Specificaties van vermoedelijke Nvidia MX450-gpu met gddr6-geheugen verschijnen

Er zijn specificaties van een vermoedelijke Nvidia MX450-laptop-gpu verschenen bij 3DMark. Het zou gaan om een videokaart die is gebaseerd op de TU117-gpu, die ook in de GTX 1650 wordt gebruikt. De resultaten zijn inmiddels uit de database verwijderd.

De videokaart werd opgemerkt door Twitter-gebruiker _rogame. De chip wordt in de benchmark niet bij naam genoemd, maar gezien eerdere geruchten lijkt het te gaan om een opvolger van de huidige Nvidia MX350. De nieuwe gpu zou in de tweede helft van 2020 uitkomen, stelt Notebookcheck.

De vermeende MX450 zou gebaseerd zijn op de TU117-gpu, stelt _rogame. Die gpu wordt al gebruikt in de GTX 1650. Volgens de benchmark heeft de gpu een kloksnelheid van 540MHz en 2GB aan gddr6-geheugen. De geheugenbus draait volgens de 3DMark-listing op 2505MHz. De geheugensnelheid zou volgens _rogame 10Gbit/s bedragen. Dergelijke specificaties van gpu's die nog niet zijn aangekondigd, worden soms overigens verkeerd weergegeven in 3DMark, dus neem dit met een korrel zout.

De tdp zou volgens _rogame minder dan 25W bedragen. De gpu zou daarnaast pci-e 4.0 ondersteunen. De huidige Turing-gpu's van Nvidia ondersteunen pci-e 3.0. Aangezien de resultaten inmiddels zijn verwijderd, is het niet bekend hoe de gpu heeft gepresteerd in de 3DMark-benchmark.

Notebookcheck stelde in maart al dat Nvidia zou werken aan meerdere opvolgers voor de MX350-laptop-gpu. Het zou hierbij gaan om verschillende gpu's met gddr5- en gddr6-geheugen. Van deze chips lijkt er nu dus een te zijn opgedoken in de 3DMark-database. De gpu zou bedoeld zijn om te concurreren met de Xe DG1-gpu die geïntegreerd wordt in Intels aankomende Tiger Lake-cpu's. Benchmarkresultaten van deze Xe-gpu verschenen eerder deze maand in 3DMark.

MX450 3DMark

Door Daan van Monsjou

Nieuwsredacteur

12-04-2020 • 17:11

26

Reacties (26)

26
26
19
1
0
0
Wijzig sortering
Is tijd dat de mx serie eens een echte update krijgt. Die mx150, 250 en 350 waren als ik me niet vergis allemaal dezelfde chip.
Als deze gebaseerd is op de 1650 zou het best interessant kunnen zijn voor een ultrabook om een (niet al te zwaar) spelletje op te spelen.
De MX150 is dacht ik de GTX950M rebrand, evenals de MX250 en die heeft zelfs verschillende VRAM types, dus je speelde roulette: of je hebt de langzame DDR3 of de snelle GDDR5. Het is een tijd geleden maar kan me nog goed herinneren dat je van tevoren niet weet welke type VRAM je zou hebben bij aanschaf. Vind het maar een smerige praktijk.
genomen van wikipedia:
Only the MX150 is based on Pascal's GP108 die used on the GT1030 for Desktops, with higher clock frequencies compared to its Desktop counterpart, while the other chips in the MX Series were re-branded versions of the previous generation GPUs (MX130 is a re-branded GT940MX GPU while MX110 is a re-branded GT920MX GPU).

bron: https://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_10_series

getypt vanop een laptop met MX150 ;)

[Reactie gewijzigd door bjp op 23 juli 2024 21:47]

Sowieso zijn deze gpu's het niet meer waard. De IGP van zowel AMD als Intel is met de nieuwe generatie sneller, daarmee gelijk aan de MX 350. Waarom je dan nog extra geld zou willen neerleggen voor een sidegrade snap ik niet. De MX 450 moet wat mij betreft 2x zo snel zijn om waarde te hebben, anders geef je gewoon extra TDP aan een stuk silicon wat weinig toevoegd.

[Reactie gewijzigd door Sp3ci3s8472 op 23 juli 2024 21:47]

Nou die TDP is nog tot daar aan toe, maar de extra kosten maken het helemaal vervelend.

Als ze nou gelijktijdig konden werken om elkaar te versterken (sli/crossfire achtig) dan had het nog zin, maar dat lijkt ook met DX12 nog vrij lastig.
De Iris pro GPUs van Intel zijn net zo interessant, net als de apu’s van amd.
Ja inderdaad of tablets zoals de Microsoft Surface Book 2 alternatieven mee uit te rusten.
Ik dacht dat de mx reeks ergens uit 1998 kwam ofzo?
Althans ik heb vroeger eens een geforce mx300 oid gehad. Dat was de eerste videokaart die ik los bij een pc boer gekocht had haha.
Het voordeel dat de AMD 4000 serie en de Intel Iris Pro/Plus en Intel Xe hebben is dat ze gewoon goede ondersteuning voor Linux hebben. Met Nvidia zit je vast aan Windows.
Dat is onzin, NVIDIA heeft prima linux drivers
Nou niet voor laptops met een secundaire Nvidia gpu, dat ze optimus noemen. Dat is echt om te huilen onder Linux. Drivers van Nvidia zijn ook vooral achteruit gegaan terwijl AMD gigantische stappen heeft gezet, ook op open source vlak. De tijd dat Nvidia de go to was voor videokaarten onder Linux is lang en breed voorbij.
Optimus, wat een drama was dat inderdaad. Althans, toen ik het in 2012 wilde gebruiken met Linux. En dat is dus na 8 jaar nog steeds zo?
Ik probeer de Nvidia-drivers graag te vermijden. Zeg maar doei tegen Wayland, want je krijgt geen OpenGL-acceleratie voor Xwayland (en Xwayland is anno 2020 nog wel echt een must), en zeg ook maar doei tegen Secure Boot want de driver is niet ondertekend. Daarnaast is stroomgebruik op een laptop met hybrid graphics ook geen feestje, als hybrid graphics überhaupt al een beetje fatsoenlijk werkt.

Nouveau mag dan wel heel langzaam zijn, maar ik gebruik mijn Quadro M1200 Mobile toch alleen als sink voor mijn Intel HD Graphics 630 als ik externe monitoren aansluit, dus daar deal ik dan maar mee als dat wil zeggen dat het me een boel moeite scheelt.

[Reactie gewijzigd door jvnknvlgl op 23 juli 2024 21:47]

Het gaat hier over laptops, waarvoor je stelling echt niet geldt. Jammergenoeg.
Heb hier een Asus Laptop met een GTX1080 en dat werkt prima
Ja maar jouw ervaring van 1 systeem is absoluut geen gedegen onderbouwing om aan te geven dat er prima drivers zijn voor Linux in de algemene zin. Net zoals je aangeeft dat het onzin is wat de ander zegt puur gebaseerd op 1 systeem van jezelf.
grote kans dat je GTX1080 niet in optimus mode staat en gsync scherm heeft
Ik neem hem met een flinke korrel zout. Van de CPU specs die eronder staan klopt maar de helft... Package en Manufacturing process zijn fout en deze combinatie van clock speed en TDP bestaat ook niet officieel. Als het gedeelte dat we wél kunnen nazoeken niet klopt, hoe kunnen we dan vertrouwen op de specs in het gedeelte dat we niet kunnen controleren?
AuteurAverageNL Nieuwsredacteur @Jerrythafast12 april 2020 20:23
Het gpu-gedeelte blijft natuurlijk een gerucht, maar de cpu-specs zijn wel gelijk aan andere 3DMark-resultaten met diezelfde cpu. De turbo core clock is bij dit resultaat wel erg aan de lage kant, maar die verschilt ook bij veel resultaten die ik heb bekeken.

Ik vermoed dus in ieder geval dat de afwijkende cpu-specs aan de 3DMark-software ligt :)

EDIT: stukje duiding over turbo core clock

[Reactie gewijzigd door AverageNL op 23 juli 2024 21:47]

Het lijkt ergens mis te gaan bij de CPU benaming. Het model wordt opgegeven als 10510U, maar de cijfers lijken van de i7-1068G7 te komen.
Ligt het aan mij of ben ik de enige wat 2gb Vram wel wat "weinig" vind...
GeForce MX150 had ook 2 GB, GeForce MX250 en MX350 waren er zowel in 2 als 4 GB varianten. De TU117 GPU die vermoedelijk in de MX450 gebruikt wordt heeft tevens eens 128-bit geheugenbus, waarmee weer opties van 2 en 4 GB voor de hand liggen.
Nee je bent niet de enige. Ik vind ook dat jij vindt dat 2gb wel wat "weinig" is.
Mijn GeForce MX200 had maar 32MB ram, dus... 2GB zou wel genoeg zijn :+
https://en.wikipedia.org/...File:GeForce2MX200AGP.JPG
Ergens heb ik gelezen dat tigerlake van Intel beter in graphics prestaties zou zijn dan AMD vega 6, 7 nano millimeter... https://www.somagnews.com...tperformed-amd-7-nm-vega/ dit omdat tigerlake een compleet nieuwe architectuur krijgt en een soort van system on a sock zou zijn.tigerlake zou 2020 uit moeten komen.

En is twee keer krachtiger dan de Nvidia nvidia mx250

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 23 juli 2024 21:47]

Intel is een een select aantal benchmarks sneller, bij games is AMD vaak sneller. Laat niet weg dat beiden sneller zijn dan (of gelijk aan) de Nvidia MX 350 kaarten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.