Netflix verhoogt prijzen voor Belgische klanten

Streamingdienst Netflix verhoogt de prijzen van zijn twee duurste abonnementen voor Belgische klanten. Nieuwe klanten betalen de hogere prijzen meteen; bij bestaande klanten gebeurt dat in de komende maanden.

De prijsverhoging is nodig vanwege de grote investeringen in onder meer Belgische series, meldt Netflix volgens HLN. Er komt onder meer een Belgische film aan in de vorm van Into The Night en een tweede seizoen van de serie Undercover.

De prijzen stijgen met 1 euro voor het Standaard-abonnement en 2 euro voor het Premium-abonnement. Bestaande klanten krijgen een maand voordat de nieuwe prijzen ingaan bericht over de verhoging. Daarmee komen de prijzen uit op 11,99 euro en 15,99 euro per maand. In Nederland blijven vooralsnog de huidige prijzen gelden. De nieuwe prijzen waren in een test vorig jaar te zien in Nederland en België.

Netflix België Oude prijs Nieuwe prijs
Basic 7,99 euro per maand 7,99 euro per maand
Standaard 10,99 euro per maand 11,99 euro per maand
Premium 13,99 euro per maand 15,99 euro per maand

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

16-01-2020 • 13:11

272 Linkedin

Submitter: cricque

Reacties (272)

Wijzig sortering
Dit is blijkbaar van toepassing op heel Europa, alleen Nederland valt buiten de boot maar dat gaat uiteraard nog wel komen.
Overigens is het vreemd dat Undercover als reden gebruikt word, dit is toch juist een Belgisch/Nederlandse serie?
Nederland valt buiten de boot omdat hier Disney+ al actief is. Dus zijn ze bang dat klanten eerder weglopen na een prijsverhoging.

[Reactie gewijzigd door Beefhead op 16 januari 2020 15:15]

Ik denk inderdaad dat men wel een goed marktonderzoek heeft gedaan. Persoonlijk zou ik Netflix niet missen, dan zou ik over een jaar wel weer kijken of de content de moeite waard is.

Er komt teveel uit van Netflix waarbij het eerste seizoen/afleveringen goed zijn en het daarna op een fractie van het geld door moet(zo voelt het) en de boel als een kaartenhuis in elkaar stort. Recent voorbeeld: Titans, eerste afleveringen vond ik het wel tof, nu 2e seizoen totale bagger. Ze lijken te oogsten met die eerste indruk en vervolgens melken ze de boel uit en op die manier kunnen ze vooral heel veel titels produceren. Vraag me af hoe lang ze dat model kunnen volhouden.
Ik vond mindhunter, the Umbrella academy, the Witcher, A Series of Unfortunate Events, glow, alternated carbon. best wel goede series zonder het gevoel te hebben dat het gemolken werd.
Het blijft natuurlijk een mening en die is subjectief. Het valt mij op dat veel series goed beginnen en daarna behoorlijk (of compleet) inzakken.
Dat is niet alleen bij Netflix.
Of vond jij seizoen 5 van Lost ook goed? En seizoen 12 van the Walking Dead? :-)
Dat gaat natuurlijk nergens over, ik heb het over na de eerste afleveringen of eerste seizoen.
Enkel is het voorbeeld van Titans niet relevant want dit is niet gemaakt door Netflix zelf. De serie is enkel in landen als Nederland beschikbaar op Netflix vanwege een distributierecht wat Netflix gekocht heeft van Warner/DC. In Amerika is deze serie enkel te kijken via een "DC Universe" streaming service.
Dat is een goede toevoeging. Tja, Netflix plakt overal zijn eigen label op.
Klopt, want als Nederland toegevoegd gaat worden dan is Netflix hier toch het eerste wat eruit gaat. Ik heb dan liever voor het geld momenteel Videoland + Disney+ dan heb je ook aardig wat content te kijken en voor minder geld dan ik nu alleen al voor Netflix kwijt ben.
Precies, meer investeren in het land van de prijsverhoging (Belgische series in dit geval) werkt hier niet, want Nederlandse series en films staan al op videoland. Genoeg reden waarom ik niet lid ben vn videoland ;)
Precies, meer investeren in het land van de prijsverhoging (Belgische series in dit geval) werkt hier niet, want Nederlandse series en films staan al op videoland. Genoeg reden waarom ik niet lid ben vn videoland ;)
Ik denk idd ook dat ik maar eens Netflix eruit ga gooien en dan videoland eens een tijdje probeer voor twee maanden en dan elke +/- 2 maanden steeds ga switchen. en zo nu en dan disney+ inschakel voor wat nieuwe content en dan weer stopzet. Creatief met kurk :)
Inderdaad: voor 5,99 en 6,99 = 12,98 kan ik zowel Amazon Prime als Disney nemen. De volgende prijsverhoging van Netflix is de keuze snel gemaakt. ;)
Het ergste van al is dat undercover gewoon niet te zien is op Netflix in België. In België zijn de uitzendrechten exclusief voor de VRT.
Je kan het toch gratis bekijken op de VRTnu app?
Maar het is een Netflix serie. Dat is dan toch raar dat je die niet mag uitzenden omdat ze een samenwerking met de VRT hebben.

Anderzijds begrijpelijk, want VRT betaald mee en zij moeten het hebben van hun eigen zendtijd. Tegelijkertijd heeft Netflix wel VRT series beschikbaar mogen maken, zoals "Eigen Kweek".
Het is geen Netflix serie. Waarschijnlijk op vergelijkbare wijze als die AMC series die hier ook bekend zijn als "netflix series"
Netflix heeft de licentie niet voor België maar wel voor andere landen. Dat zal waarschijnlijk ook met Dracula gelden voor de UK. Netflix heeft overal de rechten behalve voor de UK*

*= Ik weet dit niet zeker.
En op VTM Go heb ik het eerste en tweede seizoen lang geleden al gezien. Gratis.
Waarschijnlijk.... Seizoen 2 is nog niet gereleased en aangezien de VRT de exclusieve rechten heeft ga je die nooit op VTM Go te zien krijgen.
Vrt nu was het dan inderdaad :)

Ik dacht dat het al twee seizoenen waren, op de vamping en buiten de camping. Maar schijnbaar was dat allemaal seizoen 1.
Klopt, hier in Duitsland staan deze prijzen ook nu op de site.

Maar gaan heroverwegen als de prijs inderdaad voor mij als bestaande klant stijgt...

[Reactie gewijzigd door LightPhoenix op 16 januari 2020 13:33]

Lijkt me dat het bedrag met de volgende factuurdatum omhoog gaat. Simpelweg omdat je de dienst per maand betaald. Correct me if I'm wrong!
Kan inderdaad, als dat zo contractueel is ingeregeld. Zelf zeggen ze dat prijswijzigingen pas 30 dagen na kennisgeving van toepassing zijn. Erg onpraktische bepaling voor henzelf gezien iedereen andere startdata heeft. In de praktijk lossen ze dit vaak op met "het is nu januari en tot en met maart blijf je hetzelfde betalen. Vanaf April ga je voor het standaard abbo X betalen per maand".
In Oost-Europa zijn de prijzen weer een paar euro lager dus daar geldt het volgens mij niet.
Daar bemoeid de overheid zich waarschijnlijk niet zo veel met dit soort dingen. Hier wilt de overheid dat Netflix 6% van de omzet investeert in Nederlandse producties.
Terecht natuurlijk, de overheid beschermt toch meer beroepsgroepen? Daarom bestaan er importtarieven.
Daarnaast is het volgens mij ook Europees bepaald dat er bepaald persentage van de winst van streamingdiensten terug moet worden geïnvesteerd in dat land. De exacte hoeveelheid is aan het land zelf. In Frankrijk zit het volgens mij op rond de 20% bijvoorbeeld.

[Reactie gewijzigd door QErikNL op 17 januari 2020 00:47]

Persoonlijk vind ik dat de overheid hier niets mee te maken heeft. Netflix moet dit zelf kunnen bepalen.
Er gaat genoeg geld naar de publieke omroepen. Laat ze daar het geld maar fatsoenlijk besteden.
Het is in mij ogen niet meer dan normaal dat je als overheid zegt, het is prima als je hier als Amerikaans bedrijf opereert, maar dan moet je ook een gedeelte van de winst investeren in onze economie.
Hoezo zou dat moeten als je een Amerikaanse eigenaar hebt? Belasting betalen over de winst okee, maar de winst verplicht investeren slaat nergens op. Omzet zou logischer zijn.
Undercover is gemaakt door VRT . .en omdat Netflix pas later inhaakte voor de rechten voor S02 was VRT (in België) daardoor eerder. Los even dat hij éérst in België en daarna pas in Nederland te zien is/was.
Wij betalen al 14,99 voor premium waar de Belgen dus 13,99 betaalde. Netflix moet alleen oppassen dat ze niet te duur worden. Ik ben nu met Netflix , Videoland en Disney+ 30 euro per maand kwijt maar er gaat straks een moment komen dat je er een weg gaat doen of allemaal en weer terug gaat naar het illegaal downloaden door het verspreiden van alle content.
Geweldig. De verplichting aan nerflix om te investeren in nl series, terwijl mensen nu al vaak kiezen voor anders dan nl content.

Dat wordt veel liever gezien ipv een “add-on” voor mensen die daadwerkelijk nl content wil zien.

Nu betaalt iedereen dus verplicht mee aan Belgisch content. Straks ook voor nl content. Of je wil kijken of niet.
Hoor wat je zegt. Met die beredenering zou jou belastinggeld ook niet naar onderwijs moeten gaan omdat je geen kinderen wil. Of naar wegen omdat je geen auto hebt. Of naar zorg, omdat je daar toch geen gebruik van maakt want je bent gezond.

Terecht dat Netflix winst die hier gemaakt wordt ook weer gedeeltelijk investeerd in onze economie in plaats van de Amerikaanse. Ik denk ook dat je niks te kort komt ;)

Denk ook maar niet dat ze de prijsverhoging doorvoeren om deze reden die de PR afdeling slim heeft verzonnen. Ze willen natuurlijk zelf gewoon meer winst maken.

[Reactie gewijzigd door QErikNL op 17 januari 2020 00:56]

We ontspringen de dans. We kunnen er blij om zijn. Buiten de boot vallen is iets helaas moeten missen.
En gisteren was dit bericht te lezen:
https://nos.nl/artikel/23...lasting-te-ontwijken.html

Dat geeft zo'n prijsverhoging toch wel een wrange smaak...
Inderdaad, zeggen dat prijsverhogingen nodig zijn ivm (bijna wettelijk verplichte) lokale producties, maar dan geen tot weinig belasting af hoeven staan over je winst. Uiteindelijk ben je dan alsnog enkel profiteur die niets toe brengt aan de lokale markt.
waar en niet waar.

Ze betalen nog steeds voor de lokale content, dus dat loopt wel naar de lokale economie. En ja dat je daarvoor prijsverhogingen moet doorvoeren...

Dat je daarna op de winsten dat je maakt (die content dan aan je klanten aanbieden), geen belastingen betaald, dat is een ander verhaal [correct is het ook niet, maar ze daarom voor alles als profiteur bestempelen is er wat over].
Ze zouden die extra winst die ze maken door het ontduiken van belasting ook kunnen gebruiken voor het drukken van hun abonnementsprijzen. Dan gaan die belastingcenten toch nog op een bepaalde manier naar de gewone burger. Maar nee... èn weinig belasting betalen, èn de abonnementsprijzen omhoog... Ja, dat zou in het woordenboek kunnen gaan als definitie van profiteur.
Dat kun je nooit zeggen op basis van alleen die twee feiten.

Daarnaast, als gewone burger hebben wij misschien minder mogelijkheden om minder belasting te betalen, maar als jij er volledig legaal voor kon zorgen dat je niet, amper of veel minder belasting hoeft te betalen, dan doe je dat ook. Dus kun je bedrijven moeilijk kwalijk nemen dat ze het doen, hoe krom het misschien ook is.
Daarnaast, als gewone burger hebben wij misschien minder mogelijkheden om minder belasting te betalen, maar als jij er volledig legaal voor kon zorgen dat je niet, amper of veel minder belasting hoeft te betalen, dan doe je dat ook.
Helemaal niet. We zitten toch niet meer op de bassischool. Als je wilt dat de samenleving blijft werken moet iedereen een steentje bijdragen. Ik wil namelijk graag dat mijn kinderen straks ook nog kunnen genieten van het leven en niet $60,000 moeten neerleggen voor een ziekenhuisbezoekje omdat de zorg geprivatiseerd is door een gebrek aan overheidssubsidies. Het punt is dat iedereen moet bijdragen naar draagkracht. Zo werkt het al voor de gewone burger, met belastingschijven waardoor je steeds wat meer betaalt naarmate je meer verdient. Maar grote bedrijven zijn daar blijkbaar van uitgezonderd.
Dus kun je bedrijven moeilijk kwalijk nemen dat ze het doen, hoe krom het misschien ook is.
Goh, inderdaad, hoe kan je het grote bedrijven toch kwalijk nemen dat ze zoveel geld hebben en daar zoveel invloed mee hebben uitgeoefend op de politiek waardoor er gaten in wetten zijn ontstaan die hen in staat stelt om helemaal geen winstbelasting te hoeven betalen... hoe kunnen we hen daar in hemelsnaam verantwoordelijk voor stellen... Wat zeg je? Oh, we moeten die wetten gewoon even aanpassen? Oke, ik heb hier nog wel ergens een paar miljard liggen om de juiste mensen te kunnen overtuigen van mijn zaak, momentje, ik ga zelf maar even lobbyen, ben zo terug.......
Een normaal mens gaat daar echt niet van wakker liggen om correct zijn belastingen aan te geven.

Ga maar eens naar een bank, en vraag hoeveel mensen hun winsten correct aangeven op vlak van aandelen uit een fonds. Sterker nog de bank ga zeggen dat ver 90% die winsten totaal niet aangeeft. (als je te maken zou hebben met één die een losse tong heeft)

De belasting controleur gaat echt de moeite niet doen, als het gaat om een som van 100-200 euro. En zijt maar zeker dat de meesten daar gebruik van maken

De kaarten liggen natuurlijk anders als het echt gaat om grote bedragen.

We zitten in een maatschappij van ikke ikke, en je kan het hun niet kwadelijk nemen. Want er wordt echt veel geld uit het raam gegooid, op bestuursniveau niveau. Iemand die denkt dat belastings geld correct wordt besteed, is echt vrij naïef in mijn ogen
Natuurlijk kun je ze als profiteur bestempelen, net als google, aplle, ms, ikea, starbuck, shell en alle andere grote bedrijven die via Nederland gebruik maken van constructies.
Natuurlijk zijn het profiteurs, door niet niet betalen van vennootschapsbelasting over hun winst, zoals andere kleinere bedrijven dat wel doen dragen ze niet bij zoals andere bedrijven dat wel doen.

Daarnaast leuk dat ze investeren in content, daar zijn echter ook speciale belastingconstructies.

Helaas laat Nederland dit toe faciliteert het ook. Feitelijk is Nederland geen belastingparadijs maar wel doorgeefluik naar belastingparadijzen. De Nederlandse economie is zo rond de 800-900 miljard. De ontwijkindustrie is in Nederland rond de 5000 miljard. d.w.z er gaat rond de 5000 miljard Nederland in en weer uit.
Ze betalen nog steeds voor de lokale content, dus dat loopt wel naar de lokale economie. En ja dat je daarvoor prijsverhogingen moet doorvoeren...
Er moet hoe dan ook toch nieuwe content gemaakt worden, want dat is hoe Netflix te werk gaat: Veel zelf maken / laten maken. Het zijn ook niet bepaald hoge eisen; een paar procent moet lokaal gemaakt worden.

Het zou dus zomaar kunnen, dat lokale producties niet per se zoveel duurder hoeven uitpakken.

Tel daarbij op dat er allerlei subsidies en (inderdaad, daar gaan we weer) belastingvoordeel te behalen valt bij het financieren van deze lokale producties.

Het zou me niets verbazen dat die lokale producties niet duurder hoeven te zijn dan andere producties. Ook bewijzen eerdere lokale producties dat die ook in andere landen populair dus herbruikbaar zijn.
Met het geld dat een heel seizoen van een Vlaamse serie kost kunnen ze in de US nog geen enkele aflevering maken.
Sommige producties krijgen ook subsidies uit verschillende (staats / cultuur) fondsen, die ook door de belastingbetaler gefinancierd worden.
Het ergste daarvan is dat ik als netflix klant verplicht wordt om mee te betalen aan de meestal vreselijke Nederlandse producties.
Inderdaad, zeggen dat prijsverhogingen nodig zijn ivm (bijna wettelijk verplichte) lokale producties, maar dan geen tot weinig belasting af hoeven staan over je winst. Uiteindelijk ben je dan alsnog enkel profiteur die niets toe brengt aan de lokale markt.
ik heb netflix voor 6 euro ipv 13 euro door me aan te melden via een vpn , en gewoon lokaal te kiojken.
je krijgt gewoon alle lokale content.
Niet om een pro / anti Europa discussie te starten, maar hulde voor dit anti geo-blocking beleid.
Niet om een pro / anti Europa discussie te starten, maar hulde voor dit anti geo-blocking beleid.
je onwijkt er europese toeslagen en belastingen mee , netflix bepaalt je content van de plek dat je de film bekijkt ,niet vanaf welke plek jij je aan meld!
Om te kijken gebruik je dan geen vpn?
Moet je dan elke keer inloggen op je vpn en dan netflix starten en vpn weer uit doen?
Dit is overigens wel weer erg kort door de bocht. Er zijn genoeg bedrijven in Nederland, die gebruik maken van fiscale regeltjes als de 'deelnemingsvrijstelling', verrekening van verliezen binnen een 'fiscale eenheid', renteaftrek etc. Het lot wil dat Netflix heel groot is en daardoor lekker in de schijnwerpers staat.

Zie in dit kader de ophef over Starbucks een aantal jaar geleden, en dit recentere nieuws: https://www.taxlive.nl/nl...an-de-europese-commissie/

Aan de andere kant, wees blij dat het Europese hoofdkantoor van Netflix in NL ligt, dit is goed voor onder andere de werkgelegenheid.

Back on topic: neem lekker een abonnement via een VPN in een goedkoper land, heb je niks te maken met prijswijzigingen.
Klopt, zo ook Ikea, maar ook bands als U2 en Ac/Dc gebruiken de Nederlandse fiscaliteit in hun voordeel. Ik snap de ophef ook niet echt, mensen gaan in massa’s naar IKEA en De bands in kwestie zijn ook waanzinnig populair. Waarom dan ophef over Netflix die effectief investeren in lokale producties, ze investeren vast meer dan IKEA en de bands samen.
Je doet nu net alsof we dankbaar moeten zijn dat Netflix ook nog iets doet waarbij ze er niet onderuit komen belasting te betalen. Juist dit soort grote bedrijven hebben de meeste macht, hebben het meeste voordeel van schaalgrootte en de voorzieningen die er al zijn en waar ze niets aan meebetaald hebben en juist die betalen het minste belasting dus logisch dit gefronsde wenkbrauwen oplevert.

En laten we nou niet doen alsof die paar honderd mensen die bij Netflix werken nou het verschil maken voor de Nederlandse economie. De meeste zijn part-timers die 'problemen oplossen' door te vragen 'heeft u de televisie al een keer aan en uitgezet?'.

Als iets echt niet werkt, verbinden ze je door met de VS. Dat zegt genoeg.
Het is zelfs pure rot voor onze economie..
De druk die alle belastingontduikers op ons systeem leggen (en wereldwijd) is gigantisch en daar kan geen enkele ondermijning tegenop.
Onzin, Nederland verdient op deze doorsluistaktieken. De VS verliest het meeste op de constructie die Netflix gebruikt.

Dat is ook de reden waarom onze vertegenwoordigers het niet volledig onmogelijk willen maken.
Hoe is dat een argument??
Bij een deal die Nederland sluit verliest elk ander land inderdaad, en dat is gewoon slecht voor de economie wereldwijd.
Naja, dat is wel een onmogelijk te onderbouwen uitspraak. Zo zijn de economen er lang niet over eens of belasting nu nadelig of voordelig is voor de economie. En als je belasting heft wat dan de ideale hoeveelheid is, hoewel dit vele malen onderzocht is.
Dat is helemaal niet wat ik zeg. Ik duid gewoon dat de “collectieve” verontwaardiging voor wat netflix doet evengoed geldt voor andere multinationals, bands, enz.

En wat de bijdrage van netfix betreft, buiten de personeelsleden investeren ze in een hoop lokale producties, het is dus niet enkel personeel van netflix, ook productiehuizen, enz.
Aan de andere kant, wees blij dat het Europese hoofdkantoor van Netflix in NL ligt, dit is goed voor onder andere de werkgelegenheid.
Voor welke beroepen is het beter? Het is nou niet echt joepie te noemen dat iedereen het kan doen.
https://jobs.netflix.com/...msterdam%2C%20Netherlands geeft een overzicht van het soort banen dat ze hier aanbieden. Het is natuurlijk een druppel op de gloeiende plaat (de werkgelegenheid en salarissen die ze betalen vs de belasting die ze ontwijken), maar het is niet triviaal.

Ik denk dat dit soort banen (en de indirecte handel die daaruit komt) een van de redenen is waarom Nederland en Ierland de 'gaten' niet dichtten. Zeker niet gezien er een aantal bedrijven uit Londen naar Nederland verhuisd zijn ivm de Brexit.
Nederland profiteerd hier natuurlijk wel van, maar altijd ten koste van alle andere landen omdat eigenlijke belastingen niet worden betaald.
Er word gewoon altijd minder belasting betaald dan ze verplicht zijn en daar worden uiteindelijk de burgers de dupe van.
Het frame dat dit goed zou zijn voor wie dan ook is totaal krankjorem.
De regelingen die jij noemt zijn totaal niet vergelijkbaar met de belastingontwijking van Netflix. Verrekening van verliezen binnen een fiscale eenheid kun je niet zomaar misbruiken om op een zinnige manier belasting te ontwijken. Deelnemingsvrijstelling is in principe alleen beschikbaar als je grote hoeveelheden aandelen hebt in een bedrijf. Houd je via een holding dan moet je vaak toch nog dividendbelasting betalen. Netflix maakt gebruik van regelingen waar ze helemaal niets betalen. Het is echt bizar dat zo'n bedrijf in absolute zin minder betaalt dan een kleine ondernemer met een eigen BV. 8)7

Van de 400 werknemers die Netflix in Amsterdam heeft zal een zeer groot deel waarschijnlijk kennismigrant zijn (die de Nederlandse staat minder opleveren door belastingregelingen). Tja, het levert wat snippertjes economie-stimulans op maar het staat in geen verhouding tot het totaal niet betalen van belasting vind ik. Maar daarover mag je van mening verschillen natuurlijk.

NB: in Oost-Europa betaal je nu 11,99 voor een premium-abo wat nodig is voor 4K en HDR. Ik vind 15,99 serieus een absurd bedrag voor de steeds afnemende kwaliteit van de content én beeldkwaliteit, en het continu cancellen van series dat Netflix doet. 30%+ prijsverschil binnen Europa is enorm groot vind ik.
Deelnemingsvrijstelling speelt al vanaf een belang van 5%, grote hoeveelheid aandelen valt daarom nog mee (maar zo te lezen aan je verhaal is dat geen nieuws voor jou). Als je het via een holding houdt, welke een (actieve) coöperatie is, kun je de dividendbelasting eventueel ook nog uitschakelen. Kennismigranten hebben het zelf ook heel lekker met hun 30%-regeling voor een x aantal jaar.

Uiteraard is een en ander bij Netflix mede mogelijk gemaakt door 'treaty shopping'.

Ben het met je eens dat Netflix, of enig ander groot bedrijf in NL, haar fair share moet voldoen aan winstbelasting.
Dividendbelasting die je holding betaalt uitschakelen bedoel je neem ik aan? Naar privé zijn er zviw vrijwel geen mogelijkheden, behalve bij verkoop van onderneming via doorstootregeling, maar da's ook een faire regeling voor ondernemers die een hoog risico lopen en da's nooit iets waar een partij als Netflix gebruik van kan maken.
Netto houdt Nederland hier geld aan over, wel met de aanname dat het hoofdkantoor hier geplaatst is met heg fiscale doel.

Of dacht je dat de Rolling Stones Nederland zo top vinden? ;)
Ik begrijp niet helemaal waarom het wrang is. Als je geen zin hebt om een bepaald bedrag te betalen aan Netflix kun je dus een lager/goedkoper abonnement afsluiten of gewoon geen Netflix nemen. Ook kun je als consument zelf zijnde ook wat trucjes doen om goedkoper uit te zijn. En mocht je het er helemaal niet mee eens zijn, heeft het ook geen zin om klant te zijn van Netflix natuurlijk. Als consument heb je geen verplichting om een Netflix abonnement te hebben immers, je kunt het ook niet gebruiken.
Het wrange is dat ze de prijzen verhogen voor consumenten terwijl ze zelf via discutabele constructies belansting ontwijken. Ik snap dat er allerlei trucjes zijn waarmee ook consumenten via goedkopere manieren aan een Netflix abbonement kunnen komen maar het is niet netjes.
Betekent toch gewoon dat de prijzen nog hoger zouden liggen als ze wel belasting zouden afdragen (en dezelfde winst draaien).
Het wrange is dat ze de prijzen verhogen voor consumenten terwijl ze zelf via discutabele constructies belansting ontwijken.
Dat is toch algemeen bekend dat veel bedrijven dat doen via Nederland om belasting te ontduiken? Dat is niet iets Netflix specifieks. En als je daar echt problemen mee hebt, dan mijd je dergelijke bedrijven en kost het je als persoon dus niets. Ik begrijp het best dat het wat tegenstrijdig is, maar je kunt er verder ook weinig aan doen, behalve door te stemmen met de eigen portemonnee, het is compleet legaal, immers.
Ik snap dat er allerlei trucjes zijn waarmee ook consumenten via goedkopere manieren aan een Netflix abbonement kunnen komen maar het is niet netjes.
Tja, wat Netflix doet vind je ook niet netjes, anders zou het geen punt zijn, toch?

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 16 januari 2020 14:22]

Belastingen ontduiken mag sowieso niet
Ontwijken is alleen legaal zolang je niet betrapt word via constructies die niet expliciet verboden zijn..
Maar om nu te zeggen dat belasting ontwijken legaal is is totaal niet aan de orde, ook al lijkt een meerderheid dat tegenwoordig te denken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Fraus_legis

Probleem is dat onze overheid het moedwillig faciliteerd, en geen enkele prioriteit geeft aan opsporing zolang wij van ontwijkers kunnen profitieren(ten koste van alle andere landen).

[Reactie gewijzigd door Sergelwd op 16 januari 2020 16:30]

Belastingen ontduiken mag sowieso niet
Ik zeg ook nergens dat het niet mag. Bedrijven sluizen alleen via constructies geld en andere zaken via ons naar andere belastingparadijzen door om minder belasting te hoeven betalen, daar is Netflix verre van de enige in, het is wat dat betreft best een groot probleem, waar Nederland (en Ierland, overigens) ook allang en breed voor op de vingers getikt zijn door Europa.

Maar Nederland heeft nu eenmaal graag dat hoofdkantoren van grote multinationals binnen Nederlandse landsgrenzen bevinden, al dan niet als postbus firma. Geeft hen een soort van status denk ik? ;)
Word gewoon heel goed aan verdiend natuurlijk, maar tegelijkertijd verdamp je met dit soort constructies de belastingen voor de rest van de EU, waardoor wij straks weer mogen bijspringen ;)
En als elk land dit soort constructies gaat voorschotelen aan bedrijven dan heb je dus de situatie dat elk land haast geen belasting meer binnenkrijgt van bedrijven.

[Reactie gewijzigd door Sergelwd op 16 januari 2020 16:39]

Als ze dat niet zouden doen, zouden ze overal een prijsverhoging door moeten voeren en dan om de belasting te betalen, niet om meer aanbod toe te kunnen voegen. We kunnen er van alles van vinden, maar de Nederlandse wetgeving laat dit toe. Het is een legale manier om minder belasting te hoeven betalen. Als we het daar collectief over eens zijn dat dit niet de bedoeling is, dan moet Nederland de wet veranderen.

Let wel, dat gaat Nederland geld kosten. Het geld wat nu door Nederland gaat, zodat er ergens anders geen belasting over betaald hoeft te worden, gaat vanaf dan niet meer door Nederland. Ook meteen de reden dat de wet in Nederland niet wordt aangepast.
Tja, je kunt het ook andersom doen. ik heb aan prijsverlaging gedaan via vpn. Werkt prima en scheelt een euro of 8 a 9 per maand.
Ik neem aan dat je er op doelt dat je de illegaliteit ingedoken bent?
Of (een beetje stout, want rechten zijn niet gedekt) door via een ander land goedkoper een abonnement te nemen, of 'echt' door via de illegale kanalen weer bent gaan downloaden?

Dat is wel iets wat meer gaat gebeuren, als is de totale impact van de prijsverhoging best te overzien voelt het elke keer 'niet lekker'.
O wacht, dus een Turk/Belg (dubbele nationaliteit is niet ongewoon bij ons) is illegaal als hij in zijn 'thuisland' waar hij in de vakantie zit een account aanmaakt?
Netflix zal niet snel van racisme beschuldigd willen worden. Dus ik denk dat er nu wel veel nieuwe turkse belgen zullen zijn op netflix.
+1Anoniem: 120539
@telenut16 januari 2020 14:45
Ik heb het niet over de nationaliteit, maar het gebruik van een VPN.
Het probleem is vooral dat Netflix de rechten af draagt per land, en ook per land andere afspraken kan hebben. Voor sommige content hebben ze ook niet de rechten voor alle landen.
Op deze pagina leggen ze uit dat het gebruik van een VPN niet de bedoeling is.
Ik heb overigens geen idee wiens probleem dat is: de kijker of de aanbieder (Netflix in dezen). Ik vermoed zelfs de laatste; die moet immers zorgen voor de juiste rechten en kan dat niet omdat de kijker met de VPN dat lastig maakt.

Edit: en uit de gebruiksvoorwaarden:
Je mag Netflix-content primair bekijken in het land waar je je account hebt geopend, en alleen op geografische locaties waar we onze dienst aanbieden en een licentie hebben voor de content.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 120539 op 16 januari 2020 14:48]

highlore kijkt niet via VPN, en die turken waar ik het over heb daarom ook niet hé.
Je mag niet KIJKEN via een proxy. Dan komen de afdrachten/rechten in het gedrang.

Als je via (een gratis) VPN bv een abo in Turkse Lira (eenmalig) afsluit, dan kijk je verder gewoon zonder VPN en krijg je de content van het land waarin je je bevindt als je streamt.
Er zijn prima systemen zoals Maxmind die Netflix met vrij hoge precisie kunnen vertellen of een IP achter een VPN zit of bekend staat om frauduleuze activiteiten. Als ze hier echt iets aan willen doen dan kunnen ze dat heus wel.
En wat kost die VPN?
(Daarnaast snap ik wel dat je hiervoor een VPN gebruikt (los van of het netjes is). Zou ik persoonlijk niet doen voor al mijn verkeer. Heb meer vertrouwen in mijn internet provider dan een of andere VPN provider uit het buitenland).
Ja want stel je voor dat ze in het buitenland mee kijken naar wat jij op Netflix kijkt :P
ja met die redenatie hoef je uberhaupt geen vpn te nemen :D
Niks, genoeg gratis vpns als je deze maar een paar minuten nodig hebt. Al mijn verkeer gaat al helemaal niet binnen die paar minuten.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 16 januari 2020 14:12]

Alle verkeer met Netflix is versleuteld. Een VPN-boer kan niet veel meer dan zien dat je "iets" doet met Netflix. Proberen ze het te onderscheppen dan krijg je meteen foutmeldingen in je app of op je tv/computer.
En iets doet met nieuwsgroepen, en iets doet op tweakers etc. en hoelaat en welke dagen niet.
Via Turkije? Moet je daarna vpn blijven gebruiken, en krijg je het NL aanbod?
Via een Turks VPN een account maken met een N26 Creditcard, daarna kan je gewoon met een Nederlandse IP inloggen en heb je NL content. Netflix kijkt niet naar je facturatieland maar naar het IP waarmee je bent verbonden. Open je Netflix met een Turkse VPN dan heb je de Turkse Netflix, open je Netflix met een Nederlandse VPN dan heb je de Nederlandse Netflix ook al heb je een account uit Turkije.

Ik betaal zelf een kleine 5 euro in de maand voor Standard.

[Reactie gewijzigd door magnifor op 16 januari 2020 14:46]

Ik doe niet aan belastingontduiking, daar netflix zelf ook niks betaald in Nederland. Dat was nu juist de insteek van dit verhaal.
Netflix betaalt gewoon belasting in Nederland, terwijl jij liever Erdogan sponsort met je Turkse abonnement ipv BTW in Nederland te betalen.
Wie zegt er hier iets over Turkije? Ik niet.
En toch maken ze miljarden verlies.. zo'n 2 miljard per jaar. Omdat ze veel meer uitgeven dat er binnenkomt :X
Wanneer is het echter wrang genoeg om Netflix op te zeggen? Netflix voelt er anders geen centje pijn van. Zelfs met de prijsstijgingen en alle concurrentie groeit het aantal abonnees als kool door.
Disney gaat wellicht een hoop nieuwe klanten krijgen. Hoewel content niet helemaal hetzelfde is, wordt het prijsverschil wel erg groot.
Ieder z'n ding natuurlijk, maar het aanbod van Disney vind ik toch wel echt karig tov Netflix.
Netflix was vroeger exact zo in Nederland, geef het wat tijd de aanbod van Disney wordt ook wel beter.
En waarschijnlijk zal de prijs dan meestijgen, net als bij Netflix door de jaren heen is gebeurd. De enige reden dat Disney+ nu goedkoper is, is dat ze bij Disney ook weten dat ze een kleiner aanbod hebben. En dat lijkt me ook niet minder dan terecht.
Bij Disney zit wel overal de 'Disney-saus' overheen. Netflix is veel diverser qua aanbod.
Mogelijk; het verschil is wel dat Netflix veel zaken in licentie neemt en dat aanvult met hun eigen producties, waar Disney voornamelijk eigen producties is.

[Reactie gewijzigd door YopY op 16 januari 2020 14:09]

Het Netflix aanbod was hier in het verleden juist veel groter omdat Netflix het prima vond als je de Netflixen van het VK, VS, CA en andere landen mocht gebruiken. Toen dit door Netflix verboden werd, klapte het aanbod in elkaar.
En precies dat is wat mij tegenhoud om een abonnement van welke streamingdienst te nemen. Het aanbod is teveel versplinterd waardoor als je graag films/series uit en breed spectrum wilt zien je veel geld kwijt bent aan diverse abonnementen.
Wat dat betreft zit de markt voor muziek streamen veel beter in elkaar en vermoed ik dat daar inmiddels illegaal downloaden heel veel minder voorkomt. Daar zouden dit soort diensten nog eens een voorbeeld aan kunnen nemen
tja, dan hop je gewoon van de ene dienst naar de andere, maandje Netflix, maandje Disney, dat is wat veel mensen nu plannen te doen...
Inderdaad, om de paar maanden is er hier een switch van de één naar de ander.
Netflix delete je profiel niet, dus bij opnieuw betalen, zijn je 'voorkeuren' nog steeds bekend.
Idem met Videoland en Disney, er klaagt geen hond als je dit doet.

Iedereen denkt maar dat je alles tegelijk zou moeten hebben, maar er zijn meer opties
Ik heb het nu een paar maanden(Disney+) maar inderdaad, er komt te weinig nieuws bij. Leuk om zo af en toe eens een maandje te nemen.
Precies ik heb het laatst opgezegd omdat ik dacht doe een jaar abbo, deze is vorige week afgelopen en vergeet het steeds.
The Mandelorian heb ik al gezien en verder mis ik het eigenlijk niet.
Huh? Je jaar abonnement op Disney+ nu al afgelopen? Hoe doe je dat, Disney+ is pas sinds 12 November 2019 als betaalde dienst beschikbaar in NL.
Nee ik had per maand en had die stopgezet om een jaar te nemen, echter vergeten en mis het tot nu toe ook niet echt.
Zo was Netflix voorheen. En het zal nog wel even zo blijven, als je naar het schema kijkt van Disney dan zal het waarschijnlijk pas volgend jaar echt op gang gaan komen.

Eind dit jaar komt Mandalorian seizoen 2, nog een andere Star Wars serie, en één of twee Marvel series, en begin volgend jaar volgen er nog een aantal. Daarnaast zal langzaam het aanbod van Fox geïntegreerd gaan worden.

Hoewel Disney met Disney Plus wel meer lijkt te focussen op kinderen/tieners/jeugdigen, en Hulu inzet voor volwassenen, en dat onderscheid lijkt voorlopig niet te veranderen.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 16 januari 2020 13:39]

Ik heb een maandje proef gehad, maar bijna het gehele aanbod al gezien. Alleen de Mandalorian niet, maar die kijken we wel als er wat meer seizoenen zijn.
Neehoor... seizoen twee volgt dit najaar.
Season 2 is al besteld, dus zeker niet het laatste seizoen van The Mandalorian.
Wacht maar wanneer disney 20th fox century gaat toevoegen ;)
ging dat niet naar hulu gaan ? ( wat wij hier niet kunnen nemen btw )
Veel mensen hebben het meeste ook wel gezien op netflix denk ik, de hoeveelheid content die hier voorbij komt welke ik allang gezien heb is behoorlijk groot.

Iedereen dus naar Disney, krijgen ze daar mooi weer wat klantje bij, over een tijdje gaat Disney qua prijs omhoog en stapt iedereen weer over naar Netflix.

Zo is de cirkel weer rond ;)
Veel mensen hebben het meeste ook wel gezien op netflix denk ik
Wel een prestatie vind ik! Dan kan je toch geen full time job hebben denk ik zo? De content (vnl films dan) veranderen ook continu...
Ik denk dat zijn statement niet zo bedoeld is als jij hem nu bedoeld.

Ja, er is een oneindig aanbod op Netflix. Dat betenent niet dat je alles ook wilt zien.

Als jij een regelmatige kijker bent en al een paar jaar Netflix bezit is de kans vrij aanwezig dat je de meeste content die je boeiend vindt ondertussen wel gezien hebt.

Al lanceren ze 10 nieuwe soap series 0er maand, ik ga ze nog steeds niet kijken omdat ik simpelweg geen interesse heb in soaps.

Een middelmatige sci-fi kan ik nog wel eens kijken als ik weinig zin heb. Een middelmatige soap zal ik nooit in mijn leven opzetten.

[Reactie gewijzigd door SideShow118 op 16 januari 2020 13:41]

Ja, als je enkel in erg specifieke genres geïnteresseerd bent zie ik dat ook wel gebeuren. Maar goed, er zijn sowieso niet oneindig veel goede high fantasy TV shows om maar iets te zeggen. Dat is niets nieuws en ook niet beperkt tot Netflix.

Ik vind je opmerking over soaps opvallend, zijn er wel soaps op Netflix? Of was het gewoon als random genre vb?

[Reactie gewijzigd door LxxFxx op 16 januari 2020 15:47]

Nee was meer random voorbeeld. Ik heb ook weinig met sitcoms bijvoorbeeld. Die zijn er zoveel op Netflix maar heb ik ook weinig mee.
Denk dat je sitcoms bedoelt, niet? Zoals The Big Bang Theory en zo?
Plus Netflix houd je vrij stevig in een bepaalde bubbel van content. Ik krijg al jaren dezelfde meuk voorgeschoteld en moet gaan graven om bepaalde content die ik wel leuk vind tegen te komen.
Daar heb ik ook last van, voor sommige een genot, voor mensen met een brede smaak toch best wel irritant.
Plus Netflix houd je vrij stevig in een bepaalde bubbel van content. Ik krijg al jaren dezelfde meuk voorgeschoteld en moet gaan graven om bepaalde content die ik wel leuk vind tegen te komen.
Redelijk op te lossen door niet de gangbare 5 profielen aan te maken, maar allemaal op één.
Moet je alleen in de gaten houden wat je gezien hebt, en of je bij 'doorgaan' niet per ongeluk een aflevering mist
Je kan natuurlijk ook een hoop gezien hebben buiten/voor Netflix. Die films hoef je niet nog een keer te zien op Netflix.
Gewoon zoals wij doen 1 maand Netflix en dan 1 maand Videoland en dan Disney, gewoon regelmatig switchen dus
Veel mensen hebben het meeste ook wel gezien op netflix denk ik, de hoeveelheid content die hier voorbij komt welke ik allang gezien heb is behoorlijk groot.
Naar mijn idee komen er juist meer Netflix Originals bij...
Bijzonder als jij die al heb gezien.

Titans seizoen 2, Messiah en Dracula bijvoorbeeld. Series die voorlopig mijn abbo nog rechtvaardigen.

Binnenkort kom Locke & Key erbij... (maar 1 serie waarvan ik weet dat die eraan komt en wil zien)
Titans seizoen 2 is al een aantal maanden geleden uitgezonden in de USA en is eigenlijk geen Netflix original.
De groei forecast voor netflix is weer verhoogd, dus denk dat je het mis hebt
Niet helemaal hetzelfde? Het verschilt dag en nacht. Disney komt niet eens in de buurt van Netflix.

Wellicht als het rond de 15 euro komt te liggen maar nu nog zeker niet.
Ik zou dan zelfs eerder naar videoland of Amazon Prime dan naar Disney+ gaan. Het aanbod van Disney+ is nou niet iets waar ik maandelijks voor zou betalen.
Het ligt een beetje aan wat je wil. Als je enorm fan bent van alle Marvel-shit dan is Disney+ ‘the place to be’ en moet je wel een abonnement er op hebben. Zoek je een generieke streamingdienst dan ben je inderdaad veel beter uit bij Netflix of Prime Video.

Idem met Videoland trouwens, dat is ook enkel boeiend als je voornamelijk spul van Nederlandse bodem wil zien en slechts een handjevol specifieke buitenlandse dingen (eg: good doctor, handmades tale). Videoland vond ik maar prijzig voor veel troep, maar smaken verschillen :)
Idem met Videoland trouwens, dat is ook enkel boeiend als je voornamelijk spul van Nederlandse bodem wil zien en slechts een handjevol specifieke buitenlandse dingen (eg: good doctor, handmades tale). Videoland vond ik maar prijzig voor veel troep, maar smaken verschillen :)
Maar bij videoland staan meer dingen die ik wel wil kijken dan bij Disney+ :D (en een abonnement op videoland zou er bij ons ook niet snel komen denk ik)
Hebben de echte Marvel fans niet al het meeste gezien? Buiten de nieuwe reeksen dan, maar ik vermoed dat de fans daar snel door zullen zijn?
Tsja, zo halen de meesten juist weer de neus op voor de generieke troep van Disney+/marvel natuurlijk.
Opnieuw kijken? Er komt steeds nieuwe content van phase 4... https://www.tomsguide.com...isney-plus-shows-and-more

Mandalorian kan je trouwens gewoon bingen als je een maandje Disney+ neemt. Of zelfs het 7 dagen proefabonnement als je 2 episodes per dag kijkt. Hoef je ‘t ook niet uit illegale bron te putten. :)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 16 januari 2020 14:09]

Het draait toch primair om content mijn inziens niet om prijsverschillen tussen diensten.
Zou eerder zeggen: helemaal niet hetzelfde
disney+ is nog niet beschikbaar in België. Ergens rond 1 april zal het in België geïntroduceerd worden.

Bron:
https://www.disneyplusinb...-komt-disney-naar-belgie/
(Edit typo)
maak 4k en full hd beschikbaar voor de goedkopere abonnementen dit is echt pure onzin dat je bij de goedkoopte abbo in 480p moet kijken.
Exact dit. Ik heb aan maximaal twee streams voldoende, maar wil wel UHD hebben. Ik betaal nu om 2 streams extra tegelijktijdig te kunnen gebruiken terwijl ik dat dus nooit doe.

Wat Netflix zou moeten doen is het vreselijke accout sharimg aanpakken. In mijn kringen hoor ik van anderen alleen maar dat ze het account met familie/vrienden delen. Daardoor loopt Netflix dus flink wat betalende abonnees mis en die kosten verhalen ze weer op de wel "legaal" betalende gebruikers. Ik durf hem wel aan om te stellen dat zonder account sharing Netflix zomaar die €5 goedkoper kan zijn. Dus €10/€11 voor UHD met 4 streams. Gewoon omdat ze dan zoveel meer abonnementen verkopen.
Maar uiteraard zijn ze veel banger dat klanten weglopen als ze account sharing aanpakken. Dus worden ze maar steeds duurder en duurder waardoor juist de eerlijk betalende klanten weglopen omdat het gewoon te duur wordt om alleen/met gezin te betalen.
Of je deelt zelf je account ook met familie en ben je zelf ook goedkoper uit ipv er bitter om te zijn. ;) Delen met familie zorgt ervoor dat mensen de duurdere accounts nemen, maar er is nul garantie dat men zonder het delen allemaal een account zou kopen of het hoge abo zou nemen, al helemaal niet met dat 480p abonnement waardoor het niet aan te zien is. Of het Netflix dus geld kost of juist oplevert is denk ik niet iets waar je zomaar conclusies aan kunt verbinden.

Zeker in families met minder bedeelden ertussen is dat een dingetje. Dan heb je er die *misschien* een maandje netflix zouden nemen om alles te bingen en daarna opzeggen want toch geen geld. De gene die ‘t wel constant neemt heeft voldoende aan een lager abonnement, terwijl als ze wel delen continu het duurste abonnement wordt gekocht. Onder de streep levert dat waarschijnlijk een paar euro per maand meer op voor Netflix, niet minder. En denken dat ze het goedkoper zouden maken als het niet meer gedeeld mag worden (ik bedoel, officieel mag ‘t al niet, maar ze hinten er overal duidelijk op dat ze ‘t geen enkel probleem vinden...) is denk ik wishful thinking. Winstmaximalisatie is een ding. Daarnaast blijkt dat door accountdeling het aantal verkochte subs kennelijk toch omhoog gaat als je de CEO’s mag geloven (https://fortune.com/2016/...hastings-account-sharing/)

Als het werkelijk meer zou opleveren, dan denk ik dat ze allang harde acties hadden ondernomen. Maar zowel Netflix als HBO geven aan dat sharing juist erg lucratief is voor ze. Disney vind het ook geen probleem en bij Videoland adverteren ze er haast mee dat het kan, daar kan je zelfs individuele subaccounts aanmaken... Zouden ze dat allemaal doen als het een probleem zou zijn ipv (op termijn) meer centen opleveren? :P

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 16 januari 2020 14:01]

Ik denk ook dat account sharing de boel frustreert. Keerzijde is wel dat ik bijvoorbeeld via accountsharing ermee in aanraking ben gekomen en nu zelf een abo heb.

Ik denk overigens dat het technisch niet tegen te houden is. Hoe controleer je wat wel en wat niet legitiem is? Als ik met mn kinderen bij opa en oma ben en daar Netflix aan zet op onze tablet is dat ok, maar als ik Netflix aan zet voor de kids op de Smart TV van opa en oma niet...
Dit is best een zure reactie met aardig wat afgunst. Ze promoten het zelfs. Hoe vaak ik wel geen berichten van hun zie over account sharing.
Ik kijk zelf niet zo vaak netflix en deel een account met iemand anders. Misschien eens in het weekend ofzo of een weekje bingewatchen. Kan me tijden herinneren dat ik een maand of 2-3 Netflix niet eens aangeraakt heb.
Moeten we soms ook bingewatchers aanpakken omdat die maximaal gebruik maken van hun abonnement?

Tevens is het vrij naief om te denken dat een commercieel bedrijf prijzen zal verlagen als ze meer abonnementen zullen verkopen.
Ik hoef geen Japanse series te zien, dus ik vind dat ik ook minder mag betalen. /sarcasme

Dit is wat Netflix aanbiedt. Als je vindt dat je te veel betaalt voor wat je gebruikt, moet je een ander of geen abonnement nemen. Als ze alle opties aan zouden bieden die mogelijk zijn, komt het uiteindelijk neer op een pay per view systeem en verlies je álle voordelen die je nu hebt maar misschien niet gebruikt, en betaal je voor wat je wél gebruikt waarschijnlijk veel meer.
Om te voorkomen dat teveel mensen de goedkoopste abonnement nemen natuurlijk, veel mensen vinden full HD al wel voldoende.
ja maar full hd is dan pas beschikbaar bij het abonnement van 12 euro. stel je voor ik kijk in me eentje op een 4k televisie dan ben ik verplicht om eigenlijk 15 euro te betalen. en heb het in het begin geprobeerd met het basic abonnement maar die kwaliteit wil je echt niet op een 55 inch tv. op me kleine s9 viel de kwaliteit al zwaar tegen op sd.
Gewoon delen met directe familie. Scheelt weer en je hebt toch 4 streams tegelijk. Volgens de voorwaarden is dat grijs, maar als de CEO “daar letten we niet zo op ;););)” roept dan hebben ze weinig te mekkeren als mensen dat doen wat mij betreft... (En logisch ergens want er is geen garantie dat al die huishoudens anders zelf Netflix zouden aanschaffen ivm de prijs.) Dus dan heb je gewoon het 4K-abo voor een redelijk tarief.
Wij delen dat met 4 vrienden, elk 1 stream. Komt met de nieuwe prijs op 4 eur per maand. Volgens mij is het niet uitdrukkelijk verboden (zoals met Spotify wel het geval is), het ergste dat kan gebeuren is dat ze je account stopzetten en ben je max 30 dagen geld kwijt.

Vooralsnog in 3 jaar tijd geen enkel probleem gehad. Het wordt natuurlijk wel problematisch als die vrienden ook het wachtwoord gaan uitdelen en Netflix 'ziet' dat er op meer dan 4 verschillende locaties regelmatig wordt ingelogd, dan zal het wellicht rap gedaan zijn. Goede afspraken maken dus.
Bij Spotify is het niet verboden, het werkt alleen niet omdat je maar op 1 apparaat kan streamen.
Ik bedoelde de Family abonnementen, dat zijn 6 aparte accounts voor samen 15 euro. Daar is de voorwaarde dat je op hetzelfde adres moet wonen en mag je dus niet delen met vrienden.
Met 4K tv ben je niet verplicht om de 4k versie te nemen, je kan prima de full hd versie nemen.
Ik heb ook een 4k tv en de hd is meer dan genoeg, de lg tv laat het prima zien op mijn 4k tv.
is HDR bij jou beschikbaar?
Ja met 4K abbo heb deze laatst eens genomen om te kijken, echter is het zonder HDR prima te zien nog.
Als je echt perfecte kwaliteit wil moet je geen streaming kijken, maar originele schijfjes kopen.
Maar upscaling is vaak "verrot", als je een full hd tv hebt met full hd content ziet het er beter uit dan een 4k tv met full hd content, je hebt nog geluk full hd redelijk in 4k past, maar als je een lcd scherm niet op "native" zet is het vaak 1 en al blurr en ziet het er niet uit.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 16 januari 2020 16:19]

Moet zeggen dat ik met lg helemaal niks van merk dat het kut is, ook met op
Mijn vorige full HD lcd scherm met oude content.

Maar kan best zijn dat bepaalde tv’s minder goed kunnen upscale dan andere.
Hier ook. Daar komt bij dat wel erg veel series niet eens als UltraHD beschikbaar zijn.
Bij de series die dat wel zijn, blijkt de compressie dusdanig dat het verschil met gewoon HD nauwelijks zichtbaar is. Ik had een UltraHD abonnement maar ben weer teruggegaan naar HD. Was de meerprijs absoluut niet waard.
Onderhand kan je een Amazon Prime video abonnement én een Disney+ abonnement hebben voor wat Netflix kost.

En het zou me niet verbazen als dat is wat veel mensen gaan doen.

Ik denk dat Netflix vooral voor het Premium abonnement nu wel een grens overgaat waarbij mensen afhaken.
En 4K verwacht je ondertussen al wel bij het standaard abonnement, in ieder geval wordt de meerprijs voor 4K hiermee echt te hoog..
Vind de content op Amazon behoorlijk dramatisch... alleen Jack Ryan, The Grand Tour schieten me te binnen als prima. Netflix biedt wat mij betreft véél betere content. Daarnaast blijft Disney+ echt niet vrij van prijsverhogingen.
Klopt, grootste probleem vind ik eigenlijk meer de interface die je maar een beperkt aanbod toont terwijl er veel meer op staat. Sowieso vind ik dat ook het grootste probleem bij Netflix etc. Geef mij gewoon een mogelijkheid om simpel op bv genre te kiezen en van A tot Z (hell als het aan mij ligt zelfs op runtime in minuten zodat ik makkelijker films kan selecteren waar ik nog tijd voor heb), maar nee, zoiets simpels is niet mogelijk (ja geloof via secret codes, maar dat is toch echt 8)7 ).
The Expanse, Undone, Fleabag en over een weekje Star Trek Picard vind ik toch vrij goed! (neem bij voorbaat aan dat Picard ook goed zal zijn :+)

En bij het abo van 5,99 wat Prime kost heb je gewoon 4K HDR beeld. Bij Netflix' uithollende aanbod met minder hoge bitrate en beeldkwaliteit moest je daar dus ruim het dubbele voor betalen, en daar komt dan nog zelfs wat bovenop.

Mr Robot zou er eigenlijk ook op moeten staan maar ik vermoed dat dat door de deal met VPRO er nog steeds niet op staat. Geen flauw idee wanneer de VPRO het gaat uitzenden maar het is knap irritant dat ik nu dus gedwongen illegaal moet downloaden omdat er geen enkele manier is om het te zien in Nederland anders :+

[Reactie gewijzigd door Sorcerer8472 op 16 januari 2020 14:14]

Ik heb nu ook een maandje Amazone prima en vind conent ook dramatisch, zo leuk vind ik de Originals helemaal niet.
Ik blijf dan toch weer bij Netflix hangen die voor mij leukere content heeft.
Ac, ik ben bezig om weer wat klassieke films te kijken. Indiana Jones, Mission Impossible, en met kerst hebben we It's A Wonderfull Life gekeken. Vooralsnog is het voor mij prima te doen, het is net waar je naar op zoek bent.
The Expanse, Sneaky Pete, Justified en betere films dan Netflix naar mijn mening. Daarnaast gratis verzending en Twitch Prime dus ik ben al snel tevreden voor die paar euro per maand.
Amazon Prime heeft inderdaad een prima aanbod. Veel oude series waar ze de rechten van hebben, maar ook kwalitatief goede "originals".
Ik had eventjes een 4k abonnement omdat ik een 55 inch 4k tv had. Ben dan maar terug naar het hd abo gegaan, niet zo veel 4k producties en het opschalen gaat zo goed dat het voor mij niet hoeft op een 55 inch.
Yep. 15 euro is zo'n psychologische grens. Net als dat Eredivise Live. 17 euro is gewoon net te veel. Ik weet zeker dat als ze het 12 euro maken, ze in 1 keer het dubbele aantal abonnees hebben.
Dus Netflix wordt verplicht meer lokale content te plaatsen en daardoor gaan de prijzen omhoog. Lokale distributeurs maken meer winst, ongeacht of iemand deze content wil bekijken. Hoe nobele ideeën soms vreemde uitwerkingen hebben...
Netflix maakt tegenwoordig zoveel content dat er 5 a 6 nieuwe originals per week online worden gezet. Die twee Belgische titels (waarvan een half Nederlands) zullen wel echt het verschil maken voor hun Bottom Line. Maar laten we vooral de schuld bij de EU leggen.
Heel veel pulp, en bestaande series worden niet afgemaakt. Meest in het oog springende blijft nog steeds The OA. Maar wel de grootste crap zoals "I-land" uitbrengen. Allemaal in het kader van het "algoritme" dat bepaald wat wel en niet goed is :')
Idioot he, ik kijk nooit Belgische series en zou dus extra moeten betalen voor content die ik nooit zal bekijken... gezellig.
Mag je eigenlijk wel onderscheid maken tussen verschillende landen qua abonnementsprijs?

Volgens de Europese wet moet je bijvoorbeeld ook toestaan dat Nederlanders een game kunnen kopen in Polen, zelfs als hij daar goedkoper is.
Is het ook zo dat je als Belg een Nederlands netflix abonnement zou moeten kunnen afsluiten, tegen de Nederlandse prijs?
Aanbod is per land verschillend. Lijkt me dat ze dan ook per land een andere dienst aanbieden (prijstechnisch gezien dan).
Is het ook zo dat je als Belg een Nederlands netflix abonnement zou moeten kunnen afsluiten, tegen de Nederlandse prijs?
Nee. Het enige wat geregeld is, is dat wanneer je een betaald abonnement hebt, je dat abonnement moet kunnen gebruiken vanuit de andere EU-landen.
Daarom kun je ook ergens anders je abonnement afsluiten (en betalen) en hier gewoon naar je lokale content kijken.
Turkije kost het abbo 6,85 (4K).
Via vpn afsluiten :)
Lukt niet meer. Je hebt Turks mobiel nummer nu nodig als je dat wilt doen. Slim bezig bij Netflix.
En Mexico? Is ook maar 7 euro
Kan nog steeds, gewoon je NL 06 nummer gebruiken.
Hier alleen Turks nummer kan niet eens NL selecteren ;)
Vlaggetje klikken en in NL veranderen.
Uiteraard ook een VPN gebruiken bij registratie van het account.
En je krijgt dan niet de NL prijzen als je vlaggetje verandert en registreert met NL nummer?
Nee, alleen met VPN nieuw account registeren, NL telefoonnummer gebruiken.
Na registratie, VPN en account net als anders gaan gebruiken.
Ik vraag me af, waar is de grens qua kosten voor het gebruik van Netflix?

Moet toch een grens zijn? Straks kost elke streaming dienst 20 euro en reizen de kosten weer omhoog.
Grens is wat mensen ervoor willen betalen.
Wat spokje zegt inderdaad. Dat is het nadeel van private leasen, abonnementen en alle andere meuk waardoor mensen geen eigen bezit meer hebben.
Dit speelt bij bezit net zo. Daar is zelfs de drempel nog hoger en spijt vervelender.
"De prijsverhoging is nodig vanwege de grote investeringen in onder meer Belgische series, meldt Netflix"

Doet me aan dit artikel denken. Zo zie je maar, Netflix legt zo'n kosten gewoon bij de gebruikers neer.
Euhm, dat doet elk bedrijf, waar anders moeten ze het van betalen 8)7
Wat dacht je van minder winst maken?
Het is geen hobby.
Nee.. Ze hebben het zelf over "Investeren". Dat is geld uit de pot in een product/project stoppen om het later terug te verdienen met winst. Een stukje risico dus.

Wat ze nu doen is een soort onvrijwillige "croudfunding" bij de eigen abonnees. Die dragen nu het volledige risico, of ze de series en films nu gaan kijken of niet.

Vorig jaar hebben ze €108.000.000 verdiend aan de Belgische kijkers. Lijkt me dat er wel wat in de pot zou moeten zitten om daadwerkelijk te investeren.
Triestig. Ik kijk net naar netflix met een reden. Nu gaat Europa netfix gaan verplichten zaken te gaan uitgeven waar weinig tot geen interesse voor is en mogen klanten dan weer hiervoor opdraaien.

Men heeft zelf eerst de gewone TV zenders kapot gemaakt. Zender hebben het nu finantieel moeilijk en moeten het doen met vele herhalingen, idiote shows, en spelprogramma's die reeds jaren blijven doorlopen zoals blokken.

Nu willen ze de betaal TV gaan kapot maken.

What's next?
Nouja, vind het wel goed ergens die verplichting van zoveel % EU content, zelf ben ik wel juist meer geinteresseerd in bv scandinavische series etc en minder in die gelikte troep uit de vs.

En hoe heeft de EU (of Netflix) de gewone TV zenders kapot gemaakt? het is altijd eigenlijk zo geweest met herhalingen etc. (hoe vaak 'The A-team' bv al niet herhaald werd vroeger of welke film dan ook). De TV zenders hebben het moeilijk omdat ze gewoon pure troep creeeren om de tijd om de reclames heen op te vullen.. En wat mij betreft mogen ze de publieke zenders al helemaal opdoeken, hooguit nog 1 kanaal waar GEEN entertainment programma's meer op zitten, maar alleen nog informatieve, want de NPO heeft totaal geen toegevoegde waarde meer ten opzichte van de commerciele zenders (behalve dan dat de reclames daar tussen de programma's zitten ipv in de programma's), meeste programma's worden door dezelfde productiemaatschappijen bedacht en gemaakt die ook voor de commerciele zenders produceren, en de 'goede' entertainment programma's worden meteen overgenomen door de commerciele zenders.
Helemaal mee eens. De publieke omroep gaat ook alleen nog maar over kijkcijfers, maar dat is juist niet de reden dat we een publieke omroep hebben :(

Ik kijk eigenlijk alleen Zondag met Lubach, en een paar documentaires van verschillende makers. Dat doet NPO wel veel beter dan Netflix; daar staan vooral van die activistische "documentaires" op waarin je totaal niet wetenschappelijk onderbouwd wordt aangepraat dat je hartstikke ongezond bezig bent als je niet vegan eet enzo*.

*ik ben niet tegen vegan levensstijl, maar wel tegen het zonder wetenschappelijke onderbouwing roepen van dingen alsof het waarheid is.
En juist zoiets als 'Zondag met Lubach' en 'De wereld draait door' zijn programma's die wat mij betreft gewoon op de commerciele zenders thuis horen. Vroeger had je ook nog school tv en leerprogramma's, maar die zijn er volgens mij ook al lang niet meer..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee