Videoland heeft 903.000 betalende abonnees

Het aantal betalende abonnees van de RTL-streamingdienst Videoland lag eind 2020 op 903.000. Dat meldt RTL Nederland in zijn jaarcijfers. Daarmee doet de dienst het 38 procent beter ten opzichte van eind 2019, toen het nog 653.000 betalende abonnees had.

Volgens RTL Group is de toename te danken aan het tweede seizoen van de serie Mocro Maffia en het populaire Temptation Island. Topman Sven Sauvé is dan ook tevreden: "Ons doel was om sterker uit de crisis te komen. Ik ben bijzonder trots om te zien dat dat is gelukt", aldus Sauvé. "Ondanks de onzekere marktomstandigheden hebben we vastgehouden aan onze strategie en volop geïnvesteerd in lokale content én Videoland."

Ondanks het toenemende succes van Videoland had de coronacrisis gevolgen voor RTL Group. Zo daalde de omzet van RTL Group van 6,6 miljard euro naar 6 miljard en liep het bedrijfsresultaat terug van 1,1 miljard euro in 2019 naar 853 miljoen euro in 2020. De nettowinst bedroeg vorig jaar 625 miljoen euro, terwijl dat in 2019 nog 864 miljoen euro bedroeg.

Videoland kwam vorige zomer met andere abonnementen. Het basisabonnement kost vijf euro per maand en bevat reclames. De dienst is met dit abonnement bruikbaar op slechts één apparaat. Met een Plus-abonnement van acht euro kijken klanten reclamevrij op maximaal twee schermen tegelijkertijd. Het Premium-abonnement kost tien euro en laat reclamevrij vier gelijktijdige streams toe.

Door Jay Stout

Redacteur

12-03-2021 • 17:10

200

Submitter: robcoenen

Reacties (200)

200
191
90
8
0
65
Wijzig sortering
Worden al die postcode loterij winnaars ook meegeteld? Want dat vermoeden heb ik toch sterk.
Volgens navraag door NU.nl zijn die er al vanaf gehaald. Videoland zegt dus expliciet dat dit niet het geval is en dat het hier gaat om 'betalende abonnees'.
Ik weet niet of dat de vraag beantwoord. De Postcode Loterij geeft geen proefabonnementen weg, maar een abonnement van 6 maanden. Je kan de codes zelfs stapelen.

Videoland omschrijft het als volgt;
Ik heb een prijs van De Nationale Postcode Loterij gewonnen maar ik heb al een Videoland abonnement, wat nu? De Nationale Postcode Loterij betaalt dan je abonnement voor een periode van 6 maanden. Deze periode is maximaal 24 maanden, afhankelijk van het aantal codes dat je hebt gewonnen.
Hier haal ik uit dat een Postcode Loterij winnaar gezien als betalende klant, omdat de Postcode Loterij 'betaalt' voor dat abonnement. De loterij blijft deze prijs ook massaal uitgeven.
Ik denk dat je hier zeker een punt hebt vandaar de 'aanhalingstekens'. Desalniettemin, voor het bedrijfsresultaat maakt dit natuurlijk niet uit, ervanuitgaand dat NPL hetzelfde betaald als een individuele klant. Ik weet het niet.
Ja, maar het is wel misleidend op moment dat de kop is -en waar Videoland zelf mee komt- dat er 903.000 betalende abonnee's zijn. Een deel daarvan is ?gesponsord.
Nee, een deel ervan zou betaald kunnen zijn door een andere partij. Het is maar net waar je zout op wil leggen niet?
What ever. Technisch gezien heb je gelijk, maar dat betekent dat deze geen klant waren op moment de abonnementen niet gratis worden weg gegeven. Netto is de dienst is niet zo gewild op moment er zelf voor betaald.
Inderdaad. De Postcode loterij koopt deze abonnementen met korting, misschien zelfs gratis. Echter wordt in de reclame dit berekend als een compleet abonnement. Hierdoor wordt het totale prijzengeld kunstmatig opgevoerd. Daarom zijn die natura prijzen zo populair bij de postcode loterij, maar ook bij bijvoorbeeld de vriendenloterij.
Het is vrijwel zeker niet 'gratis' omdat het 'betaalde abonnementen' zijn.
Wat wel uitmaakt is dat dit abonnement vanzelf stopt
Ik heb 6 maanden gratis van t-mobile gehad vanwege een overstap.
900.000 betalende klanten kan ik mij ook niet voorstellen.
En dan met name voor Temptation island :')
Apart, betalen voor reclame bij hun goedkoopste abonnement. Heb het 1 maandje geprobeerd maar ik laat bedrijven niet 2 keer profiteren van mij.
Twee keer? Je krijgt korting door reclame te kijken.

Ik heb zelf geen Videoland, maar ik vind het tof dat een Nederlandse streamingdienst het goed doet. De rest (Prime, Netflix, Disney) is toch Amerikaans.
Zonde dat er binnen de EU nog niet een streamingdienst is.
Zo kun je het ook noemen, korting door reclame te kijken 8)7
Ja precies, en het mooiste is nog wel dat nieuwe televisies nu ook met reclame ingebouwd komen. Ook onder het mom van dan krijg je korting. Totdat de ad-free opties verdwijnen omdat de ad-sponsored versie toch meer oplevert. Dan wordt het excuus dat zonder die ads de televisie onbetaalbaar zou zijn. Men blijft de anti-consumer praktijken goed praten en ik snap nog steeds niet waar dat vandaan komt.

Ik zie het met alles gebeuren, overigens. Consumenten die de belangen van bedrijven boven hun eigen belangen stellen.
12 maart 2021 17:58
Ja precies, en het mooiste is nog wel dat nieuwe televisies nu ook met reclame ingebouwd komen.
—-
He? Serieus? Heb je daar meer info over? Benieuwd naar hoe en wat,
Nou sterker nog, mijn Samsung QLED van 2017 kreeg na een software update ineens een advertentie blokje in het menu tussen de andere apps. Niet uit te zetten, was er eerst niet en nooit geen korting gezien hoor.....

Word gewoon door je neus geboord, ben er helemaal klaar mee. Gelijk de laatste Samsung TV die mijn huis ingekomen is, maar een manier om het een halt toe te roepen. Gewoon niet meer kopen die rotzooi....
Videoland is daar wel transparanter over, goedkoopste abomwas 7 euro zonder reclame. Toen kwam er een goedkoper abonnement met reclame.
Dat Samsung je reclame geeft, terwijl je al betaald hebt, heeft meer met de agressieve money-only stijl van Samsung te maken.
In mijn ervaring moet je ook nooit een smart-tv op internet aansluiten noch updaten; wordt er zelden beter van. Heb nu al een jaar of 2 zo'n "smart-tv" maar die heeft nog nooit een wifi verbinding gezien en die trage interface heb ik nog nooit opgestart. Heb er een Chromecast ingeprikt en that's it. Schandalig dat het voort zo moet, maar ja, zo is het.

En dan zie ik toch veel mensen roepen "koop het dan niet - het ligt aan de consument"; dat is zeker geen waterdicht argument. Ik zou maar al te graag een TV met een degelijk display kopen zonder smart-functies of een netwerk, maar die zijn nergens te vinden :|
Niet altijd... ik, maar ook andere gebruikers op Tweakers, hebben met mijn LG TV duidelijk positievere ervaringen b.v. verbeteringen in de apps en reclames zijn volledig te blokken.. Ik ben er vol ingegaan voor het scherm, onder het motto, "ik hang er toch wel een Shield aan en bedien dat ding met de Logitech Harmony". De kwaliteit van de software en remote bij LG geeft me echter op dit moment geen reden om dat te doen. Mocht dat over een paar jaar wel het geval zijn, dan hangt er een HTPC/Shield/... aan voor je het weet!
Gelijk de laatste Samsung TV die mijn huis ingekomen is, maar een manier om het een halt toe te roepen. Gewoon niet meer kopen die rotzooi....
Altijd als ik zoiets lees heb ik de vraag van heeft het echt zin. Zolang Samsung niet weet waarom je een ander merk zullen ze er niets aan veranderen. Ze zullen misschien wel zien tegen die tijd dat op jouw ip geen Samsung tv meer staan / jouw tv unieke serie nummer niets meer verstuurd of vervangt. Dus ja de tv is weg maar misschien heb je een andere merk gekozen omdat die in de aanbieding was, een speciale optie die een Samsung tv niet heeft. Dus ja of ze dan jouw besluit om geen andere Samsung tv te koppelen zullen koppelen aan de advertenties verwacht ik niet.
Samsung weet dat prima, hun support forum staat vol met klachten van klanten :+

@Asitis Ja same here, hele smart gedeelte staat nu uit en hangt nu een Apple TV aan ;)
Ze weten misschien dat het mensen het niet leuk vinden. Maar aangezien Samsung niet ziet met welke reden jij een tv koopt zal het niet direct gekoppeld worden aan alleen advertenties. Ik zou iemand kunnen zijn die het niet erg vind en toch een andere merk neemt vanwege korting, dat ik de levensduur van de tv te kort vond voor wat ik ervoor betaalde of omdat de tv die ik dan koop net een generatie verder is dan wat Samsung dan biedt.

Ze zullen best weten dat er een gedeelte is die geen Samsung tv kopen vanwege de advertenties maar nee niet de volledige aantallen. Ook is natuurlijk maar de vraag of men over 3-4 jaar echt dit nog denken tegen die tijd. Misschien voelt het wel zo normaal dan dat we er niet meer aan denken.
Daar doen ze marktonderzoeken voor, ze weten waarschijnlijk veel beter wat de impact is dan wij. Helaas zit er echter goed kans in (denk ik want ik weet natuurlijk ook niet wat er uit die onderzoeken komt) dat blijkt dat het maar een heel klein deel is wat werkelijk zijn aankoop van een volgende TV hier door zal laten beslissen. Dat er een paar mensen zijn die weg lopen boeit niet, het gaat om de grote massa.
Samsung is koploper.
Blame the user, not the product. Men vergeet nog weleens z'n rol als consument. Volgens mij had Totalbiscuit (youtuber) ooit erg sterke video's gemaakt die hier op in ging. Louis Rossman heeft het er ook weleens over gehad. Helaas lijkt het niet te blijven plakken bij genoeg mensen.
Tja, tijd is geld. Je kan zelf je eten koken of voorbereidde producten. Je kan zelf naar de winkel rijden of de winkel het bij jou laten bezorgen. Je kan een programma op tv kijken of betalen voor een dienst om door te spoelen en met nog een beetje extra geld ook de reclames verwijderen.

Ik houd btw niet van de consument vs producent retoriek want een producent bevat dezelfde mensen als de consumenten.

[Reactie gewijzigd door metaalverf op 22 juli 2024 21:11]

Meestal het is het argument toch heel anders: Bij gevallen waar de ad-free versie verdwijnt is het alternatief meestal een ad-only versie. En meestal is de ad-free versie simpelweg niet populair genoeg om het het waard te maken om te supporten. Hier op Tweakers hebben we ook dus keuzen om te betalen voor content via geld of via advertenties en de grote grote grote meerderheid prefereert te betalen via advertenties.

Dus laten we gewoon niet doen alsof er iets mis is met modellen waar je via een mix van advertenties en geld betaald. Dat is al een decenia oud model waar veel mensen totaal geen probleem mee hebben. Toen ik de Kindle kocht in het buitenland kocht ik ook gewoon de ad-supported versie en lang lang geleden ook een ad-suppoted Wileyfox gekocht. Uiteindelijk is het simpelweg een keuze over wie je betaald: Je kunt of direct het bedrijf betalen of je betaald de bedrijven die adverteren die dan het bedrijf betalen. Kan - maar hoeft niet eens - met privacy bezwaren komen afhankelijk van de implementatie, maar het is vooral gewoon een kwestie van 'hoe betaal je voor een product'.
Hoe wil jij het noemen dan? 5 euro + reclame of 8 euro zonder klinkt namelijk als 3 euro korting (of minder betalen). Of moeten ze gelijk alle content maar gratis weggeven voor elke prijs?

@Remenic we hebben het hier niet over televisies maar over Videoland. We kunnen het ook over Android hebben, waarmee je Google van allerlei data voorziet maar dan reken we nog verder van het onderwerp. Je kunt reclame vrij kijken met Videoland, maar je betaalt dan 3 euro meer.
Het is maar hoe je je bekijkt. Die 5 vs 8 euro zijn geen gelijke abonnementen. Bij de 5 euro account heb je maar 1 scherm en geen download mogelijkheid. Die van 8 euro heeft 2 schermen tegelijk en download mogelijkheid.

Hoeveel zou dit waard zijn? Als ik kijk naar Netflix heeft de goedkoopste abonnement 1 tegelijk kijken en 1 apparaat die downloads mag opslaan en kost 8 euro. De volgende abonnement is met 2 schermen en 2 apparaten die download kunnen hebben (dus +1 erbij wat dus ook voor Videoland is) en betere kwaliteit beeld. Dit kost 11 euro. Dus 3 euro voor 1 scherm, 1 download erbij en betere kwaliteit. Nu kan ik niet terug vinden of Videoland ook betere kwaliteit geeft dus gaan we even niet van uit. Zeg dan dat elke verbetering bij Netflix 1 euro is dan kosten de download en extra scherm dus 2 euro. Haal dat van de 3 euro verschil van Videoland af en heb je eigenlijk 1 euro korting door de reclame (mits de kwaliteit hetzelfde blijft bij Videoland). Dus ja je betaalt wel 3 euro minder dat is dus niet alleen door de reclame. Tenminste zo zie ik het.
AOSP is daarentegen gewoon kosteloos te gebruiken zonder reclame. Dus vergelijking met Android is wellicht een manke :)
Zie je telefoon maar bruikbaar te maken in de maatschappij zonder de Google troep geïnstalleerd. Je kunt een boel blokkeren en tegenhouden, maar dit kost wel moeite en je kan niet alles tegenhouden. Zet 1 van de rechten voor 1 van Google's rukapps verkeerd en geen enkele app van ze werkt nog. Gmail geen toegang tot je locatie (why the fuck?) en de play services weigeren te starten.

Ik heb een mooie custom rom en geprobeerd om zonder de Gapps te doen. Maar helaas heb ik authenticators, token apps en meer nodig voor werk.

Persoonlijk kom ik nog een eind, digid doet sms en bankieren kan via het web. De normale OS apps die ik nodig heb staan in F-droid, tijdverspillers als uniciv of pokemmo red ik me wel mee en Whatsapp is gewoon van hun website te halen. Maar om een beetje mee te blijven in de maatschappij kom ik niet om de Gapps heen.

Het is echt veel te veel moeite en gehannes om Google-loos Android te gebruiken. Bijna alles kunnen slopen of blokkeren, maar niet genoeg. Windows is met 2 vingers in de neus praktisch los te trekken van Microsoft, waarvan het meeste gewoon opties zijn in de settings vs het moeten rooten, magisken en rond moet kloten met ABD en nog voorkom je niet helemaal dat Google je data bij elkaar harkt en daar krijg ik niet eens updates of ondersteuning voor terug. Daar mag ik zelf achteraan met hulp van een paar mensen die liefde voor mijn Moto hebben en het bijhouden.

[Reactie gewijzigd door batjes op 22 juli 2024 21:11]

Één woord: iOS.
Je kunt de Google Play Store op AOSP installeren. AOSP is de basis van Android.
Google, Samsung, etc. gebruiken allemaal AOSP als basis voor hun sausje Android.

Een vrij serieus project dus..
Er staan ook gewoon 3 formules op de website. 5 euro met reclame, 7 euro en 10 euro zonder reclame met nog meer voordelen. Eigen keus.
Toch niet zo gek? Je betaalt deels direct en deels door reclame? Ze kunnen ook gewoon net als netflix etc alleen het duurdere abbo aanbieden.
Wat dacht je van drie keer. Je moet is kijken hoeveel tracking er in de Videoland app/site zit. Word je niet blj van :(
Je kan niet eens normaal inloggen bij RTL als je trackers blokkeert. Blijkbaar is het inloggen afhankelijk van Gigya login. Afkomstig van een bedrijf uit Israel, wat naar eigen zeggen 'leader in customer identity management software' is.

Fijn..
Gigya brand is onder andere in gebruik voor de consent management software van SAP volgens mij (kan me vergissen), dus ja, het idee dat je een authenticatie, authorizatie en consent management systeem nodig hebt om in te loggen en content te accesse klinkt niet bepaald vreemd?
Daar is een oplossing voor: Niet gebruiken.
Dat is sowieso bij RTL en Talpa. Echt niet normaal. En als je de tracking blokkeert, dan werkt het gewoon niet meer.
Of zelfs 4x :+ als je alle opgelopen hersenschade door de programma's van RTL meerekent.
En die tracking is er niet meer als je het duurste pakket neemt?
Krijg je korting? Bij Prime Video is er maar één prijs en tóch krijg je sinds kort reclame voorafgaand aan een aflevering, dus ik denk dat dat niet zo veel zegt.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 22 juli 2024 21:11]

Kun je dat reclame noemen? Aan de ene kant wel want je krijgt wat voorgeschoteld, aan de andere kant vind ik het daarvoor zelf tekort (is een gevoel maar toch) en zie ik het meer als een tip van die of deze film is ook leuk om te kijken. Het is niet dat je e.o.a. chips of cola reclame gedwongen te zien krijgt. Ik vind wel dat prime er een opt-out in zou moeten bouwen.
Eén van de betekenissen van reclame is 'aanbevolen aankondiging', dus ja, in die zin is het reclame.
Ik heb geen Prime Video dus ik weet niet hoe ze het daar doen. Maar als ik dan lees dan doet Netflix ook licht aan reclame. Wanneer een film of de laatste aflevering van een serie heb afgekeken krijg je ook suggesties wat je nu zou kunnen kijken. De trailer begint automatisch na 30 seconden terwijl de aftiteling loopt. Al ben je niet verplicht om dit te kijken en je kan stoppen wanneer je de trailer zat ben. Dus ja wanneer is een suggestie en wanneer is het reclame?

Sterker nog nu ik er over na denk. Als suggesties ook reclame zijn kan je zeggen dat alle films in het menu eigenlijk reclame is. Het zijn persoonlijke suggesties gebaseerd op wat je gekeken hebt en hierdoor is de kans groot dat ik andere genres niet gauw tegenkomt.
Bij Prime kies je wat je wil zien en dan krijg je eerste een (over het algemeen schreeuwerige (want Amazon)) ‘suggestie’ die je uit m’n hoofd niet kan overslaan van een (over het algemeen Amazon Original) serie/film. Daarna start je film/serie pas.

Ik weet niet meer zeker of je ze ook (soms) tussen afleveringen krijgt van een serie.

Bij Netflix krijg je inderdaad na afloop, op het punt waar (zover ik weet) de meeste mensen wegklikken, namelijk bij de aftiteling, een suggestie voor iets anders.

Automatische trailers kan je uitzetten via de website (niet via de app). Net zoals die bewegende beelden in de menu’s.
Bij Prime Video is er maar één prijs en tóch krijg je sinds kort reclame voorafgaand aan een aflevering....
Sinds kort? Dat heb ik al vanaf het begin, voor mij sinds zomer 2019. Het vreemde is wel dat het dan ineens ook weer een paar maanden weg kan zijn.
Gelukkig is het reclame voor andere Prime series. Maar dan vraag ik me af of mij 20x dezelfde reclame tonen zo zinvol is...
Voornamelijk vervelend als je de aanbevolen film of serie al gezien hebt, je zou bijna willen dat ze in je profiel kijken... maar het is inderdaad zo kort (10 seconden of zo), dus stoort niet heel erg...
Ja, je krijgt 3 euro korting op de normale prijs van 7 euro.
Dat Prime iets anders doet maakt daarin geen verschil. Wees blij dat Videoland je nog een keuze geeft.
Als ik een film wil kijken en ik kan die vinden op Pathé of een ander platform, kies ik om die reden voor Pathé. Ook al is hun LG TV app een beetje 2010...
Dat heb je toch ook bij je tv-abonnement (als je die hebt, tenminste)?
Nee hoor? NPO gemist geen enkele reclame, bij Netflix, Disney plus, Prime, geen enkele reclame. Volgens mij is videoland de enige hier?
Wat hij bedoelt is, je betaalt voor je lineaire televisieabonnement aan je tv-provider, om vervolgens reclames voorgeschoteld te krijgen.
Terwijl ik dit schrijf schiet me ineens nog te binnen dat je bij de NPO 3x betaald. Zo betaal je belasting waar de NPO mee wordt betaald, betaal je je tv-provider voor je lineaire televisieabonnement en vervolgens krijg je ook nog reclames (STER) voorgeschoteld.
Je betaalt het niet 3 x maar de NPO krijgt via deze wegen haar financiering binnen.
1 x door bijdrage van de overheid (-> jouw belastinggeld)
1 x door STER inkomsten
1 x door afdrachten door providers (KPN, Ziggo, etc)

Het totaal hiervan is de financiering van de NPO. Je betaalt dus niet 3 x maar je betaalt het product via verschillende methoden.
Niet helemaal correct;

Ster inkomsten gaan direct naar het ministerie van OCW, dat vervolgens voor het overgrote deel (80%) de NPO financiert. De afdracht van de providers is te verwaarlozen, op de begroting van 1 miljard Euro voor 2021 is maar 36 miljoen Euro hiervan afkomstig van het deel dat hoofdzakelijk komt van providers en de inkomsten uit NPO plus (ongeveer 9 miljoen Euro per jaar).

[Reactie gewijzigd door ijscobar op 22 juli 2024 21:11]

Dat is prima. Ik zeg ook nergens dat de verschillende delen, bijvoorbeeld het provider deel, allemaal 33% zijn. Het ging mij erom dat je niet 3 x betaalt maar overal een deel(tje) betaalt totdat het optelt tot 100%.
In de post van Karimpje lijkt het erop dat je 3 x betaalt voor hetzelfde, dat is niet zo.
Ook dat is prima, maar het deel van de Ster inkomsten gaat als zodanig niet naar de NPO, indirect uiteraard wel ;-)
En nu snap jij hopelijk waarom Lineaire tv ten dode opgeschreven staan.
Hoe ga je anderen duidelijk maken, dat ze met een abonnement van 9,99 euro kunnen kijken wanneer ze willen, maar bij de NPO ze voor die functionaliteit alleen een uitgeklede NPO Start ervoor terug krijgen, terwijl ze het product ongevraagd op 3 manieren betalen op een hele ondoorzichtige manier, via allerlei constructies.
In het geval dat je (alleen) een NPO Plus abonnement afneemt (zoals ik), betaal je *ook 2x 3x.
1x door bijdrage van de overheid (belastinggeld)
1x door je maandelijkse bijdrage van €2.95

*oh snap, ook 1x door reclames tijdens live tv (ik kijk eigenlijk nooit live, dus vandaar mijn vergissing)

[Reactie gewijzigd door drdelta op 22 juli 2024 21:11]

Ja zo werkt dat. Als alles uit overheidsgeld betaald zou moeten worden dan moest er nog veel meer geld heen. Nu is het een mix van inkomsten.

Je kunt trouwens prima met de NPO start app. naar de NPO kanalen kijken, daar heb je geen tv abonnement voor nodig.
Voor NPO betaal je overigens ook gewoon.
NPO gemist is geen onderdeel van een TV abonnement.

Een TV abonnement is iets anders, daar kijk je de reguliere tv mee en is kost bij Ziggo 19,95 per maand en daarvoor krijg je reclame zoals je weet.
Maar dat doe ik sowieso al niet meer. Ouderwetse TV is ook stervende.
Heb je daar ook een bron van? Als ik zie hoeveel mensen er een tv abonnement hebben bij de providers denk ik dat het enorm meevalt.
https://www.kijkonderzoek...aaroverzicht_SKO_2020.pdf

Neemt al een tijdje af hoor, in 2020 wel een kleine piek maar in het algemeen kijken mensen ieder jaar weer minder.
Neemt al een tijdje af hoor, in 2020 wel een kleine piek maar in het algemeen kijken mensen ieder jaar weer minder.
Klopt inderdaad. Kijktijd per dag:

2020: 160 minuten
2019: 156 minuten
2018: 173 minuten
2017: 178 minuten
2016: 183 minuten
2015: 190 minuten
2014: 200 minuten (hoogst gemeten ooit)

Bron: https://kijkonderzoek.nl/...arrapporten/jaarrapporten
Ouderwetse TV is ook stervende.
Stervende zou ik het echter niet noemen.

[Reactie gewijzigd door turbojet80s op 22 juli 2024 21:11]

Zolang er nog mensen naar live Sportevenementen kijken, gaat ouderwetse TV gewoon door. Of het nou EK, WK, Champions League,Formule 1, Tour de France of Olympische Spelen gaat….
Bij Formule 1 is al er al een shift gaande naar hun eigen F1 TV app, omdat je per land meestal alleen via een specifieke tv-provider (zoals Ziggo hier) kan kijken. Dat gaat net zo makkelijk met andere populaire evenementen, vooral omdat je dan opeens een hoop extra's erbij kan krijgen (zoals alle boordcamera's en teamradio's bij F1). Bij voetbal zie je met VoetbalTV dat je ook een markt voor streaming-only kan opzetten, en die kant blijft het steeds meer op gaan.

Het zou mij niks verbazen als je uiteindelijk nauwelijks meer sportevenementen via klassieke tv gaat zien, met name als de druk toe blijft nemen om NPO niet meer geld aan rechten te laten spenderen.
Heb ik geen moeite mee. Bijvoorbeeld de Vuelta wordt hier in Nederland niet live uitgezonden. Daarvoor moet je naar de Belgische TV kijken.
Prima, maar dan moet je dus inderdaad wel een klassiek TV abonnement hebben. Als ik dan een bedrag moet betalen om dan de Vuelta te kijken, vind ik geen probleem (zolang het niet té hoog wordt 8)7 )
Bij Prime heb ik wel degelijk reclame gekregen.
Als in trailers van ander films, kun je ook op elk moment skippen.
Apart, nooit gehad.
Ik denk dat Hulu of één van de andere VS streaming diensten het ook doet.
Gevalletje appels met peren vergelijken. Op Prima na (die ook een erg mager aanbod heeft tegenover Netflix/Disney), hebben Disney Plus en Netflix ook geen abonnement van 5 euro per mand.
Netflix heeft zeker een breed aanbod, maar ik zou Prime zeker niet "mager" noemen. Er staat meer dan zat op om nog jaren te kunnen kijken en er komt ook zeer regelmatig weer wat bij, zélfs Nederlandse series.
Had van Prime ook meer verwacht.
NPO Gemist?????????
Is dat een nieuwe app. Ik ken namelijk Uitzending Gemist (Bestaat niet meer), NPO Start en NPO Plus, welke bedoel je?? Aangezien alleen de laatste een betalende variant is.
Ik krijg anders sinds kort wél reclame op Prime Video. En zo te lezen ben ik niet de enige.
Bij prime krijg ik nu voordat de film start eerst een trailer van een niet gerelateerde film te zien die ze ook hebben. Wordt ik ook strontziek van. Doei prime. Heb nu alleen nog Disney en sinds de tegel stars erbij zit heb ik zoveel content die ik zien wil dat het meer dan genoeg is.
Bij prime krijg ik anders toch echt regelmatig een reclame of een of ander promo filmpje voor ik iets wil starten.
Het filmpje is wel door te skippen, dat wel.
Klopt, en dat is dan ook een van de redenen dat ik jaren geleden mijn TV-abonnement heb opgezegd en ben overgestapt op alleen streaming.

Het combineren van een betaald abonnement met reclames is een keuze die je kunt maken, maar het is voor mij wel degelijk een reden om je service niet te overwegen. Niet zolang er alternatieven zijn die dat niet doen.
Welke streaming diensten gebruik jij als ik vragen mag? Wij hebben netflix en we zoeken eigenlijk nog de beste gemene deler(s) ter vervangen van het TV abo van KPN.
Wij hebben NLziet hier thuis en dat bevalt heel goed. Zou fijn zijn als ze je nog opties geven voor premium pakketten zoals Ziggo en ESPN, maar wat het wel biedt doet het goed.
Ben zelf enkele maanden geleden over gestapt van KPN (Alles in 1 iets van 65 EUR) naar T-Mobile (Internet voor 40 EUR) en heb NLziet a 7.95 EUR per maand erbij genomen. Kleine kostenbesparing maar reclame vrij, interface op LG’s webOS is vrij aardig net als de kwaliteit van de streams. Werkt voor ons prima, nadeel is wel dat ik ESPN nu via Ziggo moet streamen via een account van een vriend. Maar als je niet van voetbal houdt is dat geen nadeel natuurlijk.

KPN internet vs T-Mobile is 500Mb/s vs 1Gb/s.

[Reactie gewijzigd door Ibidem op 22 juli 2024 21:11]

Tja dan heb je geluk dat je in een gebied woont waar t-mobile gbit aanbiedt. Hier kan KPN het ook maar t-mobile biedt ineens niet meer dan 100 mbit aan...
Ik kijk sowieso geen traditionele TV, de enige sporten die ik kijk zijn Formule 1 en UFC, die laatste is in Nederland gratis te streamen via Kijk. De eerste heb ik F1TV voor.

Daarnaast heb ik Netflix en Disney+ en sporadisch Amazon Prime. Daarnaast kijk ik anime en daarom heb ik Crunchyroll en Wakanim.

Voor het geld hoef je het dus niet per definitie te doen, afhankelijk van wat je kijkt. Wel heb ik zo content die perfect is afgestemd op mijn smaak en on demand, en zonder reclameonderbrekingen.
Ja maar mama, hij doet 't ook!

Daarom heb ik ervoor gekozen om geen tv af te nemen bij tweak. En niet bij ziggo, en niet bij videoland.

Ik heb wel Netflix maar als die mij dwingen om reclame te kijken dan is dat ook voorbij.
Videoland dwingt je nergens toe. Met een duurder abonnement, goedkoper dan Netflix, kun je reclame vrij kijken op 2 schermen (of 4 als je iets meer betaald).
Dan zal je de iets duurdere moeten nemen. Soms is 5? Euro niet genoeg. En zal je dus of reclame krijgen of meer moeten betalen.
Of je gaat naar de Torrent-websites. Terug bij af. Kutkwaliteit leveren voor geld is natuurlijk not-done in een wereld waar verwachtingen veeeeel hoger liggen.
Dan is die optie niet voor jou. prima dan betaal je 3 euro per maand extra. ik zie het probleem niet.
Of je gaat naar de Torrent-websites. Terug bij af. Kutkwaliteit leveren voor geld is natuurlijk not-done in een wereld waar verwachtingen veeeeel hoger liggen.
Dan moet je je verwachtingen misschien wat temperen. Het is niet voor niks dat ze een opbouw in abonnementen hebben. Bij Netflix is bij het goedkoopste abo de kwaliteit toch ook lager?
En dan kijk je niet eens in HD.
Dit dus... de kwaliteit van de streams is abominabel. Ultra lage bitrate streams en enkel stereo... als het echt zo goed gaat met de dienst mag de kwaliteit echt wel omhoog gaan
De kwaliteit is echt wel prima hoor, krijg alles minimaal FullHD binnen.
Het is maximaal full HD, en er is meer aan kwaliteit dan enkel de resolutie
Er zijn ook 1 of 2 series in 4k (zoals zwarte tulp) maar snap je punt wel mbt de audio, alleen stereo kan echt niet meer.

Maar ik vind de beeldkwaliteit van videoland prima op mijn (4k) tv. Alles bekabeld (dus geen wifi) aangesloten.
Anoniem: 310408 @Bensimpel12 maart 2021 17:58
Apart, betalen voor reclame bij hun goedkoopste abonnement. Heb het 1 maandje geprobeerd maar ik laat bedrijven niet 2 keer profiteren van mij.
Apart dat jij verbaasd bent over reclame terwijl je een abbonnement hebt gekozen met reclame. Wellicht overheen gelezen?
Die reclame zie je alleen als je automatisch van de ene aflevering naar de volgende gaat. Als je dan gewoon terug navigeert naar de index en de volgende aflevering aanklikt krijg je geen reclame te zien.
Ik heb de goedkoopste en ik heb nog niet echt reclame gezien hoor, maar misschien valt het mij niet op.

Zelf heb ik net voor mocro maffia.
Nu dat afgelopen is zeg ik maar weer op.
Misschien baantjer nog, maar temptation island? Ik zag ook dat big brother erop staat.

Het is wel echt een "op mensen aan de onderkant van de samenleving" gericht heb ik het idee, want misschien 1 film en de rest staat (ook) op netflix of wordt gewoon uitgezonden.
Dat valt toch wel mee. Je kunt er een jaar eerder dan Netflix het laatste seizoen van the blacklist kijken. Ik kijk er bijv. Criminal minds, staat nergens anders. Mijn vrouw weer the good docter.
Geinig genoeg werkt dit ook zo bij ordinaire televisie, al decennia lang.
Je betaald namelijk je provider een vast bedrag per maand, waarvan dan ook weer een klein deel gaat naar elke televisiezenderaanbieder en daar bovenop krijg je dan nog reclame te zien op de kanalen waar je indirect al voor hebt betaald.
Gewoon zelfde concept dus eigenlijk, maar nu heb je dan als consument ook nog de mogelijkheid om extra te betalen en de reclame te skippen.
Hehe dat doe je toch ook bij een televisie abbo
Bij Ziggo betaal en veelvoud, meer "content", dat wel :+
Dan betaal je 3 euro per maand meer, heb je geen reclame. Vind ik zelf altijd een goede deal om geen reclame te hoeven zien.
(en ik heb dus ook spotify premium)
Grappig. Ik ken echt NIEMAND die dat heeft... Maar goed, dat zegt misschien meer over mij dan over de waarheid van dit bericht.
Hier ook niemand in mijn kenniskring. Wat is hun definitie van 'betalende abonnees'? Stel er kijken 5 mensen via 1 abonnement, telt dat dan als 1 of 5?
Nou dat lijkt mij niet zo lastig toch? 1 iemand die met 5 deelt telt als 1. Er wordt immers maar 1x betaald.
Dat lijkt mij ook, maar ik vind 900 duizend mensen vrij veel voor het aantal inwoners dat Nederland telt. Stel dat er gemiddeld 2-3 mensen via een abonnement kijken, dat zit je al bijna aan de 2,5 miljoen personen. Dat zijn 1 op de 7 Nederlanders, wat niet bepaald overeenkomt met het aantal mensen in mijn kenniskring die een Videoland abonnement hebben.

Ja, n=1, niet significant genoeg om hier conclusies uit te trekken, maar toch vraag ik mij dan af wat de definitie van betalende abonnees is volgens RTL.
Proef periode = €0,01 = betaling abonnement, niet verlengt, wel gerekend.
T-Mobile klanten: https://www.t-mobile.nl/go-go-go-deals - eerste 6 maanden gratis - maar na 6 maanden betaald, dus wordt al meegerekend als betalende klant, terwijl in 2020 geen betaling anders dan activatie is ontvangen.

Etc. etc.
Volgend jaar is er dus ineens een enorme terugval in aantal betalende abonnee's.
Of mensen krijgen een extra maand gratis abonnement; €0,01 validatie kosten -> betaald abonnement.

En dan hebben ze vast zo'n actie met Ziggo abonnee's.

[Reactie gewijzigd door djwice op 22 juli 2024 21:11]

En ik had nog wat Airmiles over, kan je ook inwisselen voor 3 maanden gratis Videoland.
T-mobile is de enige provider via wie je normaal videoland kunt afnemen.

Bij kpn kan het ook, maar die heeft een eigen videoland omgeving staan en moet je mobiel kijken met de kpn app en werkt de videoland app niet.
Bij KPN zijn de Videoland series en films wel te bekijken via de settopbox, maar in het algemene on demand menu, niet in een aparte app. Hetzelfde geldt voor XS4ALL.
Voor mijn gevoel wordt dat delen met Videoland veel minder gedaan. Weet niet precies waarom maar dat merk ik in mijn directe omgeving.

Wat ik ook merk is dat mensen niet vast Videoland hebben zoals Netflix maar het opzeggen nadat het programma klaar is.

In mijn directe kring ken ik zo zeker 5 abonnees overigens.
900.000 op 18 miljoen inwoners, waarvan 12 miljoen 18+? Dat noem ik nu niet bepaald "veel"…
Anoniem: 143912 @TheVivaldi13 maart 2021 16:21
misschien kun je beter met 'huishoudens' rekenen ipv aantal inwoners van 18+.
begin 2019 waren er 7,9 mln hushoudens in nl
https://www.clo.nl/indica...ingsomvang-en-huishoudens

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 22 juli 2024 21:11]

Er zijn genoeg in mijn omgeving die het hebben. Vooral onder studenten is het heel populair om Temptation Island vooruit te kijken.
Is ook de enige reden dat wij via-via naar videoland kijken.. TrashTV op zijn best, hersens uit en genieten maar. Verder is er niks op Videoland waarvoor we een abo zouden nemen..
Ik heb ook een abonnement. Wou het eigenlijk al opzeggen, maar wou inderdaad even Mocro Mafia zien. Als die erdoor is, dan gaat het eruit. Echt alleen maar pulp een real-life ellende van influencers, rappers en andere mensen waarin ik niet geinteresseerd ben. Verbaasd me dat ze 900.000 betalende leden hebben. We hebben 8 miljoen huishoudens en dat betekent dat meer dan 1:10 een Videoland abo heeft.
Neem aan 1 - 1 persoon neemt het tenslotte af (betaald ervoor.).
Naast Netflix hebben wij een Videoland abonnement en dat bevalt opzich prima. Het lineaire TV abonnement hebben wij er net uit gegooid vanwege de idiote hoeveelheid reclame.

Ja je moet van Nederlandse programma's houden maar er staat nog wel wat leuks tussen en het internationale aanbod is een mooie aanvulling op het aanbod van Netflix.

Wel mag de app een flinke update krijgen. Qua gebruik gemak zijn er nog wel de nodige verbeterpunten.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 22 juli 2024 21:11]

Wij kijken alleen nog lineair met terugkijken en begin gemist, en alleen van de NPO. Toevallig laatst in een huisje weer wat commercieel gekeken maar bij het tweede reclameblok ben ik afgehaakt. Ik kan dat echt niet meer. De reclame is van erbarmelijke kwaliteit en je vergeet echt steeds dat je nog iets kijkt.

En precies dat: de andere keuze is volledig Engels, of Amerikaans. Er is geen tussenstop. Nou ja goed, Undercover is Nederlands op Netflix ;)
Nou wat betreft gebruikersgemak hebben wel meer streamingdiensten heel wat verbeterpunten nodig, zeker die van Primevideo, denk soms gewoon dat niemand bij Prime zelf dat ding ooit gebruikt ofzo.
Ik heb altijd een beetje het gevoel dat het populair is bij tokkies met Temptation Island enzo..
Waarom zijn dat dan tokkies? Omdat je er zelf niet naar kijkt zijn de mensen die het wel doen gelijk tokkies? Volgens dit bericht kijken juist veel hoogopgeleiden naar Temptation.

Ik ken juist wel veel mensen die het hebben, voornamelijk vanwege Mocro Maffia. Is het toeval dat dit nieuws uitkomt in de week van de seizoensfinale van Mocro Maffia?
Op één of andere manier hangt er nog steeds een taboe over het gebruik er van. Dus ik geloof niet dat iedereen er eerlijk over is. Zeker aangezien hier nog hele veel account delers tussen zitten, dus het aantal gebruikers zal vele malen hoger zijn.
De doelgroep voor Videoland is RTL/SBS-type programmering: neppe talentenjachten, voorgekookte reality-series en "gezellige" quizshows van bedenkelijk niveau. Dat wordt voornamelijk door bejaarden en babyboomers gewaardeerd. Die groep is met de toenemende vergrijzing nog best groot.
Of je kent weinig mensen.
Grappig. Ik ken echt NIEMAND die dat heeft...
Grappig, Dat zeiden tweakers ook over Snapchat
Ik ben ook verbaasd dat Videoland toch nog 900 K betalende abonnementen heeft. Maar goed, mensen kijken blijkbaar graag naar iets Nederlandstaligs, zelfs al is het van het niveau Gio maakt een hilarisch slecht geacteerde speelfilm en dat vind ik dan toch stiekem wel weer een fijne gedachte.

Eigenlijk bewijst dit dat er wel degelijk een markt is voor allerlei niches van allerlei media.
Ken er genoeg die Videoland hebben, voornamelijk vrouwen die ik ken.
Ik ook niet, en ik geloof er ook he-le-maal niets van :)
Ik heb het als extra 12 maanden gratis in mijn pakket erbij gekregen als aanbieding bij XS4ALL. Sinds vorig jaar betalen daardoor niets extra's, mits we jaarlijks verlengen. Spotify is ook zo'n abonnement die we in het pakket hebben en waarvoor we niets extra betalen, mits we klant blijven.
(Uiteraard betalen we wat meer dan bij een glasvezel stunter, maar we zijn goedkoper uit dan bij KPN zelf).

Videoland is leuk voor erbij, maar het is voor ons geen prio bij de diverse streamingdiensten.

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 22 juli 2024 21:11]

Ik ken er maar een, maar zij had het al opgezegd. Ik heb het zelf wel gehad, maar het aanbod vind ik lamlendig. En dus opgezegd en dat is al meer dan een jaar geleden.

Dus nu ken ik niemand die Videoland heeft. Ik ken wel mensen die disney, netflix e.t.c hebben.
Ben trouwens toch geen RTL fan, op alle fronten erg onvriendelijk en agressief.

Vind 900.000 wel veel hoor. Lijkt me erg onwaarschijnlijk. Er zijn nu bijna 8 miljoen huishoudens waarvan er dan nog een deel in een tehuis wonen. Zou dan ruim 1 op de 8-9 mensen VL hebben. Hmmm, die verhouding klopt dus zowel in mijn kennissen als werk-kring niet.

[Reactie gewijzigd door Lord Anubis op 22 juli 2024 21:11]

Zover je weet in elk geval. Of is het voor jou een vast gespreksonderwerp, wie welke streamingdienst heeft? :)
Ik had zelf Videoland, maar ben er uiteindelijk mee gestopt. Ze hadden (weet niet hoe het nu is) te weinig inhoud die ik boeiend vind.
Ik vond het een te hoog RTL-gehalte hebben. Hiermee doel ik niet specifiek op de programma's die ook op RTL worden uitgezonden, maar het soort titels. (veel van die 'makkelijk scoren/schreewerige/Amerikaanse prut' programma's)
Maar goed. Dat is mijn persoonlijke mening. Het feit dat ze 900000 abonnementen hebben betekend in elk geval dat er wel behoefte aan is.

Ik ben zelf een tijdje terug overgestapt van Ziggo digitale TV naar NLZiet, en dat bevalt eigenlijk prima. Beeld en geluid (via Apple TV) zijn goed. Geen extra kastje (ik had m'n Apple TV al) en eigenlijk alle zenders die ik wil hebben ze. (NPO1,2,3, RTL4 voor m'n vrouw die GTST wil kijken en de regionale omroep voor als er is wat aan de hand is)
Enige minpuntje is dat ik niet de overige zenders kan wegfilteren uit het overzicht.
Wat ik vooral vervelend vind is die verschrikkelijke app, in ieder geval de variant op AndroidTV (Shield). Om de haverklap half lege schermen waardoor je geen inhoud ziet en dus geen films/series. Niet goed onthouden waar je gebleven bent, opeens 'weg zijn' van series uit je kijklijst. Dus S01E05 gezien, nummertje 6 komt morgen uit, kijk ik morgen: staat 'ie er niet bij. Handmatig zoeken werkt dan gelukkig wel weer. Draak van een app.

Het hoeft echt geen Netflix niveau te zijn (die vind ik goed), maar dit is bedroevend en irritant. Ik heb op de Shield ingesteld dat hij alles moet sluiten als ik terug ga naar een andere app/hoofdmenu, Videoland is de enige app die niet goed lijkt te sluiten. Ook voor deze setting had ik dezelfde problemen.

De vergelijking qua aantal is in vergelijking met eind 2019 en dus zo'n 250.000 meer. Als extra vergelijk: in augustus waren dit er 835.000: nieuws: Streamingdienst Videoland heeft ongeveer 835.000 betalende gebruikers
Helemaal mee eens! Wat een verschrikkelijke app is dat!

Hij onthoud nooit waar ik was gebleven, de kijklijst klopt van geen kant en wanneer je dan direct naar de juiste episode wilt moet je over 4 elementen heen met je "cursor" voordat je überhaupt bij de afleveringen komt.

Ook het doorspoelen, pauzeren en spelen is onhandig en kost onnodig veel drukken. Het is duidelijk een touchscreen app zonder enige aanpassing voor AndroidTV, wat erg jammer is. De inhoud is in ieder geval écht anders dan de concurrenten Netflix, Disney en Prime video.
Het vasthouden en soms kunnen vinden van programma's is inderdaad erg storend (gebruik het oa. ook op een shield). Met name de inhoud van de kids categorieën veranderen regelmatig en soms is het zelfs met zoeken niet te vinden.

Maar om nu de Netflix app goed te noemen dat snap ik niet. De app is niet te sluiten met een reguliere afstandsbediening, dus je moet altijd vanuit het menu de app afsluiten. Geen enkele andere app heeft het dan de Netflix app. En over de UI is al heel veel discussie geweest, zoals het constant veranderen van de locatie van verder kijken en andere handige lijsten. Allemaal vanuit psychologisch oogpunt zo bedacht natuurlijk, want je komt weer andere content tegen die je hopelijk gaat kijken.

Maar hoe heb je dat automatisch sluiten van apps ingesteld dan? Doe je dat met een app?
Je hebt gelijk hoor wat betreft de positie van verder kijken, maar verder irriteert me die app niet, en Videoland is een en al irritatie, vandaar mijn mogelijk 'goede' gevoel over Netflix app. Ik zal zo even zoeken hoe dat is ingesteld, in ieder geval via de ontwikkelaarsmode.
Heb het daar inderdaad gevonden onder het Apps kopje (binnen Ontwikkelaarsopties). Bedankt voor de tip!
Klinkt alsof het dezelfde problemen heeft als NLZiet. Kan gewoon haast niet geloven hoe je als betalende klant hun beta tester mag spelen en hoe ze problemen jaren lang niet opgelost krijgen. De Amerikanen krijgen het tenminste wél voor elkaar. Videoland sla ik ook maar over.
Bij nlziet heb ik er nooit last van op Android tv(shield) . Die videoland app wel wat slecht is die, na een maand opgezegd.
Anoniem: 30722 12 maart 2021 17:15
Vraag me vooral af: hoeveel "zwartkijkers" hebben ze?
Want geloof dat net als elke streamingdienst ook videoland hier flink last van heeft.
Stabiliteit is de afgelopen jaren gelukkig wel ENORM verbeterd, begin COVID nog even wat dipjes, maar was snel opgelost! ;)
Zwartkijkers? In de zin van iemand die zijn abo deelt volgens de gebruikersvoorwaarden (huiselijke kring...familielid/vreind etc?)
Anoniem: 30722 @litebyte12 maart 2021 17:58
Zo ver mij bekend is het een abbo voor je huishouden (huiselijke kring), verdere familie en vrienden dus niet ;)
Er is een verschil tussen huishouden en huiselijke kring (hier al recent eerder toegelicht mbt Netflix.)

Dus je vriendjes-, dinnetjes, ooms en tantes kunnen allemaal behoren tot je huiseljke kring.
Anoniem: 30722 @litebyte12 maart 2021 21:18
Als ze bij je thuis kijken wel ja. Delen van accounts lijkt me op zijn minst al grijs gebied, zo niet zwart.

Kennelijk boeit het ze niet zo: https://hulp.videoland.co...mensen-een-account-delen-

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 30722 op 22 juli 2024 21:11]

Nee hoor, huiselijke kring betekent niet (perse) thuis maar binnen de kring van familie,,vrienden waar je veel mee omgaat. Dus niet iemand 4 straten verderop (tegen betaling) mee delen, maar wel je beste vriend die 4 straten verderop woont, of je opa in het bejaardenhuis, maar niet de andere bewoners in het bejaardenhuis.
Vermoedelijk in de zin van iemand die zijn abo deelt buiten de gebruikersvoorwaarden.
Als je Nederlandse programma's reclame vrij wilt terugkijken een prima applicatie. Het heeft ook wat extra's zoals blacklist, die een jaar eerder zijn dan Netflix.
"Ons doel was om sterker uit de crisis te komen. Ik ben bijzonder trots om te zien dat dat is gelukt"
  • Goh, knap zeg, meer videostreams verkrijgen in coronatijd.
  • Waarom is RTL al uit de crisis en de rest van Nederland niet?
Aan de onderbouwing van RTL te lezen zeggen de cijfers over betalende klanten dus weinig voor de langere termijn. Een toename in betalende klanten door bepaalde seizoenen wil nog niet zeggen dat je daarmee je klanten dus ook vast gaat houden. Ondertussen waarschuwen ze zelf ook voor de concurrentie en is de term abonnement door korte doorlooptijd niet zomaar een klantenbinding voor de lange termijn meer.

Ik ben dus benieuwd hoe sterk het aantal betalende abonnees gaat wijzigen als klanten uitgekeken zijn op die serie waar ze speciaal voor zouden komen en ook andere besteding van vrijetijd weer veel meer mogelijk is.
Nadeel van Videoland is, je kunt de KPN versie niet aan de videoland app koppelen en visa versa. Je kan het dan wel via de KPN app gebruiken, alleen deze heeft dan weer niet een aparte sectie voor videoland. Dus daar moet je eerst zoeken. Dan moet je maar gokken of er iets op staat.
Aantal maanden Videoland gehad ivm gewonnen prijzenden de PCL.
Wat een waardeloze app op mijn LG TV was dat.
Continu problemen, app wilde niet starten of bleef hangen.
Dat lag niet aan de TV maar aan de app.
Support case laten aanmaken maar nog steeds problemen hiermee. Helpdesk gaf aan dat ze ermee bezig waren. Gelukkig nog wat compensatie gekregen van de PCL voor het gemis.
Ik hoef geen Videoland meer.
Discovery plus en Netflix werken stukken beter.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.