'Google sluit chatapplicatie Hangouts in 2020'

Google zou van plan zijn om in 2020 te stoppen met zijn chatapplicatie Hangouts, al lijkt de zakelijke versie wel te blijven bestaan. Waarschijnlijk wil Google zich concentreren op de ontwikkeling van zijn andere chatapps; Duo en Allo.

Wanneer Google precies met Hangouts wil stoppen is niet duidelijk, omdat de internetgigant niet zelf de plannen openbaar heeft gemaakt. Een bron van 9To5Google liet weten dat het om 'ergens in 2020' gaat. Het lijkt er echter nu al op dat de chatapplicatie niet wordt doorontwikkeld, waardoor het stopzetten van de ondersteuning niet als een verrassing komt.

Wel blijft er een zakelijke versie van Hangouts bestaan, die inmiddels in G Suite is geïntegreerd. Het gaat daarbij om Hangouts Chat, dat vergelijkbare functionaliteit kent als het populaire Slack. Ook is er Hangouts Meet, waarbij videobellen de belangrijkste feature is. Voor consumenten blijft Allo en Duo over, al lijkt het met eerstgenoemde ook niet erg goed te gaan; Google liet namelijk onlangs weten de ontwikkeling van Allo te pauzeren.

Door RoD

Admin Mobile

01-12-2018 • 11:07

219 Linkedin

Reacties (221)

221
216
94
4
1
90
Wijzig sortering
dat is jammer, wij gebruiken hangouts omdat onze kinderen geen 06 nummer hebben en vrijwel alle chat apps dit nodig hebben voor de registratie, iemand tips voor alternatieven?

[Reactie gewijzigd door mmniet op 1 december 2018 11:13]

Blijf dan meteen weg van de proprietaire platforms, en ga over op XMPP of Matrix. Dan ben je meteen verlost van de willekeur van de googles/microsofts/apples/facebooks, en blijft de privacy van jou en je contacten (kinderen!) behouden.
Als ik het goed heb kan je met je Google account ook gebruik maken van XMPP?
Google Talk was XMPP, of was het daar iig compatibel mee, en kon je probleemloos communiceren met andere XMPP-gebruikers. Daar is Google mee gestopt, met als onderbouwing de spam op het netwerk en het geringe gebruik van die feature. Dat ze daarmee gelijk ook weer de controle over het systeem verder naar zich toe trokken en hun gebruikers in een vendor-lock-in hielden, kwam natuurlijk maar al te goed uit.
Volgens mij werkt het nog gewoon. Ik heb in ieder geval nog steeds Google Hangouts-gebruikers online in mijn Pidgin-lijstje.
Of wire heeft ook een gratis versie voor consumenten. Vind ik een fijne app hebben
Wire bevalt mij ook uitstekend. Toen Google aankondigde Hangouts niet meer verder te ontwikkelen ben ik met een hele groep mensen overgestapt naar Wire. Gratis voor consumenten. maximale privacy en maximaal gemak.
Maximale privacy? Leg eens uit, want ik zie nog steeds dat álle communicatie via één (commerciële!) partij loopt. Ook al is de inhoud van de communicatie dan wel versleuteld, alle metadata (wie wanneer met wie communiceert) blijft beschikbaar. Het enige dat dan nog bescherming biedt, is de privacy policy. Die is dan misschien nu wel uitstekend, maar dat kan veranderen:
This Privacy Policy may change from time to time and we will make the changed Privacy Policy available through the Apps and post changed version of this Privacy Policy on the Site. You agree to review the Privacy Policy regularly to be aware of any changes.
(nadruk door mij)

Ik zeg niet dat het slecht is, maar dit is geen "maximale privacy".
Wat wil je met dat artikel zeggen? Ik betwist niet dat de encryptie niet op orde zou zijn of zo, ik geloof best dat dat uitstekend verzorgd is. Mijn punt is dat nog steeds maar één partij alle controle heeft over het platform. Als ze morgen besluiten de metadata wel te gaan gebruiken voor hun eigen belang, dan is het voor jou slikken of stikken. Je kunt dan niet meer kiezen voor een andere aanbieder, want die is er niet.
Zelf gebruik ik bij voorkeur Matrix en ben daarnaast via andere netwerken beschikbaar. Als een gedecentraliseerd werkt, wil je ook eigenlijk niets anders meer. XMPP heb ik al enkele jaren niet meer gebruikt.
Euhm. Mag dat uberhaupt wel? Volgens mij moet je bij een wijziging van de voorwaarden altijd expliciet akkoord vragen. Zeker als het om privacy beleid gaat.
Voorwaarden mogen eenzijdig gewijzigd worden, als dat in de voorwaarden staat (ja dus). Mbt privacy ligt dat inderdaad anders. Maar het gaat hier om een Zwitsers bedrijf, hangt er maar van af wat daar de wetgeving is.
Lijkt mij dan een goede reden om niet met ze in zee te gaan. Eenzijdig wijzigen van een contract betekent altijd hommeles. Daar moet je nooit mee akkoord gaan.


Overigens moet een zwitsers bedrijf zich ook gewoon aan europese en nederlandse wetten houden als het hier zijn diensten aan bied.
… en je dus meteen weer vast zit aan de willekeur van Wire. Met open protocollen, zoals XMPP en Matrix, zit je niet vast een één app of één provider.
En ook meteen verlost van het fenomeen vrienden en kennissen, omdat vrijwel niemand dit gebruikt.
meest vervelende kapstokargument ooit; als eenmaal een redelijke groep mensen om is hebben de platformspecifieke apps eindelijk verloren.
We zijn juist van dat soort hoogtechnologische gedecentraliseerde hobbysferen weggeëbd naar gesloten maar laagdrempelige proprietaire diensten. De toekomst waarin we ons daar los van maken zie ik niet gauw gebeuren.
Zolang ze hem alleen binnen het gezin willen gebruiken is dat geen probleem toch?
Net als met Allo dus?
en dit is dus wat er mis is met de huidige maatschappij....

als iemand besluit om geen contact te houden omdat ik een bepaalde app niet gebruik (wat voor reden dan ook) en het daardoor te fucking veel moeite is: Laterrsss
Dat is toch een kwestie van perspectief. Het niet-gebruiken van een bepaalde app kan diegene net zo goed opvatten als blijkbaar te veel moeite moeten doen.
Is de enige chatapp die ik gebruik anders. En er staan wel 2 mensen in mijn lijst. :+

Lekkâh rustâhg. :P
Bedankt voor de tips! Die kunnen voor mij ook skype vervangen als ik naar 8 moet. Ik doe nl toch bijna nooit bellen/scherm delen.
Skype? Telegram volgens mij ook niet, geen ervaring mee.
Telegram moet je eenmalig een nummer opgeven dacht ik
Koop een prepaid sim kaart en dan heb je dat probleem ook opgelost.
Koop een prepaid sim kaart en dan heb je dat probleem ook opgelost.
En creëer je een ander "GROTER" probleem 8)7

Eenmaal je nummer vervallen komt deze een tijdje later weer in de roulatie met als gevolg dat de volgende eigenaar van het nummer zonder problemen netjes de gesprekken kan overnemen. Bestel maar eens wat simkaarten bij bijvoorbeeld Ortel, Lycamobile, Lebara en Vodafone. Genoeg mensen die (te dom zijn en) hun nummer niet tussentijds wijzigen. Dat geldt trouwens voor WhatsAppl , Telegram, Facebook maar wat denk je van account herstel bij Google, Microsoft etc. ?
Waarom zou het nummer lopen vervallen? Zeg er om de x aantal jaar wat beltegoed op en hij wordt netjes verlengt.

Verder kan je met telegram two factor authentication instellen dat alleen met je email reset kan worden.

[Reactie gewijzigd door vali op 1 december 2018 21:43]

Die X aantal jaar is volgens mij slechts 6 maanden. Daarna wordt het nummer nog een tijd niet opnieuw uitgedeeld, maar je bent hem wel kwijt. Je zult er wel degelijk actief gebruik van moeten maken.
Afhankelijk van de provider is het 3, 6 of 12 maanden dat je beltegoed en dus je nummer behouden blijft. Je moet dus wel iets ondernemen. Daarbij zit weer het verschil tussen de bedragen waarmee je moet opwaarderen en de wijze hoe je het nummer actief kunt houden, te weten;

- Opwaarderen.
- Bundel/module activeren.
- Een keer bellen.

Of te wel, genoeg dingen om toch even rekening mee te houden als je prepaid wilt gebruiken :-/

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 2 december 2018 14:23]

De geldigheid van beltegoed staat daar echter los van. Die 6 maanden is een algehele afspraak om weer voldoende 06-nummers vrij te krijgen heb ik begrepen. Dus dit is dan veelal na het verlopen van het beltegoed.
Zeg er om de x aantal jaar wat beltegoed op en hij wordt netjes verlengt.
om 3, 6 of 12 maanden is toch wel een extreem groot verschil met "om de x aantal jaar".

Daarnaast; waarom zou je opwaarderen als je soms WhatsApp gebruikt maar geen min/sms/mb verbruikt?

|:( 8)7
Het verschilt echt per provider. Ik gebruik zelf een extra prepaid kaartje en de enige verplichting die ik heb is er daadwerkelijk 1 x in de 6 maanden gebruik van te maken. Het bedrag wat erop staat is onbeperkt geldig.

Ook ben je niet meteen je prepaid nummer kwijt als je dit niet doet. Als je namelijk niet binnen 6 maanden een smsje verstuurd, belt of gebruik maakt van de databundel wordt hij gelocked en heb je 3 maanden de tijd om er geld op te zetten.
Of te wel, genoeg dingen om toch even rekening mee te houden als je prepaid wilt gebruiken :-/
Genoeg dingen? Snap persoonlijk niet waarom jij er zo'n drama van maakt. Zoveel werk is het nou ook weer niet. Beltegoed heb je verder nodig als je wilt whatsappen buiten een wifi signaal.

Laatste grootste voordeel is dat je een anoniem simkaart hebt en nergens geregistreerd staat.

[Reactie gewijzigd door vali op 3 december 2018 14:09]

Heb sinds 2012 mijn eerste mobiele nummer bij Vodafone met gewoon prepaid, nou heb ik een kleine week geleden (eindelijk) ervoor gekozen om een abbonement af te sluiten bij Simpel. Het kost echt geen moeite om je nummer even om te laten zetten, het duurt wellicht een paar daagjes langer voordat je van je abbonement gebruik kan maken maar het scheelt zoveel gekut met het doorgeven van je nieuwe nummer aan mensen en de problemen die jij noemt.
kan je niet van die sms-online diensten gebruiken om eenmalig een smsje te ontvangen om zo dan te activeren??

https://sms-empfangen.com/ etcc

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 1 december 2018 11:17]

Dat kan, maar dan hebben zij vervolgens de mogelijkheid om de account toegang te resetten.

[Reactie gewijzigd door rickiii op 1 december 2018 11:19]

Gratis prepaid kaartje(of meerdere) aanvragen en die gebruiken voor registratie als je graag anoniem wilt blijven.
Als je helemaal anoniem wil blijven zoek je van die studenten die gratis lyca simkaartjes oid uitdelen. Aanvragen betekent doorgaans weer opsturen he :)
Klopt, dat kan ook!
Bij de AH verkopen ze vodafone simkaarten €0.01 cent.
Onhandig als het simkaartje verloopt toch?
Dan ben je 6 maanden verder en dan haal je toch weer een nieuwe:)
En een nieuw account? Voor nu om een gezin prima, maar o lange termijn juist niet
Telegram ondersteunt inderdaad usernames, maar je zal altijd een telefoonnummer nodig hebben om in te kunnen loggen. In de praktijk zal er altijd eerst gekeken worden of je ergens anders bent ingelogd, zodat daar de verificatiecode naar gestuurd kan worden. Wanneer dit niet zo is, wordt dit alsnog per sms gedaan.

Aan een SMS ontvangdienst kan dus ook maar één account per nummer gekoppeld worden.

Alternatief is om een account aan je vaste telefoon te koppelen. Dit heb ik ooit voor een tablet (zonder simkaart) gedaan. Op deze manier ben je wel in bezit van het nummer, maar kun je deze los op een andere telefoon gebruiken.
Slim om vaste nummer te gebruiken, maar met meerdere kinderen lastig
Klopt. maar dat is wel 1000 keren beter dan whatsapp. Ook kun je na telegram te activeren gewoon de desktop client gebruiken zonder dat je een telefoon nodig hebt.
ICQ bestaat ook nog steeds
ICQ is volgens mij alleen niet meer zo bekend als in de late 90's
Dat was destijds toch wel een goede dating app* ook hahha memories come to mind... ;)
Het was DE eerste chatapp! "I Seek You". Made in Israel. (voor de aluhoedjes...)
Brilliante daging app inderdaad, omdat je willekeurige mensen kon zoeken op geslacht, locatie, interesses en nog wat dingen. Ruim 20 jaar later nooit meer zo'n handige service gezien.
Tsja men zegt vaak wel "vroeger was niet alles beter" maar veel dingen toch ook weer wel...
Ja heel jammer. Het is voor mij ook vrijwel de enige chatapp die ik gebruik.
Hoe zit het dan met de chat in Gmail?

[Reactie gewijzigd door rickiii op 1 december 2018 11:21]

Dat is hangouts. Google is weer lekker bezig stuurloos te zijn. Google+ en nu weer hangouts. Gaat lekker jongens.
Ik heb een prepaid-sim gekocht en daarmee WhatsApp voor mn kids geinstalleerd. Via Google Family Link de boel dusdanig ingesteld dat ze alleen WhatsApp kunnen gebruiken om met papa of mama te (video)bellen. Family Link geeft je veel invloed op de telefoon van je kind. Ideaal met kleine kinderen.
Die kan je zelfs gratis thuisgestuurd krijgen zonder beltegoed. Ook handig als alternatief, hebben wij ook gedaan, zo kan onze dochter toch whatsappen.
Alleen jammer dat ze met Family Link totaal geen Youtube mogen kijken. Dat maakt het voor mijn situatie onwerkbaar.
Vanaf volgend jaar komt Youtube Kids ook in Nederland beschikbaar.
Ja, heb ik gelezen. Vraag mij wel af hoe flexibel Youtube Kids is. Moet mijzelf daar toch nog maar even in verdiepen.
Dat niet alleen: het is van Google ook een ideale manier om inzicht in familieverhoudingen en bewegingspatronen daarvan te krijgen en toekomstige klanten aan je te binden... Door Whatsapp te gebruiken ligt de hele familieverhouding ook weer meteen bij FB en is het cirkeltje weer rond. Dan zijn er mensen die het hebben over privacy voor hunzelf, maar zeker voor hun kinderen... 8)7

Natuurlijk begrijp ik best dat je -als je een beetje wilt deelnemen aan het digitale leven- je bijna niet meer zonder Google kunt, maar met de combi Google en FB (=Whatsapp) haal je toch echt "de duivel" in huis.
Voor Whatsapp zijn er zoveel alternatieven en zeker als kinderen toch maar beperkt gebruik daarvan mogen maken, zou ik veel eerder grijpen naar alternatieven die wel privacy bieden: SIgnal en natuurlijk niet te vergeten Threema (maar die kost een paar euro en da's voor velen al een no-go).
Ja, snap dat het ter afscherming van privacy niet de beste optie is, maar in ons geval (gescheiden) wel zeer werkbaar. De duivel in huis is ook weer wat sterk verwoord hè. De enige contacten in de telefoon zijn Papa & Mama, en de telefoon werkt alleen binnen de wifi wolk van papa of mama.
iMessage kan zonder 06
Bij telegram kun je ook accounts aanmaken met of zonder telefoonnummer. Zo kun je ook mensen je nickname laten toevoegen als je die je telefoonnummer niet wilt geven.
Hoe dan?
Je moet toch eenmalig je telefoonnummer opgeven?
Misschien niet de chat app waar je zo aan zat te denken, maar wat dacht je van Discord?
jazeker,

je neemt een gratis prepaid kaartje... stop dit in de telefoons... registreerd de chat app. en... voila!

succes!

ik raad je trouwens aan om Telegram eens te proberen of Whatsapp. werkt allebei prima op wifi only en vooral Telegram biedt veel meer functionaliteit.
Klopt, maar een simkaart heeft een beperkte houdbaarheid
het gaat om het activeren, daarna kan ie in de vuilnisbak.
Dat snap ik, maar als je een keer een andere telefoon hebt moet je weer je 06 gebruiken en dan ben je je account kwijt
Nee. Als Whatsapp de sim niet meer ziet gaat ie klagen en daarna gewoon uit.
bij de telefoons van mijn kinderen niet. (Dat zijn oude iphones)
Hier op android iig. niet.
Ik snap je probleem en frustratie. Misschien op te lossen door een paar prepaid sims te halen bij de Hema (1 euro/stuk) en die gebruiken om bv. Whatsapp of Telegram te installeren. Of wat van die Lebara sims die in de stad altijd worden weggegeven.
Nadeel is dat die dingen verlopen na een tijdje
Je kinderen een (simpele) telefoon geven??

Het is 2018 he, ff meegaan met de tijd. Je kinderen ook
Ze hebben gewoon een recente xiaomi voor 150 euro, dus gemiddeld nieuwer dan de gemiddelde Nederlander 👍
Nou geef ze een simkaartje en gaan met die banaan
Een 06 nummer halen? Niet heel lastig aan te komen en ze kunnen je ook bellen oid
Ik gebruikte jaren geleden Kik en die was toen al best wel uitgebreid en regestatie ging op mail en niet op telefoon nummer. Ben er mee gestopt omdat niemand om me heen het gebruikte en ik contact verloor met de mensen die het wel gebruikte.
Met IOS toestellen kun je imessage gebruikn op basis van email adress
Net als vroeger. Hoofd uit het raam en je kinderen roepen. Of het park in lopen??
Ik zeg maar even iets hoor. In android land niet direct bruikbaar, maaarrrr... iMessage vereist geen telefoonnummer. Dit werkt via AppleID (e-mail adres). Er zij mogelijkheden om dit ook op android te laten werken, maar dit vereist wel een mac als bridge en een derde partij die de berichten via Firebase (google) weer versleuteld doorzet. Het stukje firebase (google) zal niet direct een issue zijn (aangezien je toch al android gebruikt), maar is wel weer stukje blauwe ogen.
Slack

Je kunt je kinderen ook gewoon geen mobiel geven. Laat ze lekker zelf sparen. Het is geen noodzaak dat ze er een hebben op een leeftijd dat ze em niet zelf kunnen betalen.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 2 december 2018 00:23]

Je weet dat we in de 21ste eeuw leven? Hoeveel dingen heb jij in huis dat je niet werkelijk nodig hebt?

Ik wil mijn kinderen modern opvoeden en snel laten te communiceren, een eigen mobiel of tablet zorgt ook voor dat ze hun eigen device in kunnen richten zoals dat bij henzelf het beste past
Kinderen moeten goeie motoriek ontwikkelen. Dat is cruciaal op jonge leeftijd. En met een mobiel in de hand beperken ze die ontwikkeling tot twee hele lenige duimpjes. Maargoed, het zijn jouw kinderen, doe wat jij denkt dat goed voor ze is. Laat je niets wijsmaken.
laten we niet het beeld scheppen dat mijn kinderen de hele dag op een schermpje zitten te staren :). Ze hebben beperkte tijd (family link gebruik ik icm duidelijke tijdens dat ze mogen) en daarnaast spelen ze met lego, playmobil, spelletjes, de frisse buitenwereld, etc :).
Ik heb dan ook het beeld van m'n neefjes, die helaas wél de hele dag met hun bakkes tegen de iPad aan kijken. Ze mochten er al mee vóórdat ze konden praten, en schreeuwden om de "pet!" (van aai pet). Heel leuk, maar nu niet meer.

Goed dat jouw kinderen ook dingen met handen en voeten doen ;)
dat is jammer, wij gebruiken hangouts omdat onze kinderen geen 06 nummer hebben en vrijwel alle chat apps dit nodig hebben voor de registratie, iemand tips voor alternatieven?
Skype!
LINE, Messenger, Discord, Slack, Skype, iMessage
Slack!
Gratis, met als enige limitatie, dat als je op meer dan 10000 berichten komt onderling, dat alleen de meest recente 10000 berichten te doorzoeken zijn.
Ik ben oprecht benieuwd naar jou motivatie hiervan. Ik snap dat je voorzichtig bent met geven van 06-nummers aan kinderen. Maar tenzij ze heel jong zijn zie ik het probleem niet zo. Met een Google-account kan ook van alles gebeuren en ik zou als ouder zijn liever voorkomen dat ze een google-account hebben dan een 06-nummer. Nog afgezien dat een 06-nummer voor veel diensten noodzakelijk is waar jongeren veel gebruik van maken.
Ik ben oprecht benieuwd naar jou motivatie hiervan. Ik snap dat je voorzichtig bent met geven van 06-nummers aan kinderen. Maar tenzij ze heel jong zijn zie ik het probleem niet zo. Met een Google-account kan ook van alles gebeuren en ik zou als ouder zijn liever voorkomen dat ze een google-account hebben dan een 06-nummer. Nog afgezien dat een 06-nummer voor veel diensten noodzakelijk is waar jongeren veel gebruik van maken.
ze zijn 6 en 7 jaar, dus vrij jong :). 06 hebben ze dus niet nodig en ik vind de beperkte houdbaarheid op een simkaart niet handig. Dan koppelen we nu een 06 aan een account van een berichtenservice en dan over een paar jaar hebben ze een nieuw apparaat en is de simkaart niet meer geldig, dus geen account meer, dus opnieuw instellen en dat is ook gedoe. Nu zijn wij vieren diegene die met elkaar chatten, maar wie weet of ze over een paar jaar allemaal vriendjes hebben waar ze mee chatten voor hun 'huiswerk' overleg ;).

ik ben me er zeker van bewust dat een emailadres net zo een privacy ding is, dus daar maak ik me ook geen zorgen over. Het is voor een 06 meer het punt dat hij verloopt. ergens zou ik het wel handig vinden om een 06 te hebben, kan ik ze altijd bellen, ook als ze geen wifi hebben (bang zijn voor het alarmnummer ben ik niet, want die kan je ook bellen zonder een sim), maar voor kinderen van die leeftijd ga ik niet elk half jaar (dat is de gemiddelde levensduur zonder opwaarderen) 10 euro opwaarderen en een abonnement voor 1 euro per maand vind ik ook wat overdreven.
Ik heb een tip, koop twee sim kaartjes!
Omdat Google steeds praktijken als dit aanhoudt is dan ook de reden waarom mensen niet kunnen wennen aan hun chat applicaties. Binnenkort gaat hangouts dus weg en komt er weer een vervanger. Lijkt me niet verstandiger voor hun eco-systeem. Apple doet dit beter door aan te houden met iMessage en FaceTime waarbij ze beiden langzamerhand steeds meer uitbreiden en verbeteren. Niemand die het niet kent, in tegenstelling tot Google die dus steeds van namen en applicaties wisselt. Zo gingen ze van Google Talk naar Google+ messenger en eindigden ze bij Google Hangouts. Nu willen ze het weer veranderen. Ik vind het maar raar van Google.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door thesinsher op 1 december 2018 11:28]

behalve dan dat je dan enkel tot het apple-publiek beperkt bent en niet met de buitenwereld kan communiceren
Huh? Imessage is een naadloze intergratie in je SMS app. Je communiceerd dus via SMS, tenzij de ontvanger een Apple Apparaat heeft, dan schakeld hij automatisch over naar imessage. Je merkt er werkelijk niks van... Je kunt het dacht ik zien aan de kleur van text balonnen, maar daar kijk ik nooit na.

JUIST apple heeft het veel beter dan Whatsapp of alle andere diensten... omdat het dus zo naadloos in SMS is gewoven. (1 app)
"Je merkt er werkelijk niks van.."

Ja erg handig. Pas aan het eind van de maand merk je dat je telefoonrekening van +100 euro hebt, aangezien hij lekker automatisch naar SMS is overgegaan en fijn buiten Europa heeft zitten sms-en. Doe maar lekker een dedicated app die onafhankelijk van je device & os berichten kan versturen.
Nou nee, want als ik naar het buitenland ga ben ik daar over het algemeen nogal bewust bij, en kan ik daar rekening mee houden.

Of zet jij blind in het buitenland je databundel open omdat het geen SMS kosten heeft?
Meer dat hij waarschijnlijk, net als ik overigens, contact heeft met een hoop mensen in het buitenland. En niet wilt gaan raden of ze nou die app hebben of niet.
Berichten-app is geheel groen bij SMS (als men dus geen iMessage heeft) en blauw als ze het wel hebben. Dat is gelukkig duidelijk te zien, als het groen is hij iemand uit de VS kijk ik eerst ff of ze WhatsApp of Signal hebben voor ik maar SMS gebruik. :P
Goed punt.

Ik zie dit niet echt een probleem worden voor de modale mens, maar als je dat hebt dan kan dat duur worden ja.

Ik weet niet of ik voor die uitzondering dan over zou stappen... Overigens is Whatsapp natuurlijk ook niet gratis.
Whatsapp heeft gewoon encryptie hoor... en als je dat niet vertrouwt dan gebruik je telegram
Gratis or niet... maar ik heb nog nooit ook maar 1 cent betaald voor WhatsApp.
Als je niet wil gaan raden kun je iMessage over sms uitzetten.
1) Je kan zien of het een SMS of iMessage is aan de kleur v/d 'send' knop (blauw voor iMessage, groen voor SMS)
2) Je kan instellen dat ie niet automatisch mag overschakelen naar SMS
Ik snap je reactie, maar je kunt heel makkelijk zien of je berichten verstuurd zijn als sms of via internet. Het staat namelijk gewoon in de app.

Daarnaast kun je uitzetten dat een internet bericht wordt verstuurd als sms.
Niet helemaal correct hé.
Als je via iMessage communiceert is dat in het blauw, via SMS in het groen.
Hij gaat automatisch over naar sms, maar binnen de app kun je, zodra je een contact als ontvanger neerzet duidelijk zien of je een SMS of iMessage gaat versturen. Dus als je aan het eind van de maand inderdaad een hele hoge telefoonrek. hebt dan heb jezelf niet zitten opletten.
Je merkt qua versturen het verschil niet in snelheid of bereikbaarheid. iMessage berichten zijn echter blauw. Dit is al zichtbaar als je het contact adres opgeeft bij een nieuw bericht (06 of email). Zomaar een rekening van €100+ zit er dus niet in.
Een smsje wordt gemarkeerd. Dus je merkt er zeker wat van.
Okay.... Je kunt het dus gebruiken met andere Apple gebruikers en allebei de mensen die nog SMS gebruiken.....
Nee,

Jij kunt mensen zonder Fbmessanger of Whatsapp etc niet bereiken (want smsen doe je niet meer), en ik kan iedereen bereiken.
Dus omdat het naadloos in SMS is verwoven is het zo goed?? Rare redenatie.

SMS wie kent dat nog....
Dat ik niet gefragmenteerd werk in 6 verschillende apps is inderdaad beter.
Je wilt toch niet zeggen dat je het afgelopen decennium een SMS hebt gestuurd? Of wel?
WhatsApp is toch het enige wat je nodig hebt tegenwoordig.

[Reactie gewijzigd door wackidth op 1 december 2018 12:24]

Talloze... Althans, ik gebruik vrijwel enkel de iMessage app, en die regelt de rest. Of dat dan SMS of iMessage protocol is maakt me niet uit.

Whatsapp is een blok aan het been... NOG een app, NOG meer updates, NOG meer gegevens afstaan.. etc,

Waarom zou ik in hemelsnaam een app installeren terwijl het al aan boord is? Om wat plaatjes en filmpjes door te sturen?

Nou nee... Ik ga niet mijn workflow fragmenteren voor dat soort redenen.
WhatsApp is toch het enige wat je nodig hebt tegenwoordig.
Behalve als je vrienden in China hebt, want dan is het WeChat. En voor zakelijk contact is het vaak Slack, of soms HipChat. En als je met een Oracle medewerker wilt chatten is het Zoom, en voor Red Hat Blue Jeans. En dan heb je nog tal van familieleden die alleen Facebook hebben op een echte ouderwetse desktop computer met muis en beeldscherm en zo. Oh, en vergeet je kennissen in Indonesia niet die via Skype chatten.

En persoonlijk heb ik ook veel contacten op hangouts en ook zakelijk hebben we diverse klanten van over de hele wereld die een video conference via Hangouts doen.

Nee, alleen WhatsApp zou Facebook graag willen misschien, maar is niet helemaal zo in de praktijk.
Ik gebruik WhatsApp nooit, iedereen die ik regelmatig 'app' heeft iMessage en de rest gebruikt Signal. Ook op m'n werk gebruiken we Signal vanwege de goede beveiliging.
Er zullen altijd uitzonderingen zijn natuurlijk, dat verandert niets aan wat de meerderheid doet en wat voor hen voldoende is of de voorkeur heeft.
Ik stuur dagelijks nog een SMS.
Aangezien ik geen whatsapp gebruik en andere mensen geen signal, telegram, matrix blijft SMS over.
In Nederland, met vrienden. WhatsApp is niet overal zo prevalent.
Eh ja, integratie van dingen is goed inderdaad. Logische redenatie.
Jij niet, ik als android gebruiker krijg ineens sms'jes omdat jij geen gangbare apps als whatsapp, telegram, fb messenger etc gebruikt. Veel mensen hebben geen sms bundel of jij stuurt berichten vanuit een buitenlands nummer waarmee je de andere partij op kosten jaagt.
Dus als ik overstap op al jouw apps, dan maak ik geen kosten? Iemand zal moeten betalen natuurlijk. Ik doe dat het liefst gewoon met geld.
Dan blijf jij eenzaam in je apple bubbeltje zitten. Ten eerste zijn het niet mijn apps, waar je dat vandaan haalt, geen idee. Ten tweede heb ik het over de gangbare apps. Ik ben het ook niet eens met de verdienmodellen van sommige apps (waarbij telegram dan nog de beste is) maar als iedereen op een bepaald platform zit en jij gaat daar buiten zitten, dan hou je weinig contacten over toch?
Nee.. Mijn SMS komt gegarandeerd aan, Al die bovengenoemde apps komen bij mij al niet aan. Ofwel, ik heb gegarandeerd contact en jij niet....
En ik krijg tenminste een reactie omdat de ontvanger niet zit te puzzelen hoe dat kreng nou is aangekomen. Als je van eerder genoemde apps geen account hebt kan daar ook geen bericht heen gestuurd worden, ik snap je punt niet?
En ik krijg tenminste een reactie omdat de ontvanger niet zit te puzzelen hoe dat kreng nou is aangekomen.
Nou dat valt wel mee natuurlijk en is weer om te draaien. Ik moet 3 extra apps uit puzzelen en heb dan dus 4 apps waar potentieel iets op is binnen gekomen.
Als je van eerder genoemde apps geen account hebt kan daar ook geen bericht heen gestuurd worden, ik snap je punt niet?
Exact. Jij moet maar gaan uitvogelen wat voor apps ik gebruik. Dat hoeft bij SMS niet, want dit komt op elke telefoon aan. Exact mijn punt.
... wat kan resulteren in dat je geen bericht meer terug krijgt ;)
Ik zou dan Whatsapp gewoon installeren als ontvangst-app, dan ontvang je vrijwel alles en van iedereen maar beslis jij nog steeds hoe je wilt communiceren naar anderen.
Ja wacht ff. Nou maak je het wel heel krom. IK moet overstappen omdat jij niet wilt antwoorden over SMS?

Want je hebt het nu niet meer over een technische beperking he.... Je zegt nu dat jij niet WILT antwoorden over sms. Maar dat betekend niet dat het niet altijd werkt.
Ligt eraan, sommige mensen hebben geen bundel voor sms of zitten in het verre buitenland waarbij de tarieven gewoon super hoog zijn.
Jij verstuurd met sms, ik ontvang deze en stuur jou een Whatsapp bericht, jij ontvangt deze en stuurt daarop een sms. Etc.
Lijkt mij een goed compromis.
Dus ze hebben geen geld voor SMS maar wel 3/4g? En dat internet is goedkoper dan een sms? En ook nog eens dekkend?
Ik weet niet welke exotische locatie je het over hebt, maar dat lijkt me erg uitzonderlijk.

[Reactie gewijzigd door World Citizen op 1 december 2018 16:19]

Kan ik mijn sms factuur dan naar jou sturen? Ik heb geen bundel daarvoor omdat ik die voor de rest van de planeet niet meer nodig heb. Stel, ik woon in Ouagadougou en heb een lokale simkaart. Jij stuurt mij een bericht maar ik moet met sms terugsturen omdat jij de enige bent die geen gangbare communicatiemethoden gebruikt. Mij prima maar dat gaat je elke maand enkele tientallen euro's kosten als ik die kom declareren he :)
Hoe dan ook, een sms komt aan in Ouagadougou, en internet dekking moet je gaan zoeken. Succes daarmee.

Ik beweer hier niet dat Whatsapp niet werkt, ik zeg enkel dat SMS vaker werkt.

Kennelijk ken jij mensen in Ouagadougou die wel internet dekking hebben, maar geen sms kunnen ontvangen en daar voer je ook nog eens eindeloze gesprekken mee....

nieuws: 'Miljoen Nederlanders wissen Facebook-app in jaar tijd'

Stel nou dat jij over Facebook communiceerde. Hoe weet die vriend in Ouagadougou dan dat jij dat niet meer doet? Fijn is dat... Vandaag moet ik via Whatsapp, maar als de media een scheet laat moet ik ineens al mijn contact gaan bellen (want smsen doe je niet meer), om te vragen wat ze dan wel gebruiken.


Julie kunnen er vanalles bij halen, maar ontken eens hard dat SMS als fallback een slecht plan is?

Vandaar dat ik dus iMessage integratie helemaal top vind werken.

[Reactie gewijzigd door World Citizen op 1 december 2018 16:24]

Volgens mij gebruik jij iMessage. Dat maak ik op uit 32 posts daarover. Je bent fan omdat hij overschakelt naar SMS als mensen geen iPhone hebben. Volgens mij. Maar ik kan het mis hebben.

[Reactie gewijzigd door Jack Flushell op 2 december 2018 09:16]

iMessage is idd een fijne dienst en mooi verwerkt in de SMS app. Nadeel is wel dat wanneer er iemand overstapt naar bv Android ze meestal niet hun appleID opzeggen. Zolang je dit niet doet en je homies blijven je fijn iMessage sturen dan krijg je die berichten dus nooit meer te zien (tenzij je wel nog een Mac of iPad hebt met berichten ingeschakeld).
Nou klopt het dat Microsoft elke paar jaar zijn messaging hernoemt (MS instant messaging 365 live now TM for Windows 2017) en Google constant 2 nieuwe messaging services in beta heeft, maar Apple heeft ook wel wat evolutie meegemaakt.

Zo had Apple vroeger iChat :-), als voorloper van Messages en FaceTime. Ook moet je bij Apple soms goed opletten dat er soms een subtiel verschil zit tussen iMessage (de dienst) en Messages (de app).

(Dat laatste vooral als je "Messages in iCloud" wilt gebruiken)

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 1 december 2018 12:02]

iChat was enkel op OSX. iMessage is gestart op iOS en uitgebreid tot macos.
Ik snap het ook niet. Zeker niet omdat GTalk lekker simpel was. Het deed wat het moest doen, net als iMessage. Waarom Google steeds hun messenger de nek omdraait er weer iets nieuws lanceert is me echt een raadsel, zo gaan mensen het ook niet gebruiken en heeft Google intussen een erg onbetrouwbare status gekregen met hun tig apps die om de beurt de nek om worden gedraaid.
En dit is de reden dat ik zoveel mogelijk probeer om apps/diensten van Google niet te gebruiken, dit is de zoveelste keer dat ze ineens besluiten om de stekker er uit te trekken...
Ik snap niet dat ze de boel niet gewoon terugbrengen naar 1 applicatie vanuit Google. Het gaat hier er om met elkaar te communiceren, moet dat wel mogelijk zijn.
Wat een wanbeleid. Maak nou 1 applicatie met Google account-login en ontwikkel die door! Ik snap evt wel de wens om een 06-nummer gebaseerde friendlist te hebben (zoals Whatsapp) maar dat kan je toch integreren?
Anoniem: 933945
1 december 2018 11:50
Jarenlang gebruikt.
Toevallig zijn 'we' onlangs Slack gaan gebruiken.
Doeï Hangouts, hello Slack. :)

Dit blijft ook niet eeuwig zo natuurlijk, want zo werken dingen nu eenmaal.
Ik snap niet waarom juist Hangouts wordt gestopt. Het is net de beste van de drie chat-apps van Google en zeker als je een videogesprek met meerdere mensen tegelijk hebt werkt het veel fijner dan alle andere alternatieven. Hangouts zet altijd de spreker netjes groot in beeld.
Gelukkig blijft de zakelijke versie bestaan, maar waarom dan de gewone consumenten buitengesloten worden snap ik niet.
Wat mij opvalt is dat Google steeds meer bugs in hun software heeft in het afgelopen jaar. Ook waar het eerst allemaal samen werkt, worden dingen steeds lastiger te vinden. Bijvoorbeeld gmail, van mails die vaker blijven hangen (niet verzonden), Google moeten gebruiken om te achterhalen waar opties zitten verstopt, Android app onbruikbaar langzaam als er teveel reacties zijn, etc.
Iemand een idee of ook meet.google.com stopt? Dat is niet helemaal duidelijk. Is een iets andere UI dan Hangouts maar lijkt wel dezelfde backend te gebruiken. Al is die wel wat stabieler naar mijn ervaring dus ben niet zeker.
meet is de zakelijke variant, dus die blijft. Je kan meet niet gebruiken met een reguliere account... ook niet met zo een gratis 'zakelijke' account die ze vroeger hebben weggegeven
Google is gewoon een onbetrouwbaar merk. Stel dat ze nu weer een nieuwe chat app maken, de allerbeste ter wereld. Waarom zou je dat uberhaupt gaan proberen, wetende dat ze de helft van hun diensten gewoon de nek omdraaien, keer op keer? Zelfs wanneer deze miljoenen gebruikers heeft.
Oh no. Google Roulette slaat weer toe. En dit keer baal ik er wel van. Gebruik Hangouts regelmatig om even snel te overleggen als je niet bij elkaar op locatie zit. Werkt prima. Zie ook niet in waarom er nu weer iets nieuws voor in de plaats moet komen terwijl dit prima werkt.

Snap sowieso de hele strategie van Google niet hierin. Wat denken ze ermee te winnen? Ik weet wel wat ze ermee verliezen: gebruikers. Mensen willen niet de hele tijd overstappen als ze net aan een goed werkend product gewend zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee