Opera voor Android voegt ethereumwallet toe aan browser

De releaseversie van de Opera-browser met ethereumwallet is uitgebracht. Het gaat momenteel alleen nog om de Android-versie, hoewel een desktopversie met dezelfde mogelijkheid ook al verkrijgbaar is voor ontwikkelaars. De browser ondersteunt ook Ethereum-DApps en de web3-api.

Opera bracht de bèta van deze Android-versie in juli uit. Sinds vorige maand zijn er ook desktopversies beschikbaar die uitgerust zijn met dezelfde wallet. Opera maakt niet veel technische details bekend over de functie, maar ten tijde van de bèta stelde het al dat de wallet ondersteuning heeft voor erc20-tokens.

Gebruikers hoeven geen nieuwe pincodes of wachtwoorden te genereren, omdat ze transacties volgens Opera kunnen goedkeuren via 'de system-lockfunctie van Android', waarmee het wellicht bedoelt dat mensen hun vingerafdruk of lockscreencode kunnen gebruiken. De browser slaat encryptiesleutels lokaal op, zei de browserbouwer destijds.

Van binnen in de cryptowallet kunnen gebruikers ook de gedecentraliseerde apps proberen, maar daarvoor moeten ze wel ethereum in hun wallet hebben. Een voorbeeld van een dergelijke app is CryptoKitties. Opera haalt dit voorbeeld aan als het vermeldt dat er ondersteuning is voor unieke erc721-collectibles.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

13-12-2018 • 11:59

51 Linkedin

Reacties (51)

51
50
20
2
0
24
Wijzig sortering
Dacht dat de hele hype wel weer een beetje over was, of zijn er daadwerkelijk mensen die nog "crypto kitties" verhandelen? En zelfs als dat zo is, rechtvaardigt dat het toevoegen van dit soort bloat aan de browser?
Er zijn veel meer dApps en komen er nog veel meer bij. Nog geen echte killer apps maar juist dit soort ontwikkelingen waarbij het meer richting mainstream gebruiker gaat zijn goed voor de ontwikkeling.
Is er al een effectief nuttige toepassing gevonden voor de blockchain hype dan (buiten eventueel stemcomputers)? Want tot nu toe lijkt het alleen maar de planeet verder naar de klote te helpen door stroom te verstoken voor wat gebakkenlunchtcoins.

[Reactie gewijzigd door RobinJ1995 op 13 december 2018 12:29]

Deze vind ik persoonlijk wel interessant:

- Augur, een "prediction market"
- Golem, processing power huren en verhuren voor bijvoorbeeld het renderen van video's
- Compound, lenen en uitlenen van verschillende cryptovaluta
- DAI, een cryptovaluta die altijd $1 waard is

Overigens is Proof of Stake volop in de ontwikkeling en gaat dit uiteindelijk Proof of Work vervangen, in ieder geval voor Ethereum. Dan zijn er geen miners meer nodig om nieuwe blocks te maken.
Er zijn vele effectieve en nuttige toepassingen ontwikkeld, juist de afgelopen 2 - 3 jaar. Hieronder worden al een paar voorbeelden genoemd (Guts, blockchain van Imogen Heap, Iconomi, crowdfunding, etc). Wel wil ik opmerken dat blockchain een middel is om informatie decentraal op te slaan, wat als gevolg heeft dat fraude in theorie onmogelijk is. Er zijn vele toepassingen ontwikkeld die blockchain gebruiken om mee te liften op de populariteit, maar uiteindelijk is blockchain een set aan maatregelen die informatie betrouwbaarder en veiliger moet maken.

Daarnaast is bewezen dat blockchain juist geen effectieve middel is voor stemcomputers, gezien transacties binnen een blockchain uiteindelijk altijd te herleiden zijn tot een bepaald persoon, wat niet is toegestaan binnen ons huidige systeem.
Fraude is nog steeds mogelijk aangezien je altijd met een oracle probleem zit. Je kan alleen maar bewijzen dat informatie binnen de tijd niet verandert is. En zelfs dit is in de praktijk lastig want als we het bijvoorbeeld hebben over een vrachtbrief opslaan, kunnen we tegerlijkertijd 2 vrachtbrieven opslaan met verschillende waarde en selectief een vrachtbrief laten zien aan de douane.

[Reactie gewijzigd door Penait1 op 13 december 2018 13:22]

Bijvoorbeeld zoiets als het ticketing systeem op https://guts.tickets/ ?

Al vind ik een dergelijke ticket omslachtiger dan het papieren alternatief. Ben liever niet persoonlijk traceerbaar.
wist niet dat het op blockchain tech draaide...op welke wijze voegt dat hier iets toe?

Ik heb het laatst gebruik bij Jochem Myjer en ging allemaal prima. Maar de QR code verspringt iedere x tijd. Dat lijkt me qua doorverkopen goed genoeg. Hoe doet BC hierbij de fraude nog extra tegengaan?
Blockchain is een mooie toepassing voor tickets, juist omdat nu gegarandeerd wordt dat er 1) geen oplichting meer kan plaatsvinden, het systeem verkoopt by default alleen valide tickets, 2) de tickets kunnen doorverkocht worden binnen een marge, op te stellen door de verkopende partij/artiest, denk bijvoorbeeld aan 5% boven of onder de verkoopprijs, dus geen achterlijke scrapers-praktijken meer en 3) een groot voordeel voor managers/artiesten: je hebt een directe binding met je klanten.
Maar GUTS is nog steeds degene die dit 'onder controle' heeft, dus als ze gewoon zelf de ticketuitgave regelden en zorgen dat het niet ergens anders verkocht kan worden (middels de "rollende" QR code) heb je toch hetzelfde?

Ik ben btw niet tegen BC, ben gewoon benieuwd. Heb zelf ook wat crypto...
GUTS is degene die de uitgifte van tickets onder controle heeft, maar juist de tweedehands markt is een plek waar veel gedoe plaatsvindt. Door tickets m.b.v. blockchain uit te geven, kan er gegarandeerd worden dat je echte tickets koopt, waarbij ze ook niet voor minimaal het dubbele doorverkocht worden, wat fijn is voor zowel artiest als de gebruiker.

Het kan inderdaad ook zonder blockchain-technologie, maar je kan ook een rapport schrijven zonder Word/Kladblok. Het is gewoon één van de vele mogelijkheden, waarbij nu gebruik gemaakt wordt van een systeem dat fraude vermindert/verwijderd.
Alleen zeker weten dat je een valide ticket hebt is een voordeel van blockchain gebruiken hier, het dubbel spending probleem. Dit valt echter ook prima vast te leggen in een MySQL database bij Guts. Doorverkopen van tickets kan je met blockchain niet reguleren. Je kan heel leuk zeggen dat je maar x mag neertellen voor een overdracht van een ticket, maar dan doe ik dat toch en betaal daarnaast nog 100 euro contant aan de verkoper?
Niet als je er voor zorgt dat de tickets niet makkelijk handmatig overdraagbaar zijn; de wallet vastkoppelen aan de app/device van de gebruiker. Maar ja hier zijn altijd weer maniertjes om er onderuit te komen(bijv. alle app data overzetten inclusief encryptie keys van de "wallet").

[Reactie gewijzigd door MrFax op 13 december 2018 17:00]

Private blockchain met verschillende onafhankelijke nodes kun je opstellen voor kwaliteitscontroles in bijvoorbeeld in de logistiek sector en quality control sector voor voedsel. Voor de laatste zijn er bedrijven die goederen (vlees, fruit etc.) aan de hand van de blockchain kunnen tracken zodat de kans op fraude zeer klein wordt. Een eindgebruiker kan dan verschillende stappen controleren die gescyned zijn op een private ethereum netwerk. Zij merken er natuurlijk niks van omdat de data vervolgens visueel toegankelijk is maar op de achtergrond is er dan wel inderdaad een blockchain die van te pas komt en vaak op Ethereum.

[Reactie gewijzigd door Elazz op 13 december 2018 12:49]

Crypto minen is in de praktijk eigenlijk alleen zinvol met goedkope stroom, anders is het niet rendabel. En drie x raden waarvan goedkope stroom geproduceerd wordt....

Dus busted, is bekende FUD van mainstream media
Hoezo is het FUD? ik zie niks om het te weerleggen in jouw reactie... Enkel bevestiging van dat het een oplossing is dat opzoek is naar een probleem en er in the process veel creëert.
Ik kan wel grafieken laten zien, maar wie zegt dat die kloppen..... Met logisch nadenken verklaar je het, het beste. Als je met verlies gaat minen houd je het niet lang vol. Dus zul je goedkope stroom nodig hebben en die komt meestal niet uit olie of gascentrales. Wel uit zonne energie, waterkracht of thermische centrales.
Ja? Ik ontken ook niet dat je goedkope stroom nodig hebt als je blockchain blocks wil gaan "minen". Ik zeg dat het nutteloos is om het te doen en we dus voor geen goede reden een hoop stroom verstoken.
Als je open, borderless, neutral, censorship resistant, international money that is not subject to banks and goverments nutteloos vind. Of beter gezegd wel wilt, maar mag niks kosten........ Vind het persoonlijk meer waard dan Netflix, Amazon, Facebook, Apple Instagram en Ziggo bij elkaar. En dan maal 10. Zeker in deze tijd waar we steeds meer vrijheden verliezen in ruil voor propaganda

Het mooie aan open source is dat je altijd een BETER voorstel mag neerleggen. Indien je meer dan 50% overtuigd gaat het gebeuren. Indien je de mensen niet overtuigd, dan is je voorstel wellicht beter in jouw hoofd, alleen niet bij de anderen....

[Reactie gewijzigd door gepebril op 17 december 2018 10:54]

Dat is wat ik zeg. Het is helemaal niet "not subject to governments" door de nood aan goedkope elektriciteit waardoor alle servers in landen komen te staan die dit hebben. Dit zijn ook de landen die je net niet vertrouwt om er vanaf te blijven.

RobinJ1995 in 'nieuws: Opera voor Android voegt ethereumwallet toe aan browser'

[Reactie gewijzigd door RobinJ1995 op 17 december 2018 13:51]

Dat 'wij' en 'zij' denken zou nu juist net niet zinvol zijn daar BTC neutraal is. In de toekomst zou je het financieren van oorlogen niet meer kunnen toedekken met een laagje SWIFT. De geldstromen worden publiekelijk.
Brave is bezig met Basic Attention Token. Het is een advertentieplatform waarbij ook bezoekers van de website mee verdienen aan ads.
En wat is precies het voordeel van hier de blockchain voor te gebruiken, buiten de hype die het genereert?
Het is ten eerste decentraal. Dat betekent dat je niet hoeft te berusten op een platform van een derde partij zoals Google.

Ten tweede is het ook makkelijker om inkomsten van advertenties te verdelen tussen bezoekers en website-eigenaars. Je ontvangt de inkomsten meteen, je hoeft bijvoorbeeld niet te wachten voordat je wallet een bedrag van 50€, zoals bij Google Ads, bereikt om uw inkomsten af te halen.

Ten derde is uw privacy ook gewaarborgd, ads worden getargetet door middel van machine learning op basis van de content die de website aanbiedt. Dit omdat een derde partij geen toegang heeft tot uw lokaal data/cookies.

Dit gaat natuurlijk allemaal zonder de blockchain, maar dan zit je met de problemen van een derde partij i.v.m. inkomsten en privacy.
En nu niet? Ik vind het altijd grappig als mensen beweren dat eender welke random blockchain zo veel beter bestend is tegen tampering dan een publieke database ergens. Blockchain vreet electriciteit. Elektriciteit is duur, dus het moet natuurlijk zo goedkoop mogelijk. Waar is elektriciteit goedkoop? China. Toch één van de laatste regeringen die je zou vertrouwen met informatie die blijkbaar gevoelig is dat een bedrijf of regering er mee zou willen prutser. Voor de meeste blockchains staan er waarschijnlijk een groot genoeg deel van de servers in China dat het niet al te lastig zou zijn voor China om de benodigde quorum te behalen om een malicieuze transactie als de gevalideerde er uit te laten komen.
Zoals ik in mijn laatste zin zei, is het ook mogelijk zonder blockchain, maar dan zit je met de problemen van een derde partij i.v.m. inkomsten en privacy(zie Google). Graag reactie hierop, ik leer graag bij.

BAT is een token op de Ethereum platform, welk later gaat overschakelen naar Proof of Stake waardoor de elektriciteit consumptie sterk gaat dalen. Kijk maar naar Nano met zijn DPOS op https://isnanogreenyet.com .
Hier kijk ik ook met grote interesse naar. Sowieso een fijne op chromium gebasseerde browser. Ik gebruik hem vaak ipv chrome omdat ik toch een beetje wil ontgoogelen.
Ja kijk bijv eens naar ravencoin en komodo. Beide totaal andere projecten maar kunnen ontzettend waardevol zijn.

En qua stroomverbruik denk ik dat dit met PoS en andere technieken steeds minder wordt. En bedenk je eens in wat het kost om allle bankmedewerkers te huisvesten en laten werken wereldwijd, crypto is in verhouding daarmee nihil.
Voor mij klopt het concept van geld dat door een 3de partij geprint kan worden al lang niet meer.

Op dit moment kan ik het inderdaad nog wel bloat noemen. Maar langs de andere kant is het voor de doorsnee persoon wel een pak gemakkelijker om er mee aan de slag te geraken.
Blockchain technologie is veel meer dan alleen Cryptokitties. Toegankelijkheid is alleen een erg groot probleem. De gemiddelde gebruiker moet wel erg veel stappen zetten om gebruik te maken van een systeem dat bijvoorbeeld op de Ethereum blockchain draait.

Dit soort adoptie maakt het hopelijk makkelijker en dus interessanter voor ontwikkelaars om apps te bouwen op dit soort decentrale platformen. Bij een goed systeem zou je niet eens meer door moeten hebben dat er op de achtergrond een blockchain gebruikt wordt.
Daar had ik niet eens aan gedacht. Dit inbouwen maakt het natuurlijk weer een stuk minder omslachtig om er wat mee te doen.
De crypto hype bedoel je? Die blijft zelfs toenemen. Alleen wordt het niet meer zoveel in de media gebracht. Omdat de meeste mensen nu wel een negatief beeld hebben, wat precies de bedoeling was natuurlijk.
Juist dit soort ontwikkelingen zijn een teken dat we echt niet meer over een hype praten, op de achtergrond zijn er onwijs veel ontwikkelingen omtrent crypto en dat blijft zich maar ontwikkelen.

Het is altijd grappig in mijn ogen dat zodra de prijs naar beneden gaat de buitenstaanders altijd praten over een hype dat eindelijk als een zeepbel gesprongen is. Echter is dit al sinds het begin van crypto een redelijk normaal verschijnsel en laat zien dat we totaal nog niet bij een massa adoptie zijn.

Ik geloof er volledig in dat crypto uiteindelijk een hoop gaat veranderen, maar net zoals "het internet" was in het begin de toepasbaarheid ook niet direct bekend. Dit heeft tijd nodig om te ontwikkelen, en laat de ontwikkeling alles behalve stilstaan :)
De browser en wallet zijn hierin eigenlijk best goed gekozen, klinkt wellicht gek, totdat je kijkt wat deze specifieke wallet is. De ethereumwallet is een HTML/CSS/JS gebaseerde wallet die zelf geen crypo's opslaat. Het is dus eigenlijk slechts een GUI of de Etherium API's. Door de keuze van deze techniek draait de wallet dus alleen in een browser. In het verleden zijn er problemen geweest met de website waar deze wallet op draait, deze was via een BGP hack omgeleid naar een website van en hacker, die op die manier tokens heeft gestolen van niets vermoedende gebruikers.

Door de HTML/JS/CSS lokaal te draaien heb je dát risico niet meer.

Uiteraard is de timing wellicht bijzonder te noemen en mis ik de integratie met bijvoorbeeld een Trezor. :)
En daarnaast ... wie gebruikt er nog Opera? Een tweaker heeft toch gewoon Firefox Focus op zijn mobiel?
De startup wereld heeft de mond vol van innovatie, maar het is nog altijd onmogelijk om microtransacties te doen in een browser.

Ik wil Google .1 cent willen kunnen betalen per search. EN dan wil ik dat ze mijn data niet doorverkopen.

Zolang surveillance het enige echt bruikbare businessmodel is online zal de push naar meer surveillance niet ophouden.

Als het aan mij ligt komt er een wet die verplicht stelt dat je voor alle diensten ook met geld moet kunnen betalen. En dan zou er een micro-transactie standaard in HTML6 geintegreerd moeten worden.
Ik wil Google .1 cent willen kunnen betalen per search.
Stel dat je die zin in de url-balk van je browser zou intikken, ben je minimaal al een halve euro kwijt aan search-suggestions. Ik deel je wens/gedachtegang, het zou mooi zijn als je je privacy op een dergelijke manier kunt kopen (laten we eerlijk zijn, het is gewoon geld waard: waarom zou een bedrijf gratis diensten leveren, iedereen wil compensatie voor geleverde resources). Helaas zie ik vanuit technisch perspectief direct een partij beren de weg op rennen.
Die beren maak je zelf. Waarom zouden search suggestions geld kosten?

Speciaal voor jou: ik wil een prepaid EN een abonnements "all you can use" model ;-)

Alle gekheid op een stokje: er gaan al stemmen op in de Amerikaanse politiek om dit verplicht te maken. En zelfs Sheryl Sandberg van Facebook zelf heeft het als optie voorgesteld.
Waarom zouden search suggestions geld kosten?
Omdat ieder karakter dat je intikt op de achtergrond een search genereert, met mogelijk een gewijzigde lijst van suggesties als gevolg. Als dat niet zou worden gedaan, zou een search engine zoals bijv. google geen suggesties kunnen leveren (tenzij ze hun hele search index decentraal in alle browsers cachen).

Ik zou zonder grap wel geld betalen voor een prepaid- en/of abonnementsvorm van het voorstel, mits privacy daadwerkelijk bewezen kan worden.
We praten langs elkaar heen. Jij noemt een interne query ook al een search (en technisch gezien is dat zo). Maar ik bedoel vanuit de consument gezien. Voor de consument begint een search wanneer je op enter drukt. En dat zou .1 cent moeten kosten.
De startup wereld heeft de mond vol van innovatie, maar het is nog altijd onmogelijk om microtransacties te doen in een browser.

Ik wil Google .1 cent willen kunnen betalen per search. EN dan wil ik dat ze mijn data niet doorverkopen.
Daar is al een begin voor: https://brave.com/publishers/

Je kan websites (publishers) dus zelf een X bedrag betalen. En omdat het dmv cryptocurrencies gaat, kan die transactie theoretisch dus ter waarde van 1 cent of minder zijn.

Met "normaal geld" is dit gewoonweg niet mogelijk ivm transactiekosten/tussenpartijen, dat kost altijd geld, lees: minimaal 1 cent. Laten we voor de simpelheid uitgaan van 1 cent versturen naar Google, en daardoor 1 cent transactie kosten. Dus kosten van minimaal 100% over je ene cent. Met een cryptocurrency kan je zeggen dat de transactie 1 token is, waarvan 1 token dus 0,01 cent kan zijn (1/100 van een cent). Dan kost de transactie dus maar 1%.

Je kan je voorstellen dat dit uit te breiden is naar het scenario wat jij schetst, maar dat heeft tijd nodig :)

[Reactie gewijzigd door JorzoR op 13 december 2018 15:44]

Met de Brave browser kan je dus al wel websites betalen aan de hand van de hoeveelheid tijd die je op hun website besteedt. Of bijv een youtube kanaal een reward geven. Dat doe je met de BAT token. https://basicattentiontoken.org/.
Interessant concept, ook omdat het daarmee zorgt voor anonimiteit tussen adverteerders en users.

[Reactie gewijzigd door edvj op 13 december 2018 21:06]

Ik denk juist dat dit een eerste stap is van opera omdat dat mogelijk te maken.

En ik ben het met je eens, soms zou ik graag willen betalen om van die klote reclame af te zijn.
(En dan bedoel ik zonder adblocker)

Waar las ik nu dat de NPO bezig was met het omgooien? Een vergoeding en dan geen reclame..
Het bedrag was in ieder geval zo laag, dat ik schrok.
Heb ik echt al die tijd die verplichte, uiterst irritante en vooral stomme herhalende reclames moeten bekijken, terwijl het zo weinig opbrengt?
Mooi! Een drempelverlagende implementatie tegen het typische "kip-en-eiprobleem" dat een nieuwe en baanbrekende technologie, in dit geval Blockchain, ondergaat.
Opera, was dit niet overgenomen door een chinese firma?
Prachtig een closed source 'wallet' met als statement:
De browser slaat encryptiesleutels lokaal op, zei de browserbouwer destijds.
Dat moet je dan maar weer aannemen..
Misschien leuk voor hele kleine bedragen, maar echt serieus kan je zo'n wallet niet nemen.
Al gaat het ze meer om de Dapps. Ik vermoed dat ze zulke keuzes maken omdat, hoewel het bedrijf nog onder de noorse wet valt, ze in handen zijn van 'Golden Brick' een chinees bedrijf dat uiteindelijk ook geld moet verdienen aan Opera als browser.. en HOE ze dat doen, dat is vrij onduidelijk.
Die blockchain technology is interessant en zal wel een succes worden maar die coins daar vrees ik toch voor.
Volgens mij is Ethereum juist pas nog flink omlaag geduikeld.
Wel ideaal om dan nu je bitcoins om te zetten naar Eth.
BTC heeft ook een daling gehad onlangs, dus in verhouding heb je nu niet meer eth's voor je btc dan bijvoorbeeld 10 maanden geleden :)
Opera probeert haar gedecimeerde marktaandeel nog wat op te vijzelen door mee te liften op een hype.
Hype?

Lees je eerst eens in en oordeel dan.
Je zou dit niet verwachten van Tweakers bezoekers..die zouden beter moeten weten.
Dit heeft de toekomst meer dan je beseft en gaat dezelfde weg qua acceptatie als alles wat nieuw was in het verleden.
Wat hoorde ik vaak als een v/d eerste tweakers en iets voorliep op mijn leeftijdgenoten op gebied van technologie."wat moet je ermee ...wat heb ik eraan ...wat een onzin..
Kijk naar de eerste pc's wat moet je er in vredesnaam mee? niet meer weg te denken.
Eerste privé netwerken ,k had een coaxkabel door de wijk getrokken en kreeg meer open monden dan begrip.
Eerste telefoons..later smart phone's ..wat een onzin , hype ..gaat wel over ..als k wil bellen loop ik wel naar huis of een telefooncel...
Internet?>...bubbel...gaat over...
Nu blockchain ..want daar gaat het over en de coins zijn puur wat velen alleen zien.

Kijk naar wat mastercard nu al doet met blockchain technology via XRP ..je merkt er niets van maar de pinopdrachten gaan straks via XRP duizend keer sneller, goedkoper, zonder tussenkomst en dus kosten van grote jongens.

Blockchain laat je geboortebewijs , rijbewijs, diploma's etc. veiligstellen , onafhankelijk , decentraal en betrouwbaar.
Een Sadam Hoessein die van zijn bevolking alles verbrandde (geboortebewijzen, rijbewijzen, diploma's )waardoor een hartchirurg na gevlucht te zijn en niet meer kon aantonen wie hij was of wat hij kon zou er zeer mee geholpen zijn geweest .

Banken die eerst weerstand boden en er alles aan deden (en doen) om het in diskrediet te brengen maar op de achtergrond hun personeel erin onderrichten om maar niets te missen en allang zijn ingestapt.
T levert ze echter meer op nog ff negatief te berichten.
}>
etc. etc. lees je in en oordeel dan maar feit is dat blockchain de toekomst is , besef duurt wat langer zoals het verleden telkens weer uitwijst.
Alleen de early adaptors profiteren het meest ervan..onderzoek..lees , luister , vergelijk en vorm dan een oordeel .Zie je dan dat de pc,phone,internet, blockchain voordelen en toekomst heeft oordeel dan en doe mee ....adapt or stay behind.

Al tijden heeft zelfs chrome mogelijkheden voor bv Ledger nano S etc..kan wel doorgaan maar tis genoeg voor een zaterdagmorgen :P

[Reactie gewijzigd door scorpio op 15 december 2018 11:08]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee