'OnePlus laat 65W-lader keuren'

Het Chinese smartphonemerk OnePlus heeft een 65W-lader laten keuren. Oppo, een bedrijf met wie OnePlus naar eigen zeggen toeleveranciers en investeerders deelt, biedt al smartphones aan die met 65W kunnen worden opgeladen, maar de OnePlus 8-telefoons zitten op 30W.

TÜV Rheinland Japan heeft de keuring uitgevoerd, zo meldt MySmartPrice. De publicatie ervan lijkt een foutje te zijn, want inmiddels lijkt de keuring verdwenen van Certifipedia, de site met keuringen van het Duitse bedrijf. TÜV Rheinland keurt op verzoek van bedrijven laders op bijvoorbeeld veiligheid.

OnePlus biedt sinds vorig jaar Warp Charge 30T aan, waarmee telefoons binnen een half uur voor ongeveer 70 procent opgeladen kunnen worden. Dat gaat met een maximaal vermogen van 30 Watt. Met een piek van 65W kan dat percentage verder omhoog, waardoor telefoons binnen 30 tot 40 minuten helemaal opgeladen kunnen zijn. De Oppo Reno Ace 2 heeft dat bijvoorbeeld. OnePlus en Oppo delen volgens het bedrijf investeerders en toeleveranciers. Als OnePlus nu een lader laat keuren, ligt het voor de hand dat de fabrikant die wil toepassen in een toekomstig model.

Snelladen krijgt steeds meer aandacht, mede omdat de capaciteit van smartphone-accu's aan het stijgen is. Waar de gemiddelde capaciteit van een smartphone-accu een paar jaar geleden rond 3000mAh lag, was dat eind vorig jaar al bijna 4000mAh.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

07-05-2020 • 16:31

90 Linkedin

Submitter: CLB

Reacties (90)

90
88
37
3
0
29
Wijzig sortering
na het opstaan smorgens even inpluggen en je kan voordat je de deur uitgaat (ooit, later, na corona) met een, bijna, volle batterij de dag beginnen.
En na een jaartje nog maar 70% van je originele batterijcapaciteit overhebben..
Deze superfast chargers gebruik ik toch nog steeds eigenlijk incidenteel en blijf liever slowchargen in de nacht voor een langere batterijlevensduur
Kul. Ik heb een Oneplus3 (bijna 4 jaar oud) en hangt zo goed als elke dag aan de Dash Charge en na bijna 4 jaar is mijn batterij nog 80% van zijn originele capaciteit.
Dat je hem 4 jaar hebt en 80% is haalt niet weg dat je ook schrijft hem elke dag te laden. Afhankelijk van je gebruik is dat wel veel....
Ik zie dit vaak gepost worden, maar heb je hier ook onderbouwing voor? Is dit in de afgelopen paar jaar getest met of zonder snelladen? De techniek verandert steeds, en bijvoorbeeld door de batterij in 2en te splitsen en de laadcircuits buiten de telefoon te houden zodat de telefoon niet warm wordt zal toch ook wel zorgen dat snelladen niet al te slecht is voor je batterij.
Hier is zeker onderbouwing voor.
De cellen van een accu slijten namelijk wel.
Dit omdat er sowieso factoren zijn met invloed zoals hitte, gebruiksduur, en opbouw van de accu.

De reden dat fast charge erg slecht is voor elke accu dan ook. is dat een cel dan snel moet laden en niet in het zelfde tempo ontlaad. Hij slijt daardoor sneller en voor het juiste beeld te geven zijn die cellen niet perfect en blijven er elektronen in hangen dan wel van kleine hoeveelheid. Dit is in het dagelijks leven ook de reden dat jouw "lege"batterijen nog jaren kunnen doen in een zachte gebruiker, een klok bijvoorbeeld!

Snachts opladen is ook niet ideaal maar gebruik je hier nette oplaad apparatuur voor die echt stopt met laden als het vol is kan dit relatief minder kwaad.

Overigens interessant om te vermelden is dat Fast-Charge is gekomen met oog op economisch doel. Namelijk snel weer verder kunnen. Ik dacht dat dit ooit begonnen is bij heftrucks maar dat weet ik niet zo zeker meer....

Het blijft techniek, en is er voor om het mens te dienen maar wees wel reëel erin. 65Watt is een laptop lader!
Nee, dit is het 'argument' dat Apple maar steeds naar voren werpt om hun belachelijke strategie waarbij ze bij de iPhones (t/m Xs-generatie bij geen enkel model, en sindsdien alleen bij de Pro modellen) geen snellader leveren goed te praten.

Kunnen iPhone kopers weer met een gerust hart 800 euro betalen voor hun lowres lcd scherm zonder snellader (terwijl hun telefoon het wel ondersteunt).
kan je ergens instellen dat je de warp charge niet wilt gebruiken?
Gebruik een regulier USB kabeltje en hij zal niet warp chargen. Om warp charge te gebruiken moet je een speciale OnePlus stekker hebben + een speciale OnePlus kabel. Als één van de twee ontbreekt, dan zal het toestel op een reguliere manier opladen.
Maar dan wordt het toestel juist warm, iets wat de warp charge technologie probeert te voorkomen. Warmte is ook een batterij-killer.
Dat zal bij 5v1a nog wel een keertje meevallen volgensmij, dat is afaik de backup niet-warp snelheid van OPO telefoons
Voor de algemene regel valt wel iets te zeggen. Het vermogenverlies in de parasitaire weerstanden in je telefoon (een belangrijke is die van de batterij zelf) schaalt met het kwadraat van de stroom, die op zijn beurt lineair schaalt met het laadvermogen. Dat kwadraat maakt het van invloed of je altijd wil snelladen, zeker voor combinaties van telefoons en batterijen die niet heel veel marge hebben ingebouwd of niet nieuw meer zijn.

Helaas is de vergelijking vaak ook onvolledig, als je een oude telefoon (zonder snelladen) vergelijkt met een nieuwe (met) dan hoeft het niet uit te maken dat de stroom verschilt. Als je batterijcapaciteit groter wordt dan is de effectieve serieweerstand immers ook kleiner. Een 4000mAh batterij is praktisch hetzelfde als 2 2000mAh exemplaren in parallel, en het opladen van zo een batterij zou je dus met 1,4x de stroom kunnen doen zonder extra warmte te genereren, en met 2x als je er van uit gaat dat een grotere telefoon met een grotere batterij evenredig meer warmte kwijt kan, er van uitgaande dat er verder niets verandert (wat natuurlijk niet helemaal realistisch is). Er zijn ook telefoons waar twee cellen in serie staan, maar dat zijn er weinig, en dat is een verhaal apart.

De technologie vordert natuurlijk ook, het zijn al jaren geen echt fundamentele doorbraken meer, maar incrementele verbeteringen aan de manier waarop er geladen wordt zijn er wel. Een belangrijke is het optimaliseren van de resistieve verliezen in de telefoon. Als je batterij aangesloten is met dunne kabeltjes is de maximale stroom bijna per definitie beperkt. Intern in de batterij moeten de elektrische verbindingen ook worden geoptimaliseerd voor grote laadstromen. Batterijen waar een hoge laad-/ontlaadstroom wordt verwacht heeft intern meestal meerdere aansluitpunten van de elektroden parallel geschakeld, terwijl de "standaard" methode was om twee heel grote elektroden op een grote rol te draaien en daar op een enkele plek mee te verbinden. Beide worden momenteel gemaakt, en we moeten maar op de blauwe ogen van de fabrikanten vertrouwen dat ze een toepasselijke keuze hebben gemaakt.

Veel snellaadtechnieken implementeren een verhoging van de spanning van de lader om te verhinderen dat de kabel en contacten in de USB connector (die niet echt geschikt zijn voor meer dan 2A) onnodig warm worden zodat de lagere batterijspanning pas vlak bij de batterij zelf kan worden gegenereerd. De kwaliteit van de implementatie verschilt alleen per telefoon. Mijn oude Motorola G4 Plus ondersteunde snelladen, maar de converter in de telefoon werd er merkbaar warm van. Het zat ook niet in de batterij, je kon voelen op de achterkant van de telefoon dat de warmte ontstond op een klein plekje naast de batterij. Dit was geen dure telefoon en de invloed op de levensduur van de batterij is niet makkelijk te testen, dus ik neem het ze niet echt kwalijk, maar het toont wel dat het probleem bestaat juist bij de budgetproducten die toch een redelijk deel van de gebruikerservaring bepalen. Het is ook lastig voorspellen hoe dit soort apparaten gaan presteren bij het verouderen van hun batterijen. Dan neemt de interne weerstand vaak iets toe, en dan is er de potentie dat de ontwikkelde warmte boven comfortabele waarden stijgt.

Persoonlijk heb ik niet zo veel nood aan snelladen, geef mij maar een telefoon met een grote batterij en een powerbank voor uitzonderlijke gevallen. De nood aan snelladen is volgens mij eerder het gevolg van de herinnering aan de oude(re) generatie smartphones waar je daadwerkelijk een groot risico liep om het einde van de dag niet te halen als je geen tussentijdse laadactie deed, maar ik laat mij daarin graag corrigeren als er andere 'user cases' zijn.
Nee, dat kan niet. Je kan wel Optimized Charging inschakelen (beta feature behalve op 8-serie) dat hij 's nachts maar tot 80 laad en vlak voor je wakker wordt tot 100.
Dat valt wel mee. Laatst OnePlus Diagnostics gedeeld met de community en dat tooltje van OnePlus liet bij OnePlus 6 gebruikers een gezondheid van nog ruim 80% zien, na 2 jaar. M'n 7 Pro zit na 1 jaar op 85% en ik laad elke nacht op met Warp Charge (wat niet goed is, I know). Plus, voor die 65W laders gaan ze waarschijnlijk 2 accu's in de telefoon stoppen, zodat de input verdeeld kan worden.
M'n 7 Pro zit na 1 jaar op 85%
Dat is nogal slecht, toch? ;)
Ja, maar anderen met een 7 Pro hebben rond de 90-95. Ik heb elke dag meerdere keren geladen vanaf launch, ook in de nacht.
Maar dan laat je hem toch een keer vervangen? Of doet het zelf, is allemaal best uitvoerbaar.
Hey kan je dat tooltje nog ff een keertje delen? En werkt het alleen op Android 9 of ook op Android 10?
Kan je even de naam posten ? Ik heb al in 2 topics gaan zoeken en ziet het niet...
Dat klopt wel ongeveer. Mijn OP6 zit op 81% na 2 jaar. Wel is hij binnenkort aan vervanging toe denk ik.
Kan gelukkig gewoon via OnePlus
Mijn OnePlus 3 staat na 3,5 jaar dagelijks gemiddeld 1,5 keer laden op 83% (gezond) batterijstatus en ik gebruik steeds snelladen aangezien er in mijn huis zowel beneden als boven een Dash charger ligt.

Ik maak me over snelladen dus weinig zorgen.
Bewijs? Of weer iemand die wat roept zonder eigen ervaring?

Ik heb het al vaker gezegd, maar blijkbaar blijven er mensen zonder eigen ervaring roepen:
In mijn direct omgeving een
- OP5
- OP3
- OP3T

in gebruik. Allemaal nog steeds een prima accu, terwijl zo'n OP3 al 4 jaar oud is onderhand. Altijd geladen met de Dash/Fast charger.

Prima als je jezelf wil veroordelen tot een telefoon die twee uur nodig heeft om te laden, maar ik heb liever in een half uurtje genoeg voor een dag. Stop met FUD verspreiden.
Ik heb een OnePlus 7 Pro, wat maar WARP charge 30 heeft. Ik gebruik mijn telefoon intensief en laadt deze enkel bij noodzaak met een fastcharger op (midden op de dag), anders gebruik ik een standaard lader (niet snel).

Afgelopen Februari brak mijn achterkant en omdat ik deze toch moest vervangen dacht ik even te controlleren wat mijn battery health was na zo'n 9 maanden gebruik. Deze is in 9 maanden tijd van 100% naar 86% gedaald. Daarbij laadt ik wel mijn telefoon altijd naar 100%, al blijf ik vrijwel altijd boven de 20%, wat de accu zou moeten helpen.

De vraag is natuurlijk wat er met mijn accu gebeurd was als ik deze nooit zou opladen met warpcharge, maar stellen dat dit enkel FUD is vind ik te kort door de bocht. Ik vind een daling van 14% in de eerste 9 maanden vrij fors.

Ik vraag mij dan ook af of de OP3(T) of OP5 hun capaciteit is. Dat je het als gebruiker niet actief merkt omdat het erin sluipt, betekend niet dat het niet gebeurd. OnePlus 3-5 laden allemaal ook "maar" met 20W dashcharge en niet de 30W of zelfs 65W. Een dergelijk verschil alleen al is genoeg reden om niet aan te nemen dat er geen wezelijk verschil zit tussen wel of niet snelladen een impact geeft op je batterijgezondheid.

Een simpele switch waarmee je het aan/uit zou kunnen zetten zou dan ook erg fijn zijn voor de mensen die het niet nodig hebben/willen gebruiken (al dan sporadisch). Als ik de originele oplader wil gebruiken word ik geforceerd te warpchargen. Desondanks vind ik snelladen een must en het een waardevolle toevoeging.
OnePlus 3T hier na 3 jaar en een paar maanden altijd Dash charge te gebruiken: 82% health.
Battery health met zo'n simpel appje gemeten?

Doe je nu daadwerkelijk minder lang met je telefoon, of hechten mensen echt meer waarde aan een random percentage van een BatteryHealth app?
Je legt wel een keihare feit als "allemaal nog steeds een prima accu" op tafel. Komen er mensen met daadwerkelijk cijfers, weiger je het te accepteren. Het feit dat je na 3 jaar nog steeds de dag door komt met een batterij is hartstikke lekker voor je, maar dat betekent nog niet dat je batterij niet gesleten is.
Vertrouw zo'n "simpel appje" trouwens meer dan random tweaker Jeroenneman....

maar dat is mijn mening
Ja, ik kan natuurlijk bij die toestellen in mijn omgeving makkelijk nagaan of die nog prima werken. Is dat zo lastig te begrijpen?

En natuurlijk mag jij van mij vertrouwen wat je maar wilt ;)

Net zo leuk als EV-rijders die flippen als ze hun percentage zien teruglopen, zonder praktijk testen. We zijn allemaal van de nummertjes, en weinig van de praktijk.
"Ja, ik kan natuurlijk bij die toestellen in mijn omgeving makkelijk nagaan of die nog prima werken. Is dat zo lastig te begrijpen?"

Nee, maar wanneer jij gaat vragen naar bewijs, maar zelf met zulk 'bewijs' komt. Beetje trumpiaans.
OP3T gehad en verkocht. Daarbij vind ik dat je me nogal wat woorden in de mond probeert te leggen. Fijner als je dat achterwege laat.
Woorden in je mond leggen? Daar ben je toch echt zelf bij.

Je schrijft letterlijk: En na een jaartje nog maar 70% van je originele batterijcapaciteit overhebben..

Fijner als je dan gewoon opschrijft wat je wél bedoelt, in plaats van verontwaardiging te veinzen.
Ik heb mijn OnePlus 3 in 2016 gekocht.
En 4 jaar lang gebruikt met de Dash/Fast charger.
Accu ging lang mee, maar na 4 jaar was de accu toch een keer op.
voor de rest is het toestel nog steeds goed.
Anoniem: 310408
@Bonthouse7 mei 2020 17:02
En na een jaartje nog maar 70% van je originele batterijcapaciteit overhebben..
Als het goed is uitgevoerd (en dat is het hier) is er werkelijk geen enkele reden om aan te nemen dat dit slecht voor de accu is. De techniek is de laatste jaren snel verbeterd (zeker omdat EVs het ook nodig hebben) en je kan het absoluut niet vergelijken met een paar jaar geleden toen OnePlus zo ongeveer de enige was die het wilde leveren.

Mijn persoonlijke ervaring is dat de OnePlus 3 die ik jaren gebruik dagelijks een kwartier aan de lader hangt (tijdens de ochtend meeting) en dat is voldoende voor de hele dag en na al die jaren merk ik eigenlijk niets van slijtage. Ik vind het ideaal.
Dat je hem al die tijd elke dag maar deels hebt opgeladen heeft je accu juist geholpen denk ik, volgens mij slijten accu's ook sneller door hem volledig op te laden, maar ik kan het mis hebben.
Daarom laad mijn Xperia-X meestal met een charge only USB kabel. Deze kabel bevat geen datalijnen en zal daardoor max 350mA laden. Mijn accu heeft nog steeds de volle capaciteit na een kleine 3 jaar.
Maar 60 watt op een 4.2v accuspanning, dat is gewoon bijna 15A. Met de huidige accu's van rond de 4000mAh is dat ruim 3C laden. Ik weet dat LiPo cellen daar tegenwoordig makkelijk mee overweg kunnen maar ik zou het niet willen. In de RC modelbouw is vaak een LiPo zak verplicht om te laden, je zou bijna je telefoon er ook in doen.....
Mijn accu heeft nog steeds de volle capaciteit na een kleine 3 jaar
Onmogelijk. Accu's slijten zelfs als ze nieuw in de doos liggen. Het langs blijven ze vers als ze gekoeld worden. Er zijn diverse app's die laten zien wat de accu wear is.

[Reactie gewijzigd door RAAF12 op 7 mei 2020 19:18]

Ik laad zelf op zoals @Flipm0de beschrijft, en mijn Oneplus 3T uit December 2016 heeft nog 80% capaciteit over. Ik ben niet perse een power user, maar eens per dag aan de lader is ondertussen wel nodig. Belangrijk om te vermelden is dat ik poog om hem er op 80% weer af te halen, maar dat lukt lang niet altijd.
Ik gebruik al 6 jaar ofzo deze app, je kan instellen dat ie piept boven de x% (en als je wilt ook onder de y%). En hij kan dat elke z minuten herhalen.
Ook geen ads/contacten/media/eerstgeborene/internet permissies.
Maar ik zit nog op Android 7.1, weet niet of ie op nieuwere versies goed werkt.

[Reactie gewijzigd door N8w8 op 8 mei 2020 01:20]

Het laden zelf is niet wat het grootste gedeelte van accuslijtage veroorzaakt, dat is hitte. En laat Oneplus nu net een slim trucje uithalen waarbij ze het laadcircuit in hun oplader hebben gestopt, waardoor de batterij zelf een stuk minder warm wordt.. zo hard van stapel zal het dus wel niet lopen.
Valt op zich mee, ze laden snel tot 80% en gaan daarna langzamer. Daarnaast zit het gedeelte wat warm wordt in het laadblok,deze wordt dan warm en niet de batterij. Tot nu toe blijven mn OnePlus accus (had de 3, 3T, 6 en nu de 8 Pro) redelijk goed (na jaar bv 95%)
Laat OnePlus nou net dat ene bedrijf zijn dat eerlijke tarieven hanteert voor reparaties en dergelijken. Een nieuwe batterij voor mijn oneplus 6 van nu 2 jaar gaat me een tientje kosten + een beetje voor arbeid (maar moet mijn gebarsten scherm toch ook wel een keer laten repareren dus betaal al voor de Poolse arbeid binnenkort, laat ik meteen mijn accu doen)

(Hoewel je toestel een weekje kwijt zijn voor een battery swap zeker wel vervelend is, is die swap pas na ruim 3 jaar nodig, dan doe ik een swap voor de nieuwe eigenaar/gebruiker als ik dat zelf eventueel niet meer ga zijn)

Kwestie van die paar tientjes een weekje toestel kwijt zijn over hebben voor zeer snel laden.

Overigens HOEFT je accu echt niet zo hard te slijten door goede accu's te gebruiken en paralel te gaan heb je het over 5-10% na 2 jaar bij 2 maal daags naar 100% laden.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 8 mei 2020 08:09]

scherm is gelukkig van Samsung dus die is gewoon €200,-
?? We hebben het hier over accu achteruitgang, een nieuwe oneplus 8 pro accu betaal je 18,80 voor + arbeid (euro of 20 geloof ik)

Punt was dat OnePlus geen grove winst probeert te maken op reparaties etc en dat een batterij goedkoop genoeg is om gewoon lekker te abusen als je dat zou willen als zijnde een verbruiksvoorwerp (maar vooral dat een goede setup niet eens zozeer achteruit gaat bij supersnel laden)

Mijn OP6 scherm kost overigens gelukkig 'maar' 84e (al sinds release, was destijds een fijn idee dat slopen geen ramp zou zijn maar had wel gehoopt dat ze de prijs zouden laten zaken 2 jaar later, een OP8 pro scherm is inderdaad 200+)

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 8 mei 2020 19:29]

Wat raar dat er Tesla eigenaars zijn die maar 10% van de capaciteit kwijt zijn na meer dan 5 jaar..

Het zou mooi zijn als je de minimale en maximale oplaad % kunt instellen.
Er word gezegd door tesla dat je nooit onder 10% en nooit boven 90% moet gaan opladen. Nu kun je dat wel instellen in een Tesla maar niet in een mobiele telefoon wat ik heel jammer vind overigens.
De meeste Tesla's worden niet dagelijks opgeladen. Taxibedrijven bij Schiphol doen dat wel, en die krijgen dan ook snel en veel problemen met hun Tesla. De accu moet veel sneller vervangen worden dan verwacht was.

https://www.parool.nl/ams...tensief-gebruik~bd3c0a2e/

De smartphone wordt ook meestal iedere nacht opgeladen.
The Battery and Drive Unit in your vehicle are covered for a period of: Model S and Model X – 8 years or 150,000 miles, whichever comes first, with minimum 70% retention of Battery capacity over the warranty period.

Dus als zij het gebruikt hebben zoals het moet lijkt me dat ze die rechtzaak inmiddels gewonnen hebben?

Natuurlijk batterij technologie staat niet stil maar ook zij hebben in het verleden voorwaarden gehad

Quote tweaklegend:"Overigens HOEFT je accu echt niet zo hard te slijten door goede accu's te gebruiken en paralel te gaan heb je het over 5-10% na 2 jaar bij 2 maal daags naar 100% laden."
De auto zorgt er zelf toch voor dat de accu niet te snel slijt?
Je kunt de accu capaciteit instellen via de app minimale en maximale mocht je ooit zo ver gaan dat je net dat beetje extra nodig hebt zou je het kunnen aanpassen. Maar goed als taxi bedrijven dat gedaan hebben om 20% extra km op elke lading te kunnen rijden zitten zij dus fout. Tesla heeft de mens de vrijheid gegeven om dat zelf aan te passen en is zelf verantwoordelijk daarvoor. Dat vind Elon Musk logischer als limiteren van de batterij en vergrendelen. Je betaald voor een product dus je zou ook de vrijheid moeten hebben.
Ah, ok. Het is dus ook een beetje eigen schuld als je na 200.000 km je accu moet vervangen.

Tesla gaf zelf aan dat een Tesla-auto als taxi ingezet kan worden.

"Tesla sprak destijds tegen dat de ‘S’ niet taxiwaardig zou zijn en wees op een Californisch voorbeeld dat in drie jaar 640.000 kilometer zou hebben afgelegd - waarbij wel twee keer de accu’s werden vervangen en de wagen vervolgens met pensioen ging."

Maar dan moet je niet altijd de maximale accucapaciteit gebruiken.
"Electric car batteries should not, generally, be charged to 100%. Long-term, this reduces the battery's longevity, and Tesla cars actually charge up to 90% by default."

https://mashable.com/article/tesla-battery-charge-max/

Lees dit effe en nog een prettig weekend gewenst.
Duidelijk! :)
Fijn weekend!
Wat jij zegt is net het slechtste voor lithium batterijen.
De stresspunten van een batterij zijn helemaal vol en helemaal leeg. Dit bepaald het aantal cycles dat een batterij geladen kan worden.
Stel als je altijd 100% laad, je 500 keer kan laden voor je op 80% capaciteit zit.
Wanneer je bv maar laad tot 80%, kan dit aantal verdubbelen.
Ik laad enkel smorgens op, tot 90%, wat makkelijk is met de 30W lader.

Door snachts te laden, heeft jou gsm heel de nacht op zijn 100% stress punt gezeten.

Snel laden en meerdere keren is minder schadelijk dan altijd traag van 0 naar 100%

Als de capaciteit van een batterij vergroot, gaat de laadstroom ook automatisch mee.
Een oude 2500mah laden op 5A is iets anders als een 5000mah laden met dezelfde stroom.

Edit: de geïnteresseerde kunnen het hier nog even nalezen : https://batteryuniversity...g_lithium_based_batteries

[Reactie gewijzigd door Jetro2 op 8 mei 2020 10:51]

Nee das goed, hele nacht aan de stroom laten hangen.
Ja kan prima, telefoons schakelen zich vaak uit van het opladen bij 100% en gaan pas weer bijladen bij 90%.
Als je telefoon niks in de nacht loopt te doen, komt die echt niet onder de 90% hoor.
Ik fastcharge mijn telefoon bijna dagelijks en heb al 2 jaar geen problemen.

(iPhone)
Als je de iPhone 11 in een tabel met laadsnelheid zou plaatsen zou hij helemaal onderaan staan, de originele (meegeleverde) lader kan maximaal 5 W |:(
Ervaar ik niet zo. Heb mijn OP5T ongeveer ~3 jaar (direct bij de release gekocht) eigenlijk alleen nog maar met fastcharge opgeladen, natuurlijk is de batterij was achteruit gegaan maar ik doe nog een volle dag de batterij (bij normaal gebruik, dus elk uur ongeveer 5 minuten gebruik.)
Ik weet het niet maar mijn iPhone X hangt iedere nacht aan een oplader (levert max 2,4A) en overdag in mijn auto (voor corana 30000+ km per jaar) ook aan de kabel (Carplay) en nu met thuis werken ook 's middags aan de oplader.

Ik heb de X sinds 1 van de eerste maanden, dus nu meer dan 2 jaar en ik zit op 86% batterij.

Volgens mij kan het allemaal wel meevallen.
Dat klopt totaal niet, zoals DinoBe al weet te melden . Ook ik heb een OnePlus3 die al echt bejaard begint te worden. Heb hem altijd met de snellader opgeladen en dit gaat nog steeds prima, batterijcapaciteit is amper minder geworden en laden duurt nu ruim een uur van bijna leeg naar helemaal vol. Je kunt het met cijfertjes aantonen maar ik zeg dat het in de praktijk dus amper terugloopt en zeker veel beter is dan die 70% die jij uit je duim zuigt.

Je maakt de fout om de DashCharge/WarpCharge gelijk te stellen met de meer gangbare snelladers waar de accu dus wel (te) warm gaat worden. OnePlus doet dat anders en gebruikt een lader en dikkere kabels waardoor de telefoon en accu niet warm worden en gewoon voluit gebruikt kunnen worden tijdens laden.
Dan moet ik alleen niet vergeten om met mijn nog niet wakkere hoofd dat ik even een kabeltje moet inpluggen.

Ik denk dat dit eerder is voor situaties dat die leeg begint te raken dat je toch even snel 40% extra erbij kan krijgen (of helemaal vol het liefst) om het nog net te redden.
Hahaha ja dat zou mij ook gebeuren idd :D
Wat is de C-rate van de lithium batterij bij 65W laden op een kleine teleroom accu?

Dit snelladen moet je niet doen als je batterij te warm is
Maar mij lijkt het dan dat hij dan automatisch gaat throttelen als de accu te warm wordt. En trouwens, OnePlus' (en OPPO's) laadtechnieken zorgen ervoor dat de warmte voornamelijk vrijkomt in de lader in plaats van de accu.
Zou de Europese unie ooit één standaard gaan verplichten zoals usb power delivery?
Zolang ze de huidige richtlijnen niet kunnen vaststellen of uitvoeren dan heeft dat weinig zin lijkt me.
Ik vond het al vreemd dat OP het bij de 30W hield terwijl OPPO al wat langer 65W heeft. Dat terwijl het in feite zusterbedrijven zijn. Qua prijs doen ze elkaar niet veel dus dat kan het niet zijn.
Hoe zit het met de levensduur van de accu bij zo snel laden en dan ook nog naar 100% ? Prachtig dat steeds sneller laden mogelijk is, maar als dit zodanig ten koste gaat van de levensduur dat je het gaat merken, dan liever niet.
Vanaf 90% laad mijn oneplus 7T trager.
Hier haal ik hem dan meestal ook van de lader om de levensduur van mijn batterij te verlengen.
Wil eigenlijk wel gewoon een telefoon met 8.000 mah. Moet nu iedere dag opladen met mijn 4.400 mah accu.

Leuk dat ze nu met de vinding komen om snel te laden. Maar wat doet dat met je accu?
Ik zou graag een optie zien om die 65W te gebruiken. Ik laad altijd 's nachts en wil dus niet zo snel laden. Is dat met een app te regelen? Soms is die korte oplaad tijd heerlijk, maar 99% van de tijd heb ik die niet nodig. Liever een lange levensduur van de accu en oplagen in een uur of 6. Een target vol tijd zou ideaal zijn voor mij. Vol om 6:00, eerder wordt ik echt niet wakker.
Koop gewoon een goedkope lader van 5 euro en laad daarmee 's nachts op. Gebruik de snelladen alleen in noodgevallen.

Ik vind het nut van snelladen zeer beperkt. In de auto zou het handig kunnen zijn.
Ja, doe ik nu ook
Beter enkele malen snel en niet vol laden, dan traag en tot 100%
https://batteryuniversity...g_lithium_based_batteries
Elke dag begin ik met een "volle" accu. Tot max 80 of 90% kunnen laden zou ook super zijn. Langzaam tot 80 is het beste dan. Dat zou prima kunnen met een instelling. Ik snap wel dat fabrikanten dat niet inbouwen, die willen zo snel mogelijk een nieuwe telefoon verkopen dus accu levensduur is geen prio.

Onderweg laden, dus wanneer leeg, is geen optie.
Het is eerder een minpunt, slechte batterij is een van de redenen om een nieuwe telefoon te kopen (of dat zeggen we toch tegen de vrouw ;) )

Misschien gaan we in de toekomst wel niet naar condensator-achtige dingen, enkele malen per dag enkele seconden tegen een oplaad punt houden.
Zoals je drankje bijschenken
Ik zou nooit 's nachts willen opladen vanwege het risico dat de boel in de fik vliegt en jij niks in de gaten hebt.
Juist om die reden gebruik ik juist wel de OnePlus snellader en blijf in de buurt tijdens laden of gebruik de snellader in de auto, kost je pakweg een uurtje of minder als hij nog niet helemaal leeg is. Prima tijdbesteding in de file :D

Langzaam laden kan prima door een standaard lader aan te sluiten en/of een standaard kabel te gebruiken dan schakelt hij gewoon terug naar normale laadcyclus.
Die kan je bijna gebruiken om je Tesla mee op te laden }>

[Reactie gewijzigd door bilbob op 7 mei 2020 16:33]

Nou betwijfel ik of Tesla en oneplus dezelfde doelgroep hebben ;)
Ja hoor, doe mij beide maar ;)
Nu doe je Tesla wel erg te kort....
Een Tesla sluit je aan vanaf 2300 watt. Oplopend tot 250.000 watt.

Deze lader met 65 watt is dus peanuts voor een Tesla. En voor een telefoon lijkt me dit super over kill.
Alleen als je je Tesla gebruikt voor woon-werkverkeer en je docent bent, want anders heb je geen 6 weken vakantie om de wagen aan de oplader te hangen ;)

Andersom is wellicht beter....dat je je telefoon met 150 kwh aan de supercharger van Tesla kan hangen.
Haha binnen 1 seconde je accu vol, of ontploft, wat zou het zijn.
Ik weet het niet, maar ik denk dat ik voor de zekerheid de anderhalve meter zou respecteren.....minimaal
Met een plexiglazen scherm er tussen

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee