'Samsung maakt minimaal miljoen exemplaren van vouwbare smartphone'

Samsung gaat minimaal een miljoen exemplaren van zijn eerste vouwbare smartphone maken en het toestel komt in de eerste helft van 2019 uit. Jaarlijks zal Samsung een nieuw model maken, net als bij de Galaxy S- en Note-series.

Dat zegt smartphonetopman DJ Koh van Samsung, volgens persbureau Yonhap. Samsung heeft nog niet bepaald welke naam de vouwbare smartphones krijgen. De verdere productie van vouwbare smartphones zal aan de hand van het succes van het eerste model bepaald worden. Samsung levert jaarlijks honderden miljoenen smartphones; één miljoen vouwbare exemplaren is een relatief klein aantal.

Verder zei Koh dat Samsung een team heeft opgezet met Google om een interface voor vouwbare smartphones te ontwikkelen. Dat gebeurde nadat DJ Koh een ontmoeting had met Google-ceo Sundar Pichai twee maanden geleden.

In een ander artikel van Yonhap, dat is gebaseerd op 'bronnen uit de sector', schrijft het persbureau dat Samsung de vouwbare smartphone in maart samen met een 5g-variant van de Galaxy S10 zal aankondigen. De reguliere Galaxy S10-versies worden al in februari aangekondigd.

Samsung toonde vorige week op zijn ontwikkelaarsconferentie een vouwbare smartphone, maar veel meer dan het scherm was niet zichtbaar. De rest van de telefoon was afgedekt. Het vouwbare scherm heeft een diagonaal van 7,28" en een resolutie van 2152x1536 pixels. Aan de buitenkant zit een 4,58"-scherm met 1960x840 pixels.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

12-11-2018 • 14:58

75 Linkedin

Reacties (75)

75
73
37
1
0
19
Wijzig sortering
Anoniem: 474132
12 november 2018 15:14
Moet nog zien of het wat wordt, lijkt qua vormfactor een beetje tussen laken en servet te vallen. Klein en dik voor een smartphone, en uitvouwen geblazen voor een tablet. Tel daarbij op de kostprijs en de toegenomen kwetsbaarheid van het toestel in combinatie met de toegenomen complexiteit van de software (extra vormfactor voor Android OS) en mijn scepsis heeft een duidelijk fundament.
Ach, Samsung was ook 'de eerste' met 'phablets', ik noem de Samsung Note als primair voorbeeld.

Dit werd destijds geridiculiseerd door vele concurrenten, waaronder de visionair van een merk met een stuk fruit.

Ondertussen is het 2018, bijna 2019, schermformaten lopen tegen de 7" aan, dus zo 'ridicuul' is de visie van Samsung niet. Verder; als je niets probeert, is er ook geen innovatie. Ik juich dit toe; zelfs al is het een eerste poging. Een oprolbare telefoon zou ik erg handig vinden. Opvouwbaar dan iets minder.
Ja je scepsis heeft duidelijk fundament. Dat had scepsis bij tablets, telefoons zonder fysiek toetsenbord, en 3D televisies ook. Soms blijkt scepsis terecht, soms niet.

Kijk maar de 1e iphone. Die had terecht extreem veel scepsis. Geen flits, geen front facing camera, maar 4 of 8gb opslag zonder sd kaart, geen app store. Gedoemd te mislukken, en wat is nu het meest succesvolle product ter wereld, ooit? De iphone. Koffiedikkijken is leuk, maar te vaak zitten we er vol naast.
Ik weet het niet hoor. Volgens mij was er bij de eerste iphone niet zoveel scepsis. Die dingen gingen als warme broodjes over de toonbank. Ze brachten een nieuwe definitie van wat een mobiele telefoon was en het was denk ik voor iedereen duidelijk dat het de toekomst was.

Bedenk je dit: Een front-facing camera was voor mensen belangrijk geworden vanwege smartphones. Zonder een lekker groot scherm en goede internetconnectiviteit heb je er niet zo heel veel aan.
De selfie is pas na de komst van de iphone echt groot geworden.
Ik had nooit scepsis bij een tablet of een telefoon zonder fysiek toetsenbord. Bij 3D TV's had ik inderdaad en nog steeds scepsis. Beetje gezond verstand doet het scepsis over "2 aan elkaar gelijmde telefoons" natuurlijk wat sneller stijgen. Het is teveel een gimmick bij gebrek aan innovatie.
Gebrek aan innovatie zou ik het niet noemen. Materiaal buigbaar maken, zonder dat het daarbij schade oploopt is een behoorlijke innovatie. Een scherm dat groter is dan het formaat van het toestel zelf is ook nog niet vertoont.
Of het een succes gaat worden valt te bezien. Veel zal afhangen van hoe soepel het toestel open en dicht klapt en hoe het in de hand ligt. Een deel van het succes ligt ook bij Google. Android is nog niet echt geweldig bij grote schermen.
Ik heb onlangs een demo gezien van een Chinees bedrijf waar het volledige scherm buigbaar is. Dat vind ik een pak innovatiever.
Bij samsung buigt het scherm ook zelf, maar dan aan de binnenkant. Opengeklapt heb je gewoon een scherm zonder naad in het midden. Geen twee glazen platen tegen elkaar, maar echt één scherm. Dat zo'n scherpe vouw mogelijk is, zonder schade aan het scherm aan te richten is best knap. Tot op heden zijn er weinig materialen vele malen gevouwen kunnen worden zonder te beschadigen. Ik noem dat eerder een innovatie van fromaat!
Ik snap wat je bedoelt hoor. Ik bedoel dat het resultaat hetzelfde is als 2 platen bij elkaar. Het is totaal geen innovatie maar een gimmick. Volledig buigbaar is pas innovatie. Dit is een tussenstapje zoals smartphone die je met een pennetje moest bedienen omdat het gebruik van vingers niet ondersteunde.
Sorry, maar ik begrijp je niet helemaal. Het scherm van Samsung is toch echt volledig buigbaar. Samsung kiest er zelf voor om dat aan de binnenkant te houden, maar aan de buitenkant zoals bij de Royole FlexPai is gewoon een keuze. Andersom zou met dat scherm ook wel kunnen die vouw is immers minder scherp.
Het ontwerp van Samsung is nog niet klaar. De eindversie zal ook wel met de vinger werken. Het materiaal heeft zelfs zelf herstellende eigenschappen.

Zelf vindt ik de Royole FlexPai (Royole is overigens Amerikaans) een slecht ontwerp. Veel te dik (vooral bij het scharnier) scherm is kwetsbaar voor krassen en de software schakelt (nog) slecht tussen de verschillende standen van het scharnier. Dat is natuurlijk een persoonlijke mening. Laten maar hopen dat er nog meer fabrikanten met leuke modellen gaan komen.
Voor een 50+ er is een groter scherm wel lekker. Dan kunnen de letters tenminste iets groter en hoeft niet voor elk appje de bril tevoorschijn gehaald te worden.
Vele schrijvers en grote bedrijven zagen eerst de computer ook niet zitten. 10 jaar later waren ze niet aan te slepen. Innovatie is goed ook al is het een flop je leert altijd iets in het proces. Stilstaan is achteruit gaan.
Maar dit is dan ook de eerste versie.. Over een paar jaar is het verfijnd en dan weten we niet beter meer.

De eerste smartphones waren ook niet je van het.
Het is het eerste product in z'n soort, uiteraard wordt er nog verbeterd, tegen een lagere kostprijs in de toekomst.
toegenomen kwetsbaarheid van het toestel
Ze zijn nu ook al helemaal van glas, dus dat zal wel meevallen. Uiteraard is het scharnier kwetsbaar, maar dat waren de klaptelefoons vroeger ook al en daar kon je met een tank over heen rijden. :P
met de toegenomen complexiteit van de software (extra vormfactor voor Android OS
Wat bedoel je hiermee? Sinds ik denk Android 5 ( toen Material Design werd geïntroduceerd ), is de interface dynamisch en schaalt het voor de meeste apps al mee. Ik kan bijvoorbeeld al best lang in Android twee apps tegelijk openen en dan een van de apps groter of kleiner maken en ze schalen gewoon mee met het beeld. Dit is absoluut niet complex om te implementeren. Het is ook nooit een probleem geweest om een app op een mobiel of tablet te openen, dus ik zie ook hier het probleem eigenlijk niet. Misschien dat je dat even kunt uitleggen?
mijn scepsis heeft een duidelijk fundament.
Dat snap ik van een Apple point of view. :Y)
Ik kan innovatie alleen maar toewensen in ieder geval.
Moet nog zien of het wat wordt, lijkt qua vormfactor een beetje tussen laken en servet te vallen.
Zoals een tablet helemaal tussen telefoon en laptop in viel, en dus nooit iets zou worden?
Tel daarbij op de kostprijs en de toegenomen kwetsbaarheid van het toestel
De prijs zal zeker een stuk hoger zijn dan conventionelere smartphones. Een kleine anekdote: Mijn ouders hadden eigenlijk geen geld voor een computer, en kochten na jaren wikken en wegen een tweedehands 386, waarschijnlijk voor duizenden guldens. Nu nemen tweedehandswinkels en rommelmarkten geen PC's meer aan, want niemand wil nog een tweedehandscomputer kopen omdat je voor een paar honderd euro een nieuwe kunt kopen. Dus laat Samsung alsjeblieft blijven innoveren met nieuwe technologie, die prijs daalt vanzelf wel.
in combinatie met de toegenomen complexiteit van de software (extra vormfactor voor Android OS)
Klopt, maar als je ziet hoe goed (veel) websites schalen naar willekeurige formaten dan ben ik helemaal niet bang dat Android dat niet zou kunnen. Dit is veel eenvoudiger dan bijvoorbeeld een tweede scherm of een edge.
en mijn scepsis heeft een duidelijk fundament.
Nou, in alle bescheidenheid: mijn tegenbetoog heeft pas een sterk fundament!

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 12 november 2018 15:28]

Ik vind er nochtans weinig innovatie aan. Het lijkt wel of ze onder druk worden gezet om eindelijk die buigbare schermen waar ze al jaren over praten op de markt moesten brengen en dan krijg je dit: een klap telefoon.

Klaptelefoons en vouwbare schermen zijn niet de toekomst. Buigbare schermen dat is pas innovatie. Schermen die je naar believen kan buigen en bijvoorbeeld op de mouw van een jas kan bevestigen. Nu heb je gewoon 2 platte schermen. Niks innovatiefs aan!
volgens mij is dat niet helemaal wat Samsung hier liet zien met hun phone, mijn inziens lieten ze een buigbaar scherm zien met een vouw in het midden. Dat is dus nog een stukje knapper dan alleen buigbaar :)
Tja wat heb je daar aan? Het is buigbaar op één plek. In het midden. Je kan er dus enkel een telefoon/tablet van maken. Beetje gelimiteerd en vooral een dikke gimmick. Wanneer heb jij laatst voor gehad dat je dacht. Had ik mijn tablet maar bij? Een tablet is vooral iets dat je thuis gebruikt. Het is dus niet echt een consumenten product.

[Reactie gewijzigd door monojack op 13 november 2018 12:06]

20 jaar geleden had ik niet gedacht dat ik vandaag de dag een telefoon de hele dag nodig zou hebben....

als je iets kan maken wat kan vouwen dan heb je ook iets gemaakt wat kan buigen, het is namelijk precies hetzelfde. En dat ze dat eerst in een consument veilige telefoon stoppen tja das een keuze. Maar reken maar dat er consumenten zijn die het gaan kopen en dan komt er vanuit daar weer nut van voor nieuwe/verdere ontwikkeling.
Nee buigbaar scherm, twee platte schermen heeft Samsung allang geïntroduceerd.

Eigenlijk is het een telefoon en tablet in één.

https://youtu.be/ONdwtr2jt1M
Ja twee platte schermen dus.
ja een aan de voorkant van het toestel en een grote dubbelgevouwen binnenin
Nu ben ik al lange tijd groot voorstander van deze ontwikkeling en juich ik het toe dat het er nu echt gaat komen, de scepsis deel ik... Zeker voor dit eerste model!
Ik verwacht ook dat deze een hoog gehalte 'gaaf idee, maar nét niet' zal gaan hebben.

Daarnaast ben ik vooral heel benieuwd wat de prijs gaat doen.... Wordt dat het dubbele van een 'reguliere' high-end smartphone? Meer? Want dan is de doelgroep voorlopig nog erg beperkt (en dat sluit aan bij de nog lage oplage)...
Vrees dus dat deze technologie voor het 'gewone gepeupel' voorlopig nog niet haalbaar zal zijn.
Voor de zakelijke markt kan het een oplossing zijn. Of misschien wel de Chinese en Japanse markt want daar zijn ze gek op dit soort telefoons. Ik sla hem in ieder geval voorlopig over omdat ik er de noodzaak niet van inzie. Ik denk dat Samsung hier gewoon een compleet nieuwe markt wil aanboren door vraag te creëren.
Als de geruchten waar zijn die ik op Engadget had gelezen, en deze telefoon inderdaad 1700 dollar gaat kosten. Dan sla ik hem nog een aantal jaar even over :+ . Maar ik ben wel erg benieuwd naar hoe het echte model eruit gaat zien.
Ik zou hem ook zeker niet kopen voor zo'n bedrag.. Maar dit is de eerste versie, de volgenden worden ongetwijfeld goedkoper.

Overigens denk ik ook niet dat deze prijs zo hoog blijft. Anders dan bij Apple zakken bij Samsung wel de prijzen als snel nadat een produkt uitgebracht is. En het lijkt me sterk dat ze er een miljoen van willen verkopen voor deze prijs, dus ook vandaar is het wel te verwachten dat de prijs gaat dalen.
Overigens denk ik ook niet dat deze prijs zo hoog blijft. Anders dan bij Apple zakken bij Samsung wel de prijzen als snel nadat een produkt uitgebracht is. En het lijkt me sterk dat ze er een miljoen van willen verkopen voor deze prijs, dus ook vandaar is het wel te verwachten dat de prijs gaat dalen.
Vrijwel elk nieuw concept op smartphone gebied verkoopt als een gek voor elke prijs. Ik denk dat er wel een paar miljoen mensen zijn die voldoende waarde hechten aan iets waar je werkelijk mee opvalt (als was het maar voor een half jaar).

Je verkoopt er met gemak 50.000 op Manhattan en hetzelfde aantal in Moscow. Vol met mensen met teveel geld en de behoefte dat te laten zien. Ik voorspel je dat ze er duidelijk meer dan een miljoen gaan verkopen. Analisten denken dat ook want het aandeel Samsung doet met goed hierdoor.
Tja, ik verwacht ook wel zo iets inderdaad. Maar ik zie het voor mij en de rest van 'de gewone consument' meer als een belofte voor de toekomst. De ontwikkeling komt vast over een paar jaar naar wat betaalbaardere modellen. Mijn volgende telefoon heeft waarschijnlijk nog maar een lullig enkel schermpje, maar zijn opvolger gaat waarschijnlijk wel op de origami-tour :)
want dat is te veel geld, het is maar 500,- meer dan een iPhoneXS en die is out-dated qua X.
Dit is een complete nieuwe telefoon.
“Maar”? Ik vind het nogal een prijsverschil voor een mobieltje. Maakt niet uit of je het kan opvouwen, een notch heeft, of wat dan ook. Prijs zou ik eerder zien als “wat de gek er voor wil betalen” (early adopters).
“Maar”? Ik vind het nogal een prijsverschil voor een mobieltje. Maakt niet uit of je het kan opvouwen, een notch heeft, of wat dan ook. Prijs zou ik eerder zien als “wat de gek er voor wil betalen” (early adopters).
30% prijsverhoging voor een volledig nieuw concept vind ik ook niet zo gek. Ter vergelijking: het prijsverschil tussen een iPhone 8 en een iPhone X was 42%, en dat was heel wat minder revolutionair. Maar als jij hem niet wilt, prima. Ik hoef hem ook niet. Ik ben dol op wachten tot nieuwe technologie betaalbaar wordt en alle kinderziektes er uit zijn, maar juist daarom ben ik ook blij dat er altijd mensen zijn die wel bakken vol geld over hebben voor het nieuwste van het nieuwste (de betalende betatesters, zeg maar).
Spijker op z’n kop. Ik weet niet of je de presentatie van de iPhone X ook had gezien? “Revolutionair”, “totaal veranderd”, “nooit eerder gezien”, en meer van dat soort uitspraken. Ook daar geven ze een waarde aan wat hun zeggen “een nieuw concept”.

De grap blijft alleen dat het gewoon nog steeds een mobieltje blijft, net zoals deze van Samsung. Beiden zijn niet wereld veranderende concepten die de prijzen in mijn ogen goed praten ;). Enige waar ik zo’n prijs niveau zal begrijpen is voor early adopters. En idd, blij dat zulke mensen bestaan ;).

Edit:
Terzijde genomen zou ik later zeker wel zoiets graag willen hebben :P

[Reactie gewijzigd door Mordeth op 12 november 2018 16:15]

Beheer jij de financiën van @Santoryu ?
1700 is een hele hoop geld.
Desalniettemin is dit wel een redelijke prijs als je het vergelijkt met de "oude" telefoons
"maar 500 euro" grapje zeker, 500 euro is flink wat geld.
Vraag me af hoe de apps hiermee om zullen gaan. Ik voorzie veel "changes" en "bug fixes" in de komende jaren, als apps al blijven bestaan.
want? er is toch al lang bepaalt hoe android hier mee om moet gaan? dat daarin nog iets kan wijzigen...tja dat behoort altijd tot de mogelijkheden. en de komende jaren? een telefoon gaat bij de gemiddelde gebruiker 2 a 3 jaar mee, dus in de komende jaren komen er steeds nieuwe toestellen met schermen die kunnen vouwen (of rollen) de vooruitgang is niet te stoppen.
Dat zou je denken maar op een Galaxy kun je het beeld splitsen tussen 2 applicaties (dus eigenlijk de weergaveresolutie wijzigen). In de praktijk werken lang niet alle apps hier goed mee. Nog los van het feit dat een "tabletmodus" zeldzaam is bij Android apps.
Is splitscreen niet 'native' aanwezig in Android sinds 7.0?
Dat zou kunnen, ik constateer alleen dat het niet altijd zo werkt als het moet.
Ja, maar niet alle apps kunnen daar goed mee omgaan.
Google is aan boord. Dat vind ik voor Samsung wel positief dat ze niet zelf wat aan gaan klooien met hun eigen standaard waardoor het alleen lekker werkt met Samsung apps.
Zelfs de Google apps werken niet goed met de enorme notch van de Pixel 3, dus tja, of Google het nou allemaal in de vingers heeft...
Wie wil er dan ook in godsnaam een telefoon met zo'n lelijke uitsparing...
Dat is het punt niet natuurlijk. Het is wel minimaal opmerkelijk (ik vind het een schande) dat Google zelf niet weet hoe ze Android op hun eigen telefoon moeten laten werken icm met hun eigen apps.

Ik heb nog geen telefoon gehad met notch, en ben eigenlijk van plan het uit te zingen tot er andere oplossingen zijn.
De support zit al in Android. Ook kunnen apps meestal al aardig omgaan met re-scaling, er zijn buiten dit al meer omgevingen die met wisselende window groottes om kunnen gaan. Zoals Samsung DeX en de Chromebooks met Android app support. Ik gebruik zelf DeX en als ik de experimentele support aanzet dan werkt het met de meeste apps prima. De meesten veranderen zelfs in de tablet interface als je dit doet.
Ik denk dat je die vraag nu al kunt beantwoorden. Niet of nauwelijks. Het is namelijk het zelfde als apps die geupdate moeten worden voor tablets.

En het is algemeen bekend dat juist die optimalisatie op tablet niet een sterk punt van het android systeem is.

Dus zie je het al gebeuren dat app makers er moeite in gaan steken in een product dat nog minder groot is dan de tablet categorie? Ik zou er iig niet op tellen.
Voor nu heb je gelijk, ja... maar wat als opvouwbare telefoons de norm worden? :)
In ieder geval het studie model dat men tijdens de show liet zien (of eigenlijk toch ook weer niet) is van wat ik er van kan zien erg dik (moet ook wel met zo'n groot scherm heb je flink wat batterij nodig lijkt me) en als dat bij het uiteindelijke product ook zo is is dat voor mij toch wel een reden om misschien toch maar niet zo'n anders interessante telefoon te kopen.

Wat betreft de optimalisatie lijkt het me niet meer dan normaal dat Google mee werkt aan het optimaliseren van Android voor schermen die op deze manier van grote veranderen dan wel een "vreemde" verhouding hebben en bijna vierkant zijn etc...
De snelheid waarmee tijdens de demonstratie het scherm van het kleine naar het grote scherm veranderde was erg laag, ik neem aan dat dat een van de dingen is die verbeterd zal worden want ook dit zal denk ik veel mensen niet overtuigen om zo'n telefoon te kopen.

Ik neem aan dat met maar 1.000.000 exemplaren (er van uitgaande dat het ding niet ontploft) dit een vrij zeldzame telefoon zal worden. Laten we hopen dat het ding goed verkoopt want het lijkt me toch wel erg leuk om een vouwbaar scherm te hebben voor mijn telefoon. Al denk ik niet dat ik een early adopter zal zijn in dit geval
Samsung liet tijdens de presentatie echter weten dat de telefoon in een speciale case zat om het uiterlijk te verhullen tot de officiele presentatie. Dus we weten helemaal niet of die telefoon wel zo dik is.
Waarom ontploffen er bij halen?
Gaat ook bij elke mac of iphone het scherm, toetsenbord, muis of ander onderdeel kapot omdat dat een keer is gebeurt?
Is toch een grote uitrol dan. Vele hadden een schatting van 50.000-150.000 per jaar. met 1 miljoen is het toch wel een hele kunst. Vooral omdat het nog in zijn kinderschoenen staat en er van alles mis kan gaan nog.

Hoe lang kna je het buigen, hoe snel bla bla al dat soort zaken.
Mooi dit, de mogelijkheid voor een groot scherm, en toch een compacte telefoon. Hier kijk ik al naar uit sinds ze voor het eerst vertelde over buigbare OLED-schermen.
Zou er nooit één willen hebben. Doe mij maar de niet buigbare smartphone.
En 20 jaar terug wilde bijna niemand een gewone mobiele telefoon, en 10 jaar terug was er een hoop scepsis over de smartphone.
Ach ja, zo wordt de ruimte in opslagplaatsen in ieder geval benut.
Leuk concept maar ik ben hier pas in geïnteresseerd als alle merken dit gaan doen en ze er goed uit gaan zien. Persoonlijk vind ik dit er niet uit zien. 8)7
Hahahahah...dit was ook een versie die ze expres hadden ingepakt in één of andere doos of zo om het model niet te verraden. Werd ook duidelijk gezegd dat hij het model niet mocht laten zien.

[Reactie gewijzigd door Flippie Tiel op 12 november 2018 16:39]

Dat kun je nog Niet bepalen aangezien ze hem in een case in het halfdonker presenteerden.
Je kan vinden van Samsung wat je wilt. Maar innovatief zijn ze wel. Ik ben iedergeval wel nieuwschierig naar deze smartphone... en dat komt van een iPhone.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee