Royole kondigt eerste smartphone met vouwbaar scherm aan

Het onbekende bedrijf Royole heeft de Flexpai aangekondigd, de eerste smartphone met vouwbaar scherm. Het scherm is uitgevouwen 7,8", maar kan vrijwel helemaal dubbel voor een veel kleinere oppervlakte.

De interface, een Android-uitgave met de naam Water OS, schaalt mee met hoe gebruikers hem houden, schrijven diverse bezoekers van het evenement waar Royole de telefoon heeft gepresenteerd, zoals ITHome en Sina.

Het scherm is van eigen makelij. Royole heeft in China een fabriek opgezet voor de productie van zijn dunne, vouwbare oledschermen. Die zijn niet alleen voor smartphones, maar bijvoorbeeld ook voor speakers en T-shirts. De fabriek in Shenzen kan tot 50 miljoen oledschermen per jaar fabriceren.

Het apparaat is 7,6mm dik en heeft een scharnier om de vouw mogelijk te maken. Het scherm zit daaroverheen, waardoor het scharnier alleen zichtbaar is aan de achterkant. Het scherm zit in de gevouwen stand aan de voor-, zij- en achterkant van het apparaat.

Vermoedelijk komen grote fabrikanten binnenkort met dergelijke smartphones, al zal het in eerste instantie gaan om experimentele modellen. Onder meer Samsung, LG en Huawei zouden werken aan modellen met vouwbare schermen. Samsung zou volgende week zijn vouwbare smartphone voor het eerst willen laten zien.

De FlexPai draait op een nog niet aangekondigde Qualcomm Snapdragon-soc, vermoedelijk de 8150. Het is ongebruikelijk dat fabrikanten smartphones presenteren met een soc die toeleveranciers nog niet hebben aangekondigd. Zo volgen de eerste smartphones met nieuwe Snapdragons vaak weken of maanden na de aankondiging van Qualcomm. Royole houdt donderdag een 'flashsale' van het toestel, maar het is onbekend wanneer klanten hem geleverd zullen krijgen.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

31-10-2018 • 17:43

75 Linkedin

Submitter: karakedi

Reacties (75)

75
73
52
6
1
15
Wijzig sortering
Inmiddels heeft Royole een persbericht uitgestuurd en kun je de telefoon met specs hier zien: http://www.royole.com/flexpai-black-6g-for-dev
Price: $1318 for 128GB $469 for 256GB
Order fulfillment will start in late December, 2018.
 • 7.8" tablet sized, full color flexible display with 4:3 aspect ratio and 1920 x 1440 resolution
 • Capable of folding up to 180 degrees
 • When folded, three screens (primary, secondary and edge) are available with the following aspect ratios and resolutions (primary = 16:9/810x1440, secondary = 18:9/720x1440, edge = 21:6/390x1440)
 • Work or play without interruption; FlexPai’s edge screen displays notifications for incoming calls, emails, and messages.
 • Unique Water OS is intuitive and provides unparalleled viewing flexibility
 • Includes two quality cameras with 20 and 16 megapixels that can be bent to capture objects at unique angles
 • When folded, incoming calls or photos can be conveniently taken from either side
Kan je de prijzen ff nakijken in je reactie, voor de rest top info!
Haha, bedankt! Het bedrag moest eigenlijk $1469 zijn (kan het nu niet meer aanpassen).

Inmiddels zijn de EU prijzen bekend en dat is als volgt geworden:
128GB = €1,388.00 en 256GB = €1,539.00
Het voelt aan als omgekeerde wereld. Er is een reden dat mensen een hoesje om de telefoon heen doen. Daarmee willen ze voorkomen dat het meest kwetsbare deel (het scherm) onbeschadigd blijft.

Daarnaast als ik een telefoon in mijn broekzak doen, dan doe ik het scherm tegen mijn been aan, zodat als ik tegen een tafelrand aanloop bijvoorbeeld, de achterkant de klap opvangt, en niet het scherm.

Deze telefoon staat haaks op hoe ik met mijn telefoon om ga. En ik vraag me af of die meerwaarde van een groter scherm het haalt bij de extra kwetsbaarheid van dit ontwerp.

Ben benieuwd hoe makkelijk mensen hieraan gaan wennen. Of dat dit een gimmick is die inhaakt op een hype, en waar we straks niks meer van gaan horen. Zoals de PDA's 20 jaar geleden.
Dit is een flexibel scherm, geen glasplaat; glas vouwt immers slecht. Als je met een stuk plastic folie tegen een tafelpunt stoot, breekt die folie meestal niet. Als het goed is, dan is dit ontwerp juist minder kwetsbaar.
Het grote nadeel van een kunststof scherm is dat het over het algemeen ontzettend kwetsbaar is voor krassen. Zo'n toestel ga je daarom niet onbeschermd in een broekzak steken. Mijn zakken zijn daar niet eens groot genoeg voor, maar dat terzijde.

Als ik het filmpje zo bekijk, denk ik voornamelijk: leuk idee, maar slecht uitgevoerd. Het toestel is te groot, het scherm buigt te lastig en is te kwetsbaar. Een screenprotector is voor zo'n toestel een must, maar bij het scharnier zal dat vast niet lang goed blijven zitten.
Gelukkig is dit maar het eerste model wat met een vouwbaar scherm komt. Andere fabrikanten zullen de reviews ongetwijfeld gaan lezen en daarvan proberen te leren. Als er daadwerkelijk een mark voor blijkt te zijn zullen er ongetwijfeld veel betere ontwerpen komen. Als men dat niet doet, dan sterft het idee een zachte dood en komen ze in het museum van mislukte techniek naast de 3d televisies te liggen.
Als je er een beetje zorgvuldig mee omgaat valt dat krassen van een plastic scherm best mee. Mijn Xperia Mini Pro heeft het ruim twee jaar volgehouden, zonder noemenswaardige krassen die het zicht beperkten. Laatste dag voor mijn nieuwe telefoon liet ik hem vallen 8)7 , scherm gebarsten en hij doet nu dienst als mp3 speler.
Het heeft even geduurd in smartphoneland totdat ze echt glas zijn gaan gebruiken. Gorilla Glass is natuurlijk pas opgekomen sinds Apple het heeft geïntroduceerd in 2008. Daarvoor waren het doorgaans ander type coating.
Wat daar vaak mis mee was, is dat je verkleuring kreeg op de plekken waar men tegen aan stoot. Ik weet niet wat voor monitor jij hebt, maar bij de oudere modellen krijg je zo''n mooi rand om je vinger als je iets te hard duwt.
Dat soort plekken bleven dan permanent, en moesten dan toch vervangen worden.

zo'n groot scherm gebruiken de meeste denk ik om óf te gamen of om youtube te kijken.
Om te lezen kan ook, maar dan zijn kleine kleurvlekken (mits leesbaar) misschien acceptabel. In de andere beide gevallen niet. Lijkt me erg storend in ieder geval.
Misschien hebben ze hier inmiddels iets op bedacht, waardoor het anders werkt, of juist goedkoop is om te vervangen - maar dat kan ik uit deze summiere (p)review niet aflezen.
Ja maar natuurlijk hebben ze een andere oplossing dan uw en mijn minitor!

Die van Royole is een flexibele AMOLED van 0,01mm dik. Kijk maar op hun webpagina, daar wordt alles duidelijk:

http://www.royole.com/flexible-display
Misschien moeten mensen gewoon zorgvuldiger omgaan met hun spullen.
Het verbaast me steeds, hoeveel mensen ik zie met een telefoon met een gebarsten scherm (ook met hoesje). Het is geen wegwerpproduct (en gaan nu eindelijk ook meer en meer verdwijnen).

Misschien is het de mentaliteit die ik ook lijk te zien in de context van het simpel kunnen kopen van (veel te) goedkope kleding, gebruiksgoederen en ook electronica en de artificiële tijdelijke houdbaarheid daarvan: als je toch zo weer een nieuwe kunt kopen, waarom zou je er dan zuinig op zijn?

Bovendien, om de twee jaar of zelfs het jaar ga je weer 'upgraden'. Niet dat het nodig is - je huidige telefoon doet immers nog steeds wat ie moet doen - maar ja, het kan en als je het nog iets langer weet uit te houden om weerstand te bieden aan die upgrade-gekte, dan wordt je helaas min of meer (meer meer dan min) gedwongen omdat je toestel niet langer de noodzakelijke updates krijgt, waardoor je apps niet meer werken. Ik zoek naar een equivalent elders met consumentenproducten, maar kan er echt geen vinden. Bizar, eigenlijk.

Technologische vooruitgang is geweldig. Kijk eens wat er allemaal kan! Maar het mag een heel stuk duurzamer. Zuinig omgaan met wat je hebt, de weggooimentaliteit kwijtraken en je wapenen tegen de upgrade-manie. En dat begint, zoals gewoonlijk, bij jezelf.
De -1 geeft maar weer aan hoe slecht mensen lezen hier op tweakers.

Persoonlijk heb ik ook vrij lang met gebarsten scherm rondgelopen, omdat de telefoon van een plankje afgevallen was toen ik er met de rug naar toe stond. Ik leg hem dagelijks op dat plankje, en wat er mis ging is mij nog steeds niet duidelijk.

Een ongelukje zit nou eenmaal in een klein hoekje. Daarnaast mag je best verwachten dat als je een voorwerp de hele dag bij je draagt, deze ook bestand is voor een 'normaal' leven.
als je gaat wandelen in de bergen doe je dat ook niet op je hakken, omdat die breken. Mensen hebben verschillende levenstijlen, en wie ben jij dan om te oordelen dat ze er niet voorzichtig mee zijn?
Sinds Apple in 2008 glas heeft geintroduceerd ook op de achterkant, zijn telefoons kwetsbaarder geworden. Dus dat je meer barsten ziet is dan vrij logisch.

Last but not least was ik wel gewoon echt benieuwd naar hoe stevig deze technologie is. Daarmee zou het bijvoorbeeld interessant(er) kunnen zijn voor de bouwsector.
Gorilla glass is niet gemaakt door Apple, het is een product van corning
Dat klopt, hij zegt ook niet dat het van/door Apple is, maar wel op de markt gekomen sinds Apple het voor de iPhone is gaan gebruiken.
Was het niet zo dat Corning het hele Gorilla Glass nergens voor kon gebruiken tot Jobs daar op de stoep stond? (natuurlijk ook wel verteld in een pro-Apple/Jobs verhaal).
Apple heeft Corning gevraagd om dit soort glas te maken.
Daar moet je dan alleen wel bij voor lief nemen dat het er vreselijk uitziet. Heb je gezien hoe die licht refelectie in dat filmpje eruit ziet van royole. Ik zie om te beginnen het nut al niet van een vouwbaar scherm en als het er dan ook nog eens bagger uit ziet, dan laat ik het wel in de winkel liggen.
Merendeel van telefoons hebben ook aan de achterkant glas, dus worden niks kwetsbaarder. Ik heb dan ook alleen een case die de achterkant beschermd, en de randjes van het scherm, niet meer.

Sowieso als één ding wel duidelijk is geworden de afgelopen 5 jaar is dat zowel de consument als de fabrikanten zich echt geen ene drol interesseren hoe kwetsbaar een ontwerp is.

[Reactie gewijzigd door Sissors op 31 oktober 2018 18:41]

Dacht het wel. Samsung heeft een onbreekbaar scherm weten te maken dat ze meer dan 100 keer op een hoogte van 1.80 meter hebben laten vallen. Niet 1 barst.

Het nieuwe scherm is getest volgens de normen van het Amerikaanse leger en doorstonden alle proeven met glans.
https://www.digitaltrends...akable-screen-panel-news/
Nooit meer barsten of breuken tenzij je je smartphone uit een flat laat vallen.
Maar hoe krasbestendig is dit nog? Volgens mij zo goed als niet. Hoe flexibeler hoe zachter dat is nou eenmaal een feit.
ik zou nooit van mijn leven een glazen scherm willen. Zelfs met gorilla glas loop je al get risico een kras te krijgen als je even je scherm af veegt en er een tiny zant korreltje op een doekje zit. Bij deze schermen is meteen je hele scherm verziekt.
Gevalletje leuk dat het kan maar je heb er geen hol aan.
Dat is het volgende patent van Samsung. Een zelf helende coating dat krassen zelf herstelt.
https://www.t3.com/news/s...ave-a-self-healing-screen

https://www.thesun.co.uk/...self-healing-fingerprint/
Beide komen naar verwachting volgend jaar naar 1 of meerde Samsung toestellen.
Glas of niet, hoe mooi de praatjes van Corning ook zijn, Gorilla Glass is niet onverwoestbaar.
En de achterkant van mijn S7 was een paar jaar geleden na enkele weken al het eerste dat sneuvelde.
De reden dat jouw hoesje de randen bedenkt, is omdat als je goed kijkt, die randen iets je 'op' staan.
M.a.w. als je de telefoon met scherm omlaag op tafel legt raakt deze het oppervlak niet. Dat is voor veel mensen als voldoende om krassen door zand of korrels op een oppervlak te voorkomen, zónder dat je de touchscreen eigenschappen van het scherm beïnvloed.
Waar veel laagjes over het scherm er soms voor zorgen dat je mobiel minder goed reageert.

Dus ik snap je punt, maar nu zit er dus óók een scherm aan de achterkant. Ga jij dan nu alleen de randen beschermen? Er is geen conventionele hoes die dit ontwerp kan beschermen.
Terwijl als het kapot gaat, voor of achter, je direct het hele scherm moet vervangen. Dat is dunner en duurder vermoedelijk dan de schermen die we nu kennen. Dus ik begin me nu ook wel echt af te vragen hoeveel reparatie wel niet moet gaan kosten.
De reden dat jouw hoesje de randen bedenkt, is omdat als je goed kijkt, die randen iets je 'op' staan.
M.a.w. als je de telefoon met scherm omlaag op tafel legt raakt deze het oppervlak niet.
Euhm ja. Uiteraard is dat zo, daarom noem ik ook specifiek dat die de randjes beschermd. Zodat als hij op hoekje valt niet de handel kapot is, dat je hem op zijn kop kan neerleggen dan is een extratje, maar krassen werk Gorilla Grass prima tegen. Het probleem is barsten.

Ik ben het met je eens dat het lastiger is te beschermen nu met een scherm op de achterkant, maar mijn punt blijft, zowel de consument als de fabrikant maakt het geen ene drol uit hoe kwetsbaar een telefoon is. Alles gaat erom hoe mooi het is, om het dan in een hoesje te stoppen.
Ik snap dat jij het weet, maar ik bendruk het gewoon voor de volledigheid.
Je tweede punt is ook begrijpelijk. Het maakt niet altijd uit. Soms is iets zo mooi, dat het ondanks de kwetsbaarheid toch de moeite waard is om te investeren.

Maar dan de subjectieve hamvraag: vind jij dit mooi? :Y)
Ik snap dat jij het weet, maar ik bendruk het gewoon voor de volledigheid.
:)

Wat betreft tweede punt: Ik zou willen dat ik een fatsoenlijke telefoon van polycarbonaat kon kopen. Dat hele glazen achterkant vind ik idioot. Ja, het is mooier, en dan stop ik het in een hoesje en zie ik niks meer van het mooiere. Imo een gevalletje doorgeslagen vorm over functie. Maar daar ben ik in de minderheid in blijkbaar.
Van mij had het geen glas hoeven zijn ook.
Dus die mening deel ik.

Ben alleen benieuwd of dit model dan de oplossing biedt. Maar als een carbon behuizing jouw grootste wens is, dan komt dit al wel aardig in de buurt. iig geen glas ;)
Merendeel? Ik ken het van de apple flyphones en sony's de rest is gewoon plastic volgens mij.
Je ziet nauwelijks nog telefoons van polycarbonaat. Metaal nog wel wat, maar dat werkt niet met draadloos laden (en volgens mij ook niet met NFC), dus dat wordt minder.
Ik heb al een jaar of 7 geen hoesjes meer.
Op wat kleine oppervlakkige krasjes na was er nooit iets mee aan de hand. Gewoon beetje logisch doen, zoals geen sleutels in dezelfde zak.

Hoesjes vind ik zo onlogisch. Het hele ontwerp van de telefoon valt er door weg.
Koop je een dure telefoon met super mooi ontwerp, stoppen ze hem in zo’n goedkoop hoesje in de meest afgrijselijke ontwerpen die de telefoon ook nog 2x zo dik maakt
You and me both.

Mijn laatste samsung s7 was na 2 weken van het plateau in de wasbak, precies met rug op de kraan gevallen, ik stond er met de rug naartoe, en het is mij nog steeds een raadsel hoe dat ooit heeft kunnen gebeuren. Het was eenmalig, en ik verdenk nog steeds Casper the (not so mobile) friendly ghost.

Dat neemt niet weg dat het sóms, (niet altijd) maar sóms goed is om niet alleen vanuit jezelf te redeneren. Telefoonhoesjes zijn serious business waar best wel wat geld in omgaat - omdat er veel vraag naar is.

Logisch of niet, het is zo.

En als ik eerlijk ben en naar de jeugd kijk, die het frisbeeën lijkt te hebben hervonden met rechthoekige electronica, dan snap ik wel dat sommigen wel echt een hoesje nodig hebben.
Ik denk - voor alle Tweakers die soms niet goed lezen, ik herhaal: Ik denk, dat er meer mensen wél een hoesje (nodig) hebben, dan niet. En dat voor die groep mensen, dit model geen goed alternatief is.
Maar he, wie weet is er een goede factchecker die dit leest, en hier een passend antwoord op heeft :)
nou ik zie dat verschillende apparaten ondanks gorilla glas gewoon veel te makkelijk krasjes krijgen tegenwoordig.
Alles moest minder breekbaar met als resultaat zachter glas en veel meer krasjes. Je kan niet eens zonder risico je scherm meer af vegen.

En veel telefoons zijn gewoon TE dus waardoor ze lastig vastpakken en ook nog eens TE glad waardoor je ze makkelijk laat vallen dus een hoesje helpt op 3 manieren en er zijn voor minder als 2 euro hoesjes te krijgen die maar 0.3 mm dik zijn en dus alleen aan de rand wat toevoegen als dun echt een must voor je is.
Ik gebruik ze ook niet meer. Heb nog wel een glazen screenprotector, voor de rest is het gewoon voorzichtig zijn & het ding niet zomaar uit je handen laten glibberen

https://www.youtube.com/watch?v=vvFeqL86JBk
Ik gebruik normaal gesproken van die inschuif-/insteekhoesjes. Sinds vorig jaar gebruik ik covers die de achterkant beschermen (tegen krassen) en die zorgen er tevens voor dat de grip optimaal is. Grip is iets dat langzaamaan verdwijnt door de komst van glazen achterkanten en bredere (en grotere) smartphones. Je kunt dus wel zo'n dure en luxe telefoon hebben, maar als je weet wat de prijs is als het scherm is gebarsten door een val (ook al is het niet altijd je eigen schuld), dan wil ik het risico in ieder geval beperken met een hoes.

Als je je telefoon ook nog netjes wil houden, dan is het inderdaad aan te raden om niets anders in je broekzak te proppen, dan die ene telefoon (en een screenprotector).
Al weer wat jaartjes terug, het eerste weekend dat ik mijn MotoX had.
Ga met mijn korte broek op een tuinstoeltje zitten en hij valt zo uit mijn broek op de grond.
Het scherm was gelukkig nog heel maar wel de hoeken flink beschadigd.

Ben er altijd er voorzichtig mee en het hoesje was al besteld maar nog onderweg.
Dat doet toch best zeer bij een toestel van een paar dagen oud :X

Mijn S7 ziet er zonder hoesje veel mooier uit maar met hoesje ligt hij fijner in de hand.
Ik verwacht dat dit geen glas zal zijn dus wel iets meer kan hebben, maar de kwaliteit van het beeld zal wel een stap terug zijn om dit mogelijk te maken. Zal naar verwachting geen HD zijn lijkt me.

Overigens ben ik het wel met je eens. Ik heb altijd een bumper om de telefoon heen zitten en doe hem altijd met het scherm naar mijn been om het scherm heel te houden zodat je een aantal jaar met een telefoon kan doen zonder barsten in het scherm.
Daarmee willen ze voorkomen dat het meest kwetsbare deel (het scherm) onbeschadigd blijft.
Ik wil juist voorkomen dat het scherm beschadigt raakt. :)
Neemt niet weg dat dergelijke schermen niet naar "binnen" gevouwen kunnen worden.
Het onbekende bedrijf Royole
Zo onbekend is het niet voor de techliefhebber, de naam valt vaker als het over high-end displays gaat. Twee jaar terug kwamen ze met de Moon, een non-VR headset die als een soort privébioscoop was bedoeld, op basis van twee kleine 1080p amoled schermpjes. Eerder dit jaar de RoWrite, een digitizer voor (aan)tekeningen op basis van een flexibele sensor . Ze waren ook op IFA aanwezig dit jaar. Feitelijk is het een fabrikant die geavanceerde display- en sensortechnologie probeert te vermarkten, en opzienbarende producten maakt als een soort showcase (die niet per se heel goed uitgewerkt zijn).
Ik snap de hype om vouwbare smartphones totaal niet. Ik denk dat de telefoons erdoor goedkoop aanvoelen, en zie het nut ook niet in van hem op te kunnen vouwen, aangezien ik geen moeite heb met de lengte van telefoons deze dagen, maar wel als je ze opvouwt en ze dus dikker worden.
Het idee achter een vouwbaar scherm is dat er een groter scherm in een zelfde formaat telefoon gerealiseerd kan worden en niet zozeer het verkleinen van het formaat.
Verkleinen hoeft van mij ook niet, maar het zal dus wel groter/dikker worden.
Gezien de trend van steeds grotere schermen acht ik die kans groot inderdaad. Ik zou het overigens niet erg vinden als telefoons wat dikker worden, maar wat in het filmpje te zien is is wat mij betreft wel echt te dik.
Kijk eens hoe de eerste smartphone eruit ziet en vergelijk het met een smartphone van nu.
Dit is natuurlijk nog in de beginfase en wordt nog volop ontwikkeld,
Dat begrijp ik :) Daarom ben ik ook erg benieuwd naar waar andere fabrikanten mee komen :*)
Als ze er een opvouwbaar toetsenbord-dock bij verzinnen dan kan je je laptop thuis laten. Lijkt me wel wat, maar niet voor iedereen. Het scherm wordt in gevouwen toestand wel kwetsbaar lijkt me, tenzij het flexibel genoeg is om klappen op te vangen.

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 31 oktober 2018 18:04]

Geniaal!! Het ziet er nog een beetje onhandig uit maar hoe ze de software hebben geprogrammeerd om snel en handig mee te kantelen met het scherm ziet er echt netjes uit! En dan te bedenken dat iedereen op LG en Samsung zit te wachten terwijl deze onbekende fabrikant het met een zelfgemaakt scherm even waarmaakt. My respect _/-\o_
tjsa, ik heb het idee dat ze dit ff snel afgeraffeld hebben om de eerste te kunnen zijn. Ik weet nog niet wat ik van dubbelvouwen vind, al zie ik wel potentie. Maar die potentie is dan een stuk beter afgewerkt dan dit ding wat eruit ziet alsof het volgende week stuk in de prullenbak ligt
Ik verwacht van Lg en Samsung wel meer. Die zitten intern vast ook op dit punt of verder. Deze is opgevouwen veel te dik. Ik verwacht van de groten dat ze minimaal de helft van deze dikte worden en de helft van t scherm uitzetten als je hem op vouwt (als de achterkant staats aan blijft staan verbruikt het te veel van de accu dan nodig.
Grappig dat ze de eerste zijn. Ik dacht Samsung er alles aan deed om de eerste te willen zijn, maar blijkbaar zijn ze verslagen :+
Apple was ook niet de eerste met een touchscreen en toch zijn ze na *Samsung en Huawei de grootste op smartphone markt. Het gaat niet om wie de eerste is, maar wie een serieus product neer kan zetten en deze wereldwijd kan aanbieden. Bovendien heeft Samsung nooit gezegd de eerste te willen zijn. :*)
Het gaat er ook niet om wie de eerste is, maar je hebt wel degelijk ongelijk dat Samsung niet de eerste wilde zijn in dit geval: https://www.zdnet.com/art...e-phone-says-mobile-boss/
https://www.ibtimes.com/s...ldable-smartphone-2708275

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 1 november 2018 13:07]

Anoniem: 511810
31 oktober 2018 17:55
Komt de ‘Vanquish’ van James Bond eindelijk uit :)
Q: “Aston Martin calls it the Vanquish, we call it the VANISH.”
Het scherm hobbelt wel in platte stand, eerste versie lijken me daarom niet echt interessant
Dat was het eerste wat ik zag en dacht. Interessante ontwikkeling van techniek maar ik zie het nog niet zo erg in telefoons opduiken. Er zijn wel andere toepassingen te verzinnen zoals schermen op ronde of beweegbare oppervlakken, maar telefoons?
Dit zou wel eens de doodsteek voor de tablet kunnen zijn.
Nee man, die kan je straks ook openvouwen. :P
Dit ziet er echt niet uit.
Is dit niet een prototype, ik me echt niet voorstellen dat je deze dikte en met die lelijke folie wilt hebben.
Dit lijkt wel echt nepnieuws.
Ik neem aan dat dat slechts een beschermfolie is die je er gewoon vanaf kunt halen.
Lijkt me niet, waarom zou je dat zo willen laten zien, met zo'n lelijk stukje folie er op, daar mee creëer je geen "hebben" gevoel bij de consument.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee