bij de commerciële zenders wordt je pas echt overspoeld door reclames.
die nemen we op en spoelen we de reclame door. onder de streep dus beter.
Met het verschil dat je bij TV gebonden bent aan tijden van uitzenden. Tenzij de aanbieder zich ook gedraagt als streaming/on demand dienst, wat dan niet echt meer TV te noemen is.
maar hoeveel zenders krijg je dan wel niet? je kan lieaire TV niet vergelijken met streamingdiensten!

en er zijn genoeg zenders op Lineaire TV die geen reclame hebben hoor
Valt toch wel mee voor 4,99? Dit paar cent die uit reclame komt is echt niet dekkend om een hele film of serie te kunnen kijken.
hmm, €4,99 voor mwa aanbod van Videoland versus €2,99 van Amazon Prime of €13,99 van Netflix.

Disney+ noem ik bewust niet want die valt me vooralsnog tegen, en dat zit 'm vooral in het aanbod waardoor prijs eigenlijk ook te hoog is.
13,99? netflix begint gewoon bij 7.99 hoor.
Als je tevreden bent met SD kwaliteit ja, op een beetje TV is 4K toch wel een gewenste optie, en dan ja, 13,99

Overigens waardeloos dat Netflix de kwaliteit laat afhangen van het aantal gewenste schermen, maar dat is weer een andere discussie.
Videoland is ook voor 99% SD. Zie maar eens een 4k titel te vinden en vervolgens af te spelen in 4K. Succes 8)7
Dan des te meer reden voor mij om deze aanbieding te laten voor wat het is.
ligt er dus aan hoe de reclame is. Als het 1 'advertentie' is die draait voordat de film begint, dan valt het nog wel mee, maar als het net als normale tv is, met meerdere, dan is het een grote ergernis, en als het dan ook nog eens IN de film/serie zit, tja, dan is het gewoon waardeloos.
Nouja muziekdiensten zoals Spotify / Deezer kunnen het wel zonder kosten als er reclame bij zit.
Daarnaast is het ook beperkt tot '' 1 scherm '' en download-to-go kan natuurlijk niet want dan mis je de reclame.

Als het nou gratis was... dan hadden ze net als bij die muziekdiensten die ik noemde een veel groter publiek kunnen aanspreken.
Nu zullen de meesten daarvan wel helemaal geen klant worden en verdienen ze helemaal niets aan die mensen, bij een gratis constructie tenminste nog aan de reclame en wellicht vinden die het zo leuk dat ze uiteindelijk wel een betaald abbo nemen, meer bekendheid enzo ook.
Dit is ook de voornaamste reden waarom die muziekdiensten zo'n constructie hanteren.
Spotify is alleen een bedrijf dat volgens mij nog nooit winst heeft gedraaid...
Net als zoveel meer sterk groeiende bedrijven, het hoort er een beetje bij.
Met creatief boekhouden en investeren maakt geen enkel bedrijf winst maar groeit wel en bouwd dus ook meer vermogen op.

Als ik een keten start en investering af kan trekken en elk jaar een nieuw pand koop dan kan je over 10 jaar 10 panden bezitten maar nooit winst geboekt hebben.
Nee het probleem met 3e partij muziek diensten is dat ze geen eigen content hebben. Die hebben dus in de deal met platen maatschappijen moeten onderhandelen om een aangepast tarief voor gratis streams te krijgen.

Truc is dat ze de reclame irritant genoeg maken zodat je wel over gaat.

https://blog.songtrust.co...reams-turn-into-royalties
Uhu, maar dan maak je de reclame op een videodienst toch ook irritant?
Om de 10 minuten een reclameblok van 30 seconden als je gratis wilt kijken of anders betaal je €8 per maand.
Zoiets lijkt mij veel beter dan wat ze nu doen waarbij er reclame is ( vast minder agressief ), maar je moet er nog steeds voor betalen.
Als je het toegankelijk maakt voor iedereen - die er in beginsel geen rode cent voor over heeft - dan kun je een veel groter publiek binnenhalen.
En met die reclames heb je dan ook een mooi verdienmodel.
Videoland heeft heel veel eigen content, die hoeven dus geen royalties af te dragen zoals Spotify per luisteraar moet doen. Daar zit het verschil
Juist dan kun je toch als contentmaker ervoor kiezen je content ook beschikbaar te maken voor mensen die niet bereid zijn te betalen.
In plaats van dat je je inkomsten dan haalt uit het abbo geld doe je dat uit advertenties.
Zelfde als de verplichte reclames bij een gekochte DVD, BR, die je niet kan overslaan. Er is geen enkele industrie zo goed in het uitmelken van de consument als de entertainment industrie en daar maken ze slim gebruik van, helaas vaak ten koste van de artiest/acteur etc. :+

[Reactie gewijzigd door harrytasker op 14 juli 2020 11:54]

5 euro flink aan de prijs? Zeker weer een opzetje om downloaden goed te gaan praten?
De naamgeving is niet helemaal duidelijk van de abonnementen. Premium klinkt alsof je er ook meer voor krijgt zoals bij Netflix (UHD content) ipv 2 extra gelijktijdige streams erbij. Dat vind ik het enige minunt van Videoland, het geluid is bij alle content nog steeds Stereo terwijl de content op TV bij RTL in surround wordt uitgezonden.

Daarnaast wel goed dat je laagdrempelig kunt instappen met reclame. Zou kun je wel series volgen die niet op TV komen zoals expeditie Robinson van begin dit jaar.
Dat vind ik het enige minunt van Videoland, het geluid is bij alle content nog steeds Stereo terwijl de content op TV bij RTL in surround wordt uitgezonden.
Ik heb een tijdje geleden VL voor het eerst gebruikt. De app is, bijvoorbeeld in combi met een chromecast, echt om te janken zo slecht. Daarbij vind ik de beeld/audio kwaliteit, zoals je noemt, ook niet altijd top.
Ze hebben imo nog wel iets in te halen als je het vergelijkt met concurrenten.
Lachertje toch? Slechts stereo?
Gelukkig net opgezegd. Ze hebben wel heel veel storingen is mijn ervaring.
Hoezo gelukkig net opgezegd? Mensen die al klant zijn (volgens mij kun je je nog aanmelden voor de oude prijs en ben je voor een euro goedkoper straks premium) worden premium klant voor hetzelfde geld.

Ik ervaar zelf weinig tot geen storingen en best al lang klant.

[Reactie gewijzigd door jongetje op 14 juli 2020 11:39]

Wie zegt dat het huidige abonnement nog gewoon blijft bestaan? Kan goed zijn dat ze dus het huidige abonnement 'opwaarderen'.
Als we film wilde kijken savonds was toch regelmatig dat we geen verbinding konden krijgen. ( gem 2 keer per maand).

Als ze nu voor hetzelfde abonnement 2 euro meer vragen en de problemen zijn er nog steeds wil ik zo,n bedrijf niet steunen.
Je type abonnement zegt dus nog steeds niets over de kwaliteit van de streams (video en audio). Een inhaalslag (4k/HDR/Vision/Atmos/DDP etc.) op dit vlak is als je het mij vraagt brood nodig om een abonnement in welke vorm dan ook interessant te maken.

[Reactie gewijzigd door steelodude op 14 juli 2020 11:38]

Mijn vrouw kijkt altijd Videoland en persoonlijk vind ik de kwaliteit van de videos van erg slechte kwaliteit. Alsof je naar een geripte dvd zit te kijken.

Als er dan ook nog reclame bij komt
Niet alleen de kwaliteit maar ook de content is om te huilen.
Na 14 dagen mijn proef abonnement beëindigd.
In het plaatje staat er bij het Basis abonneement een kruisje voor "Met Reclame", net als dat er een kruisje voor "Download To Go" staat. Het is niet met download to go dus het is ook niet met reclame! :+

[Reactie gewijzigd door MeltedForest op 14 juli 2020 12:07]

Tijdens een aflevering of film reclame zou ik echt niet meer accepteren, maar vooraf en achteraf zou prima zijn als er een leuke korting tegenover staat.
Reclame tijdens een film is wel een snackhaalmomentje :)
Reclame moet ik niets van hebben, maar ik zou het wel leuk vinden als je bij Netflix/Amazon/Disney een pauzemoment kunt instellen. Dat je 5 minuten wat mooie natuurbeelden ziet, evt, met muziekje (ook instelbaar) of gewoon een traditioneel Pauze scherm (waarbij het woord Pauze nooit op dezelfde plek blijft staan, want ik heb Oled 🙂). En uiteraard op een moment dat er van scène wordt gewisseld.

Je kunt altijd zelf een timer instellen, maar dat is altijd irritant zo’n alarm midden in een scène.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True