Huawei heeft anderhalf miljoen actieve gebruikers in Nederland

Huawei heeft 1,5 miljoen actieve gebruikers in Nederland, 68 miljoen in Europa en 600 miljoen wereldwijd. Dat meldde het bedrijf donderdag tijdens een presentatie van zijn Huawei Mobile Services, tijdens de Tweakers Developers Summit.

Het gaat om actieve gebruikers van Huawei-toestellen. Ter vergelijking: het bedrijf verkocht in heel 2019 naar eigen zeggen 240 miljoen smartphones. Volgens marktonderzoeker IDC had Huawei in 2019 een marktaandeel van 17,6 procent, versus 21,6 procent voor Samsung en 13,9 procent voor Apple.

Het Chinese bedrijf noemde de aantallen om zijn claim kracht bij te zetten dat Huawei Mobile Services, of HMS, en de AppGallery 'het twee na grootste mobiele ecosysteem' gaat worden, na iOS en Google Play Services. Door de sancties die de VS aan Huawei heeft opgelegd, mag Google geen diensten leveren aan de Chinese fabrikant. Het bedrijf schuift daarom nadrukkelijk Huawei Mobile Services als alternatief voor Google Play Services naar voren. Ontwikkelaars kunnen hier van gebruik maken voor hun apps en de AppGallery moet zo uitgroeien tot een Play Store-alternatief.

Tijdens de Tweakers Developers Summit presenteerde Huawei hoe ontwikkelaars vierentwintig Huawei Mobile Services Core Kits kunnen inzetten om hun apps geschikt te maken voor HMS. Zo is er een categorie van Scan, Awareness & ML Kits, voor onder andere qr-codes en machine learning. Ook noemt het bedrijf Map & Location Kits, die gebruikerslocaties en personalisatie voor kaarten en routeplanning mogelijk maken. Huawei zal de komende tijden veel ontwikkelaars geïnteresseerd moeten maken om Android-apps aan te passen voor zijn platform: het aanbod in AppGallery is vooralsnog een fractie van het aanbod in de Play Store.

Gezichtsherkenning via Scan, Awareness & ML Kits

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

13-02-2020 • 19:41

84 Linkedin

Submitter: AnonymousWP

Reacties (84)

84
80
66
2
0
4
Wijzig sortering
Met de meest populair Huawei op 23 in de pricewatch staat, het feit dat dit ze >10% marktaandeel zou geven, dat ik niemand ken met een Huawei en dat ik denk dat geen enkel bedrijf zakelijk Huaweis uitgeeft - geloof ik er geen sars van.
Dit inderdaad. Ik zie ze nooit in het wild, om mij heen (ook buiten de vrienden kring, op kantoor enz) alleen maar Apple, Samsung en Oneplus heel misschien nog ergens een verdwaalde pixel.
Als ik om mij heen kijk dan is 90% Apple of Samsung. De rest vooral Huawei. Een beeld dat je op menig webshop die telefoons verkoopt ook terug ziet. Op de homepage staan vooral Samsungs, Apples, een enkele Huawei en misschien een verdwaalde Xiaomi.

Ik ben even verder gaan kijken, en lees terug dat in Europa Huawei inmiddels het 2e merk is, na Samsung. Ik denk dat Huawei nog wel eens gelijk kan hebben met hun claim.
Tsja, zo heb ik nog nooit een Oneplus in het wild gezien.. Welk merk is dat eigenlijk??
Verder ken ik ook niemand die bewust een Apple heeft gekocht maar heeft iedereen die ik ken ze via hun werk(belasting-voordeel) en houden er nog een extra telefoon op na voor eigen gebruik.

[Reactie gewijzigd door Sergelwd op 14 februari 2020 00:04]

Oneplus is een merk op zich. Die was opgericht door een ex- directeur van een redelijk onbekend merk oppo. Ik had een oneplus en was er zeer over te spreken net als een huawei nu eens teruggegaan naar Samsung en vind het niks. Bij oneplus krijg je meer telefoon voor je geld
Tsja, zo heb ik nog nooit een Oneplus in het wild gezien.. Welk merk is dat eigenlijk??
Jij komt op tweakers maar weer niet wat OnePlus is? Dat maak je mij niet wijs.
Op kantoor zie ik vooral Apple's daarna Samsungs en dan pas Huawei, in mijn vriendenkring/familie is het Huawei, dan Apple dan Samsung. Het hangt enorm van met wat voor soort mensen je omgaat.

Mensen met veel geld en "cool" willen uitzien, nemen een Apple. Mensen met veel geld en nieuwste features willen, nemen een Samsung. Mensen die een goed werkende smartphone willen, zonder hoofdprijs voor te betalen, nemen een Huawei/OnePlus/andere Chinezen merk.

Dit is natuurlijk super gegeneraliseerd. Want Apple heeft ook echt wel nieuwste features en Samsung heeft echt wel betaalbare telefoons en Huawei heeft ook modellen dat een rib uit je lichaam kosten. Maar het gaat even over de doelgroep dat over het algemeen een toestel koopt.
Tsja.. Sommige zien apple als luxe, ik zie het als pure armoede.
Meerdere voorbeelden in mijn omgeving die in deze tijd van de maand met smart op hun loon zitten te wachten.
Ik heb een huawei p20pro na alleen maar Samsung te hebben gehad. Ik ben zo verrast met de p20 pro, wat een geweldig slim toestel.
Ik was daarvoor anti huawei. Wilde er niks van weten. Heb ook week telefoons gehad, nu een iPhone 8. In maart mag ik weer. Ga weer huawei, al is het zonder Google services. Het interesseert me niets. Hopelijk hebben huawei dan al iets af. Ben benieuwd wat de p40 pro gaat worden. Mocht ik om de een of andere reden geen huawei kunnen nemen, dan OnePlus 8. Heb al vaarwel gezegd tegen Samsung. S20 = ca 1500€!!! 🤑🤪

[Reactie gewijzigd door Fikrazz op 14 februari 2020 22:40]

Ik heb nog heilig een Huawei P8Max, giga display en accu.
Na al die jaren nog steeds 1,5 dag op een lading. Mijn broer heeft dezelfde.

Mijn moeder, een maat van me heeft ook een Huawei, maar voor de rest houd het op.

[Reactie gewijzigd door Haruhi op 14 februari 2020 09:08]

Ik zie ze wel veel, collega's van mij hebben een Huawei. Daarnaast zag ik de high-end toestellen ook veel in het wild, omdat ik er op let.
Dat is ook precies wat het is, mensen in dezelfde kringen kopen vaker dezelfde telefoon.
Ik zie om mij heen juist heel veel Xiaomi en Huawei en af een toe een verwaalde iPhone 7.
Geven bedrijven in Nederlands smartphones? In België gaat het meestal met een budget en je kiest er zelf 1, tenzij sommige bedrijven die deals hebben met Apple. Ik heb trouwen is mijn vriendenkring (zijn vooral IT-ers) veel mensen met Chinese smartphones ikzelf heb een Huawei en een Xiaomi maar de meeste hebben OnePlus. Maar ik denk dat Huawei vooral de low budget markt voor een stuk in handen heeft met de Lite versies van hun flagships, mijn P9 Lite gaat zo al bijna 4 jaar mee.
Geven bedrijven in Nederlands smartphones? In België gaat het meestal met een budget en je kiest er zelf 1
Dat ligt heel erg aan het bedrijf. Mijn werkgever geeft inderdaad een telefoon uit. Voorheen waren dat Motorola G5, later de G6, Huawei Pro Lite (o.i.d.), en nu de Samsung Galaxy A40. Bij andere werkgevers houden ze vast aan 1 type om zo de continuiteit in beveiliging te kunnen garanderen. Andere werkgevers geven je een budget, of bieden uberhaupt de optie niet.
Ik werk bij een internationaal bedrijf met het hoofdkantoor gevestigd in Duitsland, alle telefoons zijn van Apple. Het gaat zelfs zo ver dat alleen bepaalde modellen zijn "goedgekeurd", ofwel daarop zijn de paar apps die we moeten gebruiken getest.
Complete onzin natuurlijk, alsof een app wel op de iPhone 6S zou draaien maar niet op de 8.

Maar vind het verder geen gekke keuze om bij één merk te blijven. Apple staat bekend om hun goede beveiliging, makkelijk te beheren aangepaste bedrijfsprofielen en lange ondersteuning voor oude modellen.
Vroegah was dat vaak de Blackberry :)
Dit gaat ook over andere toestellen, ik heb geen smartphone van het werk nu maar mocht wel een laptop kiezen, het ging tussen Macbook pro en een of andere Dell en HP dus hangt inderdaad van werkgever af.
Mijn grootvader heeft een P20 Pro en een kennis van me een P30 Pro. Beide zijn er enorm over te spreken.

Zakelijk zijn er wel degelijk bedrijven die Huawei's uitdelen: mijn vader kreeg van zijn werkgever (PostNL) een Huawei, en diverse andere collega's met hem. Wel een behoorlijk low-endtoestel, maar Huawei = Huawei.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 13 februari 2020 19:55]

mijn vader kreeg van zijn werkgever (PostNL) een Huawei
Ik kan bevestigen dat PostNL Huawei's (heeft) uit(ge)deelt. Het waren inderdaad nogal onhandige low-end telefoons, maarja, voor de prijs en een in Nederland gekocht iets ook weer niet heel gek.
N=1 ;) in mijn kennis/familie/vriendenkring is Huawei het meest voorkomende telefoon merk.

Pricewatch is ook een korte moment opname, telefoons gaan hopelijk langer mee dan de positie op de populariteits lijst daarvan.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 13 februari 2020 19:54]

Ik kan je vertellen dat het meer aan jou dan ligt als aan de markt. Om mij heen zie ik binnen mijn familie en vriendenkring meer Huawei als Samsungs en Apple nog minder.
Ik schat dat de verhouding momenteel 5-4-1 is tussen die merken... 5 jaar geleden was het nog Samsung - Apple 7-3 en andere merken waren toen al op hun retour..

In het middensegment is Huawei echt wel een geduchte concurrent voor Samsung , het is in het hoge segment dat Apple en Samsung nog leuk meedoen . Mensen die zoveel geld uitgeven spelen liever op safe schijnbaar.
Er is ook niets mis met Huawei. De CIA heeft jaren via een Zwitsers bedrijfje de Duitse regering afgeluisterd, niet de Chinezen, zover wij weten. Uit jaloezie heeft de USA een handels boycot opgelegd.Dat Zwitser bedrijfje is natuurlijk niet alleen op Duitsland gericht.
Deze hele vergelijking slaat natuurlijk nergens op. Los van wat Huawei wel of niet doet.
Gevalletje de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.

De Amerikanen hebben samen met de Duitsers anderen afgeluisterd.
https://www.theguardian.c...s-wikileaks-claims-merkel

Voordat je anderen gaat beschuldigen dat ze het fout hebben....
Dat is de NSA en een andere situatie dan die waar het Zwitsers bedrijf voor is gebruikt, dat is namelijk samen met de Duitsers door de CIA gebruikt om andere landen af te luisteren en heeft helemaal niets te maken met wat jij post.

[Reactie gewijzigd door Groningerkoek op 14 februari 2020 11:44]

Wij krijgen zakelijk een Huawei. Als niet-mobiel medewerker heb ik maar liefst de beschikking over een P20 Lite .... oftewel, ik heb mijn zakelijke SIM in het 2e SIM-slot van mijn privé-foon. ;)
De wereld is plat omdat ik niemand ken die de wereld is rondgevlogen en ik denk dat geen bedrijf dat doet...

Je doet wat aannames op basis van de gegevens van 1 Nederlandse site, je eigen beperkte ervaring en je gedachte over hoe bedrijven werken. Geen wonder dat er nog steeds mensen zijn die geloven dat de wereld plat is.

Natuurlijk zijn de resultaten van marktonderzoeksbedrijven niet heilig, maar er is niets significants dat dit tegen spreekt.
Zakelijk zie ik redelijk wat Huawei. Kan me voorstellen dat ze goeie prijs kunnen maken voor zakelijke klanten?
Dat jij mensen niet kent, betekent niet dat mensen het niet gebruiken. En de pricewatch is niet heel Nederland..
Universiteit van Amsterdam heeft ook Huawei gehad als bedrijfstoestel voor de medewerkers.
Ik denk dat het vooral een laag van de bevolking is waar je niet regelmatig mee in aanraking komt. Niet al te tech minded maar wel prijsbewust. Ik zag vroeger ook nooit Samsungs toen ze al meer toestellen verkochten dan iPhones. De eerste Samsung's werden ook verkocht als goedkoop alternatief voor de iPhone dus zelfde doelgroep.

Ik ken niemand die bij Aldi winkelt maar dat wil niet zeggen dat ze niet massa's klanten hebben ;) .
De wereld is natuurlijk groter dan jouw dorp.
Als er anderhalf miljoen mensen in Nederland met een Huawei rond lopen en er wonen 17 miljoen mensen in Nederland... vind jij het dat zo gek dat jij er nooit een ziet?

Behalve als jij contant het hele land doorreist, duizenden vrienden hebt.. anders zegt het helemaal niks wat jij nu constateert
Ik ken best veel mensen met een Huawei, en ik heb er zelf ook één. Ze maken gewoon hele goede hardware voor nette prijzen, en hun software werkt ook goed.
De mi-band zal er ook wel bijgerekend zijn :).
Die is van Xiaomi, ander bedrijf.
Ik denk dat dit echt heel persoonlijk is. Ik ken ook minstens nog drie-vier andere mensen naast mezelf met een Huawei. Het is voor mij de eerste Huawei, maar ik ben er erg tevreden mee en m'n volgende telefoon zou ook zo maar weer een Huawei kunnen worden
Is de eerste telefoon wat ik mijn derde jaar mee Inga....

Altijd binnen twee jaar en nieuw toestel moeten nemen omdat er iets mee was.

Deze is echt super goed en blijft ook snel.
Mate10Pro
Als je een iPhone eens een kans zou geven, dan zou je er met gemak een vierde, vijfde of zelfs zesde jaar aan vast kunnen plakken.
Tuurlijk, alleen ben ik zo vreselijk tegen die Apple fanboys dat ik ook misselijk zou worden iedere keer als ik mijn telefoon pak.

Nee doe mij maar lekker Huawei waar ze gewoon na twee jaar de batterij gratis vervangen. Hij was nog prima hoor, zat nog op 80 procent na 660 charges, maar ik wilde toch een nieuwe batterij er in.... Deden ze gewoon gratis
Hier in huis op dit moment 33% Samsung, 33% Apple en 33% Huawei.
In totaal de laatste 8 jaar in aantallen ingekochte devices: 42% Samsung, 35% Huawei/Honor en 21% Apple, en nog een paar procentjes LG.
Deze zeer representatieve verdeling onderbouwt de stelling van Huawei
Zelf al een hele tijd de p20 lite in bezit. Tot nu toe doet hij wat hij moet doen. En dat voor minder geld dan bv een Samsung of Apple. Alleen begint nu hetzelfde wat Samsung ook heeft. De batterij loopt steeds sneller leeg. Jammer!
Hier ook de P20 Lite, sinds een anderhalf jaar ofzo. Batterij gaat nog steeds makkelijk een dag mee. Ook vaak dat ik de 32 uur aantik :) Als het goed is staat Android 10 ook nog op de planning, al is het de vraag of dat nog gaat lukken in verband met de hetze tegen het bedrijf vanuit de VS.
heb zelf de huawei p smart 2019 en ben er erg tevreden over.zou er zo weer 1 willen hebben.maar zonder google play store gaat dat helaas niet gebeuren.ps heb Android 10 al :D
Je zou nog over kunnen naar de P20/30 serie, volgens mij hebben die nog gewoon Google Play services en store.
Ik heb de 'normale' P20, en de batterij doet het nog uitstekend na 2 jaar. Ik laat m'n telefoon echter nooit helemaal leeglopen, en haal hem uit de oplader als die (bijna) vol is. 's Nachts hangt die dus ook niet aan de oplader.
In het verleden heb ik dit ook gedaan met andere telefoons, hele nacht aan de lader enz. Echter doe ik dat sinds de Huawei P20 Lite ook niet meer. Omdat ik had gelezen dat het slecht is voor de batterij, helaas begint hij toch langzaam na te geven. Maja zoals @EnigmaNL aangeeft, dit kun je toch niet voorkomen.
Batterijen slijten, er bestaat geen telefoon op aarde waarbij je dat probleem niet krijgt.
Ontwikkelaars kunnen hier van gebruik maken voor hun apps en de AppGallery moet zo uitgroeien tot een Play Store-alternatief.
Volgende stap: Amerikaanse ontwikkelaars mogen geen applicaties uitbrengen op de AppGallery. Dat geldt dus ook voor elke internationale organisatie met een postbus of meer in de VS.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 13 februari 2020 19:47]

Waarom zou Huawei dat doen? Heel veel veelgebruikte apps komen uit de VS.

Ik zie eerder Google ervoor aan dat ze apps gaan blokkeren, omdat ze ook beschikbaar zijn in de AppGallery.
Dat gaat Huawei niet doen natuurlijk maar wie weet de o zo betrouwbare Amerikaanse overheid. Net als die dus onmogelijk hebben gemaakt dat Huawei Android mag gebruiken (op nieuwe types).
Android mogen ze gewoon gebruiken hoor. Alleen de Google services niet.
Ze mogen wel Android gebruiken, maar ze krijgen dan geen Google certificering, dus geen Playstore e.d.
Ach, waar maken we ons zorgen over? Ik lees steeds “ik heb tóch niets te verbergen”. Dan maakt het ook niet uit of er een Chinees of Amerikaan meekijkt 8)7
Ik neem aan dat The Zep Man bedoelt dat Amerika de Amerikaanse ontwikkelaars dan een verbod oplegt :)
Agree, goole gaat vast blokkades opgooien.
Terwijl de chinezen (vermoedelijk) hier voorbij stappen, en het verkeer andersom wel "accepteren".
Huawei niet, de Amerikaanse overheid wel. Google zal dat ook niet doen, tenzij ze verplicht worden.
In mijn omgeving zeer wisselende reacties. Mijn moeder wilde haar Huawei zsm uit het raam gooien, klasgenoten van mij zijn er zeer kver te spreken. Ikzelf vind hun software vreselijk, geen app drawer, en bij hun toptoestellen geen headphone jack. Maar de camera's zijn wel fantastsich, prachtplaatjes schieten ze. In mijn vriendenkring hebben een aantal mensen een Huawei, in mijn familie niemand meer (Apple, Samsung en een verdwaalde Motorola en LG). Zie ze ook steeds meer in het ov, vgm gaan ze nog wel aardig ondanks het handelsverbod. Ik denk alleen dat dat niet voor heel lang meer door zal gaan
Ik vind het juist leuke toestellen, vooral door de software die erg soepel werkt. De app drawer zit er trouwens al in sinds EMUI 5.
Ah, mijn moeder draaide nog op Android 6, vandaar dat ik het niet kende verder. Gebruik verder geen Huawei buiten de hare.

Ik vind EMUI sowieso niet fijn werken, maar ja, ieder zn keuze toch? Ik vond zelf bijvoorbeeld Samsungs Touchwiz prettig werken (onpopular opinion), en verder eigenlijk alleen nu clean Android, One UI en de skin van LG.

Maar de camera's van Huawei blijven jaloersmakend, wat een mooie plaatjes! Zou daarom zelf er al bijna 1 kopen
Ik vond juist de camera niet zo geweldig op de Huawei telefoons die ik heb gehad. Ik moest de telefoon heel stil houden voor een niet bewogen foto.
Ik vond Samsung's Touchwiz en nu One UI ook wel fijn werken, maar wel trager.
Heb zelf na lang aarzelen een aantal weken een P30 lite gekocht. En om heel eerlijk te zijn na jaren Samsung gewend te zijn, het is echt een prima toestel. Vlotte software, tijdens de in gebruik name android 10. Kan met gemak een hele dag door met de accu. Moet hierbij wel vermelden dat ik absoluut geen poweruser ben. Beetje mail, nieuws lezen en muziek luisten op de fiets van en naar werk. En wat data afgifte aan China betreft, voor mij persoonlijk vind ik Amerika net zo goed een bananenrepubliek als China. Ze zijn beide niet te vertrouwen, het enige wat chine nog voorheeft op Amerika dat het niet sinds WO2 continu in staat van oorlog is met welk land / regime dan ook.

Lang verhaal kort, koop wat je aanspreekt, niet wat iedereen om je heen heeft gekocht.
En wat data afgifte aan China betreft, voor mij persoonlijk vind ik Amerika net zo goed een bananenrepubliek als China. Ze zijn beide niet te vertrouwen, het enige wat chine nog voorheeft op Amerika dat het niet sinds WO2 continu in staat van oorlog is met welk land / regime dan ook.
Vergis je niet, ook China heeft issues met andere landen (India, Pakistan, Tibet), en intern (Taiwan, Oeigoeren).
Echter waar de VS soldaten stuurt koopt China alles op en doet dan druk zetten, kijk maar in bijvoorbeeld Afrika. Dat onze media daar geen interesse in hebben om het te publiceren is weer wat anders dan dat het niet gebeurd.
Daar heb je zeker een punt, China is zeker niet heet braafste jongetje van de klas. Maar mijn punt was ook meer dat ik persoonlijk wat van beide landen vind, niet perse beter of slechter. Ik vertrouw geen van beide en ze hebben dan ook beiden bewezen dat mijn wantrouwen wel terrecht is.
Indrukwekkende cijfers. Knappe prestatie van Huawei. Voor mij persoonlijk is een in China ontworpen telefoon een no-go, maar veel mensen lijkt het niet te deren dat het een land is dat ver van onze doen en laten af ligt. Ik ben benieuwd of deze groei zich doorzet.
Anoniem: 343919
13 februari 2020 19:53
Zijn dit alleen Huawei telefoontoestellen of vallen hier meerdere dingen onder? Ik denk ook tablets en wearables maar wat verkopen ze verder in Nederland nog?
Het valt me ook op dat steeds meer Nederlandse apps worden uitgebracht in de appstore van Huawei. De appbouwers bereiden zich alvast voor blijkbaar..
Het is toch vooral de prijs die ervoor zorgt dat Huawei hard groeit, even daar gelaten of de Chinese overheid er ook aan mee betaald.

Wat knap is, is dat ze een van de weinigen zijn die het heel aardig lukt om van low end en mid range telefoons door te groeien naar high end toestellen met meer winst. De toestellen zijn echt heel behoorlijk, maar of het merk zonder Google een toekomst heeft...ik denk van niet.

Persoonlijk zie ik de toestellen veel in Zuid-Oost Europa, maar ik zie niemand die trots is op zijn Huawei...

iPhones hebben overal een veel hogere status, ook meer aanzien dan Samsung, ook al zijn de verkopen lager. Mercedes en BMW tegen Renault en Volkswagen, zoiets denk ik dan maar..

[Reactie gewijzigd door jeffrey-nl op 13 februari 2020 21:49]

Bedrijf waar ik werkte gebruikte telefoons van huawei voor de monteurs. Meerdere feedback ontvangen dat ze erg tegenvallen. Zelf een tijdje terug de mate 20 pro in mijn bezit gehad, ook deze vond ik erg tegenvallen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee