YouTube biedt studentenabonnement YouTube Premium voor 7 euro aan in Benelux

YouTube biedt voortaan in Nederland en België studentenabonnementen voor YouTube Premium aan. Studenten betalen 7 euro per maand voor het abonnement, dat voor overige gebruikers 12 euro per maand kost.

YouTube PremiumStudenten kunnen maximaal vier jaar lang een studentenlidmaatschap voor YouTube Premium afnemen en elk jaar vindt een nieuwe verificatie plaats dat ze in aanmerking komen, blijkt op de site van het van het YouTube Premium Studentenabonnement. Studenten moeten via een formulier aangeven bij welke instelling voor hoger onderwijs ze studeren. Het externe bedrijf SheerID verifieert of het om een goedgekeurde instelling gaat en ook bepaalt dit bedrijf of de persoon inderdaad een student is.

Als aan beide voorwaarden voldaan is kan de student het abonnement voor 7 euro per maand afnemen. Reguliere klanten betalen 12 euro per maand maar YouTube heeft ook een Familie-abonnement voor 18 euro per maand waarvan tot aan zes gezinsleden gebruik kunnen maken.

YouTube Premium is het betaalde aanbod van YouTube waarbij klanten geen advertenties te zien krijgen, ze de videodienst op de achtergrond kunnen draaien en offline video's kunnen bekijken. Ook valt YouTube Music Premium voor toegang tot muziek en YouTube Originals voor originele films en series onder het abonnement. Het is niet bekend hoeveel Premium-klanten YouTube heeft.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

24-05-2019 • 12:49

203 Linkedin

Reacties (203)

203
189
137
13
0
44
Wijzig sortering
Youtube premium kan al voor €1,65 per maand.

Dat gaat als volgt:
Pak een VPN -> Verbind met een server in India -> Bezoek de premium pagina en afsluiten maar. :)
Bedankt voor de tip! Het is mij gelukt met mijn Skrill creditcard en VPN op India. Wel heb ik een adres van een hotel in India gebruikt, want onze postcodes komen niet overeen met waar YouTube anders om vraagt.

Edit: een familie account kost maar 50% meer en kun je nog 5 andere mensen toevoegen.

[Reactie gewijzigd door Shutdown op 24 mei 2019 16:39]

Moet je daarna altijd VPN op India blijven gebruiken of kan je daarna weer normaal NL doen ?
Dit lukt mij niet, ben volgens IP check in India maar krijg nog steeds te zien $ 11,99.. (en alle tekst in het Nederlands/Engels..)
Server in Oekraïne eens proberen. Kom je op zo’n €3 uit. Geen adres vereist, zoals wel bij India het geval is.
Tunnelbear VPN heb ik gebruikt via Google Chrome plugin. Werkte bij mij goed.
Hoe zit het als je al een abonnement hebt, weet je dat toevallig?
Dat weet ik helaas niet. Ik had nog geen abonnement, maar ik zou je aanraden om even het te proberen ;) en anders opzeggen en afnemen via India store.
Laatste vraag dan, kan je daarna weer normaal NL IP gebruiken of moet je met die VPN op India blijven ?
Ik heb alleen het abonnement via India afgesloten en daarna weer op NL netwerk. Dit werkt zonder problemen.
Ga ik proberen dan van de week. Thanks!
Voor als iemand het later leest : NLse abo eerst stopgezet en daarna via de Oekraïnsche pagina opnieuw afgesloten met credit card. (geen adres nodig). Daarna kan je gewoon weer op je NLse IP gaan, geen problemen.

Kosten voor familie abo 5 euro t.o.v. 17,99 in NL. Scheelt toch even 144 euro op jaarbasis.

Helaas werkte het truukje niet voor Drive, maar daar is het 1TB pakket verhoogd naar 2TB, moest ik wel even me abo voor stopzetten en opnieuw aanvragen.

Dus al met al, 12 euro minder gaan betalen voor YTPremium, en 1TB extra Drive space voor zelfde bedrag. Mag niet klagen.

[Reactie gewijzigd door iketot op 29 mei 2019 23:14]

Werkt dit ook voor familie? Ik heb nu zelf via India maar zou liefst over gaan naar familie abonnement.
Werkt ook ;) gewoon cancellen en opnieuw of aanpassen, gebeurt niets spannends.

[Reactie gewijzigd door Nijfarm op 24 mei 2019 16:12]

Ik krijg de melding " U bent niet in het zelfde lans als de gezinsbeheerder." Uiteraard heb ik vpn op beide aanstaan, zelfde land etc.

Iemand de tip die dit oplost ?

Mijn dank is groot.
Probeer tunnelbear VPN chrome plugin. Dit werkte bij mij goed.
Bedankt! Net mijn €11,99 account voor mij alleen omgezet in een familieaccount voor €2,42 per mnd. Don't you love the internet....
En ik gebruik Youtube Vanced maanden lang... gratis... mis ik veel dan? gaat me toch echt om de advertenties.
Je mist onder meer YT Originals. Er is weinig aandacht voor, maar ze hebben erg goede producties! Onlangs de serie Wayne gekeken, erg goed, spannend, anders, grappig en verrassend.
kun je met premium ook niet muziek opslaan/luisteren naar youtube zelfs als je de app verlaat?... (ik wil ook wel weten wat de voordelen zijn!)
Maar dan kan je zeker alleen met creditcard betalen?
Dit is dan eenmalig aanschaffen en daarna heb je geen hinder als je weer op je normale Nederlandse IP zit?
Bedankt voor de tip!
Heb hem nog op Rusland staan, kost het me €2,70 per maand. Kan het adres maar 1x per jaar aanpassen en dat heb ik laatst gedaan :/

[Reactie gewijzigd door Yellax op 24 mei 2019 15:34]

Oeh dat ik daar nog niet over na heb gedacht! Even testen, thanks!
Bedankt voor de tip!
Weet iemand of het mogelijk is om een jaarabonnement af te sluiten ipv maandelijks? :?
Nou, dan weet ik wat ik voortaan doe. Ik gebruik YouTube Vanced, dus de meeste functies uit Premium heb ik al, maar voor Premium content zoals Mind Field is het wel leuk om te weten.
Anoniem: 310408
@Nijfarm24 mei 2019 19:27
Als jij een firma in India hebt die je als billing address kan gebruiken lijkt het me geheel legaal. Als je billing address niet overeenkomt met het adres dat bij je CC hoort lijkt het me overduidelijk dat het niet in orde is. Elke paar maanden checked Google dat en als er dan een probleem is krijg je een paar dagen om het op te lossen. Doe dat twee keer en je zal zien dat Google services niet meer beschikbaar zijn. Wil je echt een probleem hebben met Google?

Ik doe ook aan geo prijzen. Niet alleen uit een commercieel oogpunt maar ook omdat ik geloof dat het gewoon niet eerlijk is om wereldwijd dezelfde prijs te vragen. Maar als we zien dat daar misbruik van gemaakt word (eenvoudig tegen de gebruikersovereenkomst en ja die is legaal in de EU) zijn we keihard. Alles gaat op zwart en je kan met de verkoper praten over een refund (tip, niet doen als dat Steam, Apple of Google is).
Anoniem: 120539
@Nijfarm24 mei 2019 15:54
Dat het technisch kan begrijp ik. Wat ik me meer afvraag is of het mag.
M.a.w.: Ben je slim als je dit abonnement via een VPN afsluit, of ben je dan toch al weer zo illegaal bezig dat je technisch gezien net zo goed (maar wellicht minder makkelijk) weer kunt overstappen naar het goede oude illegale downloaden?
Ik zie niet wat hier illegaal aan is. Google/YouTube doet simpel weg aan geo/locatie pricing.

Maw, als ik in India dus op vakantie ben zou ik geen abbo mogen afsluiten?
Het is niet alleen maar geo pricing. Het gaat ook om de rechten. Als te veel mensen dit doen kan het goed zijn dat content providers hun licenties gaan beginnen intrekken.
Alle YouTube Originals zijn in alle landen te bekijken. Het is tevens maar eenmalig een abonnement afsluiten en daarna zit je gewoon weer via NL.
Je zult illegaal bezig zijn. AL kijk ik voortaan behoorlijk wat youtube, maar het lijkt me sterk dat die kanalen/filmpjes ergens online staan.
Dat gezegd hebbend, ik gebruik een add blocker. met precies hetzelfde resultaat :)

[Reactie gewijzigd door heuveltje op 24 mei 2019 17:29]

Grappig, en een gezinsabonnement voor € 2,42...interessant, ga ik onthouden...
Zojuist getest en werkt perfect, youtube premium voor 1,65 (goud) ;)
off topic: Snap het hele youtube premium gedoe niet. €12 is veel te duur voor wat het biedt.
Voor muziek heb je spotify(of apple music) en voor films series heb je netflix.
Ok 2x betalen en in totaal meer maar het aanbod is dan ook veel groter voor films/series.

Als iemand mij de doelgroep kan uitleggen die YouTube Premium gaat afnemen dan hoor ik het graag.
Met YouTube premium kan je Spotify vervangen met YouTube music (Al vind ik Spotify zelf fijner), en dan krijg je voor €2 meer best wel wat extra.
Daar zit de crux denk ik. Niet iedereen wil hun huidige dienst (Spotify/Deezer/etc) vervangen of gebruik maken van Youtube/Google Music en dan is de €12,- die Google vraagt voor Youtube Premium simpelweg een te hoge prijs.
De prijs van Youtube Red (voorganger van Yt Premium) was 9,99. (edit: de muziekdienst kostte voorheen ook nog eens €9,99). Dus je betaalt dan twee euro extra voor een muziekdienst. Een muziekdienst waar ik zelf uitermate tevreden over ben. Gezien ik beide diensten al afnam, scheelt mij dit 8 euro.

Bovendien gaat het niet alleen om content maar vooral reclame-vrij gebruik van Youtube waarbij je nog steeds de makers van content ondersteund. Of dit gecombineerd met de Youtube premium content het bedrag waard is, moet iedereen natuurlijk voor zichzelf bepalen. Hetzelfde geldt voor het aldanniet vervangen van een huidige muziekdienst.

Voor 12 euro krijg je:
- Reclame vrij Youtube
- Afspelen van Youtube met scherm uit of in achtergrond. Fijn voor bijvoobeeld Podcasts
- Reclame vrij on-demand muziek dienst met optie voor videoclips
- Kwalitatief hoogwaardige Youtube Premium content

Betaal je 6 euro meer mag je hier met 6 man gebruik van maken. Als je het mij vraagt is dat een koopje.

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 24 mei 2019 13:55]

De maker van de content ondersteunen? Met reclame doe je dat niet hoor. De meeste Youtubers krijgen hun geld via sponsoren die producten geven ipv geld.
De meeste Youtubers vullen hun inkomsten van Youtube aan middels b.v. Patreon. Ook in-video sponsoren vullen dit aan. Andere kiezen ervoor om monetization uit te zetten en puur op deze donaties te leven.
Maar de inkomsten van reclame wordt wel degelijk voor een deel doorbetaald aan de content creators.

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 24 mei 2019 13:56]

Voor een sponsor jouw geld wil geven om hen te promoten moet je al een vrij grote userbase hebben. Die komen niet af op een kanaal met misschien 2000 subscribers. Ook daar zie je weer dat het de grote jongens zijn die met de grote inkomsten van zowel reclame als sponsoring gaan lopen.
Anoniem: 310408
@unf0rg0tt3n24 mei 2019 19:38
De maker van de content ondersteunen? Met reclame doe je dat niet hoor. De meeste Youtubers krijgen hun geld via sponsoren die producten geven ipv geld.
Wel om te beginnen betaald YouTube niet voor content van 'makers'. De makers kunnen een deel van de reclame opbrengst krijgen. In 2018 was dat 1.1 miljard dollar. Als jij denk dat de makers dat niet kregen is dat bedrag zoek en moeten we maar eens goed gaan zoeken!

Er zijn ongeveer 300.000 mensen wereldwijd die leven van hun videos. En omdat je de goederen die je van de fabrikant meestal niet mag doorverkopen (en vaak gewoon terug moet sturen) lijkt dat me niet door support in de vorm van kattenbakkorrels of videokaarten. Daarnaast, een goed deel van de grotere kanalen staat er zich juist op voor dat ze de hardware zelf kopen.
Ik ben het op zich wel eens met @unf0rg0tt3n. Een groot deel van de video's die ik op YouTube kijk heeft geen advertenties maar een andere manier van monetization zoals product endorsments of patreon. En dan heb je nog dat sommige video's door YouTube demonetized zijn.

Ik zie geen reden om een abbo af te sluiten. En die premium content is ook wat misplaatst. Dat is niet waarvoor ik naar YouTube ga, al zijn sommige gemaakt door daadwerkelijk mensen die YouTube content maken.
Wat betreft je eerste punt, dat ontkrachtig ik ook niet, Youtube gaat op dit moment niet helemaal goed om met de monetization. Dat betekent echter niet dat er niets van dat geld naar content creators gaat.

Wat betreft je tweede punt, dat is een puur persoonlijke voorkeur. De premium content is een samenwerking tussen Youtube en diverse content creators, waar beide geld aan verdienen. En de kwaliteit van die content is super. Of dat een reden voor je is om het af te nemen, dat is ieder voor zich natuurlijk. Dus waarom je kiest om het misplaatst te noemen is me niet helemaal duidelijk. Bovendien zie ik dat niet meer als de primaire reden om Youtube premium af te nemen.

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 24 mei 2019 16:21]

“Fijn voor bijvoobeeld Podcasts”
Voor podcasts gebruik je toch gewoon een podcast-app? Dan heb je minder dataverbruik, en kan je die ook nog eens offline afspelen.

Dat “Afspelen van Youtube met scherm uit of in achtergrond.” was vroeger veel gevraagd, zodat mensen gratis naar muziek konden luisteren, maar dat zit toch sowieso inbegrepen bij YouTube premium. Dus ik zie geen enkel nut in deze functie.
Op het moment dat je alleen de audio weergeeft heb je geen dataverbruik voor de video bij de Youtube app. Daarbij maakt het voor mijn databundel niets uit. Bovendien zijn podcasts maar één voorbeeld. Er zijn ook filmpjes die geen podcast zijn, maar waarvan ik enkel de audio hoef te horen, super fijn als ik onderweg ben. Tevens heb ik dan alles in één overzicht op Youtube en heb ik geen extra podcast app nodig.

Voor mij heeft het veel nut, dus ik neem de dienst graag af, zeker in combo met de andere zaken die je erbij krijgt. Dat het voor jou geen nut lijkt te hebben maakt de mogelijkheid voor (onder andere) mij niet minder interessant.
"Op het moment dat je alleen de audio weergeeft heb je geen dataverbruik voor de video bij de Youtube app. "
nu dat is handig, en leuk om te weten!
Ik krijg dit alles gratis zonder geld te betalen aan verzamelboer Google, via het programma NewPipe wat nog open source is ook. Geen reclame, achtergrond (zonder filmpje muziek luisteren). Zelfs offline downloaden van muziek. Nadeel is wel dat ze je nog steeds profilen maar ja daar betaal je dan ook voor.
Niet iedereen wil de switch maken vandaar de aantrekkelijke (jawel) prijszetting van 12€. Uiteindelijk is het verschil tussen Spotify en Play Music niet meer dan de interface ,wat half social media gedoe en Spotify Connect (dat laatste kan voor verschillende mensen wel de doorslag geven). De persoonlijke aanbevelingen van Play Music vind ik overigens beter (maar dat zou wel mogen met hetgeen oompje Google van mij weet). Maar kijk, iedereen heeft de vrije keuze, niemand dwingt je om voor een bepaalde dienst te kiezen.
Spotify is naar verluid niet zo gul naar de makers van de muziek. Hoe zit dat eigenlijk met Youtube Music?
Hoeveel iemand betaald wordt voor een muziek video is net zoals zo'n beetje alles bij YouTube erg vaag, maar van wat ik kon vinden is het ongeveer de helft per view van Spotify (rond 0,2 cent per view), al krijg je op YouTube meestal meer views.
Anoniem: 894165
@Smons24 mei 2019 16:28
Spotify vervangen? Proest! Youtube komt niet eens in de buurt.
Ik snap deze reactie dan weer niet. Ik gebruik YouTube niet om series te kijken, hooguit losse clips, ik gebruik YouTube om reclameloos te genieten van het materiaal van tientallen verschillende 'amateur' content creators. Dat zijn er praktisch oneindig veel, die over de meest bizarre en fascinerende onderwerpen gaan en waar niet aan te beginnen valt voor de format series op Netflix.

Hoewel ik ook Spotify heb, vind ik YouTube toch vaak fijner om snel even losse nummers op te zoeken. Ik heb Spotify niet voortdurend open staan, dus op mijn PC is het meestal sneller om naar youtube.com te gaan dan om de applicatie te openen. Als ik de exacte titel en artiest niet meer weet, dan levert de zoekmachine van YouTube mij bovendien sneller iets op dan die van Spotify. Hoewel het aanbod van Spotify tegenwoordig indrukwekkend is, heeft YouTube toch nét iets vaker dat ene obscure nummer dat toevallig op een verloren casette of een gefikte playlist CD van jaren geleden staat, en niet op Spotify te vinden is (zoals The Gateless Gate van Mark Saul). Ten slotte is een YouTube link praktischer om te delen, want dan weet ik tenminste vrijwel zeker dat de ontvanger gewoon direct kan luisteren/kijken, en niet gevraagd wordt om in te loggen of om de app te openen.

De uren die ik per maand wegkijk zijn de €12 voor mij meer dan waard, en YouTube Music en Original series zijn alleen maar mooi meegenomen.

[Reactie gewijzigd door ThePendulum op 24 mei 2019 15:00]

Je weet wel dat de gemiddelde jeugd geen tv kijkt? Ze zitten allemaal videos te kijken van verschillende kanalen op youtube, daarvoor ook geen advertenties meer en op de achtergrond door spelend. Ook bij mijn werk alle jeugd/jongeren die kijken geen tv, waarbij ze ook veel data gebruiken natuurlijk want ze streamen daarvoor hebben ze onbeperkt. Dat is eigenlijk de doelgroep

[Reactie gewijzigd door juliank op 24 mei 2019 13:04]

Klopt, maar ik weet niet of dit met leeftijd te maken heeft - ik ben 35 en kijk, afgezien van het nieuws s'ochtends voordat ik naar kantoor ga, geen TV meer, puur omdat het niet op kan boksen tegen video on demand, maar ook omdat het aanbod op een RTL4 of een SBS 6 gewoonweg ruk is.
Althans de grootste doelgroep is en zijn de jeugd/jongeren :)
Daarom kijk ik NPO ipv RTL en SBS. Genoeg te zien voor mij op alledrie de zenders.
Idem hier. Maar ik kijk al meer dan tien jaar geen TV meer vanwege de lamentabele kwaliteit, de strategie om enkel de grootste gemene deler te bedienen en de stortvloed aan reclames. YouTube beantwoordt net aan enorm veel niches en ik moet toegeven dat veel van die "amateurs" verdomd hun best doen om een geweldig product aan te leveren. En voor de series nemen we wel Netflix.
Je weet wel dat de gemiddelde jeugd geen tv kijkt?
Ik ben 32, mijn vriendin 33, en we consumeren exact nul procent van onze entertainment via de ouderwetse TV. En het is niet omdat we er voor moeten betalen want ik krijg tig HD kanalen gewoon door mijn neus gedrukt van Ziggo, maar ik vind het als medium echt helemaal niets meer.
Moet je Ziggo opzeggen en een TV vrij internet abo nemen. Heb ik gedaan, scheelt weer tientje per maand, kun je YT premium voor nemen.
Tweak fiber was als ik het me goed herinner goedkoper of net zo goedkoop MET tv en telefoon erbij dan zonder. 1000mbit heb ik het over. Ik heb niet eens mijn telefoon aangesloten. Betaal 75eur per maand geloof ik. Kan dat bij een andere provider?
Bij Tweak was telefonie heel lang inbegrepen, het is inmiddels optioneel. TV is altijd al een extra, betaalde, optie geweest. Huidige prijzen zijn 1000MBit voor € 39,00, met telefoon € 42,00 en telefoon en TV is vanaf € 57,95 (afhankelijk van of je wel/niet het extra pakket zenders wilt).
Ik ben ook niet van gister. ;)
Ik sta te springen om exact dat te doen maar over koper krijgen ze volgens postcodechecks die ik ook nu ad-hoc weer even doe niet meer dan 40 megabit geleverd.
Ziggo levert me momenteel 250 megabit.
Dus dan levert me dat een tientje op maar kost me dat zo'n 210megabit bandbreedte.

Glas hebben we hier nog altijd niet in Den Haag.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 24 mei 2019 14:06]

Je kan bij Ziggo ook een Internet + Online TV abo afsluiten.

Dat is € 9,50 goedkoper dan Alles-in-1 Complete en je hebt nog steeds 250 Mbit.
Ziggo moet gewoon die stok uit hun reet halen en alleen internet gaan aanbieden. Dat gaat prima nu ze dat analoge signaal afgeserveerd hebben.
Althans, dat ze een signaal op je AOP moeten zetten en DUS tv moeten doorgeven waar derhalve voor betaald moet worden is een argument die ze niet meer kunnen voeren.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 24 mei 2019 15:47]

Dus dat!

Kleine toevoeging:
Ziggo moeten 100mpbs aanbieden ipv 50mpbs. Naar mijn mening wacht Ziggo tot KPN op ADSL 100mpbs (in Den Haag) gaat aanbieden en zolang dat niet gebeurd blijft het 50mpbs of 250mbps.
36 hier, ik consumeer voor 80% van Youtube, de rest op Blu-ray of Netflix. Ons Netflix abo is vooral voor mijn vriendin. ;)
Het enige waar ik TV voor gebuik is Formule 1. Soms tennis als deze niet online te kijken is.

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 24 mei 2019 14:01]

Waarom dat? Deze 35 jarige heeft zijn TV abbonement ook al een jaar of 5 geleden stopgezet. Af en toe nog eens een engelse FTA zender (bijv. om snooker te zien) maar buiten dat is het streaming of fysieke media.
Hier ook al jaren geen TV abbo meer. gebruikte het nooit en wilde er dus ook niet meer voor betalen. Ziggo biedt (met dank aan de ACM) alleen combi abbonementen aan. Dus overgestapt naar een ADSL provider die in mijn stad gelukkig wel fatsoenlijk internet levert.
Toch is het nog steeds wachten op glas...
Voor muziek heb je spotify(of apple music) en voor films series heb je netflix.
En bij Youtube premium heb je muziek en films en series, voor de prijs van 1. Oké, je hebt niet hetzelfde aanbod in films en series, maar qua muziek zit je wel aardig goed. En daarbij krijg je dan geen reclame meer, en kan youtube in de achtergrond spelen (al vind ik het een beetje onzin dat dit een betaalde functie is).
Het is voor mij best simpel. Ik heb een hekel aan reclame, en vind het heel erg chill om video's te downloaden en video's op de achtergrond af te spelen. Als bonus krijg je YT Music erbij en kun je de YT Originals kijken. Dezen boeien mij echt helemaal niets, maar er zijn vast liefhebbers voor. Met een student account is het helemaal mooi. Voor mensen die echt veel YT kijken scheelt het oprecht veel.
Voor mij persoonlijk als treinreiziger en cable cutter zijn beide diensten wel handig.
Ik had Google Play Music omwille van bepaalde content die niet op Spotify stond en ben dan maar overgeschakeld op YouTube premium family, omdat mijn dochter van 10 vaak filmpjes kijkt van Roblox gamers, die soms onderbroken worden door reclame die niet echt geschikt is voor die leeftijd. Daarnaast heb je dus YouTube Music, Google Play Music en originals erbij.

Misschien zijn er niet zoveel ouders die YouTube kijken, maar in mijn geval zou het al niet meer interessant zijn om een abonnement van 12 euro voor mij te nemen en eentje van 7 voor mijn dochter. Dat is al zo een 2 euro meer dan de legale family versie.
Ik kijk ook regelmatig filmpjes op YouTube in de auto. Telefoon in de houder, split screen (Huawei P30 pro) met Waze voor navigatie. Helemaal top.
Klinkt als niet op de weg letten en daarmee een gevaar voor je mede weggebruikers. Niks top aan!
Ik denk niet dat ie refereerde naar navigatie maar naar het kijken van filmpjes achter het stuur. Van mij mag je daar ook wel eens een dikke boete voor krijgen, wegpiraat... En als je ze toch niet kijkt is je hele argument kul want dan kun je net zo goed alleen audio aan zetten.
Nu schrijf je dus al twee keer "ik kijk" en "die ik kijk". Mijn conclusie gevaar op de weg.

Terzijde: nee, ik refereerde niet aan het gebruik van navigatie. Als ik zelf een auto huur, dan is mijn bijrijder diegene die ik de laat navigeren. En een heel vaak, volg ik gewoon borden en kom ik ook gewoon waar ik zijn moet.
Bij Youtube Premium krijg je ook Youtube Music erbij en alle video's en muziek zijn reclame vrij. Plus je hebt natuurlijk toegang tot Youtube Films en series.
Met addblock is YouTube toch ook gewoon reclame vrij. Bij mij wel iig.
Met premium support je de YouTube kanalen waar je vaak naar kijkt. Deze verdienen ook meer per YouTube premium gebruiker.

Daarin tegen verdienen ze niets van mensen die Adblockers gebruiken, dus je werkt hun inkomsten actief tegen.
Tegenwoordig stoppen ze hun adds ook gewoon IN de video's, dus die zal je ook nog steeds zien met youtube premium neem ik aan.
Ik support daarom ook nog steeds hun kanaal, want ze stoppen de add IN hun video's.
Bij verre na niet alle YouTube kanalen, zijn maar een paar die dat doen als je het op grote schaal bekijkt. Mocht je een actieve YouTube gebruiker zijn dan heb je vaker te maken met niet dan met wel.
Welke gratis legale sites/apps zijn er dan?

Nee niet elke student gebruikt. En ook genoeg studenten willen hun favoriete content creator supporten door ads door te laten of premium te nemen.
Gratis, maar de legaliteit durf ik geen uitspraken over te doen: yMusic.

Werkt super op Android, werkt in achtergrond met scherm uit en je kunt ook muziek downloaden. En geen reclames.
Maar zover ik kan zien maakt die gebruik van YouTube. En is het voornamelijk een uitgebreidere dan wel betere YouTube speler. En niet zozeer een app/site waar je duizenden liedjes legaal kan streamen.

Ik wil adds blocken bij YT niet direct onder illegaal gooien. Maar wel enigsinds grijs.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 24 mei 2019 17:06]

Het ontzeggen van inkomen voor contentcreators is pas achteruitgang van de progressie die we hebben gemaakt. Als iedereen overal adblocker gebruikt dan was het héél snel gedaan met de content.
Daarom zijn er diensten zoals patreon in het leven geroepen, die leveren ook zonder adblockers nu al een zeer groot gedeelte van de inkomsten op.
Zeker waar, ik doneer dan ook meerdere Youtubers middels Patreon. Alleen jammer dat het deel voor Patreon zelf zo hoog is.
Adblocks mogen dan wel een optie zijn, maar het werkt alle inkomsten tegen die worden gegenereerd door YouTube kanalen (en websites over het algemeen). Adblocks zijn fijn maar niet goed voor het internet economie. Gebruiken is prima, reclame maken voor adblocks niet. Laat zoveel mogelijk mensen geen Adblockers gebruiken.

[Reactie gewijzigd door RCFProd op 24 mei 2019 14:47]

Utubers hebben zat opties om inkomen te genereren zonder de ads die voor het filmpje afspelen hoor.. Zo zijn er zat utubers die elk filmpje standaard beginnen en afsluiten met hun eigen ingebakken adds.. En wordt gedurende filmpjes ook volop promotie gemaakt voor dingen als g-fuel, eigenlijk alle soorten en dingen die je maar kan bedenken... de adds die je blokt met een adblock blocken alleen de utube reclames die nog eens bovenop de filmpjes worden geplakt...

Ik ga mijn uurtje vrij op een dag niet invullen met een kwartier kijken naar deze ingebakken reclame zodat ik een paar utubers van 1 cent kan voorzien.. Ondanks het gebruik van addblock verdienen al deze partijen nog prima.. dus ik zie het probleem niet. Ik ga al helemaal niet x bedrag per maand betalen om een stel mensen wat al 10-1000 keer mijn inkomen heeft nog wat meer te sponsoren..

[Reactie gewijzigd door klaasraak op 25 mei 2019 12:34]

Er zijn zat Youtubers die geen ingebakken advertenties gebruiken en maar zo'n 10-20.000 views per video hebben. Al is het tot 40.000 views, deze content creators kunnen elke cent gebruiken en zijn niet rijker dan jij. Niet elke YouTube kanaal is rijk en is gesponsord, dus daar zit nooit een gegarandeerde consistentie in :p
Hier wordt Youtube het meeste op een Samsung Smart tv gebruikt. Daar zit sowieso geen addblock op. Voorheen keken de kids filmpjes of kindermuziek, met constant reclame erdoorheen. Flink irritant. Muziek app gebruiken we ook allemaal. 4 apparaten voor 17,99.. Vind het prima
Ik heb al enkele maanden youtube premium. Hiervoor had ik Netflix en Spotify. Ik heb gekozen voor youtube premium, want ik gebruik heel veel youtube. Daarbij luister ik veel muziek, nu kon ik Spotify wegdoen en dan heb ik voor 2 euro meer ook geen reclame op YouTube. Tuurlijk je kan een adblocker gebruiken maar dat wil niet makkelijk op een smarttv. Netflix gebruik ik af en toe een maandje voor erbij. :) voor mij is het het waard.
Zelf had ik een google play music abonnement en kon voor €2,- extra upgraden naar youtube premium. Die €2,- is het mij echt wel waard qua geen advertenties (mobiel zijn die irritanter te blokken) en het kunnen afspelen in de achtergrond. €2,- voor een premium youtube experience is best goedkoop.
Dus je haat content-creators op Youtube?
Je leest niet. Hij houdt van adblockers, meer niet :)
Ik lees weldegelijk. Ik maak enkel een overdreven "aanname" uit de tekst die hij geschreven heeft met als doel een punt te maken. :P
Je mag best een punt maken. Maar dan moet je niet woorden in iemands mond stoppen die die niet gezegd heeft.
Ik haat betalen voor dingen. Betekent niet dat ik goed excuus heb om niet te betalen.
"Door je aankoop te voltooien, verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent en akkoord gaat met deze voorwaarden."

Dus niet voor alle studenten / leerlingen geldt deze aanbieding. Gaat hier alleen om hoger onderwijs. ;)
Volgens de definitie van student, ben je ook alleen 'student' als je op het hoger onderwijs zit :+ O-)
Mag je überhaupt een abonnement afsluiten als je <18 bent? Dan moeten je ouders dat doen toch?
Ik was 16 toen ik op het hbo begon.. Lekker dus voor sommigen, dit soort maatregelen. Kun je er nooit vier jaar gebruik van maken. Of je zegt gewoon dat je 18 bent natuurlijk
Andere werken weer vanaf hun 16de voor niet veel meer dan wat een student vangt. De werkende jongeren hebben het ook niet altijd makelijk, hoor.
Ach, zolang ze nog niet om je ID vragen (ik zie in dit artikel zo gauw niet staan dat ze ook vragen naar een leeftijd) lijkt mij dit lastig te controleren.

Ik moet ook nog maar zien hoever die controle gaat van dat bureau. Even nabellen/mailen en gegevens opvragen is niet met 2 minuten gepiept en het is nog maar de vraag of die gegevens verstrekt mogen worden door de instellingen waar gestudeerd wordt, zeker als de bewuste leerling nog geen 18 is (wat een paradox oplevert).

Er zal vast ergens in de voorwaarden staan dat je toestemming geeft om dit na te mogen vragen, maar hoe rechtsgeldig zal dit zijn? AVG enzo...
maar hoe rechtsgeldig zal dit zijn?
Je maakt je druk over de rechtsgeldigheid? Wellicht moet je dat doen voor je fraude gaat plegen, want dat is het afsluiten van een dergelijk abbonement onder valse gegevens.
Controle dat je studeert gaat meestal dmv redirects langs de portal van je schoolinstantie. Bij Apple Music en een aantal van die goedkope software voor studenten sites iig. Er bestaat ergens een centrale website waar je moet kiezen waar je studeert, en dan forward die je naar de juiste inlog portal.

[Reactie gewijzigd door Engineer op 24 mei 2019 22:25]

Studenten moeten via een formulier aangeven bij welke instelling voor hoger onderwijs ze studeren.
Staat gewoon in het artikel...
Denk je dat het bedrijf in kwestie dit kan controleren dan? die gaat zeker je school opbellen.. hee zit dirkje daar ook bij jullie... jaa dirkje de boer! ... tuurlijk niet. Elke drol kan zich op internet voordoen als student om die korting te krijgen..
Nee gelukkig niet, wat een rotwerk zal dat zijn om het handmatig te doen.
Gelukkig krijgen studenten een mailadres vanuit de opleiding. Makkelijk te controleren of zo'n adres/domein bij een school hoort, stuur een bevestigingsmail met link en klaar ben je.
Of als je wel de content makers wilt ondersteunen zonder advertenties ipv hun content kijken en maar advertenties blokkeren omdat je alles gratis wilt.
Er zijn genoeg youtubers die zoveel reclame in een X aantal minuten filmpje gooien of het filmpje uitmelken tot 10:00 (want dan mogen ze meer reclame toevoegen) dat een addblocker er soms wel om schreeuwt om fatsoenlijk iets te kunnen bekijken

[Reactie gewijzigd door silverchaoz op 24 mei 2019 13:08]

Is dat het?
Zag wel eens een filmpje waar de laatste minuten indentiek waren aan de eerste.
Ik dacht eerst dat ik per ongeluk de video opnieuw gestart had.
Praise adblockers.
Ik zie youtubers er ook wel vaker ten onrechte van beschuldigd worden de video net over de 10 minuten te tillen... Voor de duidelijkheid, vanaf 10 minuten staat Youtube het toe om een midroll advertentie te activeren (dus dat je midden in de video ineens onderbroken wordt door een advertentie). Is die midroll ad er niet, dan krijgt de youtuber niet meer geld alleen maar omdat zijn video 10 minuten lang is.
Niet alleen dat, maar 10 minuten is voor YT ook een limiet om een video sneller voor te stellen bij gebruikers en wordt vaak aanzien als een lengte die niet te veel is om de aandacht er bij te houden.
Dat klopt, maar je bent niet verplicht ze te bekijken. Meeste you-tubers die ik kijk doen dat niet. Ik heb nu het familie account 3 kwart jaar. Voor mij was het simpel omdat ik al Google Play Music gebruikte. Ook op Smart Tv is advrij makkelijker zo.
Kun je ze beter op patreon of andere platformen ondersteunen, youtube demonetized wanneer ze willen en at random.
Dat is inderdaad een goede methode, maar voor de prijs is dit een ook een goede methode imo.
youtube demonetized wanneer ze willen en at random.
Ik ben ook geen fan van het beleid van YouTube op dat gebied, maar "at random" is het zeker niet, er zit een motivatie achter. Dat wij niet exact weten wat die motivatie is maakt het nog niet "random".

Maar ik gebruik beide, Premium om daarmee de standaard kanalen te ondersteunen, Patreon om een aantal kanalen te ondersteunen die geen ad-revenue ontvangen (door demonitizing of eigen keuze)
Dat werkt alleen als je maar 1 of 2 kanalen kijkt.. Tenminste, je gaat niet 20 cent overboeken voor elke video die je kijkt lijkt me. En er zijn amper Youtube kanalen die een Patreon link in hun omschrijving zetten, dus die ga je niet kunnen helpen.

Doe mij maar gewoon Premium voor 12 eurotjes. Geen gedoe en gewoon de officiele video speler.
Amper? Ik heb wel eens 'kanalen' voorbij zien komen die nauwelijks meer dan 5 videos online hadden en daar werd al gebedeld om op Patreon te ondersteunen...
De meeste content makers van Youtube werken met Patreon tegenwoordig.
Of als je wel de content makers wilt ondersteunen zonder advertenties ipv hun content kijken en maar advertenties blokkeren omdat je alles gratis wilt.
Ik blokkeer ook gewoon de reclame van YouTube, maar ik geef ze (content makers) vaker wel wat geld via Paypal, want veel die ik zie woord door YouTube geblokkeerd om te verdienen met reclame, omdat ze rechts zijn en YouTube daar niet zo van houd, ja YouTube maakt het voor veel content makers van rechts heel moeilijk om iets te kunnen verdienen, en de enigste manier voor hun om te kunnen blijven bestaan is door geld gifts, of door T-shirts of zo te kopen van hun, of lid te woorden van Mug Club of zo.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 25 mei 2019 06:07]

Dit is gewoon asociaal. Je haalt een verdienmodel onderuit door reclame eruit te halen. Het product is gratis dankzij die reclame. het is gewoon geen recht om naar youtube te kijken he. Dan kijk je maar gewoon geen youtubefilmpjes.

[Reactie gewijzigd door Adlermann op 24 mei 2019 13:05]

Allemaal heel leuk, maar als ik wil betalen, dan wil ik ook de filmpjes offline kunnen zien door ze vooraf te downloaden. En dat bieden ze niet.

[Reactie gewijzigd door skatebiker op 24 mei 2019 14:14]

Met premium kan je in de app gewoon downloaden en uitgesteld kijken. Zelfs zonder premium kan je de knop zien om het je aan te bieden een abbo te nemen.
Ik heb premium en kan dat?
Volgens mij zit dat er standaard in.
Ik heb Premium en kan ook videos downloaden idd.. Maar ja, dan staan ze alsnog onbereikbaar op m’n iPad. Als ik videos wil bewaren voor 10+ jaar dan heb ik daar weinig vertrouwen in. Gewoon de URL op zo’n Youtube downloader invoeren en op je PC harddisk zetten 🙂
Er is niets asociaal aan. Het is echt niets anders dan vroeger een film opnemen op VHS en die rommel doorspoelen. Werd massaal gedaan en niemand maakt daar ooit een punt van. Reclame aanbieders betalen om hun rommel aan te prijzen, je kunt mensen niet verplichten dit ook daadwerkelijk te kijken.
Toch niet helemaal hetzelfde hoor... Dat opnemen en dan reclame doorspoelen had toch bepaalde nadelen waardoor lang niet iedereen het deed. Bijvoorbeeld het feit dat je het wel iedere keer actief moet doen, dat opnemen. Vervolgens moet je ook zelf doorspoelen op het moment dat het reclameblok komt en opletten wanneer je weer normaal moet afspelen. Ook was de kwaliteit vaak minder dan rechtstreeks kijken, vooral als je de betreffende videoband al vaak gebruikt had. En daarmee dus ook de kosten in regelmatig nieuwe videobanden kopen. Het gevolg was dat lang niet iedereen dat deed, je zegt wel het werd massaal gedaan maar er werd óók nog massaal wel gewoon reclame gekeken.

Het verschil met een adblocker is dat je die één keer instelt en dan eigenlijk bijna vergeet dat hij er is (het is dat diverse websites hem detecteren en er over gaan zeuren). Het kost je vervolgens dus helemaal geen inzet meer om die reclames te skippen. Daardoor is het veel aannemelijker dat steeds meer mensen dat gaan doen en dan wordt het wel een probleem omdat op een gegeven moment het verdienmodel niet meer werkt.

Of het daarmee asociaal is... tja, dat is een compleet andere discussie. Ik heb zelf ook mijn adblocker gewoon aanstaan op Youtube hoor. Maar zeggen dat er echt niets anders is dan vroeger met de videorecorder, dat klopt gewoon niet.
Het is ook géén plicht om naar de advertenties te kijken. Het is niet aan mij om te zorgen dat een kanaal financieel vatbaar is. Daar moet een YouTuber helemaal zelf voor zorgen. En als diegene de keuze maakt het fulltime te gaan doen, doen is het niets anders dan een ondernemers risico.

Ik zelf maak voor geen enkele site een uitzondering voor de Ad Blockers. Het is ongevraagde data die ik niet hoef te zien. Net zoals ik een Nee-Nee sticker op de brievenbus heb zitten.

Wat asosociaal is, is alle rommel die door je strot geduwd wordt.
Dan ben je niet echt handig, want elke handige crypto-kid betaald helemaal niks voor dit abonnement. ;)
geen enkele van die drie werkt op een chromecast, en op android is het ook al moeilijker.
En de meerwaarde van gewoon betalen waar youtube/content creators recht op hebben is dat het heel gemakkelijk werkt, en je verder niet afhankelijk bent van andere partijen of aangepaste versies van de youtube app.
Groot voordeel van YouTube premium is dat de app werkt op de background.
Daarnaast krijg je bij Youtube premium ook Youtube Music en Google Play Music erbij inclusief.

Youtube Music vind ik een fijne app, heeft op de telefoon standaard een offline playlist die telkens wordt ververst met nieuwe muziek klaar staan voor je.
Suggesties zijn erg goed (beter dan Youtube zelf), automatische playlists kom ik zelden muziek tegen die ik niet wil horen, terwijl dat bij Youtube wel vaak is.

Die 12 euro (of 18 euro voor een family) is het me meer dan waard.
Jammer genoeg blijft Youtube wel mekkeren met "Skip Trial" ook al druk je het 9000 keer weg.
Hoezo ongewenste reclame/spam ze verdienen genoeg met de reclame.

Ik wil het niet skippen... ik wil het hellemaal niet, waar is de knop met met "don't bother me again'.
https://youtubevanced.com/
met deze apk heb ik nergens last van, precies dezelfde layout als de youtube apk uit de playstore
Ik snap niet waarom dit een -1 krijgt. Youtube Vanced is een super handige app.
Maar omdat je hiermee reclameinkomsten voor de videomakers weghaalt (het is patreon / sponsering en in-video reclame wat tegenwoordig de klok slaat, aan reclameinkomsten verdien te tegenwoordig helemaal niks meer met een paar ton views) mag dat zeker niet genoemd worden?

Alle -1 stemmers hebben dan vast ook geen ad-blocker draaien, ook niet voor enkel die 'schreeuwerige'
reclames....
Dat krijgt waarschijnlijk inderdaad waarschijnlijk een -1 omdat je daarmee reclameinkomsten weghaalt. Het is gewoon onrechtmatig gebruik van youtube.
Ik vind reclameinkomsten zelf geen probleem.

Maar zodra ik een langere video van 30 minuten aan het kijken ben en werkelijk elke 5 minuten onderbroken wordt door een dubbele advertentie waarvan er eentje niet door te spoelen is dan ga ik toch spreken over "te veel van het goede" en dan komt de ad-blocker weer tevoorschijn.
Die filmpjes skip ik dan gewoon, als er zoveel reclame in zit.
De officiele site (van de bron op XDA) = https://vanced.app/
Die knop zit automagisch in je Pi-hole + uBlock...
Die popup is geen normale ad maar zit gewoon in de app dacht ik. Ik denk niet dat Pi-hole en/of uBlock het dan kunnen blokkeren.
Ik ben niet een grote youtube gebruiker, maar ik heb sinds een Pi-Hole + uBlock geen ad (banner en/of inline video) meer gezien op youtube op mijn workstation/laptop/tablet. Erg rustgevend, het geeft wel een kleine glimlach als je ergens anders bent en gelijk een inline-en-niet-te-skippen-reclame-video in een filmpje krijgt te zien.
Ads worden inderdaad geblokkeerd, maar het gaat hier om de popup in de youtube app die je probeert te overtuigen om premium te nemen (als ik het goed heb)
Ik ben niet bekend met de app, maar het zit iig wel gewoon in de site.
En daar kan je t blokkeren met uBlock (zelf "block element" kiezen).
Er zijn andere apps om YouTube filmpjes dan degene van Google zelf. Sommige hebben zelfs opties die in de Premium variant zitten, zoals background play, download en geen reclame.
Inderdaad, daar wordt ik ook stapelgek van. Het wordt constant door je strot geduwd. De optie, nee en houdt op te zeuren bestaat inderdaad niet.
Weet iemand hoe SheerID kan controleren of iemand daadwerkelijk een student is? Lijkt me lastig om te bepalen.
Ze vragen om een document zoals je studentenkaart te uploaden.
Dat was ook mijn eerste gedachte. Ik ben echter al even geen student meer maar dat is niet op te maken uit mijn studentenkaart aangezien hier geen verloopdatum op staat of iets waaruit zou blijken dat die niet langer geldig is.
Bij mij staan wel de college jaren erop, misschien dat ze daar naar kijken.
Daarnaast eisen ze ook een jaarlijkse verificatie.
Waarschijnlijk is het nodig om in te loggen met het school account. Zo gaat dat bij vergelijke diensten in ieder geval wel.
Ik heb het net geprobeerd.
Je moet een bewijs van inschrijving uploaden.
Apple Music en Spotify Premium zijn beiden €5 per maand voor studenten. Het is mij een raadsel waarom YouTube ook niet gewoon voor €5 kiest. Studenten zijn ten aanzien van dit soort dingen wél prijsbewust (in tegenstelling tot de koffietjes buiten de deur et cetera).
Omdat YouTube Premium zowel YouTube Music bevat als YouTube zonder advertenties. Het kost daarom ook €12 ipv €9,99 zoals Spotify en Apple Music. Dus dat de studenten versies €7 zijn ipv €5 vind ik meer dan logisch: het is een alternatief op Spotify/Apple met extra’s voor video.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 24 mei 2019 16:52]

Tja YouTube zonder advertenties? In mijn woordenboek is dat gewoon een browser met een adblocker. Laten we YouTube Originals ook niet groter maker dan het is, want het is grotendeels een platform voor B-content.

Kern van mijn verhaal is dat YouTube met iets spannenders moet komen om écht een factor van betekenis te worden op de streamingmarkt.

Edit: kleine typo

[Reactie gewijzigd door Olympia op 24 mei 2019 15:53]

Ik kijk YouTube 99,99% via tablet, smartphone en mediaplayer/smart tv en nooit via de browser. Daarbij geef ik niet aan dat of het goed of slecht vind, maar het is wél meer dan enkel een muziekservice. Als de standaardprijs €12 vs €9,99 is, dan is het logisch dat de studentenprijs niet €5 vs €5 is maar €7 vs €5 zoals het nu is.

Overigens heb ik een aangepaste YouTube app mn iPhone/iPad waardoor ik geen adverenties heb en stream ik dat via AirPlay naar mn AppleTV. Had ik dit niet dan had ik wel overwogen om Spotify op te zeggen en YT Premium te nemen voor beide.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 24 mei 2019 17:00]

Even wat anders, hoe kan het dat de prijs hier voor premium €15,99 is?
Waarschijnlijk check je via de app op een iOS device? Dan betaal je ook nog de Apple premium :)

Via de browser is het 12 euro
https://m.youtube.com/premium?enable_polymer=true
Goeie, gelijk maar even omzetten!
Heb YouTube premium een maand geprobeerd en vind de werking en geen reclame erg prettig. Helaas kan ik de muziek niet via mijn Sonos systeem afspelen, voor mij de reden om bij Spotify te blijven.
Ik heb hier een Sonos staan en kan gewoon YouTube erop afspelen?
Hoi daupie, bedankt voor je berichtje. Ten tijde van mijn proefperiode was dit niet mogelijk, heb de helpdesk er nog naar gevraagd. Mocht dit nu wel mogelijk zijn (zonder derde apps o.i.d) dan is dat een reden om het weer te overwegen.
"Het externe bedrijf SheerID verifieert of het om een goedgekeurde instelling gaat en ook bepaalt dit bedrijf of de persoon inderdaad een student is."

Dat het bedrijf kan verifiëren dat een instelling goedgekeurd is snap ik. Maar kan iemand mij verduidelijken hoe zij verifiëren of iemand daar ook daadwerkelijk student is? Zo ver ik weet geven onderwijsinstellingen informatie als dit toch niet (zomaar) vrij?

En daarbij vraag ik me ook af of dit niet erg ver gaat, ik kan producten en diensten welke normaliter duizenden euro's kosten gratis gebruiken onder vermelding dat ik student ben, zonder enige verificatie naast dat ik moet aangeven bij welk instituut. Waarom moet YT voor €5 korting p/m dit wel verder verifiëren?

Toevoeging: Op de website van SheerID staat:
"The SheerID platform is able to verify if an individual meets your requirements by bumping customer-provided data (usually first name, last name, and DOB) against authoritative data sources without actually seeing the data."

[Reactie gewijzigd door AfroBob op 24 mei 2019 13:24]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee