Sony brengt XH90-lcd-tv's met 4k120Hz-paneel, fald-backlight en hdmi 2.1 uit

Sony is begonnen met de verkoop van zijn 4k-lcd-tv's in de XH90-serie. De high-end modellen hebben een full array local dimming-backlight voor hdr-weergave. Het 55"-model kost 1499 euro en de grootste 85"-uitvoering kost 3499 euro.

Sony KD-65XH9096De tv's in Sony's XH90-serie zijn beschikbaar in de formaten 55", 65", 75" en 85". Allemaal hebben ze een paneel met een 4k-resolutie dat beelden met 120fps kan weergeven, al is daar nog een 'toekomstige software-update' voor nodig volgens Sony. Omdat de tv's zijn voorzien van een hdmi 2.1-aansluiting zijn ze voorbereid op de next-genconsoles van Sony en Microsoft.

Sony voorziet de XH90-tv's van zijn X1-beeldprocessor en ondersteuning voor Dolby Vision en Dolby Atmos. De 65"-tv en de grotere modellen hebben Sony's Acoustic Multi-Audio-systeem, waarbij het schermoppervlak wordt gebruikt als klankkast. Dat moet ervoor zorgen dat het lijkt alsof het geluid precies van de plek komt waar de actie of het gesprek zich afspeelt.

Verder hebben de XH90-tv's een Netflix Calibrated Mode en draaien ze op Android TV. Ook is er Apple Airplay-ondersteuning geïntegreerd en is er een koppeling te maken met Amazon Alexa. Eerder bracht Sony al de duurdere XH95-modellen uit met X1 Ultimate-processor en IMAX-modus. Ook verschenen er al goedkopere modellen in de XH80-serie.

Model Adviesprijs Pricewatch
KD-85XH90 3499 euro € 2.983,-
KD-75XH90 2499 euro Onbekend
KD-65XH90 1799 euro Onbekend
KD-55XH90 1499 euro € 949,-

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

30-06-2020 • 19:20

80 Linkedin

Reacties (80)

80
76
21
3
0
48
Wijzig sortering
Heeft iemand een duidelijke shortlist waar je nou precies op moet letten bij het kopen van een TV voor een PS5 en heeft deze TV dat?
Ik heb de TV al een paar dagen, Tweakers is een beetje laat met het nieuws. Maar om je op te hoogte te brengen over de TV, Deze TV heeft twee HDMI 2.1 poorten, poort 3 en poort 4. Deze poorten krijgen later dit jaar rond de releasedatum van de PlayStation 5 een firmware update om VRR, ALLM en EARC te ontgrendelen op deze HMDI poorten. Deze functies zijn vrij prettig om te hebben op een TV voor gaming. RTings brengt zijn review van de XH90 volgende week uit, maar deze datum kan nog veranderen in verband met hoe het testen gaat. Als je op RTings gaat kijken, kijk dan naar het review van de X900H, dit is namelijk het Amerikaanse model van deze TV. Wat meer informatie kan je ook hier vinden op de volgende subreddit: https://www.reddit.com/r/HTBuyingGuides/
Super, bedankt ik ga de RTing zeker checken!
HDTVTest (Vincent) komt binnenkort ook met een review. Hij heeft al een een video om de menu's en opties te laten zien. Hij gaat het 75" model testen.

Ik vind hem een hele goede reviewer dus ook een aanrader om te checken.
De beste die er is 👍🏻
Waarom wordt het dan pas later vrijgegeven? Ze leveren nu eigenlijk maar halve software.

De Xbox One X kan al gebruik maken van 2 van de functies en eArc is ook al bruikbaar bij sommige soundbars en AVR’s toch?

(Normaal werken de afdelingen van Sony niet zo goed samen, dus dat hun console concurrent die functies al kan aanspreken maar de ps4 niet is niet echt een argument om de firmware al niet af te hebben als je de hardware op de markt zet )
Ik heb geen idee waarom ze het later uitgeven. Ik ben het volledig met je eens! Ze zullen wel hun redenen hebben maar laten de consument wel daarmee in het duister. Alle andere 2020 modellen van Sony krijgen deze firmware update niet. Alleen de XH90. Veel mensen zijn er kwaad over dat Sony bewust hun toestellen functies achterhouden terwijl de chipset het wel kan. Ik snap er ook niet veel van. Maar ik heb wel veel onderzoek gedaan voordat ik deze TV kocht.
Ik wacht wel met aanschaf totdat de software update er echt is. Hopelijk is prijs dan ook nog wat gedaald.
Hoe zeker is het dat deze Amerikaan dezelfde TV is. Ik heb het al meegemaakt dat een Amerikaanse Samsung met exact dezelfde type-benaming als de europese Samsung (ik meen de 82RU8000) een heel andere beeldhelderheid had dan de europese versie. Dan checkte ik Rtings met goede reviews en nit-waardes, en bleek die volgens de verkoper hier niet te gelden voor de europese versie omdat hier veel lagere nit waardes als specificaties erbij stonden. Werd bevestigd door de verkoper dat dit wel vaker voorkomt.

Waar het uberhaupt op slaat dat modellen met exact dezelfde benaming grote verschillen in beeldkwaliteit schijnen te hebben als je ze in een ander land koopt ontgaat me volledig. Her riekt naar bewuste oplichterij. En ik hoor daar veel te weinig rumoer over, maar het schijnt wel degelijk waar te zijn. Want in feite kun je een site als Rtings niet meer als betrouwbare referentie gebruiken als dit waar is.

[Reactie gewijzigd door BanglaRoad op 1 juli 2020 09:38]

Volgens verschillende bronnen gaat het hier om hetzelfde model. Maar nu je het zegt heb ik geen idee of het ook om de zelfde specificaties gaat. Ik zal dit eens goed nazoeken.
Sony is aanzienlijk consistenter, je kunt er vanuit gaan dat het dezelfde tv is.
Om gebruik van die HDMI 2.1 poorten te maken moet je PS5 zeker wel direct op de TV aangesloten zijn in plaats van op je receiver? Kan je dan wel alsnog het geluid via je speakerset krijgen of moet dat via de TV?
Kan jij eigenlijk niet. De input lag etc zijn grotendeels reclame en moeten getest worden, je bent beter af op rtings.com te kijken naar wat zij gemeten hebben en aanbevelen.

Over het algemeen hdmi 2.1 of een met freesync/gsync(compatible), de rest moet getests worden over het algemeen.
Iedere TV met een goede HDR weergave, hoog contrast, goede kijkhoeken en HDMI 2.1 (incl VRR) zal volstaan.
Vergeet niet om ook even de LG oled serie goed te bekijken :), wat mij betreft blijft dat bij verre weg het beste qua beeld! De response tijden zijn ook geweldig en die hebben hdmi 2.1 al een paar generaties in hun tv zitten.

Een c9 of cx van LG voldoet aan alle ondersteunde nieuwse features voor de nieuwe Xbox en ps5.
Mwa een paar generaties... 2019. En de 2020 modellen niet volledige bandbreedte over hdmi 2.1.
Fijne tv's verder, heb er ook 1.
Een 4k van 100hz hdmi 2.0 is meer dan genoeg aangezien games voor 2.1 hdmi snelheden zullen echt nog lang niet uitkomen. Kijk maar naar de ps4, de beste (grafische) games hiervoor zijn pas rond de laatste 2 jaar uitgekomen. Zelfs top games voor de ps5 zoals Horizon 2 en spider man zullen op 30fps draaien.
Blij dat jij nauw contact onderhoudt met Sony hierover.
Heb jij een bron om aan te tonen dat Horizon 2 en Spiderman op 30fps zullen draaien? Ik heb daar nog helemaal niets over voorbij zien komen en daarnaast klinkt het zeer onaannemelijk.
Het gaat niet om de 120Hz. Het gaat om de ALLM en VRR.
dirt gaat op 120fps draaien.....
Ik ben benieuwd hoeveel dimming zones deze XH90 modellen krijgen. De vorige XG en XF generaties moesten het doen met net geen 50 dimming zones, wat toch wel behoorlijk wat blooming geeft.

Daarnaast een vraag voor andere tweakers: wil HDMI 2.1 op dit model automatisch zeggen dat HDMI VRR ondersteund wordt? Sony is normaal gesproken niet geïnteresseerd in Freesync/Gsync achtige framerate functies, dus dan zou VRR een mooie bonus zijn.
Nee, net als bij de vervloekte usb specificaties zijn een hoop dingen optioneel. ALLM en VRR zijn een van die optionele specificaties. Tevens is VRR niet gelijk aan freesync in de specificatie van HDMI. Het is dus mogelijk om een tv te hebben met vrr die geen freesync of gsync basic ondersteund

Laat maar |:(

Volgens de HDMI 2.1 specificatie moet de tv minimaal 4K120 kunnen en ondersteuning hebben voor ALLM, VRR, QFS, QMS en DSC.

Dus ja elke HDMI 2.1 tv ondersteund variable refresh rate, echter is dit anders dan freesync of gsync. Het is dus mogelijk om een tv te hebben die wel vrr heeft maar geen freesync maar die bestaan voor zover ik gezien heb niet

[Reactie gewijzigd door mikesmit op 30 juni 2020 19:39]

Die bestaan wel degelijk. Voor zover ik weet ga Sony geen Freesync ondersteunen.
Dit is niet waar. Ze hoeven niet alle features toe te voegen om het stempel 2.1 te mogen geven. Puntje van aandacht lijkt mij als je een weergever ga kopen.
Ik zag in de specs niks over optionele features staan... maar dit is dan slecht nieuws. Nu gaan we net zo’n achterlijke versplintering krijgen als bij usb, waar je aan het versie nummer niet kan herleiden wat nou de werkelijk specificaties zijn ;(
Variable refresh rate en auto low latency mode komen in een firmware update dit jaar nog. De chipset ondersteund het en hdmi 2.1 is beschikbaar op poort 2 en 3 volgensmij.

Vraag me af of de ZH8 deze update ook zal krijgen. Is wel een interessante tv als die nog wat in prijs verlaagt.

[Reactie gewijzigd door Elazz op 30 juni 2020 19:39]

Poort 3 en 4 met eARC op poort 3.
Het is poort 3 en 4. Zie hier een screenshot van de specificaties.
https://i.imgur.com/QG6OIYn.png
De screenshot is niet mijn eigendom.
Heb er ook 32 op m'n LGSM90 ... Kansloos, kan je beter uitzetten. Vooral bij tekenfilms knipperende vlakken, heel lelijk ... Ik snap die toevoeging echt niet. Staat bij mij uit.
Die van Sony zijn een stuk beter dan die van LG. Sony is in staat om de zones veel sneller aan en uit te zetten en om de hoeveelheid licht beter te reguleren. Die LG SM90 die jij hebt is een van de slechtere FALD schermen. De Nanocell modelen voor 2020 schijnen veel beter te zijn.
VRR ondersteuning samen met ALLM en EARC, word later uit gebracht via een firmware update rond de releasedatum van de PS5.
Daar ben ik. Dus ook heel benieuwd naar maar gezien de X950H/XH950 er ook maar 60 (en het eerste is de 85" heeft er ook zo weinig) hebben vrees ik het ergste.

Ik heb nu zelf een 940E met 288 zones en 75" dus naar 60 zones gaan (ookal is het dimming algoritme wel iets beter geworden) is geen optie.

Ik ben ook benieuwd hoe het met xwide angle zit op deze tv. De eerste generatie op de ZF9 was niet al te best. Die op de ZG9 was al veel beter.
Er zit geen x-wide angle op. Dat krijg je op de XH95 pas.
Dat zou wel mooi zijn. Want dat weerhoud mij nu een beetje ik kijk altijd recht van voor en voor een 75" is het dan geen must have. Bij 85 heeft het misschien wel voordeel.
Hoe is dit interessant tov 55" oled? Zeker als je de kosten meeneemt?
Ik heb hier 2 Oled's staan: 1 x EF950V (ouder model) en 1 x een oled55e9PLA.
Deze keuze is voornamelijk gebaseerd op de beeldkwaliteit (contrast en natuurgetrouwheid kleuren)

Echter LG Oled's zijn niet heilig.
Wat betreft beeldkwaliteit: De trumotion (LG's beeldverwerking) is verre van optimaal te noemen. Je kunt deze instellingen uiteraard zelf aanpassen, maar als je een groot sportfanaat bent blijft het vaak tobben.
Je kunt natuurlijk ook altijd overwegen een Oled tv te kopen van Sony , Panasonic, etc, die maken gebruik van eigen beeldverwerkingssoftware.
Een ander punt dat vaak genoemd wordt is dat de maximale helderheid lager is dan LCD, maar dat zijn piekwaarden. De helderheid van Oledpanelen is de afgelopen jaren flink verbeterd en in de gemiddelde huiskamer kan een Oled prima staan, ook geplaatst voor een raam. Tenzij je continue de zon vol op je raam hebt schijnen hoef je weinig problemen te verwachten en als dat het geval is , dan zal een LCD scherm niet veel beter zijn en moet je je afvragen of de plaatsing van de TV wel zo geslaagd is....

Een ander redelijk probleem met LG is dat de kwaliteitscontrole niet altijd even goed is. Redelijk wat Oled panelen worden teruggestuurd met mankementen. Burn-ins zijn hier soms een voorbeeld van , maar je kunt ook eens zoeken op actieve /red pixel. Hier heb ik bij mijn EF950V last van gehad, het gehele paneel werd wel netjes en snel vervangen door LG overigens.
Hou er ook rekening mee dat de helderheid van Oled lampjes terug kan lopen gedurende de levensduur.
Als je je tv heel erg veel aan hebt staan kan dat behoorlijk wat effect hebben op de beeldkwaliteit.
Overigens is de beeldkwaliteit van mijn oude Oled nog steeds goed, ondanks jaren intensief gebruik , inclusief vele honderden uren gamen op de PS4, maar ik heb wel de maximale helderheid omhoog moeten zetten.

Al met al zou ik -gezien de prijzen van dit soort LCD's zelf toch eerder aanraden om voor een OLED te gaan. Vooral de 2019 modellen hebben een zeer goede prijs- kwaliteit verhouding, maar geloof niet zonder meer alle Oled halleluja opmerkingen. Ik kan mij in ieder geval goed voorstellen dat er mensen zijn die liever een een LCD in huis halen.

Op youtube is ook een kanaal te vinden genaamd HDTVtest , hier worden diverse tv's met elkaar vergeleken. Men is daar objectief en weet daar in de regel wel waar men over praat.
Technisch zal het onderdoen aan een OLED maar je situatie thuis speelt ook mee. ik gebruik de pauze functie best vaak voor de kinderen en dat kan wel eens vergeten worden, dat de tv op pauze staat. Wil je niet met een OLED. Daarnaast heb ik ook de helft van de dag de zon op de tv, wil je ook niet met OLED.
Pauze is geen probleem. Er springt altijd een screensaver op.
Helderheid is interessant en als je veel statische content kijkt.
Maar vooral bright room performance.

Kijk je altijd in het donker kies dan voor oled.

Zelf mis ik de pop wel erg bij oled schermen ik heb zelf een tv die 1200 nits kan en iets van 500/600 full screen white. Dat is echt super en heel indrukwekkend.
Als. Ik dan naar een C7 en C9 oled kijk die mijn broer en een vriendin heeft mis ik die HDR pop heel erg.

Maar het contrast is wel wat beter. En vooral hoe strak het zwart langs randen van lichte objecten is is heel indrukwekkend. Daar kan mijn fald tv met 288 zones niet tegen op maar het contrast van 1:11500 is zeker niet slecht (Sony X940e)
Hogere piekhelderheid dat langer sustained kan zijn. Dus voor heldere ruimtes of gebruik bij veel zonneschijn kan het voor sommige mensen beter uitkomen om een goede FALD te kopen. Ook in donkere ruimtes kan het beeld soms spectaculair zijn met juiste content.
Ook geen kans op inbranding als je daar niet over wilt nadenken, alhoewel dat met nieuwe panelen niet vaak voorkomt.

[Reactie gewijzigd door Elazz op 30 juni 2020 19:49]

Ook in donkere ruimtes kan het beeld soms spectaculair zijn met juiste content.
Noem mij eens één voorbeeld welk content er spectaculair kan uit zien, t.o.v. OLED ;)
Alléén Kan ik je een LCD aanraden als je veel grote raam partijen hebt, en overdag veel content bekijkt, in donkere ruimtes is OLED ten opzichte LCD superieur.
Het aantal nits is vele malen hoger op de duurdere lcd panelen
Idd, maar wat is hier het voordeel van?
In een kamer met veel licht kan beter lcd nemen, met een kamer met weinig licht altijd een OLED.
Ik heb een kamer met veel licht, maar dat kan OLED prima aan.
QLED kan in theorie dubbel zo fel, maar daar kijkt geen hond naar. Dat is echt niet prettig voor je ogen.
Vroeg ik mij ook af. Iemand die meer kennis heeft?
LCD tv's zijn op sommige vlakken nog steeds superieur tov OLED.
De helderheid is veel hoger (dus beter in lichte ruimtes), en de input lag is lager.
Wat een onzin weer. Altijd maar die standaard papegaaien praat. Sommige LCD TV's (alleen de high-end modellen) kunnen een hogere lichtopbrengst hebben. Het is alleen appels met peren vergelijken, want wegens het eindeloze contrast van OLED TV's lijkt de helderheid daarop soms intenser. De manier waarop de helderheid van een TV gerealiseerd kan worden is in veel gevallen belangrijker dan de helderheid die je kan meten met een statisch testpatroon. Mijn 1.000 nits 75XF9005 (LCD) moet het in veel gevallen gewoon afleggen van mijn 650 nits 65B6 (OLED). Beide TV's zijn gekalibreed. Het kan voorkomen dat in sommige ruimtes een OLED TV overdag niet genoeg helderheid biedt, maar dat komt echt heel weinig voor. Gelukkig bestaat er voor dat soort ruimtes dan een alternatief. Wat inputlag betreft zijn ook alleen sommige LCD TV's iets, maar dan ook echt maar iets sneller dan OLED TV's. Dit is alleen merkbaar voor de meest hardcore gamers en die spelen waarschijnlijk toch wel op een game monitor. Overigens heeft een OLED TV overslaanbare pixel responsetijden en wanneer het verschil in inputlag zo verwaarloosbaar is, dan weet ik wel waar ik voor kies.
Je hebt helemaal gelijk, maar het is wel zo dat LCD tv's op de vlakken die ik noem beter presteren (dat geef je zelf ook toe). Is dat verschil groot? Nee. Maar het is wel een verschil (hoewel onder veel omstandigheden niet merkbaar).

Een OLED is voor bijna iedereen een betere keus (als je het kan en wil betalen dan), maar de groep die veel beter contrast wil opgegeven voor die kleine voordelen is groot genoeg. Anders verkocht Sony deze high-end LCD's niet.
Vergeet ook het prijsverschil niet. Deze tv in 75 inch plus nog eens 800 euro om een kleinere maat OLED te kopen. Je kan ook een nieuwe Denon x2700 erbij kopen en dat beetje extra contrast laten zitten.
Zo fel als een QLED of andere high end LCD wil je echt niet.
Ik heb sinds kort ook een OLED en was ook bang dat deze niet fel genoeg zo zijn, maar man wat een beeld zit daarin, ook overdag.
Natuurlijk filmpje kijken moet je lekker 's avonds doen, maar tv kijken is echt geen probleem.
Heb de oled verlichting zelfs maar op 36 van de 100 staan.
komt echt zat licht vanaf.

en inputlag is 1 van de laagste op dit moment die je kan krijgen.
Het wordt vooral interessant op grotere formaten. 77" LG C9 is... met ongeveer 4000,- flink gezakt, maar nog steeds aan de prijs.

Die zou ik op dit moment overal tegenover zetten iig. Als PS5 TV dan vooral.
Ik heb me onlangs verdiept in een nieuwe gaming tv. Deze staat vooralsnog bovenaan het lijstje op basis van eerdere goede previews. Ik wacht nog even af of de daadwerkelijke reviews ook zo goed zijn maar op papier is dit veelbelovend.
Rtings heeft die al in hun testlab dus daar kun je in zo'n 2 a 3 weken een review verwachten.
https://www.rtings.com/tv/suggestions

Vincent Teoh van HDTVtest heeft een unboxing gedaan en alle settings uitgelegd en er komt waarschijnlijk een vervolg middels een review.
https://youtu.be/KdjWSf_3l8Q

Mijn 2 plekken voor tv beoordelingen naast avforums.

Er zijn al wel reviews geweest van kleinere of minder bekende sites.
Vincent Teoh is geniaal.
Helemaal mee eens! Geweldige tips. Ik heb contact gehad met RTings. Als vraag wanneer ze het review van de X900H (XH90) hebben ze me deze reactie gisteren gestuurd: “We hope to have it ready sometime next week, but this could change, depending on how testing goes.” Ik heb de TV al sinds vorige week. Ik ben er hartstikke tevreden over!
Wat is er nou zo interessant aan HDMI 2.1 waar iedereen zo op zit te hammeren ?
Ik zie niet in waarom mijn OLED 4k tv @60hz daar voordeel in zou hebben gehad.

Content komt nog steeds rond 24 fps binnen, zowel Netflix als ouderwets tv kijken en dat blijft voorlopig ook wel zo.
(ik ben geen console gamer).

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 30 juni 2020 20:01]

Komende gameconsoles gaan hoger dan 60hz met hdr supporten en daar heb je hdmi2.1 voor nodig.
Dat gaan ze niet doen. Doel is 4K 60hz, alles daar boven is mooi meegenomen. Maar reken er maar niet op.
ik zeg niet dat ze het doen, ik zeg dat ze het supporten. Volgens mij komen er wel games met settings die hogere fps dan 60 halen ten koste van de kwaliteit, maar dat is in sommige games niet zo'n probleem

[Reactie gewijzigd door 418O2 op 30 juni 2020 20:30]

Het gaat hier ook om de output niet om de render target ;)

Er zit een heel groot gebied tussen 4K@60+Hz en 1080~1440p@60+Hz. Er zijn op de huidige PS4 Pro en XB1X al games die profijt zouden hebben van 4K@120Hz output.
Het is net zoiets als usb-c. Heel handig om te hebben maar op internet doet men net alsof je niet meer zonder kan leven
usb-c zie ik nog het toegevoegde waarde, vooral als je laptops hebt, 1 kabel aansluiten en klaar, ipv toetsenbord+muis+boxen+voeding+beeldscherm allemaal via een apparte kabel.
Stoppen ze hier tegenwoordig nu een beetje een fatsoenlijke vlotte SOC in, of nog steeds de meest trage Mediatek rommel van 50 cent voor het chippie?

HDMI 2.1 is natuurlijk leuk (afhankelijk van welke features van 2,1 ze voor kiezen om te implementeren) maar vaak zit er zo'n trage SOC in die TV's, dat de menu's al bijna een drama zijn.

Daar is Sony helaas niet de enige in, ik geloof dat alleen LG zo'n beetje vlotte SOCs heeft, of in ieder geval voelt alles lekker responsive.

[Reactie gewijzigd door GaMeOvEr op 1 juli 2020 00:23]

Ik vind webos van lg vooral geniaal. Helemaal geen grote ab met veel knoppen, gewoon op het scherm aanwijzen wat je wilt.
Heb al een OLED tv in de woonkamer staan denk erover om de 55 inch FALD van Sony in de slaapkamer op te gaan hangen. Gewoon een tv voor media consumptie, en de OLED voor series en films. Benieuwd naar de reviews. Eerst daar even opwachten.

[Reactie gewijzigd door Koning-Admiraal op 30 juni 2020 20:23]

Ik heb me net een Philips 854 55duim aangeschaft. Ik zat nog tegen een Sony TV van 12 jaar oud te kijken en het verschil is enorm.
Ik heb helemaal geen behoefte aan dat VRR en dergelijke. Ik heb een PS4pro op mijn monitor aangesloten en is prima zo. De Philips was sterk afgeprijsd en ik vond het moment daar om me een nieuwe aan te schaffen. Als ik zou wachten op de nieuwste tv met die nieuwe mogelijkheden, dan zou ik mijn surround systeem ook moeten gaan vernieuwen want dat ondersteund slechts 4K 50/60 en de Nvidia Shield TV stuurt ook slechts 4K 50/60 door. De kosten zouden te groot worden. Mijn meest gespeelde spellen zijn toch avonturenspellen zoals Uncharted e.d.
De TV wordt toch meestal voor films gebruikt dus voor mij zijn al die nieuwigheden niet nodig. Misschien binnen 10 jaar.
Mijn ervaring met Sony is dat ze innovatief zijn maar helaas vrijwel nooit doorzetten om het product echt af te maken.
Moet ik trouwens er op uit maken dat het XH95 model, geen 120hz is met vrr en dat soort zaken?....

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee