Albert Heijn laat gebruikers inloggen met bol.com-account

Albert Heijn heeft een koppeling mogelijk gemaakt met de accounts van bol.com. Gebruikers die bij de webwinkel een account hebben kunnen dat ook gebruiken voor de supermarkt. Bol.com en Albert Heijn zijn beiden onderdeel van Ahold Delhaize.

De accountkoppeling werkt enkel van bol.com naar AH. Gebruikers kunnen niet bij bol.com inloggen met een AH-account. Als gebruikers willen inloggen met hun bol.com-account bij de supermarkt moeten ze hun account zelf koppelen. Daarbij krijgen ze de keuze om eerder ingevulde gegevens te delen. Standaard staat de keuze op 'geen gegevens delen'.

Bol.com en AH combineren ook hun bezorgservice. Gebruikers die een AH Bezorgbundel hebben, krijgen daar het bol.com Select-abonnement bij. Dat is een dienst voor gratis bezorging van kleine artikelen en aflevering in het weekend of 's avonds, die kost normaal 10 euro per jaar. De AH Bezorgbundel is een maandelijks abonnement voor het thuisbezorgen van boodschappen en dat kost 8 euro of 10 euro afhankelijk van de bezorgdagen.

Albert Heijn en bol.com zijn beide eigendom van Ahold Delhaize. In 2012 kocht Ahold de webwinkel voor 350 miljoen euro.

Inloggen met bol.com bij AH

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

17-10-2018 • 15:31

102

Reacties (102)

102
99
35
4
0
53
Wijzig sortering
Als ze pretenderen alleen gegevens te delen waar jij toestemming voor hebt gegeven en sommige gegevens eenmalig delen (aanname op basis van screenshot). Wat is dan het voordeel voor Bol en AH om deze login methode aan te bieden?

[Reactie gewijzigd door TwArbo op 22 juli 2024 15:58]

Bol.com is in 2012 overgenomen door Ahold. Het koppelen van de databronnen is met de informatie die ze daaruit kunnen halen een logische stap.
Bol.com is 6 jaar geleden overgenomen, en daar kom je nu pas achter...
Als er echt iets in kwaliteit veranderd was, had je het dan niet al lang moeten merken?

Een beetje een onzinnige reactie, dit..
Ik neem aan dat als je een iPhone 6 voor 50 euro koopt die niet aangeboden wordt door bol.com maar door "Kees van achter de hoek", dat je inderdaad mooi genaaid wordt.

Internet, het is niet veilig voor iedereen...
Ik denk dat dat voor Bol of AH geen voordeel is, maar meer gemak gericht op de klanten.
Reken maar dat er voordelen aan zitten voor AH en Bol. Door meer gegevens te koppelen, kunnen ze nog gerichter naar interesses adverteren of bonusaanbiedingen tonen.
"Jij hebt veel bakspulletjes bij de Appie gekocht? Dan heb jij vast wel interesse in dit boek over gebakjes! Wist je dat we ook allerlei spulletjes in de aanbieding hebben om taartjes mee te bakken? Wat dacht je van deze deegroller en dit keukenschort?

By the way, we zien dat je ook vrij veel bier drinkt. Heb je gezien dat we een leuke thuistap in de aanbieding hebben bij Bol.com?

En die broodbakmachine die je onlangs kocht? Nu in de persoonlijke bonus: Koopmans broodmix!"
Dat zou echt perfect zijn .. scheelt een hoop onzinnige reclame waar ik tóch al niks aan heb, maar wel bandbreedte heeft gekost.

Heb al wel vaker geopperd dat Google z'n advertentienetwerk ook wel eens gekoppeld zou mogen worden aan m'n aankoopgeschiedenis. Dan blijf ik niet tot in den treure opgezochte artikelen in advertenties terugzien die ik al láng gekocht heb...

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 22 juli 2024 15:58]

Dat zou echt perfect zijn .. scheelt een hoop onzinnige reclame waar ik tóch al niks aan heb, maar wel bandbreedte heeft gekost.
Jij maakt je serieus druk om je bandbreedte? Dat je geen onzinnige reclame wilt zien snap ik. Vind ik ook wel zo fijn. Maar ik koppel dat niet gelijk aan mijn bandbreedte :P
Op jaarbasis... als ik zie hoeveel m'n PiHole opvangt... ;)
Misschien interessant om even te noemen. :)
Dat "kost" je verder toch niks, tenzij je een data cap hebt?
Dat kost tijd en CPU-cycles en dus stroom. Ok ik heb 16 panelen op ‘t dak á 275Wp per stuk dus dat zal wel meevallen, maar toch. En nee, geen datacap op mn vaste lijn uiteraard. Mobiel echter wél.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 22 juli 2024 15:58]

To be fair, een PiHole draaien kost ook stroom en cycles :p
Goed punt, maar die Pi draait dus DNS dus die cycles hoeft m’n router of PC daar niet aan te besteden (die vreten meer stroom), en Domoticz waarmee ik m’n verlichting aanstuur en daar dus stroom mee bespaar 😜
Jij maakt je serieus druk om je bandbreedte? Dat je geen onzinnige reclame wilt zien snap ik. Vind ik ook wel zo fijn. Maar ik koppel dat niet gelijk aan mijn bandbreedte :P
Als je gewoon een beetje over internet surft gaat zo'n beetje al je bandbreedte op aan reclame. We zouden met dezelfde middelen tien keer meer gedaan kunnen krijgen zonder reclame. We zien die kosten niet direct, maar uiteindelijk zal iemand voor de extra kabels/zenders moeten betalen.

Het is wat minder belangrijk geworden als je Netflix en Youtube er naast zet, maar als je een budget abo hebt om af en toe een beetje online te kunnen zijn (met een bundel van 100MB voor 2.50 ofzo) dan tikt al die reclame toch wel flink door.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 22 juli 2024 15:58]

Het zou nog perfekter zijn als je helemaal geen reclame krijgt. Waarom iets opgedrongen krijgen waar ik niet op zit te wachten? Er wordt met reclame een behoefte gecreeërd die er niet was. Als ik een broodbakmachine nodig heb, koop ik zelf. Daarvoor hoef ik geen reclame te ontvangen.
Nee dat klopt maar ik snap ook wel dat internetsites met goeie content niet op lucht werken en érgens kostendekkend voor moeten zijn. En om nou voor elke site die ik bezoek gelijk abonnementen af te sluiten... Meh...
Het zou nog perfekter zijn als je helemaal geen reclame krijgt.
Maar dan zou je moeten gaan betalen voor allerlei diensten, en dat doe je ook niet. Dan ga je toch weer op zoek naar een gratis alternatief. En dat gratis alternatief komt dan met... reclame.

Dus uiteindelijk kies je gewoon zelf voor reclame.
In dit artikel gaat het om het koppelen van de gegevens van 2 bedrijven aan elkaar. Dus ik koop iets bij bedrijf A en vervolgens vindt men dat ik ook iets nodig heb bij bedrijf B. Dat is de creatie van een behoefte die er waarschijnlijk nog niet was. Dat soort reclame mag verdwijnen. Immers, ik heb al een product gekocht. En als bedankje krijg ik nog meer zooi aangeboden.
Feitelijk de elektronische variant van dat ik vroeger veel strips kocht, en als ik X-MEN kocht, de beste man ook altijd vroeg of ik interesse had in Avengers.

Jij had hem meteen uitgescholden en verteld dat ie een behoefte probeerde te creëren die er niet was? Immers, als je Avengers wilde lezen (ook al had je er nog nooit van gehoord) dat zou je die zelf wel gaan kopen (ondanks dat dus niet wist dat die bestond, en er dus ook nooit voor zou gaan kijken)
Die vergelijking gaat niet helemaal op. Je kunt beter zeggen: ik koop een X-men strip en vervolgens spreekt een onbekende man op straat mij aan en zegt dat hij mij stiekem in de gaten heeft gehouden en vindt dat ik vast een x-men t-shirt wil kopen.
Dan klinkt het gelijk een stuk minder onschuldig.

Maar ik begrijp dat als je klein bent, alles geweldig is. Met de kennis van nu zou ik in jouw voorbeeld wel kritischer zijn. Tuurlijk kan het handig zijn om een tip te krijgen, niets mis mee. Maar er is een groot verschil tussen een verkoper die iets vergelijkbaars aanbiedt, en een geautomatiseerd systeem dat aan de hand van datasets, marketingonderzoeken, psychologische en neurologische onderzoeken uit het verleden die bepalen hoe een koper optimaal gestimuleerd/beïnvloed kan worden om iets te kopen, jouw een aanbod doet. Big difference!
Probleem is dat die verkoper van toen er niet meer is. Er zijn alleen nog maar webshops voor de meeste mensen.

Dus de webshop probeert een beetje dat idee van vroeger weer terug te brengen.
Wow, zo had ik het nog niet eens bekeken haha!
Nee de meeste mensen niet, en dat is precies het probleem :P
Waarom is dat een probleem? Reclame krijg je toch, waarom dan niet gericht op mijn voorkeuren?

Misschien ben ik wel in de markt voor een broodbakmachine, dan zit ik niet te wachten op reclame van maandverband.
Dat kan een probleem zijn omdat ze met alle data over jou ook een inschatting kunnen maken hoeveel je bereid bent om uit te geven aan een product. Dit kan er voor zorgen dat jij uiteindelijk meer betaalt voor een product dan je buurman.

Voorbeeld: "Imagine going for an oil change and finding out that the auto shop charged you a higher price just because you had a luxury car, so they figured you could afford it."

Dit is in de praktijk al een keer toegepast, zie:http://business.time.com/...gher-prices-to-mac-users/
Een extra reden om een 'bonuskaart-exchange' op te zetten. Als je in een flat woont is dat makkelijk: zet een grote doos in de hal bij de lift. Iedereen gooit daar zijn bonuskaart in/pakt er een uit als ie gaat winkelen. Zo worden de statistieken compleet vervuild en zullen ze snel kappen met die ondingen.
Zolang men geen 'pinpas-exchange' gebruikt zal je plan totaal geen enkel effect hebben.
Je kan uiteraard ook aan de medewerker vragen of je hun bonuskaart kan gebruiken ;).
Je hoeft het niet eens te vragen, dat doen ze uit zichzelf als ze geen bonuskaart zien. De meeste kennen de code zelfs uit hun hoofd.

Ik heb nog nooit een bonuskaart gehad en ook nog nooit een korting niet gekregen. Mij volgen ze toch wel alsnog via m’n pinpas.
Toevallig werk ik ook bij de Appie achter de kassa, maar wij/ik doe het echt niet altijd. Ligt er uiteraard ook aan welk filiaal je hebt en of het druk is of niet.
Maar officieel mag het gewoon niet en alleen als de klant er zelf om vraagt.
Hoelang is die kaart er al? Een jaar of 15? Met 2-3x in de week boodschappen echt nog nooit om hoeven vragen en ook nog nooit die korting niet gehad. En door woon en werkomstandigheden leef ik in een aantal verschillende steden. Ik ben bang dat jullie de enige zijn die dan moeilijk doen.
Hoelang die er is durf ik niet te zeggen, wat ik wel weet is dat het geen kaart is maar gewoon een normaal (en heel erg makkelijk) kaartnummer wat je kan intypen. Enkele filialen gebruiken inplaats van net intypen een rode kaart wat dezelfde bonuskaart code is. Dit noemen we ook wel de ‘master bonuskaart’.
Wij doen echt niet moeilijk, maar laatst is ieder filiaal er wel op gewezen dat het niet de gang van zaken is.
Grappig om te weten dat het officieel niet mag zonder vragen. Ik was een tijdje de mijne kwijt en vergat steeds een nieuwe mee te nemen, en toen ik hem wel had vergat ik het steeds in mijn portemonnee te doen. Maar elke keer werd er wel de bonuskaart voor me gescand zonder te vragen of ze het willen doen. En ook vaak bij andere mensen die er geen een hebben zie ik het gebeuren.

Maar een vraag voor je (mits je die mag beantwoorden natuurlijk). Gebruik je dan je eigen pas/code of is er een algemene code die jullie dan gebruiken?
Bij andere lijkt mij juist niet handig, vanwege de persoonlijke bonus. Ik heb dit al een paar gehad en dat is gewoon jammer als je die extra bonus misloopt. :P

Eigen pas gebruiken is niet toegestaan. We gebruiken dan de master bonuskaart.
Bedankt voor je antwoord. Is me vraag eindelijk eens beantwoord _/-\o_
Nee, ze stoppen er dan niet mee, maar ze vinden jou dan wel een rare koper ;)
Niet alleen mij, maar iedereen in de flat. Ze analyseren namelijk elke tas boodschappen en kunnen heel veel zien aan de inhoud. De ene keer denken ze dat je een alleenstaande bent, de andere dag heb je een gezin met een baby en weer even later een ouder echtpaar....ik zie die computer nu al roken... :+
Of ze vinden jou juist sociaal omdat je ook voor je "zus met een baby" en je "opa en oma" boodschappen doet ;)
Of pak elk halfjaar een nieuwe anonieme bonuskaart. Doe ik al jaren
Maar dan mis je wel de Air Miles. Sterker nog, de kans bestaat dat je ze opbouwt voor iemand anders.

Het is overigens heel goed mogelijk om zelf meerdere bonuskaarten door elkaar te gebruiken. Gewoon regelmatig een nieuwe kaart vragen bij de klantenservice. Nadeel kan wel zijn, dat je bij zelfscannen vaker gecontroleerd wordt, met een nieuwe kaart of een die een tijd niet gebruikt is.
Ja ik snap zeker je punt, maar de meeste mensen onderaan in de marketing funnel kijken toch veelal eerst rond online naar betere prijzen e.d. precies de hele reden dat de Tweakers Pricewatch bestaat. Het kan natuurlijk ook de andere kant op gaan dat je juist meer korting krijgt omdat je veel van je aankopen doet binnen het domein van Ahold/Delhaize (wat met de AH bonuskaart al het geval is, aanbiedingen die lager speciaal voor jou zijn).
Die site is onmogelijk te openen op mijn mobiel.
Er is ook een kans op het ontwikkelen van tunnelvisie wanneer je gerichte reclame en pagina's te zien krijgt, "meer van hetzelfde". Je verkleint als het ware je horizon omdat je alleen dingen te zien krijgt die je al liggen en weinig vernieuwend zullen zijn.

Facebook heeft hier enorm last van en dat uit zich vaak in beeldvorming over politieke standpunten of kanten van nieuwsfeiten. Iemand ziet door het zelf zetten van likes of door het hebben van bepaalde vrienden die artikelen delen alleen maar steeds meer beelden die diens kijk op de wereld bevestigd, want het algoritme denkt dat jij dat soort pagina's leuk vindt. Men ziet dus dan steeds minder nieuws dat een andere blik bevestigd. Dat verandert uiteindelijk iemands kijk op de gemeenschap want ogenschijnlijke verdelingen van meningen komen hiermee uit verhouding te staan.
Klopt, het werkt ook totaal niet voor eenmalige producten. Koop je 1 wc-bril, wordt je dagen achtervolgt door WC-bril ads terwijl je hem al lang hebt gekocht!
Het is geen probleem. Niet in dit geval, nog niet.

Nu gaat AH samenwerken met Zilveren Kruis. Wel erg veel bier gekocht deze maand, dat wordt minder korting. Dat is wel erg veel shag, geen aanvullende tandverzekering meer. Of ze nemen een WA verzekeraar over. Wel erg veel wijn in huis gehaald he? We betalen voorlopig niet voor dat ongeluk, hier gaat extra onderzoek in zitten.

Maar dat geld voor alles waar gegevens worden gekoppeld, ik kan er wel 100 bedenken. En mensen gaan er uiteraard in mee voor de kortingen.
Mwah dat gaat niet zomaar.

- AVG verplicht je om een privacy impact assessment te doen waarop je audits krijgt.
- Je hebt expliciete toestemming nodig van de eindgebruiker/klant om de data voor dat doel te mogen gebruiken
- Je hebt expliciete toestemming nodig van de eindgebruiker/klant om dezelfde data voor nieuwe doeleinden te mogen gebruiken

Ook nieuwe bedrijven die ingelijfd worden mogen niet zomaar in bijv. al bestaande data gaan vissen, daar gaat ook een PIA aan vooraf en een audit aan achteraf voor een in-control verklaring.

Er zijn overigens ook al zaken geweest over ernstige beinvloeding van de leefsfeer (d.m.v. o.a.privacyschending) door bepaald gebruik van data. Bepaalde rekenmethoden gebaseerd op verkregen datasets mag daardoor. niet bij verzekeraars. Bijvoorbeeld een dataset met fitness data van personen met een hartfrequentie mag je niet meenemen in een berekening van premie omdat het in strijd is met het geljkheidsbeginsel en de acceptatieplicht, voor zover ik weet. Zelfs als je als conglomeraat diverse markten bediend (bijv. Retail en Bank), heb je je hier tenminste nog aan bepaalde regels te houden. Helaas zijn ook daar loopholes via bijv. landen met veel minder strikte regelgeving, hoewel wij in NL verplicht zijn om heel duidelijk aan te geven hoe de data van de consument gebruikt wordt.

Desondanks, bij twijfel kun je altijd de Autoriteit Persoonsgegevens benaderen of ConsuWijzer.
Er worden geen audits uitgevoerd op de AVG. Hooguit wordt het meegenomen tijdens een ISO-audit. Maar die zijn altijd op eigen verzoek.
Dat zeg ik ook niet. Een PIA is auditwaardig. En die moet je kunnen produceren aan een auditor als bewijslast voor een goede omgang met data, als databehandelaar, als je het goed wilt doen.
De AVG zelf is een verordening waarin boetes opgelegd kunnen worden bij overtredingen, de Autoriteit Persoonsgegevens voert steekproeven uit en reageert op meldingen voor zaken die hiermee in strijd kunnen zijn. Zijn twee verschillende dingen.
I Know, ik ben zo’n auditor ;)
Mag je over dat auditen een blogje schrijven, of is dat bedrijfsgeheim?
Het gaat niet alleen om de directe gevolgen, ook om de implicaties. https://www.forbes.com/si...nt-before-her-father-did/
Waarom is dat een probleem? Reclame krijg je toch, waarom dan niet gericht op mijn voorkeuren?
Omdat het veel geld kost.
Reclames zijn gemaakt om je een bepaalde kant op te sturen, om meer of andere producten te kopen. Denk niet dat je er immuun voor bent, dat denkt iedereen, maar als dat zo was dan ging er niet zo veel geld in om. Al het geld dat aan reclame wordt uitgegeven wordt uiteindelijk door ons betaald zonder dat we daar dan ook het beste product voor terug krijgen.

Op een andere manier gezegd: kennis is macht. Hoe meer kennis een bedrijf over mij heeft, hoe meer macht ze over mij hebben. Zeker als die kennis zeer asymetrisch is. Reclametoko's bouwen uitgebreide en gedetailleerde profielen voor alles en iedereen, terwijl wij een vals beeld gepresenteerd krijgen via reclame.

Ik zit er niet op te wachten dat Bol.com alvast een bosje bloemen opstuurt omdat ze voorspellen dat ik vanmiddag ruzie met m'n partner krijg. Zodra de postbode aanbelt mag ik gaan uitleggen waar die bloemen voor zijn.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 22 juli 2024 15:58]

Haha precies dit. Los van het feit dat ik reclames toch weg zap of iets dergelijks, zou ik ook liever reclames zien over iets waar ik wat aan heb dan reclames over vaginale schimmels, of hoe vaak komt die reclame per dag wel niet voorbij.
Anoniem: 1111801 @Fly-guy17 oktober 2018 16:44
Probleem is dat je op termijn in een bubbel terecht komt. Nu zal een gebrek aan maandverbandkennis niet je leven verwoesten, maar als we dit soort dingen flink doortrekken zitten we over een aantal decennia echt met mensen die compleet wereldvreemd in hun eigen wereld je opgroeien.
Waarom is dat een probleem? Reclame krijg je toch, waarom dan niet gericht op mijn voorkeuren?

Misschien ben ik wel in de markt voor een broodbakmachine, dan zit ik niet te wachten op reclame van maandverband.
Omdat ze dan stiekem met nepkortingen en nepvoordelen voor je broodmachine komen, terwijl je buurman dezelfde merk en type broodbakmachine bij dezelfde AH/Bol.com goedkoper gekocht heeft. Wat AH/Bol.com weten is dat jij sowieso een broodbakmachine gaat kopen.
Mogelijk voegen ze dit we samen. Dat je gelijk vanuit de AH site direct het artikel uit de voorraad Bol.com kunt mee bestellen, of andersom. Lijkt me een prima systeem iig. :)
Daar zal het inderdaad wel op gaan uitdraaien. Niet dat ik er op zit te wachten in het oerwoud van commerciële spam dat nu al bestaat.
Ik zie eigenlijk nooit advertenties op bol.com? Ze sturen me emails maar ja spamfilter.
Anoniem: 998261 @Odie17 oktober 2018 19:41
Nu geef je voorbeelden die AH zelf ook al verkoopt. Waarom zouden ze daar data voor moeten delen?
Het gaat om de datakoppeling. Bol kan inspelen met targetted advertising gebaseerd op je AH aankopen en vice versa).
Dit denk ik dus ook, maar ze proberen zo expliciet naar voren komen dat ze je data willen beschermen. Ik geloof er geen snars van dat ze dat echt willen doen. Vandaar ook mijn iet wat naïeve vraag. Ben erg benieuwd naar het gevolg hiervan.
Wat een nachtmerrie. Je zou er haast voor emigreren zeg. Big corp die zich meer met je bemoeit dan je eigen fucking familie. Bah.
Al is het wel beetje naïef om te denken dat dit nu pas gebeurt. De links tussen eventuele accounts bij bol en ah zijn natuurlijk al lang gelegd op basis van andere gegevens, zoals adres, bankrekeningnummer, naam, emailadres etc.
Anoniem: 998261 @anboni17 oktober 2018 19:40
Blijkbaar doe jij dat soort dingen ook als werk. Je klinkt als iemand met veel ervaring op dat gebied.
AH zal uiteraard belang hebben bij deze "goede daad". ;)
Verwacht in de winkel van AH dan aanbiedingen via BOL.com "speciaal voor jou".
En wellicht vice versa; zit je op de site van BOL, krijg je ineens een melding dat je waarschijnlijk zonder cola zit, die je altijd koopt, en biedt aan deze mee te leveren. Handul! :)
Het gemakt voor de klant is 'gratis' het bol.com Select-abonnement als je een AH Bezorgbundel hebt.
Misschien is het voordeel voor AH / bol.com tegelijk bezorgen?

[Reactie gewijzigd door Stollie op 22 juli 2024 15:58]

Anoniem: 738905 @Stollie17 oktober 2018 18:01
Ah gaat bij de boodschappen straks ook bol.com pakjes bezorgen volgens de ah medewerkers die hier boodschappen bezorgen.
Er bestaat iets als een database waar gegevens worden opgeslagen...
Je hoeft maar 1x akkoord te geven. :X
In de screenshot staat nergens dat ze je zoekgeschiedenis en/of aankoopgeschiedenis en/of retourgeschiedenis tussen de twee winkels niet zullen delen. Als ze dat wel doen, dan kunnen ze nl. je nog meer gepersonaliseerde reclame toesturen en een nog breder profiel van je opbouwen.

In De Tijd spreekt men ervan dat dit een anticipatie is op Amazons zet om in de toekomst voedsel te gaan aanbieden via Prime in de Benelux zoals het reeds doet in de VS.
Met de samenwerking wil Ahold Delhaize klanten van zijn ene dochter klant maken bij de andere. 'De nieuwe samenwerking tussen Bol.com en Albert Heijn is een antwoord op Amazon', zegt Gino Van Ossel, een winkelexpert van de businessschool Vlerick. Amazon is in de Benelux actief met Amazon Prime, een abonnementsdienst die lijkt op Bol.com Select. 'Voorlopig net zoals Bol.com alleen met niet-voedingsproducten. Maar Amazon wil op termijn ook voeding toevoegen aan Prime. Daarom is het logisch dat Albert Heijn en Bol.com de krachten bundelen.'

[Reactie gewijzigd door BramVroy op 22 juli 2024 15:58]

Bol.com verkoopt ook drank tegenwoordig, dus het pad dat men traditioneel geen voedingsmiddelen verkoopt is al verlaten. Die dranken worden geleverd door.. juist.. Gall & Gall en Albert Heijn.
Als je supply chain en je bezorging goed georganiseerd is (en de processen er om heen zoals emballage), maakt het uiteindelijk niets meer uit via welk merk nu welk product wordt verkocht.

[Reactie gewijzigd door Venator op 22 juli 2024 15:58]

In het artikel wordt wel gesproken over een single sign-on, en ook de bezorgservice wordt gebundeld. Je kan dan dus ook met je bol.com account inloggen binnen het AH-portal. Het screenshot doet inderdaad vermoeden dat het niet meer is dan het eenmalig delen van NAW-gegevens en je e-mail.
Wat is dan het voordeel voor Bol en AH om deze login methode aan te bieden?
Het enige wat ik kan bedenken is iets wat dan in de toekomst mogelijk is; producten onder de aandacht brengen tussen de 2 winkels. Ze kunnen nu immers makkelijker een profiel van je bijhouden. Misschien ook een samensmelting tussen de 2 merken. Een soort Walmart.

[Reactie gewijzigd door JorzoR op 22 juli 2024 15:58]

De lat wordt lager om te bestellen omdat je een account hebt via Bol.com en dan dus niet hoeft te registreren.

Vaak resulteert het in een nieuw account dat aangemaakt wordt met de Bol.com gegevens, maar daar merk je als gebruiker niks van, totdat het fout gaat natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 22 juli 2024 15:58]

De screenshot lijkt op een OAuth schermpje. Bol.com vraagt aan je of je profielinstellingen wilt delen met ah.nl, zodat die vooraf ingevoerd kunnen worden. Dat is min of meer industrie standaard. Als je dan een bestelling wilt plaatsen op ah.nl dan kunnen ze alvast je gegevens invullen. Het is dus puur een stukje gemak voor de gebruiker, die hoeft 1 account minder te onthouden. Voor Ahold is het ook wel interessant, want die users op ah.nl zien nu ook bol.com schermpjes.

Verder hoef je je geen zorgen te maken, Ahold weet exact wie jij bent, wat je op ah.nl koopt, en wat je op bol.com koopt. Aangezien beide onder Ahold vallen hoeven ze je daar ook niet over in te lichten.

[Reactie gewijzigd door Capital_G op 22 juli 2024 15:58]

Uiteindelijk vallen bol.com en Appie onder hetzelfde bedrijf en is er dus gewoon belang bij om de klanten van beide bedrijven loyaal te maken bij het andere bedrijf. Als klanten via bol.com gebruik gaan maken van de boodschappen service van AH gaat het AH online klanten bestand omhoog, en anderzijds krijgen diezelfde klanten het bol.com select abbonement er "gratis" bij wat er weer toe zal leiden dat die klanten veel loyaler zullen zijn naar bol.com en waarschijnlijk ook meer bestellen.

Ik geloof best dat ze ook interesse hebben in het koopgedrag van de andere partij, maar denk dat ze ook als je die data niet wil delen hier de voordelen wel van in zien.

Zou me ook niet verbazen als de partijen uiteindelijk nog meer samen gaan werken en je als klant van beide diensten bijvoorbeeld straks je pakketje ook kan laten bezorgen door de AH medewerkers.
Het Select abonnement krijg je er alleen gratis bij als je een bezorgbundel van 12 maanden hebt. Ik val met mijn 3 maanden bundel dus buiten de boot :/
Komt omdat Select bij Bol.com ook alleen voor een jaar af te sluiten is. Weet niet of die AH bezorgservice voor die 8 of 10 euro per keer is of per jaar?
koop jij toch gewoon select abbo van bol.com voor €10 per jaar, en sluit nog 3 maanden bij AH? :p
Veilig inloggen met bol.com account bij AH noemen ze dat. Bij Bol.com kun je niet eens two factor authenticatie inschakelen. Veilig inloggen zie ik dus wel anders. Ik had liever gehad dat ze daar aandacht aan hadden besteed dan inloggen met je account bij AH, of eerst two factor en daarna de koppeling met AH. Fijn voor de mensen die deze functie handig vinden, maar ik ga het niet gebruiken.
Gebruikers die een AH Bezorgbundel hebben, krijgen daar het bol.com Select-abonnement bij.
Ik heb al een Select-abonnement bij Bol.com. En zou ik nu een AH Bezorgbundel nemen dan heb ik dus de Select-abonnement voor niets genomen. Ik vraag me af hoe ze dit oneerlijke gedeelte willen oplossen. Maand gratis AH Bezorgbundel bijvoorbeeld zodat je ieder geval de Select betaling er ongeveer eruit heb.
Misschien geldt het omgekeerde ook?
Ik ga er niet van uit dat je met je Select je AH boodschappen kan laten bezorgen. Zo staat het ieder geval niet in de tekst. En de Select betaal je 9,99 euro per jaar in plaats van 8 euro per maand (bij 12 maanden abonnement waar je de gratis select bij krijgt). Daarom kwam ik ook met de 1 maand gratis opmerking zodat je de Select er ongeveer weer uit heb.
Ik bedoelde dat als je al een Select-abo hebt, dat je dan ook zonder meerprijs gebruik zou kunnen maken van de AH Bezorgbundel.
Dat bedoelde ik er ook mee. Omdat de AH Bezorgbundel een 8 euro per maand is (dus 96 euro per jaar) en de Bol select 10 euro per jaar is zou dus niemand meer een AH Bezorgbundel nemen. Vanaar dat ik niet verwacht dat het omgekeerd zal gaan gebeuren.
Ik vraag me af hoe ze dit oneerlijke gedeelte willen oplossen.
Ik snap dit nooit zo goed. Ik begrijp dat het jammer is, maar als je morgen bij een pot pindakaas een Donald Duck abbo krijgt, en ik heb gisteren zelf een abbo geregeld, dan is dat pech voor me maar er is toch niets "oneerlijk" aan dat ik het niet meer krijg?

[Reactie gewijzigd door user109731 op 22 juli 2024 15:58]

Er zit voor mij een groot verschil tussen dit en wat jij noemt. Wat jij noemt is een eenmalige tijdelijke actie/reclamestunt. Dit is een langdurige samenwerking tussen 2 bedrijven/diensten waar de ene kant van de klanten wel een voordeel heeft en de andere kant niet. Dit zie ik meer als bijvoorbeeld Sony en Microsoft besluiten hun de PS store en Xbox store (sorry ik heb geen Xbox dus weet niet hoe die daar heet) samen te voegen zodat je elk gekochte spel op allebei de consoles kan spelen. En alleen mensen die op dat moment al een account hebben voor de PS Store krijgen 15% korting op alles en degene met een Xbox account krijgen niets.
Zou handig zijn als je dit bij Delhaize in België ook zou kunnen. Misschien komt dat nog wel.
Anoniem: 767041 17 oktober 2018 17:28
dat was even eng dat mn naam werd gebruikt xD
Anoniem: 998261 17 oktober 2018 19:43
Waarom voegen ze beide bedrijven niet gewoon helemaal samen? Ik zie genoeg synergieen. En zo gek is de combinatie van producten ook niet. In de jaren 80 deden de Franse hypermarchees dit ook al: daar stonden de TV's naast de dagelijkse boodschappen en de fietsen.
Drukte om niks, storm in een glas water.
Ik bestel regelmatig de duurzame producten bij Bol en omdat ik regelmatig op de vrachtwagen rij, daardoor als alleenstaande niemand thuis is, laat ik het vaak bij AH filiaal die op de route naar huis ligt vanaf mijn werk bezorgen. Dat er een koppeling in uitwisseling van gegevens komt in je aankopen, zie ik aleen maar als een welkome winstpunt, voorbeeld:
Mijn laatste gekochte product bij Bol is de Philips Airfryer XL en als AH dan op de persoonlijke bonus, wat snacks of voorbak broodjes aanbied, is dat helemaal top, hoewel ik de voorbak broodjes bij de Aldi haal, tenslotte maak je zelf je eigen keuzen.
Natuurlijk moet je zelf kunnen aangeven, of je bepaalde gegevens wel of niet gedeeld wil hebben.
Zo, wat is het probleem dan?
Sommige mensen ageren tegen alles zonder dat ze daar klant zijn of een account in hebben, hun sport, hun tekortkoming, niet mijn probleem, ik maak mijn eigen keuzes.
Hoe gaat dit werken als ik al een account heb voor beide websites? Worden deze dan gelinkt?
https://adnauseam.io/ handige tool voor als je niet van advertenties houdt. Hij doet precies wat ze willen, hij klikt op alles.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.