Spelers klagen over slechte audio in pc-versie van Halo: Reach

Halo: Reach is dinsdag uitgekomen voor de pc en de Xbox One en nogal wat pc-spelers melden problemen met onder meer de audio. Zo zouden de schoten van vuurwapens erg gedempt klinken en spelers maken ook melding dat gameplay en de frames niet altijd heel vloeiend zijn.

Op allerlei forumtopics, zoals op Steam, Resetera, Reddit en de officiële website voor het Halo-universum, maken spelers melding van het slechte geluid zodra ze eenmaal uit het hoofdmenu en in de spelwereld belanden. Vuurwapenschoten klinken volgens velen erg zacht in vergelijking met andere geluiden, en er zijn ook nogal wat meldingen van kraakgeluiden. Ook de stemmen van geallieerde en vijandige personages zouden erg moeilijk hoorbaar zijn. Een speler meldt dat het niet mogelijk is om dit op te lossen door de audio-instellingen aan te passen; alleen het volume zou zijn aan te passen.

Het bestaan van dit audioprobleem was al bekend bij de ontwikkelaar, 343 Industries. Op 22 november schreef de maker dat het updaten van Halo: Reach voor de pc en Xbox One betekende dat de encoding voor de audio van het spel volledig moest worden veranderd. Dit resulteert in een een geluidservaring die afwijkt van het originele spel, schrijft de ontwikkelaar. Het originele spel kwam in 2010 uit voor de Xbox 360. 'Het kost enige tijd om met oplossingen te komen die de algehele audio-ervaring verbeteren en het werken hieraan is al begonnen', zegt 343 Industries. De ontwikkelaar heeft nog niet aangegeven wanneer het deze problemen denkt te hebben opgelost. Verder wordt onder meer melding gemaakt van stotterend beeld, wat onder meer wordt toegeschreven aan een matige framepacing.

Halo: Reach kwam dinsdag uit voor de pc en de Xbox One. Dit is een grafisch opgepoetste versie van het origineel uit 2010, dat nog ontwikkeld werd door Bungie. Halo: Reach is de eerste van meerdere Halo- games uit de Halo: The Master Chief Collection die stapsgewijs voor de pc uitkomen. Deze collectie kwam eerder al beschikbaar voor de Xbox One, maar Halo: Reach zat daar niet bij. Voor de Xbox One-bezitters van de The Master Chief Collection is de multiplayer gratis te spelen, maar de andere gedeeltes van het spel zijn alleen toegankelijk door te betalen.

Door Joris Jansen

Redacteur

04-12-2019 • 15:07

58 Linkedin

Reacties (58)

58
58
18
0
0
32
Wijzig sortering
Er zou dan ook wel een artikel geplaatst kunnen worden die gaat over het niet kunnen spelen van Halo Reach op de PC, wanneer er gebruik gemaakt wordt van Xbox game pass. Het is ongelofelijk hoe slecht de implementatie is van een MS spel op een Windows PC met hun eigen native game cliënt.

Zijn er nog meer tweakers die last hebben van dat de game crashed op het inlog scherm, of net het scherm daarna ( voordat je uberhaubt kan spelen )?

Meerdere vrienden hebben de game op steam en daar schijnt dus alles perfect te werken:
https://www.overclock3d.n...nch_with_xbox_game_pass/1

[Reactie gewijzigd door hollandnick op 4 december 2019 15:17]

Zelf gister de xbox game pass aangeschaft om Halo Reach te kunnen spelen en bij mij werkt hij prima...

Deel wel de ervaring dat Audio inderdaad beetje vaag is, stemmen klinken zachter dan de rest maar vind het niet bijzonder storend. En de andere problemen ervaar ik totaal niet, spel draait ook prima met alles op zijn hoogst 2k en 60fps. (i7 4gen + 1070ti)

Wel jammer dat de fps locked is op 60fps, had echt wel hoger gemogen maar kan begrijpen dat het misschien gewoon niet hoger kan oid.

Mensen moeten er ook rekening mee houden dat het spel uit 2010 komt, je moet dit spel gaan spelen met een nostalgische insteek en geen triple A game verwachten van deze tijd.

Als je nog geen xbox game pass had dan kun je deze nu aanschaffen voor 1 euro en de game proberen, bevalt het je niet dan heb je ook geen geld weggegooid eigenlijk. Verwacht er dus niet teveel van, het is wel aangeraden beetje fan van het Halo universum te zijn.
Mag ik vragen wat je wellicht anders hebt gedaan dan ik? Zowel thuis op mijn pc als op mijn laptop heb ik hetzelfde probleem. Thuis heb ik de game via de Windows store gedownload/geinstalleerd. Op de laptop via de xbox-game-pass app.

Helaas wilt het hier niet werken. Ook de fixes zoals updates draaien ( video kaart ) lijken voor mij helaas niet te werken. Het probleem is online ook veel te vinden. Zo is de meest voorkomende workaround door de game te starten alleen via de applicatie direct te starten ( windows R en "Halo: The Master Chief Collection" aanklikken )
Het enige wat ik gedaan heb is xbox game pass aangeschaft en direct erna het spel geinstalleerd.
Hierna ging hij de hele collectie installeren, toen dit klaar was gaf hij een error op installatie van Reach, deze handmatig opnieuw aangeslingerd en toen was hij opeens instant klaar. (gok dat dit gewoon een activatie patch was)

Hierna probeerde ik hem te launchen vanuit de store maar dit kon niet, launchen vanaf start ging wel zonder problemen.

Let er wel op dat je de laatste windows 10 build hebt.
Het schijnt dus dat je een aantal minuten moet wachten voor de game weer reageert. Waar het aan ligt weet ik nog niet precies ( zowel op de PC als op de laptop ).

We kunnen dus spelen :) alleen vergt het veel geduld. En laat ik dat nou net niet meer hebben sinds het SSD tijdperk :X :X
Bij mij werkt het ook via de XBox app.
Wat ik wel merk is dat mijn AV bij heel wat games die via de XBox App starten, ze categoriseert als onveilige bestanden en ze altijd wil verwijderen of blokkeren. Misschien dat dat er voor iets tussen zit?
Gewoon via de start-menu starten werkt wel voor mij. Via Xbox app niet.
FPS kan je op unlimited zetten in opties
Duidelijk, ben te snel door de settings heen gegaan dus, thanks!
'' Wel jammer dat de fps locked is op 60fps, had echt wel hoger gemogen maar kan begrijpen dat het misschien gewoon niet hoger kan oid'' Deze kan je in de settings veranderen naar unlimited!
Oh shit wat stom, dan heb ik niet goed gekeken in de settings, Thanks.

Kleine tip voor jou, als je op iemand reageert staat er onder zijn bericht een Quote knop ;)
Ach triple A titel blijft een triple A titel. Graphics maken mij niet zoveel uit speel spellen voor de gameplay en ervaring. (start nog net zo graag mega man 2 op op de NES) Wel jammer van de audio probleempjes, je zou toch zeggen dat ze dit wel hadden kunnen ondervinden door uberhaupt het spel op te starten.
Het inloggen / joinen van party bij vrienden wou bij mij niet. Ook het uitzetten van audio hoofdmenu niet. Na een kwartier ompielen, op bed gegaan. Misschien dat het vanavond wel slaagt.
Bij een andere game met vergelijkbare tekenen hielp het bij mij om de xbox gamebar helemaal uit te schakelen; misschien is dat het proberen waard in de hoop dat het helpt? :)
inderdaad ook al geprobeerd :) het is uiteindelijk gefixt. Blijkbaar na het vastlopen in het menu moet ik een aantal minuten wachten tot de game weer reageert. Daarna kan ik weer spelen.

Met de SSD tegenwoordig is mijn geduld helaas niet meer zo als vroeger :X
Zijn er nog meer tweakers die last hebben van dat de game crashed op het inlog scherm, of net het scherm daarna ( voordat je uberhaubt kan spelen )?

Bij mij crashte hij voordat ik ingelogt was omdat Easy anti-cheat mijn Gigabyte RGB fusion software zag als 'hack' omdat dit programma buiten windows om gaat. Ik kreeg hier een foutmelding over. Als ik RGB fusion stop via taakbeheer kan ik wel gewoon spelen.

Mocht je RGB programmas hebben zou ik ze even uitzetten en kijken of het werkt. Op internet las ik het zelfde over bijv. Asus Aura software + easy ant-cheat.

[Reactie gewijzigd door Mark_v92 op 4 december 2019 16:35]

Ik ervoer gisteren exact hetzelfde probleem via de Microsoft game store met Xbox Game pass bevroor de game steeds direct na het opstarten van de 'App'.

Heb daardoor (uit frustratie) toch maar de game op Steam aangeschaft maar vind het ook een schande dat Microsoft (Xbox) dit niet op orde heeft op zijn eigen platform, terwijl via Steam alles dik in orde is.
Bij mij werkt het inmiddels wel, maar alleen maar omdat ik naar beneden ging om wat drinken te halen. Toen ik na een aantal minuten boven terug kwam bleek de game weer verder te lopen zoals het hoort. Nu zijn we die lange wachttijden niet meer gewend sinds de SSD's en waar het aan ligt weet ik niet, maar wellicht zou je het ook nog kunnen proberen?
Bedankt voor de tip maar heb 'm inmiddels al meer dan 2 uur gespeeld op Steam en het spel is dus niet meer refundable.
Ik stimuleer de economie natuurlijk maar al te graag. :*)
Als Halo fan kan ik ook niet anders concluderen dat het zeker waard is, zeker 343 Industries mag mijn geld hebben. Alleen kijkend naar de Xbox 360's, Xbox one en alle halo Games + remaster vind ik het voorlopig wel weer even genoeg spekken van de economie haha :P
Zeker waar! Alle games vanaf de eerste Xbox helemaal grijs gespeeld en ook nu weer plezier mee :)
Ik heb hem er gelijk weer afgegooid. Liep gelijk vast. Installeer hem wel weer als de bugs eruit zijn
Ja ik heb een rare pixel streep in m'n beeld die telkens verschuift op de game pc de Xbox heeft dit weer niet ☹️
Ik heb het via de xbox game pass, en ik had gisteren idd aardig wat crashes bij opstarten van de game, was met een herinstallatie wel gefixed.. Ben erg blij dat ik redelijke internet snelheid heb. Anders is dat knap vervelend.
Vond het aardig slecht, ook erg vervelend dat er zo ver ik weet geen optie is om de game files te 'repairen'
Bij mij deed hij het wel niet via de Xbox Beta app. Maar wel via de companion app. Weet niet welke jij gebruikt maar wellicht de moeite om de andere ook even te proberen.
Ten eerst had ik minimaal een uur download tijd voor iets van 22gb bij de XGP (bij Steam/Origin/BattleNet heb ik het vaak binnen 15-20 min). Nadat het spel was gedonwload probeerde ik het op te starten maar het wou gewoon niet opstarten. Moest uiteindelijk Halo intikken in het start menu en toen kreeg ik de een shortcut naar de launcher die het opstarten maar zelfs toen werkte het nog niet want blijkbaar moest de Microsoft store nog een updatetje downloaden om het spel ook echt aan de praat te krijgen :S

Toen ik het uiteindelijk ging spelen voelde de handeling van de controls erg sloom/traag. Blijkbaar ben ik niet de enige die deze issue had (en ik speel op 144hz scherm met max fps). Lees een mix van theorieen dat aan input lag ligt of dat sommige elementen op 60 fps draaien. Ik heb geen idee wat het precies is het maar ik merkte het. Daarnaast al de andere issue's die al zijn gemeld zorgde ervoor dat bijna 3 uur van mijn vrijetijd aan deze shit ben kwijtgeraakt :( . Door all die fucking issues heb ik het weer uninstall. Gelukkig was ik hier maar 4 euro aan kwijt.

[Reactie gewijzigd door Revassin op 4 december 2019 17:59]

Hier thuis op de xbox one x met dolby atmos setup is het anders ook echt diep knudde.
De guns klinken als een klappertjes pistool.
En de audiomix is echt raar. Eigelijk alles wat dit artikel beschijft heb ik ook last van.
Gisterenavond op headset idem.. De stemmen van je teammaten in de singleplayer klinken super hard boven de andere gamegeluiden/muziek uit alsof ze naast je in de kamer staan te roepen.. En je gun hoor je bijna niet..

De intro van de MCC hoor daarentegen super goed
Audio van Halo games onder Bungie was altijd vrij slecht (niet de soundtrack!). Speel maar eens Halo 2: Anniversary Edition en vervolgens Halo 3. Een wereld van verschil.

[Reactie gewijzigd door PatrickH89 op 4 december 2019 16:56]

Halo 3 is ook onder Bungie gemaakt toch?

Overigens heb ik nooit te klagen gehad over de geluidseffecten van (zeker) Halo 1... Toen al op een deftige surround set mét subwoofer 😉 Juist het totale pakket van Halo 1 (gameplay, geluid, visuals, gameplay en geluid :+ ) hebben mij ‘fan’ gemaakt van (bijna) de complete Halo serie _/-\o_
Halo 2 anni editie is opgepoetst door 343 met nieuw geluid. De soundtrack was altijd prima over bungie, maar vooral bij halo 3 en een beetje reach waren de gun sounds echt underwhelming.
Aha, dus die opgepoetste versie heeft/had geluidsklachten?

Na de vele opstartproblemen van MCC weinig meer naar omgekeken maar begint wel weer te kriebelen om alles weer eens langs te lopen. Gewoon lekker op easy maar eens gaan plannen deze winter dan
Nee, de opgepoetste versie heeft juist goede sounds. Ik noemde deze combi juist omdat ik laatst een chronologische playthrough heb gedaan en dan is het contrast heel groot. De assault rifle in Halo 3 klinkt net als een grasmaaier.
Duidelijk, Ga ik ook plannen dus ;)
Precies mijn ervaring, na m'n eerste 15 minuten spelen toch enigzins teleurgesteld door het geluid.

Op Xbox was MCC introductie in eerste instantie ook niet echt vlekkeloos. Gelukkig pakte 343 het wel redelijk transparant op dacht ik, hier hopelijk ook weer!
Een (gedeeltelijke) audio fix is:
change 44100hz CD Quality to 32000HZ FM Quality.

Als je die optie niet heb, probeer eens een hogere, het lijkt dat een veelvoud van 32000HZ ook helpt (96000HZ bv.).
Wat ik niet begrijp is waarom dit zo complex is. Als zeker 10 jaar kunnen games hun audio renderen in 5.1 kanaals geluid, dat is niks nieuws op pc of console. Wat maakt nou dat dit zo complex is bij deze game?
Omdat ze mogelijks indertijd heel wat maatwerk hebben geschreven om optimaal gebruik te maken van de XB360 audio hardware? Die moet dan nu vervangen worden door meer generische audio drivers om op PC's te kunnen werken. En daar zullen ze (waarschijnlijk bewust) nu gewoon een basisversie voor voorzien hebben die "gewoon werkt".
Ik heb er persoonlijk geen problemen mee gehad. Mijn vrienden waarmee ik gespeeld heb ook niet. Gezien de 90% positieve reviews op Steam denk ik ook dat veel anderen het probleem niet hebben.

Wel vervelend natuurlijk als je deze problemen wel hebt, maar ik heb op Twitter voorbij zien komen dat de developers ermee bezig zijn.
Het was mij ook al opgevallen dat de geluiden van de wapens bijna niet te horen waren. Had nog niet naar de settings gekeken. Wat ik een grotere teleurstelling voor de pc versie vind is het gebrek aan graphics settings. Er valt niet veel meer in te stellen dan resolutie en enhanced of original. Dat had wat mij betreft wel wat uitgebreider gemogen. Het lijkt ook meer een algemene setting in het menu dan specifiek voor Reach.

Verder speelt Halo Reach fantastisch soepel.

[Reactie gewijzigd door Enyalios2011 op 4 december 2019 16:05]

Weet niet of je ze dit echt kwalijk kan nemen. Het doel was om het spel naar PC te brengen deze opties zaten er op het begin niet in en het doel is niet om extra dingen toe te voegen. Veel van de AA opties die er nu zijn waren er toen ook niet.
PC 3D gaming audio is behoorlijk downhill gegaan sinds ontwikkelaars grotendeels zijn afgestapt van EAX en OpenAL 3D audio. Tegenwoordig gaat alles, -net als vroeger-, weer softwarematig.
Deze game komt letterlijk uit vroeger, dus dan is het niet heel opvallend dat het als vroeger gaat. Deze game is oorspronkelijk gemaakt voor xbox 360, niet op 1 en duizend verschillende audio drivers.
betekende dat de encoding voor de audio van het spel volledig moest worden veranderd. Dit resulteert in een een geluidservaring die afwijkt van het originele spel, schrijft de ontwikkelaar.
Ik snap dat ze niet te veel willen afwijken van het origineel. Maar bij zulke problemen konden ze gewoon verwachten dat ze klachten zouden krijgen. Ik denk dat er maar heel weinig mensen zullen zijn die hier over zouden klagen dat het niet compleet origineel is mits het gewoon normaal goed werkt. Al heb ik bij sommige spelen wel het idee dat ze beter kunnen afwijken als het spel origineel van de pc afkomt. Bijvoorbeeld makkelijker wapens kunnen selecteren aangezien de controllers gewoon minder knoppen heeft.
Dus het was al bekend?? Stel dan het spel uit. Jemig de pemig. Ik haal het weer van mijn verlanglijstje. Weer de zoveelste studio die de ballen niet heeft om een spel uit te stellen en dit soort bugs recht te zetten.
Als een audio probleem (welke geeneens gigantisch is) bekend is ga je niet het hele spel uitstellen. Als je op steam kijkt zijn 90% van de mensen positief, dat de audio ervaring deels knudde is neem ik voor lief.

Ik ben heel blij dat hij hiervoor niet is uitgesteld, gisteravond 4 uur lang prima multiplayer en singleplayer coop kunnen spelen.
de windows store versie is echt brak, programmas als razer cortex of synapse breken de game compleet (dat terwijl de steam versie perfect werkt bij mij).
yep klopt, bij gears 5 was er hetzelfde probleem. Maar als je eenmaal de game pass hebt dan ga je geen steamversie kopen... Dus dan maar gewoon altijd cortex en synapse afsluiten... 🤷‍♂️
Tja je merkt het vooral in het eerste level als je de eerste elites beermaait. Vooral bij drums waar iets doorheen hoort te klinken is het gewoon slecht.

Persoonlijk vind ik vehicle control en het feit dat je de mic niet kan rebindem vele male erger. Jeetje mina dat eerste is echt slecht en het tweede, tja.... Why!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee