Dice draait 'time to kill'-aanpassingen voor Battlefield V terug

Dice laat weten dat de eerder doorgevoerde 'time to kill'-aanpassingen in Battlefield V in zijn geheel worden teruggedraaid. De ontwikkelaar zei onlangs nog dat het versies van de oude time to kill ging toevoegen aan alle gamemodi, maar ook dat is nu van de baan.

Dice meldt in een bericht op Reddit dat vanaf dinsdagmiddag de recent doorgevoerde aanpassingen aan de ttk worden gereset naar de oorspronkelijke waarden van de releasedatum van Battlefield V. De ontwikkelaar zegt dat het deze beslissing heeft genomen na het beluisteren van de feedback van spelers en het 'bekijken van statistische data'. Dice wilde met een compromis komen door deze week voor alle spelmodi een Core-speellijst te introduceren. Daarmee zouden spelers bij elke modus kunnen kiezen voor de oude of de nieuwe ttk, maar dat plan ligt nu ook in de prullenbak.

Het bedrijf achter de Battlefield-reeks herhaalt dat de onlangs doorgevoerde time to kill-aanpassingen bedoeld waren om het schietspel toegankelijker te maken voor nieuwe spelers, en tegelijkertijd ervaren spelers een ervaring te bieden met de door hen gewenste speelstijl. Dice geeft toe dat ze dit niet goed hebben aangepakt en dat ervaren spelers niet om de wijzigingen hadden gevraagd, maar dat ze toch werden doorgevoerd.

De oorspronkelijke time to kill-waarden in Battlefield V zorgden ervoor dat tegenstanders relatief snel geveld konden worden zonder dat daar een grote kogelregen voor nodig was. Dat werd enkele dagen geleden aangepast, zodat er bij de meeste wapens grofweg een kogel extra nodig was om een tegenstander uit te schakelen. Deze aanpassing kon rekenen op veel kritiek, met name van ervaren spelers. Zo zou de game hierdoor trager en minder dynamisch zijn geworden.

Dice meldt ook dat het in de afgelopen week meer duidelijkheid heeft verkregen over de klachten van spelers over de time to death. Deze term hangt deels samen met de ttk en gaat over de tijd die een speler ervaart tot hij wordt geveld. Het kwam nog wel eens voor dat spelers binnen een seconde of zelfs binnen een frame neer gingen, terwijl ze in werkelijkheid langer onder vuur werden genomen door hun belagers en dus niet zo snel waren uitgeschakeld. Wat Dice hier precies aan gaat doen en wanneer er op dit punt verbeteringen kunnen worden verwacht, is niet bekendgemaakt.

Door Joris Jansen

Redacteur

17-12-2018 • 21:40

100 Linkedin

Submitter: dkln

Reacties (100)

100
86
49
6
1
23
Wijzig sortering
Anoniem: 421923
17 december 2018 21:56
ik ben nooit een meta nerd geweest maar wat mij betreft is TTK = TTD gewoon gelijk.
Voor mij betekent het gewoon een kwestie van verschil in latency (read: ping). Moet je maar een betere pc kopen... want waarom zou je het slachtoffer bevoordelen alleen omdat ie een slechtere pc heeft dan jij en dus minder snel door heeft dat jij op hem schiet?
Elke bullet op het juiste vlak van de hitbox moet gewoon doen wat het moet doen, en dan is het gewoon einde oefening voor een hitbox die 100% damage heeft gekregen, ongeacht ping van aanvaller of verdediger.

Ik vind het sowieso een beetje knitpicking.
Volgens mij is de grootste frustratie de kracht van de Stuka die gewoon in staat is om minder dan 20 seconden na start van de game in staat is om sommige spawn points volledig te wipen, of sowieso volledige areas kan wipen als je in de buurt bent van een flag en de Stuka valt de vlag aan.
Geen idee of bijv. de Blenheim net zo overpowered is als de Stuka... en historisch gezien zijn de bommen van de Stuka misschien zo overpowered maar het voelt, zeker voor nieuwe spelers, gewoon niet goed als je spawned aan het begin van een match en 1 minuut na het rushen naar de dichtstbijzijnde vlag gewoon collectief wiped omdat een vijandelijke Stuka ter plaatse is aldaar.
Dat is me namelijk al meermalen opgevallen.
Het zal natuurlijk altijd blijven bestaan: de spawnkill.
Toch is het op bepaalde momenten anders dan anders, en daar moet Dice iets op zien te vinden.

In mijn ogen is Battlefield nooit easymode geweest, en moet het ook nooit worden. Er moet altijd een skill-verschil zijn tussen bijv. Battlefield en het in mijn ogen 'toegankelijker' Call of Duty.
Maar er zijn grenzen.
En ik denk dat in de focus op TTK en TTD juist de verkeerde focus is gekozen.
Het probleem zijn de vliegtuigen. En de verhouding tussen maps en tanks.
Panzer Storm is bijvoorbeeld enorm groot. Toch krijg je maar een paar tanks en (logischerwijze?) duurt het natuurlijk erg lang voordat je de logge en derhalve trage Tiger eindelijk op de plek hebt waar je ze wilt hebben. Maar als ie eenmaal ter plaatse is heb je het als infanterist nu eenmaal het nakijken. Op zich logisch, maar ik heb niet het gevoel dan je in die specifieke map veel kans hebt.
Als tank ben je een ultiem doelwit voor divebombers.
Als infanterist ben je niets tegen een tank.

Natuurlijk is er het type terrein. Als tank ben je in iets als Rotterdam erg kwetsbaar voor infanterie..

maar als het gewoon by design is dat je in situaties wordt gezet als zijnde 'ok dit zijn de omstandigheden, you're clearly fucked up in status <infantry> or <mechanised>... laat ze dat dan gewoon duidelijk maken: jongens, we hebben volgens een bepaald realisme situaties gecreeërd die niet perse gebalanceerd zijn voor alle partijen, maar deal with it.

En zo geldt dat op alle vlakken wat mij betreft.
OF je balanceert het voor alles en iedereen, of je geeft gewoon openlijk toe dat het niet altijd en overal even eerlijk is, maar dat het gewoonweg is zoals het is en dat je er maar mee moet leren leven, nieuwe speler of niet.
War is hell.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 421923 op 17 december 2018 21:56]

Het TTD en netcode verhaal heeft te maken met hoe het netwerk gedeelte van de Frostbite engine geschreven is. Dit probleem plaagt Battlefield games al tijden.

Het heeft dus niks te maken met of je een betere PC hebt of niet. Het heeft te maken met latency compensatie en internet en een hele zooi aan andere variabelen.

Dus "Elke bullet op het juiste vlak van de hitbox moet gewoon doen wat het moet doen, en dan is het gewoon einde oefening voor een hitbox die 100% damage heeft gekregen, ongeacht ping van aanvaller of verdediger."

Is idd hoe iedereen het graag ziet. Maar dat kan dus niet in de echte wereld aangezien wij allemaal online spelen en dat niet allleen kan met mensen in dezelfde ruimte of stad. Het probleem met TTD is dat het voor jou voelt alsof je 100% damage gekregen hebt in 0.1 sec. Terwijl de andere speler al een tijd op jou loopt te schieten.

TTK en TTD zijn dus helemaal niet hetzelfde. Je TTK kan 5 seconden zijn ,maar als de netcode maar slecht genoeg is kan het nog steeds als 0.1 seconden voelen. Daarom is de oplossing ook totaal niet om de TTK aan te passen. Dat is pleisters plakken in de hoop dat het werkt. Ipv van na 4 games eindelijk eens significant veel geld in de engine te stoppen om dit probleem eens voor altijd op te lossen.

Verder hebben vliegtuigen of andere game aspecten nul relatie tot de game-engine aspecten die besproken worden in dit artikel.

Dit is een uitstekende video die het netcode verhaal uitlegt.

[Reactie gewijzigd door Burning op 17 december 2018 22:35]

Dat heeft te maken met het Latency compensatie verhaal in Frostbite.

Dit houd in dat na een bepaald ping jou client wisselt van client-side hitdetection naar serverside.

Dit is uitlegt in deze video
Iedereen weet, en zelfs DICE heeft al eerder over TTD gepraat en dat dat niks met jouw pc e.d te maken hebben perse. Maar jij weet het toch beter?

[Reactie gewijzigd door legendareN op 17 december 2018 22:34]

Dat jij niet weet hoe iets werkt is prima, we kunnen immers niet van iedereen verwachten dat ze alles weten.

Echter is het wel onwenselijk wanneer mensen hun slecht geïnformeerde 'mening' uitten, gezien dit niks toevoegt aan de discussie en mensen alleen maar verder verwart.

Netcode in een (competitief) online spel is een zeer complex iets en ping, vandaag de dag, is een van de minst relevante dingen wat dat betreft.
TTK en TTD zijn simpelweg benamingen voor 'speler ervaringen'. Het zijn symptomen van hoe de netcode werkt (in praktijk) en hoe dit voelt voor de speler. De bedoeling van goede netcode is immers om te zorgen dat alle spelers (of jij nou de schutter bent of de beschoten) het gevoel hebben alsof ze samen in een eerlijke wereld zitten.
Omdat je te maken hebt met 3 verschillende 'worldstates' (jij, die ander en de server) moeten er afwegingen gemaakt worden.

Ja, kort gezegd kan je zeggen dat 'zolang beiden spelers een hele lage ping hebben doet TTK en TTD er niet toe' maar dat is een aanname die je niet zomaar kan maken. Een spel als BF5 word op alle niveaus gespeeld van mensen met high-end rigs op glasvezel tot 12yo kinderen op 't wifi van de buren. Als je simpelweg stelt dat 'de beste ping heeft altijd gelijk' dan is dat natuurlijk leuk voor diegene met lage latency.. maar super ruk voor alle andere spelers. Andersom hetzelfde... en als je zegt dat TTK leidend moet zijn dan krijg je idd klachten over TTD, en andersom ook...
Het is een balanceer act, en eentje die moeilijk is om goed te krijgen omdat je idealiter gewoon wil dat er dynamisch gebalanceerd word.

Dit zijn allemaal dingen die mogelijk zijn... maar veel van de klachten komen gewoon omdat Dice al jaren hetzelfde kutspel uitbrengt en de netcode gewoon nog steeds ruk is terwijl er 10 jaar geleden ook gewoon al andere FPS spellen waren die het veel beter geregeld hebben.
Feit dat ze ruk refreshrates gebruiken op hun eigen servers helpt natuurlijk ook niet.

Je moet het zo zien: sinds dat CoD en dat soort praktijken de trend hebben gezet om dedicated servers uit te faseren hebben spelers, terecht, het recht er bij gekregen om te klagen wanneer de servers niet goed werken.. immers in het verleden kocht je gewoon je eigen server en was het klaar en goed.. die optie hebben we niet meer jammer genoeg.. maar om dan vervolgens op launch day een AAA spel waar je 60+ euro voor neegedokt hebt niet te kunnen spelen omdat die kut publisher niet voldoende/goede servercapaciteit heeft (en dus vervolgens maar de tickrate omlaagschroeft om bij te kunnen benen) is dus écht not done.
Anoniem: 421923
@Ayporos17 december 2018 23:53
op dat punt geef ik je gelijk.
En ik heb me nooit echt verdiept in de mechanics.
In de Medal of Honour Allied Assault tijd speelde ik nog enigszins serious matches met diverse clans en zag ik het effect van ping etc. nog daadwerkelijk.
Sinds ik overgestapt ben op 'Battlefield' let ik er veel minder op en ben ik een casual-speler, geen clan/match speler. Misschien dat dat het verschil maakt.

Vriend mij mij zit de laatste week ook continue te mauwen dat het zo lang duurt dat er dedicated Rotterdam-only servers komen (eventueel met of zonder hardcore).
Ik geef hem daarin gelijk, maar heb nooit doorgehad dat dit blijkbaar een structureel probleem is sinds enige jaren. Volgens mij is de 'dedicated servers' de facto verdwenen sinds Bad Company 2 ofzo, geen idee... lang geleden inmiddels gevoelsmatig en ik weet niet eens meer of het Battlefield of Call of Duty was maar sindsdien ineens het fenomeen kwam van dat je middenin een ronde zomaar ineens getransfeered kon worden naar een andere server/instance, is het mis gegaan met de game-ervaring ja. Volgens mij was het een CoD-versie maar details boeien daarin niet zo.
En dat is jammer.

Ik wil low-ping, dedicated, player/clan controlled servers. Zoals het vroeger was.
Zoals het in BF3/4 was. Met bijvoorbeeld favoriete servers... dacht in BF4 was dat in mijn geval de 'Slachtfeltwichser' server ofzo. 24/7 Shanghai ofzo, zoiets.
Gewoon dedicated one-map only hardcore servers. Ideaal.
Dat waren de tijden.
En die tijden hebben we weer nodig.

Geen gezeik met brakken engines, maar gewoon stabiliteit.
Yup.
Volgens mij was het zo rond de tijd van CoD4.. maar ik weet idd ook niet meer of het nou CoD of BF was die de trend zette van het weghalen van dedicated servers.

Het mooie ook van dedicated servers was natuurlijk het community bouwen.. omdat je player-owned servers had had je dus clanservers en servers waar automatisch een bepaalde doelgroep naartoe bewoog.
Ik speelde altijd RTCW, ET, UT, AVP2 en dat soort spellen op servers waarvan ik wist dat het niveau hoog was en waar je gewoon gekickt/banned werd door een admin als je een troll was of je misdroeg.

Ik heb dan ook het idee dat clans ook echt iets zijn van vroeger.. gewoonweg omdat je geen dedicated servers meer hebt voor de meeste competitieve spellen.
Dat vind ik erg jammer.. ik heb vroeger in meerdere clans gezeten en zó maak je ten minste nieuwe vrienden en heb je de mogelijkheid om met dezelfde mensen die dezelfde (game) interesses hebben te kunnen spelen.

Ach ja... nostalgie trips... :+
Server en netcode zijn leidend, je kan ng zo'n goede pc en internet hebben, als de server niet goed is of de netcode, gaat een goede pc jou daar niet bij helpen.
Hoezo denk je dat een goede pc belangrijk is? Want hoe denk je dat het op een console is. Die heeft dezelfde hardware en heeft ook dat soort issues. Dat komt door het netwerk(server) njet door de hardware.. je blijft maar pushen op hardware. Vergeet dat.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 18 december 2018 05:38]

Zelfs de dikste Xenon's en 2 RTX 2080TI's in (volledige) NvLink met een directe 100Gbit glasvezelverbiding zal geen verscheel maken met kleine Timmie's Optiplex die van papa is geweest als de netcode een grote ramp is. En de netcode van Battlefield 5 is zo slecht dat zelfs kleine timmie's z'n hoofd schut en zich afvraagt wat voor stagiaire ze hebben gebruikt om de netcode van BF 5 te schrijven.

Daarbij moet je ook niet vergeten dat deze patch ook gold voor Xbone en PS4 die in princiepen gewoon allemaal hetzelfde zijn.

Dice kan maar 2 dingen doen.Of de netcode laten herschrijven door iemand die wel weet wat een diploma heeft gehaald of die IBM PC XT die de netcode draait vervangen door een capabele server. (of beide) want ergens zal het niet zo goed gaan.
als dat zo is, dan moet Dice zich inderdaad bruut schamen.
In de tussentijd ben ik gewoon lekker aan het spelen, mijdt intussen de welbekende momenten dat de Stuka's de boel collectief om zeep helpen en maak ik gebruik van mijn ervaring en wordt mijn plezier nog niet zodanig verpest door welke game mechanics dan ook dat ik het onspeelbaar vind.

Op zich lijkt het dus mee te vallen.
Het kan altijd beter, en dat zal moeten. Maar onspeelbaar vind ik het nog niet.
Maar dat zal, als je gelijk hebt over Frostbite, wel compensatiegedrag zijn.
Het kan altijd beter. Ik merk, nu ik er over nadenk, wel dat er verschil zit tussen mijn ervaring qua ping in Moh:AA en Battlefield de laatste jaren.
Als het gewoonweg in de engine zit, dan rest ik mijn spreekwoordelijke case en is Dice aan zet om er weer iets van te maken.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 421923 op 17 december 2018 23:26]

volgens mij verwar je mij met een ander persoon. Ik ben juist best positief over BF5 in tegenstelling tot verschillende anderen hier.
Ik speel intussen gewoon lekker het spel.
De Stuka is sterk, ja dat klopt, ik weet het. Toch is het niet leuk om gewoonweg weggevaagd te worden. Daarom zei ik: ik mijd dus de momenten en de plekken zoveel mogelijk. Prima opgelost toch?
zelfs op console treedt dit probleem op en daar is alle hardware (min of meer) gelijkwaardig. Dus het lijkt niet hardware gebonden. Het is waarschijnlijk weer de fine-tuning van de Frostbite engine. Bij BF4 duurde het ook maanden voordat de netcode voor fatsoenlijke speelsessies zorgde. Vergeet niet dat BFV pas net uit is en bovendien "als eerste" [\end marketing blabla] een gezamelijke playerbase moet zien te houden, wat zeer waarschijnlijk ook de motivatie is geweest om toch de Core modus te cancellen.
Want het ligt natuurlijk niet aan de netcode xD
Anoniem: 421923
@brugj0317 december 2018 22:46
ik zie dat niet echt.
Ik ben 100% anti-SJW maar het heeft me er niet van weerhouden om BF5 te kopen (danwel te cancelen want ik heb in mei 2018 al gewoon netjes gepreordered... ja ik weet het, no preorders). In werkelijkheid, tot nu toe, zie ik geen SJW geneuzel, maar gewoon realistische en historische elementen. Ik wist allang dat er 'zwarten' vochten op het front. Misschien niet massaal, maar ik had er wel van gehoord. En ook vrouwen. Sowieso bij Russische snipers waren er een set vrouwen. En ook de zogenaamde 'nachtheksen' als vrouwelijke Russische piloten. En dan natuurlijk onder het verzet. In Frankrijk sowieso. Bij de partizanen in oost-Europa, en vast ook wel in Noorwegen. Bij de westerse geallieerden weinig tot niet maar goed ik wist niet alles. Het was pas sinds relatief recent dat ik bijv. wist van de 'nachtheksen'. Dat mensen niet weten dat er geen vrouwen of negers vochten in WO2 aan het front, wil niet zeggen dat het er niet was, en in de BF5 intro's wordt volgens mij aangegeven dat ze bijv. meer aandacht willen schenken aan minder bekende dingen in WO2. Of het was in een of ander interview of verklaring, maar dat was het in elk geval. En dat juich ik juist toe. Men schrijft altijd dat bijv. operatie Dragoon de vergeten 'andere D-Day' is. Ik wist ervan. Dat de rest van de wereld er niet van weet is niet mijn probleem, maar het is altijd goed om dat soort dingen te belichten. We hebben namelijk al te vaak een landing gehad op Omaha Beach, en ik zal nooit 'nee' zeggen tegen een volgende landing op Omaha Beach of welk ander Normandy-strand dan ook, maar een keer een game hebben die de wat minder bekende episodes belicht is nooit verkeerd. Zoals gezeg: ik ben anti-politieke correctheid, maar dat mag nooit betekenen dat we nooit eens andere FEITEN mogen belichten.
Er waren negers of andere 'minderheden' die toch echt gevochten hebben in WO2. En dat mag best eens belicht worden.

Het enige wat ik zag was een default female skin bij bijv. de sniper, bijv. aan Britse kant. Heb ik me niet aan gestoord.
Een zwarte speler in de warstories? Heb ik me totaal niet aan gestoord, ik vond het juist leuk om te spelen, en let wel: men zou mij als racist beschouwen in real life als men mij en mijn politieke redenaties zou kennen.
Toch vond ik het geen probleem.

Misschien komt het SJW-geneuzel van de initiele trailer nog in toekomstige warstories terug, maar tot nu toe ervaar ik geen enkel probleem in BF5. Sterker nog: ik houd van vrouwen, maar anti-SJW en anti-feministisch. En toch had ik meer 'liefde' voor de Noorse warstory en heb ik extra moeite gestoken in het behalen van de 'Gratitude of Norway' medal door meer tijd te steken in het behalen van alle achievements van de warstory waarin je een leuke Noorse vrouwelijke verzetsstrijder speelt. Solveig for the win!

Ik vind het SJW-argument rondom BF5 wat vaag. Ik heb nooit echt de betreffende trailer gezien en zal vast de opmerking van Dice over vrouwenhaters etc. afwijzen maar ik heb me er nooit echt in verdiept en tot nu toe heb ik nergens last van, ook al ben ik zoals gezegd anti-SJW en anti-feministisch (hoewel pro-vrouw, want superior ten opzichte van de man terwijl ik zelf mannelijk ben, kan je nagaan, ik ben dus eigenlijk een echte feminist maar kan me niet vinden in de huidige agressieve stroming van politiek-correcte feministen).

Ik ben Battlefield fan en tot nu toe heb ik gewoon nergens last van. Het is een leuke game tot nu toe en laat de rest maar komen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 421923 op 17 december 2018 22:55]

Niet degene naar wie je reageerde, maar even een kleine aantekening - het is wel erg vreemd dat (als ik het commentaar goed begrepen heb) de actie van een groep mannelijke elite-commandos opeens vervangen wordt door een 'random' moeder&dochter. Als ze perse een vrouw hadden willen gebruiken en nog een beetje serieus hadden willen overkomen met 'untold warstories' hadden ze prima Lyudmila Pavlichenko (https://en.wikipedia.org/wiki/Lyudmila_Pavlichenko) bijvoorbeeld kunnen gebruiken ipv aan geschiedenisvervalsing te doen.

Er waren (zeker aan Soviet-zijde) genoeg vrouwen die meevochten en enkele spectaculaire resultaten haalden. Dat ze in MP mannen en vrouwen als karakter door elkaar mixen moeten ze zelf weten, maar IMHO moet je niet iets presenteren als 'untold warstory' (wat echt meer de indruk wekt dat je iets serieuzer en respectvol met de geschiedenis om gaat) en vervolgens zulke vreemde aanpassingen doen.
dat is misschien de enige terechte klacht die we kunnen hebben op iets waar we bang voor waren: een overtrokken politiek correcte uitvoering.

Toch is het mij wel duidelijk: er was een eerdere commandraid (die van die stoere mannen).
En daarna mag jij spelen, blijkbaar als vrouwelijke verzetsstrijder. Dat de 'insider' toevallig ook vrouw is, en blijkbaar je moeder, is een leuke verrassing.

En als de missie afgelopen is wordt gewoon duidelijk dat er later nog een andere commando-missie plaatsvindt.
Zowel de eerste als de laatste zijn historisch, en dat lijkt ook gewoon duidelijk te worden.
De missie zelf zit er tussenin. Er wordt niet de indruk gewekt dat de historische raids zijn verziekt.
Je speelt een fictieve missie, om aan te tonen dat ook gewone burgers zoals deze moeder en dochter dit soort dingen deden. Dat is het doel van in elk geval deze missie, en dat werd me prima duidelijk.
Ohjee, want een female character kunnen aanmaken is zooooo erg. Leg ons allemaal maar eens uit wat hier mis mee is.

Typisch om precies de narratie te gaan volgens van wat Youtube kanalen terwijl in game het gewoon een typische Battlefield game is, ja je kan nu het gender van je character kiezen maar dat is je eigen vrije keuze. Het wordt je online totaal niet geforceerd. Ja er is 1 story missie waarbij je als een vrouw uit het verzet speelt in een missie dat gebasseerd is op een waargebeurd verhaal waarbij een commando team de missie uit voerde. Maar is dat echt zo erg? Ben je ook zo vocaal erover in films die het ruimer nemen met creatieve uitspattingen? Er worden what if scenarios gepresenteerd en dat heeft battlefield ALTIJD gedaan. BF1 was niet historisch correct, BF1942,1943, Vietnam, BC Vietnam etc waren allen niet historisch correct. BF3 presenteerde een what if scenarios als er nu oorlog zou zijn met Rusland, BF4 een what if vs China etc. Maar zodra het een vrouw in game betreft gaat het een stap te ver? Het is zorgwekkend hoe sociale problemen vanuit de VS zelfs hier in NL op dezelfde manier voet aan de grond krijgen omdat een paar vocale boze mannetjes op Youtube verontwaardigd zijn en hun bekrompen world view projecteren naar de rest van de wereld. Helpt ook niet mee dat gebruikers tegenwoordig in hun eigen echochambers online leven en dus geen oog hebben voor andere denkwijzen in de wereld.

Edit: lol en meteen gedownvote worden om een mening! moderatie systeem is echt belachelijk op Tweakers.

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 18 december 2018 03:48]

Wat een totale onzin lees ik weer hier. Heb je überhaupt de game wel eens gespeeld?
Respect aan Dice dat ze het gewoon terugdraaien. Er zijn genoeg ontwikkelaars die dan gewoon koppig voet bij stuk houden.
Het leek er eerst op alsof Dice ook behoorlijk koppig zou blijven, maar inmiddels kon de studio waarschijnlijk bijna niet anders. Ik kon nauwelijks nog YouTube openen of ik struikelde over de BFV-filmpjes waarin de nieuwe ttk werd afgebrand. En de game gaat toch al niet zo lekker qua verkopen. Dan moet je eieren voor je geld kiezen.
Had van mij persoonlijk niet gehoeven hoor, die nieuwe ttk, maar vond ik het eerlijk gezegd ook weer niet zo'n heel vervelende wijziging. Headshots werden er bijvoorbeeld belangrijker door en dat had ook wel wat. Maar goed, ze hadden dit beter met rust kunnen laten en zich moeten richten op de daadwerkelijke problemen: time to death, bugs, gebrek aan content, etc.

[Reactie gewijzigd door Koekiemonsterr op 17 december 2018 21:55]

Ik was er zelf ook geen fan van omdat ik graag Medic speel en het met smg's nog lastiger werd met de nieuwe ttk. Maar het is wel belangrijk dat we als community dit niet als een 'overwinning op Dice' moeten zien. Uiteindelijk willen we allebei (Dice en de community) dat Battlefield V een goede game wordt en dat kunnen we alleen samen doen. Een 'us versus them' mentaliteit moeten we hier dus niet aan overhouden maar meer zien als teken dat Dice bereid is om naar kritiek te luisteren en veranderingen terug te draaien.
Eens, het probleem van de 'uselessness' van de medic-klasse werd nog eens verergerd door de ttk-aanpassingen. En het is inderdaad zeker goed dat ze luisteren en dit als een overwinning zien is inderdaad niet de juiste houding. Maar ik denk niet dat er überhaupt nog veel 'overwinningen' gevierd kunnen worden. De game heeft imo teveel issues en problemen en dat is niet zomaar even te 'fixen'. Of ze moeten in 2019 een briljante battle royale-modus introduceren, maar vraag me af of dat genoeg zal zijn.
Nouja ze kunnen het wel. Battlefield 4 was ook echt een puinhoop net na release maar Dice heeft er wel hard aan gewerkt en Battlefield 4 in een goede staat weten te krijgen na wat grote reworks en patches. Ik hoop dat ze weer hetzelfde doen voor Battlefield V.
Inderdaad! Ik blijf hopen op zo'n verhaal. Ik heb BF4 ook pas na 2 jaar gekocht, tijdens 1 of andere sale voor 12 euro. Beste 12 euro dat ik ooit gespendeerd heb in mijn leven ;)

Dus ik ga hetzelfde doen met BFV, de game wordt toch snel goedkoper EN wordt alleen maar beter/meer geoptimaliseerd. Dus ik zie niet in waarom ik nu per se die volle pot moet betalen.
Anoniem: 421923
@Tim201018 december 2018 00:26
BF4 was uiteindelijk briljant met Shanghai en Locker only servers. Urenlang gespeeld. Niks mis mee.
Een van de grote problemen is dat Dice gewoon geen goede BF elk jaar kan maken, ik weet niet wat de regel is met EA. Maar je ziet aan Dice dat ze te snel moeten schakelen om elk jaar een Battlefield uit te werken.

Spijtig wel.

De revert change is wel een goede beslissing en ik ben zeer blij dat ze het doen.
Mmmh ik vind het gek dat bf5 zo slecht verkoopt. Ben juist heel blij met bf5 na een mindere bf1 game.

Enja of ze de ttk nou met 1 bullet verhogen of niet ik lig er niet wakker van. Het kan dus ook je leven hebben gered en als je kan richten moet die ene kogel dan ook niet uitmaken ;p

Maar indd gameplay is wel wat slomer geworden sinds de ttk is verhoogd, dus moest me tactiek wat aanpassen in de game. Die kan ik dus weer laten varen en mijn oude tactiek per map weer oppakken ^^

[Reactie gewijzigd door erwinwernars op 17 december 2018 23:57]

Echt super inderdaad van DICE!
Zoals vanmiddag in het andere BF5 topic gesuggereerd, ga spelen op een North America server. Je ping stijgt naar +-90-100, wat een stuk beter werkt dan de ping tussen 5-20 welke Nederlandse spelers hebben op Europe servers. Instant deaths door normale kogels komen niet meer voor. Het is nog steeds niet zoals competitieve games, maar het verbetert zeker.

[Reactie gewijzigd door Yordi- op 17 december 2018 21:51]

Lage Ping is toch juist beter voor responsiviteit enz van online games? Althans dat was zo toen ik nog gamede en het lijkt me ook logisch: minder latency -> betere spelervaring.

Zit dit zo brak in elkaar dat een hogere Ping beter speelt?
Dit lijkt eigenlijk zelfs iets te zijn dat niet eigen is aan Battlefield (V) of de engine/specifieke netcode... want bij andere games, o.a. PUBG ervaarde ik een tijdje ook gewoon "fijnere" (in de zin van "niet zo frustrerend") games in een andere regio. Of dit hetzelfde fenomeen betreft of dat het resultaat gewoon hetzelfde was (langere ttd (god het jargon loopt hier echt uit de hand jongens... Dat zoiets uitmaakt in e-sport statistieken, goed joh. Leuk om te wedden enz. Maar als we hier nu al zo over gaan struikelen. 1 extra kogel he... 8)7 )) laat ik in het midden maar er moet een uitleg achter zitten.
Dat betekent gewoon dat jij weer op andere spelers hetzelfde probleem veroorzaakt. Namelijk door middel van alg compensation wordt de "responsiveheid" recht getrokken tussen alle verbindingen tot een bepaalde ping hoogte en worden goede verbindingen enigzins benadeeld. In PUBG zorgde dit voor veel voordelen bijvoorbeeld.

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 18 december 2018 14:39]

Vooroordelen of voordelen? :)

Tja, mijn spelplezier is niet ondergeschikt aan dat van een ander. Ik heb evengoed betaald om te spelen, en dat spelen doe ik niet om mezelf te frustreren 8)7
Oops voordelen inderdaad. maargoed dit is inderdaad dus het geval. Heo je er tegenover kijkt is natuurlijk jouw eigen goed recht. Zelf vind ik het niet helemaal eerlijk, maar ik vind het dan ook gewoon problematisch dat developers kosten wat het kost lag compensation toepassen. Want het meot zogenaamd een "equal playing field" zijn, maar in de praktijk kan dit zorgen voor zaken als desync, peaking voordeel etc.

Merkte het zelf in ieder geval enorm in PUBG toen ik vanuit Japan met vrienden in NL speelde op EU servers. Eindigde met 17 kills in 1 match. Maar de tegenstanders hadden gewoon een dikke 200ms vertraging met hoe mijn character op het beeld bewoog en liepen ze dus achter de feiten aan.
Moet eerlijk zijn hoor - jaren ben ik 'braaf' geweest (of is het onwetend?). Maar als je dan als speler je eigen weg naar goed spelplezier moet zoeken in plaats van dat, zoals je inderdaad aangeeft, de developers het eens deftig implementeren zodat je niet op een server in Oregon moet gaan zitten knallen met een ping drie keer hoger dan het gemiddelde in de server.

Dan heb ik zoiets van "een ander kan ook op een 'ver weg' server gaan spelen als die het niet leuk vindt".

Maar ik begrijp je volledig, en zou het zelf ook liever anders zien. :Y)
Anoniem: 421923
@Yordi-17 december 2018 22:40
wat dus wel degelijk zou betekenen dat het gewoon een kwestie van ping is? (ergo goede internetverbinding vs goede pc?) In plaats van vagere redenen die in bijv. de engine of aparte algoritmes gevonden moet worden?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 421923 op 17 december 2018 22:40]

Ik heb Battlefield 1 met veel plezier gespeeld. Battlefield V heb ik letterlijk 2 of 3 dagen erna direct verkocht. Wat een gedrocht was dat zeg. Een kogel en je was al direct klaar...

Jammer dat ik hoor dat er nog steeds problemen zijn.
ligt er maar net aan.
Ik vind BF5 leuker dan BF1.
Ik speel bij voorkeur sniper/recon. Dat leek beter in BF1, en ben ik er minder goed in in BF5.
Maar toch heb ik liever WW2 qua thema dan WW1.
En dat zal het verschil wel maken.
Dat had ik met Battlefield 1 ook dat je snel dood ging.. maar zal zeker aan mij hebben gelegen ik ben hier te traag voor.. wordt een dagje ouder haha
BFV is veel beter als je kijkt naar mechanics en dan voornamelijk de gunplay mechanics.

De casuals zullen waarschijnlijk BF1 beter vinden omdat deze wapens random spread hebben en je veel langer leeft. Hierdoor heeft iedereen kans om te reageren als je beschoten wordt, ook kun je rustig over straat rennen of door open velden aangezien je veel meer kogels kunt vangen.

De meer serieuzere spelers zullen BFV veruit beter vinden, wapens die echt als wapens aanvoelen, wapens die geen random spread hebben maar je echt kunt leren hoe een wapen aanvoelt en hoe een wapen schiet. Niets randoms meer aan, gewoon hoe meer tijd je met een wapen speelt hoe beter je ermee om leert gaan.
Ook kun je niet zomaar zonder te denken over open velden rennen en ervan uit gaan dat je het wel overleeft.

[Reactie gewijzigd door UniQue1992 op 18 december 2018 16:57]

Èigenlijk bizar dat een grote studio als DICE zo ff een update uit drukt en hem dan iets later weer doodleuk terug draait. En dat op een van de grootste FPS franchises.

Je zou toch denken dat zo iets eerst ff gepolled word onder de community, en intern getest enzo. Ze hebben het game changers programma om dit soort dingen te testen toch.

Voor zover ik het gevolgd heb lijkt het wel of Multiplayer producter David Sirland compleet niet achter deze beslissing stond. Die toevallig ook gemaakt is tijdens zijn vakantie.

[Reactie gewijzigd door Burning op 17 december 2018 21:50]

Anoniem: 421923
@Burning17 december 2018 22:48
als ze zouden 'pollen' onder de community zouden ze de game geschrapt hebben op basis van de reacties op een van die trailers.
Dus eigenlijk goed dat ze dat niet gedaan hebben.
Ik heb die trailers nooit gezien, wel erover gelezen, maar ik speel de game gewoon en lig er niet wakker van want ik zie nauwelijks echt grote problemen.

Dus eigenlijk ben ik best blij dat ze niet teveel geluisterd hebben naar de community.
Dat begon met niet luisteren naar de community en niet pollen. Als ze namelijk gepolled hadden wisten ze dat mensen graag een authentieke Battlefield ervaring wilden hebben die het brute van WW2 liet zien. Dat mensen graag authentieke verhalen willen zien, ook over vrouwen, als ze maar authentiek zijn.

Ze hadden dan geweten dat de trailer absoluut niet in de smaak zou vallen en zouden hem nooit in de huidige vorm gereleased hebben.

Wat jij beschrijft is eigenlijk helemaal het resultaat van niet luisteren naar de community en dingen niet pollen of vragen voor dat je iets doet. Eigenlijk is dat precies hetzelfde. Achteraf reageren op iets wat je zo maar gedaan hebt. Precies hetzelfde wat ze nu doen met de TTK veranderingen. En net zoals bij de trailer is een heftige reactie met negativiteit van de community het resultaat.
Anoniem: 421923
@Burning17 december 2018 22:59
het enige 'foute' wat ik zie dat nu op dit moment binnen BF5 plaats vindt is de vrouw op het loading screen. Ik zie geen prothese, iets wat wel duidelijk zichtbaar is in die trailer (heb er een fragment van gezien).
Is een vrouwelijke skin als keuze onder de skins voor een character.
En daar houdt het momenteel bij op.

Ik speel een dochter van een bloedmooie milf in Noorwegen als verzetsstrijdster. Maar ik zie daar niets mis mee aangezien het een authentiek verhaal kan zijn uit WO2. En ik denk even aan die mooie Franse verzetsstrijdsters zoals we die voorbij zien komen in The Longest Day. Ieder zijn of haar rol in de oorlog.

En daar houdt het eigenlijk mee op.
Tot nu toe zie ik dat Dice heeft geluisterd naar de ophef van de community, tenzij de prothese-vrouw nog voorbij komt in toekomstige warstories, maar op dit moment zie ik niets lore-technisch om boos over te zijn. En dit artikel gaat dan ook vooralsnog alleen om de game-mechanics.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 421923 op 17 december 2018 23:01]

"Ik speel een dochter van een bloedmooie milf in Noorwegen als verzetsstrijdster. Maar ik zie daar niets mis mee aangezien het een authentiek verhaal kan zijn uit WO2."

Dit is eigenlijk een echte gebeurtenis, genaamd Operation Freshman waarin commando's in Noorwegen een zwaar water fabriek van de Duitsers hebben opgeblazen. Echter heeft DICE deze commando's vervangen voor die 'dochter van een milf'. Waarom niet gewoon de helden die het echt gedaan hebben?

Dat vind ik persoonlijk een kwalijke zaak. Dat is namelijk het nemen van een historische gebeurtenis en dat dan omschrijven naar een half fictie werk wat mooi in je eigen agenda past. Dat is op zijn minst disrespectvol tenopzichte van de mannen die daar zijn gestorven.

Waarom niet een authentiek verhaal over een vrouw in WW2, iets wat echt gebeurt is.
Of waarom niet een compleet verzonnen verhaal?

Hoe het nu gedaan is, is naar mijn mening slecht en toont een gebrek aan creativiteit en is ook nog eens niet interessant. Nee ik zag liever een verhaal over een vrouwelijke verzets strijder in parijs ofzo.

Voor een game die adverteert met "Untold stories from WW2" vind ik dit toch wel een lachertje. Natuurlijk is je verhaal "untold" als je het verzonnen hebt.


Maargoed, dit is wel aardig off-topic. Het punt is uiteindelijk dat met fatsoenlijk onderzoek en polling van de community al deze problemen voorkomen hadden kunnen worden. Betere communicatie is het sleutelwoord voor alles wat mis is gegaan met Battlefield 5.

[Reactie gewijzigd door Burning op 17 december 2018 23:11]

Anoniem: 421923
@Burning17 december 2018 23:14
ik heb daar de afgelopen weken ook over na zitten denken. Ik geef je gedeeltelijk gelijk, en gedeeltelijk ongelijk. Deels omdat ik al wist van Vemork, en juist vanwege deze warstory Nordlys wikipedia heb zitten afstruinen.

Ten eerste is dit geen operation Freshman. De warstorie refereert juist aan Operatie Freshman, en plaatst je als los verhaal tussen Operatie Freshman en Operatie Gunnerside.

De Nordlys-warstory benoemt feitelijk Operatie Freshman, waar de Britse commando's faalden en werden geëxecuteerd, waarna jij als Noors meisje nog blijkbaar het enige verzet in het gebied is, en is eigenlijk een symbolische missie die, zoals de tekst in en rondom de missie eigenlijk al noemt: 'untold actions of bravery by unnamed citizens' (of iets dergelijks) en refereert in de 'credits' aan het eind van de missie vervolgens aan de latere Operatie Gunnerside als de 'bloodless commando strike' die definitief de zwaar water productie in Noorwegen stopte.
Nordlys vindt derhalve plaats als fictieve onbekende sabotage-actie tussen zowel Freshman als Gunnerside. Als een soort losse sabotage-actie als onderdeel van eventuele vele pogingen van het Noorse verzet om iets te doen tegen de zwaarwater-productie. Stel je voor dat wat er verteld wordt in Nordlys daadwerkelijk ooit heeft plaatsgevonden maar nooit enige grote historische betekenis had aangezien het de productie maar tijdelijk stopte (zoals Freshmen), dan is het daadwerkelijk een 'untold story'.
Nordlys refereert aan een gedeelte van Gunnerside. Alleen is het nu een U-Boat in plaats van een reguliere ferry. What if?

Nordlys is eigenlijk een fictieve operatie die zou moeten vallen tussen Freshman en Gunnerside, als symbool van de vele onbekende en kleine verzetsactiviteiten van de gewone Noren tijdens WO2, waar het dan ook zowel in de credits als in de 'gewone verhalen van de bevolking en Duitsers' aan refereert in de letters.
Het is niet authentiek, het is fictief voor zover ik weet, maar het refereert aan de twee authentieke commando-operaties en laat doorschemeren dat er veel dingen gebeurden waar we niet van weten, uitgevoerd door gewone mensen. De 'sacrifices' van de blonde moeder bijvoorbeeld die je ziet wegzinken in het koude fjord-water, en de zwartharige dochter die blijkbaar de skills had om met haar ski's en wapenvaardigheid een degelijke verzetsstrijder te zijn.
Met natuurlijk de grotere operation bij Narvik... ook authentiek en historisch. En zonder dat Battlefield 5 het liet zien zouden op zich weinig mensen er überhaupt vanaf weten.
Reden temeer voor mij om BF5 wederom het voordeel van de twijfel te geven, ongeacht de (terechte) SJW-discussie.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 421923 op 17 december 2018 23:28]

Sterk punt. Ik had het zelf niet zo geinterpreteerd.
Bedankt voor je toelichting. Dit veranderd mijn standpunt over het kwalijke zaak gedeelte. Toch vind ik dit wel vergezocht en blijf ik van mening dat er een sterke disconnect is tussen wat de community wil en wat DICE levert. Iets wat opgelost zou zijn door betere communicatie.

In de communicatie naar buiten lijkt het er mij op dat verschillende developers binnen de studio de game zien als een politiek signaal. Mensen die helemaal de connectie kwijt zijn met de mensen voor wie zij deze game maken. Mensen die het hebben over "being on the right side of history" en dergelijk zijn naar mijn idee compleet voorbij geschoten aan hun functie als game developer.

Uiteindelijk wil iedereen gewoon een lekkere WW2 shooter die wij kennen vanuit 2001-2008. Iets met veel actie. grote set pieces. Iets wat Battlefield perfect kan leveren. Jammer dat het dat niet precies geworden is. Ik denk echter dat het een erg vermakelijke game is en kan worden. Sterk afhankelijk van de content die word toegevoegd over het komende jaar.
Ik vind de buitensporige verheerlijking van minderheden niet echt in proportie, meer een effect van doorgeschoten politieke correctheid die nu heerst. Ik ben niet eens tegen die veranderingen, ik vind alleen dat ze met de botte bijl worden toegepast, inclusief in situaties waar het uit balans is.

Zo regent het zwarten op een paard in BF1. Dat kan. Maar Frankrijk, je weet wel, dat land waar een complete generatie voornamelijk blanke mannen kansloos richting machinegeweer is geduwd, komt niet eens in het fucking spel voor. Dat werd een "uitbreiding".

Ja, dan vraag ik me af waar je mee bezig bent. Het is geen geschiedsvervalsing, het is pure verkrachting.

Zelfs dat kan ik naast me neerleggen, zo is de wereld tegenwoordig. Als echter vervolgens de designer van het spel zegt: take it or leave it, als je dit niet snapt, koop het dan lekker niet, dan breekt bij mij de klomp. Ik zit niet te wachten op doorgeschoten politieke meningen, en al helemaal niet als dreigement. Als men dan ook nog keer op keer buggy troep aflevert, dan houd het bij mij op, laat deze heerlijk langs me heengaan.
Misschien werden de aandeelhouders hier wel ineens heel erg zenuwachtig...
Het probleem, in mijn ogen, ligt nog steeds bij de balans van wapens en voertuigen. Echter is dit nooit perfect geweest bij voorgaande Battlefield titels maar werden deze steeds beter bij elke update (de meeste althans).

Ik ben blij dat Dice toch heeft geluisterd naar de spelers en deze update snel heeft terug gedraaid. Begrijp dat nieuwe spelers moeite hebben, maar in mijn ogen hoort dit er ook bij als je nieuw bent in een game. Hoop wel dat Dice ook voor deze spelers een alternatief kan bieden, misschien servers met toegang tot een maximale rank? Zo voorkom je ervaren rank 50 spelers tegen beginnende rank 1 spelers.

Zelf kan ik niet wachten op de hardcore servers! Alle spelers voelen aan als bullet sponges ;)
Hmm ik kan me herinneren dat CoD dit wel had. zeker op het begin kwam ik weinig mensen tegen van hoge ranks, en na een hoge rank/prestige kwam ik juist weer weinig noobies tegen. Dus het kan wel. Overigens blij dat ze dit hebben gedaan, maar genoeg andere reden voor mij om het spel te laten liggen.

hardcore speelt inderdaad lekker weg
Meh.. helicopter in BF3 verziekte gewoon alles als er maar in 1 team een goede piloot zat.
Samen met het cheaten de hoofdreden dat ik ben gestopt met dit spel.
Ik gebruikte wel vaak een vliegtuig of Heli om niet weer dat hele eind te hoeven lopen of rijden. :)
Anoniem: 421923
@MrMonkE18 december 2018 00:26
ik ook maar dat is de enige reden, niet om er functioneel mee te spelen, maar alleen als transport :P
Voor mijn gevoel hebben de 'ervaren' spelers de boel flink verziekt. Binnen no time (paar dagen toen de game uit was, hebben die mensen geen leven?) rank 50... Dit soort gasten overruled veel servers vaak ook nog samen in een clan/squad. Ben ik zelf een beginnende speler? Nee, heb de game vanaf de release en speel al sinds BF2. Maar dit is de eerste keer dat het verschil in ranks/skills me gaat tegenstaan. Hoek omkomen en meteen bam dood of niet kunnen bewegen omdat je geraakt word en je rank 50 tegenstander tijdens het schieten links-rechts staat te hoppen, jou met elk schot treft maar ik niks raak.

[Reactie gewijzigd door ManiacsHouse op 17 december 2018 23:52]

Men luistert dus wel naar de community, wat mij betreft positief signaal.

Kwalitatief zijn we er misschien nog niet en hoewel ik mij afvraag waarom het zó lang moet duren (sinds BF3 geloof ik), geeft Dice wat mij betreft wel het signaal af naar user feedback te luisteren.

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 17 december 2018 21:46]

Het enige wat ik wel vind is dat ze tegenwoordig al te vaak proberen dergelijke zaken eerst gewoon keihard er doorheen te rammen en achteraf na veel klachten en discussies pas weer terug draaien. Waarom gewoon niet de community überhaupt eerst vragen wat ze willen?

Steeds meer bedrijven lijken hier een handje in te krijgen en wordt er onderhand moe van, ik erger me ook al aan veel keuzes die door de strot geduwd worden, andere voorbeelden zijn Microsoft en Adobe de laatste tijd.

[Reactie gewijzigd door Chefd op 17 december 2018 23:58]

Ik snap de gedachtegang van DICE ook niet met betrekking tot het abrupt invoeren van de (nu inmiddels oude :P) TTK. Met BF:1 hadden ze de CTE (Community Test Environment) waar ze voor alle grote updates een hoop nieuwe dingen/wapens/waardes gingen uittesten om het voor een final release van een patch te finetunen/tweaken.
Blijkbaar is dat bij BF:V geschrapt, maar waarom weet/snap ik niet...
Veel mensen redeneren vanuit 'ik' Ik wil dit en ik wil dat. Als een verandering wordt gedaan aan TTK dan geldt dat voor iedereen. Dat maakt een 'level playing field' Oftewel de verandering is voor iedereen hetzelfde. Als je een goede speler bent, dan maakt het allemaal niet zoveel uit. Zo heb ik geen enkel probleem ondervonden met de TTK change (zelfs als Medic) Ik vond het zelfs een verbetering. Wellicht dat een paar zwakkere wapens nog wat tuning nodig hadden. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Lig ik er wakker van dat de TTK changes terug worden gedraaid? Nee, want level playing field.

Er is altijd wat aan te merken op een spel als Battlefield dat komt door de enorme hoeveelheden variabelen. Iedereen wil het ideale spel (voor zichzelf) en dat is onmogelijk want je speelt het niet alleen en het is ook niet speciaal voor jou ontworpen. Het is zoals bij de verkiezingen waar veel mensen een partij kiezen die hun eigen belangen behartigen (en niet perse die van het land) Het is nu eenmaal lastig om over je eigen ego heen te kunnen kijken. Wat jij een Millennial probleem noemt, is eigenlijk dit:

https://www.youtube.com/watch?v=CeltnroSGco
WE HAVE WON :P

nu ook nog even fixen dat je die laatste challenge van deze week ook gewoon daadwerkelijk kan halen ipv dat die bugged blijft dan is het helemaal mooi ;p
Toch respect voor Dice dat ze luisteren naar de community!
Ze weten het daar ook echt niet meer he. In ieder bedrijf zouden er nu koppen gaan rollen dus ik ga er even vanuit dat het hier niet gebeurd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee