Xiaomi Mi Note 10 Lite met 64-megapixelcamera verschijnt in FCC-keuring

Xiaomi komt vermoedelijk met een Mi Note 10 Lite-smartphone. Dat blijkt uit een FCC-keuring. De smartphone heeft veel gelijkenissen met de reguliere Mi Note 10, maar beschikt over een andere cameraset-up. Onder andere de gebruikte soc blijft hetzelfde.

De FCC-keuring noemt de Mi Note 10 Lite niet bij naam, maar een listing bij de Thaise keuringsdienst NBTC doet dat wel. De FCC-keuring noemt daarnaast de verschillen tussen de Mi Note 10 en een andere, nieuwe Xiaomi-smartphone, schrijft XDA Developers.

De Xiaomi Mi Note 10

De vermoedelijke Mi Note 10 Lite beschikt volgens de FCC-keuring over vijf camera's aan de achterkant van het toestel. Het gaat daarbij om een 64-megapixelcamera, twee 8-megapixelcamera's, een camera met resolutie van 5 megapixel en een met 2 megapixels. De reguliere Mi Note 10 heeft ook vijf camera's, maar beschikt onder andere over een 108-megapixelcamera. Ook ontbreekt laser-autofocus bij de Mi Note 10 Lite, waar de Note 10 dit wel heeft.

De verdere specificaties zijn vrijwel aan de reguliere Mi Note 10, waaronder het scherm. Het Lite-model heeft een 6,47"-oledscherm met een resolutie van 2340x1080 pixels en een schermverhouding van 19:9. De selfiecamera zit ook verwerkt in een druppelvormige inkeping in het scherm. Het toestel ondersteunt nog steeds een snellaadtechniek met een vermogen van 30W. De Lite-variant heeft daarnaast een Snapdragon 730G-soc. Diezelfde chip wordt ook in de Mi Note 10 gebruikt. De Mi Note 10 Lite zal daarnaast standaard geleverd worden met MIUI 11 op basis van Android 10. De reguliere Mi Note 10 werd bij release geleverd met Android 9.

Verder noemt Xiaomi geen specificaties, maar in de FCC-keuring wordt gesteld dat de overige hardware niet verschilt met de Mi Note 10. Het is nog niet bekend wanneer Xiaomi van plan is de Lite-variant te presenteren.

Model Xiaomi Mi Note 10 'Xiaomi Mi Note 10 Lite'
Scherm

6,47"-oled

2340x1080 pixels

Gebogen

6,47"-oled

2340x1080 pixels

Gebogen

Camera's achter

8Mp, 12Mp, 108Mp, 20Mp, 2Mp

Laser-autofocus

8Mp, 5Mp, 64Mp, 8Mp, 2Mp

Geen laser-autofocus

Soc Snapdragon 730G Snapdragon 730G
Accucapaciteit 5260mAh 5260mAh
Snelladen 30W 30W
Software bij release Android 9 Android 10

Door Daan van Monsjou

Redacteur

13-04-2020 • 09:31

24 Linkedin

Submitter: theduke1989

Reacties (24)

24
24
19
0
0
5
Wijzig sortering
Ik snap iets niet,, ik dacht dat de mi9 het kleine broertje van de mi9 note was,, idem dito voor de 10. echter zie ik nu dat de soc een compleet andere is. Hoeveel merk je van dit verschil? Want zat hier wel naar te kijken maar dan een 855+ erin ofzo.

Hoe snappie is deze 730G? En ook hoe zuinig
Bij voorbaat dank wie deze kan verduidelijken
Je merkt het vooral bij de foto nabewerking na het maken van een hoog resolutie foto dat het processen hiervan fors langer duurt en dat de telefoon toch wel iets minder snappy is.
Het valt wel mee. Ik heb een Xiaomi Note 10 en de review exemplaren waren inderdaad traag. Maar met de laatste update gaat het vrij vlotjes. Net even getimed. Ik kan 5 108MP foto's in 10 seconden maken of 9 27MP foto's. Dus 2 seconden en 1,1 seconde.
Het is niet raar, alle namen van Xiaomi zijn intussen extreem verwarrend. Van elke mi nummer x krijg je een hoeveelheid verschillende toestellen met verschillende specs, je ziet door de bomen het bos niet meer soms.
Kwestie van pricewatch openen en invullen wat voor jou belangrijk is en dan verdwijnt 80% als sneeuw voor de zon. is dat niet het geval kan je dus gewoon de goedkoopste want de rest boeit je dan toch niet.

Ik heb net een nieuwe gekocht en bij mij was een grote accu (minimal 4000mah) 4gb ram, 128gb opslag, een goede camera, bepaalde minimum resolutie en minimum formaat scherm een en een bepaald maximum formaat de eis en een prijs limiet en zo kwam ik simpel uit op een note 8. andere opties waren er niet meer want die voldeden niet of waren veel duurder voor hetzelfde.

Nu alleen maar hopen dat de software beter is als mijn note 5 die toch wel een aantal onacceptabele flaws heeft met betreft mijn data verbruik en notificaties die problematisch zijn.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 14 april 2020 14:41]

Merkwaardig dat deze serie ook de naam “Note” heeft.
Ben benieuwd nadat ik het vorige artikel las over duurdere toestellen waarom Apple dan nog steeds niet standaard OLED inbouwd.

Vind dat niet horen bij een “Premium” merk met dito prijzen.
Ik denk dat ze met "Note" gewoon de naam "Phablet" vervangen hebben. Note klinkt mooier.

Daarnaast met de post met premium telefoons. Tja de ene hebt het er wel voor over de ander niet. Ik persoonlijk heb vorige week een Xiaomi Mi 10 €793,- gekocht kreeg daarbij een Mi TV van 32" inch ter waarde van €175,- op zich een prima prijs. Maar dit wordt wel een telefoon wat 2-3 jaar nu mee moet gaan. Mijn 1 jaar oudere Mi 9 kostte toen gewoon €450,- en kon eigenlijk dus elk jaar een nieuw toestel kopen. Dat is met €790,- Dus absoluut niet het geval.

Gelukkig staan Xiaomi Mi series er bekend om goede ROM community support. Dus over een jaartje of twee lekker een andere ROM en kan nog door gaan met security patches en Android versies.

Bij Samsung en vooral in Europa wat nu dus ver boven Alle andere ligt kan dat niet waar maken. De Exynos wordt in Europa uitgebracht en is dus qua ROM community support niet geliefd. En kan je dus na twee jaar al vergeteb met patches.


Apple is alsnog heer en meester. Maar dat komt
1. 1 eco-systeem.
2. Gesloten eco-systeem
3. Portfolio aan telefoons is flink lager per generation, dus R&D hoeft niet zo breed te zijn.
4. Door de kleine portfolio aan smartphones per generation is het dus makkelijk ontwikkelen en deployen. Hoef je geen grote team voor te hebben.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 13 april 2020 11:17]

"Bij Samsung en vooral in Europa wat nu dus ver boven Alle andere ligt kan dat niet waar maken. De Exynos wordt in Europa uitgebracht en is dus qua ROM community support niet geliefd. En kan je dus na twee jaar al vergeteb met patches."

Een maand geleden ontving de Galaxy S7 de laatste patch. Toestel is in maart 2016 gelanceerd, dus 4 jaar support.
Als je dat ook bij de A series of J series het ?
Je praat over een High-end wat meer in de spotlight staat dan een gemiddelde telefoon van een A klasse etc.

Hier een lijst: https://security.samsungmobile.com/workScope.smsb dan heb je opeens veel minder telefoons na zoveel jaar. Dit is met iedere ''Android'' maar gelukkig heb je dus ook nog XDA voor de wat ervarerner mensen.
Juist ja... Die dooddoener had ik al wel verwacht, maar jij komt ZELF met de high-end van Xiaomi, dan mag ik dat ook hè ;)
nadeel van een rom wissel om maar de laatste updates te hebben is dat je iedere keer weer al je apps en rotzooi om moet zetten. Alleen daarom doe ik het al niet en dan heb ik het nog niets eens gehad over bricken en hardware support die vaak toch matig is en niet alle componenten ondersteund.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 14 april 2020 14:40]

De Galaxy S7 draait Android 8 geloof ik?
De Xiaomi Mi3 uit 9 11-2013 heeft een Android 10 custom rom, dat is 6,5 6,4 jaar and counting.
Nee niet iedereen heeft dat nodig en custom roms zijn gedoe en niet perfect etc.etc. Wat je wilt.
Maar ikzelf vind het iig beter dan goed werkende hardware afdanken en fabrikanten financieel belonen voor het beeindigen van de support.
Overigens gebruik ikzelf een Galaxy S4 Mini (geen Exynos maar Snapdragon), heeft ook Android 10.

[Reactie gewijzigd door N8w8 op 14 april 2020 13:50]

De S7 draait inderdaad Android 8 (gelanceerd met 6). Als je de vergelijking zo wil maken, draait de Mi 3 Android 6, niet 10. Oftewel: beide 2 OS-versies gestegen.
En waarom neem je bij de Mi 3 wel de custom roms mee, en bij de S7 niet? Die zijn er gewoon hoor, met Android 10 ook and counting 8)7

Sowieso gaat het bij de duurzaamheid niet echt om OS-versie nummers. Dat is secundair. Belangrijker is de support voor beveiligingspatches.
De Mi 3 (november 2013, niet september, toen werd ie aangekondigd) heeft officiële beveiligingspatches ontvangen tot augustus 2017.
De S7 (maart 2016) ontving deze tot maart 2020. Beide dus 4 jaar.
@theduke1989 noemde het voordeel van lange support door custom roms bij Xiaomi.
Je leek mij te impliceren dat de officiele support van Samsung zich daaraan kan meten.
Dus wilde ik aangeven waar Xiaomi custom het beter doet; de officiele support van Xiaomi en de custom roms van Samsung spelen daarbij geen rol.

Maar nu ik het opnieuw lees, wilde je dat ws niet impliceren en had je het over custom roms 8)7.
4 jaar is niet veel voor n custom rom, dus ging er vanuit dat je het over officiele support had.
In dat geval, kan mijn reactie idd vreemd (overgekomen) zijn.
Wat betreft Exynos custom roms heb je iig ook de Galaxy S2, die heeft na 9(?) jaar nu ook Android 10.

[Reactie gewijzigd door N8w8 op 14 april 2020 14:34]

Ben benieuwd nadat ik het vorige artikel las over duurdere toestellen waarom Apple dan nog steeds niet standaard OLED inbouwd.
Incrementele verbeteringen. Men is met het huidige toestel bereid om 1600 EUR ervoor neer te leggen, dus er is geen reden om duurdere onderdelen toe te voegen die van de winstmarge afsnoepen. Het volgende toestel (tegen dezelfde prijs of nog duurder) moet wel met iets komen dat anders is om mensen het gevoel te geven dat ze iets nieuws kopen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 13 april 2020 09:54]

Ik heb een xiaomi note 10 , maar over de foto kwaliteit ben ik niet heel erg te spreken.
Vind mijn oude Samsung S9 toch vaak mooiere foto's geven als de note 10.
Dus of dit nou iets is , ik gok dat het in het zelfde rijtje zit als de note 10 die ik heb.

Lees ook iets betreft Roms,
zou willen dat er iets leuks uit gekomen was voor mijn model.
Het is al maanden vrij stil op xda, de lading bloatware wat erop zit als de telefoon nieuw is word je niet goed van.

Rooten moest ik een week op wachten want je kan hem niet zo recht streeks uit het doosje rooten, gaat een timer lopen zodra je dit aanvraagt.

Dan nog niet over notificaties gesproken om dat een beetje redelijk werkende te krijgen van whatsapp/telegram/hikvision deurbel etc etc.

Voor het geld zou ik iets langer wachten en een "verouderd" samsung model kopen persoonlijk.
Ik heb er gcam opgezet, kan zonder root. De main lens verbetert maar vooral de extra lenzen worden fink beter:
2x zoom is niet meer te scherp
5x zoom wordt 4x zoom wat de lens namelijk is
0.6x zoom wordt flink beter omdat de sensor relatief klein is
1x zoom wordt wat beter, geeft vooral betere kleuren
Bedankt voor de tip, ik zag het al eens langskomen eerder op xda.
Zal het toch eens proberen dan ;)
apart dat ik een min krijg, waarheid kan soms vervelend zijn.
zou nooit van me leven meer xiaomi aanschaffen, ontzettend spijt er van dat ik er gelijk 2 heb gekocht ook voor m'n vriendin.
Ik heb deze versie erop staan: https://imgur.com/a/FMK02YV

Met een config die fu24_landscape heet.

Ik kom trouwens ook van een S9, de S9 plus met zoom cam. En ik ben er wel tevreden over. Ik mis vooral de stereo speakers en geen sdcard uitbreiding. Verder is de accu top, de camera's natuurlijk en geen black crush meer in video's. De face unlock is ook lekker snel.

[Reactie gewijzigd door lordawesome op 13 april 2020 23:32]

Bedankt 👌
Telefoon doet het nu goed hoor alleen ging niet vanzelf.
Denk dat de meeste gewone gebruikers er aardig klaar mee zijn als je al die aanpassingen moet doen en er geen kaas van gegeten heb.

Die vrij agressieve task killer is net ff iets te gek als je 't mij vraagt.
Nu maar even nog jaartje of 2 uitzingen en naar wat anders kijken.
Xiaomi is nog steeds flink de markt aan het verzadigen met al haar aanbod. Op zich niet erg in dit geval, echter hoop ik dat de prijs écht voordelig is dit keer. Zo'n 250 Euro.
En er is al een Xiaomi Mi 10 Lite, het wordt er niet makkelijker op met al die benamingen.

[Reactie gewijzigd door WhySoSerious? op 13 april 2020 10:55]

Mooi toestel, alleen vind miui persoonlijk niet echt fijner werken dan stock Android (bijvoorbeeld: het verdwijnen/hiden van notificaties was op de Note 5 niet uit te zetten).
Telefoons uitbrengen is 1 ding, ze voorzien van updates een 2e...
Heb al een poos een Mi Note 10 pro en nog steeds Android 9.
Ik koop geen telefoon om via een omweg custom roms te moeten installeren voor nieuwe Android versies. Al met al verwacht ik, ondanks dit een prima toestel is, dat ik hierna wel opzoek ga naar een merk waarbij wel updates worden uitgegeven.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee