Gerucht: Samsung moet nog kiezen uit twee ontwerpen voor vouwbare smartphone

Samsung heeft volgens geruchten twee prototypes voor zijn vouwbare smartphone, maar neigt voor het uiteindelijke ontwerp naar een model met portretmodus in plaats van landscape-ontwerp. De release volgt mogelijk pas in het tweede kwartaal van 2019.

Het model met verticaal ontwerp is makkelijker in een hand te houden, wat de reden zou zijn voor de voorkeur van Samsung, schrijft Bloomberg in een uitgebreid artikel over de vouwbare smartphone. In het artikel haalt Bloomberg eigen bronnen aan, die grotendeels melden wat al eerder over de toestellen in geruchten naar voren kwam.

Samsung zou de interne naam 'Winner' gebruiken om het prototype aan te duiden en deze zou een 4"-scherm aan de buitenzijde hebben om bijvoorbeeld notificaties te tonen. Omdat er relatief veel ruimte door schermen ingenomen wordt, moet Samsung mogelijk de accucapaciteit aan de lage kant houden, aldus de bronnen. Het prototype weegt 200 gram. De combinatie van scharnier en buigbaar oledscherm bleek bij interne testen meer dan 200.000 keer gevouwen te kunnen worden maar er zouden nog zorgen zijn of de kwaliteit bij massaproductie consistent is.

Samsung en Google werken samen aan de interface voor beide prototypes. Volgende maand presenteert het bedrijf naar verwachting de interface en ook de functies en afbeeldingen van het model zouden tijdens de Samsung Developer Conference in San Francisco uit de doeken gedaan worden. Bloomberg acht het onwaarschijnlijk dat er dan al hardware getoond wordt. De uiteindelijke release kan waarschijnlijk niet eerder plaatsvinden dan in het tweede kwartaal van 2019, volgens de site.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

26-10-2018 • 11:40

103 Linkedin

Reacties (103)

103
93
45
0
0
22
Wijzig sortering
Lijkt mij niet heel prettig als ik me telefoon er bij pak en dan hem ook eerst nog moet uitvouwen voor dat ik hem kan gebruiken.
En wat als de telefoon nou binnenstebuiten gevouwen is? Dan kun je hem meteen gebruiken zoals gewoonlijk. Als je meer ruimte nodig hebt, vouw je 'm uit tot 2x zo groot.
Leuk out of the box gedacht :) Ik verwacht bij zo'n model echter wel issues rondom aanraakposities/capacitieve input. Als je nu bij een willekeurige telefoon wat rondklooit met pak 'm beet 5 vingers, gebeuren er ook gekke dingen in de meeste apps. Een dubbelgevouwen scherm zal dan zeker moeite hebben met een hele hand die het apparaat vasthoudt + bedienende vingers.
Daar is wel een oplossing voor te bedenken via een gyroscoop waarmee de positie van het apparaat vast te stellen valt. Iets in de trend van alleen het bovenliggende deel van het scherm gaat aan en is gevoelig voor input?
In gevouwen toestand gewoon een van de schermen uitzetten. De andere zie je toch niet. Als het uitgeschakelde scherm boven ligt moet je hem even omdraaien of openvouwen voor gebruik. Lijkt me ook wel handig. Ik leg mijn telefoon ook meestal onderste boven op mijn bureau.
Ze zouden dan zoiets kunnen toepassen als bij 2-in-1 laptops. Hierbij reageert het toetsenbord niet als de laptop in tablet-modus is (maw het scherm is 360° gedraaid). Wordt oa toegepast bij oa 2-in-1 Chromebooks.

[Reactie gewijzigd door mchaos op 26 oktober 2018 12:52]

Of je maakt 2 schermen (ok duurder maar ook beter beschermd met dat de achterzijde minder breekbaar is). Buitenzijde een portrait scherm en als je het openvouwd aan de binnenzijde 1 groot scherm dat plooibaar is?
Eindelijk begrijp ik hoe ze een vouwbare telefoon kunnen maken zonder plooien. Er is immers altijd een minimum radius nodig voor het vouwen.

Check maar effe voor patent ;-)
Vrouwen kunnen er best baat bij hebben... de zakken in de vrouwenjeans zijn dermate klein dat een telefoon groter dan een nokia 3310 al niet meer past :+
Dan moeten de broekzakken groter gemaakt worden of alleen broeken gekocht worden waarbij de broekzakken groot genoeg zijn. Een broekzak groter maken kost veel minder moeite dan een compactere telefoonlijn uitbrengen.
Ik zie de meeste dames de telefoon in de achterzak doen, en daar passen gangbare groottes...
Lekker makkelijk voor dieven, zeg ik altijd. Soms toveren ze de foon ook uit de BH :+
Een paar jaar geleden was dat voor mensen met een clamshell telefoon geen probleem.
In Azië zijn die nog steeds populair. Nu wijken Aziaten sowieso vrij veel af op het gebied van voorkeuren; de 6.5+ " telefoons zijn daar ook razend populair.
Dat is uiteindelijk ook niet heel erg vreemd natuurlijk. Ik wil niet te veel generaliseren maar aziaten hebben over het algemeen toch een stuk kleinere handen. Of ze nou 5" of 7" gebruiken maakt niks uit. Ze hebben toch 2 handen nodig.
De gemiddelde smartphone ziet natuurlijk veel meer gebruik op een dag dan een telefoon waar je alleen mee kan bellen/sms'en.
Buiten dat veel cases een klepje hebben..
Niet meer nodig dan. Kun je de telefoon weer laten zien.
Vroeger hadden we clamshells en sliders. 1 van de belangrijkste voordelen van een clamshell was net dat het scherm en de toetsen beschermd werden. Een hoesje rond je telefoon? Was helemaal niet nodig.
Veel mensen die kozen voor een clamshell hadden ook het idee dat bij een te kleine telefoon de microfoon de opname van het geluid niet goed kon doen omdat de microfoon zo ver bij de mond vandaan zat. Denk bijvoorbeeld aan de ouderwetse telefoonhoorn.

Sliders hadden gesloten al best veel functionaliteit zoals mp3-tjes afspelen etc. maar hadden wel het nadeel dat het schuif mechanisme erg kwetsbaar was.
Ik heb nogsteeds een slider (blackberry priv) erg fijn mechanisme, werkt normaal als je geen toetsenboard nodig bent, wil je wel een toetsenbord dan heb je die zo. Ook uitgeschoven is er erg veel ruimte. Ik hoop dat meer bedrijven dit soort systemen weer gaan invoeren. Weet nog niet of ik direct blij wordt van een klaptoestel zonder toetsenbord. Hoop dat het toetsenbord weer aan populariteit gaat winnen :)
Dan zal je waarschijnlijk niet ouder dan 20 zijn als je die ervaring niet hebt.?

Fliptelefoons zijn kleiner en beschadigen niet zo snel bij een val en het scherm is ook goed beschermd tegen krassen in andere situaties
Maar die telefoons waren vaak best licht in gewicht, een moderne smartphone is redelijk zwaar. Ik denk dat ook een factor is, maar ik kan het fout hebben.
buitenkant en binnenkant zou voorzien zijn van een scherm (als ik mij niet vergis).
Hierdoor kan ik conluderen dat je kan bellen en mogelijk appen/mailen etc. zonder dat je hem moet openvouwen (glorie tijd vroeger trouwens zeg, jammer dat je die gsms niet meer hebt (of in smartphone versie).
"Samsung zou de interne naam 'Winner' gebruiken om het prototype aan te duiden en deze zou een 4"-scherm aan de buitenzijde hebben om bijvoorbeeld notificaties te tonen."

Uitvouwen is dan wellicht lang niet altijd noodzakelijk om je telefoon te kunnen gebruiken. Zodra je bijvoorbeeld filmpjes wilt kijken of wilt gamen zal dat veranderen. Afwachten dus wat voor functie het 4" scherm aan de buitenzijde gaat hebben.
Lijkt me geweldig om een Klapsmartphone te hebben. Het scherm is altijd veilig. Open klappen en meteen een gesprek aannemen of het scherm kunnen gebruiken zonder eerst een aan/uit knop in te drukken. En het beste van allemaal: de telefoon na een moeizaam besprek met een ferme klap dicht klappen. Héérlijk.
ow jij jong onschuldig zieltje....vroeger, waren er overal flipphones

[Reactie gewijzigd door pedra op 26 oktober 2018 11:51]

Misschien zijn er wel goede redenen waarom ze er niet meer zijn
Ja omdat een scherm niet mee kon buigen :) Straks weer wel dus :Y)

Maar als alles toch met een rede is dan is de terugkomst dat dus ook...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 26 oktober 2018 12:28]

misschien omdat er geen vouwbare schermen beschikbaar waren toen we overschakelden op smartphones met touchscreens? ;)
Ik kan het me gewoon niet in beelden 8)7
Het was destijds superhandig vond ik, je flipte de telefoon open om automatisch op te nemen (kon je ook uitzetten).

Als je nu aan de buitenzijde ook een scherm heb, zie je al wie er belt. Je hoeft dan niet te sliden of op een softbutton te klikken, maar de mobiel simpelweg open te flippen. Terug naar vroegâh.... :+
Destijds had je een resolutie van bijvoorbeeld 240x400 pixels en had je ruim genoeg aan een 800 mAh accu.
Met UHD, OLED en heel veel meer rekenkracht en mogelijkheden, lijkt de accu de bottleneck te vormen bij dual schermen.
Hier hebben ze ook wat op bedacht.

Naar je oor bewegen is op nemen
Scherm naar beneden leggen is niet op nemen.
Aan/uit knop is gesprek afkappen/niet opnemen.

Je moet deze functie dan natuurlijk wel in de telefoon hebben zitten.
Je kan 'm direct gebruiken als smartphone en uitgevouwen als tablet of als multifunctionele smartphone.
makkelijk op te lossen door nog een scherm buitenkant te plaatsten
Anoniem: 120539
@EEstar26 oktober 2018 14:13
Mijn eerste smartphone was een Motorola MPX200.
Van binnen een (voor die tijd groot maar nu lachen we er om) scherm en een toetsenbord, van buiten een klein schermpje.
Op basis van dat concept zou ik best een telefoon willen hebben: aan de buitenkant een schermpje met notificaties (wellicht vergelijkbaar met wat je nu op veel smartwatches hebt), en als je hem openklapt volledige functionaliteit.

Wat op die MPX200 ook zo was dat je op het kleine scherm al kon zien wie er belde; openen van de telefoon was gelijk opnemen. Een knopje aan de buitenkant van het toestel zorgde dat je ook kon negeren.

Ik zie een nieuwe telefoon volgens dat oude concept helemaal zitten!

(voor de goede orde: de MPX200 is uit 2003...)
Dat hoeft ook niet. Het is een smartphone en pas als je 'm uitklapt wordt het een tablet of een smartphone met meer gebruiksfuncties voor bv games.
Vouwbare telefoon had samsung toch al lang...

https://www.telefon.de/im...g_sgh_m300_dunkelblau.jpg

OT:
Erg flauw maar een 4 inch scherm aan de buitenzijde doet me wel een beetje aan deze telefoons denken omdat tegenwoordig de meeste telefoons +5 inch scherm hebben.

[Reactie gewijzigd door Vdhoog op 26 oktober 2018 11:57]

En dan plak je er een Nokia-plaatje bij ;)
aah de nostalgie!, heerlijk... ik ga nog net niet de deur uit om zown ding te halen. :p
Welkom terug vouwbare telefoons <3

Had de middelste:
https://techdigestuk.type...ed/motorola_3g_lineup.JPG
Dit is toch geen SMARTphone?
200.000 keer houdt in dat je hem ongeveer 100 keer per dag gedurende 5.5 jaar lang kan vouwen.

Lijkt me ruim afdoende :o

Als we dan rekenen dat dicht vouwen 2 seconden kost en openvouwen hetzelfde. Dan kost 100 keer vouwen ongeveer 7 minuten.

Ik verwacht niet dat iemand meer dan 7 minuten lang hem non stop open en dicht gaat vouwen iedere dag.
En na die vijf jaar waarschijnlijk kwestie van je flat cabletje even opnieuw bevestigen zoals vroeger en dan werkt alles weer. Dat was wel een erg lange periode het hoofd probleem. :p
Dat hangt er maar net vanaf hoe je het bekijkt.
Is 1x vouwen openen EN sluiten of openen OF sluiten?
Beide acties gelden als "stress" op de overgang van het scherm.
In het laatste geval is het in je berekening overigens nog maar 3,5 minuut.
Er staat overigens ook nergens dat dit "vouwen" non-stop moet gebeuren.

100x vouwen lijkt misschien veel, maar daar kun je je wel eens lelijk in vergissen.
Denk dat een groot deel van de gebruikers daar ruimschoots overheen gaan.
Ga voor het gemak maar eens na hoe vaak je op je scherm kijkt/appt/mailt e.d.

Alles staat of valt wel bij de functies van het scherm aan de buitenkant.
Hoe meer functies daarop verricht kunnen worden, hoe minder je hem open en dicht hoeft te klappen ;)
Ik verwacht niet dat iemand meer dan 7 minuten lang hem non stop open en dicht gaat vouwen iedere dag.
Dat zou je best wle eens mis kunnen hebben. In de tijd van de Flip en -Schuiftelefoons weren ze (in iedergeval door mij) ook deels als een fidgettoy gebruikt. Er bestaat dusbest kans dat er mensen zijn die meer dan 100 keer op een dag dat ding vouwen. Daarnaast heb je kinderen/tieners/pubers waarvan de meerderheid zit gekluisterd aan de telefoon.

Maargoed, dat neemt niet weg dat een groot aantal telefoon gebruikers elke 2 a 3 jaar een nieuw toestel nemen.
Ik zat met de oude klaptelefoontjes altijd te spelen met het open en dicht klappen. Dan is 7 minuten lang constant open- en dichtklappen best te halen.
Kleinere batterij en gigantisch scherm... oei. :/
Verwacht eerste generaties van een vouwbare smartphone nog niet zo heel veel van, mijn gevoel zegt dat er nog teveel compromissen moeten gesloten.
Ik vind het wel ziek hoe erg samsung voorop loopt qua schermtechnologie. Niemand zit nog in de buurt qua kwaliteit van de platte schermen (al maakt LG goede progressie met hun oleds), en samsung is alweer bezig met een vouwbaar scherm. Ook zag ik artikelen dat ze een telefoon uit gaan brengen, de A8s, met een gaatje in het display voor de camera. Alhoewel dit nieuw is, zie ik niet in hoe dit anders is als een druppelnotch qua gebruik maar goed, het is een stap richting de camera helemaal onder het display.

Op zaken als accu's, software, chips, is zat concurrentie, maar voor de beste displays moet je gewoon naar samsung. Wel blij dat ze nog steeds doorontwikkelen, en niet hun positie voor lief nemen.
Ik vind het wel ziek hoe erg samsung voorop loopt qua schermtechnologie. Niemand zit nog in de buurt qua kwaliteit van de platte schermen (al maakt LG goede progressie met hun oleds), en samsung is alweer bezig met een vouwbaar scherm.
Er zijn meer fabrikanten bezig met vouwbare telefoons. Het kan zijn dat die of zelf het scherm ontwikkelen of dat ze een scherm van Samsung gebruiken.

Microsoft is ook bezig met vouwbare devices. Nu werken zij hoogstwaarschijnlijk niet met een direct vouwbaar scherm, maar met 2 schermen die uitgevouwen naast elkaar komen. In diverse patenten zie je oplossingen voor 'parallaxfouten' op de plaats waar de schermen bijeenkomen, maar of je de overgang van het ene scherm naar het andere niet gaat voelen bij swipen vraag ik mij af.
Ik vind het wel ziek hoe erg samsung voorop loopt qua schermtechnologie. Niemand zit nog in de buurt qua kwaliteit van de platte schermen (al maakt LG goede progressie met hun oleds), en samsung is alweer bezig met een vouwbaar scherm. Ook zag ik artikelen dat ze een telefoon uit gaan brengen, de A8s, met een gaatje in het display voor de camera. Alhoewel dit nieuw is, zie ik niet in hoe dit anders is als een druppelnotch qua gebruik maar goed, het is een stap richting de camera helemaal onder het display.

Op zaken als accu's, software, chips, is zat concurrentie, maar voor de beste displays moet je gewoon naar samsung. Wel blij dat ze nog steeds doorontwikkelen, en niet hun positie voor lief nemen.
Ik denk dat je maar eens verder moet kijken dan alleen maar Tweakers.
Wat schermtechnologie betreft ligt BOE wel mijlen ver voor..
Hier ook een mooie...

[Reactie gewijzigd door mongkut op 26 oktober 2018 11:55]

Wat. Ik lees zo veel over consumententechnologie, en ik heb nog nooit van BOE gehoord. Dat is vrij gek. Thanks voor de reactie, ga even googlen _/-\o_
Had er ook nog nooit echt van gehoord, aan wie leveren die? Want een BOE scherm heb ik nog nooit gezien dus ze zullen produceren voor mensen die het integreren in eindproducten vermoed ik? Enige voorbeelden hiervan? Want ze zien er inderdaad "groot" uit zonder echt bekend te zijn bij het brede publiek.
Vorig jaar 2de en 3de in levering van schermen aan vele fabrikanten volgens dit artikel.
https://asia.nikkei.com/B...s-leader-in-OLED-displays

Quote; Last year, BOE was second in global shipments of LCD panels for personal computers and TV sets 9.1 inches and larger, and the third in shipments for small and midsize smartphones of 9 inches or smaller, IHS Markit reported.
Zeer vreemd dat ze nergens zeggen aan wie ze eigenlijk leveren.
Apple zijn ze mee aan het onderhandelen, maar dat artikel is al meer dan een jaar oud en de OLED panelen in hun nieuwe iPhones zijn niet van hun.
Hun grootste concurenten zijn Samsung display en LG display. Maar we weten van die 2 effectief aan wie ze leveren (LG veel van oled tv markt, Samsung veel van smartphone markt) of ze zijn zelf bekend (Samsung gsm's/schermen/laptops en LG gsm's en tv's). Maar nergens enige info waar BOE schermen in gebruikt worden, dat is toch vreemd? Ook raar dat je als enige "grote" producent van panelen er ook niets van weervindt op wiki: https://en.wikipedia.org/...tal-display_manufacturers
LG, Samsung, Sharp, Iiyama,... allemaal grote artikels, BOE zelfs niet te vinden:
https://en.wikipedia.org/wiki/Boe

Zeer vreemd...
BOE word o.a. gebruikt in Samsung en Sony tv's
Samsung, één van de grootste scherm leveranciers (voor gsm's oled, voor tv's Qled en gewone led tv's, voor pc's gewone VA/TN) die externe schermen gebruikt? Speciaal moet ik zeggen. Eens over bijlezen.
Jazeker. Samsung heeft bijvoorbeeld in de 55inch mu61xx series 3-4 verschillende panelen hangen. Verschilt ook nog eens tussen VA en IPS, in hetzelfde model TV. Één hiervan komt bijv. van BOE.

Heb me laatst redelijk verdiept in Tv's vanwege aanschaf en stond er ook van te kijken.
Ok, dat had ik toch totaal niet verwacht! Dan zitten er nooit grote verschillen tussen verschillende schermen hoop ik? Vreemd dat ze op een site als tweakers hier niet dieper op ingaan, zelfs nog nooit vermeldt...
Ik kende ze van de schermen van oude (IBM) Thinkpads, zie hier. Dus ze draaien al een tijdje mee.
Voor?
Ik zie een fabrikant die vergelijkbare technologie gebruikt.
Zeker bij die vouwbare telefoon zie je de plooien zitten als deze is opengevouwen...

Dus nergens bewijs dat deze fabrikant 'voor' loopt :)
Samsung wel dan?
Bij dit bedrijf zie tenminste wat ze WERKEND hebben en geen geruchten, dat is mijn aanname dat ze "voor" liggen met displays.
Degene die voor ligt heeft de markt in handen. Samsung heeft meer dan 80% van de OLED markt voor smartphone schermen in handen. BOE stelt helemaal niets voor.
Interessant! Wat ik vooral handig vind in dat laatste filmpje is dat de telefoon dichtgevouwen niet alleen kleiner is maar waarschijnlijk ook een heel stuk beter tegen een stootje kan.

Anders dan dat heb ik toch nog steeds m'n twijfels bij buigbare schermen, omdat als het kan bewegen kan/gaat het vroeg of laat ook gewoon stuk dus het zal moeilijk gaan worden mij te overtuigen maar het is zeker leuk de ontwikkelingen te volgen.
Hoe kom je aan deze info (bron)?
Ik heb van Samsung niks officieel gezien namelijk.
De vingerlezer heeft Samsung ook nog steeds niet onder het scherm, terwijl dit zelfs door kleine spelers wordt toegepast.
Samsung is wat dat betreft een beetje conservatief.
Deze info is van een jaar geleden; https://asia.nikkei.com/B...s-leader-in-OLED-displays
De kleinere spelers hebben allemaal een optische inscreen 2D fingerprint scanner. DJ Koh heeft onlangs uitgesproken dat Samsung die techniek 2 jaar geleden al hadden kunnen implementeren maar dat ze het niet goed genoeg vonden.

Daarom komt in de S10 een veel betere en meer veilige ultrasone inscreen fingerprint scanner die een 3D scan maakt van je vingers.

De info mbt de inscreen finterprint scanner, under panel sensoren (camera en ander sensoren), haptic feedback onder het hele screen en geluid via het scherm is vorige week onthuld.
Als je het tech nieuws een beetje volgt had je dit gelezen en gezien.

Hier een link. Zijn er veel meer als je even googled
https://www.forbes.com/si...s-the-notch/#45912f61293f
Samsung is heer en meester in schermtechnologie. Of het nu OLED is nu zelfs ook QLED.
Misschien voor telefoons, maar niet voor TV. De QLED van Samsung is gewoon een LCD TV met een marketingsausje. Dat zijn nog geen echte Quantum Dot schermen, wat waarschijnlijk de opvolger van OLED wordt.

Voor TV's loopt LG toch voorop op Samsung op dit moment. Als het gaat om mobiele schermen dan kan ik me wel vinden in de stelling dat ze daar voorop lopen.
Jou reacties gezien hier (en hoe de mensen jouw "technologische kennis" beoordelen), denk ik dat jij nog heel wat bij moet leren..
En die bron waar ik om vroeg, kan ik niets nieuws uithalen wat je allemaal uitkraamt "Volgend jaar komen ze met een OLED scherm van een nagenoeg onbreekbaar materiaal. Scherm laten vervangen is verleden tijd, tenzij je 'm uit een vliegtuig laat vallen.

Waarschijnlijk ook volgend jaar die schermen met een gepatenteerde coating die zelf krassen hersteld.

De S10 krijgt een scherm met daaronder de camera's en sensoren. Zodra er een foto moet worden genomen wordt het deel van het scherm dat boven de lens zit transparant.

Boe timmert aardig aan de weg maar komen niet in de buurt van Samsung"
Ach ja, ik haal mijn feiten uit ...tig websites die als bron doorgaans als betrouwbaar worden gezien.
Alles wat ik zeg kun je in ...tig voud overal op het net vinden.

Wellicht een keer een avondje of 2 tech sites bezoeken en YT tech kanalen bekijken.

De meeste zaken die ik noem zijn voor veel kenners inmiddels al geruime tijd bekend.

Geen zin op jouw op te leiden en te voorzien van ...tig links.
Ga op onderzoek uit en je zult als snel meervoudige bevestigingen vinden van al mijn stellingen.

Zoekt en gij zult vinden :) Succes en veel plezier.
En waar kun je die 8K MicroLED tv kopen van Samsung? LG heeft ook al MicroLED tv's gedemonstreerd. En een MicroLED TV is niet een QLED scherm wat Samsung nu verkoopt. En ja Helderheid is hoger van QLED, maar zwartwaardes nog niet zo goed als de OLEDs. Dat laten de reviews ook al zien als ze de topline OLED schermen van LG vergelijken met de QLED schermen van Samsung.
In de meeste reviews staat dat het een goede TV is en de eerste 8k die beschikbaar is. Maar vergelijken hem maar beperkt rechtstreeks tegen OLED.

Wacht maar op deze: https://techaeris.com/201...with-samsungs-8k-qled-tv/
Er zijn toch reacties dat het de beste tv is die ze ooit hebben getest.
En dat is ook gewoon zo. De 8K QLED met FALD is gewoon beter dan de LG OLED.

OLED wint het nooit van QLED met FALD. Het enige waar OLED beter op is zijn zwarwaardes en kijkhoek. Het kleurbereik en helderheid kunnen ze nooit halen zolang ze een organische materiaal in OLED gebruiken.

Zwartwaardes en kijkhoek zijn bij de 8K QLED niet meer zichtbaar minder dan bij OLED.
HDTVtest 2018 TV Shootout
In alle testen behalve brightroom en gaming wint een OLED televisie. En dat is inclusief de Samsung Q9FN met FALD.
https://www.youtube.com/watch?v=PoKGQpLvcxA

Ook eerdere blinde test tussen QLED en OLED in zwaar voordeel voor OLED:
Het resultaat was duidelijk; 29 van de 30 mensen stemden voor de OLED tv met als één van de conclusies; het verschil tussen QLED en OLED is hetzelfde als het verschil tussen dag en nacht.
https://www.homecinemamag...-qled-britse-tv-shootout/

Misschien dat een 15000 euro+ QLED beter of in de buurt komt van een OLED, maar bij de doorsnee consumenten TVs wint tot nu toe eigenlijk altijd een OLED tv, behalve in hele lichte omstandigheden in zeer lichte woonkamers.
Nee hoor de 8K QLED was voor veel testers de beste tv die ze ooit hebben getest. Daarmee hoeven ze niet specifiek OLED nog een keer te noemen. De beste is de beste.

OLED heeft nog maar 1 pro op QLED en dat is de kijkhoek die bij OLED nog iets groter is.
Daar denken de consumenten heel duidelijk anders over. Het marktaandeel van Samsung in de VS op het gebied van high-end tv's is in 1 jaar tijd explosief gestegen en dat van LG enorm gedaald.
https://bgr.com/2018/10/0...-market-share-lead-wider/

OLED heeft daarbij nog steeds het probleem van inbranden. Daar kwam LG zelf ook een aantal keren heel erg pijnlijk achter.

LG embarrasses with OLED burn-in at SID tradeshow
https://www.zdnet.com/art...led-burn-in-at-tradeshow/

Samsung’s lead in the high-end TV market in the U.S. keeps getting bigger
https://www.zdnet.com/article/is-oled-slowly-burning-down/
Daar denken de consumenten heel duidelijk anders over. Het marktaandeel van Samsung in de VS op het gebied van high-end tv's is in 1 jaar tijd explosief gestegen en dat van LG enorm gedaald.
https://bgr.com/2018/10/0...-market-share-lead-wider/
Dat hoeft niet iets te zeggen over de kwaliteit van de schermen, maar zegt meer over marketing van Samsung.
Onzin, consumenten kopen een tv niet vanuit de luie stoel op het internet maar gaan naar winkels waar ze de tv's kunnen zien en vergelijken.

Ze zien zelf wat ze mooier vinden en de marketing van Samsung doet op dat moment helemaal niets meer. Niemand koopt een tv waarvan hij het beeld niet de beste vind en toch koopt omdat Samsung zegt dat ie beter is. Zo dom zijn consumenten echt niet.
:D . De blinde test laat juist duidelijk zien dat 29 op de 30 consumenten kiest voor OLED. Het enige wat dus kan verklaren dat de Samsungs beter verkopen is merk/marketing of slechte opstellingen en afstellingen in de winkels.
Ja kom op zeg. Consumenten weten heel goed wat ze kopen.
Ze trappen niet in ..tig tests. Die zien wat ze zien en kopen op basis van wat ze zien.
Schijnbaar vinden ze het beeld van de QLED's beter dan die van de LG OLED's.

Niemand betaald 2500,- euro of meer voor een tv als je weet dat die er naast een beter beeld heeft.
Wat snap je niet aan een blinde test...

Daarnaast tellen voor een winkel verkoop nog veel meer factoren mee. Hoe is de dekking en kwaliteit van de Samsung opstellingen tegenover die van LG. Het marketing budget van Samsung is hoger. Dat gaat niet alleen naar reclames, maar ook naar het uitrusten van verkooppunten bij bv Bestbuy, MediaMarkt, etc. Je ziet daar simpelweg veel grotere en uitgebreidere samsung opstellingen. Meteen bij de roltrap bij binnenkomst een grote Samsung tv. Meestal super fel met felle kleuren. Terwijl niemand op die manier de tv thuis gebruikt.

Het is al zo vaak in het verleden aangetoont, het technisch beste product hoeft helemaal niet het meest verkochte product te zijn.
Volgens de consumenten wel. Die zien zowel een LG OLED als een Samsung QLED staan. Niemand die ze dwingt marketing te volgen. Ze zien de kwaliteit van het scherm, ze horen dat het niet zoals OLED inbrandt, dat de helderheid veel hoger is, dat er maar 1 kabeltje vanaf de tv naar beneden loopt waar ook de stroomvoorziening doorheen gaat, dat de TV als schilderij kan worden gebruikt als ie niet als TV wordt gebruikt en dat de QLED automatisch alle randapparaten die aangesloten zijn herkent en daar waar nodig zaken installeert. Dat de afstandsbediening van de QLED door AI gebruikt kan worden voor elk aangesloten randapparaat.

Ze zien ook de UI van de QLED's en vergelijken die met de LG OLED.

Al met al kiezen op basis van bovenstaande schijnbaar veel meer mensen voor een QLED dan een OLED.

De koper heeft altijd gelijk.
Anders lees je gewoon mijn reactie niet en blijf je lekker eigenwijs je stelling herhalen.
Sharp, LG, Samsung, Sony en het hieronder al genoemde BOE zijn allemaal goed op weg.
Geen gaatje.

De S10 krijgt voor 95% zeker een scherm waar de camera's en sensoren onder het scherm liggen. Zodra er een foto wordt genomen, wordt het scherm boven de lens transparant. Samsung heeft de techniek in huis om alleen de pixels boven de camera uit en aan te zetten.

Ze hebben al jaren transparante schermen.
Anoniem: 474132
26 oktober 2018 12:07
Een vouwbare telefoon, eindelijk weer _echte_ innovatie in het smartphonewereldje. Ga zo door Samsing!
Volgens Bloomberg.

En door......

Wellicht overtrokken reactie, maar nadat ze al een paar keer door de mand gevallen zijn met vage beweringen en ongefundeerd nieuws zonder man en paard te noemen, hebben ze voor mij afgedaan.
Een bericht als dit is heerlijk.

Over 2, 5 of 10 jaar lezen we de reacties terug op deze nebuleuze innovatie en zwijmelen we nostalgisch over onze gemeenschappelijke onkunde.

Such is life.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee