CloudFlare maakt vpn-dienst Warp en betaalde Warp Plus-variant beschikbaar

CloudFlare brengt vandaag een vpn-dienst uit voor gebruikers van de mobiele dns-app 1.1.1.1. Er is een gratis versie van Warp beschikbaar zonder datalimiet. Gebruikers kunnen voor vier euro per maand een sneller Warp Plus-abonnement afsluiten.

CloudFlare Warp LogoCloudFlare kondigde Warp in april al aan, waarbij het bedrijf aangaf dat de dienst in juli beschikbaar moest zijn voor alle gebruikers. Dat is uiteindelijk met twee maanden vertraagd. CloudFlare zegt dat er er zo'n twee miljoen gebruikers op de wachtlijst van Warp stonden. De app kent gratis 10GB aan Warp Plus-data toe aan mensen die vóór 26 september op de wachtlijst van Warp stonden.

Als reden voor de vertraging noemt CloudFlare onder andere de release van iOS 12.2. Deze update veranderde de network stack implementation van Apples mobiele besturingssysteem aanzienlijk, waardoor Warp instabiel werd. Het oplossen van deze problemen kostte CloudFlare naar eigen zeggen een hoop tijd. Daarnaast zegt het bedrijf dat het een (deels) werkende versie van de dienst had op 1 april, maar dat de mobiele verbindingen van gebruikers buiten CloudFlare 'wilder en gevarieerder' bleken dan verwacht.

Het bedrijf geeft daarnaast aan dat de huidige versie van Warp ondanks de testperiode nog de nodige bugs bevat. Zo zouden verbindingen via Warp momenteel 'aanzienlijk langzamer zijn' dan verbindingen die niet via de vpn-dienst lopen. Dit komt naar eigen zeggen door een bug die het netwerkverkeer verkeerd routeert.

Warp is volgens CloudFlare een vpn voor mensen die niet weten wat een vpn is. Het bedrijf claimde in april dat de meeste vpn-diensten belabberd zijn, omdat ze de verbinding van gebruikers vertragen. CloudFlare zou dit probleem omzeilen door het toepassen van compressie, caching en door gebruik te maken van servers met direct peering. De dienst stuurt api-requests van mobiele applicaties naar het dichtstbijzijnde datacentrum van CloudFlare, waarbij de verbinding met de bronserver van de api wordt geoptimaliseerd.

Warp is gratis voor alle gebruikers zonder datalimiet. Daarnaast biedt CloudFlare ook Warp Plus aan. Dit is een betaalde variant van de vpn-dienst die ook geen datalimiet heeft en hogere snelheden belooft. De prijs van Warp Plus is gebaseerd op 'de prijs van een Big Mac in een regio'. In Nederland komt dit neer op 3,99 euro voor de Android-versie van Warp. CloudFlare werkt nog aan een prijs voor de iOS-versie van de dienst en verwacht hier in de komende dagen meer over te weten.

Daarnaast kunnen gebruikers 1GB van het snellere Warp+ gratis krijgen door vrienden te refereren naar het platform. Personen die naar Warp worden verwezen krijgen ook gratis 1GB om te beginnen. Warp Plus maakt gebruik van CloudFlare's Argo Smart Routing. Deze technologie kan netwerkcongestie opsporen en zo nodigde het netwerkverkeer via een andere route laten lopen. Volgens CloudFlare levert dit 'gemiddeld zo'n dertig procent snellere verbindingen op'.

Cloudflare warp screenshots

Door Daan van Monsjou

Nieuwsredacteur

26-09-2019 • 10:37

85

Reacties (85)

85
85
56
8
0
26
Wijzig sortering
Ik kan het gebruik van VPN's in de huidige tijd erg aanraden, toch blijf ik met enig scepsis naar CloudFlare kijken. Het is een bedrijf die veel goede dingen voor het ''global internet'' doet zoals gratis DDoS bescherming voor kleinere websites, load balancing, (volgens mij ook) binnenkort domeinnaam registratie tegen kostprijs en nu dus een VPN service.

Het gevaar schuilt hem in het feit dat een groot deel van het internet straks langs hun routers en knooppunten loopt. Het blijft een Amerikaans bedrijf en ik wil geen alu-hoedje opzetten maar Snowden heeft toch wel bewezen dat we onafhankelijk moeten blijven en niet teveel op één paard wedden, al helemaal niet in Amerika. En fin, dat gezegd hebbende.... mooi dat er nog meer concurrentie en keuze is voor de VPN wereld!
In https://blog.cloudflare.com/1111-warp-better-vpn/ staat ook aangegeven waarom ze het juist gratis kunnen aanbieden en hoe ze het dekken qua privacy. Dan blijft het alsnog een kwestie van geloven wat ze adverteren en zeggen, maar laten we realistisch zijn, een willekeurige VPN provider kan ook van alles roepen en ook daarbij moet je vertrouwen erop dat het klopt.

Bij elke VPN provider is inherent het probleem dat er een bepaald vertrouwen moet zijn. Al is het omdat ze bijv. roepen dat "ze geen logging doen" (waarbij er voorbeelden bestaan dat achteraf bleek dat ze dit wel moesten doen). Zelfs als je je eigen VPN opzet op een cloud aanbieder met bijvoorbeeld Algo expose je het IP van die VPN en kan een overheid of wat dan ook in theorie het IP naar die instance achterhalen, het bedrijf forceren mee te werken, een exploit op de machine neer te zetten en dan is al je traffic ook out in the open. En ik weet vrij zeker dat dat ook gewoon gebeurt door de diverse inlichtingen diensten die bestaan. Om nog maar te zwijgen over fiber taps en dat soort verregaande zaken.

Ik wil hiermee schetsen dat je naar alles met scepsis kan kijken (en moedig het ook toe). Maar als je interessant genoeg bent vinden kwaadwillenden of overheden toch wel een manier om je te pakken. En dat is het punt, een meerendeel van ons is niet interessant genoeg. En dan is een VPN, van welke aanbieder dan ook, gewoon een mooi pluspunt omdat het het onderscheppen van verkeer een stuk moeilijker maakt.

Cloudflare biedt hier een mooi product mee aan wat zo te zien op dit moment nog wat verbeteringen nodig heeft en wat voor een meerendeel van de mensen een perfecte VPN zal zijn die erg laagdrempelig is om te gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 160587 op 22 juli 2024 23:40]

Als je je eigen VPN opzet met Algo dan is het je sowieso niet om anonimiteit te doen natuurlijk.

Immers, je bent dan de enige gebruiker van dat IP. Als anonimiteitsgebruiker is het idee je juist te verschuilen in een zee van data.
VPN's zijn nooit bedoeld om anonimiteit te garanderen. Het blijft mij dan ook steeds verbazen als mensen roepen om een VPN te gebruiken om anoniem te surfen.

VPN's zijn bedoeld om een tunnel op te zetten tussen twee partijen die mekaar vertrouwen (maar de tussenliggende a partijen niet). Beide vertrouwde partijen hebben volledig inzage in wat er over die tunnel gaat, er is dus geen enkele vorm van anonimiteit gegarandeerd.

Elke VPN provider die je anonimiteit garandeert moet je met een korrel zout nemen, want je hebt enkel hun woord waar je hen op kan geloven.

Wil je anonimiteit, gebruik dan een technologie die hiervoor gemaakt is, zoals Tor.

(en ja, er zal wel iemand zijn weer gaat beweren dat Tor compromised kan geraken door een aantal exit nodes over te nemen etc... maar als je je daar al zorgen over maakt, hoe kan je dan zo naief zijn om te geloven dat je VPN provider geen logs bijhoudt, en nooit zal overhandigen aan 3de partijen.)
Nee dat klopt, mensen denken dat ze met VPN plots anoniem zijn maar dat zijn ze niet.
Het prettige van VPN is dat als je wat torrents download en wat Kodi wilt kijken of dat soort zaken dan hoef je niet bang te zijn dat je plots een Brein brief op de mat vindt met een schikking.
Indien je criminele zaken doet via VPN en ze willen je achterhalen dan is er de mankracht en de geldmiddelen ervoor om je te pakken. Dat konden we voorheen zien in berichten op Internet over de FBI die aanklopte bij een VPN provider die zogenaamd niet logde en de logfiles overhandigde aan de FBI zodat ze de crimineel konden achterhalen.
Kleine 'downloaders', zijn niet interessant en daar is vpn eigenlijk voor bedoeld.
Ook kan je provider niet meer zien wat je uitspookt op Internet omdat de dpi niet meer werkt op je gecryptografeerde stream.
In Amerika bijvoorbeeld roepen ze iedereen op om over te gaan op VPN omdat plots een wet in werking trad dat de Internetprovider je data mocht farmen en deze mocht doorverkopen. Dat wil je natuurlijk niet en daar is VPN weer goed in.
Ja, als je het zo zwartwit wilt stellen, dan is dat waar.
Ikzelf gebruik een VPN om minder noniem te zijn voor Google en andere commerciele tracking diensten.
Dat niet gegarandeerd wordt dat een overheidsinstantie de autoriteiten van Panama niet onder druk zet om mn verkeer prijs te geven, is prima, want daarvoor heb ik weer andere oplossingen.

Voorheen had ik een VPN op een "eigen" VPS met vast IP, maar die was uiteindelijk gecompromitteerd in de zin dat Google mn thuislocatie aan IP had gekoppeld (door een eigen fout). Dat is dus waar @GekkePrutser op doelt.
Daarom maar naar een "echte" VPN dienst, waarbij je naar believen kan wisselen tussen duizenden IPs over de hele wereld, die je ook nog deelt met duizenden anderen, dan is dat geen probleem meer.
Denk je echt door het gebruik van een VPN anoniem te kunnen blijven voor tracking diensten? Ze fingerprinten gebruikers maximaal waar vaak ook unieke gebruikers te zijn achterhalen. Gelukkig gaan browsers hieraan werken, maar denk niet dat een VPN de oplossing is.
Nee, dat denk ik niet echt, anders had ik dat wel gezegd.
Dat ze daarnaast ook tracken via fingerprinting enzo, ik heb daar vooral theorieen over gehoord, weinig aanwijzingen dat grote diensten dat in de praktijk veel toepassen.
Evengoed heb ik daar weer andere maatregelen voor.
iig, zolang je je IP zichtbaar houdt, maak je het hen wel erg makkelijk, dat is zo'n beetje stap 1.
Algo raad je daarom ook aan met regelmaat van IP te swappen.
Dat is maar een lapmiddel. Maar het punt blijft dat een VPN voor meer doeleinden geschikt is dan alleen anonimiteit. Als je echt anonimiteit wil dan is dat niet handig: Dat IP van je VPS is hoe dan ook naar je te traceren, zelfs als je hem dagelijks verandert.

Ik gebruik mijn Algo juist om toegang te verschaffen tot mijn interne netwerk (hoewel deze op een externe VPS draait, routeert hij vanaf daar weer door). Maar ik zag ook binnen het Algo team wat problemen met het zien van deze usecase: Zo blokkeerden ze bepaalde poorten die het onmogelijk maakten om te verbinden naar interne Samba servers. Gelukkig hebben ze dit uiteindelijk toch mogelijk gemaakt na diverse klachten.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 juli 2024 23:40]

ik schrijf nergens dat een VPN alleen voor anonimiteit is. Uiteraard kan een VPN gebruiken meerdere doelen hebben.
Ik snap de hype rondom VPN's niet en associeer het vooral met illegaal downloaden of buitenlandse streams. Waarom raad je het aan?
Publieke WiFi netwerken is één van de redenen om een VPN te gebruiken. Niet gevolgd willen worden zou een andere reden kunnen zijn, echter heb je dan aan VPN niet genoeg. Je moet dan veel meer maatregelen nemen (browser schoon houden etc)

[Reactie gewijzigd door glatuin op 22 juli 2024 23:40]

En waarom zou ik op een publiek netwerk een VPN willen? Alle relevante sites doen tegenwoordig HTTPS met HSTS. Mail gaat over SSL/TLS al dan niet webbased/Exchange.
Maar doordat je gebruik maakt van hun DNS servers weten ze perfect naar welke sites je surft. Daarnaast beschermt een goede VPN ook tegen aanvallen van anderen. Ik ken praktijk voorbeelden van laptops en smartphones die succesvol zijn aangevallen op een publiek netwerk.
Afhankelijk van de aanval gaat een VPN je niet beschermen tegen dat laatste. Je houdt altijd een lokaal IP waarop je apparaat te bereiken is, VPN of niet. Een goede firewall is daar je vriend.
Nee hoor, de meeste VPN clients zullen standaard alle poorten dichtgooien, al dan niet door gebruik te maken van de ingebouwde firewall van het OS. Er zal normaal enkel 1 (of enkele) uitgaande random poort worden toegelaten voor het verbinden met de VPN server. De aanval is beperkt tot zwaktes in het VPN protocol of eventueel de gebruikte cliënt.
Komen we dus terug bij een goede firewall. :P Maar helemaal zaligmakend is dat ook niet altijd.
Ik zal wel de nuance aanbrengen dat het risico natuurlijk een stuk lager is als bij het niet gebruiken van een VPN natuurlijk, dat daar geen misverstand over bestaat. Maar ik zou me alsnog niet helemaal veilig wanen, maar dat kan er aan liggen dat ik behoorlijk paranoïde ben mbt publieke(re) (bedrijfs)netwerken.
Tsja wat voor spannends gaan ze tegenkomen dan? DNS lookups voor Telegram, Facebook en allerlei apps die ik gebruik. En misschien refresh ik een keer nu.nl of tweakers.net

Nogmaals, wat is precies het probleem? :) En je verplaatst het probleem aan maar. Nu weet de VPN provider welke site ik bezoek.
Ja maar lang niet alle websites doen dit.
Ook dat wat slechter in elkaar gezette apps zijn gevoelig voor bijvoorbeeld mitm attacks (ggeen melding krijgen bij ongeldig certificaat)
Kan het onderzoek zo ff niet 123 terug vinden maar hier is ergens dit jaar nog onderzoek naar gedaan
Veel publieke Wifi's filteren je verkeer. Zo werd laatst op vakantie in diverse hotels bijv. Spotify, de App Store en diverse websites geblokkeerd. Ook op luchthavens e.d. gebeurt dat veel. Via mijn VPN kon ik daar toch bij.

Verder gebruik ik VPN's soms om regio-gebonden content te bekijken.
Je doet nog steeds DNS requests die nog wel laten zien welke domeinen je bezoekt.
En daarnaast doen veel webservers ook aan SNI. Handig als er meerdere domeinen achter 1 IP zitten, maar deze moet per definitie alsnog plaintext gestuurd worden. Waardoor ook hier erachter gekomen kan worden welk domein je bezoekt.
Dat eerste is heel snel opgelost met DoH. Dat laatste is inderdaad trickier, maar goed, ik vermoed (kan het niet staven) dat zowel de hele top 1000 meest bezochte sites op het internet dit gewoon op orde hebben en of certificaten hebben voor al hun domeinen (1 cert, meerdere domeinnamen), of gewoon aparte IPs hebben per domein.

En dat men op die publieke hotspot dan erachter komt dat je een of andere hobby site bezoekt die een shared hosting accountje heeft - maar goed, hoe vaak hebben die dan weer certificaten - en dan heb je dus een veel groter probleem dan SNI (ok, vaker en vaker met LetsEncrypt etc). En dan nog, die gaan quasi nooit geblokkeerd worden jegens te weinig bezoekers.

Maar als je echt niet wil dat iemand meesnoept naar welke site je surft dan huur je toch gewoon zelf ergens een goedkope VPS en draai je daar een eigen VPN server op, of betaal je inderdaad wat voor een goede VPN service die je vertrouwt.
Ik speel devil's advocate hier.
Ik draai inderdaad mn eigen VPN server, precies voor dit soort doeleinden, zoals public wifi/hotspots.
Ik ook hoor 😊
telebankieren?

Daarnaast kan men ook prima een Publiek netwerk opzetten met de nodige exploits.
HTTPS zegt dan niet zo veel meer, een paar eploits draaien en je bent een enorme berg data
rijker van de gemiddelde gebruiker.

VPN tackeld dit grotendeels.
Ik draai thuis een rpi met PiVPN. Op de telefoon/tabletOpenVpn draaien. Op de Laptop OpenVpn voor windows.
Gewoon overal waar ik ben kan ik lekker op de wifi indien nodig. Gaat allemaal via mijn thuis verbinding. Zit ik in het buitenland kan ik gewoon rustig legaal tv kijken via de app. Kan ik zonder gedoe browsen naar mijn favoriete site's.

Hiervoor zat ik bij een commerciele VPN boer, maar dan merkte je toch dat websites moeilijk deden omdat je van een onbetrouwbare IP kwam. Moest je weer aanvinken dat je geen robot was.

Trouwens ook PiHole draaien zodat het rustiger is op mijn telefoon. Een verademing!
Ik heb precies hetzelfde ingesteld op een raspberryPi en die op mijn router aangesloten. Mijn broertje is er ook blij mee, want hij zit regelmatig in China en met de VPN ka.n hij alle Google diensten benaderen en Netflixen.
Ik kan wel aanraden om poort 443 te gebruiken (TCP) en niet de standaard 1194. 1194 wordt nog wel eens geblokkeerd en 443 niet, aangezien dat https is :-)
En juist werkt (open-)vpn juist niet op de gratis wifi waar ik regelmatig gebruik van kan maken. Games werken dan ook niet.
Is dat met een dienst zoals dit dan niet precies hetzelfde?
Alleen als de blokkade op de gratis wifi werkt via DNS. Als IP's hard worden geblokkeerd gaat dit ook niet. Iets dat vaak goed werkt is een (Open)VPN verbinding niet via UDP maar TCP en op poort 443.
Privacy is voor mij persoonlijk de belangrijkste reden. Ik namelijk een vast IP-adres. Technisch gezien is dat erg handig en fijn enzo, maar vanuit privacy-oogpunt gezien is dat minder ideaal.

Bij Privacy moet je je overigens niet te veel voorstellen, praktisch gezien gaat dat voor 80% over (advertentie)profielen. Als ik zonder VPN naar YouTube ga krijg ik allerlei gewelddadige video's over wapentuig aanbevolen, sinds ik een tijdje geleden wat video's keek over een bepaald wapen uit een film.

Als Youtube mij ziet als halve terrorist dan ben ik bang dat andere instanties dat ook doen. Het is moeilijk om aan te geven wat de gevolgen daarvan zouden kunnen zijn, maar ik ben liever een beetje paranoide want de algoritmes zijn duidelijk nog erg onnauwkeurig maar worden toch steeds breder ingezet.

PS. Een VPN is niet enige privacy-maatregel die ik tref en ik heb ook niet de illusie dat ik mezelf helemaal kan verbergen. Maar, zoals het oude gezegde gaat, ik hoef niet harder te rennen dan de tijger, alleen harder dan de persoon naast me.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 22 juli 2024 23:40]

Maar nu kun je je afvragen of je jezelf juist niet meer verdacht maakt.
Zoeken op wapens en veelvuldig een VPN gebruiken (waarvan bekend is dat je iets wilt verbergen) :+
Als ik in de winter met een bivakmuts loop en toevallig gereedschap in mijn hand heb, ben ik ook niet meteen een inbreker ;)
waarvan bekend is dat je iets wilt verbergen die gebruikt om je privacy te beschermen
FTFY :Y)
Maar huur je dan ergens een eigen servertje met een VPN of gebruik je een grote dienst?

Ik vertrouw die diensten voor geen meter. Als je torrents wil downloaden ofzo: okee. Of heel af en toe gebruiken voor specifieke doeleinden zoals YT met verschillende IP’s, okee, kan ik nog inkomen - al is een normale proxy daar in principe ook al voldoende voor ipv alle verkeer erdoor te routeren. Maar heel vaak een heel groot deel van je verkeer door een of andere derde partij heen rammen? Nee liever niet. Als ik her en der lees zijn er mensen die al hun verkeer constant door diensten als NordVPN pushen. M’n nekharen gaan dan rechtovereind staan.

Ik dacht trouwens dat jij bij XS4All zat, kan je dan niet beter simpelweg bepaald verkeer via een ander IP laten lopen ipv een VPN om nagenoeg hetzelfde doel te bereiken? :)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 23:40]

Maar huur je dan ergens een eigen servertje met een VPN of gebruik je een grote dienst?
Beiden, soms tegelijk. :)
Het ligt er aan wat ik wil bereiken.
Ik heb thuis een VPN om m'n thuisnetwerk te bereiken.
Ik heb thuis een VPN om onderweg m'n thuis IP-adressen te kunnen gebruiken om bepaalde systemen te gebruiken die aan mijn IP zijn gebonden.
Ik heb op een VPS een VPN om langs vervelende firewalls te komen.
Ik heb een commerciele VPN om m'n IP-adres of locatie te kunnen veranderen.

Ik maak ook gebruik van proxy-servers, maar die lopen via VPN. Zo kan ik er voor kiezen om alleen m'n browser over een bepaald VPN te laten lopen. Via een browser-plugin kan ik kiezen welke proxy ik gebruik, en daarmee welk VPN.
Een van de proxies heeft nog wat extra privacy features.

Al die VPN's hebben hun functie en hun beperkingen. Ik ben me er van bewust dat de commerciele VPN weet wie ik ben en kan zien wat ik doe.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 22 juli 2024 23:40]

Helder, that makes sense. :)

Ik twijfel er soms over met betrekking tot het IP-adres dat een constante is of dat echt een probleem is of niet in de meeste gevallen. M'n iPhone is ook dusdanig geconfigureerd dat zodra hij de verbinding met het thuisnetwerk verliest *direct* een VPN-verbinding opzet met huis om verschillende redenen. Zolang die verbinding er niet is werkt het hele internet (voor apps) simpelweg niet tenzij ik het VPN-profiel uitschakel. (Thank god, want <3 firewall & PiHole.) Aan de ene kant zorgt dat ervoor dat je zelfs buitenshuis hetzelfde IP hebt wat een constante vormt. Aan de andere kant, dan kan men zonder locatietoegang op het apparaat moeilijker bepalen of je je huis uit bent gegaan of niet en waar je je bevindt, op publieke WiFi (al gebruik ik die eigenlijk nooit tenzij het écht moet) idem want je gebruikt hun adres niet. Het IP is immers de hele tijd hetzelfde, waar je ook bent. En er zitten meerdere mensen op dat IP (alle devices van gezinsleden zitten ook op het VPN profiel). Uiteindelijk weten ze waarschijnlijk toch wel wie je bent, maar toch. Het blijft een dilemma. :) Tracking buiten het IP-adres om (cookies (voor zover niet geblokkeerd), device ID's, fingerprinting, de hele mikmak) is vele malen effectiever en maak ik me veel meer zorgen om dan het IP om eerlijk te zijn. En op een ander IP hoeft er maar één andere variabele te matchen en 1 + 1 = 2 dat jij waarschijnlijk dezelfde persoon bent maar nu op een ander IP. Als ik echt anoniem wil zijn dan start ik TOR wel op. Dat is ook niet heilig maar wel simpel, effectief en doeltreffend.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 23:40]

VPN is een techniek die heel veel toepassingsgebieden heeft.
  • Toegang tot je eigen netwerk van buitenaf (de traditionele VPN toepassing) - kan je zelf opzetten maar ook uitbesteden
  • Encryptie op onveilige netwerken. Niet alleen WiFi in starbucks maar ook als je slechte landen/gebieden bezoekt
  • Filtering (zo heb ik zelf een VPN met pihole/dnsmasq die ads filtert waarop ik hier op mijn mobiel ook geen last van heb)
  • Omzeilen van regiorestricties zoals je noemt
  • (Beperkte) Anonimiteit zoals je noemt. Dit is niet per se gerelateerd aan illegaal downloaden.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 juli 2024 23:40]

Ik ken de toepassingen, ik heb zelf ook een tijdje OpenVPN gebruikt naar een thuisserver met Pi-hole als DNS. Werkt goed en is handig maar de batterij van mijn telefoon was er minder blij mee.

Verder tether ik eigenlijk alleen als ik buitenshuis ben, publieke hotspots vertrouw ik helemaal niet.
Vanwege de trend die gaande is met het winst maken op data en dat weinig tot geen nut heeft voor de maatschappij.
Even heel idealistisch gezien: het zou mooi zijn dat iedereen werkt aan zaken die direct iets toevoegen aan producten of diensten. Het maken van reclame heeft bijvoorbeeld geen nut, behalve aan hogere verkopen, maar het verbetert niks aan een product of dienst. Het toevoegen van water aan kip (ja, dat gebeurt dus blijkbaar ...) is ook bijvoorbeeld zoiets. Toch staan we dat soort vreemde dingen toe.

Ik wil helemaal niet dat er winst gemaakt wordt met onze gegevens. We hebben er last van, het lijkt alsof we achtervolgd worden. Ik denk niet dat we willen dat bedrijven tijd en energie gaan steken hierin nog verder te gaan. Laat het alsjeblieft daarbij blijven en bedrijven vooral niet de mogelijkheid geven dat onze privacyschending winst geeft ...
Helaas wordt het claimen van je privacy ook door overheden tegenwoordig geassocieerd met illegale praktijken. Privacy is echter in het democratiseringsproces van de naties niet voor niets vastgelegd. het beschermd je tegen de bewuste en onbewuste grillen van een overheid.
Wanneer je overheid iets niet van je weet kan dat ook niet leiden tot een onterechte link aan bijv. een misdrijf. Privacy is een broodnodige bescherming. Op internet moet je als onschuldige burger gewoon kunnen zoeken naar informatie hoe je een bom maakt, naar info over bijv. jihad en terrorisme zonder dat er een overheid is die ergens een vlaggetje achter je naam plaatst.
Ik ben het met je eens. Het probleem is alleen wel dat er geen Europe alternatieve zijn. Voor de CDN service van Cloudflare in elk geval niet. Voor VPN zijn er wel genoeg alternatieven maar of die een gelijkwaardige service hebben als Cloudflare weet ik niet.

Vergeet overigens niet dat Cloudflare een paar keer een storing heeft gehad wat voor flinke downtime op het internet heeft gezorgd. Hetzelfde geldt overigens voor Google.

[Reactie gewijzigd door tom.cx op 22 juli 2024 23:40]

Die zijn er wel hoor, OVH is er al eentje maar er zijn er vast meer.

https://www.ovh.nl/ssl-gateway/
Deze kende ik nog niet. Alleen bied het veel minder opties dan Cloudflare.
En is wat minder internationaal. Het is niet alsof gebruikers ook altijd in Nederland zitten of nooit internationale bezoekers hebben
Vergeet overigens niet dat Cloudflare jaren heeft gedraaid zonder downtime.
Klopt en er zullen ook genoeg downtimes zijn die wij niet gelijk door hebben. Alleen wil ik wel aangeven hoeveel verkeer er nu al over CloudFlare en Google gaat.

Het is wel zo dat wanneer Google een uur plat zou liggen het internetverkeer gewoon voor procenten naar beneden gaat. Hetzelfde zie je bij Cloudflare. Dat betekend dat er nu al veel verkeer bij genoemde bedrijven door haar knooppunten gaan. Natuurlijk is een dienst als CloudFlare handig en zeker als je een site bent die veel last kan hebben van DDOS aanvallen. (Google bied overigens hetzelfde)

Je zou eigenlijk eens moeten berekenen hoeveel daling je wereldwijd in het netwerk verkeer hebt wanneer deze bedrijven gelijkertijd een storing hebben: Google (en haar dochters), Facebook (en haar dochters), Apple, Twitter, Snapchat, TikTok, Reddit en Microsoft (en haar dochters).
https://www.cisco.com/c/e...ite-paper-c11-741490.html
Cisco Visual Networking Index: Forecast and Trends, 2017–2022 White Paper
Globally, IP video traffic will be 82 percent of all IP traffic (both business and consumer) by 2022, up from 75 percent in 2017. Global IP video traffic will grow four-fold from 2017 to 2022, a CAGR of 29 percent. Internet video traffic will grow fourfold from 2017 to 2022, a CAGR of 33 percent.
Ik vermoed dat de door jouw genoemde bedrijven zoals google en facebook een zeer groot aandeel hebben in dit videoverkeer. Dus mochten deze bedrijven door een toevallige storing er allebei al uitleggen dan zakt het dataverkeer aardig in vermoed ik.
Zolang als er geen 'fatsoenlijke' Europese alternatieven zijn is het zo ben ik bang. Daarbij bevalt Cloudflare mij tot nu toe prima (voor zowel domeinnamen maar ook DNS server spelen). Maar goed, als er een Europees bedrijf op zou staan met een zelfde performance en/of dienst ooit, dan is de keus gemaakt.
Elke VPN server die in Amerika staat, in de USA, mag de overheid van elke staat en zelfs overheden van het witte huis elk moment gegevens opvragen van elke gebruiker... Staat in de wet.
Voor mij is warp niet echt interessant je bent niet anoniem.op hun site staat. "It will not hide your IP address from the websites you visit."
Wat zijn dan de voordelen van deze VPN? VPN zou ik gebruiken om net anoniem op het internet te kunnen.

[Reactie gewijzigd door THA_ErAsEr op 22 juli 2024 23:40]

Wel heel slecht dat er groot in de app staat: "Your Internet is now private", terwijl ze niet een je ip-adres verbergen. Niet best voor journalisten / demonstranten in gevaarlijke landen, die denken anoniem te zijn.

Weet iemand hoe Warp je ip-adres doorspeelt aan de websites die je bezoekt? Via https://www.expressvpn.com/nl/what-is-my-ip zie ik het ip van Cloudflare. Ook in de headers o.i.d. zie ik mijn echte ip adres niet terugkomen. @Beroepskech heb je een url van een pagina waar je je T-mobile ip adres ziet?

Wel werkt 't hier heel slecht. Af en toe laadt ie een pagina, maar om de haverklap stopt internet met werken tot ik de app herstart. Geen geweldige lancering.
Ahh grappig, andere sites geven 't Cloudflare ip-adres door, maar bij https://whatismyipaddress.com/ krijg ik inderdaad m'n echte adres.

Deze post geeft iets meer informatie;
Schijnbaar geeft CloudFlare alleen het ip-adres door aan andere klanten van CloudFlare.

Dit kan verklaren waarom ik m'n eigen ip adres niet vind op plekken als http://httpbin.org/anything
Uit het artikel:

'Warp is gratis voor alle gebruikers, zonder bandbreedtelimiet of overige limitaties.'

'Wel biedt CloudFlare ook Warp Plus aan. Dit is een betaalde variant van de vpn-dienst die ook geen datalimiet heeft, en die betere snelheden belooft.'

Dat spreekt elkaar een beetje tegen toch? Dus er zijn wel limitaties bij de gratis versie, namelijk een datalimiet en lagere snelheden.
die ook geen datalimiet heeft
geen datalimiet voor de gratis variant

[Reactie gewijzigd door FearMe op 22 juli 2024 23:40]

De gratis versie van Warp Plus heeft limitatie van 10GB, Warp zelf is volledig gratis.
Natuurlijk spreek dat elkaar tegen. Het is ook heel eenvoudig. Bij een vpn gaat alle data via een server en hun netwerk. Dat wil dus zeggen dan je genoeg capaciteit moet hebben voor al die data.
Als 100 miljoen mensen nu de gratis dienst gaan gebruiken zullen ze ook niet genoeg capaciteit hebben. Caching, compressie klinkt leuk en werkt voor sommige data maar veel data is bijna niet te comprimeren en alles cachen kunnen ze ook niet.

Maar doel is natuurlijk heel eenvoudig, je gebruikt de gratis dienst, soms werkt het, soms snel soms langzaam en wil je meer snelheid en ben je gratis klant dan is de kans groot dan je misschien gaat betalen.

Uiteindelijk kost data en capaciteit gewoon geld, dus gratis en dan nog snel ook bestaat gewoon niet.

Er zijn trouwens ook genoeg goede vpn diensten die goed werken, daar heb je nog het voordeel dat je verschillende landen kan instellen om zo bijv netflix content te kijken.
Dit is de eigen bewoording van CloudFlare. Zoals in het artikel staat heeft de gratis versie van Warp geen datalimiet. De betaalde Warp Plus-versie is volledig optioneel en biedt hogere snelheden t.o.v. de gratis variant.

Ik snap de verwarring overigens wel. Ik zal de bewoording in het artikel aanpassen om het te verduidelijken.

cc: @LarsJansen en @onok
Pas dan meteen de 1 na laatste regel aan...
Ook die zin is in principe niet fout. Zoals in het artikel behaalt de betaalde versie hogere snelheden door gebruik van 'Argo'. Het is niet zo dat de gratis versie een bandbreedtelimiet heeft.

Wederom begrijp ik wel dat het verwarrend is, en dus pas ik het aan.
zo nodig de het netwerkverkeer
?
Net geprobeerd, maar als ik Warp activeer dan heb ik echt totaal geen internet meer. Het is extreem langzaam en voor mij dan ook onbruikbaar. Hopelijk lossen ze dit snel op.
Dit staat al in het artikel:
"Het bedrijf geeft daarnaast aan dat de huidige versie van Warp ondanks de testperiode nog de nodige bugs bevat. Zo zouden verbindingen via Warp momenteel 'aanzienlijk langzamer zijn' dan verbindingen die niet via de vpn-dienst lopen. Dit komt naar eigen zeggen door een bug die het netwerkverkeer verkeerd routeert."
Dus ze brengen iets uit waarvan ze zeggen dat het je internet sneller maakt maar het tegenovergestelde gebeurt.

Volgens mij is het sowieso onzinnig, een VPN voegt altijd extra hops en encrypte overhead toe aan je route dus het zal nooit sneller worden dan een directe verbinding.

Ik vind het marketing gehalte wel extreem hoog hier. Cloudflare is bewezen nuttig maar bij dit zet ik mń vraagtekens. En de betaalde versie zou dan nog 30% sneller zijn? I call BS.
Ze zeggen niet dat je internet sneller word, enkel de verbindingen omdat dit via hen eigen ding loopt (mogelijk weten ze zo meer hops weg te halen dan toe te voegen? Idunno, ik heb de kiepwagen met zout klaarstaan wat dit betreft)
Klopt, maar een ervaring van een gebruiker hecht ik zelf meer waarde aan. Vandaar dat ik mijn mening heb achtergelaten.
"zonder bandbreedtelimiet of overige limitaties" en vervolgens "Wel biedt CloudFlare ook Warp Plus aan. Dit is een betaalde variant van de vpn-dienst die ook geen datalimiet heeft, en die betere snelheden belooft."

Met andere woorden: de snelheid is gelimiteerd. Of begrijp ik dat niet goed?
Er zijn eigenlijk 2 pakketten:
Warp - Snelheid wordt wat geknepen, maar onbeperkt datagebruik.
Warp+ - Maximale snelheid, dit gaat 3,99 per maand kosten waarbij gebruikers die zich voor 26 september al hadden aangemeld als betagebruiker nu 10GB gratis krijgen. De extra gb's voor referral zijn dus puur voor dit pakket. Als je over de limiet heen bent wordt je automatisch naar de gratis (geknepen) variant doorgezet.
Wat ik mij een beetje afvraag is dat Warp volgens mij eigenlijk DNS over HTTPS/SSL aan zou moeten bieden, maar waarom wordt er dan (op Android iig) een VPN verbinding opgezet? Zit deze functionaliteit (DoH/DoS) dan niet in het netwerk stuk van Android?
Mogelijk. Of het werkt niet goed of niet snel genoeg en hebben ze daarom met een alternatief gewerkt
Ik snap het ook niet. Warp is gratis met onbeperkte bandbreedte, Warp plus is betaald maar sneller? Wat is sneller dan onbeperkt?
Onbeperkt = volume =/= bandbreedte
Snelheid en hoeveelheid zijn verschillende dingen.
Maar bandbreedte associeer ik met snelheid en niet met dataverkeer :)
Ik snap het ook niet. Warp is gratis met onbeperkte bandbreedte, Warp plus is betaald maar sneller? Wat is sneller dan onbeperkt?
Onbeperkt as in geen beperking op hoeveelheid data.
De app kent gratis 10GB aan Warp Plus-bandbreedte toe
...
10GB aan dataverkeer is een betere omschrijving.
Loop zelf echter wel tegen een issue aan met deze software.
Wanneer ik op Google "my ip" intyp, krijg ik netjes een VPN IP terug (8.21.8.4).

Echter wanneer ik naar een van de onderliggende sites ga, wordt daar nogsteeds netjes het IP adres van T-Mobile aangegeven, met ISP vermelding en locatie.

Iemand enig idee? |:(
Het ondertussen ook al in een andere comment genoemd, maar deze VPN verbergt je IP adres niet volgens Cloudflare. Daarvoor heb je een "traditionele" VPN of tor nodig.
Ligt eraan hoe die andere sites dit vaststellen. Die kunnen scripts gebruiken om je daadwerkelijke IP-adres op te halen.
Ik krijg de indruk uit de comments dat er te veel nadruk ligt op vpn.
Zoals ik het begrijp na maanden gebruik is 1.1.1.1 een dns-resolver waaraan CloudFlare heel fijn encryptie toevoegt. Nu met Warp+ hanteren ze daarbij een 'nieuw' internetprotocol dat voor meer snelheid zou moeten zorgen en encryptie ook buiten alleen dns.
Om dat permanent draaiend te houden op je foon, gebruiken ze een vpn-profiel. Dat wijkt af van een 'echte' vpn, want geen verborgen ip en geen locaties kiezen, etc.
Je kunt tegelijk een 'echte' vpn gebruiken.
Wellicht. Echter als ik de Warp VPN activeer denkt mijn UFC fightpass app dat ik in de VS ben en zie ik geblokkeerde content wel.
Haha, ja. Ik zie dat ik van Warp een ander ip krijg en de locatie Amsterdam.
Misschien zijn ze nog aan het klooien of hebben ze hun uitleg nog niet bijgewerkt. Maar hun ip zichtbaar in plaats van mijn ip, vind ik dikke prima.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.