Dropbox beperkt aantal ingelogde apparaten per gratis account tot drie

Gebruikers met een gratis Dropbox-account kunnen vanaf maart nog maar met drie apparaten tegelijk ingelogd zijn. Wie daarna met een vierde apparaat probeert in te loggen, moet kiezen welk apparaat moet worden uitgelogd, zodat er maximaal drie ingelogde apparaten zijn.

De wijziging blijkt uit een Dropbox-hulppagina. Volgens de pagina is de wijziging in maart ingegaan. Wie met meer dan drie apparaten tegelijk wil kunnen inloggen, moet een abonnement nemen. Het goedkoopste abonnement heet Plus en kost tien euro per maand. Gebruikers krijgen dan ook extra opslagruimte bij de cloudopslagdienst.

Voor personen die voor maart met meer dan drie apparaten waren ingelogd, verandert er niets totdat ze uitloggen of met nog een extra apparaat willen inloggen. In dat laatste geval krijgen ze de melding dat ze weer een aantal apparaten moeten ontkoppelen van de dienst om het maximum van drie ingelogde apparaten niet te overschrijden.

Vermoedelijk doet Dropbox dit om geld te besparen. Gebruikers met een gratis Basic-account leveren de dienst geen vaste inkomsten op, terwijl ze de dienst wel geld kosten. Door deze gebruikersaccounts te beperken, hoopt Dropbox ze wellicht ertoe te verleiden een betaald account te nemen. In 2017 had Dropbox nog een nettoverlies van omgerekend bijna 100 miljoen dollar. Dat was wel minder dan de jaren daarvoor. Dropbox had in 2017 500 miljoen gebruikers, slechts 11 miljoen daarvan betaalden voor de dienst.

Door Hayte Hugo

Redacteur

14-03-2019 • 16:09

91 Linkedin

Submitter: robcoenen

Reacties (91)

Wijzig sortering
Als je overweegt om van Dropbox naar Google Drive of Microsoft OneDrive te gaan, kijk dan even naar deze uitstekende vergelijking.

Je kunt natuurlijk nog iets anders nemen. :)
Zag 't niet tussen die lijsten staan, er is ook een lokaal alternatief.
Wat is er 'lokaal' aan het Stack van TransIP dan? Je bestanden worden toch nog steeds gehost op de servers van TransIp?

edit: nvm: Ik denk dat Epoman met lokaal Nederland bedoeld

[Reactie gewijzigd door Imaroe1905 op 14 maart 2019 18:25]

edit: nvm: Ik denk dat Epoman met lokaal Nederland bedoeld
klopt, excuus voor de verwarring
En toch iets prettiger dat het bij een bedrijf staat die onder de Nederlandse wet opereert en een hoge reputarie hoog te houden heeft.

Ik gebruik Stack al geruime tijd, 1TB, en heb het iewat verdeeld. 50GB naar die, 10GB naar die, nog wat naar die, 900GB naar mijzelf.
Beetje een grijs gebied maar je kan via eBay Dropbox accounts kopen met de gemaximaliseerde gratis opslagruimte (22GB). Dit kan omdat Dropbox iemand per referral 500MB gratis ruimte geeft, en er zijn lui die dat met een tooltje geautomatiseerd hebben. Kost ongeveer €30. Vermijd je ook nog eens dat Google door al je bestanden loopt te neuzen :)

[Reactie gewijzigd door Halfscherp op 14 maart 2019 18:46]

Ik heb een jaar of 3 geleden daar eens gebruik van gemaakt. Toen voor een paar euro een account gekocht die gemaxt was. Maar na ongeveer 4 maanden heeft dropbox opeens al referals ongeldig verklaard... Not worth it dus!
Met Google AdWords was het een stuk gemakkelijker ;)
Bedoelde dat je snel aan aan referrals kon komen door de referral link in AdWords te gooien.
AdWords tegoed kreeg je zowat gratis; dus gratis aan de max Dropbox grootte.

Geen tool voor nodig gehad; en maar 1 Ad compain opstarten.

Zo heb ik totaal 27GB ;)

[Reactie gewijzigd door Krypt op 14 maart 2019 22:35]

[...]
Gratis opslagruimte voor 30 euro ;)
Het is een keuze, lang wachten tot je het bij elkaar gesprokkeld hebt ( indertijd ging het soepel, iedereen wilde wel en paar GB opslag )
Mijn DB is 31.1GB door refferrals en bonus opslag door wedstrijden e.d

Wil je nu 'snel' je max capaciteit krijgen, zal je moeten betalen, eenmalig 30€ kennelijk.
Al zijn er betere mogelijkheden te vinden voor opslag momenteel

[Reactie gewijzigd door Gimmick op 15 maart 2019 07:40]

Snel door gelezen. Ik mis de informatie over wat Microsoft nu 'place holders files' noemt.
De sync techniek van Dropbox leent zich het beste voor versleutelde containers volgens mij.
Dropbox is de enige cloud dienst waarmee ik mijn keepass database kan synchroniseren tussen verschillende apparaten (Windows, iOS, MACOSX).

Ik heb wel meer dan drie apparaten waarop dropbox geïnstalleerd is, maar hooguit 2 die eventueel tegelijk verbinding maken... gaat het om totaal aantal
Apparaten of het totaal aantal dat tegelijk aangelegd is?

Voor die paar mb’s Is het mij iedergeval niet waard om een abonnement te nemen. Dan maar weer een word file op onedrive met passwords ;)
Ik vind het prijsverschil van de abbo's zo hoog bij dropbox persoonlijk. Ik had zelf meer ruimte nodig, maar niet de meerdere TBs die je bij het abbo van dropbox krijgt. Dit vond ik persoonlijk te duur voor iets wat ik niet gebruikte.

Drive en Onedrive bieden beiden abbonementen aan voor een betere prijs. wel minder ruimte voor de goedkope abbo's maar je krijgt dan ook waar je voor betaald. Ik ben uiteindelijk voor Google Drive gegaan.

Het prijsverschil heeft mij weggejaagd bij dropbox en nu met deze beperking erbij kan dit mischien wel voor meer mensen gaan gelden.

Verder wel altijd tevreden over de service en de apps die erbij zitten.

[Reactie gewijzigd door dynosu op 14 maart 2019 16:15]

Zeker als je vergelijkt met O365, waarbij je Office er bij krijgt bij een Home abonnement, waarbij je 5 accounts kunt delen met Onedrive.
Dropbox heeft een handige renamefunctie voor camera uploads voor je mobiel, maar dat is nog het enige waar ik het voor gebruik. Daarna sla ik alles op in Onedrive.

OneDrive heeft zich de laatste jaren echt ontwikkelt. De apps maar ook features zoals vorige versies herstellen.
Heb zelf 2 x 1TB van TransIP staan als cloud storage + 25GB Onedrive (destijds wel aangegeven dat ik het wil behouden) én 17GB van GDrive. Heb er niet veel op, vaak backup's van VM's ISO bestanden, documentatie enz. Voor €2,50 per maand kan je 250 GB aanschaffen en voor €10,- per maand 2 TB. TransIP heeft een goede naam opgebouwd door (bijna) iedereen gratis 1TB aan cloud storage gratis te geven.

Daarnaast kan je meerdere gebruikers aanmaken en ook ruimte toewijzen. Weet alleen niet tot hoeveel gebruikers er ingelogd kunnen zijn, maar vind het wel fijn om geen upload limiet te hebben. Ook wordt er bij TransIP standaard backups gedraaid, 2FA en SFTP zitten er bij. Backups zijn vooral bedoeld dat als jij je data erop hebt staan en er gebeurd wat, dat jouw data nog veilig is vanaf de meest recente backup.

Zelf wil ik een eigen NAS hebben met 4 bays zodat ik RAID 5 kan gebruiken als bescherming. Daarnaast wil ik automatisch een backup laten maken van mijn laptop, zonder dat ik elke keer een externe HDD moet koppelen en handmatig het moet laten doen. Mooiste zou zijn als TransIP zo'n functie heeft voor Stack, hetzij met de standaard Windows app of via Acronis Backup / etc.

Ik zorg er wel voor dat er geen gevoelige informatie op de cloud storage staat, want dat is het laatste wat je wilt; dat al jouw gegevens op straat liggen.

Daarnaast raad ik het aan, om je bestanden op 3 manieren te backuppen: 1 x op een externe HDD / SSD, 1 x op een offsite backup dienst (cloud storage) én 1 x op een backup tape :P
Het laatste is wel een aandachtspunt, gezien niet iedereen over zo'n backup installatie beschikt.

OT:
Is Dropbox niet een beetje achterhaald, sinds dat Google je onbeperkt foto's laat opslaan op iets mindere kwaliteit? 15/17 GB bij Google Drive is voor de meeste al genoeg om documenten en foto's te delen. Dus als Dropbox nog steeds gratis 2GB weggeeft, dan spelen ze niet echt meer mee met de grote jongens.
Ik heb het hier thuis op de volgende manier:

Allemaal MacBooks, encrypted welke backuppen naar een share op mijn 4-bay NAS. Op deze NAS heb ik dan met Synology Drive een aantal shares encrypted die afzonderlijk nog data syncen tussen de macs, iPhones, iPad.

Er hangt een externe USB 3.0 disk aan de NAS voor een extra backup.

Er is een Synology Drive Sync opgezet tussen mijn NAS en de NAS bij mijn schoonouders welke realtime synced, samen met de andere devices, daarbij vertrouw ik volledig op de vorige versie functie van Synology Drive. En vanaf de NAS van mijn schoonouders is er een Cloud Sync opgezet naar een 1TB stack die a. one way is dus hij synced alleen naar Stack en B ook weer geencrypt.

Zo gebruik ik voor 90% mijn eigen infrastructuur en houd ik het in eigen beheer en de overige 10% hangt wel in de cloud, maar kan ik gebruiken voor alleen een disaster recovery van echt belangrijke dingen (administratie en persoonlijke documenten)
Waarom encrypted naar je eigen NAS en ook encryptie op je externe HDD?
In het geval van diefstal van de NAS etc :) just in case
Stack kan met webdav prima aan een NAS gekoppeld worden als backup medium inderdaad. Een subselectie van de belangrijkste data gaat daar naartoe. De rest opmalternerende USB schijven elke 2 weken naar mijn schoonouders.
Google photo's is misschien wel onbeperkt maar wat ik me van de aankondiging meen te herinneren is dat je meteen afstand doet van je auteursrecht.

No way in hell.
Google photo's is misschien wel onbeperkt maar wat ik me van de aankondiging meen te herinneren is dat je meteen afstand doet van je auteursrecht.

No way in hell.
Misschien moet je dat dan even aanwijzen, want er staat niets over auteursrechten ..
Ze vragen toestemming om te publiceren, en heel duidelijk gespecificeerd dat dat dan gaat over het delen van de foto's / video's
( Als jij een foto wil verzenden moet je dáár toestemming voor geven, dat is DIE toestemming, niet de toestemming om het te pas en te onpas buiten jou om te delen )
Synology kan rechtstreeks syncen met GDrive (ik dacht ook Dropbox maar weet t niet zeker). Dan kun je echt offsite documenten op je NAS kwijt en synct die zelf wel naar Google toe wanneer dat moet.
Synology synchroniseert inderdaad ook gewoon met Dropbox. Ik heb dat ingesteld om foto's die automatisch naar Dropbox geupload werden binnen te trekken op de NAS.
Zelfde met onedrive en stack, op mijn QNAP synct het allemaal ;)
Ik heb een zogenaamde 3-2-1 back-up situatie ingericht thuis. Data staat op drie plekken, éénmaal op de vaste computer, éénmaal geback-upt op de NAS van Synology (dagelijks incremental, wekelijks full met retentie van full back-ups van maandelijks met 3 maanden terug en incrementals tot 3 weken). Daarnaast wordt de meest belangrijke data (cloudstorage van dropbox/onedrive/googledrive en keepassdatabases) door mijn NAS dagelijks geëncrypt geback-upt naar Stack.

Voor oepsmomentjes kan ik terugvallen op mijn NAS of op versiegeschiedens van de cloudprovider.
Bij grotere incidenten is de data nog beschikbaar op de NAS of bij één van de Cloudproviders.
OneDrive komt wat mij betreft technisch en functioneel gezien nog steeds niet in de buurt van Dropbox. De hoeveelheid ruimte is uiteraard een plus, maar bijv. qua performance en platform ondersteuning legt het het ruim af tegen Dropbox helaas. Hopelijk gaat dat nog verbeteren, want concurrentie is goed.
Performance van de web interface is inderdaad een drama. Maar vanuit de verkenner en apps werkt het zeer vlot. Daar heb ik zelf niet te klagen over. Ook op gebied van platform ondersteuning is er niet veel dat ik mis, maar dat kan dan ook weer zijn omdat ik OneDrive beperkt tot productiviteit en muziek (Jaja, Groove synced nog altijd op Android als je naar de voorlaatste versie van de app gaat).
Inderdaad, DropBox draait al jaren perfect op al mijn machines.
OneDrive, wat ik bij mijn Office365 abonnement heb, heeft mij op 1 jaar tijd al veel frustraties opgeleverd, tot verloren bestanden toe. Niet door mijn fout, maar door OneDrive!
Ik ervaar hetzelfde. Ik gebruik DropBox als "real-time" backup van mijn fotos op mijn mac. Waar DropBox met gemak 6/7 Mb/s upload haalt, komt OneDrive nog niet in de buurt van deze snelheid. Ook is de verbinding naar onedrive niet constant. Ene moment zit je op 4 Mb/s, volgende moment op 200 kb/s.

Daarnaast heb ik Linux bash scripts die mijn dagelijkse backups pushed naar DropBox. Met OneDrive heb ik dat nog niet voor elkaar gekregen. Baal er wel van, want ik heb dus Office 365 en dus momenteel 5 TB aan diskruimte ongebruikt liggen. DropBox kost me nu ook 10 euro per maand.

edit: haal wat termen door elkaar mbit <--> Mb's

[Reactie gewijzigd door Sircuri op 15 maart 2019 12:39]

waarbij je 5 accounts kunt delen met Onedrive.
6 :Y)
Helemaal mee eens, heb iCloud opslag van 50GB voor 99 cent per maand, 1TB voor 10 euro per maand is meteen overkill. Overigens doe ik de rest ('gratis') via de NAS draaiende met NextCloud.
waarom nog iCloud als je al Nextcloud draait?
Zie er zelf geen reden voor. Happy nextcloud gebruiker hier voor de compleet gratis met zoveel opslag als ik zelf bepaal.
Omdat ik de (native) integratie met macOS / iOS ontzettend lekker vind werken, voor die 1 euro per maand ga ik daarvoor niet met (halve) alternatieven zitten prutsen ;)
Mee eens. Elke foto op m'n iphone is na het schieten vrijwel instant beschikbaar op m'n Apple TV en Macbook. Perfect. Plus is die upgrade wel vereist voor online backups. M'n ouders gebruiken ook de 50GB iCloud, gewoon elke jaar een vaste maand een iTunes kaartje kopen, en dan hou je nog 3 euro tegoed over ook.

[Reactie gewijzigd door xoniq op 15 maart 2019 00:40]

200GB = €2,99
200GB = €2,99
Tja, hier met 2 gebruikers onder famlily-share ideaal inderdaad.
Sinds Dropbox ondersteuning voor encrypted filesystems op Linux heeft gestopt, zijn er al veel mensen die makkelijk kunnen omschakelen naar een alternatief of self-hosted oplossing vertrokken.
Vergeet StackStorage niet. Daar krijg je voor 12,50 p/m 2 TB aan ruimte.
Ik heb nog de gratis variant, van 1TB. Werkt prima. Is eigenlijk OwnCloud als basis, maar dan door TransIP gemodificeerd en gefinetuned.
Die heb ik ook en voor €12,50 kan ik upgraden naar de 3tb versie. Je houdt je gratis opslag. Ben alleen benieuwd hoe lang ik die opslag nog hou.
Voor mensen die aan de invites mee deden, blijft dit gewoon zoals het is.
Maar wie gebruikt er nou Dropbox en waarom? Er zijn echt zoveel betere alternatieven, dat ik op geen enkele manier bij Dropbox zou uitkomen in een vergelijking.
Ik denk dat veel mensen het, net zoals ik, al jaren gebruiken en geen acute noodzaak zien om naar een andere dienst over te stappen.
Ik gebruik meerdere diensten als deze, maar moet zeggen dat Dropbox qua functionaliteit en stabiliteit toch wel de gouden standaard is. Sommigen komen gelukkig in de buurt.

Helaas is dit niet de eerste beknibbeling waar ik als Tweaker last van heb, want niet lang geleden is om onduidelijke (en technisch onnodige) redenen ook de ondersteuning op Linux platformen beperkt tot alleen Ext4 en dan nog unencrypted ook. Voor mij was dat reden om grotendeels met Dropbox te stoppen.

Ik denk dat Dropbox verwacht dat de gebruikerspopulatie inmiddels zo gewend is dat ze niet snel overstappen op iets anders. Een bekende truuk bij Freemium business modellen.

De prijzen zijn voor mij daarnaast ook een belemmering om betalende klant te worden van Dropbox

[Reactie gewijzigd door zordaz op 14 maart 2019 16:41]

Veel mensen zullen waarschijnlijk alleen Dropbox en Google Drive kennen als cloud-opslagdiensten. Voor de niet-veeleisende gebruiker is het een prima platform qua functionaliteit en stabiliteit.

Ik gebruik het zelf al onbetaald sinds 2011 en heb geen enkele keer de behoefte gehad om over te stappen.
Ik heb heel veel diensten zien komen en gaan. Dat is voor mij ook een reden geweest om nog steeds bij Dropbox te blijven. Ik wil een betrouwbare dienst die vele jaren blijft.
Zo heeft bijvoorbeeld mijn domeinhoster (One.com) in 5 jaar tijd al 3x gewisseld van cloud storage systeem. Daar heb ik geen zin. Het moet gewoon werken.
Mogelijk uit historisch oogpunt: Daar zijn we begonnen.
Mogelijk uit app/mogelijkheden oogpunt: Het werkt wel redelijk goed vanaf diverse platformen.
Mijn reden zou zijn dat het dan niet bij de grote clubs staat die qua privacy nogal eens minder goed in het nieuws komen: Google, Microsoft...

Zelf heb ik het genoegen om zo'n 1 TB account van TransIP te hebben. De voordelen daar:
- Dat is zeker in NL.
- Dat werkt ook met webdav.
- En die 1 TB is iets meer dan de bijna 20 GB die ik bij dropbox heb.
Voor nieuwe gebruikers: helaas: https://www.transip.nl/kn...en-invitecode-voor-stack/
Het is me niet helemaal duidelijk maar het lijkt om de dropbox cliënt te gaan.
Ik gebruik dropbox voornamelijk voor het syncen van mijn wachtwoordenkluis ( enpass).
De native enpass apps gebruiken een ander soort verbinding ( hoop ik ).
Benieuwd of ze dat soort verbindingen ook gaan aanpakken.
Wat voor verbinding denk jij dan ?
Je moet de authorisatie aangeven, dat is één client

Je zou hoogstens kunnen kijken of het werkt over een url-link die je deelt.
( onedrive en nextcloud hebben dat btw wel, direct naar één file lezen/schrijven )
Ik denk dat enpass en andere apps hier gebruik van maken.
https://www.dropbox.com/developers/reference/oauth-guide
oauth is imho ook een client-idee, maar kan het natuurlijk mis hebben.

Zelf sync ik keepass zo over dropbox, maar heb genoeg alternatieven als het niet meer kan
Hier kom ik toch al op 6 of 7 devices uit namelijk
Ik heb Dropbox, GDrive en OneDrive geprobeerd en ben zelf het meeste te spreken over dropbox, voor mij de stabielste van de drie.

Mijn gratis account is voor mij ruim voldoende want max 2x ingelogd. Ik vind wel de prijs van €10/mnd een redelijk forse drempel om een betaald account te nemen. Voor de ruimte hoef ik het niet te doen, want zoveel gebruik ik niet.

Waarom doen ze niet iets van €1 / mnd voor > 1 account? Of sowieso een heel goedkoop basisabbonnement, van die 500 miljoen gebruikers zullen er toch heel wat zijn die een klein bedrag prima zouden vinden?
Ja, dat vraag ik mij ook al jaren af en niet alleen bij Dropbox. Het lijkt me dat er genoeg interesse voor zou kunnen zijn bij dit soort diensten.
Het grote voordeel van dropbox vind ik dat het simpelweg altijd werkt en prettig geintegreerd is met mijn windows laptop en iPhone. Maar ik ga nu idd ook maar naar alternatieven kijken.
Dropbox heeft sinds vorig jaar ook al geen serieuze Linux support meer.

Ik gebruik tegenwoordig Seafile op een VPS. NextCloud is ook een leuke optie als je graag veel functionaliteit wilt hebben (en dit ook daadwerkelijk gaat gebruiken), maar bij mijn zoektocht naar een Dropboxvervanger verleden jaar ervoer ik dat Seafile met afstand de snelste is bij (heel) veel bestanden.

Ook kan je met de Seafile Android app zelf kiezen welke mappen je automatisch wilt uploaden, en reeds bestaande bestanden uploaden. Met de OwnCloud app kon je alleen alles of niets, en alleen nieuwe bestanden. (Althans, dat was vorig jaar.)

[Reactie gewijzigd door Redsandro op 14 maart 2019 17:54]

Dropbox vertoont de laatste stuiptrekkingen... Het was een van de eerste met een dergelijke dienstverlening, maar te weinig innovatief en qua prijs/kwaliteit verhouding kan het niet meer concurreren met de rest van de markt. Ze hadden beter ingrijpende verbeteringen kunnen doorvoeren dan restricties opleggen.
Ik vrees dat je gelijk hebt.
Ik zou best willen betalen maar niet zoveel.
Ook Google Drive zou ik niet willen missen en zeker Google Play Music niet. Ik heb daar 45.000+ songs naar geupload en heb nu mijn eigen gratis streaming dienst. Fantastisch!
Dropbox is erg handig, zit goed in elkaar en is betrouwbaar.
Ik zou het dus niet graag willen missen maar ik kan wel zonder.
Ik denk niet dat Dropbox dit doet om geld te besparen maar om meer mensen lid te laten worden tegen betaling (dus de inkomsten verhogen). An sich niet verkeerd als de dienst wil blijven bestaan maar ik kan me niet voorstellen dat het echt scheelt in de kosten als mensen meerdere keren ingelogd zijn.
Nee zou het? :+

Ze hebben waarschijnlijk best heel veel niet-betalende gebruikers.
Een die zullen niet allemaal meer dan 3 apparaten nodig hebben tegelijk.
Dus of ze er echt winst uithalen, ben benieuwd.
Naja, Ik zat er al gauw aan. Telefoon, Tablet, Laptop en Desktop. Als ik dan nog meer apparaten had gaat het best hard. Dit zijn toch wel de 4 apparaten waar ik dropbox(ik gebruik zelf icloud) niet op zou kunnen missen.
Maar als je het intensief gebruikt en je moet de hele tijd weer met 2-factorachtige omslachtigheid inloggen omdat je bijvoorbeeld 4 systemen hebt, maar deze niet per se tegelijkertijd gebruikt kan ik me voorstellen dat iemand wel overstag kan gaan.
Ik verwacht dat deze maatregel er vooral is gekomen voor wanneer je in een groepje aan een project werkt en even Dropbox gaat gebruiken als gedeelde opslag voor de groep. Dan ga je snel over de 3 apparaten.
Dat lijkt mij niet.

Iedereen heeft toch zijn eigen Dropbox-account? Ik heb nog nooit meegemaakt dat er één account werd gedeeld binnen een project.
Ik heb een KeePass bestandje op mijn OneDrive staan, maar DropBox wordt daar ook veel voor gebruikt. Daar hangt sowieso de thuis-PC, de telefoon en de werk-PC al aan. Ik heb geen tablet of laptop, maar anders hadden die er ook nog bij gezeten, je wilt toch op al die apparaten bij je wachtwoorden kunnen. Dan gaat het best hard, hoor.
Ik wil graag betalen voor Dropbox, maar geen €10 per maand. Ik hoef geen 1TB-opslag, een tussenformaat rond de €2 , €4 of €6 per maand (afhankelijk voor de nodige hoeveelheid opslag rond de 50-100-200GB ) zou me wel kunnen overtuigen om te betalen voor Dropbox. Op dit moment ben ik gewisseld naar een eigen NextCloud setup, maar ik zou het liever ergens anders droppen. Niet bij Google, en OneDrive als variant vond ik irritant omdat je vroeger in Windows niet kon kiezen waar de sync-map moest staan. Blijkbaar was het sync-model ook niet zoals dat van Dropbox.
Eens. Dat is ook de reden waarom ik €1 p.m. betaal om mijn iCloud opslag uit te breiden van 5 naar 50GB. Echt een no brainer.
Er is - so far ik weet - geen volwaardig alternatieve desktop client die op dezelfde manier kan syncen, bestandsgeschiedenis e.d. heeft als Dropbox. Volgens mij heeft iCloud ook geen bestandsgeschiedenis?

Bron van deze stelling: https://www.cloudwards.ne...google-drive-vs-onedrive/ , stukje over block-level file transfer.

[Reactie gewijzigd door KingFox op 14 maart 2019 16:41]

Ik heb geen geschiedenis nodig. Belangrijke data gaat niet de cloud in maar lokaal op een schijf. Maar goed, dat is mijn afweging.
Ik heb 3 euro voor 200Gb of zo. Ideaal omdat je vanaf die grootte ook Gezinsdelen kan doen. Iedereen in huis met een Mac kan dus dezelfde storage gebruiken.
Ik snap Dropbox niet. Bied een 25 euro of 40 euro per jaar abbo. voor inderdaad 20 of 50 Gb en ik ken heel erg veel mensen die dat wel zouden willen betalen. Maar 120 euro? Dat is gewoon te veel.
Precies mijn idee. Ik had al jaren graag een reëler betaald, bijv. e50 voor 50GB .
Maar geen e100 /jaar !!
Het gaat toch ook niet om de meerkosten van het inlogproces, maar dit is juist bedoeld om een beetje te prikkelen de dienst minimaler te maken, zodat mensen die verknocht waren aan de functionaliteit om bijvoorbeeld op meer dan 3 computers deze dienst te gebruiken, wellicht overstag gaan om een betaalde dienst af te sluiten.

Spotify had zo bijvoorbeeld de 10 uur limiet, en zo kan je nog duizend voorbeelden bedenken.

Als er te weinig meerwaarde zit aan een betaalde optie blijft iedereen bij een gratis account hangen en is de dienst niet echt levensvatbaar meer.
3 apparaten is best nog veel en de service in inderdaad best handig en werkt snel. In het kader van de concurrentie is het natuurlijk fijn dat DropBox er ook nog is, al krijgen gebruikers die meer dan 4 apparaten hebben natuurlijk wel de pest in en in plaats van DropBox te betalen huren ze een goedkope VPS of andere CloudService in o.i.d.. Op zich fijn dat DropBox niet aankondigt je data te wissen (zoals Flickr laatst haha, bye bye Flickr) hoewel, .... wat met de DropBox data op je 4e en 5e apparaat na de wijziging, en welk apparaat is voor DropBox apparaat 4 en 5, vragen, vragen .... :)
Tja sinds Google Drive en OneDrive/Office365 mis ik Dropbox niet meer. Met die andere twee heb je genoeg krachtige tools, zeker zodra je ook nog iets zoekt als e-mail hosting, integratie met Azure, etc.

Dat tientje p.m. zou ik dus eerder bij een Google-account leggen. Iets als Remote device wipe en Offline file access zit gewoon ook bij die andere. Zo te zien houdt Drive een 30 days or 100 revisions aan voor versie beheer, maar betekend dit ook dat versiebeheer niet meer in de basisversie zit? Dat heeft er altijd in gezeten, iets dat zeker handig was ten tijde van de ransomware uitbraak.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee