Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Samsung onderzoekt schermdefecten op reviewexemplaren Galaxy Fold

Samsung heeft gereageerd op de problemen die Amerikaanse reviewers ervaren met de Galaxy Fold-smartphone. De fabrikant gaat de schermdefecten per exemplaar onderzoeken en duidelijk maken dat gebruikers de plastic laag over het scherm aan de binnenkant niet mogen verwijderen.

Samsung houdt vooralsnog vast aan de release van de Galaxy Fold volgende week, schrijft Techcrunch. "Wij gaan deze exemplaren grondig inspecteren om de oorzaak van deze zaak vast te stellen", zegt de fabrikant in een statement. De reviewers hebben de defecte exemplaren woensdag bij Samsung ingeleverd.

Van de vier defecte exemplaren waren er twee waarbij de reviewers de plastic laag over het scherm hadden verwijderd, in de veronderstelling dat het een manier was om de telefoon bij transport te beschermen. Samsung had een dag na het uitdelen van de reviewexemplaren een mail gestuurd dat het verwijderen van de laag tot schade kan leiden, iets dat ook in de handleiding staat.

Bij twee andere exemplaren ging het om andere problemen, waarvoor ogenschijnlijk nog geen verklaring is. Het onderzoek zal moeten uitwijzen waar dat aan ligt. Samsung zegt niet hoeveel exemplaren het heeft uitgedeeld aan Amerikaanse media, maar vermoedelijk gaat het om enkele tientallen tot honderden.

Het gebeurt incidenteel dat reviewexemplaren van smartphones defecten vertonen, maar het gebeurt niet vaak dat er binnen korte tijd meerdere meldingen over problemen met hetzelfde component naar buiten komen. De Galaxy Fold komt volgende week uit in de Verenigde Staten en ligt over twee weken in de winkels in Nederland. Tweakers publiceerde maandag een preview van de vouwbare smartphone.

Terugkijken: videopreview van de Galaxy Fold

Door Arnoud Wokke

Redacteur mobile

18-04-2019 • 07:16

155 Linkedin Google+

Reacties (155)

Wijzig sortering
Er zijn dus eigenlijk 2 meldingen, want de handleiding niet lezen is je eigen schuld.
Daarnaast is dit de eerste vouwbare telefoon van een groot merk, dus dit ligt onder een vergrootglas. Zijn er met die vorige vouwbare telefoon van een of ander aziatisch merk totaal geen problemen geweest?
Vind dat niet echt consumentenproof tbh: het is immers bij veel telefoons zo dat er een plastic bescherming over het scherm zit en ook Samsung doet daar sinds de S10 vrolijk aan mee. Als consument ga je alleen aan plastic zitten vrotten als het je opvalt dat het eraf kan. Sterker nog: zie ik iets van plastic waar ik het idee heb dat het loskan/loskomt dan zal ik me daar enorm aan gaan ergeren en dus gaan prutsen eraan. Dat het ergens in een handleiding staat is heel erg leuk, maar RTFM is een oude kreet en ik lees al jaren de gebruiksaanwijzing van telefoons niet meer. Dat ze bij de retail toestellen een sticker plaatsen is erg mooi, maar laten we eerlijk wezen: als die plastic laag netjes weggewerkt zou zijn en je zou hem niet opvallen dan ga je er niet aan prutsen ook.

Daarbij kan je zelf als gebruiker wel zo netjes de handleiding hebben gelezen of de sticker hebben gezien kan ik me heel goed voorstellen als dochterlief even met het toestel speelt als jij aan het douchen bent en daarna trots met de plastic folie naar je toe loopt met de melding "kijk pa - die ik heb ik eraf gehaald - dat was je vergeten.. nu is je beeld nog mooier". Kortom: niet consumentenproof.
Waar ik eigenlijk wel benieuwed naar ben is wat is de functie van die plastic laag dan, Als bedrijf breng je niks meer aan dan nodig is.
Ik denk dat een aantal techjournalisten hebben laten zien waar het voor dient. :) Wellicht dat een extra laag de vouw wat minder scherp maakt en daardoor voorkomt dat het scherm kapot gaat. Maar dat het nog niet fool-proof is lijkt me wel duidelijk.
Is alleen niet erg geruststellend dat een simpel plastic laagje het scherm behoedt voor keihard kapot gaan, denk dat dit ontwerp voor nu een service nachtmerrie is en hopeloos onbetrouwbaar gaat zijn op een ietwat langere termijn.

Het is natuurlijk echt een concept telefoon die normale consumenten nu kunnen aanschaffen maar toch. Gebruiks klaar lijkt het nog niet echt te zijn.
dan zal het je ook niet geruststellen dat je je reactie zojuist hebt kunnen typen en wereldkundig hebt kunnen maken dankzij miljoenen simpele koperverbindingen ;)
Koperverbindingen worden in dit geval niet constant aangeraakt en gevouwen. Ook niet vastgelijmt maar netjes gesoldeerd in afgesloten behuizing.
Precies. Ik denk dat de huidige techniek nog niet klaar is om 200.000 keer te vouwen zonder kapot te gaan. Een plastic laag die beschermt tegen het scherm volledig kapot gaan lijkt me een zeer sterk verhaal. De fold vouwt vrij scherp als je het mij vraagt ik ben eerder bang dat de verbindingen binnen in gewoon breken. Ik weet niet wat de rekbaarheid in % is van zo'n scherm voordat verbindingen breken. Maar buig maar eens een kabeltje 200.000 keer op precies dezelfde plek. Dat blijft echt niet goed gaan.
sterkerno hoe vaker je koper buigt hoe harder het word totdat het knap zegt
De pers heeft die apparaten pas deze week gekregen, dus ook logisch dat er deze week dan meldingen komen als ze kapot gaan.

Je kunt je alu-hoedje weer af doen.
Waarom zou ik?

JIJ suggereert dat ze door Apple zijn betaald, dan moet JIJ ook de onderbouwing met feiten geven!
Voordeel van deze telefoon is dat die niet voor de reguliere consument bedoelt is, zie de prijs. Degene die deze telefoon aanschaft doet dat om een Early Adaptor te zijn en weet dus alles van deze telefoon, en de reviewers, waarbij ik verwacht dat daar ook wel iets meer expertise zou zitten..
Komt dit toestel in de winkels te liggen? Kan iedereen deze telefoon gaan kopen in de winkel? Het antwoord is ja dus een reguliere consumenten telefoon. Denk je nu echt dat enkel early adopters dit toestel gaan kopen? Wanneer deze uitkomt gaat het straatbeeld en het TV scherm volledig geteisterd worden door Fold reclames. Genoeg mensen met veel geld die zich door die reclames gaan laten beïnvloeden en het toestel enkel kennen van marketing.
Ik verwacht eigenlijk ook dat degenen die een review toestel gekregen hebben deze wel even getest hebben om de duurzaamheid te weten en misschien wat hardhandiger the behandelen dan een gemiddelde gebruiker?
early adopter bedoel je?
Daarbij kan je zelf als gebruiker wel zo netjes de handleiding hebben gelezen[...]
Consumenten en gebruiksaanwijzingen, dat is eigenlijk water en vuur want de stekker erin en dat 'ding' moet het gewoon doen :z

Ik lees ze wel om zo het maximale uit je product te kunnen halen
In de 151-pagina lettende manual van de S10 (https://galaxys10manual.c...-022019-FINAL-English.pdf) staat ook geen vermelding over een plastic toplaag die je al dan niet kunt verwijderen...
dus jij leest wel altijd de volledige handleiding die vaak alleen als .pdf beschikbaar is ? Samsung had dit heel makkelijk en doeltreffend kunnen oplossen door een stickertje aan het toestel te bevestigen met de tekst dat die sticker er niet afgehaald mag worden. je moet sommige dingen echt sukkelproof maken. kijk bijv. naar de touwtjes aan de controllers van de Wii.
Vergeet niet dat ze ook nog een email gestuurd hebben met dezelfde waarschuwing.
Daarnaast zit er nog wel wat verschil tussen iets actief eraf pulken en per ongeluk uit je handen laten glijden.

Zeker de personen die deze melding maken zouden beter moeten weten, als je al een exemplaar, wat al afwijkt van wat er gewend zijn, eerder mag hebben dan de rest, is wat onderzoek (handleiding lezen) niet heel veel gevraagd.
Want? Ik zie vaak genoeg dat fabrikanten tegenwoordig al een screenprotector aanbrengen vanuit de fabriek, sommigen vinden dat niet fijn en halen het er af. Ik vind het dus niet vreemd dat sommigen het er af hebben gehaald dit keer. Een handleiding is tegenwoordig niet of nauwelijks meer nodig want alles werkt 99% hetzelfde, daarbij is het vaak dat de handleiding alleen online te vinden is.

Zo'n email is leuk maar dan moet die bijv wel op tijd aankomen en gelezen worden.

Er had gewoon een label aan moeten zitten met dikgedrukte tekst ipv ergens weggemoffeld in een handleiding,

Edit: daarbij waren er dus ook 2 gevallen waar men het plastic er op heeft laten zitten en er toch waren er problemen.

Dat zeggende het is mooi om te zien dat Samsung aan dit soort producten werkt en ik hoop dat het aanslaat.

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 18 april 2019 15:40]

Vergeet niet dat ze ook nog een email gestuurd hebben met dezelfde waarschuwing
Je bedoelt die email die ze de volgende dag gestuurd hadden? Waarschijnlijk nadat twee reviewers de boel stuk gemaakt hadden door de film er af te trekken?

Uit het artikel van tweakers:
Samsung had een dag na het uitdelen van de reviewexemplaren een mail gestuurd
Als jij zo'n bijzondere vouwbare telefoon krijgt dan ga je er als reviewer toch onmiddellijk mee aan de slag en ga je niet een dag wachten.
Als je doelt op de mate X , deze is nog niet in de verkoop en/of als review exemplaar verspreid. (Correct me if I'm wrong). Volgens mij mocht je hem alleen bekijken/gebruiken in het bijzijn van Huawei.
Nee ik bedoelde de Royole Flex [?] of iets in die trand. Net even gezocht, kan er over het algemeen weinig over vinden.
Ah, de Royole FlexPai.
reviews: Royole FlexPai - De eerste buigbare smartphone
Ook dit toestel is volgens mij nooit op de markt gekomen en/of als preview/review verspreid. Moet zeggen dat wat ik er van gezien heb ook erg beta overkwam.
want de handleiding niet lezen is je eigen schuld.
Hoewel je strikt gelijk hebt raak je als bedrijf op zo een manier natuurlijk behoorlijk wat klanten weg. Pielen aan plastic doe je, zoals liberque zegt, meestal als het los lijkt te komen (er een plek is waarbij je ziet dat het niet hecht aan de ondergrond).
Daarnaast is dit de eerste vouwbare telefoon van een groot merk, dus dit ligt onder een vergrootglas.
Volgens mij ligt elk highend toestel van Apple of Samsung onder een vergrootglas. Alleen gaan die niet in dit soort aantallen kapot bij reviews (4 kapot voordat de levering start doet vermoeden dat dit niet een robuust toestel is.
Er zijn dus eigenlijk 2 meldingen, want de handleiding niet lezen is je eigen schuld.
Denk je nu echt dat Samsung haar eerste modellen aan de pers heeft uitgegeven zonder uitleg/PR-praatje?
Daarnaast is dit de eerste vouwbare telefoon van een groot merk, dus dit ligt onder een vergrootglas. Zijn er met die vorige vouwbare telefoon van een of ander aziatisch merk totaal geen problemen geweest?
Ten eerste is Samsung de eerste die hem gaat uitbrengen en productieklaar heeft. Dan moet het goed zijn. Zij willen hem voor 2000 euro verkopen aan je. Ten tweede, wat doet het er überhaupt toe dat andere merken ook problemen hebben? Dat maak dit product toch niet opeens wel goed of beter?
Ik ken echt niemand die de handleiding van een telefoon leest, de southpark centipede is een perfecte illustratie van handleidingen voor consumenten.
De handleiding van een 'normale' smartphone niet lezen, prima, die dingen zijn al jaren ongeveer hetzelfde. Maar dit is iets nieuws, en als men de handleiding gelezen had, was een defect scherm voorkomen...
Daarbij zijn dit gevallen gemeld door reviewers, daarvan zou je misschien iets meer mogen verwachten dat die ze wel lezen?
Doe nou even normaal. Wat is er nieuw aan de Fold? Het is een smartphone zoals alle andere. Heb je er één gezien dan heb je ook de Fold gezien. Dat de Fold een buigbaar scherm heeft maakt het voor consumenten echt niet dat beetje specialer dat je een manual gaat lezen. Elke normale mens weet hoe een boek werkt dus de Fold openen is niet iets waar je een handleiding voor gaat lezen. Ik kan me echt niet voorstellen dat er een functie in beschreven staat die niet duidelijk is voor mensen die vertrouwd zijn met smartphones.

Dat er een verwijderbare laag plastic op het scherm lig is iets wat je niet verwacht in de manual terug te vinden. Zoiets zou je vermelden door een sticker op het toestel te hangen.
Het is een smartphone zoals geen enkel andere (behalve andere vouwbare smartphones, die nog niet uitkomen).
Niet alleen het vouwen is nieuw, maar de software heeft hierbij ook extra functies die niet in huidige smartphones zitten waar mensen vertrouwd mee zijn. En ik neem toch aan dat je met een telefoon van 2000 euro wat ook nog eens een eerste generatie versie is wel erg zuinig gaat doen, en niet aan een stukje plastic gaat peuteren waar niet zo'n lipje aan zit wat erop duidt dat het eraf moet.
ik verwacht op een smartphone van $2000 geen laagje plastic dat je er kan afpeuteren.
Als het een final product is niet nee. En Samsung zegt dat dit anders zal zijn bij de versie die consumenten krijgen. En dan nog, de versie die straks in de winkels ligt is nog steeds een eerste generatie toestel die zeker kinderziektes zal hebben. Het is ook niet zoals de eerste smartphone, waar eigenlijk niet zoveel mis mee kan gaan qua hardware. Dit is echt wel een grotere uitdaging.
Ze zijn trouwens wel vroeg met de release, ik denk dat het nog veel garantieclaims zal opleveren. Ik hoop ook dat ze erg duidelijk zijn naar klanten toe, dat je nog best risico loopt als je m koopt.
Ja zoals de ontploffende Notes, daar werd ook een andere lading van aangevoerd, bleek net dezelfde amateuristische troep te zijn.
Elk normaal mens zou zich afvragen of dat vouwbare scherm niet heel kwetsbaar is, en hoe je daar dan mee om moet gaan in vergelijking met andere telefoons. Zeker van reviewers mag je verwachten dat ze net een stapje verder denken.

Ik ben het echter met je eens dat het met een simpel stickertje voorkomen had kunnen worden.
Dat stickertje zit ook op de screenprotector die er uit de doos opzit blijkbaar. Alleen ontbrak dat stickertje bij hun of hebben ze met opzet gewoon gekeken hoe ver je nu eigenlijk kunt gaan met zo'n scherm. Combinatie van beiden waarschijnlijk.
"Ja toen ik hoorde dat het scherm uit plastic was was dat inderdaad al een reden om de Fold af te doen als amateuristisch gerommel in de marge"
Welk ander materiaal dat vouwbaar is en geschikt om een scherm op te maken ken je buiten kunststof dan? Ik zie niet hoe je ooit iets anders dan kunststof had kunnen verwachten.

Er staat daarbij niks over nog eens een extra laag folie, ze hebben het over de plastic folie van het scherm zelf. En in geen enkele foto of video heb ik ook maar iets gezien dat er als een losse extra laag folie uit ziet.
Je link geeft juist aan dat plooibaar glas (nog) geen optie is, en legt precies uit waarom Samsung een polymeer heeft gebruikt. Oftewel, het ondermijnd je punt juist.

De smartphone brak door toen ze grotere schermen met touchscreen gingen gebruiken.

Opmerkingen dat nieuwe technologieën die nog in ontwikkeling zijn gerommel in de marge zijn slaan helemaal nergens op. Je mag dus nooit een nieuw product op de markt brengen van jou, het moet altijd volledig doorontwikkeld zijn. Er bestaat nog zoiets als investeringskosten... Als je een eerste generatie product koopt weet je dat het nog in ontwikkeling is. Het is expliciet bedoelt voor early adopters.Als je dat niet wilt koop je het gewoon niet. Net gaan doen alsof het schaamteloos is om een product aan te bieden wat een hoop mensen wel willen, juist omdat het nieuw is, is belachelijk.

[Reactie gewijzigd door StefanDingenout op 18 april 2019 11:12]

Ooit jezelf afgevraagd waarom je nooit kunststof beglazing ziet in een raamkozijn, maar wel in een vliegtuig bijvoorbeeld?
Voornamelijk omdat het veel duurder is dan glas. Zo heeft het ook betere eigenschappen zoals, duurzamer, krasbestendiger, lichter, etc.
Want glas is altijd beter dan plastic? Dat is gewoon niet waar, plastic is vorm vaster, beter bewerkbaar, buigbaar, slijtvaster, minder breekbaar, goedkoper.... Het voordeel van het gebruik van kunststof, is dat je veel meer controle hebt over de eigenschappen ervan.
Je link geeft precies aan waarom dit nog geen optie is, en het zou ook betekenen dat de telefoon nog veel duurder wordt, zowel in aanschaf als reparatie.
Maar dat heeft dus niks met je link te maken. Die "verwijderbare" laag is natuurlijk wel een beetje slordig, maar we weten ook niet of dat anders gaat zijn bij de versie die straks in de winkel ligt, het lijkt me relatief eenvoudig om ervoor te zorgen dat het niet lijkt alsof je die laag kunt verwijderen. En als dat zo is zou ik eerder zo'n telefoon kopen dan eentje met experimenteel flexibel glas, de telefoon zelf is al experimenteel genoeg.
Het is niet verwijderbaar, en dit wordt zelfs aangegeven. Dat is juist het punt...

Je loopt extreem te bashen op Samsung, om iets wat een beetje nadenken had kunnen voorkomen. Je komt met uitspraken als "verwijderbare folie", "amateuristisch gerommel", "eerst zijn is belangrijker dan het product zelf" en "ze hebben echt wel veel consessies moeten doen" zonder enige onderbouwing.

Samsung is 1 van de 3 fabrikanten die tegelijk op de markt komen, allemaal met plastic schermen. Maar jij loopt alleen op Samsung te bashen omdat een paar mensen zo dom waren om het scherm uit elkaar te proberen te rukken. Terwijl duidelijk aangegeven staat dat je de folie moet laten zitten, en de folie er totaal niet uitziet als een folie die je er af hoort te halen. Zie maar eens een foto te vinden van zo'n telefoon waar je überhaupt kunt zien dat er een folie op zit.

En dat bij een telefoon die expliciet voor early adopters bedoelt is. Waarvan je dus weet dat het een product in ontwikkeling is, en waarvan door alle drie de bedrijven expliciet duidelijk gemaakt is dat het een kunststof scherm is. Maar van jou had Samsung dan als enige moeten wachten op vouwbaar glas, compleet negerend dat het heel erg nuttig is om alle andere dingen die nieuw zijn aan een vouwbare telefoon al te ontwikkelen en ze dan in een volgende versie altijd nog op een anders scherm over kunnen stappen.

Je reactie slaat helemaal nergens op, het is puur een aanval op Samsung alleen.

[Reactie gewijzigd door StefanDingenout op 18 april 2019 18:33]

Als het verwijderbaar was zou het geen probleem zijn om het eraf te halen he? Het feit dat ze de schermen slopen maakt overduidelijk dat het niet verwijderbaar is. Maar leuke poging om alle punten van mijn post die er toen doen te side-steppen. Viel helemaal niet op of zo.

"Ze bevestigen hun reputatie" Hop daar gaan we weer. Samsung Bashen zonder enige onderbouwing. Puur een aanval, met als enige reden dat jij persoonlijk iets tegen ze hebt.
Jezus wat ben jij raar zeg. Het is NIET een gemakkelijk verwijderbare folie, daarom slopen ze het scherm. Hoe is het mogelijk dat je zo'n simpel principe niet begrijpt?

Het is niet voor niks dat er 2 manieren aangegeven staat dat je de folie moet laten zitten. Dat is omdat hij NIET verwijderbaar is.

Ik bash niet mee, omdat ik een eerlijk persoon ben. Ik schaam me niet dat ik wel eerlijk ben. Waar jij van alles en nog wat erbij haalt met als enige kutsmoes dat er een paar idioten zijn die geen instructies kunnen volgen simpelweg omdat je een vooroordeel heb (wederom "ze verdienen het ook"), kijk ik er eerlijk naar de situatie. En eerlijk is: het is een early adopter product dat mensen uit hun eigen stopzinnigheid tegen de gegeven instructie in gesloopt hebben.

[Reactie gewijzigd door StefanDingenout op 18 april 2019 19:56]

Je vergeet alleen dat er ook zonder het laagje te verwijderen defects zijn. En dit zijn zgn hand-picked samples. Kijk maar naar de reciew exemplaren van the verge, CNBC , etc. Zij hebben het laagje er niet af gehaald en nog steeds defecten. Gewoon een slecht product voor heel veel geld, wat een heel mooi product zou kunnen worden. Maar nu nog niet. En dan moet je het niet uitbrengen. Gewoon testen tot hij wel goed blijkt te zijn en dan pas releasen.

En dat mag je Samsung gewoon kwalijk nemen hoor....
Dat is een ander verhaal. Ik heb het alleen over de onzin van het plastic folie gehad.
Ja, maar jij hebt het ook over onterecht Samsung bashen in dit geval.
En ik vind het niet onterecht. Ik vind het gewoon raar dat jij het nog zprobeert goed te praten. Iedereen maakt fouten en Samsung in dit geval ook, ik vind het gewoon niet te verdedigen.
Ik praat niks goed, ik spreek iemand aan op een compleet overdreven reactie op iets wat totaal niet logisch is. Hij blijft maar aanvallen op een folie die duidelijk niet verwijderd had moeten worden, waarvan expliciet aangegeven is dat die niet verwijderd had moeten worden, en kraakt alleen op het punt dat een paar mensen dom genoeg zijn om dat toch te doen een heel bedrijf af. Hij loopt te bitchen op het feit dat het scherm van kunststof is, terwijl hij zelf een link aandraagt die aangeeft dat er nog geen alternatieven zijn. En hij valt op dit onredelijke punt wederom alleen Samsung aan (wederom het bedrijf, niet het product dat ze maken), terwijl alle vouwbare telefoons een kunststof scherm hebben. Het is compleet terecht om er op te wijzen dat dat nergens op slaat.

Als er nou redelijke punten aangedragen werden zoals jij deed, en alleen over dit specifieke product, had ik er niks van gezegd. Net als ik er bij jou niks tegen in breng. Omdat die punten dus wel redelijk zijn.

Waarom is het zo moeilijk voor mensen te begrijpen dat verwachten van mensen dat ze redelijk zijn niet hetzelfde is als iets verdedigen?

[Reactie gewijzigd door StefanDingenout op 19 april 2019 11:36]

Nou nee, het is er eigenlijk nooit echt geweest. Wat Apple doet is het pionierswerk van anderen pakken en het dan in een beter/mooier samenhangend pakketje stoppen. Waar de pioniers nog denken in het beperkte vakje van hun eigen nieuwe ontwikkeling ziet Apple als buitenstaander andere mogelijkheden en is daardoor sneller met een doorontwikkeling van de nieuwe dingen. Maar zelf iets pionieren... nee, zou niet weten wat.

Zelfs de smart phone waarvan zo veel mensen denken dat het een Apple ontwikkeling is, was gewoon een samenvoeging van al bestaande dingen. Er waren al telefoons waar je apps op kon installeren en die op internet konden, er waren al tablet-achtige apparaten, er waren al touch screens. Wat Apple deed was deze dingen die door andere gepionierd waren slim samenbrengen in een mooier pakketje.

[Reactie gewijzigd door StefanDingenout op 18 april 2019 12:30]

Waarom gaat dit over Apple?
Samsung brengt een beta product uit. Stuurt hand-pickles samples naar tech journalisten met een lelijk plastic laagje, dat je er zo af kan peuteren, en ook nog eens hand-pickles samples naar journalisten die het begeven zonder het plastic laagje eraf te peuteren.
Het product is niet af, en heeft zelfs met het laagje op het scherm een behoorlijk hoge failure rate en kost ook nog eens meer dan 2000 euro.

En dan wordt Apple erbij gehaald? Waarom? Wat heeft Apple hiermee te maken? En waarom zo soft voor Samsung? Ik vind het schandalig en een slechte ontwikkeling.

Ik haal Apple er nu zelf maar even bij. Want als Apple zoiets had gedaan stond iedereen moord en brand te schelen, 1000 reacties, etc.

Sorry hoor, echt schijnheilig....
Misschien omdat je Apple erbij haalt? Terwijl het hier om de Samsung galaxy Fold gaat? En die is volgens mij van Samsung toch?
Ok, dit is jouw post toch?:

“Nou nee, het is er eigenlijk nooit echt geweest. Wat Apple doet is het pionierswerk van anderen pakken en het dan in een beter/mooier samenhangend pakketje stoppen. Waar de pioniers nog denken in het beperkte vakje van hun eigen nieuwe ontwikkeling ziet Apple als buitenstaander andere mogelijkheden en is daardoor sneller met een doorontwikkeling van de nieuwe dingen. Maar zelf iets pionieren... nee, zou niet weten wat.

Zelfs de smart phone waarvan zo veel mensen denken dat het een Apple ontwikkeling is, was gewoon een samenvoeging van al bestaande dingen. Er waren al telefoons waar je apps op kon installeren en die op internet konden, er waren al tablet-achtige apparaten, er waren al touch screens. Wat Apple deed was deze dingen die door andere gepionierd waren slim samenbrengen in een mooier pakketje.”
Bij de reviewexemplaren zat geen waarschuwing, zie deze tweets.
Vroeg of laat gaat zoiets natuurlijk loslaten en wat dan? Kan je na 4 of 5 jaar, als eea dan (al?) loslaat ook zeggen 'had je maar de handleiding moeten lezen'? Echt handig is dat dus niet en lijkt mij gedaan puur zodat klanten vroegtijdig een nieuwe telefoon kopen. Vraag me af of zoiets gewoonweg mag naar consumenten toe.
Zoveel review exemplaren zullen er niet in omloop zijn.

Dit nieuws is erg relevant, want de grote vrees van elke koper van een buigbaar scherm zal zijn: als het maar niet vroegtijdig verslijt of stuk gaat... Als de feiten dan aantonen dat een dergelijk scherm wel degelijk erg kwetsbaar is, dan is er een probleem. Een groot probleem zelfs, want wat misschien aanvankelijk een vooroordeel was, wordt dan een feit. En dat zal het vooroordeel alleen maar versterken, zelfs al wordt het probleem in de toekomst, met andere modellen, eventueel opgelost.
'De schuld van de gebruiker'? Ik mag toch hopen dat die reviewers er iets 'ruiger' mee omgaan dan de gemiddelde consument. Het wegtrekken van een stukje plastic of het overmatig dicht en openvouwen van een scherm behoren toch wel tot de plausibele mogelijkheden van dagelijks gebruik.

Ik vraag mij met dit soort processen wel af of die dingen niet eerst intern een goede testperiode doorlopen. En dan niet door fragiele Koreaanse vrouwenhandjes met witte handschoenen in een laboratorium omgeving rustig 1x worden opgeklapt, maar gewoon in vele denkbare scenario's worden uitgeprobeerd... inclusief de huiskamer met jonge kinderen, in het bos en op het strand waar vuil zich kan verzamelen en de intensieve gebruiker die het wat minder nauw neemt met een krasje hier of daar.
Want wat dat laatste betreft is het haast mode om met een barst in je scherm op het schoolplein rond te lopen (en ook genoeg die niet 'op school' zitten die het hebben). Als het uit je handen pleurt is het je eigen schuld, maar een beetje ruw er mee omgaan moet gewoon goed test worden.

Dat dit ding 2000 euro moet kosten en daarom wordt gezien als een product dat je niet in dat soort situaties zult gebruiken.... ik hoor ook niemand over de nieuwste Samsung of Apple smartphones die netjes thuisblijven als de aanstaande situatie of omgeving niet geschikt is voor zo'n duur toestel...
Het is net als een nieuwe auto, de eerste maand was je elk vogelpoepje nog netjes weg, en over jaar denk je dat je die wasbeurt nog wel een maandje uit kunt stellen omdat je geen tijd hebt. En na 2 jaar doet een extra deukje ook geen pijn meer...

Het is geen old-timer die je voor 500k op een veiling koopt en voor de rest van de tijd in de garage zet en 1x per jaar met een handdoekje over de stoel nog even over binnenweggetjes rijdt...

[Reactie gewijzigd door BLACKfm op 18 april 2019 11:40]

Toch wel fijn dat ik zelf niet achterlijk ben en hoe een nuchtere kijk op de wereld zo gek nog niet is:
https://www.youtube.com/watch?v=Rq14Cn13dBw

EEVblog meld nog maar eens duidelijk hoe het testproces in de fabriek gaat (waar ik op zijn minst nog een menselijke hand toereken aan interne testen), waaruit blijkt dat dit met een machine gaat die het 100.000x op precies dezelfde manier doet.
En vervolgens nog maar eens aangeeft hoe je dergelijke testen juist moet doen (real life testen).
Het is inderdaad een aanname, maar het feit dat laag er relatief simpel afgehaald kan worden (had ook best tot onder het randje door kunnen lopen lijkt mij) maakt dat dit een realistisch scenario is dat kan gebeuren.

Ik zie over een langere periode dan ook de mogelijkheid dat dit los gaat laten uit zichzelf vanwege het gebruik of dat er vuil/stof tussen gaat komen.

Ik ga er gemakshalve van uit dat een apparaat van 2000 euro niet snel in de handen van kinderen terecht zal komen, maar het is een mogelijk scenario. Hoe je het went of keert, een laag die lijkt op een screenprotector (ondanks waarschuwingen) nodigt gewoon uit om verwijdert te worden. Dit is dan gewoon een design flaw die nu pijnlijk duidelijk wordt.
Persoon A kan de waarschuwing lezen, maar gebruiker B gaat dat niet doen.

Verder wordt in het artikel hier genoemd dat er ook schermdefecten zijn opgetreden die niet met het verwijderen van folie zijn gebeurd. Dat kan natuurlijk een los contactje zijn door ruw transport en verder niet aan de gebruiker toe te wijzen, maar ik acht die kans minder aanwezig dan een defect dat door gebruik is opgetreden. Iets dat je niet opvalt als je een product behandeld volgens de richtlijnen.

Maar richtlijnen zijn er voor garantie. We hebben ook nog zoiets als real life scenario's.
Een telefoon ga je niet moedwillig slopen, net zoals je niet de voorruit van je sportwagen verwijdert en dan loopt te klagen dat het tocht. Ik vind die vergelijkingen dan verder een beetje mank gaan omdat het niet realistisch is om die dingen te doen en daar is die dan ook zeker niet voor geschikt (die sportauto).
Dat is zoiets als je reviewexeplaar eerst moedwillig op de grond te gooien om dan te gaan klagen dat je scherm vol barsten zit, niet omdat je door normaal gebruik een defect oploopt.
En het verwijderen van een ogenschijnlijke screenprotector valt voor mij onder normaal gebruik.

Nu heb ik mij niet ingelezen, maar als je veel moeite moet doen om een stukje folie te verwijderen dan zou ik daar wat meer twijfels bij hebben dan een laagje dat er redelijk simpel af te halen is.
In gelinkte filmpje zie ik ergens een foto voorbij komen van een stuk folie dat is afgepeld, en dat ziet er niet uit alsof dat een simpel proces is.

Maar zoals gezegd treden er ook schermdefecten op wanneer niks met de folie is gedaan.
De minnen die langs alle kanten op je reacties regenen zeggen natuurlijk al genoeg over het ongenuanceerde aspect van je posts. En het feit dat je een account vandaag aanmaakte om dat allemaal te posten, maakt het allemaal nog belachelijker.
Wat is uw punt? Dat er geen andere vouwbare telefoons zijn zonder problemen betekend nog niet dat dit goed is. Het is hun verantwoordelijkheid om goed uit te leggen hoe hun klanten moeten omgaan met nieuwe technologie. Dat ze zeggen dat ze even de handleiding moeten lezen vind ik een beetje te makkelijk.
Ik wacht nog wel even op een telefoon met fatsoenlijk glazen vouwbaar scherm. Liever twee glazen delen, dan een afschuwelijke naad die na een paar keer vouwen scheurt.
De ontwikkeling is wel te prijzen; klein formaat, maar toch groot scherm is wat we willen.

[Reactie gewijzigd door ShopHB op 18 april 2019 07:44]

Ja, precies, ik snap best welk probleem een vouwbare telefoon oplost, ik zie alleen niet in dat dat persé met een doorlopend scherm moet. Als het kan is het leuk, maar vooralsnog zou ik ook liever twee glazen delen hebben met een kleine naad ertussen dan één groot plastic vlak.
Wat ik niet begrijp is hoe de "plastic laag" aangebracht is... Als het er inderdaad uit ziet als een screenprotector dan kan ik begrijpen dat je deze eraf probeert te halen.

Ik ga mijn glas van mijn telefoon ook niet los halen want het ziet er ook niet uit dat ik het los kan halen. Blijkbaar bij deze plastic laag is de afwerking een stuk minder waardoor de intentie gewerkt kan worden dat je de laag los kan halen.
"NOTE The main screen includes a special protective layer. Peeling off the
protective layer or using any adhesives on the main screen, such as screen
protectors or stickers, may cause damage."

Note klinkt als 'owja, trouwens...' . Ik had dat met grote rode letters in de handleiding geschreven.
Ik heb mij altijd afgevraagd wat de meerwaarde is van een opvouwbaar scherm, want ik zou liever (in Europa) de 'klaptelefoon' weer zien
Bij het uit de box halen hadden diverse reviewers/testers een separate plastic beschermlaag over het scherm die duidelijk over de randen heen kwam en waarop stond dat de onderliggende laag NIET verwijderd mocht worden.
Echter diverse review exemplaren hadden die waarschuwing niet maar als dit er niet opstond betekent niet dat na het verwijderen van de beschermfolie je daarna zomaar een moeilijk te verwijderen laag over het scherm er met veel geduld moet afpeuteren omdat je dacht dat dit wel kon.
Typische reviewers die ook smartphones bekrassen etc. omdat er niet bijstond dat dit niet met een mes mocht......

https://twitter.com/Nirma...tatus/1118601905201143813
En bij sommige reviewers is hij ook stuk gegaan zonder dat laagje te verwijderen. Zoals bij the verge en cnbc.
Als Samsung slim is, dan stellen ze de release uit of cancellen het product voor onbepaalde tijd. Zij kunnen nu niet nog een Galaxy Note debacle gebruiken. Een recall schaadt je imago enorm.
Het zou mij niet verbazen dat er stellingen volstaan met niet uitgebrachte Airpowers. Apple cancelde hem echt op de very last minute. Het zal mij verbazen als Samsung dat ook niet doet. Gezien de prijs zou het nou ook weer niet zo'n mega bestseller worden. Maar de Galaxy Fold kan er wel voor zorgen dat mensen een Samsung Phone links laten liggen vanwege zo'n debacle, terwijl de Galaxy Phones prima degelijke toestellen zijn.

Persoonlijk vind ik foldable phones nog teveel prototype dan een polished eindproduct.
Kan mij nog herinneren dat er bij LG Oleds hetzelfde gebeurde, een laagje wat op je scherm zit en uit alle macht gaan lukken eraan :+


Helaas, geen protector.... :P
Leuk hoor om deze form factor te pushen er zijn voldoende mensen die er 2k voor over hebben om welke reden dan ook. Het is echter wel een heel gammel product. De originele iPhone was iig nog redelijke kwaliteit voor een 1st gen product. Die plastic schermen van die foldables zullen heel snel stuk gaan.
Beter concept lijkt mij om dit met micro led te doen

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


OnePlus 7 Pro (8GB intern) Microsoft Xbox One S All-Digital Edition LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Games

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True