NLZiet wil meer tv-zenders toevoegen aan dienst

Tv-dienst NLZiet is in gesprek met aanbieders van tv-kanalen om die toe te voegen aan de dienst. Nu zitten alleen zenders van NPO, RTL en SBS erin, maar dat moeten er meer worden. Zo wil NLZiet een beter alternatief worden voor tv-abonnementen van providers.

NLZiet-directeur Niels Baas wil tegen Tweakers niet zeggen om welke tv-kanalen het gaat, maar het zijn in elk geval kanalen die in het basispakket van tv-aanbieders zitten. "Ongeveer 75 procent van de dingen die mensen lineair op tv kijken, zit al in NLZiet, maar er zijn nog niches die je niet kunt vinden in onze dienst. Die zouden we graag toevoegen."

NLZiet is een coöperatie van NPO, RTL en SBS, maar andere bedrijven kunnen zich daarbij aansluiten. Daarbij krijgen ze in ruil voor het toevoegen van hun programma's een deel van de opbrengst. Baas weet niet of en wanneer de gesprekken zullen leiden tot overeenkomsten.

Steeds meer klanten van de dienst zeggen dat ze geen tv-abonnement meer hebben. Momenteel heeft 36 procent van de NLZiet-kijkers volgens de enquête onder klanten geen tv-abonnement. Een paar jaar geleden was dat 21 procent. Dat aantal loopt gestaag omhoog, aldus Baas. "Het is niet zo dat dit een piek is, we zien dit elke maand een beetje stijgen."

NLZiet begon als terugkijkdienst voor programma's van de drie grote tv-zenderbedrijven in Nederland, maar heeft sinds 2017 ook live-tv. Via de dienst kunnen gebruikers veel Nederlandse programma's zonder reclame en in hoge kwaliteit terugkijken. Een abonnement kost 7,95 euro per maand.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

04-04-2019 • 14:23

211 Linkedin

Reacties (211)

211
208
119
7
0
65
Wijzig sortering
" Via de dienst kunnen gebruikers veel Nederlandse programma's zonder reclame en in hoge kwaliteit terugkijken."

Zullen we dit even aanpassen naar LAGE kwaliteit misschien??

Laat ze eerst de kwaliteit sterk verbeteren voordat ze gaan denken aan uitbreiding,want die is namelijk belabberd.
Zo heel slecht is het nu ook weer niet. En ik woon in het buitenland dus dit is voor mij echt een uitkomst. Alleen met belangrijke sportwedstrijden buffert hij regelmatig maar gewoon met 2/3min vertraging kijken en het is opgelost.

Vind het een top product voor een lage prijs.
Helemaal mee eens, ik heb zelf een 8mb lijntje (buitengebied), en kijk al een poos via NLZiet, hiervoor zat ik bij KPN Play, werkte ook goed.
Extra zenders zoals NG en Discovery zouden zeker een aanvulling zijn.

Moet je echt zeggen dat de kwaliteit (met een paar keer bufferen, maar dat ligt aan mijn lijntje) goed is.

Nee geen 4K, maar sorry als je 4K wil kom je denk ik sowieso niet snel uit bij NLZiet of dat soort partijen.
Ik vind het ook reuze meevallen (buitenland over VPN). Ik kom van Knippr en dat liep geregeld vast (Apple TV app). Over NLZiet niets dan goeds.
In EU zonder VPN :)
Exact dit. Nederlandse streaming diensten, waaronder Videoland, heb ik na de proef-periode opgezegd, kwaliteit om te huilen.
Videoland is toch nog wel aardig? Oke qua geluid is het volgens mij nog steeds alleen stereo en nog geen mogelijkheid tot 4K en HDR.
Absoluut niet, inderdaad geen 4K & HDR, maar ook absoluut geen 1080p, plus zeker een lage bitrate. Al met al, niet te vergelijken met Amazon, HBO of Netflix.

Als ik dan TV programma's via het normale TV abbo kijk, is het scherp, op Videoland dan weer niet. Zodra ik betaal voor Videoland verwacht ik dezelfde (of zelfs betere) kwaliteit dan via de reguliere TV.

Heb mijn T-Mobile glasvezel via mijn Ubiquiti Edgerouter lopen (Glas dus direct daarin ipv via hun modem), kan dus precies de throughput van ETH2 poort zien als TV kanalen gekeken worden, idem met Videoland. Uiteraard zullen hier ook andere codecs voor zijn, maar alsnog.

Maargoed, het is en blijft een mening, iedereen mag ervan vinden wat hij/zij wil.
Heb jij ook HBO dan via tmobile? Bij mij op de tv via Ziggo is dat ook geen 1080p. Komt eerder in de buurt van 720p
Oh kijk aan geen idee dat dat ook bestond. Ik dacht dat het alleen binnen te krijgen was via ziggo. Ik zal daar eens naar kijken. Dankjewel!
Vpn of smartdns, anders werkt t niet
(Portaller is gratis, leuk met pandora)

[Reactie gewijzigd door Manke op 4 april 2019 17:07]

Ik hoor altijd slechte dingen over gratis vpn. (er vanuit gaande dat portaller een vpn is) Maar dat valt dus mee?
Dit is smartdns. Deze kan je beter met dnsmasq ofzo voor alleen die domeinen instellen, anders gaat al je verkeer door die site, maar het werkt goed, behalve voor netflix.
Je kan ook HBO afsluiten via Amazon Prime, dan heb je 2 diensten onder 1 hoedje
Waar kan dat bij prime? Krijg je dan ook korting op beide diensten, of is dat gelijk?
Op de amerikaanse amazon website kan je je abonneren op verschillende 'channels', hier staat hbo ook tussen
En wat is je punt? Je 'glas' gaat direct in je 'Ubiquiti Edgerouter'? Wat zijn bevindingen na het bespieden van de throughput?
4K en HDR is totaal over de top voor normale tv. HDR is mooi, 4K is gewoon verspilling en nutteloos.
Voor gewone tv maybe maar voor films en series op Videoland niet.
Videoland heeft een (heel) klein aantal series in 4k zoals Zwarte Tulp, maar de meeste content is idd "gewoon" HD (wat voor mij prima is) en helaas stereo :(
Laag, hoog. Nogal subjectief allemaal als ik heel eerlijk ben.

Wat is de resolutie en bitrate?
nou, ziggo reken ik nog net onder HQ.
En wat versta je onder HQ? Welke resolutie en bitrate?

je ziet hier overal in de comments mensen discussiëren of de kwaliteit wel of niet hoog is, maar zeker op Tweakers verwacht ik eerlijk gezegd wat meer feitelijke discussie.

je kan gewoon meten wat een bitrate en resolutie is. Of mensen dat goed genoeg vinden mogen ze vervolgens zelf beoordelen.
hoger dan 12 mbps en 1080p.
Ziggo zendt maximaal uit op 1080i, dus of je kan Ziggo niet onder HQ rekenen of je definitie van HQ is in de praktijk lager dan je aangeeft :P
Nou dat zit wel goed wanneer ik de streams afspeel met Madvr hoor;)
Dat krijg je bij Netflix ook niet denk ik. Ik verwacht tussen 12 mbit en 6-8 mbit weinig verschil. Daarnaast, het zijn TV-kanalen, geen bluray's die je streamt.

Wat voor TV heb je en op hoeveel meter zit je er vandaan? Dit scheelt ook fors.
Ja,ik besef me wel dat de meesten het goede kwaliteit vinden/niks mis mee, omdat de meesten een 50 inch tv hebben op 5 meter afstand. Maar ik kijk vanaf 2 meter met een 65 inch oled. Dus ik heb kwaliteit nodig mensen!;) Ziet er niet uit op deze afstand met dit formaat deze NL streamingzooi.
Je kunt ook naar de opticien gaan voor een (nieuwe) bril.

2 meter op 65" als je dat serieus meent mankeert er wellicht niets aan de kwaliteit van de streams maar eerder aan je ogen.

Maar even serieus, niet iedereen heeft een dergelijk formaat televisie staan en vereist een UHD kwaliteit. Zolang het merendeel van de consumenten het acceptabel vind, zullen content-aanbieders en providers het niet (of niet volledig) aanbieden.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 4 april 2019 18:31]

Psst hij maakt een grapje ;) dat is 8K-afstand. Normaal is 3 tot 3,5 maal de diagonaal. Dus 200 inch ongeveer á 5 meter.
8K is maximaal 0,75x Picture Height. 4K, 1,5x Picture Height, 1080P 3x Picture Height. Eerlijk gezegd die 3x kwam al voort uit 1035 line TV, en uit diezelfde tijd komt het getal dat interlaced video slechts 70% van de spatial resolution van progressive scanned video vertegenwoordigd, dus voor 1080P mag je eingelijk al richting de tweemaal de Picture Height.

Maar ja als je de resolutie verlaagd van HD (1080i), door de bitrate te 'halveren' om te verbergen hoe shitty je nieuwe DTT 'HD' service is, zoals de BBC destijds, met het argument op normale kijkafstand zien ze dat toch niet. Tja!
In mijn ervaring ziet vrijwel alles er slecht uit op zo een tv vanaf die afstand, je kan de pixels meestal tellen.
Ik lees dit soort reacties vaker, maar ik heb nu ongeveer een jaar NLziet en echt geen klachten over de kwaliteit.
Ik heb een weekje gekeken via de Apple TV via WiFi en dat was inderdaad waardeloos. Bedraad ziet het er op mijn 48” 4K tv echt prima uit.

Qua zenders zou ik alleen Discovery en NG nog wel willen

Maar misschien ben ik wat minder kritisch.

[Reactie gewijzigd door yorroy op 4 april 2019 16:21]

was ik maar minder kritisch,dat scheelt een hoop ergernis;)
Daar heb ik nog eens wat aan,dankjewel.Ik ga het lezen.
Er zijn mensen die het verschil zien tussen een goede Blu-ray release en een mindere UHD Blu-Ray versie, ten voordele van de HD versie. Hierin zie je dat veel releases een 2K scan gebruiken,maar andersom komt ook voor een 4K versie die veel en veel beter is dan de HD release.
Ik zie toch een behoorlijk kwaliteitsverschil tussen NLZiet en bijvoorbeeld Netflix. De kwatliteit van NLZiet is een stuk minder. De kwaliteit vind ik goed genoeg om zo nu en dan eens wat terug te kijken, maar het is voor mij ook (nog) geen alternatief voor m'n normale tv abbo. M'n vrouw kijkt dan wel weer veel via NLZiet - vanwege geen reclames tussendoor.
Ik maak dagelijks gebruik van NLZiet, en heb tijdens het kijken van live TV inderdaad soms last van de lage kwaliteit.
Echter terugkijken kan ik gewoon in een nette 1080p doen, en inderdaad zonder reclame.
Zeker gezien het feit dat je op NPO.nl maximaal in 720p kan terugkijken denk ik dat 1080p wel onder hoge beeldkwaliteit mag vallen.
Vooral de bewegingsonscherpte bij panning is vervelend.
Laat ze eerst de kwaliteit sterk verbeteren voordat ze gaan denken aan uitbreiding,want die is namelijk belabberd.
Digitaal is kwaliteit met een duimregel goed meetbaar: hoeveel bandbreedte verbruikt één stream (audio+video) bij NLZIET? Dat kan tegenover bijvoorbeeld DVB-C van Ziggo en IPTV van KPN gezet worden.
Dat is alleen een eerlijk vergelijk als de gemeten videostream en gebruikte compressie algoritmen dezelfde zijn.
Digitaal is kwaliteit met een duimregel goed meetbaar

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 4 april 2019 16:24]

Ja, vuistregel bedoel je dus :)

Letterlijk vertaald van 'rule of thumb', denk ik :)
Duimregel en goed meetbaar spreekt elkaar een beetje tegen. Als er een andere codec gebruikt kan er zomaar een factor stuk bandbreedte gebruikt worden voor iets wat een betere visuele beeldkwaliteit geeft.
T-mobile Thuis, TV box, RTL4, schommelt nu tussen 12,5 - 13 Mbps. Ben ook benieuwd naar een RTL programma via NLZIET of Live.

[Reactie gewijzigd door slijkie op 4 april 2019 16:21]

Nee dat is onzin, het beeld is van hoge kwaliteit.
Het slechte beeld is van hoge kwaliteit inderdaad.
Het is zoiets als sweex: als het werkt, dan werkt het ook als een tierelier. Maar de problemen ontstaan bij het starten van de stream en het laten lopen van de stream e.a. zaken die overigens ook bij de app van Videoland en in beperkte mate soms ook bij de app van Netflix opspelen icm bijvoorbeeld een chromecast.

In mijn geval vermoed ik dat voor een groot deel mijn eigen wifi netwerk de oorzaak is van veel problemen, ieder halfuur tot een uur stokt de stream, verliest mijn telefoon connectie met de media die afspeelt op de chromecast etc. Ik heb zo'n R7000 dus ja...
Zij kunnen er ook niks aan doen dat de zenders tegenwoordig zulke prut-programma's maken. :+
Ik heb echt totaal geen problemen met de beeldkwaliteit. Ziet er gewoon goed uit.
Dit. En daarnaast ook de buffersnelheid: geregeld lopen programma's vast omdat er opnieuw gebufferd moet worden.
" Via de dienst kunnen gebruikers veel Nederlandse programma's zonder reclame en in hoge kwaliteit terugkijken."

Zullen we dit even aanpassen naar LAGE kwaliteit misschien??

Laat ze eerst de kwaliteit sterk verbeteren voordat ze gaan denken aan uitbreiding,want die is namelijk belabberd.
Over het algemeen vind ik de kwaliteit wel ok. Maar ik heb een keer een stukje voetbal proberen te kijken... En blijkbaar dacht de compressie methode dat de bal niet zo belangrijk was. Voetbal kijken zonder bal is best bijzonder.
Heb je voor de lezer ook meer informatie over je setup?

Ik heb een 42 inch tv met een nieuwe Chromecast en ik heb Full HD beeld. Ik zou niet weten wat ik nog meer kan verwachten van de NLziet?

Ik snap dat je persoonlijke voorkeur naar het maximale gaat, maar ik heb ook bij Netflix soms dat het beeld niet goed is, en dan wacht ik even tot de buffer vol is en hoppa, daar is die.
Youtube hetzelfde.

Ligt ook aan de verbinding etc etc en dat weet je zelf ook wel. De opmerkingen over slechte kwaliteit zijn makkelijk punten scoren helaas. Als het zo belabberd zou zijn, was niemand lid.
Ik heb dit ook en heb Ziggo de deur uit gedaan. Mijn vrouw en ik missen wel wat zenders, maar dat overleven we wel totdat NLZiet ze hopelijk een keer toevoegt :)

En je kunt tot een jaar terugkijken! Geen gedoe met opnemen of net te laat zijn omdat je maar een week terug kunt kijken.

En apps op Android TV, AppleTV, PS4! Het werkt gewoon.

[Reactie gewijzigd door gjmi op 4 april 2019 14:37]

Ik vind het echt niet werken op Android TV. Je zal NLZiet eigenlijk moeten zien bij het Live TV aanbod bij Google TV maar dit werkt helemaal niet. Zappen zit er dus niet bij. Niet voor mij relevant overigens, maar mijn vriendin wilt heel graag kunnen zappen.
Zappen kan gewoon als je in de app zit? Als je een live zender kijkt kan je met de pijltjes op je afstandsbediening gewoon wisselen van live kanaal.

Ik heb uiteraard ook liever de native variant van Android TV, maar dit werkt ook prima, zeker als je alleen NLZiet als live kanalen hebt. Heb overigens nog geen enkele android tv app gezien die dat goed gebruikt...
Er zijn er een paar die het goed gebruiken, maar dat zijn voornamelijk Amerikaanse apps, Nederlandse App-makers lijken het niet te begrijpen. Want kan je bijvoorbeeld nu ook de content op pauze zetten via de App?

[Reactie gewijzigd door GoT.Typhoon op 4 april 2019 15:32]

Klopt ja, die die ik vond waren allemaal Amerikaanse apps.... echt jammer.
Ik gebruik alleen de AndroidTV app, weet niet of je die bedoeld, maar daar kan je nu idd pauzeren, vooruit(als daar ruimte is) en achteruit spoelen.
Dat is nice, misschien nog maar eens proberen dan.... Ik hoop ook dat ze gewoon die Ziggo GO-app wat fatsoenlijker maken, want die is momenteel nog helemaal niet te downloaden op een Android-TV apparaat, ze zijn er wel mee bezig, maar het duurt en het duurt.
Live tv kan je niet pauzeren via de Android tv app, tenminste ik niet. Het lijkt wel alsof dat kan, want je kan op pauze drukken, maar wanneer je weer verder wilt kijken springt ie gewoon weer vooruit maar live.
Zappen is inderdaad een gemis, maar verder werkt het bij mij perfect (AppleTV)
Ik heb een proefabonnement via ING rentepunten, en gebruik het via de iOS app en cast het naar de Chromecast. Ik vind het op zich handig om programma's terug te kunnen kijken en vanaf begin te kunnen starten als het al begonnen is, maar de beeldkwaliteit is wel een stuk slechter dan via ziggo. Wat ik ook erg irritant vind is dat er tijdens het afspelen regelmatig te interface met tijdbalk om door te spoelen in beeld komt (zoals wanneer je in je app het scherm aan zou raken). Zijn deze punten wellicht beter op android TV, appleTV of ps4? Ik zou Ziggo tv graag ook de deur uit doen, maar momenteel is dit vanwege bovengenoemde punten geen optie.
Ik heb het ook gehad maar weer de deur uit gedaan, echt compleet waardeloos. Zenders die bufferen of out of sync gaan lopen. TV gemist wat je niet terug kunt kijken. Soms werkt het gewoon helemaal niet. Het is echt geen alternatief vind ik.

Ik heb toen Canaal Digitaal app getest en dat is al stukken beter (en ook meer zenders) maar kan voorlopig nog niet op tegen een gewoon TV abonnement.

Ik zou het dus eerst goed testen voor je je televisie abo de deur uit gooit.
Compleet waardeloos is nogal gechargeerd maar er zijn zeker nog verbeterpunten!

Voor ons is het ideaal, alleen een internet abonnement en NLZiet erbij voor 8 euro per maand. De rest vangen we op met Netflix en Videoland, genoeg te zien. Ik kijk vrij weinig live TV maar als ik wil kan ik zo een docu terug kijken of bijvoorbeeld programma's die ik wel interessant vind maar niet op een specifieke tijd wil kijken.
De ervaringen zijn inderdaad verschillend, maar de app scoort niet voor niets een 2.3 in de Play store. Docus terugkijken lukte eerst prima bij mij maar later kreeg ik steevast een error #1000 ofzo na 30 seconden spelen.
Welk internetabonnement heb je dan? Want tegenwoordig zijn er nauwelijks nog internetabbo's te vinden zonder TV erbij en vaak zijn ze dan niet eens goedkoper dan die met TV erbij...
NLEx, 100Mbit/s voor 30 euro per maand. Gaat gewoon via het KPN netwerk maar dan uiteraard niet met de KPN support. Reviews zijn niet bijster goed maar dat is eigenlijk zo voor elke provider....
Waarom kies je dan niet voor TV van NLEx (KPN)? Goedkoper, betere beeldkwaliteit, betere geluidskwaliteit, begin gemist werkt feilloos en terugkijken tot een week.

[Reactie gewijzigd door Kapitein Merijn op 5 april 2019 12:36]

Omdat ik nu terug kan kijken tot een jaar en de beeld/geluid kwaliteit is prima. Bovendien maandelijks opzegbaar dus als we toch geen TV willen kan dat gewoon. Verder werkt het op mijn PS4 en ook op telefoon/iPad.
T-Mobile thuis. En als je ook mobiele abbo's hebt, krijg je nog meer korting.
Ik heb dus echt niet de problemen die jij hebt. Ik gebruik het elke dag zonder issues (AppleTV)
Hier ook tv er uit gedaan sinds kids uit huis zijn. Live tv via gratis Digitenne in full HD en de rest via telefoon en Chromecast. Nog niet het gevoel dat ik wat mis...
Een Android TV app? Die heb ik nog niet kunnen vinden! Is het een losse app, of gewoon de 'normale'?
Het is een app net als de NPO, maar heeft verder geen enkele intergratie met Google TV, buiten de normale Android App.
Dat snap ik, ik doelde er meer op dat ik de NLZiet app niet kan vinden op mijn Android TV Play Store :)
Hij zou er toch al even moeten zijn:
https://www.nlziet.nl/nl/...eschikbaar-op-android-tv/

Ik heb hem ook even op mijn Shield TV gehad.
Ik heb zelf geen Android TV, maar via website van de Play Store is 'ie niet te vinden in de Android TV-sectie: https://play.google.com/s...droidtv_apps_all?hl=en_US
Staat er inderdaad gewoon in, draait hier al maanden prima (MiBox S)
Ik zie het al: "De NLZIET app is vanaf 6 november beschikbaar voor Android TV (softwareversie 6.0 of hoger) en te downloaden uit de Google Play Store."

Ik zit op versie 5.1.1. |:(
beetje jammer alleen dat de beeldkwaliteit gewoon slecht is vergeleken met ziggo kabel
Is dat 'een jaar terugkijken' met alles, op alle zenders en echt alle programma's, inclusief de films op de NPO?
Op mijn Mediabox XL kan ik sommige programma's niet terugkijken (ivm rechten en zo. Op zich niet erg, maar kan dat wel met NLZiet?)

En hoe wordt het geluid uitgezonden? Is dat DTS (of dolby pro logic) net zoals de Mediabox XL of 'gewoon stereo'. Dat zou voor mij persoonlijk een showstopper zijn. Het geluidsverschil tussen bijvoorbeeld de Uitzending gemist op de Mediabox XL en via de app naar Chromecast is echt belachelijk groot.

(edit: typos)

[Reactie gewijzigd door lenwar op 4 april 2019 16:05]

Helaas kun je niet echt alle programma's een jaar terugkijken. Mijn indruk is dat NLziet tegenwoordig wel zo'n beetje alles van NPO start plus heeft. Dus grote kans dat je de films van NPO wel (een jaar) terug kan zien.
De replay tv van NLziet - met een week terugkijken - is best uitgebreid. Helaas kun je niet alles terug zien zoals CSI.
Het geluid weet ik eerlijk gezegd niet of dat DTS of gewoon stereo is. Vaak kijk ik NLziet via de computer en die heb ik zowel in beeld als geluid analoog op mijn tv en deze zit weer via optical aangesloten op mijn homecinemaset. Soms kijk ik via de Chromecast en dan heb ik net als iemand hier elders schrijft dat regelmatig een irritante balk onder aan het beeld komt die wel ideaal is als ik de uitzending wil starten of pauzeren.
Wat ik bij replay tv een groot nadeel vind is dat je niet kunt vooruit kunt spoelen. Reclames kun je niet overslaan en als om wat voor reden de internetverbinding weg valt loop je kans dat je de film weer helemaal vanaf het begin moet zien.
Ik heb NLziet opgezegd, maar hou ze wel in de gaten. Misschien dat ik het in de toekomst wel weer probeer.
Het zou fijn zijn wanneer ze eindelijk een windows en xbox versie zouden uitbrengen, apps werken haast altijd beter dan websites, en de xbox alleen al lijkt me toch een grote markt.

Ik vind het als een goed alternatief voor de tv klinken in ieder geval, mits ik het op mn tv zou kunnen bekijken (met de xbox dus)
Grappig, als ik naar de andere comments hier lees missen anderen toch nog wat kanalen. Zelf vraag ik me iedere keer af waarom ik überhaupt verder dan NPO1-2-3 zou gaan als je kjikt naar de kwaliteit van al die tig kanalen die Ziggo aanbiedt..
Blijkbaar zijn er nog een boel mensen die graag naar andere zenders kijken? In mijn directe omgeving zijn er best een boel mensen die graag naar 24kitchen of Discovery kijken. Persoonlijk vind ik er geen moer aan (waar Discovery heel vroeger voornamelijk docu's had (uit de periode dat MTV nog muziekclips uitzond) is het nu voornamelijk vind ik dit voornamelijk dit in de tv gids: greatest dit, bizarre dat, largest zus, deadliest zo, nogwat hunters, nogwatanders battles, en extreme dingen in Alaska)

Maar goed. Heel veel mensen vinden dat dus wel leuk/boeiend :) (althans, in mijn directe omgeving zijn het best een boel mensen die ik er over hoor)

Onthoud dat die zenders er niet voor niets zijn. Ziggo en co gaan niet kostbare bandbreedte (ge|mis)bruiken voor zaken waar geen van hun klanten op zitten te wachten. Het feit dat ik (en blijkbaar jij ook) er niks aan vind(en) zegt niets over de rest van NL.

Tevens koopt de NPO de programma's in bij dezelfde toko's als RTL en SBS hè? :)
https://bluecircle.nl/programmas/ (o.a. Heel Holland Bakt (NPO), Boert zoekt vrouw (NPO) en Everybody Dance Now(RTL) en RTL Boulevard (RTL))
http://idtv.nl/nl/cases/ (o.a. Wie is de mol (NPO) en VTWonen weer verliefd op je huis (SBS))

enzovoorts.
Precies! Ik kijk ook naar andere zenders dan alleen NPO, zoals RTL, SBS, ID, Eén (VRT), Canvas, Comedy Central... om maar even de zenders te noemen die ik het meeste kijk.
BBC-First en BBC zijn wel erg goede zenders.
Als ze BBC1 en BBC2 (met Masterchef) toevoegen kan het TV-abo kan ook hier de deur uit.
Geef mij maar AFC (Asian Food Channel), dan leer je pas echt koken.
Dit idd BBC4 is de enige reden dat ik een uitgebreid pakket heb.
Tevens is er soms op canvas wat leuk maar de rest is prut.
welke goeie programma's komen er op bbc4?
Veel docu's al moet ik zeggen dat het de laatste jaren ook achteruit is gegaan.
Oja ok, ik download altijd docu's waar ook engelse tussen zitten. Dus dan zal ik bbc4 niet missen denk ik.
Ook interessant! Ik identificeer mezelf niet echt als links maar na een paar seconden rtl(4 of nog erger, 5), sbs, net 5 ben ik zo weer terug! Kan ook zijn dat ik alle 'goeie' series gewoon download en verder al niet echt een reden heb om tv te kijken?
soms wel goeie docu's of reportages,voor de rest is het niks.
En vergeet vooral de oorlogspropaganda niet.
Ik moet daar altijd wel om lachen, als "links" het weer eens heeft gedaan. We hebben nog nooit een links kabinet gehad, nu zelfs het meest rechtse kabinet mogelijk gelet op het politiek spectrum, maar het is altijd de schuld van links. :)

NPO levert prachtige programma's. Als je nazitermen als "omvolking" belangrijk vindt, of niet gelooft in wetenschap, dan begrijp ik dat je boos wordt. Ik ben maar wat blij dat jouw smaak niet uitgezonden wordt. WNL is overigens rechts. Leuke omroep, ben blij dat het achteraf niet zo schreeuwerig Telegraaf is geworden. PowNed is kneiterrechts en gebruikt ook discutabele termen (dobberneger voor vluchtelingen, bijvoorbeeld). Allicht dat dit beter bij je past, al laten de kijkcijfers zien dat we als samenleving daar gelukkig totaal niet op zitten te wachten. :)
Gas erop dan, als NLZiet zenders zoals Discovery, History en NatGeo toevoegd ben ik over :). Ze hebben al een Android TV app uit, in tegenstelling tot de logge providers ...

Ik ben iemand die zo min mogelijk apparatuur wil, en zit met XS4ALL en IPTV - en een Android TV. KODI, Netflix, Plex etc werken prachtig direct op de TV, maar helaas toch weer zon boxje voor normaal TV kijken.

Een AndroidTV app van XS4ALL zou ook voldoen voor mij, maargoed ... NLZiet is wel lekker goeikoop.

[Reactie gewijzigd door Yahiko750 op 4 april 2019 14:28]

Tijdje geprobeerd, die Android app via Chromecast. Klapte er toch vaak uit of een stilstaand beeld. Op mijn oude Samsung TV uit 2013 is de NLziet app ook beschikbaar, maar de bediening is nogal ruk omdat de afstandsbediening niet reageert.
Hopelijk wordt het gauw beter want ik wil wel graag.

Wat zijn de ervaringen van de NLziet app op nieuwere TV's?
Ik gebruik NLziet i.c.m. een iPad / OnePlus 5T met de chromecast 2, werkt perfect.
Eigenlijk nooit problemen mee gehad, echter moet ik wel bekennen dat het beter werkt dan op de Chromecast 1, dus ik weet niet welke van de 2 je hebt.
Oneplus 3 met Chromecast 2. Maar alleen al dat ik niet met de afstandsbediening kan zappen. En via de app gaat ook niet heel soepel.
Ik gebruik Nlziet via mijn mi box (Android tv). Werkt helemaal super! Maar meer integratie met Android tv zou nog beter zijn. De app is stabieler dan op iOS, want op mijn iPhone en iPad heeft ie soms vreemde kuren. Vooral als ik een live programma vanaf het begin wil starten; 9 van de 10 keer springt hij elke minuut naar een random fragment in die uitzending: niet te doen.
Zo'n Androidbox heb ik ook naar gezocht. Veel bomen, dik bos. De ene is hier te kort, de ander daar te breed. Is er ergens een discussie over Androidboxen te vinden op dit forum? (jawel, ik kan ook zelf zoeken...)
Op mijn LG werk NLZiet ook aardig. Soms bij openen een lage bitrate maar dat is dan ook het enige. Veel beter dan de Android app icm CC in ieder geval.
Anoniem: 706671
@Yahiko7504 april 2019 14:41
Voor Discovery is er een oplossing voor de rest nog niet.

dplay.nl voor 4 euro per maand heb je TLC en discovery.
Het probleem is vaak ook dat de bedrijven achter de zenders (bv. Viacom) de aanbieders bijna verplichten om de zenders samen in een pakket te stoppen. Een systeem waarbij je gewoon (extra) betaalt per zender maken ze zo onmogelijk.
Discovery en History zijn alleen maar scripted reality shows these days......

NatGeo wild HD is het enige wat ik zou willen zien.
Ik kijk regelmatig voetbal via de Fox Sports GO app op mijn TV, maar stoor me hierbij toch aan de kwaliteit van de stream. Wat mij betreft is dit het nog steeds nét niet. Het feit dat het beeld niet 100% vloeiend gaat, wat met name opvalt bij een schot of snelle bal bijvoorbeeld, weerhoudt me ervan volledig over te gaan op dit soort streaming diensten.
Helemaal mee eens.
Ik heb Knippr, NLZiet en nu de Ziggo-Go app geprobeerd en heb echt het gevoel juist terug in de tijd te gaan. De kwaliteit van de streams laat echt te wensen over. Daarnaast heeft iedere app lip-sync problemen icm. mijn receiver.
Overigens betaal ik nu € 7,50 voor Live-tv bij NLEx voor veel meer zenders en ook de mogelijkheid om terug te kijken.
Antwoord van de supportdesk van NLZIET :

Bij NLZIET worden alle programma's in de hoogst mogelijke kwaliteit online gezet. De beeldkwaliteit kan verschillen per aanbieder en per apparaat waarop het wordt afgespeeld. De kwaliteit kan ook beïnvloed worden door andere factoren, zoals je locatie, de beschikbare bandbreedte en/of de snelheid van je internetverbinding.
Mooi verhaal maar die kwaliteit is zo te lezen voor velen niet hoog genoeg. Om het dan af te schuiven op de internetverbinding en apparatuur slaat natuurlijk nergens op.
Ik ben benieuwd of KPN het dadelijk beter doet met hun app.
Ja,lachwekkend inderdaad.
Kun je wel 7,50 euro betalen voor TV maar maximale snelheid is nu 500MB bij NLEx voor 60 euro. Ik heb 1GB met NLZiet en geen enkel probleem met de kwaliteit en betaal 35 euro voor 1 GB.
Ik zou niet weten wat ik met een 1GB abonnement moet. Dit staat natuurlijk ook volledig los van de kwaliteit van de stream. Een 50Mbit lijntje zal al ruim voldoende moeten zijn.
Er zullen genoeg klanten zijn die tevreden zijn met de streams maar voor mij persoonlijk is de kwaliteit echt te laag.
Dat was ook mijn gedachte, bij het lezen van dit artikel. Waarom zou je niet gewoon het TV pakket van een willekeurige ISP afnemen? In mijn geval ook van NLEx. Je betaalt dan nagenoeg hetzelfde en kunt ook mobiel kijken via een app, mocht je daar behoefte aan hebben. Maar wellicht mis ik een specifieke toepassing.
Hier stoor ik me ook aan.
Deinterlace bij deze streaming diensten is slecht , heb nlziet en cannal digital getest, zowel bij de WebOS en Apptle TV app
Tja, ik zou ook graag van de kabel afstappen, maar helaas wordt Comedy Central of Discovery nog niet aangeboden. Wellicht dat het dan interessanter wordt.
Discovery heeft eigen dienst (om 1 of andere reden samen met TLC): dplay
Omdat TLC eigendom is van Discovery. :) Vroeger was dat blijkbaar ook een kanaal waarop je dingen kon leren en dergelijke.
Discovery is tegenwoordig toch alleen maar dat scripted reality? iig niet meer wat het geweest was, ben zelf gestopt met het kijken naar discovery om die reden. Over CC kan ik niks zeggen, het enige boeiende daar vond ik South Park, wat je ook online kan zien(legaal).
Discovery is tegenwoordig toch alleen maar dat scripted reality? iig niet meer wat het geweest was, ben zelf gestopt met het kijken naar discovery om die reden. Over CC kan ik niks zeggen, het enige boeiende daar vond ik South Park, wat je ook online kan zien(legaal).
Je hebt nog discovery science e.d. toch? dat is nog het serieuze werk, de reguliere discovery wil ik niets meer van weten. Reality TV onzin.
Geen idee, ik kijk echt al jaren geen normale tv meer ;)
Ook jammer: bij Ziggo MOET je ook minimaal kabel TV afnemen. Je kan dus niet een internet only paket afnemen :(
of is er hier een tweaker die weet hoe ik dat wel voor elkaar krijg?:P
Elke kabelaar heeft dat helaas zo ver ik weet. Bloed irritant.
En ik maar denken dat koppelverkoop verboden is....
Interactieve tv kun je gewoon uitschakelen helaas levert dat bij het start pakket maar een kleine winst op van 5 euro. bij complete 9,50 en bij max een winst van 20,50.
Aangezien het internet via het TV signaal verzonden wordt, biedt Ziggo dit inderdaad niet aan.
werkt dit inmiddels (native) icm linux?

(en dan bedoel ik niet via android emulator, een VM, of sandbox met chrome via wine met drm addon shit :r)

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 4 april 2019 14:30]

Dat werkt toch gewoon via de browser op je PC...

Edit:
NLZIET is te gebruiken in de browsers Chrome, Safari, Firefox, Internet Explorer en Edge.
Wordt niets gezegd over OSen...

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 4 april 2019 15:13]

nope - DRM .... vond firefox/chrome niet tof icm linux ~half jaar terug. https://www.nlziet.nl/nl/over-nlziet/apps/ worden diverse OS'en beschreven, geen hippie software daar tussen...

Vraag me af of dat heden dag anders is.

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 4 april 2019 14:38]

Ik kan iig KPN itvonline kijken in ubuntu. Hiervoor wordt ook DRM gebruikt.
DRM geeft het in verschillende vormen en maten. Het is een generieke naam, net als PC of CPU.

Dat het voor jou met KPN werkt zegt niets over NLZiet.
Op de pagina die je linkt kun je ook contact opnemen en om hulp vragen? Dan heb je antwoord van de bron :)
nope - DRM
NLZIET zou gebruik maken van WideVine. Netflix doet dat ook. Netflix werkt in Linux in de browser (Firefox, Chromium, Chrome) en in Kodi. NLZIET zou gewoon in de browser moeten werken, en het zou mogelijk moeten zijn om een Kodi add-on ervoor te maken.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 4 april 2019 15:55]

Ik kijk anders al sinds ik NLZiet heb vrij regelmatig gewoon Live TV (of terugkijkcontent) via NLZiet in Firefox onder Linux hoor....

Chrome wil om de 1 of andere reden niet lekker, maar met Firefox onder Ubuntu werkt het vrij goed.
Net even geprobeerd (vooral omdat ik eigenlijk een screenshot met "natuurlijk wel" wou plaatsten), maar het blijkt echt niet te werken. In ieder geval onder firefox op ubuntu 16.04 niet.

Terwijl in FF wel de Widevine en de OpenH264 cisco DRM oplossingen enabled staan. (dezelfde als op windows, waar het wel werkt)

Ten eerste jammer, ten tweede snap ik niet precies waar het dan aan zou kunnen liggen. Zouden ze het actief blokkeren? -

edit- een User Agent switch trapte ze niet in in ieder geval, proberen waard...

[Reactie gewijzigd door MaffeMaarten op 4 april 2019 15:51]

Je kan het toch gewoon via de browser kijken?

"Met NLZIET kijk je tv op jouw laptop of computer. Ga daarvoor naar www.nlziet.nl. Hier heb je toegang tot alle programma’s uit het aanbod van NLZIET. NLZIET is te gebruiken in de browsers Chrome, Safari, Firefox, Internet Explorer en Edge."
https://www.nlziet.nl/nl/over-nlziet/apps/
Dat stond ook bij Netflix, maar dat kon aan het begin niet omdat er geen silverlight op linux draaide. Dus ookal staat zoiets er, er wordt vaak niet bijverteld dat je daar DRM of windows only applicaties voor moet gebruiken.
"maar dat kon aan het begin niet omdat er geen silverlight op linux draaide."

Dat is niet helemaal waar: we hadden Pipelight. Via Pipelight kon je zowel Silverlight als Widevine native gebruiken op Linux.
True, maar pipelight was discontinoud en werkte niet meer ;)
Ja, op een gegeven moment wel, maar in het begin werkte het wel.
Ik krijg met Firefox op Ubuntu 18.10 nog steeds Foutcode: F7701-1003 als ik iets op Netfilx af wil spelen.
bij mij op xubumtu 18.10 en firefox speelt hij gewoon af. Krijg eerst wel een balkje om DRM te enablen, zodra dat klaar is werkt het keurig.
Misschien dat het iets in de instellingen is in Firefox wat bij mij te "streng" staat.
Heb nu een proefmaand Netflix maar heb het overigens al opgezegd omdat ik het aanbod niet zo boeiend vind.
Dat is dus wat ik verwacht, aangezien ubuntu niet zo moeilijk doet over non-free.
Ik dacht dat ubuntu het niet zo nauw nam met non free?
Het lijkt me het zinvolste dat de kabel geheel wordt ingezet voor symmetrisch internet en dat tv kijken gewoon een internetdienst wordt. De bandbreedte kan dan aardig opgeschroeft worden denk ik.
Gewoon wachten op IPTV. En dat duurt nog wel effe. En ja dat gaat Ziggo ook implementeren.
Nu bieden ze iets van 100 zenders digitaal aan. Daar gaan mensen naar willen kijken op een manier wat ze gewend zijn. Dus dan gaan mensen tv kijken met een soort kastje er tussen dat effectief op internet gaat, maar dan met een interface die gelimiteerd is om alleen tv te kunnen kijken of zo?

Ze zijn nu bezig om het analoge signaal weg te nemen. Als er straks fatsoenlijke kastjes komen om digitale radio te luisteren zonder al te veel gedoe, kunnen ze ook de FM en AM (zit die er nog op?) er af gooien)

Aangezien digitale televisie ook op IP gebaseerd is, hebben ze effectief al alleen maar "internet" (alleen een stukje dan niet als het publieke internet, maar op een soort VLAN dat alleen TV zenders streamt / multicast (dekt niet helemaal de lading, maar even voor het idee)
Ik kijk eigenlijk alleen sport op TV, als ze de zenders aanbieden die al het voetbal en wielrennen uitzend, ben ik om.
Hierdoor ben ik ook nog niet over op NLZiet. Ik zou het best snappen als er een toeslag voor zou komen voor de sportzenders (Fox, Ziggo), is nu namelijk met reguliere TV ook het geval. Dat zou ik er wel voor over hebben.
Je kan ook online voetbal / sport streams inkopen. iig voor voetbal kan je per wedstrijd online stream inkopen, daar help ik mijn oudere buurman mee als zijn club speelt.
Heel goed! Ben al enige tijd aan het testen tussen diverse aanbieders na het verdwijnen van Knippr. Uiteindelijk bleek de keuze tussen T-Mobile Anywhere en NLZiet niet moeilijk; NLZiet heeft weliswaar minder kanalen, maar de manier van TV-kijken op een 'seizoen/afleveringen' gebaseerde manier, zonder reclames, icm een zeer fijne app (Apple-TV) heeft mij doen besluiten om volledig over te gaan NLZiet.
Met meer zenders wordt NLZiet alleen maar interessanter, al vraag ik me af of ze het dan nog wel voor 7,95 eur per maand kunnen aanbieden.
Wellicht dat ze dan meer soorten abonnementen gaan aanbieden. Een laag bedrag voor een karig abonnement en wat meer voor wie alles wil. Zelf je zenderpakket samenstellen zou ook leuk zijn.
ja, ik wil alles terugkijken en dan zonder live tv voor 5 euro.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee